Pagina 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 din 14
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 20 iul 2012 23:44 de nicu_ivan
glumesti , nu ? ))
Ce treaba are cresterea in masa cu cablurile ?
Poti sa lucrezi fara probleme si la cabluri o sa cresti , totul depinde de ce mananci , cat mananci , cum te antrenezi si cat te odihnesti . Cu asta are treaba cresterea in masa musculara , nu cu cablurile .
Probabil ai fi vrut sa spui ca greutatile libere sunt mai eficiente decat cablurile , aici da ai dreptate dar e bine sa le combini pe amandoua , exercitii de baza si de izolare . Bineinteles prioritate avand exercitiile de baza .
Poti face exercitii de izolare si fara cabluri. Diferenta dintre exercitiile de baza si cele de izolare nu prea are legatura cu cablul, are legatura cu numarul articulatiilor implicate in miscare.
Asta fiind zis in mod evident poti folosi cabluri si creste in masa musculara.... dar imi par totusi de preferat greutatile libere. Repet asta nu insemna ca fugim de cabluri, in unele cazuri sunt chiar mai indicate.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 21 iul 2012 00:12 de sZoTaK
Poti face exercitii de izolare si fara cabluri. Diferenta dintre exercitiile de baza si cele de izolare nu prea are legatura cu cablul, are legatura cu numarul articulatiilor implicate in miscare.
Asta fiind zis in mod evident poti folosi cabluri si creste in masa musculara.... dar imi par totusi de preferat greutatile libere. Repet asta nu insemna ca fugim de cabluri, in unele cazuri sunt chiar mai indicate. un exercitiu interesant pe care l-am facut de cateva ori la sala, ca un 'finisher", si pe care il practic acum in vacanta in fiecare antrenament de spate, in vacanta, din lipsa varietatii, sunt extensiile la cablu cu mainile drepte ( straight arm pulldown). imi place cum le simt
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 21 iul 2012 00:23 de nicu_ivan
un exercitiu interesant pe care l-am facut de cateva ori la sala, ca un 'finisher", si pe care il practic acum in vacanta in fiecare antrenament de spate, in vacanta, din lipsa varietatii, sunt extensiile la cablu cu mainile drepte ( straight arm pulldown). imi place cum le simt
Da... cunosc exercitiul. Desi niciodata nu am inteles cum ar trebui catalogat... ca nu este nici ramat, nici tractiune... as fi curios daca stie cineva, exact in ce mod ataca muschiul... tractiunile stiu ca sunt pentru latire si ramaturile pe ingrosare. Exercitiul asta cum exact ataca muschiul?
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 21 iul 2012 00:25 de sZoTaK
Da... cunosc exercitiul. Desi niciodata nu am inteles cum ar trebui catalogat... ca nu este nici ramat, nici tractiune... as fi curios daca stie cineva, exact in ce mod ataca muschiul... tractiunile stiu ca sunt pentru latire si ramaturile pe ingrosare. Exercitiul asta cum exact ataca muschiul? din cate stiu, e cam singurul exercitiu de izolare pentru spate. e o fac pentru stretching si pentru senzatia de pompare/ardere
Editat de sZoTaK pe 21 iul 2012 00:26
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 21 iul 2012 00:29 de nicu_ivan
din cate stiu, e cam singurul exercitiu de izolare pentru spate. e o fac pentru stretching si pentru senzatia de pompare/ardere
Da in mod logic intra in categoria de izolare... cum mainile sunt tinute drepte lucreaza doar o singura articulatie.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 21 iul 2012 09:53 de Gilu
Si eu il fac, la aproape fiecare antrenament.Il numesc, sau cel putin cred ca poate fi numit, pullover la cablu, pt ca este exact aceeasi miscare ca la pullover cu gantera.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 21 iul 2012 13:10 de sZoTaK
Si eu il fac, la aproape fiecare antrenament.Il numesc, sau cel putin cred ca poate fi numit, pullover la cablu, pt ca este exact aceeasi miscare ca la pullover cu gantera. da.. am vazut ca unii fac pe o banca aceeasi miscare, dar cu un cablu, nu cu o gantera.eu totusi prefer varianta asta
|
sus |
|
moanam1
Senior member 58 mesaje
|
scris pe 31 iul 2012 23:01 de moanam1
spatele una din grupele mele favorite,
incep cu indreptari 1 x20 reps de incalzire ,
3 serii 10, 8, ultima 3 reps cu greutate max,3 reps scazand din greutate si inca 3 din nou scazand fara pauza ,
tractiuni 3x10 reps
ramat cu bara 3x10 reps
ramat cu gantera 3x10
I do because I can
I can because i want to
I want to because you said i couldn't
|
sus |
|
Zapa
Senior member 72 mesaje
|
scris pe 14 aug 2012 10:11 de Zapa
Tractiuni-5x-
Ramat din aplecat 4x8-10
Ramat cu gantera 4x8-10
Indreptari 4x6-8
E ok ?
