Pagina 1 2 3 4 5 6 7 din 14
junior24
Veteran member 293 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 22 iul 2011 15:54 de junior24
mai bine pune un disc pe tine ca sa obosesti mai tare. nu stiu cum poti duce atitea repetari la bara fixa. si dupa aia inca atitea la helcometru. ceva nu este bine.
alterneaza ganterele alea la ramat, cu ramat cu bara si bara T.
la fiecare al trei-lea antrenament scoate hiperextensiile alea (banuiesc ca de astea vb) si baga obligatoriu indreptari. .
Nu am bagat pana acu indreptari , cica iti afecteaza coloana .
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
Umbrax
Junior member 46 mesaje
|
scris pe 22 iul 2011 15:56 de Umbrax
.
daca le executi corect si iti pui si o centura nu ai de ce sa te feresti de ele
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 22 iul 2011 16:24 de basu
.
ai grija sa nu ridici cumva prietenele in brate. si asta afecteaza coloana.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 22 iul 2011 16:29 de sZoTaK
) acum la modul serios florin...sper ca nu te superi ca iti zic asa ...pentru spatele inferior sunt extensiile si indreptarile..eu n-am facut niciuna..dar o sa fac in septembrie..as face indreptari dar ma tem, nu cumva sa nu le excut corect :| la fel sunt si cu geno..
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
junior24
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 22 iul 2011 16:32 de junior24
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 iul 2011 16:42 de basu
) acum la modul serios florin...sper ca nu te superi ca iti zic asa ...pentru spatele inferior sunt extensiile si indreptarile..eu n-am facut niciuna..dar o sa fac in septembrie..as face indreptari dar ma tem, nu cumva sa nu le excut corect :| la fel sunt si cu geno..
te rog sa-mi spui florin.
nu tre sa-ti fie frica de exercitiile de baza. ele fac deosebirea dintre baietei si barbati .
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 22 iul 2011 16:49 de sZoTaK
te rog sa-mi spui florin.
nu tre sa-ti fie frica de exercitiile de baza. ele fac deosebirea dintre baietei si barbati .
oke. si inca ceva. referitor la tractiunile la piept, am vazut ca unii le efectueaza cu bara normala, ca la tractiunile la ceafa, altii cu bara aia speciala, in forma de V,dar lunga, nu ca la triceps, altii am vazut ca fac cu o priza apropiata. eu de obicei fac cu bara normala sau V,cu priza larga, si ma las putin in spate.tu cum faci? stai fix? te lasi putin in spate cand tragi, si in fata?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 iul 2011 16:58 de basu
oke. si inca ceva. referitor la tractiunile la piept, am vazut ca unii le efectueaza cu bara normala, ca la tractiunile la ceafa, altii cu bara aia speciala, in forma de V,dar lunga, nu ca la triceps, altii am vazut ca fac cu o priza apropiata. eu de obicei fac cu bara normala sau V,cu priza larga, si ma las putin in spate.tu cum faci? stai fix? te lasi putin in spate cand tragi, si in fata?
eu fac la helcometru cu priza larga supinatie. cu toata greutatea aparatului. nu stiu cit este asta.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 22 iul 2011 17:44 de sZoTaK
eu fac la helcometru cu priza larga supinatie. cu toata greutatea aparatului. nu stiu cit este asta.
si eu asa fac,dar te intrebam cat te lasi in spate? unii stau fix, altii le lasa in spate,si in fata cand incep urmatoarea repetare
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 iul 2011 18:55 de basu
si eu asa fac,dar te intrebam cat te lasi in spate? unii stau fix, altii le lasa in spate,si in fata cand incep urmatoarea repetare
nu ma aplec mult in spate. doar cat sa evit sa bag bicepsul in ciorba spatelui . si fara smucire. in plus inapoi vin foarte usor. ma opun.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 23 iul 2011 10:01 de sZoTaK
nu ma aplec mult in spate. doar cat sa evit sa bag bicepsul in ciorba spatelui . si fara smucire. in plus inapoi vin foarte usor. ma opun.
roger that...
