Pagina 1 2 3 4 5 din 14
blackcode
Newbie 1 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 13 aug 2009 15:36 de blackcode
eu nu stiu daca e bine sa combin spatele cu ceva cum ar fi cu bicepsi... multa lume zice ca e bine, am incercat dar sunt foarte obosit daca fac 2 grupe si nu imi revin ptr a 2 zi, oare e bine sa fac o zi pauza dupa ce fac spatecu bicepsi ca sa ma refac si sa lucrez mai bine la celelalte grupe??
|
sus |
|
Alan_kinder
Junior member 25 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 5 sep 2009 04:19 de Alan_kinder
Spatele
-incalzire ca de obicei ...4 serii tras in fata ,4 in spate ...4 cu piramida aia probabil priza scurta ..
-4 serii ridicari de bara cu greutate din putin aplecat ( greutatea este intr-un capat si celalalt este bine fixat undeva) ...ridicari fix pe langa picioare cu trunchiul la 90 grade de picioare..miscare lenta si controlata...la fel si la restu..fara balans ...fara smucire ...sa simti ca lucra.
-4 serii tras cu gantera asezat cu genunchiul pe banca ..spatele drept ..celalalt picior in spate..privirea in fatza ..miscare lenta si controlata.
-4 serii tras din sezand la hercometru cu priza inversa cu bara scurta.
-tractiuni de sfarsit ..la aparat de preferat
-si mai alternez cateva ...tras din asezat cu diferite bare fixat cu talpile de suport.
-si mai este un aparat frumos care e exact ca si trasul de gantere cu genuchiul pe banca ..dar folosesti ambele maini...ar merge daca inclini o banca si tragi cu ambele maini ganterele
XD
|
sus |
|
Alan_kinder
Junior member 25 mesaje
|
Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 5 sep 2009 14:12 de Alan_kinder
Trebuie asigurate proteinele zilnice ca muschiul sa se dezvolte bine ..acum randamentul se vede in timp...nu peste noapte ...din punctul meu de vedere mi-au dat randament nu ca tipurile de exercitii cu cate 3 serii.
XD
|
sus |
|
cata187
Junior member 12 mesaje
|
scris pe 4 apr 2010 10:23 de cata187
Tractiuni la helcometru la ceafa:
-4 serii - 8-10 repetari
Tractiuni la helcometru la fata:
-4 serii - 8-10 repetari
Ramat la scripete din stand:
-4 serii - 8-10 repetari
Ramat cu gantera:
-4 serii - 8-10 repetari
http://bodyspace.bodybuilding.com/cata187/
|
sus |
|
londoncallin
Veteran member 233 mesaje
|
Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 15 apr 2010 19:13 de londoncallin
sunt cam incepator , fac de 3 luni sala... la exercitiul pentru spate fac asa :
Ramat cu o gantera
Tractiuni la scripete la ceafa si la piept
Ramat la scripete din sezand,
am 1.92 si 100 kg , nu prea pot face tractiuni... este ceva rau ca nu fac si tractiuni cand lucrez spatele ?
no risk , no fun!
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 4 iul 2010 12:15 de Gilu
sunt cam incepator , fac de 3 luni sala... la exercitiul pentru spate fac asa :
Ramat cu o gantera
Tractiuni la scripete la ceafa si la piept
Ramat la scripete din sezand,
am 1.92 si 100 kg , nu prea pot face tractiuni... este ceva rau ca nu fac si tractiuni cand lucrez spatele ? Nu e problema ca nu poti face tractiuni la liber, e ok si la helcometru.
Iti recomand sa faci si indreptari sau macar hiperextensii.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Artorius
Senior member 67 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 3 aug 2010 15:47 de Artorius
Am si eu o oarecare nelamurire. Nu stiu daca e coincidenta sau nu. Inainte programul meu avea un antrenament pentru brate. De catva timp am schimbat si lucrez bicepsul cu spatele si tricepsul cu piept. Ideea e ca de cand le-am structurat asa, nu mai pot sa fac tractiuni asa bine, de la 10 cat puteam sa fac, acum cu greu imi ies 8... de fiecare data. Si mereu cand fac biceps/spate am febra la triceps. E posibil sa fie vreo legatura?
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 3 aug 2010 17:44 de Gilu
Am si eu o oarecare nelamurire. Nu stiu daca e coincidenta sau nu. Inainte programul meu avea un antrenament pentru brate. De catva timp am schimbat si lucrez bicepsul cu spatele si tricepsul cu piept. Ideea e ca de cand le-am structurat asa, nu mai pot sa fac tractiuni asa bine, de la 10 cat puteam sa fac, acum cu greu imi ies 8... de fiecare data. Si mereu cand fac biceps/spate am febra la triceps. E posibil sa fie vreo legatura? Posibil sa fi usor supraantrenat.Poate nu te recuperezi indeajuns de bine cu noua rutina.Incearca sa umbli la alimentatie.