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 14 aug 2012 11:25 de Liviu89
Tractiuni-5x-
Ramat din aplecat 4x8-10
Ramat cu gantera 4x8-10
Indreptari 4x6-8
E ok ?
Daca faci ramat din aplecat cu priza larga cred ca e ok, eu unu prefer pentru spate sa fac mai multe exercitii si mai putine seturi, ca sa pot atinge fiecare unghi.
Cam asa arata antrenamentul meu:
Pull-over cu gantera - 5x15,15,12,8,max
Tractiuni cu priza ingusta - 3x12,10,max
Tractiuni la bara fixa priza larga - 2x max (nu la fiecare antrenament)
Ramat cu haltera(gantera) din aplecat - 2x10,max
Tractiuni la helcometru priza larga - 2x10,max
Fluturari cu gantere din aplecat - 2x10,max
Indreptari - 3x15,10,8.
Primele 3 seturi sunt de incalzire.
Incep cu pullover ca nu ma tine bicepsul si niciodata nu puteam sa aduc spatele pana la epuizare, acum e cu mult mai bine.
Editat de Liviu89 pe 14 aug 2012 11:26
Success comes after hard work.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 17 aug 2012 10:06 de basu
Daca faci ramat din aplecat cu priza larga cred ca e ok, eu unu prefer pentru spate sa fac mai multe exercitii si mai putine seturi, ca sa pot atinge fiecare unghi.
Cam asa arata antrenamentul meu:
Pull-over cu gantera - 5x15,15,12,8,max
Tractiuni cu priza ingusta - 3x12,10,max
Tractiuni la bara fixa priza larga - 2x max (nu la fiecare antrenament)
Ramat cu haltera(gantera) din aplecat - 2x10,max
Tractiuni la helcometru priza larga - 2x10,max
Fluturari cu gantere din aplecat - 2x10,max
Indreptari - 3x15,10,8.
Primele 3 seturi sunt de incalzire.
Incep cu pullover ca nu ma tine bicepsul si niciodata nu puteam sa aduc spatele pana la epuizare, acum e cu mult mai bine.
Cu conditia sa nu intre posteriorii.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 23 aug 2012 18:55 de adi123
ce se intampla daca faci pullover pimul exercitiu? cam aceeasi problema am si eu cu bratele. as vrea sa stiu cum ajuta acel exercitiul pentru urmatoarele exercitii spate.
Editat de adi123 pe 23 aug 2012 18:55
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 23 aug 2012 19:26 de sZoTaK
ce se intampla daca faci pullover pimul exercitiu? cam aceeasi problema am si eu cu bratele. as vrea sa stiu cum ajuta acel exercitiul pentru urmatoarele exercitii spate. preobosire.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 23 aug 2012 19:38 de adi123
preobosire.
preobosirea spqtelui?
