Pagina 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 din 27
AlexandruAG
Veteran member 470 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 12 mar 2013 19:59 de AlexandruAG
Eu nu inteleg cu reusersti sa nu faci febra din 9 serii, daca mai faci si rest pause pe ultima serie de la fiecare exercitiu???
Eu fac in total 4 serii pe Biceps si ma simt si "pumped" si a doua zi am si febra... si nici nu fac rest pause decat la un exercitiu... la restul de 2 fac repetari fortate.
E posibil sa crezi ca mergi "to failure", dar defapt sa nu mergi chiar acolo... "to failure" in esenta insemna ca ultima repetare o esuezi. Daca ultima repetare ai reusit sa o faci nu ai mers "to failure" ai mers "close to failure".
Fiecare organism difera. Nu poti afirma ca daca tie iti merge bine cu ceva este o regula general valabila sa mearga bine pentru toti. Eu am spus cum imi merge mie.
"Legs make the difference between boys and men." Dorian Yates
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 21:33 de stefanp
Fiecare organism difera. Nu poti afirma ca daca tie iti merge bine cu ceva este o regula general valabila sa mearga bine pentru toti. Eu am spus cum imi merge mie. corect.unii fac 4exercitiix10-15rep pe grupa,si totul e ok,iar altii 2exercitiix6-8rep pe grupa si totul merge brici.difera de la individ la individs a mai repetat ,,chestia asta,, de ...multe ori,dar vad ca se tot repeta intrebarea asta.
Editat de stefanp pe 12 mar 2013 21:47
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 21:41 de basu
corect.unii fac 4exercitiix10-15rep pe grupa,si totul e ok,iar altii 2exercitiix6-8rep pe grupa si totul merge brici.difera de la individ la individ
Din pacate marea majoritate a ideilor exprimate pe acest forum si marea majoritate a intrebarilor puse arata ca multi cred ca antrenamentul de culturism este ceva identic la toti sportivii si ca solutia este aceea de a schimba ordinea grupelor sau a zilelor de antrenament. Gresit !
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 22:38 de nicu_ivan
Fiecare organism difera. Nu poti afirma ca daca tie iti merge bine cu ceva este o regula general valabila sa mearga bine pentru toti. Eu am spus cum imi merge mie.
Eu sunt primul care tipa tot timpul ca organismele difera. Eu nu sugerez sa faci HIT(ca mine), dar 12 serii pentru biceps e mult.
Parerea mea e ca organismele difera si implicit si stilul de antrenament trebuie sa difere.
Asta fiind zis, totusi pentru 99% din oameni 12 serii pe biceps e mult. Asa ca atunci cand cineva imi zice ca nu ii ajung 9 serii, prima mea presupunere e ca nu face suficient de intens alea 9 serii(ori pauze prea mari, ori nu ajunge la epuizare la finalul seriei).
Eu nu zic ca asta e si cazul tau, dar din punctul meu de vedere(cum nu te-am vazut la antrenament) ar putea sa fie cazul tau. Postul meu a fost doar o metoda de a ma asigur ca stii cat de intens trebuie sa lucrezi.
Daca deja lucrezi la o intensitate adecvata si tot nu iti ajung 9 serii foarte bine, fa mai multe....
Editat de nicu_ivan pe 12 mar 2013 22:38
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 13 mar 2013 02:14 de ricardo
Il faci cu piept sau spate?
...depinde... cu piept,cu spate, cu triceps...nu are importanta...pentru mine e cam acelasi lucru...
Editat de ricardo pe 13 mar 2013 02:15
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 13 mar 2013 07:13 de stefanp
Eu sunt primul care tipa tot timpul ca organismele difera. Eu nu sugerez sa faci HIT(ca mine), dar 12 serii pentru biceps e mult.
Parerea mea e ca organismele difera si implicit si stilul de antrenament trebuie sa difere.
Asta fiind zis, totusi pentru 99% din oameni 12 serii pe biceps e mult. Asa ca atunci cand cineva imi zice ca nu ii ajung 9 serii, prima mea presupunere e ca nu face suficient de intens alea 9 serii(ori pauze prea mari, ori nu ajunge la epuizare la finalul seriei).
Eu nu zic ca asta e si cazul tau, dar din punctul meu de vedere(cum nu te-am vazut la antrenament) ar putea sa fie cazul tau. Postul meu a fost doar o metoda de a ma asigur ca stii cat de intens trebuie sa lucrezi.
Daca deja lucrezi la o intensitate adecvata si tot nu iti ajung 9 serii foarte bine, fa mai multe.... ai dreptate.un antrenament scurt si intens,e mult mai productiv,decit unul cu volum maredar pentru ca e ,,democratie,,fiecare face cum are chef.sper ca sa incheiat subiectul asta.
