Sondaj: De cate ori va antrenati pe saptamana?
Pagina 27 28 29 30 31 32 33 din 51
seva
Junior member 38 mesaje
|
Re: Cate antr. pe saptamana? - Programe de antrenament
scris pe 19 mar 2012 14:18 de seva
asta e ideea ,tind sa am mai mare incredere in cei de aici chiar daca nu ii cunosc si nu stiu ce performante au...
dar vreau sa ma conving cum este mai bine pt a creste masa musculara..o grupa o singura data sau de 2 ori pe saptamana. de asta tot intreb aici, sa primesc cat mai multe argumente pt ceva anume
deja ti-am raspuns in celalat topic, (http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/o-grupa-de-2xsapt-sau.html) iar daca cauti aici vei gasi peste tot un singur raspuns! o singura grupa .
daca nu ai incredere, fa cum crezi ca iti pica mai bine pentru corpul tau, eu am incredere in cei de aici cu ani grei de sala si sunt foarte multumit de programul meu cu o grupa pe saptamana!
Editat de seva pe 19 mar 2012 14:19
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 19 mar 2012 21:59 de stefanp
asta e ideea ,tind sa am mai mare incredere in cei de aici chiar daca nu ii cunosc si nu stiu ce performante au...
dar vreau sa ma conving cum este mai bine pt a creste masa musculara..o grupa o singura data sau de 2 ori pe saptamana. de asta tot intreb aici, sa primesc cat mai multe argumente pt ceva anume 1 grupa pe saptamina(NU 2)e o metoda fff buna pentru cresterea ,,masei musculare,,apropo,ar trebui sa ai...putina incredere in,,cei de pe aici,,nu crezi?nu iti vrea nimeni ,,raul,, o zi buna
Editat de stefanp pe 19 mar 2012 22:09
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
NgP
Veteran member 168 mesaje
|
scris pe 21 mar 2012 01:30 de NgP
bun
mai devreme ati recomandat ca nu e bine sa se faca tricepsul dupa piept sau invers.
daca de exemplu fac luni piept/biceps si marti spate/triceps, tricepsul de marti va fi obosit pt ca luni l-am folosit la piept.
acum sa ne gandim altfel: daca luni eu am piept/triceps, imediat dupa ce fac pieptul , tricepsul nu e prea obosit ca sa il mai pot antrena?aici de ce e ok sa lucrezi asa, triceps imediat dupa piept? este exact aceeasi chestie cum ai lucra in 2 zle consecutive pieptul, respectiv tricepsul.
Editat de NgP pe 21 mar 2012 01:32
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 21 mar 2012 21:21 de stefanp
bun
mai devreme ati recomandat ca nu e bine sa se faca tricepsul dupa piept sau invers.
daca de exemplu fac luni piept/biceps si marti spate/triceps, tricepsul de marti va fi obosit pt ca luni l-am folosit la piept.
acum sa ne gandim altfel: daca luni eu am piept/triceps, imediat dupa ce fac pieptul , tricepsul nu e prea obosit ca sa il mai pot antrena?aici de ce e ok sa lucrezi asa, triceps imediat dupa piept? este exact aceeasi chestie cum ai lucra in 2 zle consecutive pieptul, respectiv tricepsul. problema la tine nu e antrenamentul,ci ordinea grupelor,nu?NU E OBLIGATORIU sa faci piept+triceps sau piept+biceps,FIECARE face cum e mai bine pentru el,ok?faci luni piept+biceps,marti,picioare,joi,umeri+trapez,vineri,spate+tr iceps(e un exemplu de antrenament)e asa de greu?sa repetat de 1000de ori si,,chestia,,cu antrenamentul pe 4zile si problema piept+biceps si piept triceps
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 21 mar 2012 22:33 de NgP
am inteles dar de exemplu eu luni am facut piept+triceps si deja astazi miercuri sim ca tricepsul e refacut nu ma doare deloc si nu se simte obosit. de ce ar fi vreo problema daca il lucrez iarasi maine sau vineri, pt ca e refacut. iar daca astept pana luni deja parca trece prea mult timp si sta neantrenat.