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 23 aug 2012 21:56 de Liviu89
preobosirea spqtelui?
Da, la toate exercitiile spatelui folosesti bicepsul, nu si cand faci pullover.
Success comes after hard work.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 aug 2012 08:56 de basu
Da, la toate exercitiile spatelui folosesti bicepsul, nu si cand faci pullover.
Si totusi nu te poti astepta sa te dezvolti de la asta. Acest exercitiu dupa mine este doar unul de incalzire. Spun asta fara a minimaliza deloc incalzirea. Eu stiu ca o incalzire buna face diferenta intre un antrenament bun si unul prost pe care e posibil sa nu il simt.Nu mai vb de accidente. Acest exercitiu incalzeste bine spatele dar si pieptul. In plus intra si tricepsul. E bine sa fie bagat la inceput.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 2 sep 2012 13:18 de adi123
un exercitiu pe care nu l-am facut pana acum 2 saptamani si fara de care nu mai concep antrenamentul de spate acum: ramat cu bara din aplecat.
daca la inceput cand faceam nu stateam corect si ma durea zona lombara ingrozitor, acum am ajuns sa stau corect si exercitiu asta pur si simplu e incredibil de bun pentru masa. se simte cu adevarat cum lucreaza dorsalii.
fac urmatoarele exercitii pentru spate:
tractiuni la helcometru cu priza larga la ceafa 4 serii
ramat cu bara din aplecat 4 serii
ramat la cablu din sezut cu priza ingusta 4 serii
tractiuni la helcometru cu priza ingusta 4 serii
goodmornings 4 serii.
e bun? ar trebui sa mai adug ceva?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 2 sep 2012 14:08 de basu
un exercitiu pe care nu l-am facut pana acum 2 saptamani si fara de care nu mai concep antrenamentul de spate acum: ramat cu bara din aplecat.
daca la inceput cand faceam nu stateam corect si ma durea zona lombara ingrozitor, acum am ajuns sa stau corect si exercitiu asta pur si simplu e incredibil de bun pentru masa. se simte cu adevarat cum lucreaza dorsalii.
fac urmatoarele exercitii pentru spate:
tractiuni la helcometru cu priza larga la ceafa 4 serii
ramat cu bara din aplecat 4 serii
ramat la cablu din sezut cu priza ingusta 4 serii
tractiuni la helcometru cu priza ingusta 4 serii
goodmornings 4 serii.
e bun? ar trebui sa mai adug ceva?
Fa in loc de tractiuni la ceafa tractiuni la piept. Spre deosebire de extensiile pt triceps acest exercitiu facut la ceafa chiar pune probleme umerilor. In loc de aplecarile alea iti recomand si tie hiperextensiile.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 2 sep 2012 14:22 de adi123
Fa in loc de tractiuni la ceafa tractiuni la piept. Spre deosebire de extensiile pt triceps acest exercitiu facut la ceafa chiar pune probleme umerilor. In loc de aplecarile alea iti recomand si tie hiperextensiile.
din pacate nu am banca pentru hiperextensii la sala. as face si eu pentru ca sunt cele mai sigure.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 2 sep 2012 14:22 de sZoTaK
Si totusi nu te poti astepta sa te dezvolti de la asta. Acest exercitiu dupa mine este doar unul de incalzire. Spun asta fara a minimaliza deloc incalzirea. Eu stiu ca o incalzire buna face diferenta intre un antrenament bun si unul prost pe care e posibil sa nu il simt.Nu mai vb de accidente. Acest exercitiu incalzeste bine spatele dar si pieptul. In plus intra si tricepsul. E bine sa fie bagat la inceput. mie imi place sa-l fac la sfarsit, cu o greutate foarte moderata, la aparat. imi place foarte mult senzatia pe care o simt de la ea.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 2 sep 2012 14:32 de adi123
mie imi place sa-l fac la sfarsit, cu o greutate foarte moderata, la aparat. imi place foarte mult senzatia pe care o simt de la ea.
exact si mie imi place senzatia dupa ce fac pullover. insa eu fac acest exercitiu la antrenamentul pentru piept.
