Pagina 7 8 9 10 11 12 13 14 din 14
Tooxie
Veteran member 488 mesaje
|
Re: Hmm
scris pe 21 feb 2013 14:05 de Tooxie
Antenamentul de astazi:
Tractiuni la bara priza larga 4x10-12
Tractiuni priza aingusta 4x10-12
Ramat cu bara 3x10-12
Ramat cu gantera3x10-12
Nu fac indreptari .... imi e teama sa nu ma accidentez la varsta mea (15 ani) fiind prea mare presiunea pe coloana.. in viitor o sa ma apuc si de ele
Mai tare te vei accidenta daca nu faci decat daca faci.
Get Big Or Die Trying!
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 25 feb 2013 07:53 de stefanp
Antenamentul de astazi:
Tractiuni priza ingusta 4x10-12
Ramat cu bara 3x10-12
Ramat cu gantera3x10-12
Nu fac indreptari .... imi e teama sa nu ma accidentez la varsta mea (15 ani) fiind prea mare presiunea pe coloana.. in viitor o sa ma apuc si de ele daca le executi corect,te ajuta foarte mult(indreptarile).
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 25 feb 2013 23:26 de nicu_ivan
Antenamentul de astazi:
Tractiuni priza ingusta 4x10-12
Ramat cu bara 3x10-12
Ramat cu gantera3x10-12
Nu fac indreptari .... imi e teama sa nu ma accidentez la varsta mea (15 ani) fiind prea mare presiunea pe coloana.. in viitor o sa ma apuc si de ele
Eu sugerez sa incepi cu greutate mica si sa continui sa folosesti greutate mica pana cand o sa iti iasa perfect miscarea. Cand iti iese miscarea perfect, poti sa incepi sa pui greutati serioase pe bara.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
AlexandruAG
Veteran member 470 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 10:26 de AlexandruAG
Eu sugerez sa incepi cu greutate mica si sa continui sa folosesti greutate mica pana cand o sa iti iasa perfect miscarea. Cand iti iese miscarea perfect, poti sa incepi sa pui greutati serioase pe bara.
Apropo de greutati si antrenament la spate.
Pana sa fac pauza (am facut pauza dupa 8 luni pentru a lasa organismul sa isi revina), foloseam greutati potrivite, executam miscarea corect, serii 10-12 ultimele doua cu ajutor (sunt endomorf). Folosesc principiul de antrenament H.I.T..
Faceam febra putin de tot si nu o simteam la toate grupele spatelui.
Acum 2 saptamani, la 1 luna si jumatate de cand m-am reapucat de sala, l-am vazut pe unu' cum se chinuia cu greutati mari, si executii incomplete (un tip foarte bine facut despre care stiu cam in proportie de 90% ca nu a folosit steroizi anabolizanti) si am zis ca nu am nimic de pierdut daca incerc. Am incercat si de 2 saptamani fac febra la TOT spatele si ma tine cam 2-3 zile.
Destul de ciudat. Stiu ca fiecare trebuie sa se antreneze in functie de corpul sau dar totusi...Tot 4 zile pe saptamana ma antrenez, tot aceeasi combinatie de grupe.
"Legs make the difference between boys and men." Dorian Yates
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 13:37 de nicu_ivan
Apropo de greutati si antrenament la spate.
Pana sa fac pauza (am facut pauza dupa 8 luni pentru a lasa organismul sa isi revina), foloseam greutati potrivite, executam miscarea corect, serii 10-12 ultimele doua cu ajutor (sunt endomorf). Folosesc principiul de antrenament H.I.T..
Faceam febra putin de tot si nu o simteam la toate grupele spatelui.
Acum 2 saptamani, la 1 luna si jumatate de cand m-am reapucat de sala, l-am vazut pe unu' cum se chinuia cu greutati mari, si executii incomplete (un tip foarte bine facut despre care stiu cam in proportie de 90% ca nu a folosit steroizi anabolizanti) si am zis ca nu am nimic de pierdut daca incerc. Am incercat si de 2 saptamani fac febra la TOT spatele si ma tine cam 2-3 zile.
Destul de ciudat. Stiu ca fiecare trebuie sa se antreneze in functie de corpul sau dar totusi...Tot 4 zile pe saptamana ma antrenez, tot aceeasi combinatie de grupe.