Nu vad nici o legatura intre tractiuni si faptul ca la acelasi antrenament mai faci si biceps.Ar fi normal ca exercitiile de BICEPS sa nu intre la fel de bine imediat dupa antrenamentul de spate, dar nu invers.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
Artorius
Senior member 67 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 4 aug 2010 00:04 de Artorius
Posibil sa fi usor supraantrenat.Poate nu te recuperezi indeajuns de bine cu noua rutina.Incearca sa umbli la alimentatie.
Nu vad nici o legatura intre tractiuni si faptul ca la acelasi antrenament mai faci si biceps.Ar fi normal ca exercitiile de BICEPS sa nu intre la fel de bine imediat dupa antrenamentul de spate, dar nu invers.
Ideea e ca tractiunile astea sunt cu priza apropiata (doar atata pot...) si le faceam primele la fiecare antrenament de biceps, iar apoi urma tricepsul. Acum ca fac spate si biceps la un antrenament, fac primele tractiunile astea apoi priza lata la helcometru.
Dar singura conexiune pe care am observat-o e ca am febra la triceps cand fac tractiunile acum. E posibil sa nu ma fi adaptat...totusi nutritita a stat destul de bine zic eu, 100-150 g prot/77 kg ale mele. D-asta cer o parere mai avizata
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 4 aug 2010 10:56 de Gilu
100-150 g prot/77 kg ale mele. D-asta cer o parere mai avizata Alea 50g fac diferenţa.Nici 150g nu prea sunt suficiente.Eu ţi-aș recomanda sa mergi pe minim 2.5g/kg dacă nu 3g.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Artorius
Senior member 67 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 4 aug 2010 15:32 de Artorius
Alea 50g fac diferenţa.Nici 150g nu prea sunt suficiente.Eu ţi-aș recomanda sa mergi pe minim 2.5g/kg dacă nu 3g.
pare mult
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SP
scris pe 8 aug 2010 13:21 de Gilu
pare mult Pana nu incerci n-ai de unde stii daca e sau nu prea mult.
Intrati aici=>
|
sus |
|
susi_san26
Junior member 22 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SP
scris pe 30 dec 2010 20:22 de susi_san26
Daca nu se supara nimeni , as vrea si eu sa stiu ce faceti voi pt serratus . Din genetic am aceasta grupa mai dezvoltata , dar nu stiu cum sa o santrenez sa mentin proportia . Multumesc !
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SP
scris pe 30 dec 2010 22:44 de Tarzanel
Daca nu se supara nimeni , as vrea si eu sa stiu ce faceti voi pt serratus . Din genetic am aceasta grupa mai dezvoltata , dar nu stiu cum sa o santrenez sa mentin proportia . Multumesc !
daca serratus inseamna dintat anterior, atunci trebuie sa stii ca el intra ca muschi principal la miscarea de abductie a omoplatutui (adica de indepartare de coloana) si rotatia omoplatului in sus cred. probabil ca in afara de impinsul pt piept, la alt exercitiu pe care sa il faci la sala si cu greutati...ar mai fi flexia toracelui pe abd , pullover. probabil ca iti vor fi utile si niste exercitii de respiratie daca ai de la cine sa inveti...
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
Re: Re
scris pe 1 mar 2011 15:05 de stefanp
tractiuni la helco(la piept)4x10,ramat cu bara4x10,indreptari cu bara4x8.
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
fu210fk
Junior member 29 mesaje
|
ANTRENAMENT SPATE
scris pe 17 mar 2011 21:19 de fu210fk
eu fac asa
- tractiuni frontale cu priza larga la helco - 1 serie de incalzire x 15-20 repetari, 3 serii grele x 8-12
- ramat din stand la helco sau aparat - serie de incalzire x 15-20 rep , 3 serii grele x 8-12 ( folosesc mai multe tipuri de priza: larga, pronatie, supinatie, ingusta, etc)
- ramat cu gantera - 1 serie grea
o saptamana fac ramat cu gantera cealalta fac tractiuni la barbie
Editat de fu210fk pe 17 mar 2011 21:27
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 18 mar 2011 01:00 de ricardo
eu fac asa
- tractiuni frontale cu priza larga la helco - 1 serie de incalzire x 15-20 repetari, 3 serii grele x 8-12
- ramat din stand la helco sau aparat - serie de incalzire x 15-20 rep , 3 serii grele x 8-12 ( folosesc mai multe tipuri de priza: larga, pronatie, supinatie, ingusta, etc)
- ramat cu gantera - 1 serie grea
o saptamana fac ramat cu gantera cealalta fac tractiuni la barbie
...poti face linistit si la ramat cu gantera tot 3 serii...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
londoncalling
Veteran member 233 mesaje
|
scris pe 21 mar 2011 20:56 de londoncalling
am coastele spatelui... un pic iesite inafara . Este vreun exercitiu.. pentru 'reparare' ?