Editat de adi123 pe 2 sep 2012 14:32
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 2 sep 2012 14:40 de sZoTaK
exact si mie imi place senzatia dupa ce fac pullover. insa eu fac acest exercitiu la antrenamentul pentru piept. eu nu fac pullovere. fac extensii cu bratele intinse la helcometru.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 2 sep 2012 17:54 de nicu_ivan
exact si mie imi place senzatia dupa ce fac pullover. insa eu fac acest exercitiu la antrenamentul pentru piept.
Nu inteleg de ce se zice ca exercitiul asta ar fi pt piept.. in fine multi sustin asa... inclusiv Arnold.
Editat de nicu_ivan pe 2 sep 2012 17:55
|
sus |
|
basu
|
scris pe 2 sep 2012 18:55 de basu
Nu inteleg de ce se zice ca exercitiul asta ar fi pt piept.. in fine multi sustin asa... inclusiv Arnold.
Toata treaba este din pozitia bratelor. Daca sunt drepte si mai apropiate unul de altul intra mai mult pieptul daca sunt usor flexate intra mai tare spatele. In cazul pieptului se face cu greutate mai mica. Exista posibilitatea ca un practicant sa il simta doar pt piept sau doar pt spate indiferent de metoda. Este un exercitiu mai complex care la fel ca si flotarile la paralele implica multe grupe.
|
sus |
|
Zapa
Senior member 72 mesaje
|
scris pe 3 sep 2012 21:54 de Zapa
Tractiuni la helcometru 4x10
Ramat din aplecat 3x8-10
Ramat cu gantera 3x8-10
indreptari 4x6-8
Cum vi se pare ? in loc de ramat cu gantera e mai bine sa bag ramat din asezat la helcometru sau cu bara t sau las asa?
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 4 sep 2012 01:35 de ricardo
Tractiuni la helcometru 4x10
Ramat din aplecat 3x8-10
Ramat cu gantera 3x8-10
indreptari 4x6-8
Cum vi se pare ? in loc de ramat cu gantera e mai bine sa bag ramat din asezat la helcometru sau cu bara t sau las asa?
...e ok si asa... din cand in cand poti schimba exercitiile pentru diversificare...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
NgP
Veteran member 168 mesaje
|
scris pe 8 sep 2012 20:55 de NgP
salutare tuturor.
ce exercitii sunt de baza pt masa musculara la spate?
eu fac asa :
- tractiuni la helcometru cu fata 3 serii
- indreptari 3 serii(am inceput sa fac de vreo 3 saptamani)
- ramat la scripete din sezut 3 serii
- tractiuni cu priza larga la piept 3 serii
Mai faceam inainte si tractiuni la helcometru la ceafa cu spatele la aparat dar le`am lasat..
Ce ziceti e bine ce fac sau ar trebui sa scot sau sa introduc ceva?
multam
|
sus |
|
NgP
Veteran member 168 mesaje
|
scris pe 8 sep 2012 20:57 de NgP
salutare tuturor.
eu fac asa :
Mai faceam inainte si tractiuni la helcometru la ceafa cu spatele la aparat dar le`am lasat..
multam
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 8 sep 2012 20:57 de adi123
salutare tuturor.
eu fac asa :
multam
pentru masa musculara incearca ramat din aplecat cu bara, sau T-bar. am auzit ca si indreptarile sunt pentru masa dar inca nu le-am incercat
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 8 sep 2012 21:01 de MrOlympia
salutare tuturor.
eu fac asa :
multam
Completari : ramat cu un brat cu gantera , ramat cu bara .. 6 serii de tractiuni 6 serii ramat + lombari ( indreptari / hiperextensii ) toate seriile serioase .. si aia e !
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
Pagina 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 din 14
| |
|