Pagina 6 7 8 9 10 11 12 13 14 din 14
NgP
Veteran member 168 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 8 sep 2012 21:16 de NgP
Completari : ramat cu un brat cu gantera , ramat cu bara .. 6 serii de tractiuni 6 serii ramat + lombari ( indreptari / hiperextensii ) toate seriile serioase .. si aia e !
cam multe exercitii..adica multe "aparate" vreau sa spun.
deci la programul meu, e bine ca am lasat tractiunile la helcometru la ceafa? si spuneti`mi ce exercitiu sa mai adaug exact la program sau sa scot?
Editat de NgP pe 8 sep 2012 21:17
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 8 sep 2012 23:06 de adi123
m-am gandit la urmatorul set de exercitii spate:
1) tractiuni la helcometru prixa larga 4 serii
2)indreptari 4 serii
3) T-bar 4 serii
4)tractiuni helcumetru priza ingusta. 4 serii
ar mai trebui adaugat ceva?
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 8 sep 2012 23:08 de ricardo
2)indreptari 4 serii
3) T-bar 4 serii
...nu neaparat ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
ionut29
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 26 sep 2012 15:42 de ionut29
DAca sunt incepator cu ce grupa ar trebui sa incep?
Mersi!
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 26 sep 2012 17:04 de nicu_ivan
2)indreptari 4 serii
3) T-bar 4 serii
este okay programul, dar nici nu ar strica si un ramat cu priza larga si 2-3 serii de pullover.
Cum as completa eu programul asta:
Tractiuni - priza larga: 4 serii
Tractiuni - priza scurta: 3 serii
Pullover: 2 serii
Ramat la bara T: 3 serii
Ramat cu bara: 2 serii
Indreptari: 4 serii
14 serii pe dorsali, 4 serii pe lombari.
Destul de rezonabil.
Si cu ocazia asta... "ataci" spatele din toate "unghiurile" posibile.
Editat de nicu_ivan pe 26 sep 2012 17:06
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 26 sep 2012 18:59 de adi123
este okay programul, dar nici nu ar strica si un ramat cu priza larga si 2-3 serii de pullover.
Cum as completa eu programul asta:
Tractiuni - priza larga: 4 serii
Tractiuni - priza scurta: 3 serii
Pullover: 2 serii
Ramat la bara T: 3 serii
Ramat cu bara: 2 serii
Indreptari: 4 serii
14 serii pe dorsali, 4 serii pe lombari.
Destul de rezonabil.
Si cu ocazia asta... "ataci" spatele din toate "unghiurile" posibile.
incerc sa le mai schimb din cand in cand. de exemplu saptamana trecuta am facut:
tractiuni helcometru priza larga la ceafa 4 serii
ramat cu bara 4 serii
ramat la cablu din sezut cu priza ingusta 4 serii
indreptari 4 serii.
am simtit lucrat spatele excelent. poate ar mai fi trebuit sa fac tractiuni cu priza ingusta dar nu am mai fost in stare.
dilema mare cu pulloverul. unii spun ca e bun pentru piept altii spun ca e bun pentru spate. eu unul il fac la sfarsitul antrenamentului de piept. din ce am simtit eu acest exercitiu are un efect de intindere, de "umflare". simt tot corpul "umflat" dupa pull-overe
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 26 sep 2012 22:43 de nicu_ivan
incerc sa le mai schimb din cand in cand. de exemplu saptamana trecuta am facut:
tractiuni helcometru priza larga la ceafa 4 serii
ramat cu bara 4 serii
ramat la cablu din sezut cu priza ingusta 4 serii
indreptari 4 serii.
am simtit lucrat spatele excelent. poate ar mai fi trebuit sa fac tractiuni cu priza ingusta dar nu am mai fost in stare.
dilema mare cu pulloverul. unii spun ca e bun pentru piept altii spun ca e bun pentru spate. eu unul il fac la sfarsitul antrenamentului de piept. din ce am simtit eu acest exercitiu are un efect de intindere, de "umflare". simt tot corpul "umflat" dupa pull-overe
E exercitiu de spate. M-am gandit mult si bine la treaba asta... unii zic ca daca tii bratele nu stium cum intra prieptul. Am auzit tot felul de teorii, DAR un lucru e cert si anume: este un exercitiu de tip PULL(tras), nu unul de tip PUSH(impins). Cum pieptul lucreaza numai ca muschi de impins si spatele lucreaza numai ca muschi de tras, rezulta clar ca pulloverul este pentru spate.
