Pagina 1 2 3 4 5 6 din 24
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: Jurnal Adi123
scris pe 3 aug 2012 18:43 de adi123
in sfarsit febra musculara la spate. inseama ca am lucrat bine ieri. la piept am febra de 2 zile. astazi abia puteam sa fac incalzirea de la brau in sus febra musculara tot corpul
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 3 aug 2012 19:11 de sZoTaK
in sfarsit febra musculara la spate. inseama ca am lucrat bine ieri. nu. nu inseamna.
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 3 aug 2012 19:14 de adi123
nu. nu inseamna.
nu? poti sa imi explici de ce?
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 3 aug 2012 19:18 de sZoTaK
nu? poti sa imi explici de ce? faptul ca faci febra nu inseamna neaparat ca ai facut un antrenament care va aduce crestere de masa musculara. progresul aduce masa, nu pomparea sau febra.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 3 aug 2012 19:47 de adi123
faptul ca faci febra nu inseamna neaparat ca ai facut un antrenament care va aduce crestere de masa musculara. progresul aduce masa, nu pomparea sau febra.
nu prea inteleg ce vrei sa spui.
de exemplu in perioada de inceput aveam febra musculara mai tot timpul si de asemenea am crescut in masa musculara; in perioada de stagnare nu prea mai aveam febra deloc. acum ca mi-a revenit febra (am schimbat programul si unele exercitii) sper ca va reveni si perioada de crestere musculara.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 3 aug 2012 20:46 de sZoTaK
nu prea inteleg ce vrei sa spui.
de exemplu in perioada de inceput aveam febra musculara mai tot timpul si de asemenea am crescut in masa musculara; in perioada de stagnare nu prea mai aveam febra deloc. acum ca mi-a revenit febra (am schimbat programul si unele exercitii) sper ca va reveni si perioada de crestere musculara. daca faci 100 repetari cu o gantera de 5 kg la biceps vei avea o pompare incredibila, probabil si febra a doua zi. insa nu-ti va aduce crestere. intelegi unde bat? progresul aduce crestere. cauta sa-ti imbunatatesti performanta cu ceva la fiecare antrenament, fie ea o repetare in plus, greutate adaugata, pauze mai scurte( aceeasi randament intr-un timp mai scurt), tempo mai lent ( time under tension) etc.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 3 aug 2012 21:07 de adi123
daca faci 100 repetari cu o gantera de 5 kg la biceps vei avea o pompare incredibila, probabil si febra a doua zi. insa nu-ti va aduce crestere. intelegi unde bat? progresul aduce crestere. cauta sa-ti imbunatatesti performanta cu ceva la fiecare antrenament, fie ea o repetare in plus, greutate adaugata, pauze mai scurte( aceeasi randament intr-un timp mai scurt), tempo mai lent ( time under tension) etc.
asa e. eu procedez in felul urmator: daca pot face 10 repetari fara probleme cu o greutate, incerc sa mai pun ceva si fac in jur de 8 repetari. daca reusesc mai pun ceva si fac cat pot. daca nu pot face nici macar 2-3 repetari singur scad greutatea asa incat sa fac vreo 6.
in ceea ce priveste modul de executare: incerc sa le fac cat mai lent si sa tin muschiul respectiv in tensiune, de asemenea ma bazez foarte mult si pe partea negativa a exercitiului, nu ii dau drumul direct. incerc sa fac pana pur si simplu nu ma mai lasa muschiul respectiv. in acest moment daca am un partener de antrenament incerc sa mai fac una cu ajutor daca nu, asta este
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 3 aug 2012 21:17 de sZoTaK
asa e. eu procedez in felul urmator: daca pot face 10 repetari fara probleme cu o greutate, incerc sa mai pun ceva si fac in jur de 8 repetari. daca reusesc mai pun ceva si fac cat pot. daca nu pot face nici macar 2-3 repetari singur scad greutatea asa incat sa fac vreo 6.
in ceea ce priveste modul de executare: incerc sa le fac cat mai lent si sa tin muschiul respectiv in tensiune, de asemenea ma bazez foarte mult si pe partea negativa a exercitiului, nu ii dau drumul direct. incerc sa fac pana pur si simplu nu ma mai lasa muschiul respectiv. in acest moment daca am un partener de antrenament incerc sa mai fac una cu ajutor daca nu, asta este nu e o idee buna sa duci toate seriile pana la epuizare.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 3 aug 2012 21:19 de adi123
nu e o idee buna sa duci toate seriile pana la epuizare.
doar ultimile 2 serii. prima e de incalzire, a doua sa imi permita 10 repetari iar urmatoarele cat pot. am citit un articol repetarile alea fortate cresc masa musculara
|
sus |
|
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 3 aug 2012 22:05 de Liviu89
partea pozitiva trebuie sa fie exploziva daca vrei masa musculara si nu lenta, lenta trebuie sa fie doar partea negativa.
Success comes after hard work.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 3 aug 2012 22:13 de nicu_ivan
nu e o idee buna sa duci toate seriile pana la epuizare.
de ce?
