Pagina 1 2 3 4 5 6 din 14
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 25 apr 2011 13:12 de stefanp
Nu mi se pare exagerat,avand in vedere ca am un program de alimentatie de aprox 5000kcal/zi.In plus,antrenamentul meu e de 3 zile ''lucratoare''+una pauza,iar cand vine din nou randul la spate nu am febra musculara!Ridicarile din umeri le fac pt trapez si de aia le-am introdus in ziua cu spatele(in ziua precedenta fac umerii ,iar cand fac ridicarile nu ma simt obosit!Asa cum spunea si Gilu,spatele este mai greu de ''atins'' (si umerii mi se par la fel),si de fiecare data dupa aceste doua grupe cand plec de la sala am impresia ca nu le-am antrenat suficient.OBSESIE!!!!! tu maninci 5000kcal\zicred ca nu stii ce vorbestiasta inseamna9 -10 mese pe zitinind cont ca se maninca o data la3ore(aproximativ),reiese ca doar maninci toata ziuacind dormi si cind te antreneziplus ca trebuie sa stai si pe wc,,ceva timp,,la atita mincaresau maninci 5000kcal in 3-4 mese pe zi:e cam mult si asa(1670-1250kcal\masa),asta calculind o masa la 500kcalX10mese=5000kcal\zinu te supara,dar cam exagerezi cu kca.sau nu ai calculat bine:
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
scris pe 27 apr 2011 00:24 de Macho
tu maninci 5000kcal\zicred ca nu stii ce vorbestiasta inseamna9 -10 mese pe zitinind cont ca se maninca o data la3ore(aproximativ),reiese ca doar maninci toata ziuacind dormi si cind te antreneziplus ca trebuie sa stai si pe wc,,ceva timp,,la atita mincaresau maninci 5000kcal in 3-4 mese pe zi:e cam mult si asa(1670-1250kcal\masa),asta calculind o masa la 500kcalX10mese=5000kcal\zinu te supara,dar cam exagerezi cu kca.sau nu ai calculat bine:
ce ti se pare asa mult 5000 de calorii,depinde ce mananca poti manca si 10 mii cu junk food,ciocolata,sucuri,prajituri,grasimi etc stai linistit ca is ferm convins ca nu-si ia toate caloriile din piept de pui cu legume
acum sa lamurim un pic partea de antrenament cu supraantrenamentu si cu respectivele exercitii ce le face....omu a spus ca e deficitar la spate si nu reuseste sa ,,atinga" spatele ca si restul grupelor,el spune ca se simte bine cu antrenamentul asta si ca nu are febra musculara cand vine urmatorul antrenament de spate si vede ca ii merge bine,nu are nici o logica sa venim noi si sa contrazicem un om ca antrenamentul lui nu-i bun atat timp cat lui ii da rezultate
in alta ordine de idei nu mi se pare un antrenament atat de exagerat cum ai scris tu,tractiunile le face la helcometru plus ca 4 serii le face cu priza scurta,asta nu inseamna ca toti tre sa faca atatea serii,si mie la anumite grupe asa imi merge cu multe serii,asta nu inseamna ca oblig pe cineva sa faca la fel....apoi eu nu-s deacord cu tine ca e acelasi lucru ramatul cu bara cu cel cu gantera,niciodata nu vei putea sa ai aceeasi pozitie executie si cursa miscarii la ramatul cu bara ca si la ramat cu gantera,e foarte bine ce face,i-as recomanda ca o saptamana sa foloseasca ramat bara si gantera si cealalta ramat bara T si ramat la aparat sau scripete
indreptarile nu le pun in aceeasi oala cu exercitiile pentru dorsali pentru ca le face la sfarsit si nu cred ca pune foarte multa greutate la ultimul exercitiu cat sa-l duca in supraantrenament