parerile sunt impartite multi spun sa lucrezi ceva deficitar de 2x iar aici pe forum toti spun sa se lucreze o singura data..nu sitm ce sa credem sincer
|
sus |
|
costy_dinel
Newbie 2 mesaje
|
Re: De cate ori va antrenati pe saptamana?
scris pe 23 mar 2012 21:32 de costy_dinel
de curiozitate la programul asta de antrenament se vad ceva realizari?
eu bag asa si nu sunt multumit. LUNI ; SPATE TRICEPS MARTI;PIEPT,BICEPS
MIERCURI;PAUZA
JOI;PICIOARE UMERI SI ABDOMENE
VINERI;SPATE TRICEPS DIN NOU
SAMBATA;PIPET BICEPS
DUMINICA ;PUZA...VREAU NISTE AFATURI VA ROG
|
sus |
|
Mephisto
Senior member 56 mesaje
|
Re: De cate ori va antrenati pe saptamana?
scris pe 23 mar 2012 23:14 de Mephisto
VREAU NISTE AFATURI VA ROG
Sincer, nu am atata experienta cat sa iti dau sfaturi pe intreg programul...
JOI;PICIOARE UMERI SI ABDOMENE
...dar, in ceea ce priveste combinatia asta, picioare-umeri, ma tem ca intr-o singura varianta e benefica: cand picioarele sunt PE umeri...
Se numeste putin altfel si se executa numai cu partener, de preferinta cu superserii.
|
sus |
|
Mytzza97
Junior member 34 mesaje
|
scris pe 30 mar 2012 19:43 de Mytzza97
am si eu nevoie de niste sfaturi ... lucrez de o luna si ceva dupa urmatorul program:
luni: piept+abdomen
marti: spate
miercuri: umeri+trapez
joi : pauza
vineri: picioare
sambata: triceps+biceps+antebrat
si am niste nelamuriri , mi s-a spus ca nu e bine sa fac triceps sambata pt. ca nu se recupereaza pana luni cand trebuie sa fac pectorali si chiar asa si este iar de cand lucrez dupa acest program tot timpul fac febra la 1-2 zile de la antrenament , adica daca sambata fac triceps , duminica si luni am febra asa si cu pectorali si picioarele ... presupun ca nu au fost lucrate corect pana acum (dar asta cred ca este ceva normal) , prin urmare am nevoie de o schimbare in program ... si ma intrebam daca tricepsul ar merge lucrat cu umerii si trapezul prin urmare sa lucrez tricepsul miercuri si sambata fac doar biceps si antebrat , daca nu este bine nici asa asi vrea niste propuneri de progame cu 5 zile lucratoare pe saptamana si 2 pauza .
Multumesc anticipat!
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 31 mar 2012 12:38 de NgP
inca ceva: daca eu fac luni triceps sau biceps, pana joi sunt recuperat complet nu mai simt nici o mica durere sau incordare a muschilor. in cazul acesta daca sunt refacut, nu pot lucra muschii respectivi din nou vineri in aceiasi saptamana?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 31 mar 2012 14:05 de basu
inca ceva: daca eu fac luni triceps sau biceps, pana joi sunt recuperat complet nu mai simt nici o mica durere sau incordare a muschilor. in cazul acesta daca sunt refacut, nu pot lucra muschii respectivi din nou vineri in aceiasi saptamana?
Poate ca esti refacut dar eu nu cred ca ai crescut vreun pic.
Toata aceasta graba de a face foarte mult antrenament si de mai multe ori pe saptamana nu cred ca este o idee buna deloc.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 31 mar 2012 14:50 de NgP
nu nu e nici o graba nu ma intelegeti gresit, doar ca ma simt refacut si parca pot antrena din nou acea grupa.eu merg de 5 ori pe saptamana la sala chiar daca si muncesc 8 ore pe zi, dar am timp de sala.
si spun faza cu 2x/saptamana pt ca au spus`o si altii inclusiv instructorul meu.