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 3 aug 2012 22:15 de sZoTaK
doar ultimile 2 serii. prima e de incalzire, a doua sa imi permita 10 repetari iar urmatoarele cat pot. am citit un articol repetarile alea fortate cresc masa musculara e si aia o metoda, da. insa nu e indicat sa duci toate seriile la epuizare. uite:
http://www.aworkoutroutine.com/failure/
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 3 aug 2012 23:10 de nicu_ivan
e si aia o metoda, da. insa nu e indicat sa duci toate seriile la epuizare. uite:
Pare logic...
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 3 aug 2012 23:20 de sZoTaK
Pare logic... site-ul asta foarte multe articole utile, la subiect.
|
sus |
|
moanam1
Senior member 58 mesaje
|
scris pe 4 aug 2012 23:06 de moanam1
e si aia o metoda, da. insa nu e indicat sa duci toate seriile la epuizare. uite:
http://www.aworkoutroutine.com/failure/ Foarte interesant, nu am privit din perspectiva asta antrenamentul pana la epizare.
I do because I can
I can because i want to
I want to because you said i couldn't
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 8 aug 2012 11:38 de adi123
se pare ca am unele probleme la antrenamentul pentru picioare. cand incerc sa fac genoflexiuni cu bara in spate resimt la piciorul drep, deasupra genunchiului o durere de parca s-ar rupe ceva acolo. nu as renunta la genoflexiuni dar nu prea am ce face.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 8 aug 2012 11:42 de basu
se pare ca am unele probleme la antrenamentul pentru picioare. cand incerc sa fac genoflexiuni cu bara in spate resimt la piciorul drep, deasupra genunchiului o durere de parca s-ar rupe ceva acolo. nu as renunta la genoflexiuni dar nu prea am ce face.
Este un semn de trauma. Renunta la antrenament doua saptamani si pe urma daca totul este bine incepe progresiv. Baga si geno dar foloseste metoda preobosirii si mai adauga o serie de incalzire plus intindere.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 8 aug 2012 11:50 de basu
Te superi daca iti spun ca nu am avut interesul sa ma uit ?
Ma bazez pe putina experienta pe care o am si iti spun ca este foarte important sa duci fiecare serie pana la epuizare. Ba mai mult decat atat, este important sa duci fiecare serie pana dincolo de epuizare. Te rog sa nu ma consideri un grandoman , dar crede-ma ca am incercat asa de multe metode de a ma antrena in ultimii 20 de ani incat e posibil sa nu fi scapat vreuna neincercata. M-am antrenat chiar si cu serii de 50 de repetari, 7 zile pe saptamana, cu doua antrenamente pe zi, doar pe aparate sau doar cu bara, doua antrenamente / sapt si corpul lucrat la fiecare dintre ele complet. Toate felurile de antrenamente. Crede-ma ca nu merge. Daca ai un an de culturism si bantui printre metode de antrenament si clipuri pe youtube nu vei face nimic. Nu asa se face sportul asta.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 8 aug 2012 13:48 de MrOlympia
Te superi daca iti spun ca nu am avut interesul sa ma uit ?
Ma bazez pe putina experienta pe care o am si iti spun ca este foarte important sa duci fiecare serie pana la epuizare. Ba mai mult decat atat, este important sa duci fiecare serie pana dincolo de epuizare. Te rog sa nu ma consideri un grandoman , dar crede-ma ca am incercat asa de multe metode de a ma antrena in ultimii 20 de ani incat e posibil sa nu fi scapat vreuna neincercata. M-am antrenat chiar si cu serii de 50 de repetari, 7 zile pe saptamana, cu doua antrenamente pe zi, doar pe aparate sau doar cu bara, doua antrenamente / sapt si corpul lucrat la fiecare dintre ele complet. Toate felurile de antrenamente. Crede-ma ca nu merge. Daca ai un an de culturism si bantui printre metode de antrenament si clipuri pe youtube nu vei face nimic. Nu asa se face sportul asta.
Pentru ca se pune prea multa atentie pe chestii si mituri inutile aduse de peste ocean si se uita un lucru foarte important si anume cum ai zis si tu un antrenament bun este acela in care ajungi la epuizare dintr-un numar optim de serii si exercitii iar ca sa obtii asta e nevoie sa dai " totul " pentru fiecare serie . Peste tot vedem mesajul asta " HARD WORK !" .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
otimpis1
Junior member 16 mesaje
|
scris pe 8 aug 2012 18:03 de otimpis1
Total fals , gainere cu carbo inainte de culcare :O OMG ! WTF !
Da in perioada de masa caloriile sunt foarte sus fata de cand esti la dieta .. dar asta nu inseamna ca carbohidratii aia ii consumi chiar oricand mai ales seara , e cea mai mare prostie . Combina carbohidratii cu proteinele la fiecare masa un raport 1:1 sau 2:1 , cartofii aia ii mananci dupa antrenament si nu pireu , ii faci fierti poti sa ii si pisezi da oricum nu mai iese pireu asta ar insemna sa mai adaugi unt sau margarina si deja .. nu suna prea bine .
se pot face cartofi piure si cu lapte degresat.Nu sunt la fel de buni ca cei cu unt, dar sunt o buna sursa de carbo.Si oricum 10g unt 65%...nu sunt kiar bomba calorica = cam cat o lingura de ulei.
|
sus |
|
otimpis1
Junior member 16 mesaje
|
scris pe 8 aug 2012 18:06 de otimpis1
Total fals , gainere cu carbo inainte de culcare :O OMG ! WTF !
