Pagina 1 2 3 4 5 6 din 27
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 22 feb 2010 21:27 de gere
gilu cum asa? sustii ca nu exista exercitii ptr masa?????? ca e un mit? atunci pune 2 incepatori sa faca 2 exercitii diferite unul impins orizontal ,iar celalt fluturari la scripete ptr piept, si vezi ? exista sau nu exercitii ptr masa? care crezi ca va pune masa musculara?
eu doar te intreb....nu vreau sa fiu ironic. ms
Desi nu imi este adresata mie intrebarea iti voi raspunde cu o alta intrebare: spune-mi te rog un exercitiu pentru spate pentru masa musculara si unul care nu e pentru masa musculara? Din aceasta intrebare reiese ca nu exista exercitiu care sa nu fie pentru masa musculara atat timp cat sunt executate corect si toti ceilalti factori pentru crestere sunt optimi.
Am intrebat de exercitii pt spate deoarece aici este o gama larga de exercitii iar toate au un scop comun: cresterea masei musculare (in conditiile amintite mai sus).
Referitor la intrebarea ta. Avantajul impinsului din culcat e faptul ca poti "stresa" muschiul mai mult decat la fluturari deoarece poti folosii o greutate mare, dar asta nu catalogheaza acest exercitiu ca unul "pentru masa".
Exercitile nu pot fi impartite in cele pentru masa musculara si cele pentru definire sau mai stiu eu ce (atat timp cat vb. de miscare anaeroba).
|
sus |
|
florin_scorp
Senior member 87 mesaje
|
Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 22 feb 2010 21:28 de florin_scorp
Atarni greutate pe centura sau faci cu aceasi greutate (cea a corpului) dar cu serii mai putine de la saptamana la saptamana? Adica mi se pare ok acest "ciclu" daca de la saptamana la saptamana "ceri" mai mult de la muschi; daca faci cu aceasi greutate nu vad rostul. nuuuuuuu clar ca nu fac cu aceeasi greutate atunci ce rost are? categoric maresc mereu greutatea de ex la tractiuni atarn de centura cate 5kg 10 gk si asa mai departe
|
sus |
|
florin_scorp
Senior member 87 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 22 feb 2010 21:38 de florin_scorp
Desi nu imi este adresata mie intrebarea iti voi raspunde cu o alta intrebare: spune-mi te rog un exercitiu pentru spate pentru masa musculara si unul care nu e pentru masa musculara? Din aceasta intrebare reiese ca nu exista exercitiu care sa nu fie pentru masa musculara atat timp cat sunt executate corect si toti ceilalti factori pentru crestere sunt optimi.
Am intrebat de exercitii pt spate deoarece aici este o gama larga de exercitii iar toate au un scop comun: cresterea masei musculare (in conditiile amintite mai sus).
Referitor la intrebarea ta. Avantajul impinsului din culcat e faptul ca poti "stresa" muschiul mai mult decat la fluturari deoarece poti folosii o greutate mare, dar asta nu catalogheaza acest exercitiu ca unul "pentru masa".
Exercitile nu pot fi impartite in cele pentru masa musculara si cele pentru definire sau mai stiu eu ce (atat timp cat vb. de miscare anaeroba). cu tot respectul da mi voie sa te contrazic exista asa zisele exercitii compuse ptr masa musculara cele clasice care le foloseste toata lumea cand vrea masa musculara impinsul orizontal,geno,ramat,indreptari,impins de la ceafa, de ce nu ti construiesti muschii doar cu fluturari si cu ramat din sezand la scripete ? simplu fiindca nu ti contsruieste suficient masa musculara nu? spune ne acum ca tu folosesti la sala doar scripeti si nu exercitiile clasice ,,brute greutatile libere cele numite pe buna dreptate ,,exercitii ptr masa ,,, exemplu ptr exercitiu spate exercitiu masa= ramat din aplecat cu bara. si ex ptr definire ramat cu un brat la scripete
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BI
scris pe 22 feb 2010 21:56 de Macho
cu tot respectul da mi voie sa te contrazic exista asa zisele exercitii compuse ptr masa musculara cele clasice care le foloseste toata lumea cand vrea masa musculara impinsul orizontal,geno,ramat,indreptari,impins de la ceafa, de ce nu ti construiesti muschii doar cu fluturari si cu ramat din sezand la scripete ? simplu fiindca nu ti contsruieste suficient masa musculara nu? spune ne acum ca tu folosesti la sala doar scripeti si nu exercitiile clasice ,,brute greutatile libere cele numite pe buna dreptate ,,exercitii ptr masa ,,, exemplu ptr exercitiu spate exercitiu masa= ramat din aplecat cu bara. si ex ptr definire ramat cu un brat la scripete
despre ce ai vb tu este mai corect spus ca sunt exercitii(exercitiile de baza)care vor stimula mai bine si mai multi muschi, de ex:impins cu bara pt piept,ramat,indreptari,geno...