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
vlcosmin
Veteran member 324 mesaje
|
scris pe 15 mar 2013 12:04 de vlcosmin
Momentan antrenez bicepsul de 2 ori pe sapt ( 1 antrenament normal de culturism, in ziua de brate si un antrenament specific de forta )
Antr. clasic : 2 exercitii la biceps, 3-4 serii / exercitiu, de genul :
- flexii cu bara Z din picioare + flexii ciocan
sau
- flexii cu bara dreapta + flexii inverse cu bara Z
sau
- flexii cu gantere plan inclinat + flexii inverse
etc.
Antr. specific ( de obicei in ziua de spate ), 2 exercitii de forta, exemplu :
- flexii la banca Scott ( normal sau ciocan ) pana la 90 de grade, 3-4 repetari + izometrie
sau
- negative la Scott ( normal sau ciocan ) + izometrie sau negative cu bara ( aici am nevoie de partener )
sau
- negative la scripete + izometrie la scripete
Deocamdata imi merge foarte bine cu combinatia asta, sper sa nu ma supraantrenez
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 12:27 de s1d0x
Care sunt exercitiile de baza pentru biceps ?
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 12:31 de adi123
Care sunt exercitiile de baza pentru biceps ?
flexii cu bara/gantere
mi-a revenit febra musculara la biceps dupa antrenamentul de sapt asta:
3 serii flexii cu bara
3 serii flexii gantere pe plan inclinat
3 serii flexii cu o singura mana la cablu
Editat de adi123 pe 17 mar 2013 12:33
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 12:52 de s1d0x
flexii cu bara/gantere
mi-a revenit febra musculara la biceps dupa antrenamentul de sapt asta:
3 serii flexii cu bara
3 serii flexii gantere pe plan inclinat
3 serii flexii cu o singura mana la cablu
eu saptamana asta am facut:
3 serii flexii cu bara dreapta
3 serii felxii cu gantere pe plan inclinat (alternativ)
3 serii flexii cu bara EZ la banca Scott ( ultima serie negativ)
Febra am facut mai mare decat altadata.
Ma gandesc sa incerc si asa:
3 serii tractiuni priza tip supinatie
3 serii flexii cu gantere(alternativ)
3 serii flexii concentrate
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 6 apr 2013 13:24 de adi123
a mai incercat cineva sa antreneze antebratul inainte de a face biceps? am vazut acest lucru la kai greene, am mai vazut si pe cineva la sala facand astfel.
am incercat ieri iar rezultatul a fost multumitor. febra la biceps astazi
|
sus |
|
basu
|
scris pe 6 apr 2013 18:33 de basu
a mai incercat cineva sa antreneze antebratul inainte de a face biceps? am vazut acest lucru la kai greene, am mai vazut si pe cineva la sala facand astfel.
Nu se intampla nimic daca incerci. De fapt vad ca ai si facut asta. Dar eu personal nu as face ceva. Nu este logic. Cum sa mai trag biceps la capacitate daca am antebratul obosit ?
Editat de basu pe 6 apr 2013 18:34
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 6 apr 2013 18:50 de adi123
Nu se intampla nimic daca incerci. De fapt vad ca ai si facut asta. Dar eu personal nu as face ceva. Nu este logic. Cum sa mai trag biceps la capacitate daca am antebratul obosit ?
din ce am observat, daca antrebratul e putin obosit, bicepsul este lucrat mai bine. e posibil ca antebratul sa fure putin la exercitiile de biceps. am sa mai fac cateva antrenamente asa sa vad cum merge.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 6 apr 2013 19:00 de basu
din ce am observat, daca antrebratul e putin obosit, bicepsul este lucrat mai bine. e posibil ca antebratul sa fure putin la exercitiile de biceps. am sa mai fac cateva antrenamente asa sa vad cum merge.
Nu am nimic contra, dar ma gandesc totusi la forta de prindere a palmei. Asta ma preocupa prima data.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 6 apr 2013 21:10 de adi123
Nu am nimic contra, dar ma gandesc totusi la forta de prindere a palmei. Asta ma preocupa prima data.
mai vazusem un tip de antrenament pentru biceps la Jay Cutler unde punea peste bara un cauciuc pentru a o ingrosa, astfel priza era ceva mai slaba dar era lucrat mai bine bicepsul. nu imi mai amintesc exact cum se numea.
|
sus |
|
Kiriakos
Junior member 16 mesaje
|
scris pe 7 apr 2013 09:36 de Kiriakos
a mai incercat cineva sa antreneze antebratul inainte de a face biceps? am
vazut acest lucru la kai greene, am mai vazut si pe cineva la sala facand astfel.