am mai scris acum ceva timp sa nu cadeti in cealalta extrema cu supraantrenamentul,si sa nu va antrenati suficient,eu nu-s de-acord cu antrenament gen 2-3 serii sau maxim 4 ,,mai mult nu fac,ca intru in supraantrenament si nu mai cresc" ....cineva spunea ca nu exista supraantrenament doar un corp slab alimentat...intradevar nu trebuie copiate antrenamentele profesionistilor dar nici cazut in cealalta extrema sa nici nu transpiri la antrenament
faci un antrenament mai usor atunci cand nu ai mancat destul in ziua respectiva,nu ai dormit suficient,ai simtome de raceala etc ...atunci lucrezi cu greutati mai mici,sau aparate(cablu) si serii putine gen 2-3.....dar atunci cand ai alimentatie buna ,calorii in prostie si suplimente sa te poti reface in timp scurt nu vad nici o scuza sa faci fix 3 maxim 4 serii ,mai ales cand simti ca nu ai atins cum trebuie muschiul respectiv
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 28 apr 2011 13:22 de stefanp
ce ti se pare asa mult 5000 de calorii,depinde ce mananca poti manca si 10 mii cu junk food,ciocolata,sucuri,prajituri,grasimi etc stai linistit ca is ferm convins ca nu-si ia toate caloriile din piept de pui cu legume
acum sa lamurim un pic partea de antrenament cu supraantrenamentu si cu respectivele exercitii ce le face....omu a spus ca e deficitar la spate si nu reuseste sa ,,atinga" spatele ca si restul grupelor,el spune ca se simte bine cu antrenamentul asta si ca nu are febra musculara cand vine urmatorul antrenament de spate si vede ca ii merge bine,nu are nici o logica sa venim noi si sa contrazicem un om ca antrenamentul lui nu-i bun atat timp cat lui ii da rezultate
in alta ordine de idei nu mi se pare un antrenament atat de exagerat cum ai scris tu,tractiunile le face la helcometru plus ca 4 serii le face cu priza scurta,asta nu inseamna ca toti tre sa faca atatea serii,si mie la anumite grupe asa imi merge cu multe serii,asta nu inseamna ca oblig pe cineva sa faca la fel....apoi eu nu-s deacord cu tine ca e acelasi lucru ramatul cu bara cu cel cu gantera,niciodata nu vei putea sa ai aceeasi pozitie executie si cursa miscarii la ramatul cu bara ca si la ramat cu gantera,e foarte bine ce face,i-as recomanda ca o saptamana sa foloseasca ramat bara si gantera si cealalta ramat bara T si ramat la aparat sau scripete
indreptarile nu le pun in aceeasi oala cu exercitiile pentru dorsali pentru ca le face la sfarsit si nu cred ca pune foarte multa greutate la ultimul exercitiu cat sa-l duca in supraantrenament
am mai scris acum ceva timp sa nu cadeti in cealalta extrema cu supraantrenamentul,si sa nu va antrenati suficient,eu nu-s de-acord cu antrenament gen 2-3 serii sau maxim 4 ,,mai mult nu fac,ca intru in supraantrenament si nu mai cresc" ....cineva spunea ca nu exista supraantrenament doar un corp slab alimentat...intradevar nu trebuie copiate antrenamentele profesionistilor dar nici cazut in cealalta extrema sa nici nu transpiri la antrenament
faci un antrenament mai usor atunci cand nu ai mancat destul in ziua respectiva,nu ai dormit suficient,ai simtome de raceala etc ...atunci lucrezi cu greutati mai mici,sau aparate(cablu) si serii putine gen 2-3.....dar atunci cand ai alimentatie buna ,calorii in prostie si suplimente sa te poti reface in timp scurt nu vad nici o scuza sa faci fix 3 maxim 4 serii ,mai ales cand simti ca nu ai atins cum trebuie muschiul respectiv
