Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 din 14
branch
Veteran member 156 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 15 aug 2011 15:36 de branch
pai spatele e un muschi mare..vroiam 4 serii...6-8 rep
de fapt este vb despre o serie de muschi interconectati .
asa ca miscarile trebuie sa fie ample si diverse. sa fie facute din mai multe unghiuri .
volumul de antrenament tu il stabilesti. nimeni nu poate sa spuna cit de mult sa faci. pe masura ce capacitatea de efort creste vei ajunge la epuizare tot mai repede(asa cum este la Basu) . si vei avea nevoie de timp de recuperare tot mai mare. marimea vine in timp. nimeni nu face spate cit usa intr-un an.
|
sus |
|
fu210fk
Junior member 29 mesaje
|
ANTRENAMENT SPATE
scris pe 1 sep 2011 14:06 de fu210fk
Ramant din aplecat cu bara (priza larga): 3 serii X 6-10 rep
Ramat din aplecat cu bara intre picioare ( priza apropiata): 3 serii X 6-10 rep
Tractiuni la helcometru (priza larga): 4 serii X 6-10 rep
Idreptari cu bara : 3 serii X 6-10 rep
fluturari laterale din aplecat cu gantere (pentru deltoidul posterior): 3 serii X 8-10 rep
pareri? ar trebui sa mai scot vreun exercitiu sau sa fac mai putine serii?
Editat de fu210fk pe 1 sep 2011 14:06
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 1 sep 2011 14:09 de basu
fluturari laterale din aplecat cu gantere (pentru deltoidul posterior): 3 serii X 8-10 rep
eu cred ca este destul de bine. important este sa poata.
Editat de basu pe 1 sep 2011 14:17
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
scris pe 1 sep 2011 14:14 de nuk
hmmmm.... fiecare dupa cum duce, dar mie mi se pare foarte mult 2 exerciti de ramat cu bara si indreptari in acelasi antrenament
|
sus |
|
silvyuj
Senior member 126 mesaje
|
scris pe 1 sep 2011 14:22 de silvyuj
hmmmm.... fiecare dupa cum duce, dar mie mi se pare foarte mult 2 exerciti de ramat cu bara si indreptari in acelasi antrenament
Antrenamentul meu de spatee asa:
tractiuni la bara fixa - 3serii/10-12rep
ramat cu bara din aplecat - 5serii/8-10rep
ramat din sezut la helcometru - 3 serii/10-12rep
tractiuni la helcometru cu priza ingusta - 3serii/15 rep
DAMN!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 1 sep 2011 17:06 de basu
unul dintre exercitiile de ramat poate fi cu gantera. asa este mai usor pt lombari. iar daca in zilele in care baga doua de ramat baga si hiperext. cu simpla greutate a corpului poate fi bine.
|
sus |
|
branch
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 1 sep 2011 17:27 de branch
unul dintre exercitiile de ramat poate fi cu gantera. asa este mai usor pt lombari. iar daca in zilele in care baga doua de ramat baga si hiperext. cu simpla greutate a corpului poate fi bine.
daca este usor si poate , sa faca pina moare tractiuni cu toate felurile de prize si pe urma sa faca si indreptari cu greutati nu prea mari si va avea o buna baza de plecare.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 1 sep 2011 20:42 de basu
daca este usor si poate , sa faca pina moare tractiuni cu toate felurile de prize si pe urma sa faca si indreptari cu greutati nu prea mari si va avea o buna baza de plecare.
cind spui usor ... te referi la masa lui corporala sau la ce ?
|
sus |
|
amazonsb
Veteran member 219 mesaje
|
scris pe 1 sep 2011 23:51 de amazonsb
cind spui usor ... te referi la masa lui corporala sau la ce ?
daca faci ramat cu gantera, cu haltera, la helctometru , nu vei putea lucra tot muschiul dorsal, fara indreptari nu poti face ca marele dorsal sa fie mare, vei lucra mai mult aductorul si nu vei avea decat aductorul mare fara ca dorsalul sa iti acopere spatele cu toata marimea lui, latimea spatelui mai este data si de deltoizi, daca deltoizii nu sunt putin iesiti din relief nu vei apare ca avand un spate lucrat, trapezul la fel. Important este la spate sa lucrezi cu gareutati libere, trebuie sa stii sa executi exercitiile . Uitati-va la un spate lucrat, latimea o dau deltoizii dopa care urmeaza restul de muschi care formeaza un ''V''.
