Sondaj: De cate ori va antrenati pe saptamana?
Pagina 18 19 20 21 22 23 24 din 51
Umbrax
Junior member 46 mesaje
|
Re: Cate antr. pe saptamana? - Programe de antrenament
scris pe 24 iul 2011 19:30 de Umbrax
exista anumite aspecte prin care culturistii ca subiecti de detasaza unii de altii. dar intocmirea unui program de antrenament precum si anumite ratiuni care stau la baza acestei chestii sunt comune tuturor. banbuiesc.
prin urmare tot ce se scrie zilnic aici cred ca este suficient ca sa poti structura un program de antrenament care sa respecte doua - trei principii de baza.
1. antrenarea grupelor musculare o data / saptamana
deci timp suficient de refacere
2. antrenarea indirecta a grupelor musculare de cat mai putine ori deci evitare supraantrenament.
o data ce sti asta poti face unul pe loc.
bafta!
problema e la triceps, pe care-l antrenez joia impreuna cu pieptul, numai ca febra musculara de la triceps ma tine uneori chiar si pana marti, ceea ce mi se pare cam mult, mentionez ca la triceps nu fac mai mult de 8 serii deci nu il supraantrenez
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 24 iul 2011 19:52 de basu
problema e la triceps, pe care-l antrenez joia impreuna cu pieptul, numai ca febra musculara de la triceps ma tine uneori chiar si pana marti, ceea ce mi se pare cam mult, mentionez ca la triceps nu fac mai mult de 8 serii deci nu il supraantrenez
incearca asa:
luni : piept biceps
marti pauza
miercuri picioare
joi pauza
vineri umer triceps
simbata spate
dumica liber
ai ocazia o singura data sa faci doua zile consecutiv si posibilitatea antrenarii indirecte a unei grupe este luni cind faci biceps dupa spatele de sambata.
daca nu iti place asa sunt si alte variante .
antrenament perfect nu exista.
o alta varianta ar putea fi antrenarea intregului corp intr-un ciclu care dureaza mai mult de o saptamana. dar nu cred ca este cazul....
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Umbrax
Junior member 46 mesaje
|
scris pe 24 iul 2011 20:14 de Umbrax
incearca asa:
luni : piept biceps
marti pauza
miercuri picioare
joi pauza
vineri umer triceps
simbata spate
dumica liber
ai ocazia o singura data sa faci doua zile consecutiv si posibilitatea antrenarii indirecte a unei grupe este luni cind faci biceps dupa spatele de sambata.
daca nu iti place asa sunt si alte variante .
antrenament perfect nu exista.
o alta varianta ar putea fi antrenarea intregului corp intr-un ciclu care dureaza mai mult de o saptamana. dar nu cred ca este cazul....
sala e deschisa de luni pana vineri, dar ms oricum de ajutor, o sa fac eu un program asemanator
|
sus |
|
cristuren
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 24 iul 2011 21:07 de cristuren
buna sunt nicu am 31 de ani 1.83 si 115 kg as vrea un program pt cresterea musculara exercitii si suplimente actualmente folosesc creatina.
|
sus |
|
cristuren
Newbie 4 mesaje
|
scris pe 24 iul 2011 21:20 de cristuren
buna sunt nicu am 31 de ani 1,83 si 115kg as dori un program saptamanal pt cresterea masei musculare,in prezent iau creatina.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
Re: De cate ori va antrenati pe saptam
scris pe 25 iul 2011 02:45 de sZoTaK
Si al tau e cam prost.