nu exista exercitiu pentru definire cum ai scris tu ultima propozitie,definirea si masa musculara depind si de alti factori nu doar de exercitii....este gresit sa spui ca un exercitiu este pentru definire la fel cum e gresit sa spui ca daca faci 15 -20 de repetari la fel e o metoda de definire...astea sunt niste mituri care se aud prin sala de la oameni care nu prea cunosc prea multe despre sportul asta...la noi toata lumea se pricepe la politica,fotbal si mai nou culturism
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BI
scris pe 22 feb 2010 22:00 de gere
cu tot respectul da mi voie sa te contrazic exista asa zisele exercitii compuse ptr masa musculara cele clasice care le foloseste toata lumea cand vrea masa musculara impinsul orizontal,geno,ramat,indreptari,impins de la ceafa, de ce nu ti construiesti muschii doar cu fluturari si cu ramat din sezand la scripete ? simplu fiindca nu ti contsruieste suficient masa musculara nu? spune ne acum ca tu folosesti la sala doar scripeti si nu exercitiile clasice ,,brute greutatile libere cele numite pe buna dreptate ,,exercitii ptr masa ,,, exemplu ptr exercitiu spate exercitiu masa= ramat din aplecat cu bara. si ex ptr definire ramat cu un brat la scripete
nu folosesc doar scripeti, doar cu toate acestea eu nu as cataloga exercitile in cele pt. masca musculara si cele pentru.... (chiar, celelalte ce scop au atunci?). Daca la unele poti folosi greuatati mai mari, la altele poti izola mai bine s.a.m.d, daca la unele lucreaza mai multi muschi la altele lucreaza mai putini s.a.m.d.
Subscriu la ce a scris Macho privind exercitile "pt. definire".
|
sus |
|
florin_scorp
Senior member 87 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMEN
scris pe 22 feb 2010 22:12 de florin_scorp
despre ce ai vb tu este mai corect spus ca sunt exercitii(exercitiile de baza)care vor stimula mai bine si mai multi muschi, de ex:impins cu bara pt piept,ramat,indreptari,geno...
nu exista exercitiu pentru definire cum ai scris tu ultima propozitie,definirea si masa musculara depind si de alti factori nu doar de exercitii....este gresit sa spui ca un exercitiu este pentru definire la fel cum e gresit sa spui ca daca faci 15 -20 de repetari la fel e o metoda de definire...astea sunt niste mituri care se aud prin sala de la oameni care nu prea cunosc prea multe despre sportul asta...la noi toata lumea se pricepe la politica,fotbal si mai nou culturism
macho........cu tot respectul cuvenit ptr ca vad ca esti f vechi pe acest forum tu contrazici toate legile acestui sport explica ne te rog ti ai construit bicepsii cu flexii din stand cu fata la scripete? sau flexii cu bara sau gantere? arnold facea ptr definirea pectoralilor la sfarsitul antrenamentului asa zisele exercitii de ,,definire,, fluturari la scripeti
de ce nu a castigat masa musculara doar cu acest exercitiu? simplu fiindca acst exercitiu nu construieste masa musculara..doar ...cizeleaza masa musculara care exista si crede ma ...nu este un mit chiar exista ex ptr masa si ex ptr definire dar ...destul de bine te poti defini si cu un exercitiu cu haltera folosind foarte multe repetari
|
sus |
|
florin_scorp
Senior member 87 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMEN
scris pe 22 feb 2010 22:16 de florin_scorp
nu folosesc doar scripeti, doar cu toate acestea eu nu as cataloga exercitile in cele pt. masca musculara si cele pentru.... (chiar, celelalte ce scop au atunci?). Daca la unele poti folosi greuatati mai mari, la altele poti izola mai bine s.a.m.d, daca la unele lucreaza mai multi muschi la altele lucreaza mai putini s.a.m.d.