Editat de basu pe 2 sep 2011 10:34
|
sus |
|
m2arian
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 14 sep 2011 23:10 de m2arian
In ultimul an am simtit febra la spate de 2 sau 3 ori .
in primul rand nu repet acelasi antrenament in fiecare saptamana, ex: daca saptamana asta incep cu ramat fac 8-10 serii 4 tractiuni patru helcometru si 5- 6 trapez.
in a 2 a saptamana incep cu trapez sau tractiuni(dupa incalzire la helcometru)8-10 serii apoi cate 4 serii .
am incercat si greutati mari 6 -8 repetari sau repetari multe si greutati mai mici 20 repetari...nici asa nu da roade !!
Dupa doua saptamani in care nu am facut spate iar in a 3a am incercat un antrenament dur am simtit doar putin trapezul. Ma intreb cum de s a invatat spatele cu efortul, cu absolut toate exercitiile, iar la piept brate si mai ales picioare fac febra greu de suportat .
Exista o explicatie ?!!
(Repetarile sunt controlate, asistat de antrenor de cateva ori ).
Nu fac indreptari( simt dureri in zona lombara) . poate aparea din cauza asta o disfunctie ?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 sep 2011 07:52 de basu
In ultimul an am simtit febra la spate de 2 sau 3 ori .
in primul rand nu repet acelasi antrenament in fiecare saptamana, ex: daca saptamana asta incep cu ramat fac 8-10 serii 4 tractiuni patru helcometru si 5- 6 trapez.
in a 2 a saptamana incep cu trapez sau tractiuni(dupa incalzire la helcometru)8-10 serii apoi cate 4 serii .
am incercat si greutati mari 6 -8 repetari sau repetari multe si greutati mai mici 20 repetari...nici asa nu da roade !!
Dupa doua saptamani in care nu am facut spate iar in a 3a am incercat un antrenament dur am simtit doar putin trapezul. Ma intreb cum de s a invatat spatele cu efortul, cu absolut toate exercitiile, iar la piept brate si mai ales picioare fac febra greu de suportat .
Exista o explicatie ?!!
(Repetarile sunt controlate, asistat de antrenor de cateva ori ).
Nu fac indreptari( simt dureri in zona lombara) . poate aparea din cauza asta o disfunctie ?
incepi cu 8-10 serii de ramat ? prietene 8-10 serii de ramat nimeni nu face o data. cred ca trebuie sa revizuiesti ceva la antrenamentul tau. nu te mai mira ca nu merge. asta este rezistenta. daca antrenorul ala asa te-a invatat e de rau.
|
sus |
|
rusu_2006vio
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 15 sep 2011 08:17 de rusu_2006vio
Salut la toata lumea ....antrenamentul meu este cam asa:
3 seri tractiuni la bara fixa,3-4 serii cu disc agatat de mijloc de 10,15kg
helcometru,4 serii
ramat cu gantera,3 serii
bara T,3 serii
Astept pareri daca e bun sau nu programul.Tin sa precizez ca odata la saptamana mai schimb putin din exercitii,dar cam la 3 sapt revin la ele si imi merge super bine
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 sep 2011 13:16 de basu
Salut la toata lumea ....antrenamentul meu este cam asa:
3 seri tractiuni la bara fixa,3-4 serii cu disc agatat de mijloc de 10,15kg
helcometru,4 serii
ramat cu gantera,3 serii
bara T,3 serii
Astept pareri daca e bun sau nu programul.Tin sa precizez ca odata la saptamana mai schimb putin din exercitii,dar cam la 3 sapt revin la ele si imi merge super bine
daca treaba merge super bine parerile noastre nu au nici o valoare.
|
sus |
|
m2arian
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 15 sep 2011 16:30 de m2arian
am incercat si varianta cu 8 serii de ramat trapez sau tractiuni pt ca antrenamentul clasic nu mai dadea roade.
Antrenorul sunt sigur ca e ft bun si nu e de rau ce m a invatat. chiar si el face asa .
http://www.presaonline.com/stiri/stiri-locale/politistul-florin-ancuta-este-un-culturist-apreciat-in-romania-955934.html
Problema e la mn asa ca daca aveti un pont ceva spuneti mi.
Editat de m2arian pe 15 sep 2011 16:30
|
sus |
|
junior24
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 15 sep 2011 20:14 de junior24
Mi-am refacut abonamentul la sala , si azi am facut spate dupa o luna si ceva de pauza .
Am facut 5 exercitii :
Tractiuni la bara fixa 4 x 12
Tractiuni la helcometru 5x10
Ramat T 4 x 12
Ramat lascripete 4 x 12
Extensii
+ antrenamentul de biceps .