no risk , no fun!
|
sus |
|
Tecnosel
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 21 mar 2011 22:12 de Tecnosel
Salutare!Acuma pentru spate,antrenamentu` meu ar fi urmatoru (nu mai pun seriile de incalzire)
-Tractiuni la helc. ,supinatie,priza ingusta 4x12,10,9,8 rep.
-Ramat cu bara din aplecat,4x12,10,9,8 rep
-Ramat la banca cu gantera,4x10 rep
-Tractiuni la helc. propinatie(priza larga)(2serii la ceafa 3 la piept) 5x12rep
-Indreptari cu bara,4x13 rep
-Ridicari din umeri cu bara 4x10rep
Acuma ce vreau sa specific este ca am avut,anterior unele programe cu greutati mai mari si asa cum am vazut si aici la multi dintre voi,ca nr maxim de repetari 8 sau 9,insa pt mine parca nu functionau,in sensu ca nu aveam febra dupa aia asa pronuntata si chiar la incheierea programului,nu simteam spatele gata sa "explodeze" asa cum erau alte grupe!Adevaru e ca am un genetic nefavorabil pe spate si cu tipu asta de antrenament am observat rezultate!Problema e ca tine cam mult si dupa ai sunt cam obosit pe biceps!
Inger,Ingerasul meu,ce mi te-a dat Dumnezeu,
Eu sunt mic tu fa-ma mare,eu sunt slab tu fa-ma tare......
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 21 mar 2011 22:34 de stefanp
Salutare!Acuma pentru spate,antrenamentu` meu ar fi urmatoru (nu mai pun seriile de incalzire)
-Tractiuni la helc. ,supinatie,priza ingusta 4x12,10,9,8 rep.
-Ramat cu bara din aplecat,4x12,10,9,8 rep
-Ramat la banca cu gantera,4x10 rep
-Tractiuni la helc. propinatie(priza larga)(2serii la ceafa 3 la piept) 5x12rep
-Indreptari cu bara,4x13 rep
-Ridicari din umeri cu bara 4x10rep
Acuma ce vreau sa specific este ca am avut,anterior unele programe cu greutati mai mari si asa cum am vazut si aici la multi dintre voi,ca nr maxim de repetari 8 sau 9,insa pt mine parca nu functionau,in sensu ca nu aveam febra dupa aia asa pronuntata si chiar la incheierea programului,nu simteam spatele gata sa "explodeze" asa cum erau alte grupe!Adevaru e ca am un genetic nefavorabil pe spate si cu tipu asta de antrenament am observat rezultate!Problema e ca tine cam mult si dupa ai sunt cam obosit pe biceps! 25 de serii pt spateincearca,tractiuni la piept-3x10,ramat cu bara3x10,ramat la scripete3x10,indreptari3x12.ridicarile de umeri le faci cind antrenezi umerii.ramat cu bara si ramat cu gantera e cam aceasi treaba,nu le face pe amindoua la acelasi antrenament
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Tecnosel
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 22 mar 2011 08:35 de Tecnosel
25 de serii pt spateincearca,tractiuni la piept-3x10,ramat cu bara3x10,ramat la scripete3x10,indreptari3x12.ridicarile de umeri le faci cind antrenezi umerii.ramat cu bara si ramat cu gantera e cam aceasi treaba,nu le face pe amindoua la acelasi antrenament
Nu mi se pare exagerat,avand in vedere ca am un program de alimentatie de aprox 5000kcal/zi.In plus,antrenamentul meu e de 3 zile ''lucratoare''+una pauza,iar cand vine din nou randul la spate nu am febra musculara!Ridicarile din umeri le fac pt trapez si de aia le-am introdus in ziua cu spatele(in ziua precedenta fac umerii ,iar cand fac ridicarile nu ma simt obosit!Asa cum spunea si Gilu,spatele este mai greu de ''atins'' (si umerii mi se par la fel),si de fiecare data dupa aceste doua grupe cand plec de la sala am impresia ca nu le-am antrenat suficient.OBSESIE!!!!!
