Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 din 24
Tooxie
Veteran member 488 mesaje
|
Re: Jurnal Adi123
scris pe 12 oct 2012 15:18 de Tooxie
Foarte bune sfaturile de mai sus. Dupa o saptamana de pauza, schimba-ti antrenamentul. Poti incerca 3 sau 4 zile pe saptamana si sa mai reduci putin din serii per grupa musculara. De asemenea combina antrenamentele de forta cu cele de masa. 3 serii a cate 3 repetari cu greutatea maxima care o poti manevra mareste considerabil forta in timp.
Get Big Or Die Trying!
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 12 oct 2012 15:23 de adi123
Foarte bune sfaturile de mai sus. Dupa o saptamana de pauza, schimba-ti antrenamentul. Poti incerca 3 sau 4 zile pe saptamana si sa mai reduci putin din serii per grupa musculara. De asemenea combina antrenamentele de forta cu cele de masa. 3 serii a cate 3 repetari cu greutatea maxima care o poti manevra mareste considerabil forta in timp.
ok cand imi expira abonamentul pe 22 iau o saptamana pauza. am sa ma gandesc in acel timp si la un alt tip de antrenament, ce ziceti cel din articolul asta e bun?
http://www.culturism.ro/antrenament/program--4-zile-pe-saptamana-cu-plan-alimentar-pentru-forta-masa-si-rezistenta.html
posibil in aceasta pauza am sa incep sa fac si cateva alergari zilnic e ok?
Editat de adi123 pe 12 oct 2012 15:24
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
Tooxie
|
scris pe 12 oct 2012 19:43 de Tooxie
ok cand imi expira abonamentul pe 22 iau o saptamana pauza. am sa ma gandesc in acel timp si la un alt tip de antrenament, ce ziceti cel din articolul asta e bun?
http://www.culturism.ro/antrenament/program--4-zile-pe-saptamana-cu-plan-alimentar-pentru-forta-masa-si-rezistenta.html
posibil in aceasta pauza am sa incep sa fac si cateva alergari zilnic e ok? La prima vedere pare bun, si eu ma gandeam sa-l incerc de luna viitoare.
Get Big Or Die Trying!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 13 oct 2012 21:49 de adi123
o alta problema pe care o am: de cateva luni nu mai simt trapezul deloc lucrat bine. tind sa cred ca mi-a si scazut aceasta grupa. am incercat tot felul de exercitii: ridicari din umeri cu gatere, cu bara sau la scripete dar nu simt deloc acea arsura ca inainte. care sa fie motivul?
de asemenea am observat ca atunci cand fac ridicari din umeri cu bara sau la scripete simt o tensiune in zona lombara
probleme peste probleme in ultima vreme insa nu am sa renunt
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 14 oct 2012 16:41 de basu
o alta problema pe care o am: de cateva luni nu mai simt trapezul deloc lucrat bine. tind sa cred ca mi-a si scazut aceasta grupa. am incercat tot felul de exercitii: ridicari din umeri cu gatere, cu bara sau la scripete dar nu simt deloc acea arsura ca inainte. care sa fie motivul?
de asemenea am observat ca atunci cand fac ridicari din umeri cu bara sau la scripete simt o tensiune in zona lombara
probleme peste probleme in ultima vreme insa nu am sa renunt
Te antrenezi prea mult. Nu te refaci .
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 18 oct 2012 13:38 de adi123
Te antrenezi prea mult. Nu te refaci .
asa e. am sa incerc sa reduc volumul antrenamentelor. in loc de 4 serii am sa fac cate 3 serii/exercitiu. doar la primul exercectiu am sa fac 4 serii, prima fiind doar de incalzire.
am citit recent un articol si prezint mai multe simptome ale supraantrenamentului. se pare ca am dorinta prea mare
Editat de adi123 pe 18 oct 2012 13:41
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 22 oct 2012 11:04 de adi123
aveam de gand sa iau o pauza o saptamana doua dar dupa antrenamentul de saptamana trecuta sunt foarte multumit. am inregistrat unele progrese. de aexemplu am mai pus 0,5cm in brat. avand aceasta realizare am decis sa mai continui pentru inca 2 luni iar apoi de sarbatori sa iau 10 zile pauza. daca mai pun 1cm in tot acest timp sunt foarte multumit. momentan am 33,5cm in brat.