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
VitaClub
Junior member 11 mesaje
|
scris pe 22 sep 2011 07:28 de VitaClub
gilu, no offence, dar ce scop ai la spate de urmaresti programul ala? de ce nu ramai la exercitiile de baza, primele 2 ex tari, niste tractiuni la liber apoi um ramat si cablurile lasa pt la urma.
Si eu sunt de parere ca exercitiile de baza sunt cele mai bune. Nu se merita sa-ti bati capul cu alte prostii.
|
sus |
|
benjymoga
Newbie 6 mesaje
|
scris pe 11 dec 2011 20:57 de benjymoga
Deoarece am mare nevoie de RAMATURI , Imi poti recomanda un antrenament Sa Rezolv aceasta Situatie?>
untitled.JPG (38.40 KB)
Editat de benjymoga pe 11 dec 2011 20:58
Moga
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 11 dec 2011 22:35 de sZoTaK
Deoarece am mare nevoie de RAMATURI , Imi poti recomanda un antrenament Sa Rezolv aceasta Situatie?> ramat cu bara, ramat cu gantera, indreptari...cate 3 serii
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 14 dec 2011 11:45 de basu
Deoarece am mare nevoie de RAMATURI , Imi poti recomanda un antrenament Sa Rezolv aceasta Situatie?>
care este situatia pe care doresti sa o rezolvi ?
ca sa ai un spate bun ai de nevoie de exercitii diverse. din mai multe unghiuri. doar unele sau doar altele nu vor rezolva problema. oricare ar fi dansa. asa ca fa-le pe toate.
|
sus |
|
sergiu15
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 13 feb 2012 18:58 de sergiu15
ce ziceti de antrenamentul meu actual
4x7 tractiuni la bara fixa(nu pot face decat 7-8)
4x12 tractiuni la ceafa la helco
4x10 ramat cu o gantera
|
sus |
|
seva
Junior member 38 mesaje
|
Re: Re
scris pe 21 feb 2012 21:25 de seva
Ma gandesc ca este sigur o intrebare de incepator, abia ma apropi de o luna si sunt foarte multumit de cum lucreaza corpul, forumul acesta mi-a fost ca un inger indrumator!
Flotarile cu o priza foarte larga sunt mai mult antrenament pentru spate sau lucreaza pieptul mai bine doar?
Incerc sa execut acelesi exerciti pe care le face Marian Stoian in clipurile de pe youtube (pentru a le executa corect si a sti ce sa fac, mi-am luat greutati si fac sala acasa, nu am unde sa merg la o sala), dar imi plac mult flotarile cu priza foarte larga, vreau sa stiu daca sa le mut la piept sau sa le las la spate?
Multumesc foarte frumos!
(daca comment-ul nu prea are ce cauta aici, poate sa-l stearga/mute un moderator, doar il rog sa imi raspunda cum este mai bine).
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 26 feb 2012 23:50 de stefanp
Ma gandesc ca este sigur o intrebare de incepator, abia ma apropi de o luna si sunt foarte multumit de cum lucreaza corpul, forumul acesta mi-a fost ca un inger indrumator!
Flotarile cu o priza foarte larga sunt mai mult antrenament pentru spate sau lucreaza pieptul mai bine doar?
Incerc sa execut acelesi exerciti pe care le face Marian Stoian in clipurile de pe youtube (pentru a le executa corect si a sti ce sa fac, mi-am luat greutati si fac sala acasa, nu am unde sa merg la o sala), dar imi plac mult flotarile cu priza foarte larga, vreau sa stiu daca sa le mut la piept sau sa le las la spate?
Multumesc foarte frumos!
(daca comment-ul nu prea are ce cauta aici, poate sa-l stearga/mute un moderator, doar il rog sa imi raspunda cum este mai bine). de obicei,flotarile lucreaza pectoralul nu spatelela priza ingusta intra mai mult tricepsul,la priza medie pectoralul iar cu priza f larga,solicita mai mult deltoidulM Stoian practica acest sport de la 15-16 ani(face38ani in primavara)dar nu face flotari pt spate sau masa musculara la pectoral,ok?am fost colegi la ANEFS,si am vazut cum se antreneaza pe bune,nu pentru anumite clipuri.antrenamentul difera f mult iti spun sigur
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 feb 2012 09:42 de basu
Multumesc frumos pentru raspuns; ideal, fix azi am piept, deci stiu unde sa le mut; nu am vazut la Marian flotari, doar le-am adaugat la programul pe care la facut el.
Raman dator
Este bine sa faci mai inainte alte exercitii cand ai pectoral.
Axeaza-te pe impinsuri.