OFF Gilu e nemilos
ON luni-piept biceps
marti-picioare
miercuri-pauza
joi-spate
vineri-umeri-triceps
sambata-duminica rest baby,rest
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
Edward
Newbie 3 mesaje
|
scris pe 25 iul 2011 14:26 de Edward
Luni: Piept; Biceps
Marti: Spate; triceps
Miercuri: Pauza
Joi: Umeri; Trapez
Vineri: Picioare
Sambata: Abdomen( lucrez toate grupele, imi iau cam 45 min)
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 25 iul 2011 15:07 de sZoTaK
Luni: Piept; Biceps
Marti: Spate; triceps
Miercuri: Pauza
Joi: Umeri; Trapez
Vineri: Picioare
Sambata: Abdomen( lucrez toate grupele, imi iau cam 45 min)
eu zic sa te uiti la programul meu de mai sus, si sa te ghidezi dupa ala. intre zilele de luni si marti trebuie o zi minim de pauza..tricepsul a fost folosit in ziua anterioara la piept, bicepsul l-ai antrenat ieri, daca mai bagi si spate next day => supraantrenament :|
eu zic sa faci cum e programul meu de mai sus..nu ezitati sa ma contraziceti daca am spus ceva gresit
|
sus |
|
sucres
Senior member 51 mesaje
|
scris pe 26 iul 2011 22:27 de sucres
buna! eu sunt adeptul unei grupe pe zi, cel putin eu asa am avut cele mai bune rezultate. exceptand bratele care le fac impreuna.
luni: spate
marti: piept
miercuri: picioare, spatele si pieptul intra la odihna...
joi; brate
vineri: umeri trapez.
statul in sala maxim 60 min cu tot cu dus.
am experimentat si doua grupe pe zi dar la mine pur si simplu nu a mers.. de ce? pt ca lucrez cu greutati mari iar cand ajungeam la a doua grupa se cam termina benzina si imi cam bateam joc de ea...
in rest, ce sa zic? fiecare se antreneaza dupa cum simte... niciunul nu suntem la fel... bafta tuturor!
trage de tine, o sa-ti multumesti la sfarsit...
|
sus |
|
basu
|
scris pe 26 iul 2011 22:34 de basu
buna! eu sunt adeptul unei grupe pe zi, cel putin eu asa am avut cele mai bune rezultate. exceptand bratele care le fac impreuna.
luni: spate
marti: piept
miercuri: picioare, spatele si pieptul intra la odihna...
joi; brate
vineri: umeri trapez.
statul in sala maxim 60 min cu tot cu dus.
am experimentat si doua grupe pe zi dar la mine pur si simplu nu a mers.. de ce? pt ca lucrez cu greutati mari iar cand ajungeam la a doua grupa se cam termina benzina si imi cam bateam joc de ea...
in rest, ce sa zic? fiecare se antreneaza dupa cum simte... niciunul nu suntem la fel... bafta tuturor!
eu nu am facut asa niciodata dar poate fi o idee buna. antrenamentul poate fi mai bun si recuperarea la fel. cu siguranta asa vom ridica greutati mai mari. si benzina e scumpa tare in ziua de azi ..
|
sus |
|
sucres
Senior member 51 mesaje
|
scris pe 26 iul 2011 22:42 de sucres
incearca florine, nu te costa nimic.
trage de tine, o sa-ti multumesti la sfarsit...
|
sus |
|
basu
|
scris pe 26 iul 2011 22:43 de basu
deocamdata ....bebelusi
|
sus |
|
basu
|
scris pe 26 iul 2011 22:46 de basu
de fapt sa sti ca am incercat. de cind aveam 15 si pina acu am avut timp ....
dar datorita serviciului prefer sa fac altfel. dau orice pentru mai multe zile in care sa stau cu familia.
dar antrenamentul ala poate fi o idee foarte buna cred eu in special pt cei care nu folosesc suplimente sau folosesc putine.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 26 iul 2011 22:49 de georgik
depinde si ce urmaresti.Intr-o perioada de masa in opinia mea ar trebui sa urmaresti un antrenament cat mai scurt si la obiect.O grupa pe zi 30-40 de minute maxim.
Intr-o perioada de definire poti merge pana la 2-3 grupe pe zi spre ex : piept +triceps+umar anterior .
Depinde si de "cata " benzina bagi si "ce fel" de benzina bagi.Odihna ,etc.Antrenamentul si strategia pe care o ai cand intri in sala trebuie sa se muleze dupa stilul tau de viata si scopurile urmarite.
