Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 din 27
dJoryk
Junior member 25 mesaje
|
Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 18 mar 2010 15:55 de dJoryk
Salut! am o intrebare... Muschiul creste doar atunci cind apare febra musculara dupa ce-l antrenezi sau creste si fara ca ea sa apara? eu cind antrenez bicepsul (flexii cu bara dreapta din pieoare 5 seturi si flexii concentrate 3 seturi) simt ca se umfla bine muschiul dar a doua zi nu apare febra..... Cum credeti nu execut eu bine ex, nu este chiar buna combinatia sau nici nu poate aparea febra musculara dupa aceste exercitii?
Ambitia fara cunostinte e ca barca pe uscat
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 18 mar 2010 16:42 de eyes_ice4you
Salut! am o intrebare... Muschiul creste doar atunci cind apare febra musculara dupa ce-l antrenezi sau creste si fara ca ea sa apara? eu cind antrenez bicepsul (flexii cu bara dreapta din pieoare 5 seturi si flexii concentrate 3 seturi) simt ca se umfla bine muschiul dar a doua zi nu apare febra..... Cum credeti nu execut eu bine ex, nu este chiar buna combinatia sau nici nu poate aparea febra musculara dupa aceste exercitii? In genereal se poate utiliza febra musculara ca un indicator al eficientei unui antrenament, dar nu este o masura sigura si nu este recomandata de toata lumea. Se considera ca o febra usoara este indicatorul unui antrenament bun, in timp ce o febra prea puternica poate sa indice un antrenament prea intens pentru capaciatea muschiului respectiv si nivelul sau de antrenament. De asemenea, lipsa febrei musculare dupa antrenament poate sa indice un antrenament sub pragul de stimulare a cresterii musculare. Totusi, cum am mai spus, nu este un indicator sigur, toleranta la durere fiind foarte diferita de la o persoana la alta cat si legatura febra musculara- progrese, fiind persoane care progreseaza fara sa faca febra, iar altele fac febra si totusi nu fac progrese.
durerea care nu te ucide te face barbat!
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
scris pe 18 mar 2010 16:43 de murphy2
Salut! am o intrebare... Muschiul creste doar atunci cind apare febra musculara dupa ce-l antrenezi sau creste si fara ca ea sa apara? eu cind antrenez bicepsul (flexii cu bara dreapta din pieoare 5 seturi si flexii concentrate 3 seturi) simt ca se umfla bine muschiul dar a doua zi nu apare febra..... Cum credeti nu execut eu bine ex, nu este chiar buna combinatia sau nici nu poate aparea febra musculara dupa aceste exercitii? febra musculara este un indicator, insa nu poate fi considerata o coordonata precisa, cresterea poate surveni si in lipsa febrei musculare. Ea poate fi mai degraba considerata un reper pentru o stimulare musculara eficienta sau dimpotriva prea exagerata.
Nu ai scris cate repetari faci...seturile sunt la limita maxima pentru o grupa musculara mica cum este bicepsul. Acum conteaza si greutatea...daca muschiul nu este lucrat la capacitatea lui maxima nu ai de unde sa faci febra, eventual obtii o pompare si atat.
Executia corecta implica in mod automat izolarea grupei respective, eficienta in antrenament, risc minim de accidentare si nu in ultimul rand rezultate.
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 18 mar 2010 16:46 de eyes_ice4you
ai grija ca daca faci supraantrenament la biceps nu vei simti febra musculara!
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 18 mar 2010 20:09 de Tarzanel
ai grija ca daca faci supraantrenament la biceps nu vei simti febra musculara!
Esti sigur de lucrul acesta?
