Pagina 10 11 12 13 14 din 14
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
Re: Antenament spate
scris pe 26 dec 2013 21:59 de litllebear
Antrenamentul meu actual :
1. negative intr-o mana ( static hold 2-3 secunde la 90 de grade, apoi coborat lent )
2. ramat la scripete cu rolling thunder
3. tractiuni priza larga tip pronatie ( pana am mainile perfect intinse + ridicat pana lovesc bara cu pieptul )
4. tractiuni fata-spate ( ma ridic la bara si acolo sus ma apropii si ma departez de bara )
5. ramat cu gantera
6. tractiuni pentru biceps, mainile lipite, priza tip supinatie, pana am mainile perfect intinse + lovit bara cu pieptul
4 serii la fiecare.
Cam voluminos antrenamentul,nu stiu cat de intens il faci si cum il duci pana la sfarsit.Spor
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
Quik
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 4 ian 2014 15:08 de Quik
Salut. Am o problema cu spatele, mai exact cifoza.Treaba asta ma impiedica sa fac unele exercitii corect si simt ca nu se ''prinde'' nimic de spatele meu.Sa raman la exercitiile alea care mai corecteaza cat de cat spatele sau sa incerc exercitii normale?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 4 ian 2014 17:53 de basu
Salut. Am o problema cu spatele, mai exact cifoza.Treaba asta ma impiedica sa fac unele exercitii corect si simt ca nu se ''prinde'' nimic de spatele meu.Sa raman la exercitiile alea care mai corecteaza cat de cat spatele sau sa incerc exercitii normale?
Ortopedul si neurologul ce parere are ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Quik
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 4 ian 2014 18:43 de Quik
Ortopedul si neurologul ce parere are ?
Medicul de familie m-a vazut si a zis sa am grija doar(nu am fost special pentru asta).Speram sa pot remedia eu problema cu niste exercitii vazute pe net, care m-au si ajutat dar nu in totalitate.Dar, pe langa exercitiile astea le mai faceam si pe cele normale pentru un incepator la sala.
Si ca sa iti raspund la intrebare, nu am fost la ortoped sau neurolog(stiu ca am gresit) din motivele spuse mai sus.
Editat de Quik pe 4 ian 2014 18:44
|
sus |
|
basu
|
scris pe 4 ian 2014 18:47 de basu
Medicul de familie m-a vazut si a zis sa am grija doar(nu am fost special pentru asta).Speram sa pot remedia eu problema cu niste exercitii vazute pe net, care m-au si ajutat dar nu in totalitate.Dar, pe langa exercitiile astea le mai faceam si pe cele normale pentru un incepator la sala.
Si ca sa iti raspund la intrebare, nu am fost la ortoped sau neurolog(stiu ca am gresit) din motivele spuse mai sus.
Toti gresim , dar aceasta problema presupune recuperare specifica, eu nu cred ca ar trebui sa faci exercitii de culturism cu ar fi geno, impins pt umeri, ramaturi, etc. Ramai la ce stii ca iti poti permite. Recunosc ca nu stiu sa te invat cum sa faci recuperare, nu stiu daca intelegi, este o ramura medicala aparte care are competenta in asa ceva, dar este bine sa ai grija. Prin coloana trece tubul neural. Pot fi probleme.
|
sus |
|
Quik
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 4 ian 2014 18:54 de Quik
Toti gresim , dar aceasta problema presupune recuperare specifica, eu nu cred ca ar trebui sa faci exercitii de culturism cu ar fi geno, impins pt umeri, ramaturi, etc. Ramai la ce stii ca iti poti permite. Recunosc ca nu stiu sa te invat cum sa faci recuperare, nu stiu daca intelegi, este o ramura medicala aparte care are competenta in asa ceva, dar este bine sa ai grija. Prin coloana trece tubul neural. Pot fi probleme.
Pai si nefiind recomandate exercitiile pentru spate din asta deduc ca nici celelalte pentru ca din cate am vazut cam fiecare exercitiu iti solicita spatele.O sa ma duc sa ma interesez, mai mult ca sigur o sa imi zica sa fac kinetoterapie.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 4 ian 2014 18:56 de basu
Pai si nefiind recomandate exercitiile pentru spate din asta deduc ca nici celelalte pentru ca din cate am vazut cam fiecare exercitiu iti solicita spatele.O sa ma duc sa ma interesez, mai mult ca sigur o sa imi zica sa fac kinetoterapie.
Ei uite ca stii. Asa este , toate exercitiile de culturism solicita spatele. De aia nici nu ma apuc sa iti dau sfaturi. Coloana vertebrala este un element de importanta majora si problemele sale sunt deosebit de critice.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 4 ian 2014 18:58 de basu
Cu asta am terminat o discutie cu specific medical la antrenamentul spatelui. Avem rubrica de probleme medicale unde am mai discutat despre scolioze si cu alti colegi de-ai nostrii.
|
sus |
|
Quik
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 4 ian 2014 19:01 de Quik
Ei uite ca stii. Asa este , toate exercitiile de culturism solicita spatele. De aia nici nu ma apuc sa iti dau sfaturi. Coloana vertebrala este un element de importanta majora si problemele sale sunt deosebit de critice.