Din exeperienta iti spun ca nu trebuie sa te intereseze antrenamentul altora. Tu fa un antrenament bun pt tine.
|
sus |
|
seva
Junior member 38 mesaje
|
scris pe 27 feb 2012 13:28 de seva
Este bine sa faci mai inainte alte exercitii cand ai pectoral.
Axeaza-te pe impinsuri.
Din exeperienta iti spun ca nu trebuie sa te intereseze antrenamentul altora. Tu fa un antrenament bun pt tine.
Merci, asa am sa incerc sa fac. Deocamdata fac doar cate 3 serii de 10 repetari cam 4 tipuri de exercitii diferite pe grupa, am sa le multiplic dupa ce inceteaza febrele, pana acum nu a trecut nici o saptamana sa nu fac febra, bratele in general, se recupereaza cam la limita incat sa pot face grupa din ziua respectiva.
Videourile ma ajuta sa execut corect exercitiul.
Spatele este grupa care ma lasa cel mai rupt de oboseala cand o termin dar imi si place sa o lucrez!
Am sa trec observatile si update-urile dupa o luna de antrenamente in jurnalul meu, sunt multe lucruri pozitive, in general sunt foarte multumit, iar 70% din merit vine de pe forumul asta, asa ca un mare: va multumesc la toti care sunteti activi pe acest forum
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 feb 2012 13:46 de basu
Merci, asa am sa incerc sa fac. Deocamdata fac doar cate 3 serii de 10 repetari cam 4 tipuri de exercitii diferite pe grupa, am sa le multiplic dupa ce inceteaza febrele, pana acum nu a trecut nici o saptamana sa nu fac febra, bratele in general, se recupereaza cam la limita incat sa pot face grupa din ziua respectiva.
Videourile ma ajuta sa execut corect exercitiul.
Spatele este grupa care ma lasa cel mai rupt de oboseala cand o termin dar imi si place sa o lucrez!
Am sa trec observatile si update-urile dupa o luna de antrenamente in jurnalul meu, sunt multe lucruri pozitive, in general sunt foarte multumit, iar 70% din merit vine de pe forumul asta, asa ca un mare: va multumesc la toti care sunteti activi pe acest forum
Usor cu febrele si cu multiplicarile. Acorda-ti timp. Ai vazut acum cat este de greu. Asigurate ca te-ai recuperat dupa antrenamente si nu uita ca muschii cresc dupa aceea. Deci proteine si in general nutrienti. Mai bine sa iti acorzi timp mai mult intre antrenamente decat prea putin. Fa in asa fel ca ceea ce faci sa fie constructiv si nu distructiv. Cu stiinta si cu cap. Exact ca la femei.
|
sus |
|
junior24
Veteran member 293 mesaje
|
Antrenament spate , pareri
scris pe 27 feb 2012 17:23 de junior24
Tractinuni la bara fixa 4 x 10 [ incalzirea ]
-Tractiuni cu priza scurta helcometru
-Ramat cu haltera
-Tractiuni cu priza larga la piept
-Ramat cu gantare
Indreptarile , le pastrez pentru ziua cu picioare .
Ce parere aveti ?
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
basu
|
Re: Antrenament spate , pareri
scris pe 27 feb 2012 18:07 de basu
-Ramat cu haltera
-Ramat cu gantare
Ce parere aveti ?
Eu iti propun sa faci asa : prima data (dupa o incazire buna) ramatul cu haltera, apoi tractiuni la piept cu priza medie - supinatie, tractiuni la ceafa cu priza larga (greutatea va fi evident mai mica) si apoi il mai faci pe care doresti tu. La toate tractiunile opreste-te jos si tine acolo putin. Asta va da multa forta. O sa vezi ca greutatea nu este totul.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 27 feb 2012 18:35 de MrOlympia
-Ramat cu haltera
-Ramat cu gantare
Ce parere aveti ?
Eu as opta ca indreptarile sa le faci in ziua cu spatele , nu stiu eu cel putin asa fac , e un exercitiu foarte complex pentru muschii spatelui in special zona lombara .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 feb 2012 18:41 de basu
Eu as opta ca indreptarile sa le faci in ziua cu spatele , nu stiu eu cel putin asa fac , e un exercitiu foarte complex pentru muschii spatelui in special zona lombara .
Sunt de aceeasi parere. Afecteaza prea mult muschii spatelui ca sa le bagi la picioare. Dar eu cred ca a baga apoi la femurali indreptari cu picioarele blocate poate sa incurce problema. Asa ca in perioada in care umblii dupa masa musculara multa nu mai faci acest exercitiu la picioare dar faci geno pana dai cu fundul jos cu greutate mare.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 din 14
| |
|