Subscriu la ce a scris Macho privind exercitile "pt. definire".
dar e simplu mai oameni buni ...pui masa cu haltera cizelezi masa obtinuta cu scripeti sau alte exercitii ptr izolare
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTREN
scris pe 22 feb 2010 22:25 de gere
Multi vorbesc despre exercitile de definire, chiar si cei cu multa experinta, dar sunt departe de realitate.
Pentru definire ai nevoie de alimentatie adecvata astfel incat sa arzi mai mult calorii decat consumi. Daca la sfarsit de antrenament faci un exercitiu "de definire" nu vei arde mai multe calorii ca si daca ai face un exercitiu "de masa". Esti de acord?
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 22 feb 2010 22:32 de Macho
florine...crede-ma ca nu te definesti daca faci mai multe repetari,singurul lucru ce o sa-l faci o sa slabesti din masa muculara deoarece nu o sa mai stimulezi muschiul cu aceeasi greutate mare....definirea inseamna regim+cardio...uita-te la antrenamente la pro cu cateva zile inainte de concursuri...fac indreptari cu 300 si piept cu 200 nu am vazut pe nimeni sa faca 20-25 de repetari
exercitiile de izolare nu inseamna doar scripeti...izolare poti sa faci si cu gantere si cu bara de exemplu flexii la scott cu bara sau cu gantere sunt exercitii de izolare...lary scott a fost primul din lume care a atins 50 de cm cu acest exercitiu la banca
exercitiile de baza de care zici tu stimuleaza masa musculara a intregului corp mai ales la geno si la indreptari dar eu pot sa-ti demostrez ca poti sa cresti in masa muculara doar cu exercitii de izolare si la fel pot sa-ti demonstrez ca nu cresti in masa muculara cu exercitii de baza daca NU MANANCI CE SI CAT TREBUIE!!!!
|
sus |
|
florin_scorp
Senior member 87 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AN
scris pe 22 feb 2010 22:34 de florin_scorp
Multi vorbesc despre exercitile de definire, chiar si cei cu multa experinta, dar sunt departe de realitate.
Pentru definire ai nevoie de alimentatie adecvata astfel incat sa arzi mai mult calorii decat consumi. Daca la sfarsit de antrenament faci un exercitiu "de definire" nu vei arde mai multe calorii ca si daca ai face un exercitiu "de masa". Esti de acord? fiecare om este singular in felul sau dau exeplul meu ..eu sant un ectomorf care ia foarte greu in greutate am 1,76 si 79 kg si mi a luat f mult timp sa ajung la greutatea asta spune mi tu ,,,cum pot sa pun masa musculara cu exercitii gen flexii la scripeti fluturari la helcometru peck deck ..etc .? nu e clar ca doar cu haltera pot pune masa?
pe de alta parte un tip gras de 100kg vrea sa slabeasca sa se defineasca ce ii recomanzi? un exercitiu greu cu haltera?ptr marirea masei? sau un exercitiu cu scripeti si repetari multe?
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT BICEPS
scris pe 22 feb 2010 22:34 de Gilu
gilu cum asa? sustii ca nu exista exercitii ptr masa?????? ca e un mit? atunci pune 2 incepatori sa faca 2 exercitii diferite unul impins orizontal ,iar celalt fluturari la scripete ptr piept, si vezi ? exista sau nu exercitii ptr masa? care crezi ca va pune masa musculara?
eu doar te intreb....nu vreau sa fiu ironic. ms Era vorba de crestere si scadere in greutate, masa sau fibrare cum zicea autorul postului, ori aceste 2 fenomene nu sunt afectate de greutatile si nr de repetari cu care lucrezi.Exista exiercitii compuse sau "de baza" in termeni mai comuni si de izolare, poate la izolare s-a referit, indiferent, eu am vrut sa evidentiez, adevarat fara multe argumente (pt ca sunt destule pe forum), faptul ca atunci cand vrei sa slabesti nu trebuie sa schimbi stilul de antrenament si sa faci 15 repetari cum spun unii "cunoscatori" gen profu de educatie fizica din luceu e shit ci trebuie sa te antrenezi la fel de intens si chiar sa reduci timpul petrecut in sala.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Macho
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 22 feb 2010 22:41 de Macho
fiecare om este singular in felul sau dau exeplul meu ..eu sant un ectomorf care ia foarte greu in greutate am 1,76 si 79 kg si mi a luat f mult timp sa ajung la greutatea asta spune mi tu ,,,cum pot sa pun masa musculara cu exercitii gen flexii la scripeti fluturari la helcometru peck deck ..etc .? nu e clar ca doar cu haltera pot pune masa?