Asta este evident doar parerea mea, dar imi pare destul de rezonabila.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 26 sep 2012 23:08 de adi123
E exercitiu de spate. M-am gandit mult si bine la treaba asta... unii zic ca daca tii bratele nu stium cum intra prieptul. Am auzit tot felul de teorii, DAR un lucru e cert si anume: este un exercitiu de tip PULL(tras), nu unul de tip PUSH(impins). Cum pieptul lucreaza numai ca muschi de impins si spatele lucreaza numai ca muschi de tras, rezulta clar ca pulloverul este pentru spate.
saptamana viitoare am sa incerc sa il fac in ziua de spate sa vad cum se simte. imi raman pentru piept 4 exercitii e de ajuns?
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 26 sep 2012 23:21 de nicu_ivan
saptamana viitoare am sa incerc sa il fac in ziua de spate sa vad cum se simte. imi raman pentru piept 4 exercitii e de ajuns?
Pai... da. Eu tot 4 lucrez.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 26 sep 2012 23:56 de ricardo
...puloverull se poate face atat pentru piept cat si pentru spate, in functie de pozitia bratelor (exact cum flotarile la paralele sunt atat pentru piept cat si pentru triceps) ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 27 sep 2012 10:58 de nicu_ivan
...puloverull se poate face atat pentru piept cat si pentru spate, in functie de pozitia bratelor (exact cum flotarile la paralele sunt atat pentru piept cat si pentru triceps) ...
Si totusi nu inteleg, cum poate lucra pieptul intr-un exercitiu de PULL?
Editat de nicu_ivan pe 27 sep 2012 10:58
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 27 sep 2012 12:17 de Gilu
Si totusi nu inteleg, cum poate lucra pieptul intr-un exercitiu de PULL? Se produce o contractie la pectorali in momentul cand aduci gantera exact deasupra pieptului.Personal il consider un exercitiu pt dorsali si nu il fac cu gantera ci la cablu.
http://www.youtube.com/watch?v=2SiYv199u4Y
Editat de Gilu pe 27 sep 2012 12:19
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 27 sep 2012 12:36 de adi123
Si totusi nu inteleg, cum poate lucra pieptul intr-un exercitiu de PULL?
din ce am vazut eu, la pulloverul pentru piept trebuie sa tii corpul paralel cu solul, pe cand la cel pentru spate trebuie sa stai inclinat.
http://www.youtube.com/watch?v=6_3TJ_x-kzg
cand cobori gantera, se intinde tot corpul iar cand o ridici se contracta iar in puctul in care ai gantera sus, se contracta si pieptul.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 27 sep 2012 12:49 de nicu_ivan
din ce am vazut eu, la pulloverul pentru piept trebuie sa tii corpul paralel cu solul, pe cand la cel pentru spate trebuie sa stai inclinat.
http://www.youtube.com/watch?v=6_3TJ_x-kzg
cand cobori gantera, se intinde tot corpul iar cand o ridici se contracta iar in puctul in care ai gantera sus, se contracta si pieptul.
Pai am cateva observatii:
1) Nu are legatura cu unghiul de inclinatie. Poti urmari si Blood&Guts a lui Dorian Yates o sa vezi la la Spate, lucreaza pullover cu gantera din orizontal.
2) Si eu prefer, la fel ca Gilu, sa lucrez la scripete acest exercitiu.
3) Intradevar atunci cand il faci cu gantera, in momentul cand gantera este fix de-asupra pieptului se simte o usoara contractie in pectorali. Totusi din intreaga cursa de miscare vorbim despre o portiune asa de mica, incat consider ca exercitiul nu poate fi numit un exercitiu de piept.
Editat de nicu_ivan pe 27 sep 2012 12:55
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 27 sep 2012 18:01 de ricardo
Pai am cateva observatii:
1) Nu are legatura cu unghiul de inclinatie. Poti urmari si Blood&Guts a lui Dorian Yates o sa vezi la la Spate, lucreaza pullover cu gantera din orizontal.
2) Si eu prefer, la fel ca Gilu, sa lucrez la scripete acest exercitiu.
3) Intradevar atunci cand il faci cu gantera, in momentul cand gantera este fix de-asupra pieptului se simte o usoara contractie in pectorali. Totusi din intreaga cursa de miscare vorbim despre o portiune asa de mica, incat consider ca exercitiul nu poate fi numit un exercitiu de piept.
...de exemplu Arnold facea exercitiul de pullover in cadrul antrenamentului pentru piept...eu unul foarte rar am folosit acest exercitiu...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 27 sep 2012 21:01 de Valy_305
...de exemplu Arnold facea exercitiul de pullover in cadrul antrenamentului pentru piept...eu unul foarte rar am folosit acest exercitiu...
R. Coleman il facea pentru spate, iar Cutler pentru piept, executandu-l ambii in acelasi mod si din acelasi unghi. E o chestie si cu exercitiul asta.
