Pagina 4 5 6 7 8 9 10 din 14
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 31 mai 2012 17:34 de adi123
corect la asta ma gandeam si eu. 4 si 5 sunt pentru trapez. fa doar un singur exercitiu pentru trapez a cate 4 serii si mai pune un exercitiu pentru spate. unul care mie imi place e Ramat la scripete din sezut, cu priza ingusta.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 31 mai 2012 21:39 de sZoTaK
Poate batrani ma vor contrazice sau poate nu.
Dar 4 si 5 sunte amandoua pentru trapez , personal am ascultat un batran din acest forum (Basu) si fac un singur exercitiu de trapez dar dat la limita 1 secunda jos 3 secunde sus concentrat, 4 seri atat nimic mai mult , dupa 4 seri asa sunt epuizat. Trapezul meu e urias (bine ma ajutat si geneticul foarte mult).
Cat despre indreptari 4 seri e bine. Ramas 2 exerciti destul de bine , si tractiunile si ele sunt bine puse. Ai putea sa mai pui un exercitiu la spate si sa muti trapezul cu umeri . Acum tu hotarasti.
nu cumva 1 secunda sus, 3 jos?
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 31 mai 2012 21:57 de adi123
nu cumva 1 secunda sus, 3 jos?
nu cred. punctul de contractie e sus. la fel ca la gambe cand ai ridicate calcaiele.
Editat de adi123 pe 31 mai 2012 21:58
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 31 mai 2012 22:57 de Liviu89
nu cred. punctul de contractie e sus. la fel ca la gambe cand ai ridicate calcaiele.
Pai si ce? se face negativul de 3-4 sec si pozitivul 1 sec, mentinere 1-2 daca mai vrei si asta
Success comes after hard work.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 1 iun 2012 00:42 de sZoTaK
nu cred. punctul de contractie e sus. la fel ca la gambe cand ai ridicate calcaiele. pai si la biceps contractia e sus la flexiile cu bara, dar nimeni nu face pozitive de 3 secunde, si negative de una..
|
sus |
|
greuu
Veteran member 190 mesaje
|
scris pe 1 iun 2012 03:07 de greuu
pai si la biceps contractia e sus la flexiile cu bara, dar nimeni nu face pozitive de 3 secunde, si negative de una..
Eu fac concentrare 3 sus 1 jos atat trapez cat si gambe si antebrat.
Si credema are un efect incredibil. gambe in acest moment de 49 cm trapez uriasi , antebrat de 39.
Si credema am vazut diferentele.
Probeaza si spunene ce efecte ai avut tu inainte sa spui din auzite.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 1 iun 2012 07:47 de basu
pai si la biceps contractia e sus la flexiile cu bara, dar nimeni nu face pozitive de 3 secunde, si negative de una..
Posibil sa mai faca cate cineva.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 1 iun 2012 11:00 de Liviu89
Eu unul cand fac gambele fac 3 sec sus, 1s tin contractia si inca 3s jos, trapezul consider ca la fel e f important sa mentii contractia sus + negativ, antebrate nu fac si asa le am 36 la 82kg si dupa cum toti stim bodybuilding este o iluzie, daca o sa ai antebratele prea mari cu atat mai mic o sa para bicepsul
Success comes after hard work.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 1 iun 2012 13:15 de basu
Eu unul cand fac gambele fac 3 sec sus, 1s tin contractia si inca 3s jos, trapezul consider ca la fel e f important sa mentii contractia sus + negativ, antebrate nu fac si asa le am 36 la 82kg si dupa cum toti stim bodybuilding este o iluzie, daca o sa ai antebratele prea mari cu atat mai mic o sa para bicepsul
Eu am avut o discutie de principiu cu Liviu in care ne-am expus conceptiile proprii despre anumite tehnici de antrenament. Liviu a fost dispus sa incerce ce am propus eu ( ma bucur ca e multumit) adaptand desigur la ce are el nevoie.
Si cu asta ne intoarcem la antrenamentul spatelui despre care sunt o gramada de lucruri de spus.
Eu fac asa : tractiuni la ceafa cu priza larga 3 serii
tractiuni in fata cu priza medie supinatie 3 serii
ramat cu haltera 3 serii
ramat cu gantera 3 serii
indreptari 2 serii
trapez cu ganterele 2 serii
Ocazional scot tractiunile la ceafa si ma limitez la tractiuni cu manerul in v. Imi este foarte greu sa fac la bara fixa si am introdus foarte rar acest exercitiu in probramul meu. Introduc mereu 2 exercitii de ramat in rutina intrucat cred ca sunt destul de lat dar imi lipseste grosimea. Uneori fac si cate 7 exercitii a cate 2 serii intre ele neintrand si cele pt trapez.
Contractiile mentinute si negativele reprezinta tehnica pe care o folosesc eu.
Editat de basu pe 1 iun 2012 13:19
|
sus |
|
radu1
Veteran member 265 mesaje
|
scris pe 1 iun 2012 16:51 de radu1
Introduc mereu 2 exercitii de ramat in rutina intrucat cred ca sunt destul de lat dar imi lipseste grosimea.