Editat de georgik pe 26 iul 2011 22:50
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 26 iul 2011 23:26 de basu
depinde si ce urmaresti.Intr-o perioada de masa in opinia mea ar trebui sa urmaresti un antrenament cat mai scurt si la obiect.O grupa pe zi 30-40 de minute maxim.
Intr-o perioada de definire poti merge pana la 2-3 grupe pe zi spre ex : piept +triceps+umar anterior .
Depinde si de "cata " benzina bagi si "ce fel" de benzina bagi.Odihna ,etc.Antrenamentul si strategia pe care o ai cand intri in sala trebuie sa se muleze dupa stilul tau de viata si scopurile urmarite.
este corect.
|
sus |
|
mariusaic
Veteran member 465 mesaje
|
scris pe 18 aug 2011 21:57 de mariusaic
Antrenamentul meu cu care ma simt cel mai comod si m-am obisnuit cu el. Am dat randament cu el, nu stiu voi, dar la mine a mers si sunt multumit de el.
luni: biceps + piept
marti: triceps+umeri
miercuri: picioare+abdomen
joi: ca luni
vineri: ca marti
sambata: ca miercuri
duminica: pauza.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 18 aug 2011 23:08 de sZoTaK
Antrenamentul meu cu care ma simt cel mai comod si m-am obisnuit cu el. Am dat randament cu el, nu stiu voi, dar la mine a mers si sunt multumit de el.
luni: biceps + piept
marti: triceps+umeri
miercuri: picioare+abdomen
joi: ca luni
vineri: ca marti
sambata: ca miercuri
duminica: pauza.
asta e supraantrenament..poate ca la inceput a mers, caci ca incepator cresti aproape de la orice...dar mai apoi...obtii o accidentare max..
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 18 aug 2011 23:39 de mariusaic
asta e supraantrenament..poate ca la inceput a mers, caci ca incepator cresti aproape de la orice...dar mai apoi...obtii o accidentare max..
Incepator ? Am acusi 1 an si ceva... si programul asta il folosesc de ceva timp, crede-ma... merge foarte usor chiar, uneori mai vreau sa fac si mai bag o grupa...
Editat de mariusaic pe 18 aug 2011 23:41
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 18 aug 2011 23:55 de sZoTaK
Incepator ? Am acusi 1 an si ceva... si programul asta il folosesc de ceva timp, crede-ma... merge foarte usor chiar, uneori mai vreau sa fac si mai bag o grupa...
ce sa-ti zic...daca tie iti merge sa antrenezi totul de 2 ori pe saptamana..sa fie. eu am incercat asa ceva, eram disperat ca cresteam incet la piept..am facut piept luni + vineri vro 2 saptamani..mi-a ajuns
|
sus |
|
xExtasy
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 19 aug 2011 09:43 de xExtasy
ce sa-ti zic...daca tie iti merge sa antrenezi totul de 2 ori pe saptamana..sa fie. eu am incercat asa ceva, eram disperat ca cresteam incet la piept..am facut piept luni + vineri vro 2 saptamani..mi-a ajuns
Mda..Eu fac in fiecare zi a saptamanii antrenamente cum face mariusaic de mai sus doar ca eu fac si duminica.Si nu ma simt obosit deloc.Inca mai vreau sa fac si seara.Poate pentru ca mananc bine.
Daca ma antrenez o data pe saptamana simt ca fac risipa de timp.Nu pot sa stau sa nu fac ceva in fiecare zi.
Programul meu : Luni : picioare,piept,spate,abdomen
Marti: Biceps,Triceps,Trapez,Gambe
Miercuri : Ca luni
Joi: Ca marti
Vineri : Ca luni
Sambata : Ca marti
Duminica : Ca luni
Editat de xExtasy pe 19 aug 2011 09:47
Its not steroids to make a champion , but it is hard training,sacrifice, the diet and the genetics which that person have
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 19 aug 2011 09:47 de mariusaic
Mda..Eu fac in fiecare zi a saptamanii antrenamente cum face mariusaic de mai sus doar ca eu fac si duminica.Si nu ma simt obosit deloc.Inca mai vreau sa fac si seara.Poate pentru ca mananc bine.