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 18 mar 2010 20:43 de eyes_ice4you
Esti sigur de lucrul acesta? Majoritatea expertilor considera ca un muschi trebuie sa fie complet refacut (vindecat practic) inainte ca sa fie antrenat din nou. In general, daca mai simti in muschi o usoara duere, crampa, arsura, senzatie de tensiune etc, ar fi bine sa mai acorzi cel putin o zi de pauza musciului respectiv. Cum ramane cu teoria ” cui pe cui se scoate “, adica se observa ca daca antrenezi o grupa cu febra, febra pare sa dispara ca prin minune. Ideea este ca durerea pe care o simti este produsa de substantele descompuse din fibrele musculare afectate, care sunt preluate de nervii senzitivi locali ce transfroma informatia in impuls nervos trimis la creier. Acesti nervi sunt si ei afectati de antrenament, deci au nevoie de refacere- tocmai de asta febra nu este resimtita imediat ci dupa cateva ore pana la o zi. Ideea este ca daca fortezi din nou muschiul, aceste cai nervoase sunt supraincarcate si se blocheaza, nemaitranmitand impulsurile catre creier, deci nu mai simti durerea, chiar daca microtraumlele nu dispar, ci din contra, se agraveaza.
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 18 mar 2010 22:06 de Tarzanel
Majoritatea expertilor considera ca un muschi trebuie sa fie complet refacut (vindecat practic) inainte ca sa fie antrenat din nou. In general, daca mai simti in muschi o usoara duere, crampa, arsura, senzatie de tensiune etc, ar fi bine sa mai acorzi cel putin o zi de pauza musciului respectiv. Cum ramane cu teoria ” cui pe cui se scoate “, adica se observa ca daca antrenezi o grupa cu febra, febra pare sa dispara ca prin minune. Ideea este ca durerea pe care o simti este produsa de substantele descompuse din fibrele musculare afectate, care sunt preluate de nervii senzitivi locali ce transfroma informatia in impuls nervos trimis la creier. Acesti nervi sunt si ei afectati de antrenament, deci au nevoie de refacere- tocmai de asta febra nu este resimtita imediat ci dupa cateva ore pana la o zi. Ideea este ca daca fortezi din nou muschiul, aceste cai nervoase sunt supraincarcate si se blocheaza, nemaitranmitand impulsurile catre creier, deci nu mai simti durerea, chiar daca microtraumlele nu dispar, ci din contra, se agraveaza.
Stiu si eu lucrurile astea dar la tine supraantrenament este acelasi lucru cu o febra musculara care inca nu a trecut si este urmata de un nou antrenament? te poti afla in supraantrenament si fara sa ai simptomele unei febre musculare.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 18 mar 2010 22:53 de Gilu
supraantrenament [red]la biceps[/red] As vrea sa precizez faptu' ca supraantrenamentul este o stare generala a corpului si nu una ce se poate localiza (si) doar in anumite locuri (in cazul asta biceps).
Ajungandu-se la supraantrenament prin antrenarea bicepsului de 5x pe sapt spre exemplu, va afecta refacerea tuturor grupelor musculare, nu doar a bicepsului, va afecta de asemenea si sistemul imunitar si evident nivelul de energie si starea fizica si psihica.
Deci e incorect spus "supraantrenament la biceps".
Un articol interesant legat de supraantrenament: http://www.rugby.ro/articol/supraantrenamentul_privire-sintetica-13194/
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
drake26
Newbie 8 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 19 mar 2010 08:11 de drake26
care ma poate ajuta si pe mine cu ceva exercitii pentru varful bicepsului, am mana groasa dar bicepsul nu reusesc sa-l evidentiez cum asa vrea.
fac la fiecare antrenament flexii concentrate, dar nu reusesc sa-mi formez varful la biceps.
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 19 mar 2010 11:21 de Macho
care ma poate ajuta si pe mine cu ceva exercitii pentru varful bicepsului, am mana groasa dar bicepsul nu reusesc sa-l evidentiez cum asa vrea.
fac la fiecare antrenament flexii concentrate, dar nu reusesc sa-mi formez varful la biceps.
prin exercitii poti sa schimbi volumul muschiului dar forma nu
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
scris pe 19 mar 2010 14:49 de eyes_ice4you
As vrea sa precizez faptu' ca supraantrenamentul este o stare generala a corpului si nu una ce se poate localiza (si) doar in anumite locuri (in cazul asta biceps).
