Pagina 1 2 3 4 5 din 5
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
Jurnal Dragos
scris pe 3 feb 2013 20:56 de Hotea
De 2 saptamani m-am reapucat de sala(inainte am facut 1/2 luni sala)
Am 15 ani ,61 kg (pt moment) , 177cm inaltime si 31 cm in brat.De gand am inceput sala am incercat sa mananc mai sanatos,prin sanatos spun ca am inceput sa beau mai multa apa (am lasat pepsi la o parte) am inceput sa mananc mai mult,iar pe langa mese am obligatoriu niste gustari(iaurt cu fulgi de ovaz +mieri sau alte combinatii).
Pentru moment nu vreau sa iau niciun supliment nutritiv,vreau sa fac ,,curat'' pana in vara ,iar cand incep din nou scoala vreau sa iau gfx8.
Programul meu actual la sala :
Luni (piept-abdomen)
Exercitii banca inclinat (3 serii a cate 6-10 repetari)
Exercitii banca dreapta (3 serii a cate 6-10 repetari)
Fluturari cu gantera pe banca inclinata (3 serii a cate 6-10 repetari)
Fluturari cu gantera pe banca declinata (3 serii a cate 6-10 repetari)
Marti(triceps-picioare)
Incep cu extentii la scriepte (folosesc 2 tipuri de bari,o bara este ca un triunghi cu varful in sus dar fara latura de jos,iar cealalta este dreapta)execut 3 serii a cate 6-10 repetari la fiecare
-extentii cu bara de pe banca cu priza ingusta aici fac tot 3 serii a cate 6-10 repetari
- extensii cu bara z de pe plan drept (3 serii a cate 6-10 repetari)
Pt picioare : gambe-ridicari pe varfuri cu haltera in mana
coapse- flexii cu ,,aparatul'' la banca pe spate si pe burta.
Miercuri (pauza)
Joi (Spate,trapez)
Pt spate execut urmatoarele exercitii:
-tras la scripete cu bara dreapta (priza larga) pana la ceafa 3serii 6-10repetari
-tras la scriepte cu bara dreapta la piept (priza larga) 3 serii 6-10 repetari
-ramat la scripete 3 serii a cate 6-10 repetari
-ramat la banca cu gantera 3 serii a cate 6-10 repetari
Pt trapez fac ridicari de umeri cu gantera 2 serii
si cu bara dreapta 2 serii
Vineri (biceps,umeri,abdomen)
Pt biceps :
-Flexii hamer (3 serii-6-10 repetari)
-Flexii cu bara dreapta(3 serii -6-10repetari)
-Flexii cu bara H ((3 serii 6-10 repetari)
-FLexii cu bara z la banca Scott(3 serii 6-10 repetari)
Pt umeri :
Ridicari frontale/lateral(3 serii pt fiecare a cate 6-10 repetari)
Ridicarea barei z pana la barbie 3 serii 6-10 repetari
Fluturari laterale din aplecat(3 serii 6-10 repetari)
Am cateva intrebari la care as dori un raspuns daca se poate.
1) Are ceva daca fac doar o grupa importanta pe zi?(eu zic ca e mai bine sa nu aglomerez)
2) Este vreo problema daca fac vineri in ultma zi biceps?(bicepsul e o grupa importanta si nu vreau sa o neglijez)
3) Sunt eficiente exercitiile pe care le fac la fiecare grupa in parte?Daca nu,care sunt cele mai bune exercitii pe care ar trebui sa le fac la grupa respectiva?
Si ultima intrebare
4) Este echilibrat programul meu de sala sau trebuie sa modific cevA?
Sunt nou in ,,culturism'' si din aceasta cauza pun astfel de intrebari .
Multumesc . Respect!!!
Editat de Hotea pe 3 feb 2013 21:59
" Man, the emotions change so I can never trust a bitch! "
|
sus |
|
symba
Veteran member 213 mesaje
|
Re: Jurnal Dragos
scris pe 6 feb 2013 16:13 de symba
1. Nu are nimic daca faci doar o grupa pe zi. Pentru incepatori chiar e recomandat.
2. Nu stiu daca e o problema..nu am incercat..am mai vazut programe care aveau bicepsul in ultima zi.
3. Daca vrei sa cresti in masa musculara, nu sunt prea eficiente(pt picipoare genuflexiunile is baza, pt spate tractiunile)...uite aici cele mai eficiente exercitii: http://www.culturism.ro/antrenament/exercitiile-de-baza-pentru-dezvoltarea-masei-musculare.html
4. Programul este bunicel...eu il urmez pe asta:
http://www.culturism.ro/antrenament/sistemul-de-antrenament-pentru-masa-musculara-gimu-greutate-intensitate-moderatie-usor.html
bafta!