eu nu ca mi-a spus un prieten ca a facut si nu a mai avut suficienta forta in biceps.acum...ramane de vazut...suntem diferiti.voi incerca si eu pe viitor sa vad cum e si voi posta.si ideea cu cauciuc pe bara mi ingenioasa dar priza slaba.
apropo, eu mi-am facut sala mea acasa deoarece la mine e o sala in oras si e deschisa 3 zile pe saptamana si e ocupata.credeti ca voi progresa satisfacator fara bara scott si scripeti sau alte aparate?eu am banca de impins, bara, gantere si discuri, bara pt tractiuni si bare paralele pt flotari.am creacut 3cm in 2.5 luni, acum am 30 cm in brat.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 7 apr 2013 14:26 de sZoTaK
mai vazusem un tip de antrenament pentru biceps la Jay Cutler unde punea peste bara un cauciuc pentru a o ingrosa, astfel priza era ceva mai slaba dar era lucrat mai bine bicepsul. nu imi mai amintesc exact cum se numea.
http://www.tigerfitness.com/ProductDetails.asp?ProductCode=tgrip2
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
methadon_92
Veteran member 202 mesaje
|
scris pe 7 apr 2013 15:52 de methadon_92
incerc si eu sa fac antebrat si dupa biceps dar mai usor sa vad ce o sa intample ' programul meu de biceps :
3 sx10 flexi cu bara
3x8 flexi pe inclinat
3x6 ciocan
|
sus |
|
catalinutzR80
Junior member 19 mesaje
|
scris pe 25 apr 2013 20:55 de catalinutzR80
Salut , in urma cu 8-9 ani mi-am rupt incheietura mainii drepte. Daca mai tin minte bine era vorba de o fractura cu deplasare.Am inceput sala de forta de 1 luna jumate iar problema e ca simt un anumit discomfort in timpul mai multor exercitii , in special celor in care doresc sa-mi antrenez bicepsul. De exemplu la flexii din picioare cu bara EZ mi-am pus 12,5 kg pe fiecare parte iar dupa 4 repetari , desi cu bratul stang mai puteam duce cateva repetari fara problema , am fost nevoit sa ma opresc pentru ca incepea sa ma doara destul de tare incheietura mainii drepte. Aceeasi problema o am si cu exercitiul la banca Scott. La exercitiile pentru piept simt un anumit discomfort dar nu asa de mare ca si la biceps. Doresc sa pun masa musculara iar daca folosesc greutati mici pentru a-mi fi incheietura cat mai comfortabila nu cred ca pot sa imi indeplinesc obiectivul . Ce exercitii as putea face pentru biceps ? Orice sfat e binevenit.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 25 apr 2013 20:58 de adi123
Salut , in urma cu 8-9 ani mi-am rupt incheietura mainii drepte. Daca mai tin minte bine era vorba de o fractura cu deplasare.Am inceput sala de forta de 1 luna jumate iar problema e ca simt un anumit discomfort in timpul mai multor exercitii , in special celor in care doresc sa-mi antrenez bicepsul. De exemplu la flexii din picioare cu bara EZ mi-am pus 12,5 kg pe fiecare parte iar dupa 4 repetari , desi cu bratul stang mai puteam duce cateva repetari fara problema , am fost nevoit sa ma opresc pentru ca incepea sa ma doara destul de tare incheietura mainii drepte. Aceeasi problema o am si cu exercitiul la banca Scott. La exercitiile pentru piept simt un anumit discomfort dar nu asa de mare ca si la biceps. Doresc sa pun masa musculara iar daca folosesc greutati mici pentru a-mi fi incheietura cat mai comfortabila nu cred ca pot sa imi indeplinesc obiectivul . Ce exercitii as putea face pentru biceps ? Orice sfat e binevenit.
in primul rand incalzeste bine incheieturile, apoi poti sa infasori cu un bandaj sau poti sa incepi antrenamentul cu exercitii de izolare gen flexii concentrate. la aceste exercitii greutatile sunt de obicei mai mici. astfel iti vei obosi bicepsul intr-o oarecare masura iar cand vei face flexii cu bara nu o sa ai nevoie de greutate la fel de mare.
|
sus |
|
catalinutzR80
Junior member 19 mesaje
|
scris pe 26 apr 2013 03:20 de catalinutzR80
in primul rand incalzeste bine incheieturile, apoi poti sa infasori cu un bandaj sau poti sa incepi antrenamentul cu exercitii de izolare gen flexii concentrate. la aceste exercitii greutatile sunt de obicei mai mici. astfel iti vei obosi bicepsul intr-o oarecare masura iar cand vei face flexii cu bara nu o sa ai nevoie de greutate la fel de mare.