pe de alta parte un tip gras de 100kg vrea sa slabeasca sa se defineasca ce ii recomanzi? un exercitiu greu cu haltera?ptr marirea masei? sau un exercitiu cu scripeti si repetari multe?
da unui tip de 100 de kg i-as recomanda sa lucreze cu greutati mari sa nu piarda din masa musculara ci sa si-o mareasca si sa dea jos cat mai multa grasime nu muschi...dar pentru asta trebuie sa stii ce sa faci in bucatarie
|
sus |
|
florin_scorp
Senior member 87 mesaje
|
scris pe 22 feb 2010 22:45 de florin_scorp
florine...crede-ma ca nu te definesti daca faci mai multe repetari,singurul lucru ce o sa-l faci o sa slabesti din masa muculara deoarece nu o sa mai stimulezi muschiul cu aceeasi greutate mare....definirea inseamna regim+cardio...uita-te la antrenamente la pro cu cateva zile inainte de concursuri...fac indreptari cu 300 si piept cu 200 nu am vazut pe nimeni sa faca 20-25 de repetari
exercitiile de izolare nu inseamna doar scripeti...izolare poti sa faci si cu gantere si cu bara de exemplu flexii la scott cu bara sau cu gantere sunt exercitii de izolare...lary scott a fost primul din lume care a atins 50 de cm cu acest exercitiu la banca
exercitiile de baza de care zici tu stimuleaza masa musculara a intregului corp mai ales la geno si la indreptari dar eu pot sa-ti demostrez ca poti sa cresti in masa muculara doar cu exercitii de izolare si la fel pot sa-ti demonstrez ca nu cresti in masa muculara cu exercitii de baza daca NU MANANCI CE SI CAT TREBUIE!!!!
da la faza cu alimentatia trebuie sa fiu de acord cu tine ....daca nu ai un regim adecvat esti .....nepregatit atunci ...dar despre lary scott stiu ca acea banca lary scott ii poarta numele datorita faptului ca este inventata de el si a fost primul culturist care a atins 50 cm la brat spune el datorita acestei banci sau si datorita acestei banci ,cat priveste ca tu poti demonstra ca poti sa pui masa musculara doar cu exercitii de izolare ,,,...renunti tu la impins cu bara la geno la ramaturi indreptari ....si faci doar fluturari si scripeti?
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
scris pe 22 feb 2010 22:47 de Tarzanel
Ma bag si eu in discutie... desi nu are legatura cu tema topicului, am observat ca s-a deviat nitel de la subiect. Intrebarea mea e tot cu trimitere la ex de baza si cele de izolare. Va intreb si pe voi, ca pe alt site m-am lamurit ce si cum....fandarile ca ce exercitiu le luati? ca cele de baza sau ca cele de izolare...atentie nu ma refer la modul in care construiesc masa (adica de masa sau de definire, asa cum am vazut ca au scri unele pers). Eu le consider ex de baza (nu la fel de bune constructoare de masa ca genu dar nici de izolare nu pot precum sunt flexia sau extensia gambei pe coapsa).
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 22 feb 2010 22:49 de Macho
nu e vorba de renuntat discutia e ca se poate creste si cu exercitii de izolare ...nu trebuie sa faci fluturari la cabluri...poti sa faci fluturari cu gantere chiar foarte mari daca poti
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 22 feb 2010 22:56 de Gilu
Flexii la banca scott e un exercitiu de izolare.
@Florin.Se pare ca vorbim de 2 lucruri diferite, din cauza unei greseli de exprimare care se datoreaza tocmai acelor "cunoscatori" la care faceam referire in postul de mai sus.
Repet:
Exista exercitii compuse si exercitii de izolare....NICI UNU' din ele nu este pt definire sau pt masa.
"Masa" se refera la crestere in greutate iar "definire" la scaderea in greutate.Exercitiile anaerobe nu afecteaza cresterea sau scaderea in greutate, ele doar ofera un stimul, pe care-l poti numi "oportunitate" de crestere, asta insemnand ca daca ai calorii/proteine/odihna....vor face muschiul sa creasca, da ca nu....nu.
