Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 din 14
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
Re: Antrenament spate , pareri
scris pe 27 feb 2012 18:55 de sZoTaK
Sunt de aceeasi parere. Afecteaza prea mult muschii spatelui ca sa le bagi la picioare. Dar eu cred ca a baga apoi la femurali indreptari cu picioarele blocate poate sa incurce problema. Asa ca in perioada in care umblii dupa masa musculara multa nu mai faci acest exercitiu la picioare dar faci geno pana dai cu fundul jos cu greutate mare. eu fac marti cu genunchi blocati, iar joi, indreptari clasice. de ce nu e bine?
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 27 feb 2012 18:59 de basu
eu fac marti cu genunchi blocati, iar joi, indreptari clasice. de ce nu e bine?
Sunt multe grupe cu actiune comuna puse in joc. Eu am facut proba. Am facut o zi la femurali 100 de indreptari cu genunchii blocati si a doua zii am avut febra la dorsali. Asta este o chestie care nu trebuie luata asa ci trebuie incercata. E pe verificate.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
junior24
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 27 feb 2012 19:09 de junior24
Eu iti propun sa faci asa : prima data (dupa o incazire buna) ramatul cu haltera, apoi tractiuni la piept cu priza medie - supinatie, tractiuni la ceafa cu priza larga (greutatea va fi evident mai mica) si apoi il mai faci pe care doresti tu. La toate tractiunile opreste-te jos si tine acolo putin. Asta va da multa forta. O sa vezi ca greutatea nu este totul.
O sa incerc saptamana viitoare , revin cu parere .
In legatura cu indreptarile , imi lucreaza si femurali din cauza asta le-am pus in ziua cu picioarele .
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 16 mar 2012 20:17 de Mephisto
Mi-a povestit cineva ca a vazut intr-o sala din strainatate un dispozitiv de "ajutat" la tractiuni. Ceva asemanator cu o cutie pe care te suiai si, in functie de nivelul la care reglai nu stiu ce, te impingea cu o forta mai mare sau mai mica.
Nu am alte detalii dar as fi curios daca a mai vazut cineva asa ceva si, mai ales, cum se numeste.
Multumesc.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 16 mar 2012 20:22 de basu
Mi-a povestit cineva ca a vazut intr-o sala din strainatate un dispozitiv de "ajutat" la tractiuni. Ceva asemanator cu o cutie pe care te suiai si, in functie de nivelul la care reglai nu stiu ce, te impingea cu o forta mai mare sau mai mica.
Nu am alte detalii dar as fi curios daca a mai vazut cineva asa ceva si, mai ales, cum se numeste.
Multumesc.
Nu am vazut nicodata dar am vazut parteneri care te ridica de picioare. Mult mai buni decat masinile.
|
sus |
|
radu1
Veteran member 265 mesaje
|
scris pe 16 mar 2012 20:28 de radu1
Multumesc.
Am eu la sala unu din ala ,dar nu l-am incercat, oricum poti sa il inlocuiesti cum zicea si basu cu un partener care sa te ajute de picioare.
Scrie pe google : tractiuni cu ajutor si gasesti acolo si imagini cu aparatu.
Editat de radu1 pe 16 mar 2012 20:31
"Train Hard Fight Easy"
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 16 mar 2012 20:36 de Mephisto
Multumesc, evident ca poti ruga pe cineva sa te ia in carca sau sa te impinga de picioare, dar nu asta intrebam. Si genuflexiuni poti face cu un partener in spate, si totusi lumea discuta/intreaba despre genuflexiuni cu haltere, gantere, etc...
Plus ca un dispozitiv de-asta e mult mai practic, nu se vaita ca sta dupa tine, nu il apuca vorbitul la telefon fix cand e randul tau la aparat si, mai presus de toate, nu vrea bere, "dupa"
On: am gasit pe youtube ceva, dar nu cred ca la asta se referea cel care mi-a povestit.
http://www.youtube.com/watch?v=Pwwlc8xUJDE
Later edit:
Scrie pe google : tractiuni cu ajutor si gasesti acolo si imagini cu aparatu.
Scuze, am vazut pasajul asta de-abia dupa ce deja postasem.
Da, e acelasi aparat ca cel din linkul meu.