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 11 aug 2011 20:32 de sZoTaK
ramatul cu bara T, cu bara intre picioare si ramatul din aplecat cu bara normala lucreaza aceeasi parte a spatelui?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 11 aug 2011 20:50 de basu
ramatul cu bara T, cu bara intre picioare si ramatul din aplecat cu bara normala lucreaza aceeasi parte a spatelui?
ramatul cu bara T, cu bara intre picioare ar trebui teoretic sa fie acelasi lucru. diferenta consta intr-un miner.
toate actioneaza cam la fel.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 12 aug 2011 01:14 de sZoTaK
ramatul cu bara T, cu bara intre picioare ar trebui teoretic sa fie acelasi lucru. diferenta consta intr-un miner.
toate actioneaza cam la fel.
si ramatul cu gantera? la fel? ca eu de obicei faceam un ramat cu priza larga, si una cu priza apropiata..la aparate.sau cu gantera...aia ar fi fost aia cu priza apropiata
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 aug 2011 08:27 de basu
si ramatul cu gantera? la fel? ca eu de obicei faceam un ramat cu priza larga, si una cu priza apropiata..la aparate.sau cu gantera...aia ar fi fost aia cu priza apropiata
cam toate formele de ramat din aplecat ar trebui sa atinga spatele la fel . dar in functie de felul in care suntem noi construiti adica de pozitionarea fascilulelor musculare in zona respectiva le simtim diferit. din cauza asta la unele ne simtim mai puternici si le preferam mai mult. din toate cel mai iubit este cred cel cu bara. asta pt ca pozitia este foarte stabila , permite lucrul cu greutati foarte mari si atrage dupa sine un castig in masa musculara mai mare. eu la un antrenament folosesc o singura forma de ramat . incep antrenamentul cu tractiuni.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 12 aug 2011 12:00 de georgik
cam toate formele de ramat din aplecat ar trebui sa atinga spatele la fel . dar in functie de felul in care suntem noi construiti adica de pozitionarea fascilulelor musculare in zona respectiva le simtim diferit. din cauza asta la unele ne simtim mai puternici si le preferam mai mult. din toate cel mai iubit este cred cel cu bara. asta pt ca pozitia este foarte stabila , permite lucrul cu greutati foarte mari si atrage dupa sine un castig in masa musculara mai mare. eu la un antrenament folosesc o singura forma de ramat . incep antrenamentul cu tractiuni.
antrenament spate marti:
4 serii indreptari
4 serii ramat cu bara intre picioare si un maned in D
4 serii ramat cu gantera
Nu sunt de parere ca toate formele de ramat sunt la fel ,la fiecare exercitiu ai o priza diferita si o pozitie oarecum diferita.
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 aug 2011 12:17 de basu
antrenament spate marti:
4 serii indreptari
4 serii ramat cu gantera
Nu sunt de parere ca toate formele de ramat sunt la fel ,la fiecare exercitiu ai o priza diferita si o pozitie oarecum diferita.
tu abordezi aceasta grupa intr-un mod total diferit. asta nu inseamna deloc ca este gresit. eu execut cam asa:
tractiuni la helcometru cu priza supinatie ceva mai larga de latimea umerilor, tractiuni la helcometru cu un miner in forma de V , un ramat din aplecat (care imi vine bine atunci ) , indreptari sau hiperextensii.
eu asa consider ca spre deosebire de tractiuni unde diversele prize ataca altfel spatele, ramaturile sunt aproape la fel (evident nu perfect indentice). cel mai des fac cu bara.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 12 aug 2011 13:54 de georgik
tu abordezi aceasta grupa intr-un mod total diferit. asta nu inseamna deloc ca este gresit. eu execut cam asa:
tractiuni la helcometru cu priza supinatie ceva mai larga de latimea umerilor, tractiuni la helcometru cu un miner in forma de V , un ramat din aplecat (care imi vine bine atunci ) , indreptari sau hiperextensii.
eu asa consider ca spre deosebire de tractiuni unde diversele prize ataca altfel spatele, ramaturile sunt aproape la fel (evident nu perfect indentice). cel mai des fac cu bara.
il abordez asa deoarece momentan ma axez mai mult pe "ingrosarea" lui si nu latire.Ca proportie pe latime imi ajunge.