Asta ca sa nu mai facem confuzie intre masa/definire, adica perioadele culturistilor competitori si exercitiile "de masa" si cele de izolare (NU DEFINIRE).
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 22 feb 2010 22:58 de Gilu
fandarile ca ce exercitiu le luati? ca cele de baza sau ca cele de izolare...atentie nu ma refer la modul in care construiesc masa (adica de masa sau de definire, asa cum am vazut ca au scri unele pers). Eu le consider ex de baza (nu la fel de bune constructoare de masa ca genu dar nici de izolare nu pot precum sunt flexia sau extensia gambei pe coapsa). E un exercitiu compus, deci....de masa, cred
Intrati aici=>
|
sus |
|
Tarzanel
|
scris pe 22 feb 2010 23:04 de Tarzanel
Gilu, nu m-ai inteles...nici eu nu am fost explicit, scuze. Hai sa fac o scurta povestioare, in urma careia (combinata si cu alte evenimente) am luat ban. Pe topculturism.ro aveam cont. INtr-un topic o fata vroia sa slabeasca doar la coapse si solduri. Cristi Neagu care e 'sefu' acolo...ii recomanda ceva, printre care si fandarile si in paranteza pune exercitiu de izolare. Eu stiu prea bn ce inseamna izolare, la ce este folosita de culturisti si in special in ce perioade si ce inseamna definirea. Eu cand am citit mesajul postat de Neagu...intreb: fandarile sunt exercitiu de izolare? si continuu cu: cred ca v-ati grabit sau nu imi explic....la care rasp lui ceva in genu...nu stii nimic, pune mana sa citesti, te-ai gandit prost, etc, etc...nu aduci dovezi...etc etc. Eu uimit de reactia lui (el probabil ca eu cu rautate, am vrut sa-l contrazic)ii dau 2 linkuri de pe siteul lui ca dovada unde fandarile erau considerate ex de baza. Si ii zic ca eu stiam ca un ex compus (multi articular) este de baza. Nu am specificat ca ar fi un constructor de masa identic cu genuflexiunile...in fine, discutia a degenerat, mi-a lasat niste mesaje cu tente ironice, i-am rasp obraznic...s-au bagat si altii , au iesit injuraturi, etc...faptul e consumat.
|
sus |
|
florin_scorp
Senior member 87 mesaje
|
scris pe 22 feb 2010 23:12 de florin_scorp
Flexii la banca scott e un exercitiu de izolare.
@Florin.Se pare ca vorbim de 2 lucruri diferite, din cauza unei greseli de exprimare care se datoreaza tocmai acelor "cunoscatori" la care faceam referire in postul de mai sus.
Repet:
Exista exercitii compuse si exercitii de izolare....NICI UNU' din ele nu este pt definire sau pt masa.
"Masa" se refera la crestere in greutate iar "definire" la scaderea in greutate.Exercitiile anaerobe nu afecteaza cresterea sau scaderea in greutate, ele doar ofera un stimul, pe care-l poti numi "oportunitate" de crestere, asta insemnand ca daca ai calorii/proteine/odihna....vor face muschiul sa creasca, da ca nu....nu.
Asta ca sa nu mai facem confuzie intre masa/definire, adica perioadele culturistilor competitori si exercitiile "de masa" si cele de izolare (NU DEFINIRE).
mda am inteles ...dar de fapt cred ca nu m am exprimat corect m am lasat dus de val exercitii de masa si exercitii de izolare ..care de fapt cred si din ce am citit si ce am vazut prin sali ..ajuta foarte mult intr o masura mult mai mare la definirea unui sportiv nu trebuie neaparat sa am dreptate .....e o opinie doar
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 22 feb 2010 23:14 de Macho
Gilu, nu m-ai inteles...nici eu nu am fost explicit, scuze. Hai sa fac o scurta povestioare, in urma careia (combinata si cu alte evenimente) am luat ban. Pe topculturism.ro aveam cont. INtr-un topic o fata vroia sa slabeasca doar la coapse si solduri. Cristi Neagu care e 'sefu' acolo...ii recomanda ceva, printre care si fandarile si in paranteza pune exercitiu de izolare. Eu stiu prea bn ce inseamna izolare, la ce este folosita de culturisti si in special in ce perioade si ce inseamna definirea. Eu cand am citit mesajul postat de Neagu...intreb: fandarile sunt exercitiu de izolare? si continuu cu: cred ca v-ati grabit sau nu imi explic....la care rasp lui ceva in genu...nu stii nimic, pune mana sa citesti, te-ai gandit prost, etc, etc...nu aduci dovezi...etc etc. Eu uimit de reactia lui (el probabil ca eu cu rautate, am vrut sa-l contrazic)ii dau 2 linkuri de pe siteul lui ca dovada unde fandarile erau considerate ex de baza. Si ii zic ca eu stiam ca un ex compus (multi articular) este de baza. Nu am specificat ca ar fi un constructor de masa identic cu genuflexiunile...in fine, discutia a degenerat, mi-a lasat niste mesaje cu tente ironice, i-am rasp obraznic...s-au bagat si altii , au iesit injuraturi, etc...faptul e consumat.