Editat de Mephisto pe 16 mar 2012 20:40
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 16 mar 2012 20:55 de Mephisto
...si tot legat de subiectul "Tractiuni-care-nu-se-poate", as mai avea o intrebare, chiar daca risc sa mi-o copieze cineva la "Perle si aberatii" :
Am vazut pe cineva ca facea, ca incalzire, un fel de tractiuni la banca de impins din culcat. De fapt nici nu stiu daca alea mai sunt tractiuni... Statea intins pe banca, inclusiv picioarele le avea urcate pe ea. Apuca bara ca si cum ar fi vrut sa faca impins doar ca in loc sa o ridice din suport, se tragea el cu pieptul spre bara, cu corpul drept, sprijinindu-se pe calcaie. La faza asta, mai actioneaza muschii spatelui? Sau, daca nu, care?
|
sus |
|
greuu
Veteran member 190 mesaje
|
scris pe 17 mar 2012 02:31 de greuu
...si tot legat de subiectul "Tractiuni-care-nu-se-poate", as mai avea o intrebare, chiar daca risc sa mi-o copieze cineva la "Perle si aberatii" :
Am vazut pe cineva ca facea, ca incalzire, un fel de tractiuni la banca de impins din culcat. De fapt nici nu stiu daca alea mai sunt tractiuni... Statea intins pe banca, inclusiv picioarele le avea urcate pe ea. Apuca bara ca si cum ar fi vrut sa faca impins doar ca in loc sa o ridice din suport, se tragea el cu pieptul spre bara, cu corpul drept, sprijinindu-se pe calcaie. La faza asta, mai actioneaza muschii spatelui? Sau, daca nu, care?
Depinde de pozitia mainilor ... orcum deltoidu posterior ,spate , dar pentru a specifica sigur trebuie stiut cum avea mainile fixate.
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 17 mar 2012 09:38 de Mephisto
Da, corect, trebuia sa specific. Le avea in priza larga, chiar foarte larga.
Editat de Mephisto pe 17 mar 2012 09:38
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 17 mar 2012 18:45 de sZoTaK
Am vazut pe cineva ca facea, ca incalzire, un fel de tractiuni la banca de impins din culcat. De fapt nici nu stiu daca alea mai sunt tractiuni... Statea intins pe banca, inclusiv picioarele le avea urcate pe ea. Apuca bara ca si cum ar fi vrut sa faca impins doar ca in loc sa o ridice din suport, se tragea el cu pieptul spre bara, cu corpul drept, sprijinindu-se pe calcaie. La faza asta, mai actioneaza muschii spatelui? Sau, daca nu, care? baietii de la TMW faceau de genu
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 18 mar 2012 18:43 de Mephisto
baietii de la TMW faceau de genu
...si eu, ieri.
Ce sa zic, pentru cei care nu pot face suficiente tractiuni normale, merg si astea. Doar ca, cel putin in cazul meu, simteam ca imi lucreaza in mod egal si deltoizii posteriori si dorsalii. Daca ma trageam spre bara astfel incat sa o ating cu o parte mai joasa a pieptului (cam zona plexului solar), atunci intrau mai mult dosralii. Cu cat zona de atingere era mai spre barbie, cu atat intrau mai mult deltoizii. In plus cam intrau si pectoralii, indiferent de zona e contact cu bara, asa ca, pana la urma, nu stiu ce sa zic... Pare un exercitiu ok, macar de incalzire a spatelui, daca nu de altceva. Avand in vedere ca recordul meu de tractiuni normale e de 30 repetari, dar pe luna, merg si astea handicapate.
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 29 mar 2012 09:43 de Mephisto
Din ce am inteles, dintatii anteriori se lucreaza cu odata cu muschii spatelui. Mai exact care din exercitii implica si muschii astia? Sau sunt exercitii specifice pt ei?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 mar 2012 18:48 de basu
Din ce am inteles, dintatii anteriori se lucreaza cu odata cu muschii spatelui. Mai exact care din exercitii implica si muschii astia? Sau sunt exercitii specifice pt ei?