Doar ca nu stiu ce sa cred pot si 1x si de 2x/saptamana ma simt bine oricum, dar vreau sa ma antrenez cat mai corect si eficient de asta tot va intreb si astept argumente sa ma conving cum este mai bine.
@Basu: chiar am crescut ~5kg in 2 luni, dar am bagat decat 1x/saptamana o grupa si uneori mai repetam vinerea aceiasi grupa. acum de curand m`am gandit sa incep sa fac de 2x/sapt o grupa pt ca am tot auzit sfaturi si sfaturi..
Editat de NgP pe 31 mar 2012 15:21
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 31 mar 2012 15:47 de MrOlympia
nu nu e nici o graba nu ma intelegeti gresit, doar ca ma simt refacut si parca pot antrena din nou acea grupa.eu merg de 5 ori pe saptamana la sala chiar daca si muncesc 8 ore pe zi, dar am timp de sala.
si spun faza cu 2x/saptamana pt ca au spus`o si altii inclusiv instructorul meu.
Doar ca nu stiu ce sa cred pot si 1x si de 2x/saptamana ma simt bine oricum, dar vreau sa ma antrenez cat mai corect si eficient de asta tot va intreb si astept argumente sa ma conving cum este mai bine.
@Basu: chiar am crescut ~5kg in 2 luni, dar am bagat decat 1x/saptamana o grupa si uneori mai repetam vinerea aceiasi grupa. acum de curand m`am gandit sa incep sa fac de 2x/sapt o grupa pt ca am tot auzit sfaturi si sfaturi..
Depinde de la cine primesti sfaturi ... de 2 ori pe saptamana fiecare grupa , enorm de mult . Acuma depinde si ce urmaresti , daca urmaresti cresterea in masa musculara dupa cum vad .. nu e deloc bine sa antrenezi de 2 ori pe saptamana grupele musculare . Daca tu zici ca poti sa lucrezi la capacitatile tale maxime de 2 ori o grupa pe saptamana , succes !
Cel mai corect si cel mai eficient e sa antrenezi fiecare grupa doar 1 data pe saptamana . Argumente sunt destule daca stai sa citesti prin topice pe aici . Daca tii neaparat sa faci cum ti-au zis acele persoane , fa asa vreo cateva luni daca rezisti si faci o comparatie si vezi pe pielea ta .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 31 mar 2012 18:07 de NgP
eu de asta intru aici sa va ascult parerile si sa vad daca e corect cum procedez.
dar cand antrenez o grupa de exemplu biceps,triceps,piept , am febra in ziua aceea si urmatoarea dar apoi, adica a 2a zi de pauza sunt fresh si de asta ma gandeam ca daca "pot", de ce sa nu antrenez inca o data din moment ce muschiul e refacut,odihnit.
daca e bine 1 dat ape saptamana, de ce peste tot se scrie ca o grupa de muschi are nevoie de 48 de ore de refacere apoi o poti antrena din nou? asta nu inteleg.
Editat de NgP pe 31 mar 2012 18:07
|
sus |
|
radu1
Veteran member 265 mesaje
|
scris pe 31 mar 2012 18:14 de radu1
eu de asta intru aici sa va ascult parerile si sa vad daca e corect cum procedez.
dar cand antrenez o grupa de exemplu biceps,triceps,piept , am febra in ziua aceea si urmatoarea dar apoi, adica a 2a zi de pauza sunt fresh si de asta ma gandeam ca daca "pot", de ce sa nu antrenez inca o data din moment ce muschiul e refacut,odihnit.
daca e bine 1 dat ape saptamana, de ce peste tot se scrie ca o grupa de muschi are nevoie de 48 de ore de refacere apoi o poti antrena din nou? asta nu inteleg.
Pai are nevoie de 48h~ ca sa se refaca muschiu , dar el abia dupa ce e refacut creste.. Deci daca il antrenezi de 2x nu prea are cand sa creasca daca esti natural si ma gandesc ca nu te alimentezi si odihnesti ca si culturistii profesionisti sa ai asemenea program de antrenament.