Ai putea sa incepi antrenamentul cu exercitiile de ramat si la sfarsit sa bagi tractiuni.
"Train Hard Fight Easy"
|
sus |
|
basu
|
scris pe 1 iun 2012 17:44 de basu
Ai putea sa incepi antrenamentul cu exercitiile de ramat si la sfarsit sa bagi tractiuni.
Am incercat si asa iti dai seama. Dar daca fac miscarile de tractiune la final nu mai am suficient control avand in vedere ca si aici tin jos contractia. Daca observi fac mai mult tractiuni cu prize semilargi sau chiar inguste plus ca folosesc priza supinatie. Prin asta eu cred ca adaug grosime si dorsalilor. Si asta caut foarte mult. Spun acest lucru pt ca de obicei culturistii prin grosime inteleg altceva.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 10 iun 2012 11:11 de adi123
se pare ca am o problema de simetrie la spate. partea din dreapta se dezvolta din ce in ce mai bine pe cand cea din stanga parca stagneaza. ce exercitii as putea sa fac pentru a corecta?
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 11 iun 2012 20:44 de Mephisto
se pare ca am o problema de simetrie la spate. partea din dreapta se dezvolta din ce in ce mai bine pe cand cea din stanga parca stagneaza. ce exercitii as putea sa fac pentru a corecta?
Nu pune baza pe ce spun eu, ca, deocamdata, am mai multe ore de citit despre fitness decat de practicat, da' eu zic ca te poti axa pe niste exercitii pe care le poti face cu cate o mana, pe rand, gen ramatul ala cu gantera(sau cum draci s-o numi...ala cand stai capra cu un genunchi pe banca) sau trasu' la helcometru, cu cate o mana, de jos in sus oblic (sa traduca cineva, pls).
Si, pur si simplu, pui mai multa greutate pe partea mai retardata...
Sau fa tractiuni si trage mai tare cu stanga...mdreacu stie?
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 11 iun 2012 22:17 de adi123
Nu pune baza pe ce spun eu, ca, deocamdata, am mai multe ore de citit despre fitness decat de practicat, da' eu zic ca te poti axa pe niste exercitii pe care le poti face cu cate o mana, pe rand, gen ramatul ala cu gantera(sau cum draci s-o numi...ala cand stai capra cu un genunchi pe banca) sau trasu' la helcometru, cu cate o mana, de jos in sus oblic (sa traduca cineva, pls).
asa ma gandeam si eu dar asteptam si parerea celor mai experimentati. doar la spate am problema asta. si ce frumos se vad muschi din dreapta.... daca ar fi si pe stanga la fel m-as declara 100% multumit de ce am realizat pana acum. din pacate partea stanga a progresat foarte putin
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 11 iun 2012 23:02 de sZoTaK
asta e o prostie. sa traga la fel, si in timp se va balansa
|
sus |
|
Zapa
Senior member 72 mesaje
|
scris pe 24 iun 2012 23:06 de Zapa
Eu fac asa :
Tractiuni la piept 4x-
Ramat din aplecat 4x8-10
Ramat cu un brat 3x8-10
Extensiia spatelui 3x8-10
Ce parere aveti ?
|
sus |
|
methadon_92
Veteran member 202 mesaje
|
scris pe 24 iun 2012 23:51 de methadon_92
este bun ca incepi cu tractiunile si ramatul fiind mai energic poti sa folosesti greutate mai mare .
|
sus |
|
Zapa
Senior member 72 mesaje
|
scris pe 7 iul 2012 16:41 de Zapa
Care este diferenta intre Ramat cu gantera intr-o mana si ramat cu bara T , am inteles ca bara T trage mai bine... voi ce spuneti?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 7 iul 2012 17:27 de basu
Care este diferenta intre Ramat cu gantera intr-o mana si ramat cu bara T , am inteles ca bara T trage mai bine... voi ce spuneti?
Se spune ramat aplecat cu gantera sau ramat cu un brat cu gantera.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 7 iul 2012 20:46 de adi123
din ce am ovbservat eu, lucrezi mai bine cu gantera pentru ca lucrezi in acelasi fel amandoua parti. eu am cam abuzat de bara si mi s-a dezvoltat pe dreapta mai bine iar pe stanga mai slab
|
sus |
|
Zapa
Senior member 72 mesaje
|
scris pe 7 iul 2012 22:01 de Zapa
din ce am ovbservat eu, lucrezi mai bine cu gantera pentru ca lucrezi in acelasi fel amandoua parti. eu am cam abuzat de bara si mi s-a dezvoltat pe dreapta mai bine iar pe stanga mai slab
Ok , mersi pentru raspuns adi.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 7 iul 2012 22:59 de basu
Ramatul cu bara T este foarte diferit de cel cu gantera. Cel cu bara T este o miscare care pe langa contractia specifica a muschilor locali presupune si o deplasare pe verticala a intregului trunchi. Este o miscare relativ limitata ca amplitudine si de obicei se folosesc discuri mici in diametru pt ca discurile mari limiteaza si mai mult miscarea. Cel cu gantera nu presupune deplasarea trunchiului pe verticala intrucat unul dintre brate se sprijina de o banca eventual de genunchi dar poate presupune o miscare de rotatie axa imaginara fiind coloana vertebrala. La care ''trage mai tare'' nu stiu dar ramaturile cu bara sunt in general exercitii de forta care se fac cu greutati foarte mari si din cauza asta sunt eficiente.