Incercarea de a antrena anumite parti ale anumitor zone in mod dedicat uneori poate sa nu fie o idee tocmai buna.
|
sus |
|
Mytzza97
Junior member 34 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 29 mai 2012 19:06 de Mytzza97
Salut tuturot , eu lucrez cam asa
3 serii tractiuni cu priza larga la helco pe fatza
3 serii tractiuni cu bara fixa la helco dupa ceafa
3 serii ramat cu gantera pe o mana
3 serii ramat la aparat cu priza ingusta
(6-10 repetarii al fiecare serie)
iau pauza intre 1 si 3 minute intre serii si exercitii si fac doar o data pe saptamana spatele combinat cu tricepsul
ce parere aveti? recomandati mai putine serii ? sau alte exercitii? (sunt incepator)
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 mai 2012 21:35 de basu
iau pauza intre 1 si 3 minute intre serii si exercitii si fac doar o data pe saptamana spatele combinat cu tricepsul
ce parere aveti? recomandati mai putine serii ? sau alte exercitii? (sunt incepator)
Mi se pare totul ok. Dar nu uita de lombari.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 29 mai 2012 21:44 de MrOlympia
Daca ai adauga si lombarii , indreptari in special pentru ca e un exercitiu foarte bun daca stii sa il faci . Daca ai face si indreptari nu stiu cum ai mai face dupa tricepsul . Tricepsul mai bine il pui la umeri sau piept sau faci bratele separat .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 mai 2012 22:05 de basu
Daca ai adauga si lombarii , indreptari in special pentru ca e un exercitiu foarte bun daca stii sa il faci . Daca ai face si indreptari nu stiu cum ai mai face dupa tricepsul . Tricepsul mai bine il pui la umeri sau piept sau faci bratele separat .
Antrenamentul spatelui alaturi de cel al copaselor mi se pare cel mai greu. Din cauza asta si eu fac spate singur iar umerii imi merg cel mai bine cu triceps.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 29 mai 2012 22:49 de sZoTaK
eu in momentul acesta fac tractiuni la piept, tractiuni cu priza inversa, ramat cu bara si ramat la aparat, priza apropiata( fara cabluri, gen hammer strength). lombari fac indirect, la picioare..indreptari cu genunchii blocati
|
sus |
|
greuu
|
scris pe 30 mai 2012 00:16 de greuu
eu in momentul acesta fac tractiuni la piept, tractiuni cu priza inversa, ramat cu bara si ramat la aparat, priza apropiata( fara cabluri, gen hammer strength). lombari fac indirect, la picioare..indreptari cu genunchii blocati
Pierderea catorva luni de antrenament al lombarului se va simnti pe viitor.
Atunci cand vei creste si vei ajunge geno libere cand vei face ramat in t sau in bara . Exerciti ceti solicita lombari. Si atunci vei regreta neantrenarea acestui muschi . Pana si la abdomene cu greutate pe piept se va simnti lipsa lombarului.
E doar parerea mea nu o lua in nume de rau.
Eu personal fac 4 exerciti de spate :
4 seri tractiuni la scripet
4 seri ramat la cablu din sezut.
4 seri ramat in bara t sau bara dreapta.
4 seri ramat in gantera ( actual fac exact ca ramat in gantera aceiasi pozitie fixat cu o mana pe banca dar folosesc greutate de la aparatul cu scripeti, lipsindumi gantere foarte mari)
Si lombar :
2 seri incalzire la banca buna dimineata
4 seri indreptari in greutate moarta .
A doua zi se simnt lombari cat si marele dorsal obositi cu febra.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 30 mai 2012 00:59 de adi123
pentru spate fac urmatoarele exercitii:
1.tractiuni la helcometru la ceafa ( neputand in acest moment sa fac tractiuni la bara fixa la ceafa) 1 serie incalzire + alte 3 serii;
2.3 serii la un aparat la care stau cu pieptul lipit de un suport si trag de manere(nu stiu cum se numeste exercitiu);
3.3 serii Ramat la scripete din sezut,
cu priza ingusta;
4.3 serii exercitiu la helcometru inlocuind bara cu niste inele pe care le trag la piept ( lucreaza foarte bine dorsalii)
5. 3 serii ramat cu gantera.
6. am inclus si 3 serii pentru trapez la final
din pacate pana acum nu am facut exercitii pentru lombari dar ma gandesc sa incep de maine sa execut "good mornings".
indreptarile sunt cele mai bune exercitii pentru spate dar am o oarecare teama sa nu am probleme datorita efectuarii incorecte. am sa le introduc in program cand am sa fiu mai avansat.
a inceput sa se cunoasca cat de cat spatele de 3 luni de cand m-am apucat de sala.