Ok , mersi frumos de raspuns.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 26 apr 2013 09:55 de basu
Treaba cu preobosirea ar putea sa fuctioneze. Dar el trebuie sa se ocupe de articulatia aia. In primul rand ea trebuie sa isi recapete mobilitatea. Asta este marea problema. Pt ca nu are suficienta mobilitate oboseste repede si in plus doare. Culturismul ajuta intr-o problema ca asta dar trebuie si terapie specifica. Exista medici cu competenta in asa ceva.
|
sus |
|
winuleTz
Senior member 75 mesaje
|
scris pe 5 mai 2013 13:30 de winuleTz
1) tractiuni cu greutati
2) negative
3)scott
4) flexii cu cablu de sus
|
sus |
|
armstrong
Junior member 16 mesaje
|
scris pe 11 mai 2013 17:25 de armstrong
Cum va antrenati bicepsul?
Momentan m-am oprit la combinatia asta:
Flexii cu bara dreapta din picioare 3 x 8-10rep
Flexii cu gantere pe plan inclinat 3 x 8-10rep
Flexii cu bara la banca scott 3 x 8-10rep
Uneori mai schimb exercitiile, dar unghiul din care e lucrat muschiul pt fiecare din exercitii ramane neschibat.
Adica mai schimb bara dreapta cu cea Z, la scott fac si cu gantera in loc de bara..... eu am o foarte mare problema cu bratele..fac sala de 1 an aproape si nu am crescut ma ideloc ..in triceps se mai vede ceva da la biceps absolut nimic..nu stiu ce sa mai fac..alimentatie odihna . suplimente ,antrenament ..nimic din astea nu m-au ajutat
LavAzzA
|
sus |
|
vlcosmin
|
scris pe 12 mai 2013 01:03 de vlcosmin
Pai zi cum antrenezi bicepsul.
Asta zici aici, si in topicul de jurnale personale, fa-ti un jurnal ( cu ce mananci, cum te antrenezi, ce suplimente folosesti, etc. )
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 12 mai 2013 12:09 de adi123
eu am o foarte mare problema cu bratele..fac sala de 1 an aproape si nu am crescut ma ideloc ..in triceps se mai vede ceva da la biceps absolut nimic..nu stiu ce sa mai fac..alimentatie odihna . suplimente ,antrenament ..nimic din astea nu m-au ajutat
e posibil sa fie o problema de genetic. creste mai greu? nu renunta si incearca in continuare.
|
sus |
|
armstrong
Junior member 16 mesaje
|
scris pe 12 mai 2013 14:26 de armstrong
Pai zi cum antrenezi bicepsul.
Asta zici aici, si in topicul de jurnale personale, fa-ti un jurnal ( cu ce mananci, cum te antrenezi, ce suplimente folosesti, etc. ) Salut scuze ca nu am precizat ...flexii bara dreapta din picoare flexii din stand 45g flexii concentrate.....alimentatie+suplimente: dimineata la trezire 8:00 gigant pro mass..orez..omleta cu branza..pe la ora 10 o gustare corn+lapte..la ora 12:00 spaghete cu1-2 sinetele...2:00 antrenament after :shake gigant pro mass..orez+ceva care nu conteaza la gratar..prajita.. 18:00 de obicei ce face mam o tocanita de ardei ciuperci mazare ceva...iar pe la 21:00 o salata si la 22:00 Shake proteina M&E am uitat sa precizez ca folosesc si AMS dimineata inainte si dupa antrenament..multumesc
LavAzzA
|
sus |
|
armstrong
Junior member 16 mesaje
|
scris pe 12 mai 2013 14:27 de armstrong
e posibil sa fie o problema de genetic. creste mai greu? nu renunta si incearca in continuare. eu cred ca e foarte probabil..dar na mi se pare asa naspa cu piept cat de cat spate la fel se vede nasol cu bratu mic..tin sa zic ca am un umar mai mare cu mult ca bicepsulsi tricepsul..am incercast si creatina care la fel nu a avut nici un efect..si respectam normele..nu stiu ce o fi..
Editat de armstrong pe 12 mai 2013 14:31
LavAzzA
|
sus |
|
vlcosmin
|
scris pe 12 mai 2013 17:30 de vlcosmin
eu cred ca e foarte probabil..dar na mi se pare asa naspa cu piept cat de cat spate la fel se vede nasol cu bratu mic..tin sa zic ca am un umar mai mare cu mult ca bicepsulsi tricepsul..am incercast si creatina care la fel nu a avut nici un efect..si respectam normele..nu stiu ce o fi..
Ai incercat sa scazi greutatea ? Ca multi au probleme cu bicepsii din cauza ca folosesc greutati prea mari si nu stimuleaza bicepsul cum trebuie
|
sus |
|
Pagina 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 din 27
| |
|