Daca faci HIT(care in opinia mea e cea mai buna varianta) nu te ajuta cu nimica sa folosesti greutati asa de mari ca nu poti face intreaga cursa de miscare.
Ideea la HIT este sa faci 0,1 sau 2 serii de incalzire in functie de unde esti in antrenament si cat de periculos e exercitiul respectiv, apoi sa lucrezi 1 serie cu adevarat serioasa.
Aceasta serie serioasa, in principiu, trebuie sa se fie formata din 5-8 repetari, care folosesc intrega cursa de miscare si la finalul carora sa nu mai poti face nici un pozitiv(indiferent cat de mult te-ai chinui).
Odata ce ai ajuns la epuizare musculara, continui sa lucrezi folosind un procedeu de ridicare a intensitatii precum:
* rest-pause: iei 5-10 secunde pauza si mai faci cateva repetari, mai iei 5-10 secunde pauza mai bagi niste repetari si tot asa de 2-3 ori.
* drop-set: mai scoti niste greutate, mai bagi niste repetari, mai scoti niste greutate mai bagi niste repetari si tot asa.
* repetari ajutate: te ajuta partenerul sa mai faci repetari in plus.
* negative fortate: te ajuta partenerul sa faci pozitivul si faci singur negativele.
* static holding: odata ajuns in pozitia contractata a muschiului incerci sa ramai acolo cat mai multe secunde posibile si dupaia faci un ultim negativ exagerat de incet.
De exemplu la dorsali eu fac asa:
pullover -> dropset
tractiuni -> extra negatives
ramat cu bara -> 3 rest-pause
ramat cu gantera -> static holding
Daca pui greutati peste capacitatea ta de executie a cursei complete de miscare, cel mai probabil, nu o sa reusesti sa mai aplici nici o forma de lucru "dincolo de epuizarea musculara" si implicit nu poti numi ca faci HIT.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
geneu
Senior member 53 mesaje
|
scris pe 6 mar 2013 09:26 de geneu
o nelamurire,tractiunile...
majoritatea care ii vad pun greutati foarte mari,iar dupa parerea mea se lasa prea mult pe spate si exercitiul devine unul de ramat cu priza foarte larga,care mie mi-ar rupe deltoidul posterior..
e corect modul asta de excutie pentru tractiune?
|
sus |
|
Tooxie
Veteran member 488 mesaje
|
scris pe 6 mar 2013 11:25 de Tooxie
majoritatea care ii vad pun greutati foarte mari,iar dupa parerea mea se lasa prea mult pe spate si exercitiul devine unul de ramat cu priza foarte larga,care mie mi-ar rupe deltoidul posterior..
Nu prea este corect, dar acesta este un principiu: al repetarilor trisate, pentru a insista pe negative.
Get Big Or Die Trying!
|
sus |
|
geneu
Senior member 53 mesaje
|
scris pe 7 mar 2013 23:18 de geneu
Nu prea este corect, dar acesta este un principiu: al repetarilor trisate, pentru a insista pe negative.
inteleg,dar una este sa trisezi un exercitiu putin alta este sa il schimbi aproape total.e ca si cum flotarile la paralele pentru triceps le faci cu corpul inclinat si iti intra mai mult piept.in cazul de fata era vorba de tractiuni care se transforma in ramat...
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 10:38 de stefanp
Nu prea este corect, dar acesta este un principiu: al repetarilor trisate, pentru a insista pe negative. una e sa,,trisezi,,la ultimele 2 repetari(e ok),si alta e sa,,trisezi,,de la prima repetare(o prostie).
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 15:10 de raduroberti
majoritatea Care ii vezi tu Nu stiu sa Faca Exreciti La helcometru,cel Mai Simplu e sa schimbi cu tractiuni la bara Fixa ,nu mai ai cum Sa trisezi,bineinteles asta si in cazul Daca Si Poti sa Faci Exercitiu asta
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 15 mar 2013 00:18 de stefanp
e corect modul asta de excutie pentru tractiune? nu e corect.executia conteaza mai mult decit greutatea de pe bara sau aparat.