Editat de radu1 pe 31 mar 2012 18:15
"Train Hard Fight Easy"
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 31 mar 2012 19:28 de NgP
da dar acolo scrie" lasa cel putin 48-72 de ore de pauza intre antrenamentele aceleiasi grupe"
si apropo daca antrena o singura data pe saptamana,nu e cam putin sa antrenezi o grupa de 4x pe luna? mi se pare putin chiar daca cunosc acea vorba" mai mult nu inseamna mai bine"..dar totusi de 4 ori pe luna se poate pune masa musculara ?
Editat de NgP pe 31 mar 2012 19:30
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 31 mar 2012 19:42 de basu
da dar acolo scrie" lasa cel putin 48-72 de ore de pauza intre antrenamentele aceleiasi grupe"
si apropo daca antrena o singura data pe saptamana,nu e cam putin sa antrenezi o grupa de 4x pe luna? mi se pare putin chiar daca cunosc acea vorba" mai mult nu inseamna mai bine"..dar totusi de 4 ori pe luna se poate pune masa musculara ?
Da, se poate. Eu sunt unul dintre cei care am pus masa musculara asa.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 31 mar 2012 21:22 de stefanp
si apropo daca antrena o singura data pe saptamana,nu e cam putin sa antrenezi o grupa de 4x pe luna? mi se pare putin chiar daca cunosc acea vorba" mai mult nu inseamna mai bine"..dar totusi de 4 ori pe luna se poate pune masa musculara ? mai ngp,toata lumea te ajuta cu un sfat,sau o idee de antrenament,dar tu faci tot ,,cum vrei,,tu,nu?de ce mai intrebi daca ,,nu urmezi,,sfaturile?de4ori pe luna,se pune cel mai rapid ,,masa musculara,,incearca 3-6luni,1grupa pe saptamina,si vezi diferentele
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 31 mar 2012 23:44 de Gilu
Fara link-uri catre site-uri concurente.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 31 mar 2012 23:49 de NgP
auci, scuze nu stiam...totusi si tu Gilu ai vazut ce spun anumiti oameni din acest sport?
care ar fi comentariul tau?
|
sus |
|
radu1
Veteran member 265 mesaje
|
scris pe 1 apr 2012 00:03 de radu1
auci, scuze nu stiam...totusi si tu Gilu ai vazut ce spun anumiti oameni din acest sport?
care ar fi comentariul tau?
De ce preferi sa pui 100000000de intrebari care s-au discutat de 10000000000de ori pe forumul asta si nu numai in loc sa te documentezi singur?
Citeste zeci de topicuri despre antrenamente de 1x , 2x , 3x /grupa pe saptamana si apoi alege ce crezi tu ca se potriveste pentru tine..
Nimeni de pe forumul asta sau altu nu are un raspuns SIGUR la intrebarile tale pentru ca este un sport foarte complex..
Editat de radu1 pe 1 apr 2012 00:05
"Train Hard Fight Easy"
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 1 apr 2012 00:25 de NgP
asta e chestia ca citind ajungi sa afli tot felul de chestii si eu fiind incepator nu stiu foarte multe, de aceea va intreb pe voi si nu vreau raspuns de genu "fa o data /sapt ca asa e bine" vreau si eu sa inteleg si eu de ce nu e bine asa sau de ce nu merge sa faci macar o grupa deficitara de 2x daca simti muschiul respectiv in forma,refacut, atata tot.
multumesc si nu va suparati
Editat de NgP pe 1 apr 2012 00:26
|
sus |
|
NgP
|
scris pe 1 apr 2012 17:01 de NgP
ok am inteles dar mai am o propunere atunci, o grupa de 3x in 2 sapt:
luni fac piept+triceps, marti spate+biceps si vineri repet programul de luni. urmatoarea saptamana fac luni spate+biceps si marti tricepsul sa aiba 3 zile de odihna de la ultimul antrenament...si tot asa si prind spate/biceps si piept/triceps de 3x la 2 saptamani. Nici asa nu este bine? Presupun ca au destula pauza pt refacere si crestere, intr`o saptamana au 3 zile pauza in alta au 6 zile.