cind nu ,,simti,,ca ai atins muschiul respectiv,ori greutatea e prea mare,ori nu se executa exercitiul corectramatul cu bara,urmat de ramat cu gantere la acelasi antrenament,e cam pierdere de timp si de energie,parerea mea.la fel si impins cu bara de la ceafa si de la piept(umeri)la acelasi antrenament,la fel si tractiuni la ceafa si la piept(spate)la acelasi antrenament si ex pot continua.un ,,incepator,,niciodata nu poate sa si epuizeze muschii cu4serii de6-10 rep,pt ca nu are experienta necesara,sa lucreze la intensitate maxima muschiul respectiv.totusi un antrenament scurt si intens(45min)e mai bun pt masa musculara siforta,decit un antrenament de 16-18serii in 1,30-2ore.in rest numai de bine
Editat de stefanp pe 28 apr 2011 13:28
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
scris pe 28 apr 2011 15:38 de Macho
cind nu ,,simti,,ca ai atins muschiul respectiv,ori greutatea e prea mare,ori nu se executa exercitiul corectramatul cu bara,urmat de ramat cu gantere la acelasi antrenament,e cam pierdere de timp si de energie,parerea mea.la fel si impins cu bara de la ceafa si de la piept(umeri)la acelasi antrenament,la fel si tractiuni la ceafa si la piept(spate)la acelasi antrenament si ex pot continua.un ,,incepator,,niciodata nu poate sa si epuizeze muschii cu4serii de6-10 rep,pt ca nu are experienta necesara,sa lucreze la intensitate maxima muschiul respectiv.totusi un antrenament scurt si intens(45min)e mai bun pt masa musculara siforta,decit un antrenament de 16-18serii in 1,30-2ore.in rest numai de bine
asta e parerea ta in legatura cu ramatul cu gantera dupa cel cu bara ...eu m-am referit strict la exercitiile pt spate nu de impinsul de la ceafa si piept...16-18 serii nu sunt multe daca lucrezi doar spatele in ziua respectiva....antrenamentu meu de ieri spate:
5-serii tractiuni la bara -priza larga
5-serii tranctiuni la helcometru -priza ingusta(maner)
4-serii ramat gantera
4-serii ramat aparat(canoe)
2 exercitii de ramaturi si 2 exercitii de tractiuni nu mi se par multe deloc intr-un antrenament de o grupa,chiar ar mai incape 4 serii de hiperextensii sau indreptari
antrenament de masa musculara???da-mi si mie te rog un exemplu de un astfel de antrenament.
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 29 apr 2011 01:02 de ricardo
de curiozitate mi-am adunat astazi caloriile si am depasit usor 4000 de kcal.Intr-adevar nu este low carb dar am mancat doar calitativ.
Daca ar fi fost una dintre putinele zile in care as mai scapa si o pizza sau ceva dulciuri as fi ajuns fara nici o greutate la 5000.
...si eu consum minim 4000kcal, cred ca normal consum undeva intre 4000 si 5000...iar un antrenament la spate: 3 serii indreptari sau hiperextensii, 3 serii tractiuni la bara, 4 serii ramat la helcometru,4 serii tractiuni la scripete, 3 serii ramat cu bara sau gantere, deci un total de 17 serii...
Editat de ricardo pe 29 apr 2011 01:06
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 5 mai 2011 19:17 de stefanp
de curiozitate mi-am adunat astazi caloriile si am depasit usor 4000 de kcal.Intr-adevar nu este low carb dar am mancat doar calitativ.