Da in perioada de masa caloriile sunt foarte sus fata de cand esti la dieta .. dar asta nu inseamna ca carbohidratii aia ii consumi chiar oricand mai ales seara , e cea mai mare prostie . Combina carbohidratii cu proteinele la fiecare masa un raport 1:1 sau 2:1 , cartofii aia ii mananci dupa antrenament si nu pireu , ii faci fierti poti sa ii si pisezi da oricum nu mai iese pireu asta ar insemna sa mai adaugi unt sau margarina si deja .. nu suna prea bine .
se pot face cartofi piure si cu lapte degresat.Nu sunt la fel de buni ca cei cu unt, dar sunt o buna sursa de carbo.Si oricum 10g unt 65%...nu sunt kiar bomba calorica = cam cat o lingura de ulei.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 13 aug 2012 01:06 de adi123
http://www.youtube.com/watch?v=-0PrTkE5jG4&feature=share
cuvinte de la un adevarat campion! sper sa pot adormi in seara asta si sa nu ma gandesc prea mult la ce a spus. va trebui sa fac!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 17 aug 2012 15:05 de adi123
antrenamentul de astazi la umeri nu a mers prea bine.
saptamana asta am fortat prea tare la picioare si spate iar astazi am resimtit dureri in zona lombara.
am facut doar impins cu ganterele, impins la aparat si fluturari laterale + ridicari din umeri pentru trapez. sper sa se linisteasca weekendul asta iar marti am sa incerc sa lucrez mai corect genoflexiunile pentru picioare.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 17 aug 2012 15:10 de MrOlympia
antrenamentul de astazi la umeri nu a mers prea bine.
saptamana asta am fortat prea tare la picioare si spate iar astazi am resimtit dureri in zona lombara.
am facut doar impins cu ganterele, impins la aparat si fluturari laterale + ridicari din umeri pentru trapez. sper sa se linisteasca weekendul asta iar marti am sa incerc sa lucrez mai corect genoflexiunile pentru picioare.
Genuflexiunile ( cele cu bara in spate ) te obliga sa iti mentii spatele intr-o pozitie corecta , la spate ai facut ceva indreptari ? Oricum ai grija .. stay safe .
Still growing
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 17 aug 2012 15:20 de adi123
Genuflexiunile ( cele cu bara in spate ) te obliga sa iti mentii spatele intr-o pozitie corecta , la spate ai facut ceva indreptari ? Oricum ai grija .. stay safe .
marti am facut geno la picioare iar joi am facut goodmornings cu bara in spate pentru lombari. se pare ca am fortat prea tare. desi resimteam dureri inca din timpul antrenamentului am mai tras de mine sa fac cateva repetari sau serii
Editat de adi123 pe 17 aug 2012 15:24
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 17 aug 2012 15:35 de MrOlympia
marti am facut geno la picioare iar joi am facut goodmornings cu bara in spate pentru lombari. se pare ca am fortat prea tare. desi resimteam dureri inca din timpul antrenamentului am mai tras de mine sa fac cateva repetari sau serii
Decat sa faci asa ceva mai bine pune mana si fa indreptari ..sau daca te feresti de indreptari cu toate ca nu vad de ce ai face asa ceva baga hiperextensii cu o greutate tinuta de tine in maini . Bafta si multa sanatate !
Still growing
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 17 aug 2012 16:29 de sZoTaK
Genuflexiunile ( cele cu bara in spate ) te obliga sa iti mentii spatele intr-o pozitie corecta mai degreaba cele cu bara in fata.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 17 aug 2012 19:39 de MrOlympia
mai degreaba cele cu bara in fata.
Daca stii sa faci genuflexiunile nu vad sa fie probleme cu spatele , spatele iti sta fix in acea pozitie nici daca vrei nu te poti cocosa .. doar daca iti scapi bara peste gat stiu eu .. mai important e sa iti tii echilibrul cand pui o greutate maricica dar de obicei mai sta cineva in spatele meu cat sa imi mentin echilibrul .
Still growing
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 17 aug 2012 19:42 de adi123
pana acum faceam genoflexiuni la cadru smith. am sa incerc marti cu greutate libera sa vad daca am aceleasi probleme. e posibil cadrul fiind fix, sa apara problemele cand imping
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 21 aug 2012 22:19 de adi123
am facut genoflexiuni cu bara in spate si am scapat de durere. controlez mult mai bine miscarea fata de cadrul smith
programul de astazi la picioare:
4 serii genoflexiuni cu bara in spate
4 serii la presa
3 serii Extensii pentru coapse
3 serii Flexii pentru coapse din culcat
3 serii gambe
Editat de adi123 pe 21 aug 2012 22:20
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 din 24