Editat de NgP pe 1 apr 2012 17:01
|
sus |
|
Mytzza97
Junior member 34 mesaje
|
scris pe 2 apr 2012 19:52 de Mytzza97
am realizat un program vreau si eu niste sfaturi daca are rost sa lucrez dupa el sau nu
Luni:
-Piept
Impins cu bara pe orizontal - 4s , 6r
Impins cu bara pe inclinat - 4s , 8r
Fluturari cu gantere - 4s , 10r
-Abdomene
Inclinat - 3s 30r
Orizontal - 3s 30r
Marti:
-Spate
Tractiuni cu priza larga la helcometru - 4s , 8r
Ramat cu gantera - 4s , 8r
Ramat la aparat cu priza ingusta - 4s , 8r
Miercuri:
-Coapse
Impins la presa oblica - 4s , 8r
Extensia picioarelor la aparat - 4s , 12r
-Gambe
Ridicari pe varfuri cu gantere - 4s , 30r
Ridicari pe varfuri din asezat la aparat - 4s , 15r
Joi:
-Triceps
Extensii la scripete - 4s , 10r
Extensia bratelor din culcat cu bara - 4s , 8r
Extensia bratelor cu gantera deasupra capului - 4s , 8r
-Biceps
Flexii cu bara din picioare - 4s , 6-8r
Flexii cu bara la banca Scott - 4s , 8r
Flexii alternative cu gantere - 4s , 8r
-Antebrat
Flexia palmelor cu haltera priza in supinatie - 4s , 15r
Vineri:
-Umeri
Impins cu bara - 4s , 8r
Ridicari laterale cu gantere - 4s , 8r
Ridicari laterale cu gantere din aplecat - 4s , 10r
-Trapez
Trageri cu haltera - 4s , 8r
Ridicari de umeri cu bara - 4s , 15r
Smbata/Duminica: Pauza
l-am facut sa fie pentru cresterea masei musculare , la picioare nu prea lucrez ca alerg aproape zilnic la rugby si nu are rost sa fac mult
|
sus |
|
methadon_92
Veteran member 202 mesaje
|
scris pe 3 apr 2012 21:51 de methadon_92
programul meu este urmatorul :
luni piept si spate :
impins haltera pe orizontal 4s x 10 -12 r
fluturari pe plan inclinat 3sx10
impins haltera pe plan inclinat 3s x 10 r
pullover 4 s x 10 r
Spate : tractiuni la bara fixa 4 s x 10r
indreptari 4s x 8 r
ramat 5 s x 8 -10
ramat cu gantera 3s x 15 r
miercuri icioare si gambe
genoflexiuni 5 s x 10-12 r
fandari cu bara 3 s x 12
indreptari romanesti 4 s x 10r
ridicarea gambelor din sezut :4 s x 12 r
ridicarea gambelor din ridicat 3 s x15 r
vineri :umeri si brate
impins bara de la piept : 4 s x 8 -10 r
ridicari laterale :3 s 12 r
ridicari laterale din aplecat 4 s x 10 r
ramat cu bara pt umeri 3 s x 10 r
triceps :impins cu priza ingusta 4 s x 10 r
extesie deasupra capului 3 s x 10 r
skull crusher 3 s x 8 r
extesie pe spate din ridicat 4 s x 8 r
biceps :flexii cu haltera 4 s x 8 r
flexi concentrate 3s x 10 r
flexi alternative 4 s x 12 r .
As dori niste sfaturi in legatura cu programul daca este in regula sau sa schimb ceva la el .multumesc
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 5 apr 2012 11:54 de nicu_ivan
adica tu recomanzi 6 serii de orizontal si 3 de inclinat?
6 e cam mult... dar sa zicem 4-5 de orizontal mi se pare ok. Adica un program de genu:
Fluturari: 3 serii
Orizontal: 5 serii
Inclinat: 3 serii
Mi se pare ok.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
Pagina 27 28 29 30 31 32 33 din 51
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?