Keep it up.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 28 sep 2012 01:29 de ricardo
R. Coleman il facea pentru spate, iar Cutler pentru piept, executandu-l ambii in acelasi mod si din acelasi unghi. E o chestie si cu exercitiul asta.
...exercitiu de dosarele X...sa ne dea noua subiecte de discutii ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 28 sep 2012 07:42 de basu
...exercitiu de dosarele X...sa ne dea noua subiecte de discutii ...
Pai daca s-au epuizat subiectele .....
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
moanam1
Senior member 58 mesaje
|
scris pe 15 oct 2012 01:32 de moanam1
O intrebare, indreptarile sunt bune sa le fac la inceputul antrenamentului sau la sfarsit? cum este mai bine ?
I do because I can
I can because i want to
I want to because you said i couldn't
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 16 oct 2012 01:32 de ricardo
O intrebare, indreptarile sunt bune sa le fac la inceputul antrenamentului sau la sfarsit? cum este mai bine ?
...nu cred ca exista vreo regula...eu m-am obisnuit sa-l pun ca ultim exercitiu in antrenarea spatelui deoarece la indreptari imi cam dau toata suflarea si raman cu putina energie dupa ele ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 16 oct 2012 19:28 de nicu_ivan
Eu il fac la final, pentru ca la exercitiile de ramat stau in aplecat si asta e dificil de facut cu lombarii obositi. Asa ca fac dorsalii primii ca sa pot da 100% la ei. Cu ocazia asta exercitiile de ramat actioneaza si ca o mica incalzire pentru lombari, inainte sa incep indreptarile cu greutati serioase.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 16 oct 2012 20:59 de adi123
Eu il fac la final, pentru ca la exercitiile de ramat stau in aplecat si asta e dificil de facut cu lombarii obositi. Asa ca fac dorsalii primii ca sa pot da 100% la ei. Cu ocazia asta exercitiile de ramat actioneaza si ca o mica incalzire pentru lombari, inainte sa incep indreptarile cu greutati serioase.
exact la fel procedez si eu
|
sus |
|
vlcosmin
Veteran member 324 mesaje
|
scris pe 29 oct 2012 14:05 de vlcosmin
Antrenamentul meu pentru spate :
- tractiuni la bara, priza larga : 3 serii
- tractiuni la helcometru : 3 serii
- ramat la cabluri, priza ingusta : 3 serii
- ramat cu o gantera: 3 serii
- indreptari : 4-5 serii
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 6 dec 2012 19:38 de adi123
daca fac ramat cu bara din aplecat presupun ca nu e nevoie sa mai fac si ramat la cablu cu priza larga. mi se pare ca sunt 2 exercitii asemanatoare.
am citit mai-nainte pe net ca ramatul cu priza larga la scripete e mai bun decat cel cu priza ingusta si mi-a venit in minte aceasta intrebare.
de asemenea mi se pare ca ramatul cu gantera se aseamana cu ramatul cu priza ingusta la scripete. gresesc?
Editat de adi123 pe 6 dec 2012 19:39
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 23 ian 2013 20:32 de basu
daca fac ramat cu bara din aplecat presupun ca nu e nevoie sa mai fac si ramat la cablu cu priza larga. mi se pare ca sunt 2 exercitii asemanatoare.
am citit mai-nainte pe net ca ramatul cu priza larga la scripete e mai bun decat cel cu priza ingusta si mi-a venit in minte aceasta intrebare.
de asemenea mi se pare ca ramatul cu gantera se aseamana cu ramatul cu priza ingusta la scripete. gresesc?
Nu gresesti dar este bine sa te convingi singur.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
mary1998
Senior member 111 mesaje
|
Re: Hmm
scris pe 20 feb 2013 22:09 de mary1998
Antenamentul de astazi:
Tractiuni la bara priza larga 4x10-12
Tractiuni priza ingusta 4x10-12
Ramat cu bara 3x10-12
Ramat cu gantera3x10-12
Nu fac indreptari .... imi e teama sa nu ma accidentez la varsta mea (15 ani) fiind prea mare presiunea pe coloana.. in viitor o sa ma apuc si de ele
|
sus |
|
adi123
|
Re: Hmm
scris pe 20 feb 2013 22:35 de adi123
Antenamentul de astazi:
Tractiuni la bara priza larga 4x10-12
Tractiuni priza ingusta 4x10-12
Ramat cu bara 3x10-12
Ramat cu gantera3x10-12
Nu fac indreptari .... imi e teama sa nu ma accidentez la varsta mea (15 ani) fiind prea mare presiunea pe coloana.. in viitor o sa ma apuc si de ele
fa hiperextensii daca indreptari nu vrei sa faci. si eu am unele probleme la acest exercitiu daca greutatea e foarte mare,
|
sus |
|
Pagina 6 7 8 9 10 11 12 13 14 din 14
| |
|