Ajungandu-se la supraantrenament prin antrenarea bicepsului de 5x pe sapt spre exemplu, va afecta refacerea tuturor grupelor musculare, nu doar a bicepsului, va afecta de asemenea si sistemul imunitar si evident nivelul de energie si starea fizica si psihica.
Deci e incorect spus "supraantrenament la biceps".
Un articol interesant legat de supraantrenament: http://www.rugby.ro/articol/supraantrenamentul_privire-sintetica-13194/
mersi gilu chestia asta chiar nu o stiam si imi doream sa cer sfaturi in legatura cu ea!
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 19 mar 2010 14:53 de eyes_ice4you
Stiu si eu lucrurile astea dar la tine supraantrenament este acelasi lucru cu o febra musculara care inca nu a trecut si este urmata de un nou antrenament? te poti afla in supraantrenament si fara sa ai simptomele unei febre musculare. stiu ca te poti supraantrena si fara sa ai simptomele unei febre musculare.daca ai febra musculara inseamna ca muschiul este afectat in urma unui antrenament.cand acesta se reface complet nu mai ai febra musculara.daca il antrenezi cand ai febra nu te supraantrenezi?(organismul nu s-a refacut complet si este iar antrenat)in fine hai ca deviem de la subiect
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
scris pe 19 mar 2010 15:01 de eyes_ice4you
prin exercitii poti sa schimbi volumul muschiului dar forma nu macho are dreptate.daca nu se observa varful(bila) de la biceps,nu ai ce sa ii faci.asa este geneticul tau.de exemplu unii au biceps putin mai lung,altii mai scurt sa zic asa,la altii "bila"se evidentiaza foarte usor,la altii nu.fiecare om este diferit prin ceva.ma intelegi?este de vina geneticul tau,nu exercitiile pe care le faci.
|
sus |
|
dJoryk
Junior member 25 mesaje
|
scris pe 20 mar 2010 09:15 de dJoryk
febra musculara este un indicator, insa nu poate fi considerata o coordonata precisa, cresterea poate surveni si in lipsa febrei musculare. Ea poate fi mai degraba considerata un reper pentru o stimulare musculara eficienta sau dimpotriva prea exagerata.
Nu ai scris cate repetari faci...seturile sunt la limita maxima pentru o grupa musculara mica cum este bicepsul. Acum conteaza si greutatea...daca muschiul nu este lucrat la capacitatea lui maxima nu ai de unde sa faci febra, eventual obtii o pompare si atat.
Executia corecta implica in mod automat izolarea grupei respective, eficienta in antrenament, risc minim de accidentare si nu in ultimul rand rezultate.
multumesc de raspunsuri. despre repetari... fac cite 10-8 pe set. dupa aceste ex simt bine lucrat muschiul si se simte "oboseala" aceasta in el doar ca febra nu apare. odata insa am antrenat spatele iar a doua zi a aparut febra si in biceps. Apropo in prezent antrenez spate+biceps in aceeasi zi. cred ca aici e problema corect?
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
scris pe 20 mar 2010 20:13 de eyes_ice4you
multumesc de raspunsuri. despre repetari... fac cite 10-8 pe set. dupa aceste ex simt bine lucrat muschiul si se simte "oboseala" aceasta in el doar ca febra nu apare. odata insa am antrenat spatele iar a doua zi a aparut febra si in biceps. Apropo in prezent antrenez spate+biceps in aceeasi zi. cred ca aici e problema corect? si eu antrenez asa-spate,biceps.este normal sa simti ca ti-a lucrat bicepsul daca ai facut spate deoarece la spate intra si biceps,asa cum la piept intra si triceps.despre repetari...daca vrei sa obtii masa musculara e ok sa faci 8-10 repetari.