Editat de adi123 pe 30 mai 2012 01:02
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
greuu
|
scris pe 30 mai 2012 02:50 de greuu
1.tractiuni la helcometru la ceafa ( neputand in acest moment sa fac tractiuni la bara fixa la ceafa) 1 serie incalzire + alte 3 serii;
2.3 serii la un aparat la care stau cu pieptul lipit de un suport si trag de manere(nu stiu cum se numeste exercitiu);
cu priza ingusta;
4.3 serii exercitiu la helcometru inlocuind bara cu niste inele pe care le trag la piept ( lucreaza foarte bine dorsalii)
din pacate pana acum nu am facut exercitii pentru lombari dar ma gandesc sa incep de maine sa execut "good mornings".
indreptarile sunt cele mai bune exercitii pentru spate dar am o oarecare teama sa nu am probleme datorita efectuarii incorecte. am sa le introduc in program cand am sa fiu mai avansat.
a inceput sa se cunoasca cat de cat spatele de 3 luni de cand m-am apucat de sala.
Cand incepi sa lucrezi indreptari pentru lombari incepi si tu cu o greutate mica nu sa pui greutate ca tataru ca atunci te rupi.
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 30 mai 2012 12:09 de Liviu89
cu priza ingusta;
Stiu ca e un exercitiu complex si deci trebuie efectuat la inceputul antrenamentului (indreptari) insa eu ca sa nu lucrez cu greutati foarte mari il fac la sfarsitul antrenamentului cand muschii deja sunt foarte obositi si deci ii lucrez bine chiar cu o greutate nu asa mare.
Success comes after hard work.
|
sus |
|
vovk_a
Senior member 144 mesaje
|
scris pe 31 mai 2012 12:44 de vovk_a
Ce parere aveti despre un astfel de program:
1. Indreptari cu haltera 4 serii
2. ramat aplecat cu gantera 4 serii
3. Ramat cu haltera din pozitia stand aplecat 4 serii
4. Ridicari din umeri cu haltera 4 serii
5. Ridicari din umeri cu ganera 4 serii
6. Ridicari la bara fixa cu greutati 3 serii
La fiecare exercitiu 1 serie incalzire, spatele il antrenez cu triceps
Editat de vovk_a pe 31 mai 2012 12:45
|
sus |
|
Umbrax
Junior member 46 mesaje
|
scris pe 31 mai 2012 17:03 de Umbrax
Momentan ma antrenez in felul urmator:
3 serii indreptari 8-12 rep
3 serii tractiuni la bara fixa(in fata sau la ceafa) 6-10 rep
3 serii tractiuni la helcometru(in fata sau la ceafa) 6-10 rep
3 serii ramat incalecat cu bara incarcata la un singur capat sau ramat cu bara sau ramat cu gantere
3 serii ridicari de umeri cu bara(pt trapez)
exercitiile de ramat le rotesc intre ele ca sa nu se obisnuiasca muschiul cu o singura miscare
ce parere aveti?
sa mai scot din seriile de tractiuni si sa mai adaug un exercitiu de ramat in locul lor?
problema e ca nu prea mai reusesc sa cresc greutatea, adica la indreptari m-am oprit de ceva timp pe la 90 de kg, iar la tractiunile de la helcometru pe la 80 de kg
tractiunile la bara fixa le fac cu un disc ceva, acolo deocamdata reusesc sa cresc greutatea cu putin, dar reusesc
ce credeti ca ar trebui sa schimb?
|
sus |
|
greuu
|
scris pe 31 mai 2012 17:23 de greuu
Momentan ma antrenez in felul urmator:
3 serii indreptari 8-12 rep
3 serii tractiuni la bara fixa(in fata sau la ceafa) 6-10 rep
3 serii tractiuni la helcometru(in fata sau la ceafa) 6-10 rep
3 serii ramat incalecat cu bara incarcata la un singur capat sau ramat cu bara sau ramat cu gantere
3 serii ridicari de umeri cu bara(pt trapez)
exercitiile de ramat le rotesc intre ele ca sa nu se obisnuiasca muschiul cu o singura miscare
ce parere aveti?
sa mai scot din seriile de tractiuni si sa mai adaug un exercitiu de ramat in locul lor?
problema e ca nu prea mai reusesc sa cresc greutatea, adica la indreptari m-am oprit de ceva timp pe la 90 de kg, iar la tractiunile de la helcometru pe la 80 de kg
tractiunile la bara fixa le fac cu un disc ceva, acolo deocamdata reusesc sa cresc greutatea cu putin, dar reusesc
ce credeti ca ar trebui sa schimb?