Daca ar fi fost una dintre putinele zile in care as mai scapa si o pizza sau ceva dulciuri as fi ajuns fara nici o greutate la 5000. nu am spus cit poti sa maninci intr o zi(poti sa maninci si 8000kcalorii),dar o sa cresti in ,,sunculita,,daca ai 80kg si consumi5000-6000kcalorii pe zi
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 5 mai 2011 20:34 de georgik
nu am spus cit poti sa maninci intr o zi(poti sa maninci si 8000kcalorii),dar o sa cresti in ,,sunculita,,daca ai 80kg si consumi5000-6000kcalorii pe zi
depinde si de antrenamentul pe care il faci.ps: am 84 de kg
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 8 mai 2011 21:31 de stefanp
depinde si de antrenamentul pe care il faci.ps: am 84 de kg markus ruhl are in perioada de masa musculara 145-148kg(130-132kgdefinit)si consuma 11000kcal\zi.e plin de steroizi si de alte substante ajutatoare(e f masiv)si totusi maninca aproximativ 11000kcal\zi.pt 84-85kg e cam mult 5-6000kcal\zitrebuie sa cresti in masa musculara de calitate(cit de cit)nu in ,,strat adipos,,o sa vezi pe ,,pielea ta,,daca am dreptatede obicei cind iei prea mult in greutate intr un timp scurt,, nu e motiv,, de bucurie,e motiv de ingrijorare(sunculite)parerea mea.
Editat de georgik pe 10 mai 2011 07:11
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 10 mai 2011 07:11 de georgik
markus ruhl are in perioada de masa musculara 145-148kg(130-132kgdefinit)si consuma 11000kcal\zi.e plin de steroizi si de alte substante ajutatoare(e f masiv)si totusi maninca aproximativ 11000kcal\zi.pt 84-85kg e cam mult 5-6000kcal\zitrebuie sa cresti in masa musculara de calitate(cit de cit)nu in ,,strat adipos,,o sa vezi pe ,,pielea ta,,daca am dreptatede obicei cind iei prea mult in greutate intr un timp scurt,, nu e motiv,, de bucurie,e motiv de ingrijorare(sunculite)parerea mea.
eu te cred ce zici tu.Asa putem citi si de ala si de ala si putem lua ca si valabil pentru noi.Dar nu sta intotdeauna asa situatia.Teoretic cam asa ar sta lucrurile.Dar pana nu vezi cum reactioneaza organismul tau nu poti trage toate concluziile.
Eu unul prefer sa scad de la 5000 la 3500 pana vad cu ce imi merge mai bine decat sa plec de la 2500-3000 la 5000.Si zic asta deoarece timp de aproape 1 an poate chiar si mai mult am urmat gen clasicul 3500 de kcal si am cam stagnat. Trebuia sa imi dau un plus in alimentatie ca sa vad ce se intampla.Acum am scazut la 4000 si vad ca imi merge bine asa.Dar zilele alea de 5000 de kcal m-au ajutat sa urc binisor greutatile la antrenament care mi-au distrus rutina.Deci in opinia mea a meritat.
ps:si poate ca daca vei incerca sa ai peste 200 g proteine zilnic doar din alimentatie vei vedea un alt motiv pentru care vei ajunge usor peste 4000 kcal zilnic.