Some call it an obsession, I call it a lifestyle!
|
sus |
|
Undisputed
Expert member 527 mesaje
|
scris pe 6 feb 2013 16:24 de Undisputed
Programul mentionat de tine nu e cam bine stricturat, triceps dupa piept etc
Daca tot vrei un program 4 zile/saptamina incearca:
Luni: Piept+triceps
Marti: Spate+biceps
Miercuri: Pauza
Joi: Picioare+abdomen
Vineri: Umeri+trapez.
Pentru grupele mari faci cite 3-4 exercitii a cite 3-4seturi si pentru grupele mici faci 2-3 exercitii a cite 3-4seturi, repetarile variezi intre 6-15 in functie de grupa musculara. Bafta!
Editat de Undisputed pe 6 feb 2013 16:24
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 6 feb 2013 20:06 de Hotea
Pentru grupele mari faci cite 3-4 exercitii a cite 3-4seturi si pentru grupele mici faci 2-3 exercitii a cite 3-4seturi, repetarile variezi intre 6-15 in functie de grupa musculara. Bafta!
am citit undeva ca nu e bine sa faci spate si biceps in aceasi zi findca la spate soliciti ceva mai mult bicepsul,iar astfel nu poti sa lucrezi dupa cum trebuie.Ok,voi urma programul spus de tine,dar de exercitile pentru fiecare grupa ce zici?Sunt oke?
|
sus |
|
symba
Veteran member 213 mesaje
|
scris pe 6 feb 2013 20:30 de symba
mai bine urmezi asta:
Luni: piept, biceps, abdomen
Marti: cvadriceps, biceps femural, gambe
Miercuri: PAUZA
Joi: Umeri, triceps, abdomen
Vineri: spate, trapez, antebrat
eu il urmez si imi merge bine
Some call it an obsession, I call it a lifestyle!
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 10 feb 2013 16:13 de Hotea
Are ceva daca fac doar o grupa pe zi?Mi se pare mai relaxant.Am modificat bicepsul cu tricepsul :
Luni : Piept + abdomen
Marti : Biceps + picioare
Miercuri -
Joi: spate + trapez
vineri : triceps + umeri + abdomen
Ce ziceti de programul acesta?Daca nu e bun , spuneti-mi dumneavoastra un program ,dar sa fie tot asa , cu cate o grupa pe zi(grupa importanta).
Mai am o intrebare , daca marti cand fac biceps + picioare merg si la alergat are ceva?Alergatul influenteaza masa musculara cumva?(in sensul ca nu voi mai pune masa musculara daca si alerg).
Editat de Hotea pe 10 feb 2013 16:17
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
scris pe 10 feb 2013 16:19 de raduroberti
Are ceva daca fac doar o grupa pe zi?Mi se pare mai relaxant.Am modificat bicepsul cu tricepsul :
Miercuri -
Ce ziceti de programul acesta?Daca nu e bun , spuneti-mi dumneavoastra un program ,dar sa fie tot asa , cu cate o grupa pe zi(grupa importanta).
Mai am o intrebare , daca marti cand fac biceps + picioare merg si la alergat are ceva?Alergatul influenteaza masa musculara cumva?(in sensul ca nu voi mai pune masa musculara daca si alerg).
Multumesc.
eu alerg 5 zile din 7 dar cand fac picioare niciodata ))nustiu ce intrenament faci tu la picioare dar eu dupa ce il termin abia mai pot sa cobor 5 trepte dar sa mai si alerg...
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 10 feb 2013 16:21 de HuangZ
Miercuri -
Daca alergi pierzi calorii iar tu ai nevoie de calorii pentru a creste in masa musculara, daca esti in perioada bulk nu ai nevoie de alergat chiar daca este sanatos.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 10 feb 2013 19:52 de Hotea
Daca alergi pierzi calorii iar tu ai nevoie de calorii pentru a creste in masa musculara, daca esti in perioada bulk nu ai nevoie de alergat chiar daca este sanatos.