acolo pe forumu ala mistoul e mai prezent decat informatia utila...de aceea multi culturisti cu valoare nu mai scriu pe acel forum
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 22 feb 2010 23:21 de Macho
mda am inteles ...dar de fapt cred ca nu m am exprimat corect m am lasat dus de val exercitii de masa si exercitii de izolare ..care de fapt cred si din ce am citit si ce am vazut prin sali ..ajuta foarte mult intr o masura mult mai mare la definirea unui sportiv nu trebuie neaparat sa am dreptate .....e o opinie doar
crede-ne ca nu vrem sa te ducem in eroare...spunem niste constatari care ni s-au intamplat noua in atatia ani de antrenament...
uite sa iti dau un ex:imi spuneai de flexiile cu bara pt biceps din picioare....la acel exercitiu esti tentat sa crezi ca daca pui greutate mai mare vei avea si rezultate mai bune,dar realitatea e ca pe masura ce vei creste greutatea executia va avea de suferit si nu o sa izolezi cum trebuie bicepsul...eu dupa foarte multa vreme mi-am dat seama ca imi intra mult si umarul si ca imi dadeam acel balans din lombari...am inceput sa am rezultate foarte bune de cand am inceput sa folosesc mai mult banca scott,si flexiile concentrate pe genunchi...stimulam mult mai bine bicepsul si nu fura alt muschi din travaliu
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 22 feb 2010 23:23 de Gilu
Gilu, nu m-ai inteles...nici eu nu am fost explicit, scuze. Hai sa fac o scurta povestioare, in urma careia (combinata si cu alte evenimente) am luat ban. Pe topculturism.ro aveam cont. INtr-un topic o fata vroia sa slabeasca doar la coapse si solduri. Cristi Neagu care e 'sefu' acolo...ii recomanda ceva, printre care si fandarile si in paranteza pune exercitiu de izolare. Eu stiu prea bn ce inseamna izolare, la ce este folosita de culturisti si in special in ce perioade si ce inseamna definirea. Eu cand am citit mesajul postat de Neagu...intreb: fandarile sunt exercitiu de izolare? si continuu cu: cred ca v-ati grabit sau nu imi explic....la care rasp lui ceva in genu...nu stii nimic, pune mana sa citesti, te-ai gandit prost, etc, etc...nu aduci dovezi...etc etc. Eu uimit de reactia lui (el probabil ca eu cu rautate, am vrut sa-l contrazic)ii dau 2 linkuri de pe siteul lui ca dovada unde fandarile erau considerate ex de baza. Si ii zic ca eu stiam ca un ex compus (multi articular) este de baza. Nu am specificat ca ar fi un constructor de masa identic cu genuflexiunile...in fine, discutia a degenerat, mi-a lasat niste mesaje cu tente ironice, i-am rasp obraznic...s-au bagat si altii , au iesit injuraturi, etc...faptul e consumat. Am priceput.Deci, sunt de aceeasi parere cu tine.Geno si fandarile sunt exercitii compuse, prin natura lor.Dar evident ca geno sunt un exercitiu mai EFICIENT!n-are rost sa mai spun asta....