|
sus |
|
dJoryk
Junior member 25 mesaje
|
scris pe 22 mar 2010 07:36 de dJoryk
si eu antrenez asa-spate,biceps.este normal sa simti ca ti-a lucrat bicepsul daca ai facut spate deoarece la spate intra si biceps,asa cum la piept intra si triceps.despre repetari...daca vrei sa obtii masa musculara e ok sa faci 8-10 repetari.
ok,ms. referitor la febra mai am o intrebare: am antrenat tricepsul acum trei zile iar in urmatoarea zi a aparut o febra usoara. deja de trei zile o am si e aproape cu aceeasi intensitate ca acum trei zile. Este normal ca o febra usoara sa tina atita? vreau sa fac mine piept si nu stiu daca se poate...
|
sus |
|
Artorius
Senior member 67 mesaje
|
scris pe 22 mar 2010 08:21 de Artorius
ok,ms. referitor la febra mai am o intrebare: am antrenat tricepsul acum trei zile iar in urmatoarea zi a aparut o febra usoara. deja de trei zile o am si e aproape cu aceeasi intensitate ca acum trei zile. Este normal ca o febra usoara sa tina atita? vreau sa fac mine piept si nu stiu daca se poate...
ehee, poate sa tina si 5 zile
|
sus |
|
dJoryk
Junior member 25 mesaje
|
scris pe 22 mar 2010 13:07 de dJoryk
ehee, poate sa tina si 5 zile
dar mine pot sa antrenez pieptul? cred ca pina mine va disparea febra... sau trebuie sa imi schimb programul de antrenament...
|
sus |
|
eyes_ice4you
Senior member 117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BI
scris pe 22 mar 2010 13:36 de eyes_ice4you
dar mine pot sa antrenez pieptul? cred ca pina mine va disparea febra... sau trebuie sa imi schimb programul de antrenament... normal un muschi este refacut cand nu mai ai febra musculara.unii mai acorda o zi in plus,pentru ca muschiul sa fie complet refacut si odihnit.parerea mea ar fi sa schimbi programul si sa antrenezi pieptul,dupa care tricepsul,si asa nu vei mai avea probleme cu refacerea musculara.(parerea mea)
|
sus |
|
dJoryk
Junior member 25 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMEN
scris pe 22 mar 2010 20:22 de dJoryk
normal un muschi este refacut cand nu mai ai febra musculara.unii mai acorda o zi in plus,pentru ca muschiul sa fie complet refacut si odihnit.parerea mea ar fi sa schimbi programul si sa antrenezi pieptul,dupa care tricepsul,si asa nu vei mai avea probleme cu refacerea musculara.(parerea mea)
ms, m-ai linistit ,insa nu vreau sa antrenez piept+triceps pentru ca imi pare tricepsul prea obosit dupa ce antrenez pieptul. oricum, ms de atentie...
|
sus |
|
cata187
Junior member 12 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 31 mar 2010 11:29 de cata187
Flexii cu bara Z din picioare:
-4 serii 8-10 repetari.
Flexii la aparat scott:
-4 serii 8-10 repetari.
Flexii cu gantere din picioare:
-4 serii 8-10 repetari.
http://bodyspace.bodybuilding.com/cata187/
|
sus |
|
robert1239
Veteran member 174 mesaje
|
scris pe 24 iun 2010 21:59 de robert1239
Stimului optim se obtine prin solicitarea muschiului in 3 pozitii:
Mid-range: -flexii din picioare cu bara
Stretch: -flexii cu gantere pe plan inclinat
Contracted: -flexii cu gantera pe genunchi
Sunt si alte ex cu care pot fi inlocuite cele de mai sus....
La tine lipseste exerciciul din pozitia in care muschiul este intins..."stretch". Gilu mai poti da exemple de exercitii in cele 3 pozitii?Brahialul la ce pozitie intra?La mid-range sunt in mare lamurit, la stretch pe plan inclinat, cu rotire sau fara?Si la contracted mai este alt exercitiu in afara de concentrat?