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
vlcosmin
Veteran member 324 mesaje
|
scris pe 15 mar 2013 11:02 de vlcosmin
Salut
Antrenamentul meu actual pt spate, de cand practic skan :
1. tractiuni :
- 4 serii cu priza pronatie, larga
- 3 serii cu priza supinatie, la nivelul umerilor
- 3 serii la paralele
In general leg greutati de mine la toate seriile, sa nu depasesc 5-6 repetari. Si fac si 1-2 serii fortate de 1-2 repetari, apoi scot din discuri si la urmatoarea serie revin la normal
2. ramat :
- 5 serii cu gantera ( tot la 5-6 repetari )
- 2 serii la scripete ( 10-15 repetari )
3. indreptari : 4-5 serii
La fiecare antrenamnet incep cu alt exercitiu, la un antrenamnet incep cu tractiuni, la altul cu ramat, la altul cu indreptari
|
sus |
|
grygx11
Junior member 31 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 19 mar 2013 16:48 de grygx11
Probabil cel mai greu de "atins" sunt muschii spatelui.
Eu fac asa:
Tractiuni la helco la fata - 2 serii incalzire
- 3 serii 6-7 rep, cu pauza de 2 sec la finalul partii pozitive a miscarii
Pullover la cablu - 3 serii 7-8 rep
Ramat la cablu din picioare - 6-8 rep, din nou 2 sec pauza la finalul partii pozitive a miscarii.
Tractiuni la helco la ceafa - 2 serii 6-7 rep
Ramat cu bara intre picioare - 2 serii 8-10 rep
Cam asta fac pt spate....lombarii nu i-am mai antrenat de vre-o 2 luni datorita unei accidentari la zona respectiva.
Exista vreo diferenta intre ramatul cu gantera si ramatul cu bara?lucreaza la fel muschiul spatelui pentru ambele tipuri de exercitii?e bine sa le fac pe ambele sau sa ma axez doar pe un singur ramat?
Editat de grygx11 pe 19 mar 2013 16:53
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 19 mar 2013 17:45 de adi123
Exista vreo diferenta intre ramatul cu gantera si ramatul cu bara?lucreaza la fel muschiul spatelui pentru ambele tipuri de exercitii?e bine sa le fac pe ambele sau sa ma axez doar pe un singur ramat?
eu cred ca sunt doua exercitii diferite, dar bine ar fi sa faci ramat cu bara si ramat scripete priza ingusta sau ramat cu gantera si ramat scripete cu priza larga.
eu prefer ramatul cu bara pentru ca la cel cu gantera nu imi iese deloc executia corecta.
Editat de adi123 pe 19 mar 2013 17:46
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 19 mar 2013 19:38 de basu
Este bine sa le faci pe ambele. La acelasi antrenament sau la antrenamente diferite.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
vlcosmin
|
scris pe 20 mar 2013 09:56 de vlcosmin
eu cred ca sunt doua exercitii diferite, dar bine ar fi sa faci ramat cu bara si ramat scripete priza ingusta sau ramat cu gantera si ramat scripete cu priza larga.
eu prefer ramatul cu bara pentru ca la cel cu gantera nu imi iese deloc executia corecta.
Da, dar la ramatul cu gantera ai cursa miscarii mai lunga si obtii contractie mai buna in muschi.
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 10:38 de stefanp
Da, dar la ramatul cu gantera ai cursa miscarii mai lunga si obtii contractie mai buna in muschi.
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 20 mar 2013 11:29 de adi123
daca iti iese miscarea bine ...
|
sus |
|
vlcosmin
|
scris pe 20 mar 2013 15:43 de vlcosmin
daca iti iese miscarea bine ...
Scazi greutatea, schimbi pozitia corpului, etc.... de tine depinde sa-ti iasa miscarea bine.
p.s. : chiar si daca trisezi un pic, cat timp simti contractie in muschii spatelui- eventual faci si febra- inseamna ca ai lucrat bine.
|
sus |
|
grygx11
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 17:37 de grygx11
Scazi greutatea, schimbi pozitia corpului, etc.... de tine depinde sa-ti iasa miscarea bine.
p.s. : chiar si daca trisezi un pic, cat timp simti contractie in muschii spatelui- eventual faci si febra- inseamna ca ai lucrat bine.
eu nu prea simt febra la spate...care sa fie problema?
|
sus |
|
cristib
Senior member 85 mesaje
|
scris pe 21 mar 2013 16:03 de cristib
pot fi mai multe..
intensiatatea , greutatile folosite , miscarea incorecta ( sa iti folosesti mai mult bicepsul in loc de spate )
|
sus |
|
grygx11
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 24 mar 2013 12:44 de grygx11
pot fi mai multe..
intensiatatea , greutatile folosite , miscarea incorecta ( sa iti folosesti mai mult bicepsul in loc de spate )
Chestia e ca nici la biceps nu fac febra,sunt singurele grupe la care nu am probleme de genul.o fi posibil ca unele persoane sa nu faca febra la anumite grupe de muschi?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 24 mar 2013 12:51 de basu
Chestia e ca nici la biceps nu fac febra,sunt singurele grupe la care nu am probleme de genul.o fi posibil ca unele persoane sa nu faca febra la anumite grupe de muschi?