Planuiam ca de luni sa ma duc iar la sala dupa o mica pauza dar o sa ma duc la medicul de familie
Mersi pentru raspunsuri.
|
sus |
|
AlexD82
Senior member 106 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 11 ian 2014 23:45 de AlexD82
Probabil cel mai greu de "atins" sunt muschii spatelui.
Eu fac asa:
Tractiuni la helco la fata - 2 serii incalzire
- 3 serii 6-7 rep, cu pauza de 2 sec la finalul partii pozitive a miscarii
Pullover la cablu - 3 serii 7-8 rep
Ramat la cablu din picioare - 6-8 rep, din nou 2 sec pauza la finalul partii pozitive a miscarii.
Tractiuni la helco la ceafa - 2 serii 6-7 rep
Ramat cu bara intre picioare - 2 serii 8-10 rep
Cam asta fac pt spate....lombarii nu i-am mai antrenat de vre-o 2 luni datorita unei accidentari la zona respectiva.
1 – TRACTIUNI LA HELCOMETRU: 3 X 10-12 REP
2 – TRACTIUNI LA BARA FIXA 3 X 8 REP
3 – RAMAT LA HELCOMETRU DIN SEZUT CU SPRIJIN LA PIEPT; 3 X 8-10 REP
4 – RAMAT CU GANTERE 3 X 10 REP
|
sus |
|
TaifuNNN
Senior member 61 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 17:55 de TaifuNNN
Imi poate explica va rog cineva cum se fac corect indreptarile pentru spate sau un video.
Am cautat si eu pe youtube dar toate is diferite )) . Am incercat sa ma iau dupa unul de acolo si am facut mai mult febra la picioare decat la spate :| .
Multumesc.
|
sus |
|
r_rrobi
Veteran member 215 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 18:10 de r_rrobi
Imi poate explica va rog cineva cum se fac corect indreptarile pentru spate sau un video.
Am cautat si eu pe youtube dar toate is diferite )) . Am incercat sa ma iau dupa unul de acolo si am facut mai mult febra la picioare decat la spate :| .
Multumesc.
Indreptarile cu genunchii blocati e pt picioare si cred ca asa ai facut tu:http://www.bodybuilding.com/exercises/main/popup/name/stiff-legged-barbell-deadlift
Pt spate :http://www.bodybuilding.com/exercises/main/popup/name/barbell-deadlift
Editat de r_rrobi pe 6 feb 2014 18:14
|
sus |
|
TaifuNNN
Senior member 61 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 21:55 de TaifuNNN
Indreptarile cu genunchii blocati e pt picioare si cred ca asa ai facut tu:http://www.bodybuilding.com/exercises/main/popup/name/stiff-legged-barbell-deadlift
Pt spate :http://www.bodybuilding.com/exercises/main/popup/name/barbell-deadlift
Mda, ceva in genul ala am facut .
Multumesc de raspuns, am vazut acolo ca are nota 10/10 - Excelent , ii un exercitiu chiar asa de super-mega-extra important? :| Nu de alta , dar unde umblu eu la sala nu am vazut pe nimeni sa faca asa ceva =)).
Mersi inca o data.
|
sus |
|
r_rrobi
Veteran member 215 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 22:26 de r_rrobi
Multumesc de raspuns, am vazut acolo ca are nota 10/10 - Excelent , ii un exercitiu chiar asa de super-mega-extra important? :| Nu de alta , dar unde umblu eu la sala nu am vazut pe nimeni sa faca asa ceva =)).
Mersi inca o data.
Exercitiu se mai numeste romanian deadlift si da nu il fac toti pt ca este un exercitiu greu ... Daca nu sti sa il executi corect poti sa ai probleme la coloana
|
sus |
|
basu
|
scris pe 7 feb 2014 09:55 de basu
Mersi inca o data.
Va avea nota 10 cand o sa inveti tu sa-l simti. Indreptarile facute in forma clasica activeaza o gramada de muschi. Sunt prea multe variante de executie ca sa putem sa le descriem. Eu le fac exact asa cum le facea Dorian Yates si imi intra spatele tot de sus si pana jos. Nu cred ca scap ceva.
|
sus |
|
Radu13
Newbie 9 mesaje
|
scris pe 25 mar 2014 21:40 de Radu13
Tractiuni la helcometru la piept/ceafa 4x10-8
Ramat cu bara T de pe suport abdominal 4x10-8
Ramat din sezut la helcometru 4x10-8
Tractiuni la helcometru cu suportul V 4x10-8
Hiperextensii 4x10
Cam multe?