Editat de georgik pe 10 mai 2011 07:12
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 21 mai 2011 08:28 de basu
nu am spus cit poti sa maninci intr o zi(poti sa maninci si 8000kcalorii),dar o sa cresti in ,,sunculita,,daca ai 80kg si consumi5000-6000kcalorii pe zi
poate mai conteaza si virsta, activitatile prestate zilnic, felul si durata antrenamentului, anumite particularitati ale sistemului digestiv(asta a amintit si Georgik). ce ziceti ? poate un sportiv de 36 de ani sa se alimenteze ca un sportiv de 21 ? in plus proteina din lapte si ou se absoarbe altfel decit proteina din alte surse (carne de vita sa zicem). este normal sa asiguri un aflux constant de aminoacizi pe parcursul zilei. si in plus digestia se finalizeaza in ... colon. deci tre sa ne gindim si la el. colonul nu agreeaza deloc hrana de origine animala. ca sa va folositi de alimentele consumate aveti nevoie de o serie de enzime care se pot produce sau nu in organism: acidophilus, amilaza, bromelamina, lipaza, pancreatina, papaina, pepsina, proteaza. si or mai fi si altele ... dar nu vreau sa monopolizez discutia. de aceea poate este important si sa ne gindim in ce masura toata gramada aia de calorii si proteine poate fi folosita si daca nu cumva pe unele dintre ele le luam degeaba. pt ca daca le luam si nu le folosim putem din pacate sa aflam si ce este aceea o steatoza hepatica (corpul depune anumite substante nefolositoare in ficat) .. si asta este un lucru foarte rau ... si de nedorit.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
andrei444
Newbie 2 mesaje
|
scris pe 1 iun 2011 21:07 de andrei444
Alea 50g fac diferenţa.Nici 150g nu prea sunt suficiente.Eu ţi-aș recomanda sa mergi pe minim 2.5g/kg dacă nu 3g. salut, te rog frumos la 170cm si 80 kg + putina burta cam cate kg de proteina miar trebui momentan iau 3 g pe kg e ok .?carbohidrati complecsiin timpul zilei si ceva simpli imediat dupa antrenament + 2 cupe de wpi, paine max 2 feli graham dimineata . Ma antrenez de cam 6 luni si de 4 ori saptaman +munca fizica la servici 8 ore in 5 zile .. Adica 4 zile sala 5 zile munca .. si bag spate cu tricepsi ,piept cu bricepsi, umeri cu trapez si picioare cu abdomente .e ceva prost aici .. Stima
|
sus |
|
Sebastianule
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 4 iun 2011 13:52 de Sebastianule
Eu fac asa :
1-Tractiuni la scripete la barbie,ceafa(mai schimb prizele uneori)
2-Ramat cu haltera
[schimb exercitiile ...de ex daca incep azi la spate cu ramatu cu haltera.....data viitoare las la sfarsit ramatu si il fac cu bara]
Tinand cont ca....nu fac sport intr`o sala de "FITZE" ptr ca nu vreau nu ca nu`mi permit....
sunt multumit de spatele meu....
Corectati`ma daca gresesc cu ceva....
|
sus |
|
dudu_
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 25 iun 2011 21:14 de dudu_
La spate fac asa:
-tractiuni la helcometru piept sau la ceafa 3 serii
-ramat cu gantera lateral 3 serii
-ramat la cablu 3 serii
|
sus |
|
dany92moto
Senior member 73 mesaje
|
scris pe 25 iun 2011 23:51 de dany92moto
eu zic ca cele mai bune exercitii pentru spate sunt INDREPTARILE.
executate corect nu doar va face un spate masiv, dar creste si forta generala din tot corpul
|
sus |
|
dudu_
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 26 iun 2011 00:44 de dudu_
eu zic ca cele mai bune exercitii pentru spate sunt INDREPTARILE.
executate corect nu doar va face un spate masiv, dar creste si forta generala din tot corpul
Eu unu nu-mi risc coloana. Vreau sa fac exercitiile de placere si sa stiu ca nu-s sanse mari de accidentare..De aia evit intreptarile , geno cu bara... sa nu-mi solicite mult coloana
|
sus |
|
dany92moto
Senior member 73 mesaje
|
scris pe 27 iun 2011 15:21 de dany92moto
Eu unu nu-mi risc coloana. Vreau sa fac exercitiile de placere si sa stiu ca nu-s sanse mari de accidentare..De aia evit intreptarile , geno cu bara... sa nu-mi solicite mult coloana
am specificat: executate corect
|
sus |
|
dudu_
Junior member 27 mesaje
|
scris pe 27 iun 2011 19:11 de dudu_
am specificat: executate corect
Da ,dar exista un risc si nu vreau sa mi-l asum..
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 28 iun 2011 00:05 de nicu_ivan
Da ,dar exista un risc si nu vreau sa mi-l asum..