bineinteles am sa imi revizuiesc antrenamentul sa nu mai ajung la spuraantrenament.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 24 oct 2012 17:51 de adi123
chiar daca am in fiecare saptamana febra musculara la piept, niciodata nu am avut asa tare ca saptamana asta. tocmai de luni cand am facut pana astazi e la fel de tare febra. exercitiile facute:
1)impins din orizontal cu bara 4 serii
2)impins din inclinat la smith machine 3 serii
3)impins gantere din declinat 3 serii
4)fluturari cu ganterele din orizontal 3 serii (sau 4 nu mai tin minte)
5) 1 serie pullover cu gantera. nu mai eram in stare sa mai fac inca 2 serii
am ceva febra si la spate. am facut marti:
1)tractiuni a helcometru priza larga la ceafa 4 serii
2) ramat cu bara 4 seii
3) ramat la scripete din sezut cu priza ingusta 3 serii
4)indreptari 3 serii
5)pullover la cablu 3 serii
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 25 oct 2012 03:57 de adi123
o comparatie dupa ce mi-am revizuit putin alimentatia:
01.png (271.34 KB)
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 31 oct 2012 18:35 de adi123
astazi am facut picioare prima data dupa o pauza de 2 luni(din cauza accidentarii la fotbal). genoflexiuni inca nu ma lasa glezna sa fac asa ca am facut doar la presa si la aparat(flexii coapse si extensii). dupa vreo 30min mi s-a facut rau si a trebuit sa plec sper sa ma descurc mai bine saptamana viitoare.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 5 nov 2012 16:08 de adi123
am o mica problema cand fac tractiuni la helcometru cu priza larga la ceafa: in momentul cand maresc greutatea astfel incat sa ma fortez mai tare si sa progresez simt o tensiune foarte mare asupra coloanei. sa continui sa cresc greutatea sau sa fac cu o greutate acceptabila?
eu incerc sa fac la helcometru pana am sa fiu in stare sa fac tractiuni la bara. deocamdata nu imi pot ridica corpul avand in vedera ca am luat mult in greutate
Editat de adi123 pe 5 nov 2012 16:10
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 5 nov 2012 16:19 de Valy_305
am o mica problema cand fac tractiuni la helcometru cu priza larga la ceafa: in momentul cand maresc greutatea astfel incat sa ma fortez mai tare si sa progresez simt o tensiune foarte mare asupra coloanei. sa continui sa cresc greutatea sau sa fac cu o greutate acceptabila?
eu incerc sa fac la helcometru pana am sa fiu in stare sa fac tractiuni la bara. deocamdata nu imi pot ridica corpul avand in vedera ca am luat mult in greutate
Am vazut un antrenament al lui Kai ca la tractiunile la helctometru la ceafa, tinea picioarele in spate, nu in fata cum se tin normal, el motivand ca ii da o forma mai buna de executie a exercitiului.
Keep it up.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 5 nov 2012 16:19 de nicu_ivan
Nu mai fa la ceafa. Ca le faci la ceafa, ca le faci la piept, tot aia e. La piept e doar mai usor pe umeri si pe coloana.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 5 nov 2012 16:20 de adi123
Am vazut un antrenament al lui Kai ca la tractiunile la helctometru la ceafa, tinea picioarele in spate, nu in fata cum se tin normal, el motivand ca ii da o forma mai buna de executie a exercitiului.
cam asa e avand in vedere ca tractiunile la bara se fac tot cu picioarele la spate. cele 2 exercitii sunt asemanatoare. eu fac la helcometru doar pentru ca nu pot face la bara
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 5 nov 2012 16:23 de adi123
Nu mai fa la ceafa. Ca le faci la ceafa, ca le faci la piept, tot aia e. La piept e doar mai usor pe umeri si pe coloana.
dar daca le facla piept lucreaza la fel de bine spatele? din ce am observat simt mai bine lucrat spatele atunci cand le fac la ceafa. am sa mai incerc maine sa vad
|
sus |
|
Tooxie
|
scris pe 5 nov 2012 20:06 de Tooxie
dar daca le facla piept lucreaza la fel de bine spatele? din ce am observat simt mai bine lucrat spatele atunci cand le fac la ceafa. am sa mai incerc maine sa vad Atunci cand le faci la piept, pentru o contractie maxima trebuie sa te asiguri ca nu misti trunchiul. Mentii trunchiul in pozitie dreapta cu pieptul in fata si capul putin pe spate.
Get Big Or Die Trying!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 5 nov 2012 20:40 de adi123
am observat un lucru interesant azi. cam la jumatate de ora dupa sala aveam pulsul de 90. am masurat acum si am 67. sunt valori normale nu?
pulsul ridicat dupa sala inseamna ca am lucrat intens?
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 5 nov 2012 20:58 de Valy_305
am observat un lucru interesant azi. cam la jumatate de ora dupa sala aveam pulsul de 90. am masurat acum si am 67. sunt valori normale nu?
pulsul ridicat dupa sala inseamna ca am lucrat intens?
Inseamna ca ai depus efort. Nu e deloc mare 90.
Keep it up.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 5 nov 2012 21:00 de adi123
Inseamna ca ai depus efort. Nu e deloc mare 90. e dupa ce am ajuns acasa. proabil era mul mai mare cand ma antrenam.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 6 nov 2012 18:24 de adi123
am facut astazi tractiuni la helcometru cu priza larga la piept. am incercat sa le fac cat mai corect si nu am mai avut nici un fel de problema. mi se par si mai grele decat cele la ceafa intrucat am pus mai putina greutate.