Editat de basu pe 7 iul 2012 23:00
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 7 iul 2012 23:01 de sZoTaK
Care este diferenta intre Ramat cu gantera intr-o mana si ramat cu bara T , am inteles ca bara T trage mai bine... voi ce spuneti? ramatul cu bara T lucreaza mai degreaba partea de mijloc a spatelui... iar ramatul cu gantera asa numitul "latimus dorsi", partea inferioara..asta dupa cum am simtit eu
|
sus |
|
basu
|
scris pe 7 iul 2012 23:08 de basu
ramatul cu bara T lucreaza mai degreaba partea de mijloc a spatelui... iar ramatul cu gantera asa numitul "latimus dorsi", partea inferioara..asta dupa cum am simtit eu
Asta nu este universal valabil .Depinde de modul de executie. Depinde unde este dusa gantera. Dar cam toate exercitiile de ramat urmaresc ingrosarea spatelui.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 8 iul 2012 00:05 de sZoTaK
Asta nu este universal valabil .Depinde de modul de executie. Depinde unde este dusa gantera. Dar cam toate exercitiile de ramat urmaresc ingrosarea spatelui. eu incerc sa aduc gantera cat mai jos..
|
sus |
|
Zapa
Senior member 72 mesaje
|
scris pe 8 iul 2012 09:55 de Zapa
Ramatul cu bara T este foarte diferit de cel cu gantera. Cel cu bara T este o miscare care pe langa contractia specifica a muschilor locali presupune si o deplasare pe verticala a intregului trunchi. Este o miscare relativ limitata ca amplitudine si de obicei se folosesc discuri mici in diametru pt ca discurile mari limiteaza si mai mult miscarea. Cel cu gantera nu presupune deplasarea trunchiului pe verticala intrucat unul dintre brate se sprijina de o banca eventual de genunchi dar poate presupune o miscare de rotatie axa imaginara fiind coloana vertebrala. La care ''trage mai tare'' nu stiu dar ramaturile cu bara sunt in general exercitii de forta care se fac cu greutati foarte mari si din cauza asta sunt eficiente.
Multumesc pentru raspuns , o sa fac asa : - Tractiuni la piept 4x-
-Ramat din aplecat 4x8-10
-Ramat cu bara t 3x8-10
-Extensia spatelui 3x10, indreptari nu fac pentru ca ma doare spatele de cateva zile ( lombarii)...
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 8 iul 2012 12:19 de sZoTaK
Multumesc pentru raspuns , o sa fac asa : - Tractiuni la piept 4x-
-Ramat din aplecat 4x8-10
-Ramat cu bara t 3x8-10
-Extensia spatelui 3x10, indreptari nu fac pentru ca ma doare spatele de cateva zile ( lombarii)... inseamna ca nu executi corect. mi se pare ca asta e putin. eu as mai pune o tractiune cu manerul v, sau cu manerul normal, priza inversa, ingusta
|
sus |
|
basu
|
scris pe 8 iul 2012 15:22 de basu
inseamna ca nu executi corect. mi se pare ca asta e putin. eu as mai pune o tractiune cu manerul v, sau cu manerul normal, priza inversa, ingusta
Lasa-l momentan sa faca asa. Sa execute corect si sa se alimenteze cum trebuie. Pe parcurs poate sa mai adauge si altele.
|
sus |
|
FlorinBoss
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 20 iul 2012 21:19 de FlorinBoss
nu prea apreciez ce antrenament faci.din cate stiu eu pt cresterea in masa nu intra cu nimic cablurile doar cu exceptia helco.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 20 iul 2012 22:45 de MrOlympia
nu prea apreciez ce antrenament faci.din cate stiu eu pt cresterea in masa nu intra cu nimic cablurile doar cu exceptia helco.
glumesti , nu ? ))
Ce treaba are cresterea in masa cu cablurile ?
Poti sa lucrezi fara probleme si la cabluri o sa cresti , totul depinde de ce mananci , cat mananci , cum te antrenezi si cat te odihnesti . Cu asta are treaba cresterea in masa musculara , nu cu cablurile .
Probabil ai fi vrut sa spui ca greutatile libere sunt mai eficiente decat cablurile , aici da ai dreptate dar e bine sa le combini pe amandoua , exercitii de baza si de izolare . Bineinteles prioritate avand exercitiile de baza .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
Pagina 4 5 6 7 8 9 10 din 14
| |
|