Daca esti sigur pe tine ca executi corect... riscul e minim.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
Umbrax
Junior member 46 mesaje
|
scris pe 18 iul 2011 10:33 de Umbrax
antrenamentul meu la spate arata cam asa:
PENTRU LOMBARI:
indreptari cu bara:
1 serie incalzire 10-12 rep
2 serii grele 6-8 rep
PENTRU DORSALI:
tractiuni la bara cu priza larga(o sapt la ceafa si una la piept):
2 serii, rep fac cat de multe pot cam 10-12 in general
tractiuni la scripete, din sezand, cu priza larga(o sapt la ceafa si una la piept):
2 serii grele 6-8 rep
Ramat din aplecat, incalecat pe bara incarcata la un singur capat:
1 serie 10 rep
2 serii 6-8 rep
ramat cu o gantera(sapt urmatoare fac ramat la scripete din sezand, cu priza ingusta):
2 serii 6-8 rep
PENTRU TRAPEZ:
ridicari de umeri cu gantere sau cu bara:
1 serie incalzire 15 rep
2 serii 8-10 rep
ce parere aveti de antrenamentul meu, este cumva prea incarcat?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 18 iul 2011 11:50 de basu
antrenamentul meu la spate arata cam asa:
PENTRU LOMBARI:
indreptari cu bara:
2 serii grele 6-8 rep
PENTRU DORSALI:
tractiuni la bara cu priza larga(o sapt la ceafa si una la piept):
2 serii, rep fac cat de multe pot cam 10-12 in general
tractiuni la scripete, din sezand, cu priza larga(o sapt la ceafa si una la piept):
2 serii grele 6-8 rep
Ramat din aplecat, incalecat pe bara incarcata la un singur capat:
1 serie 10 rep
2 serii 6-8 rep
ramat cu o gantera(sapt urmatoare fac ramat la scripete din sezand, cu priza ingusta):
2 serii 6-8 rep
PENTRU TRAPEZ:
ridicari de umeri cu gantere sau cu bara:
1 serie incalzire 15 rep
2 serii 8-10 rep
ce parere aveti de antrenamentul meu, este cumva prea incarcat?
cred ca este mult. un singur exercitiu la tractiuni si unul la ramat cred ca este suficient.
decit sa faci mai multe exercitii pe aceeasi directie mai bine fa mai multe exercitii din diverse unghiuri cu serii mai putine. cred ca este mai bine asa. nu uita: ori te antrenezi tare , ori te antrenezi mult. nu ai cum sa le faci pe ambele.
bafta!
|
sus |
|
Umbrax
Junior member 46 mesaje
|
scris pe 18 iul 2011 14:46 de Umbrax
cred ca este mult. un singur exercitiu la tractiuni si unul la ramat cred ca este suficient.
decit sa faci mai multe exercitii pe aceeasi directie mai bine fa mai multe exercitii din diverse unghiuri cu serii mai putine. cred ca este mai bine asa. nu uita: ori te antrenezi tare , ori te antrenezi mult. nu ai cum sa le faci pe ambele.
bafta!
aha...atunci e bine daca fac tractiuni 3 serii o sapt la scripete si una la bara, iar ramat 3 serii o sapt incalecat si o sapt cu o gantera, e bine asa?....iar despre exercitiile pt lombari si trapez sunt destule serii?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 18 iul 2011 21:11 de basu
aha...atunci e bine daca fac tractiuni 3 serii o sapt la scripete si una la bara, iar ramat 3 serii o sapt incalecat si o sapt cu o gantera, e bine asa?....iar despre exercitiile pt lombari si trapez sunt destule serii?