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 25 mar 2014 22:50 de Gilu
Cam multe? Da.Fa 3 serii/exercitiu.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Cristi99
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 22 apr 2014 19:51 de Cristi99
1. Tractiuni normale 4x10 repetari
2. Ramat cu gantera 3x10-12 repetari
3.Tractiuni la helcometru 4x10 repetari
4. Hiperextensii 4x12 repetari(fara greutate)
|
sus |
|
akappa
Junior member 15 mesaje
|
Re: Re
scris pe 31 mai 2014 18:09 de akappa
- Tractiuni helcometru priza larga, duc la piept ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Tractiuni helcometru priza larga, duc la ceafa ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Ramat cu bara T ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Ramat cu o gantera cu sprijin pe un brat ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Hiperextensii ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Ridicari de umeri cu gantere pentru trapez ( 4 serii, 10-12 repetari)
Fac hiperextensii pentru intarirea zonei lombara,deoarece sunt incepator. Peste o luna o sa le inlocuiesc cu indreptari.
Pareri?
Editat de akappa pe 31 mai 2014 18:14
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 1 iun 2014 03:06 de shift
- Tractiuni helcometru priza larga, duc la piept ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Tractiuni helcometru priza larga, duc la ceafa ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Ramat cu bara T ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Ramat cu o gantera cu sprijin pe un brat ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Hiperextensii ( 3 serii x 8-10 repetari)
- Ridicari de umeri cu gantere pentru trapez ( 4 serii, 10-12 repetari)
Fac hiperextensii pentru intarirea zonei lombara,deoarece sunt incepator. Peste o luna o sa le inlocuiesc cu indreptari.
Pareri?
Schimba tractiunile la ceafa cu ramat la scripete din sezut
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
flaviu112
Junior member 48 mesaje
|
scris pe 9 iun 2014 15:07 de flaviu112
1. tractiuni cu priza larga la halcometru 4*8
2. ramat cu bara 4*8
3. ramat la aparat cu priza ingusta 4*8
cum vi se pare acest atrenament avand in vedere ca urmaresc cresterea in masa musculara?
|
sus |
|
Alvaro95
Veteran member 256 mesaje
|
scris pe 9 iun 2014 16:07 de Alvaro95
1. tractiuni cu priza larga la halcometru 4*8
2. ramat cu bara 4*8
3. ramat la aparat cu priza ingusta 4*8
cum vi se pare acest atrenament avand in vedere ca urmaresc cresterea in masa musculara?
Personal mi se pare prea putin, poate altora nu..Niste indreptari, tractiuni libere nu ar strica.
|
sus |
|
minof
Junior member 40 mesaje
|
scris pe 17 iun 2014 23:04 de minof
Tractiuni asistate
Tractiuni cu priza larga la helcometru
Ramat la helcometru
Ramat cu gantera
Extensii
Nu prea stiu in ce ordine sa le fac...tot incerc sa schimb exercitiile la spate in speranta ca o sa fac febra..macar odata
Editat de minof pe 17 iun 2014 23:05
Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated.
|
sus |
|
winuleTz
Senior member 75 mesaje
|
scris pe 17 iun 2014 23:13 de winuleTz
Tractiuni asistate
Tractiuni cu priza larga la helcometru
Ramat la helcometru
Ramat cu gantera
Extensii
Nu prea stiu in ce ordine sa le fac...tot incerc sa schimb exercitiile la spate in speranta ca o sa fac febra..macar odata
incepe cu tractiunile intotdeauna , apoi ramat cu gantera si pe urma poti baga ramat cu bara din picioare , acele extensii banuiesc ca sunt lombari , am citit ca lombari ar fi ok sa le bagi inainte de umeri si nu dupa spate.
|
sus |
|
cristi_7
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 10 aug 2014 00:08 de cristi_7
Eu dupa 7 luni de sala sunt multumit de muschii spatelui iar antrenametul pe care il fac e cam asa:
-3 serii tractiuni
-3 serii helcometru bara la ceafa
-4 serii ramat cu haltera
-3 serii cu V-ul pe haltera
-3 serii din sezut
-3 serii ramat cu gantera dar schimb saptamanal V-ul cu gantera.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 10 aug 2014 12:03 de basu
Eu dupa 7 luni de sala sunt multumit de muschii spatelui iar antrenametul pe care il fac e cam asa:
-3 serii tractiuni
-3 serii helcometru bara la ceafa
-4 serii ramat cu haltera
-3 serii cu V-ul pe haltera
-3 serii din sezut
-3 serii ramat cu gantera dar schimb saptamanal V-ul cu gantera.
Pe ce te bazezi cand spui ca esti multumit ?
|
sus |
|
FlameS
Junior member 19 mesaje
|
spate
scris pe 17 aug 2014 02:14 de FlameS
Tractiuni la helcometru cu bara la piept - 3 serii
Tractiuni la helcometru cu bara la spate - 3 serii
Ramat cu gantera - 3 serii