Intrati aici=>
|
sus |
|
florin_scorp
Senior member 87 mesaje
|
scris pe 22 feb 2010 23:40 de florin_scorp
crede-ne ca nu vrem sa te ducem in eroare...spunem niste constatari care ni s-au intamplat noua in atatia ani de antrenament...
uite sa iti dau un ex:imi spuneai de flexiile cu bara pt biceps din picioare....la acel exercitiu esti tentat sa crezi ca daca pui greutate mai mare vei avea si rezultate mai bune,dar realitatea e ca pe masura ce vei creste greutatea executia va avea de suferit si nu o sa izolezi cum trebuie bicepsul...eu dupa foarte multa vreme mi-am dat seama ca imi intra mult si umarul si ca imi dadeam acel balans din lombari...am inceput sa am rezultate foarte bune de cand am inceput sa folosesc mai mult banca scott,si flexiile concentrate pe genunchi...stimulam mult mai bine bicepsul si nu fura alt muschi din travaliu macho crede ma ca nici eu nu vorbesc doar asa sa ma aflu in treaba ceva ani de experienta am si eu ...doar ca ..vazi tu nu este o regula ptr toata lumea ori eu nu pot niciodata sa construiesc bicepsi cu flexii concentrate sau piept cu peck deck sau alte artificii dintr astea ...doar bara si gantere ..atat imi merge ..tu ce tip somatic preponderent? esti? poate esti un mezomorf caruia ii merge bine cu toate exercitiile cu orice fel de hrana pui f usor masa..eu sant in extrema cealalta ...ectomorf longilin cu oase si incheieturi subtiri ..care pun foarte greu masa ce exercitii mi ai recomanda mie? vezi? tre sa ai ceva informatii despre un om daca ii dai ceva sfaturi dar crede ma ca daca m ai sfatui sa fac flexii cu gantera cu cotul pe genunchi .....cred ca nu ar fi benefic
|
sus |
|
Tarzanel
|
scris pe 22 feb 2010 23:57 de Tarzanel
Partial ii dau dreptate lui Macho referitor la ex de izolare, la flexii concentrate. Pe multi de-a lungul timpului i-am vazut cu bara sau cu ganterele din stand si faceau un balans de zici ca vroiau sa arunce prin sala cu greutatile. La banca sau la flexii concentrate este greu sa trisezi. Dar sunt etape in viata culturistului in care si acele trisari, zvacniri, elanuri isi au rostul lor cu conditia sa fie executate cu "cap". Si referitor la ex de izolare, cabluri, banci, etc versus cele considerate "grele"...daca e sa ne luam stric dupa o definitie a culturismului, ca fiind sportul in care practicantul doreste o dezv a masei musc, cu putina grasime, simetrie, proportionalitate, etc...prin ajutorul unor exercitii facute impotriva unor greutati...rezulta ca poti creste in masa (poate sau nu) la fel de bn si cu cele de izolare, scripeti, cabluri precum cu cele considerate "constructoarele de masa".
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 22 feb 2010 23:59 de Macho
macho crede ma ca nici eu nu vorbesc doar asa sa ma aflu in treaba ceva ani de experienta am si eu ...doar ca ..vazi tu nu este o regula ptr toata lumea ori eu nu pot niciodata sa construiesc bicepsi cu flexii concentrate sau piept cu peck deck sau alte artificii dintr astea ...doar bara si gantere ..atat imi merge ..tu ce tip somatic preponderent? esti? poate esti un mezomorf caruia ii merge bine cu toate exercitiile cu orice fel de hrana pui f usor masa..eu sant in extrema cealalta ...ectomorf longilin cu oase si incheieturi subtiri ..care pun foarte greu masa ce exercitii mi ai recomanda mie? vezi? tre sa ai ceva informatii despre un om daca ii dai ceva sfaturi dar crede ma ca daca m ai sfatui sa fac flexii cu gantera cu cotul pe genunchi .....cred ca nu ar fi benefic
dupa vreo 12-13 ani de fotbal practicat de la 8 ani ,n-am avut cum sa fiu decat un ectomorf extrem la cate calorii consumam si cate mancam...doar picioarele erau de mine...in rest parca eram un profil desenat pe-o foaie...cam asa eram de ,,gros"si din profil cat o foaie de hartie....de pe la 20 de ani am inceput sa-mi dau seama ca problema mea nu era in sala,era in bucatarie...si uite asa am reusit sa cresc de pe la vreo 65-70 de kg cate aveam pana la 100 kg