4 serii tractiunei la helcometru
4 serii ramat cu bara
3 serii ramat la scripete cu priza ingusta
3 serii pullover la cabla.
cand am ajuns acasa mi-am masurat din nou pulsul si arata 118 se pare ca am lucrat mai intens decat ieri. sunt curios sa vad cat o sa arate maine in ziua de picioare
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 6 nov 2012 19:07 de CosminPerjo
am facut astazi tractiuni la helcometru cu priza larga la piept. am incercat sa le fac cat mai corect si nu am mai avut nici un fel de problema. mi se par si mai grele decat cele la ceafa intrucat am pus mai putina greutate.
4 serii tractiunei la helcometru
4 serii ramat cu bara
3 serii ramat la scripete cu priza ingusta
3 serii pullover la cabla.
cand am ajuns acasa mi-am masurat din nou pulsul si arata 118 se pare ca am lucrat mai intens decat ieri. sunt curios sa vad cat o sa arate maine in ziua de picioare
Mi se pare irelevant sa iti masori pulsul cand ajungi acasa,pai daca stai la etaju 4 fii sigur ca pulsul o sa iti creasca la urcatul scarilor chiar daca ai facut sau nu un antrenament intens.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 6 nov 2012 19:21 de adi123
Mi se pare irelevant sa iti masori pulsul cand ajungi acasa,pai daca stai la etaju 4 fii sigur ca pulsul o sa iti creasca la urcatul scarilor chiar daca ai facut sau nu un antrenament intens.
stau la parter drumul spre casa e doar de relaxare.
Editat de adi123 pe 6 nov 2012 19:23
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 6 nov 2012 19:37 de sZoTaK
stau la parter drumul spre casa e doar de relaxare. e o prostie sa deduci intensitatea antrenamentului din nivelul pulsului.
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 6 nov 2012 22:42 de shift
stau la parter drumul spre casa e doar de relaxare.
Dar de ce nu iti masori pulsul in timp c efaci antrenamentul? Ce relevanta mai are cand ajungi acasa? Pulsul nu scade dupa un timp indelungat, deci si 10 minute sa faci pana acasa si deja ai trecut prin cool down.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 7 nov 2012 00:21 de adi123
Dar de ce nu iti masori pulsul in timp c efaci antrenamentul? Ce relevanta mai are cand ajungi acasa? Pulsul nu scade dupa un timp indelungat, deci si 10 minute sa faci pana acasa si deja ai trecut prin cool down.
nu am la sala asa ceva. o fac din curiozitate sa vad in ce zi lucrez mai intens. stiu ca e cam irelevant
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 8 nov 2012 11:27 de adi123
ieri am facut picioare si iar mi s-a facut rau dupa 30-40 min. e normal asa ceva avand in vedere pauza de 2 luni? sa nu fiu eu oare obisnuit cu nivelul efortului sau sa am alta problema?
la orice alte grupe nu am absolut nici o problema
Editat de adi123 pe 8 nov 2012 11:28
|
sus |
|
alexg1
Senior member 106 mesaje
|
scris pe 8 nov 2012 16:59 de alexg1
ieri am facut picioare si iar mi s-a facut rau dupa 30-40 min. e normal asa ceva avand in vedere pauza de 2 luni? sa nu fiu eu oare obisnuit cu nivelul efortului sau sa am alta problema?
Depui efort prea mare. Muschii picioarelor sunt cei mai mari din corp deci au nevoie si de cel mai mult sange si oxigen cand ii lucrezi. Incearca sa scazi greutatea sau poate numarul de seturi (total) pe care il faci.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 8 nov 2012 18:19 de MrOlympia
Detaliaza putin structura antrenamentului si in ce sens ti s-a facut rau ? Ameteli sau greata ? Poate ca ai depus si un efort prea mare mai ales daca ai venit si dupa o pauza de 2 luni .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 8 nov 2012 18:27 de adi123
Detaliaza putin structura antrenamentului si in ce sens ti s-a facut rau ? Ameteli sau greata ? Poate ca ai depus si un efort prea mare mai ales daca ai venit si dupa o pauza de 2 luni .
parca mi se taie respiratia, senzatie de ameteala, voma ...
eu ma antrenez de obicei pana la failure, doar prima serie ajung sa fac 10 repetari. urmatoarele abia ajung pe la 6-7-8. sau chiar mai putin. nu fac deloc cu greutati incat sa imi permita 10+repetari fara probleme.
cred ca trebuie sa las mai usor cateva sedinte pana ma reobisnuiesc cu antrenamentul de picioare.
am facut 4 serii presa pentru coapse, 3 serii extensii coapse, 2 serii flexii pentru coapse dupa care m-am "taiat".
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 din 24
| |
|