Este importanta si alimentatia, dar mai important este sistemul imunitar, persoana in sine. Noi depindem si de persoana, nu numai de vointa de a face sala. Eu sunt mai cu munca, ba chiar mai fac antrenament si acasa inainte de sala, fac si la sala si tot mai vreau... nu obosesc. (adica obosesc in acea zi, o sa fiu mai obosit fata de ziua cand stau in pauza dar nu simt nimic altceva in timpul saptamanii ca sa rezulte sa schimb programul. Eu sunt foarte multumit de el).
Trebuie sa te concentrezi pe sala, ca asa daca vii sa schimbi o vorba cu vecinul iti pierzi cheful de facut exercitii.
Respect.
Editat de mariusaic pe 19 aug 2011 09:58
|
sus |
|
xExtasy
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 19 aug 2011 09:48 de xExtasy
Este importanta si alimentatia, dar mai important este sistemul imunitar, persoana in sine. Noi depindem si de persoana, nu numai de vointa de a face sala. Eu sunt mai cu munca, ba chiar mai fac antrenament si acasa inainte de sala, fac si la sala si tot mai vreau... nu obosesc.
Trebuie sa te concentrezi pe sala, ca asa daca vii sa schimbi o vorba cu vecinul iti pierzi cheful de facut exercitii.
Da exact asa sunt si eu .Respect!
Editat de xExtasy pe 19 aug 2011 09:49
Its not steroids to make a champion , but it is hard training,sacrifice, the diet and the genetics which that person have
|
sus |
|
branch
Veteran member 156 mesaje
|
scris pe 19 aug 2011 10:29 de branch
Da exact asa sunt si eu .Respect!
eu ma antrenez de 4 ori pe saptamina cam o ora de fiecare data. si uneori mi se pare ca este prea mult. intentionez sa trec cit de curind pe un progaram de trei zile in care voi face momentan doar exercitii de baza cam asa
ziua1 impins pt piept orizontal si inclinat doar cu haltera
impins pt umeri cu haltera din picioare
ziua 2 indreptari cu haltera
tractiuni la bara
ziua 3 geno
fandari
zilele de antrenament vor fi luni , miercuri si vineri. restul pauza. sa vedem ce iese.
Editat de branch pe 19 aug 2011 10:46
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 19 aug 2011 12:05 de sZoTaK
Eu sunt mai cu munca, ba chiar mai fac antrenament si acasa inainte de sala, fac si la sala si tot mai vreau... nu obosesc.
Ce sa zic...daca esti asa de fier..poate vrei sa stai la sala 2-3 ore..pana te obosesti la sigur lasand ironia la o parte...eu zic ca ce faci tu=supraantrenament...
Editat de sZoTaK pe 19 aug 2011 12:36
|
sus |
|
basu
|
scris pe 19 aug 2011 12:13 de basu
Eu sunt mai cu munca, ba chiar mai fac antrenament si acasa inainte de sala, fac si la sala si tot mai vreau... nu obosesc. /quote]
Ce sa zic...daca esti asa de fier..poate vrei sa stai la sala 2-3 ore..pana te obosesti la sigur lasand ironia la o parte...eu zic ca ce faci tu=supraantrenament...
cui ai scris aia ?
daca la asta cu trei zile este supraantrenament nu stiu ce sa mai zic.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 19 aug 2011 12:35 de sZoTaK
cui ai scris aia ?
daca la asta cu trei zile este supraantrenament nu stiu ce sa mai zic.
la marius..n-am dat corect la quote :|
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 19 aug 2011 12:48 de mariusaic
la marius..n-am dat corect la quote :|
Crede-ma, ieri am stat de la 2 pana la 4 jumatate in sala, dupa am facut dus si am ajuns pe la 5 si ceva acasa, nu aveam niciun fel de probleme, decat la picioare ca am facut niste incalziri acasa si nu fac des la picioare si de-asta m-a luat asa.
Odata ce ma obisnuiesc, nu devine o problema. Asa sunt eu, cum am spus, difera de la om la om.
|
sus |
|
Pagina 18 19 20 21 22 23 24 din 51
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
|