te-ai gandit ca problema ta pentru care nu cresti suficient nu e la antrenament?si poate fii in alta parte?99 la suta din cei care nu sunt multumiti de rezultate au o alimentatie insuficienta,cat despre faza cu flexiile ....eu faceam flexii la scott cu bara si cu 60 kg cursa completa ...crede-ma ca poti sa-ti cresti bicepsul cu astfel de exercitii de izolare
|
sus |
|
Tarzanel
|
scris pe 23 feb 2010 00:16 de Tarzanel
dupa vreo 12-13 ani de fotbal practicat de la 8 ani ,n-am avut cum sa fiu decat un ectomorf extrem la cate calorii consumam si cate mancam...doar picioarele erau de mine...in rest parca eram un profil desenat pe-o foaie...cam asa eram de ,,gros"si din profil cat o foaie de hartie....de pe la 20 de ani am inceput sa-mi dau seama ca problema mea nu era in sala,era in bucatarie...si uite asa am reusit sa cresc de pe la vreo 65-70 de kg cate aveam pana la 100 kg
te-ai gandit ca problema ta pentru care nu cresti suficient nu e la antrenament?si poate fii in alta parte?99 la suta din cei care nu sunt multumiti de rezultate au o alimentatie insuficienta,cat despre faza cu flexiile ....eu faceam flexii la scott cu bara si cu 60 kg cursa completa ...crede-ma ca poti sa-ti cresti bicepsul cu astfel de exercitii de izolare
Poate ca am interpretat gresit cuvintele tale....dar vreau sa zic ca tipul somatic nu prea are legatura cu masa musculara, numarul de kg si inaltimea. Adica poti sa ai 100 de kg si sa fii ecto. Daca alegai mai mult si erai mai slabut in partea sup nu inseamna neaparat ca esti ecto...poate ca ai si unele trasaturi de ecto combinate cu mezo.
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 23 feb 2010 01:05 de Macho
Poate ca am interpretat gresit cuvintele tale....dar vreau sa zic ca tipul somatic nu prea are legatura cu masa musculara, numarul de kg si inaltimea. Adica poti sa ai 100 de kg si sa fii ecto. Daca alegai mai mult si erai mai slabut in partea sup nu inseamna neaparat ca esti ecto...poate ca ai si unele trasaturi de ecto combinate cu mezo.
ai inteles gresit eu am vrut sa spun ca acele kg 35-30 cate am pus mi le-am facut schimbandu-mi modul de viata si totodata mi s-a schimbat si tipul somatic,din ecto cu putine aspecte din mezo am ajuns endo-mezo,si din baiatul care putea manca orice,la orice ora tot eram vascularizat si abdomenul il putea concura cu a lui peter andre ,am ajuns sa fac diete drastice pentru ca sa-mi mentin abdomenul la un nivel decent si asta deoarece nu mai aveam aceleasi arderi,nu mai pierdeam atatea calorii,nu mai eram in catabolism muscular si in supraantrenament....ma antrenam altfel,alimentatia era alta si odihna la fel
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 23 feb 2010 08:04 de Gilu
ai inteles gresit eu am vrut sa spun ca acele kg 35-30 cate am pus mi le-am facut schimbandu-mi modul de viata si totodata mi s-a schimbat si tipul somatic,din ecto cu putine aspecte din mezo am ajuns endo-mezo,si din baiatul care putea manca orice,la orice ora tot eram vascularizat si abdomenul il putea concura cu a lui peter andre ,am ajuns sa fac diete drastice pentru ca sa-mi mentin abdomenul la un nivel decent si asta deoarece nu mai aveam aceleasi arderi,nu mai pierdeam atatea calorii,nu mai eram in catabolism muscular si in supraantrenament....ma antrenam altfel,alimentatia era alta si odihna la fel
Eeee.....batranetile macho!!
Intrati aici=>
|
sus |
|
florin_scorp
Senior member 87 mesaje
|
scris pe 23 feb 2010 12:45 de florin_scorp
exact...sunt unii oameni care si la 80 de ani raman ca si in tinerete,suplii,longilini,fara pic de grasime...dar altii se schimba radical...deobicei multi care au facut sport de performanta sau doar de placere si s-au lasat brusc,s-au ,,transformat"...norocul meu a fost ca m-am indragostit de culturism la momentul potrivit altfel cred ca eram un obez somalez mai macho ....tipul somatic nu il poti schimba tu ..cu el te nesti tine de genetic tu poti doar sa pui masa musculara pe scheletul osos ......e ca si cum ....pui un motor de bmw pe o dacie ......dacia sa nascut dacie doar ca o poti imbunatati ..
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 din 27
| |
|