Eu zic ca este bine. Simplitate = eficienta.
|
sus |
|
Umbrax
Junior member 46 mesaje
|
scris pe 18 iul 2011 22:50 de Umbrax
Eu zic ca este bine. Simplitate = eficienta.
ok, ms de sfat, dar mai am totusi o nelamurire...din cate stiu eu pentru grupele mici(biceps, triceps) este nevoie de 2-3 exercitii, iar pentru grupele mari(spate, picioare) e nevoie de 3-4 exercitii...intrebarea mea este: la spate trebuie 3-4 exercitii cu tot cu trapez si indreptari sau doar pentru dorsali trebuie 3-4 exercitii?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 18 iul 2011 23:05 de basu
ok, ms de sfat, dar mai am totusi o nelamurire...din cate stiu eu pentru grupele mici(biceps, triceps) este nevoie de 2-3 exercitii, iar pentru grupele mari(spate, picioare) e nevoie de 3-4 exercitii...intrebarea mea este: la spate trebuie 3-4 exercitii cu tot cu trapez si indreptari sau doar pentru dorsali trebuie 3-4 exercitii?
Cred ca cele ptr trapezi nu trebuie puse la socoteala. Cele ptr lombari trebuie bagate inteligent ca sa nu te incurce la alte exercitii cum ar fi ramatul. Te descurci tu ....Nu trebuie sa adopti un program sau un tip de antrenament fara sa-l incerci in prealabil. Uite Valy are alta parere vizavi de volum si timp...
|
sus |
|
Umbrax
Junior member 46 mesaje
|
scris pe 18 iul 2011 23:15 de Umbrax
Cred ca cele ptr trapezi nu trebuie puse la socoteala. Cele ptr lombari trebuie bagate inteligent ca sa nu te incurce la alte exercitii cum ar fi ramatul. Te descurci tu ....Nu trebuie sa adopti un program sau un tip de antrenament fara sa-l incerci in prealabil. Uite Valy are alta parere vizavi de volum si timp...
eu incep mereu cu indreptarile si pana acum n-am avut probleme in sensul sa nu mai pot face ramat daca fac indreptari inainte, de acum o sa mai scot din exercitii, si mie mi se parea putin cam mult, o sa fac doar 3 serii de tractiuni(la bara si urmatoarea sapt la scripete), eu de obicei nu fac fenra musculara dupa ce antrenez spatele, uneori fac febra musculara la trapez cel mult si de aceea am zis ca e bine daca fac mai multe exercitii, dar se pare ca nu tot ce e mult e si sanatos, ms mult de sfaturi basu, o sa tin cont de ele
ps: se vede ca practici de mult acest sport
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 22 iul 2011 14:00 de sZoTaK
Tractiuni la ceafa 4 x 10
Tractiuni la piept 4 x 10
Ramat cu priza larga la aparat de ala de tragi la piept din sezut ) nush cum sa zic 4 x 10
Ramat cu priza apropiata la aparat (low row se numeste cred ca ) 4 x 10
cam atat..daca ma duc inapoi in sept o sa fac si ramat cu gantera din aplecat, si ramat cu bara intre picioare, tractiuni nu pot face deocamdata..al naibii 80 kg :|
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
junior24
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 22 iul 2011 14:50 de junior24
- Tractiuni la bara fixa 4 x 12
- Tractiuni la ceafa 4 x 12
- Ramat cu gantere 4 x 12
- Extensii 4 x 15
Cateodata , mai bag si ramat la scripete , depinde cum ma simt .
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 iul 2011 14:57 de basu
- Tractiuni la bara fixa 4 x 12
- Tractiuni la ceafa 4 x 12
- Ramat cu gantere 4 x 12
- Extensii 4 x 15
Cateodata , mai bag si ramat la scripete , depinde cum ma simt .
mai bine pune un disc pe tine ca sa obosesti mai tare. nu stiu cum poti duce atitea repetari la bara fixa. si dupa aia inca atitea la helcometru. ceva nu este bine.
alterneaza ganterele alea la ramat, cu ramat cu bara si bara T.
la fiecare al trei-lea antrenament scoate hiperextensiile alea (banuiesc ca de astea vb) si baga obligatoriu indreptari.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 din 14
| |
|