Ca sa poti capata forta e necesar nu doar antrenament dur ci si alimentatia potrivita si odihna destula minim 8 ore pe noapte si daca poti 1 ora inainte sau dupa antrenament ar fi perfect.
Cat despre exerciti Atat bara T cat si ramat in gantera sunt 2 exerciti ce nar strica facute amandoua intrun singur antrenament .
|
sus |
|
Umbrax
Junior member 46 mesaje
|
scris pe 31 mai 2012 17:28 de Umbrax
Ca sa poti capata forta e necesar nu doar antrenament dur ci si alimentatia potrivita si odihna destula minim 8 ore pe noapte si daca poti 1 ora inainte sau dupa antrenament ar fi perfect.
Cat despre exerciti Atat bara T cat si ramat in gantera sunt 2 exerciti ce nar strica facute amandoua intrun singur antrenament .
stiu ca alimentatia si odihna sunt foarte importante, dar eu intrebam despre antrenament daca e bine ce fac si ce as putea schimba ca sa pot progresa in continuare si aici ma refer la ce exercitii sa schimb si in ce ordine sa le execut
ai spus sa fac si ramat cu bara T si cu gantere la acelasi antrenament, dar atunci ar trebui sa fac doar un exercitiu de tractiuni sau sa fac ca si acum 2 exercitii?
|
sus |
|
greuu
|
scris pe 31 mai 2012 17:29 de greuu
Ce parere aveti despre un astfel de program:
1. Indreptari cu haltera 4 serii
2. ramat aplecat cu gantera 4 serii
3. Ramat cu haltera din pozitia stand aplecat 4 serii
4. Ridicari din umeri cu haltera 4 serii
5. Ridicari din umeri cu ganera 4 serii
6. Ridicari la bara fixa cu greutati 3 serii
La fiecare exercitiu 1 serie incalzire, spatele il antrenez cu triceps
Poate batrani ma vor contrazice sau poate nu.
Dar 4 si 5 sunte amandoua pentru trapez , personal am ascultat un batran din acest forum (Basu) si fac un singur exercitiu de trapez dar dat la limita 1 secunda jos 3 secunde sus concentrat, 4 seri atat nimic mai mult , dupa 4 seri asa sunt epuizat. Trapezul meu e urias (bine ma ajutat si geneticul foarte mult).
Cat despre indreptari 4 seri e bine. Ramas 2 exerciti destul de bine , si tractiunile si ele sunt bine puse. Ai putea sa mai pui un exercitiu la spate si sa muti trapezul cu umeri . Acum tu hotarasti.
|
sus |
|
greuu
|
scris pe 31 mai 2012 17:33 de greuu
stiu ca alimentatia si odihna sunt foarte importante, dar eu intrebam despre antrenament daca e bine ce fac si ce as putea schimba ca sa pot progresa in continuare si aici ma refer la ce exercitii sa schimb si in ce ordine sa le execut
ai spus sa fac si ramat cu bara T si cu gantere la acelasi antrenament, dar atunci ar trebui sa fac doar un exercitiu de tractiuni sau sa fac ca si acum 2 exercitii?
legat de alimentatie tiam spus ca in mare ea este motivul pentru care nu poti pune mai multa greutate pe bara.
Cat despre exerciti sa ramai in 4 exerciti de spate si 1 de lombari este bine asa .
Personal fac 4 seri tractiune la aparat aici schimba la scripet dupa la un aparat special ca si tractiuni etc .
dupa 4 seri la scripet schimband bara de tractiune in 2 manere cu priza foarte ingusta.
4 seri de ramat in t si 4 seri de ramat in gantera.
Mereu am o crestere si merge direct acolo unde trebuie a doua zi febra nu lipseste.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 din 14
| |
|