Da. Este posibil ca tu in urma predispozitiei genetice dar si a anumitor activitati cotidiene sa fi dezvoltat o forma de rezistenta pe aceste grupe. Dar eu nu cred asta. Regandeste itregul antrenament pt spate si biceps si nu uita ca multi au trecut prin etape din astea. Eu cred ca nu exista suficienta confuzie acolo.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 24 mar 2013 13:14 de adi123
nici eu nu faceam inainte febra la spate dar de cand am schimbat exercitiile am de fiecare data.
pullover la cablu
tractiuni la helcometru
ramat cu bara
ramat la scripete
indreptari
|
sus |
|
grygx11
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 25 mar 2013 11:52 de grygx11
Da. Este posibil ca tu in urma predispozitiei genetice dar si a anumitor activitati cotidiene sa fi dezvoltat o forma de rezistenta pe aceste grupe. Dar eu nu cred asta. Regandeste itregul antrenament pt spate si biceps si nu uita ca multi au trecut prin etape din astea. Eu cred ca nu exista suficienta confuzie acolo.
sa va zic antrenamentul meu actual sa va dati cu parerea
1.tractiuni cu priza pronatie 3 serii:8-10 rep
2.tractiuni cu priza supinatie 3 serii:8-10 rep
3.tractiuni cu priza scurta cu palmele fata in fata(ca in urmatorul video,al doilea exercitiu) http://www.youtube.com/watch?v=U83l0DCt3OA
4.ramat cu gantera 3-4 serii
5.pullover cu gantera 3 serii(cu 25 kg fac 8 rep)
6.indreptari 3 serii
Spuneti-mi unde gresesc...
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 25 mar 2013 12:44 de adi123
sa va zic antrenamentul meu actual sa va dati cu parerea
1.tractiuni cu priza pronatie 3 serii:8-10 rep
2.tractiuni cu priza supinatie 3 serii:8-10 rep
3.tractiuni cu priza scurta cu palmele fata in fata(ca in urmatorul video,al doilea exercitiu) http://www.youtube.com/watch?v=U83l0DCt3OA
4.ramat cu gantera 3-4 serii
5.pullover cu gantera 3 serii(cu 25 kg fac 8 rep)
6.indreptari 3 serii
Spuneti-mi unde gresesc...
3 exercitii tractiuni si 1 exercitiu ramat... de ce nu faci 2 si 2
|
sus |
|
grygx11
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 25 mar 2013 13:52 de grygx11
3 exercitii tractiuni si 1 exercitiu ramat... de ce nu faci 2 si 2
Am sa incerc asa,tocmai de asta am si scris programul,sa primesc niste sfaturi
|
sus |
|
cristib
Senior member 85 mesaje
|
scris pe 25 mar 2013 22:30 de cristib
Am sa incerc asa,tocmai de asta am si scris programul,sa primesc niste sfaturi
fa la un antrenament numai tractiuni si la urmatorul numai exercitii de ramat
|
sus |
|
geneu
Senior member 53 mesaje
|
scris pe 9 apr 2013 11:26 de geneu
azi:
indreptari 4x6-12 repetarari
ramat gantera 4x8-12 repetari
tractiuni la bara 4x6-10 repetari
ramat la aparat priza pronatie 4x8-12 repetari
+ridicari de umeri cu bara 4x8-14 repetari
Editat de geneu pe 9 apr 2013 11:27
|
sus |
|
grygx11
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 1 mai 2013 10:31 de grygx11
la pull-overs cu gantera,fundul trebuie sa fie pe acelasi plan cu restul corpului sau trebuie sa fie mai jos ?am auzit fel si fel de variante,ba ca trebuie ridicat pe partea negativa si coborat pe partea pozitiva,ba ca trebuie tinut mereu mai jos,ba mereu pe acelasi plan cu trupul...
|
sus |
|
Pagina 7 8 9 10 11 12 13 14 din 14
| |
|