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 aug 2011 21:26 de basu
il abordez asa deoarece momentan ma axez mai mult pe "ingrosarea" lui si nu latire.Ca proportie pe latime imi ajunge.
este o abordare bunicica.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 15 aug 2011 11:03 de sZoTaK
antrenament spate marti:
4 serii indreptari
4 serii ramat cu gantera
geo cabluri nu faci? sau nu vrei sa te lastesti? intrebare generala :e adevarat ca cablurile sunt bune pentru masa? adica Lui Marco spune ca el nu face niciodata cabluri..stiu Florin..iar Lui dar e de mult in joc..il urmaresc zi de zi
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 15 aug 2011 14:05 de sZoTaK
Nu prea stiu la ce fel de cabluri te referi. Daca este vremea despre scripeti nu e vremea pentru tine,consumi energie degeaba. Pot fi folosite si intr-o perioada de masa dar nu exclusiv pentru a acumula masa.
Desi si helcometrul poate fi luat ca un scripete cu un "cablu" si tractiuni la helcometru este un exercitiu de masa.de ce nu ar fi?
ma refeream la tractiuni la ceafa/piept
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 15 aug 2011 14:09 de sZoTaK
Nu prea stiu la ce fel de cabluri te referi. Daca este vremea despre scripeti nu e vremea pentru tine,consumi energie degeaba. Pot fi folosite si intr-o perioada de masa dar nu exclusiv pentru a acumula masa.
Desi si helcometrul poate fi luat ca un scripete cu un "cablu" si tractiuni la helcometru este un exercitiu de masa.de ce nu ar fi?
eu pana acum la spate faceam tractiuni la ceafa, la piept, ramat cu priza larga la aparat ( http://amicusfitness.com/products/seated%20row%20machine.jpg) , ramat cu priza apropiata la aparat ( http://blog.vitaclub.ro/wp-content/uploads/2011/03/arnold-ramat-la-scripete.gif)
Dar acum cand revin la sala, in 5 septembrie, schimb aparatul cu priza larga cu ramat cu bara, si aparatul cu priza apropiata cu ramat cu gantera sper ca e o abordare buna aa da..si vreau sa bag si ceva indreptari..dar atunci trebuie sa iau o centura..
Editat de sZoTaK pe 15 aug 2011 14:11
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 15 aug 2011 14:32 de sZoTaK
fiindca G. a plecat in vacanta iti pot spune eu ca acele exercitii la care te referi sunt considerate a fi pt latire. el doreste mai mult grosime. din cauza asta incearca sa faca mai mult ramat. acum ai inteles. avident tu poti avea o abordare personala fata de antrenbament. asa cu ma si io . dar asta este ceea ce face el .
da am inteles..atunci un antrenament de genu cum ar fi?
1. tractiuni la ceafa
2.tractiuni la piept
3.ramat cu gantera
4.ramat cu bara
5. indreptari
Sau indreptari la inceputul antrenamentului?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 aug 2011 14:38 de basu
da am inteles..atunci un antrenament de genu cum ar fi?
1. tractiuni la ceafa
2.tractiuni la piept
3.ramat cu gantera
4.ramat cu bara
5. indreptari
Sau indreptari la inceputul antrenamentului?
parerea mea este ca se aduna cam multe. cel cu gantera si cel cu bara fa-le prin rotatie. mai depinde si cum le faci adica cite serii, repetari etc.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 15 aug 2011 14:44 de sZoTaK
parerea mea este ca se aduna cam multe. cel cu gantera si cel cu bara fa-le prin rotatie. mai depinde si cum le faci adica cite serii, repetari etc.
pai spatele e un muschi mare..vroiam 4 serii...6-8 rep
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 aug 2011 14:45 de basu
pai spatele e un muschi mare..vroiam 4 serii...6-8 rep
orice varianta este buna. important este sa cresti . daca cresti orice discutie este inutila.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 din 14
| |
|