Practicant de bodybuilding, nu fatbuilding!
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 24 iun 2010 22:14 de Gilu
Gilu mai poti da exemple de exercitii in cele 3 pozitii?Brahialul la ce pozitie intra?La mid-range sunt in mare lamurit, la stretch pe plan inclinat, cu rotire sau fara?Si la contracted mai este alt exercitiu in afara de concentrat? Pt mid-range mai poti face cu ganterele din picioare, este cam aceeasi traiectorie.
Brachialul in mod normal primeste destul stimul de la exercitiile specifice pt biceps.Daca vrei sa-l lucrezi separat faci hammer.
La flexii cu gantere pe plan inclinat eu simt mai bine atunci cand nu rotesc pumnul.
La contracted mai poti face flexii la cabluri din picioare.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
robert1239
|
scris pe 24 iun 2010 22:18 de robert1239
Pt mid-range mai poti face cu ganterele din picioare, este cam aceeasi traiectorie.
Brachialul in mod normal primeste destul stimul de la exercitiile specifice pt biceps.Daca vrei sa-l lucrezi separat faci hammer.
La flexii cu gantere pe plan inclinat eu simt mai bine atunci cand nu rotesc pumnul.
La contracted mai poti face flexii la cabluri din picioare. Mersi.Un link ajutator pentru antrenamentul HIT imi poti da?
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 24 iun 2010 22:22 de Gilu
http://www.youtube.com/watch?v=tcMOG0ECqDU
In partea dreapta ai toate partile filmului.
Intrati aici=>
|
sus |
|
robert1239
|
scris pe 24 iun 2010 22:24 de robert1239
http://www.youtube.com/watch?v=tcMOG0ECqDU
In partea dreapta ai toate partile filmului. Multumesc!
|
sus |
|
dummyalex
Newbie 3 mesaje
|
scris pe 21 aug 2010 20:10 de dummyalex
Flexii cu bara dreapta din picioare 3 x 10-15rep
Flexii cu gantere pe plan inclinat 3 x 10rep
Flexii cu bara la banca scott 3 x 10rep
Sunt un bodybuilder micut . Membru ENA GYM
|
sus |
|
bebetho16
Newbie 5 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BI
scris pe 24 sep 2010 20:20 de bebetho16
Tractiuni la bara fixa cu priza apropiata 4 x 6-8rep
Flexii cu bara la banca scott 3 x 6-8rep
Flexii cu gantere din picioare 3 x 8-10rep
Culturismul inseamna in primu rand sanatate
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMEN
scris pe 24 sep 2010 21:15 de georgik
Tractiuni la bara fixa cu priza apropiata 4 x 6-8rep
Flexii cu bara la banca scott 3 x 6-8rep
Flexii cu gantere din picioare 3 x 8-10rep
Poti incerca flexii cu gantere din sezut pe banca inclinata.Componenta stretch .
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
dragosh45
Newbie 6 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTREN
scris pe 25 sep 2010 12:19 de dragosh45
in ultimul timp nu mai pot antrena bicepsul cum faceam inainte ... adica nu mai pot sa fac cu aceeasi greutate(abea fac cu jumate din cat faceam inainte)
si din 3 feluri de exercitii(flexi cu bara din picioare , flexi cu gantere alternativ , flexi cu bara la banca scott) fac 1-2 fiindca imi oboseste foarte repede si il simt mereu moale ..supraantrenament nu cred ca ar fi... fac 1 data pe saptamana biceps ...poate o fi din cauza ca la inceput il antrenam mult mai des ... dar am facut si pauze de 1 luna cam asa si dupa iar am inceput sa ma duc... stiti vreun exerciutiu care m-ar scoate din faza proasta (poate sa fac negative ? ) sau un anumit produs
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 din 27
| |
|