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 22 mar 2011 11:31 de stefanp
Nu mi se pare exagerat,avand in vedere ca am un program de alimentatie de aprox 5000kcal/zi.In plus,antrenamentul meu e de 3 zile ''lucratoare''+una pauza,iar cand vine din nou randul la spate nu am febra musculara!Ridicarile din umeri le fac pt trapez si de aia le-am introdus in ziua cu spatele(in ziua precedenta fac umerii ,iar cand fac ridicarile nu ma simt obosit!Asa cum spunea si Gilu,spatele este mai greu de ''atins'' (si umerii mi se par la fel),si de fiecare data dupa aceste doua grupe cand plec de la sala am impresia ca nu le-am antrenat suficient.OBSESIE!!!!! antrenamentul lui gilu are 10-12 serii(poti sa te uiti),nu25 cit ai tu.chiar daca e mai greu de ,,atins,,nu prea se justifica25 seriidaca te antrenezi intens cu 10-12serii il,,rupi,,ridicari de umerii(trapez)intra mai bine la umeri,parerea mea,si mai scapi de 4serii la,,spate,,oricum,faci cum vrei,nu te obliga nimeni sa faci ce vezi pe forumsucces la antrenament.
Editat de stefanp pe 22 mar 2011 11:42
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Tecnosel
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 23 mar 2011 11:42 de Tecnosel
antrenamentul lui gilu are 10-12 serii(poti sa te uiti),nu25 cit ai tu.chiar daca e mai greu de ,,atins,,nu prea se justifica25 seriidaca te antrenezi intens cu 10-12serii il,,rupi,,ridicari de umerii(trapez)intra mai bine la umeri,parerea mea,si mai scapi de 4serii la,,spate,,oricum,faci cum vrei,nu te obliga nimeni sa faci ce vezi pe forumsucces la antrenament.
Normal ca imi doresc sa fac in asa fel ca sa fie cat mai bine pt mine.Varianta care am scris-o aici o fac,cam de trei saptamani si mi se pare ok (cel putin asa am crezut,oricum, nu sunt as in organizarea antrenamentelor).Oare daca as elimina doua,trei tipuri de exercitii si as marii greutatea ca sa merg cu 8 repetari ar pune accentul mai mult pe forta????
Offtopic-Daca ma lasa timpu' o sa imi creez un topic la ''Jurnal Personal'',poate asa ma ajutati (voi care aveti mai multa experienta) sa elimin unele greseli pe care le fac!
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 23 mar 2011 23:27 de ricardo
Normal ca imi doresc sa fac in asa fel ca sa fie cat mai bine pt mine.Varianta care am scris-o aici o fac,cam de trei saptamani si mi se pare ok (cel putin asa am crezut,oricum, nu sunt as in organizarea antrenamentelor).Oare daca as elimina doua,trei tipuri de exercitii si as marii greutatea ca sa merg cu 8 repetari ar pune accentul mai mult pe forta????
Offtopic-Daca ma lasa timpu' o sa imi creez un topic la ''Jurnal Personal'',poate asa ma ajutati (voi care aveti mai multa experienta) sa elimin unele greseli pe care le fac!
...ca sa pui accentul pe forta trebuie sa faci intre 1 si 6 repetari...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 24 mar 2011 15:06 de stefanp
Offtopic-Daca ma lasa timpu' o sa imi creez un topic la ''Jurnal Personal'',poate asa ma ajutati (voi care aveti mai multa experienta) sa elimin unele greseli pe care le fac! 1-3 rep pt forta,5-8pt masa musculara
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 12 apr 2011 17:22 de nicu_ivan
Am incercat mai multe programe. Dupa parerea mea asta mi-a mers cel mai bine.
Tractiuni la bara fixa(pe fata): 6 serii
Bara T: 5 serii
Ramat la cablu: 5 serii
Editat de nicu_ivan pe 12 apr 2011 17:23
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
vano
Newbie 7 mesaje
|
scris pe 12 apr 2011 21:30 de vano
eu nu stiu daca e bine sa combin spatele cu ceva cum ar fi cu bicepsi... multa lume zice ca e bine, am incercat dar sunt foarte obosit daca fac 2 grupe si nu imi revin ptr a 2 zi, oare e bine sa fac o zi pauza dupa ce fac spatecu bicepsi ca sa ma refac si sa lucrez mai bine la celelalte grupe??
SET
Tractiuni la helcometru, la piept 4
Ramat din aplecat, cu gantera 3
Indreptari cu bara 3
Pull over cu coatele flexate 3
Si de doua ori pe luna combin cu umeri
set
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 14
| |