Scuze,nu vreau sa par nesimtit , dar as dori sfaturi de la useri mai inaintati in varsta ,cu mai multa experienta.
Referitor la ce a spus radu ,eu la picioare nu fac decat flexii la banca pe fata si pe burta. Nu vreau sa fac alergari pentru a imi dezvolta muschii de la picioare, eu vreau sa fac alergari pentru a scapa de grasimea abdominala.(nu am foarte multa , un strat subtire).Intrebarea e urmatoarea : Alergarile influenteaza masa musculara?(cum am spus si mai sus : nu voi mai creste in masa musculara daca o data pe saptamana alerg 10-15 ture de stadion?)
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 11 feb 2013 10:07 de basu
Scuze,nu vreau sa par nesimtit , dar as dori sfaturi de la useri mai inaintati in varsta ,cu mai multa experienta.
Referitor la ce a spus radu ,eu la picioare nu fac decat flexii la banca pe fata si pe burta. Nu vreau sa fac alergari pentru a imi dezvolta muschii de la picioare, eu vreau sa fac alergari pentru a scapa de grasimea abdominala.(nu am foarte multa , un strat subtire).Intrebarea e urmatoarea : Alergarile influenteaza masa musculara?(cum am spus si mai sus : nu voi mai creste in masa musculara daca o data pe saptamana alerg 10-15 ture de stadion?)
Nu cred ca daca alergi o data pe saptamana vei bloca acumularea de masa musculara. Dar in alta ordine de idei poti baga si serii de 30-40 de repetari la geno. E posibil sa iti treaca de chestia cu alergarea foarte repede. Controleaza dieta. Vei slabii.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 11 feb 2013 10:20 de Hotea
Nu cred ca daca alergi o data pe saptamana vei bloca acumularea de masa musculara. Dar in alta ordine de idei poti baga si serii de 30-40 de repetari la geno. E posibil sa iti treaca de chestia cu alergarea foarte repede. Controleaza dieta. Vei slabii.
Atunci o sa fac si genoflexiuni , dar fara greutate.
In legatura cu dieta , nu prea ma pricep , am 15 ani si sunt la inceputul drumului ! O sa mai caut pe forum niste raspunsuri!
De antrenament ce spuneti ? Eu zic ca e mai relaxant sa fac cate o grupa importanta pe zi ,in plus daca fac o grupa pe zi lucrez mai intens. E bine organizat ? : luni : piept+abdomen . marti : biceps+picioare .miercuri : pauza . joi : spate +trapez si vineri : triceps +abdomen+umeri!
Multumesc pt raspuns !
Editat de Hotea pe 11 feb 2013 10:30
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 12 feb 2013 23:08 de Hotea
Am o intrebare in legatura cu articulatiile mainilor(incheieturilor).
Cand fac exercitiul pt antebrat ,,Flexia palmelor cu haltera priza in supinatie'' ma cam dor la prima serie incheieturile.Un prieten mi-a spus ca ma dor findca nu sunt ,,tari'' si ca daca voi continua sa fac acest exercitiu in timp incheieturile se vor intari si nu voi mai intampina dureri de incheieturi.
Intrebarea e urmatoarea : Daca ma dor incheieturile (la prima serie) sa continui sa fac exercitiul?Este asa cum mi-a spus prietenul meu?(se intaresc in timp)
Imi e putin frica sa nu imi creez probleme daca fortez incheieturile ,iar mai tarziu sa ma doara in timpul antrenamentelor.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 12 feb 2013 23:11 de adi123
Am o intrebare in legatura cu articulatiile mainilor(incheieturilor).
Cand fac exercitiul pt antebrat ,,Flexia palmelor cu haltera priza in supinatie'' ma cam dor la prima serie incheieturile.Un prieten mi-a spus ca ma dor findca nu sunt ,,tari'' si ca daca voi continua sa fac acest exercitiu in timp incheieturile se vor intari si nu voi mai intampina dureri de incheieturi.
Intrebarea e urmatoarea : Daca ma dor incheieturile (la prima serie) sa continui sa fac exercitiul?Este asa cum mi-a spus prietenul meu?(se intaresc in timp)
Imi e putin frica sa nu imi creez probleme daca fortez incheieturile ,iar mai tarziu sa ma doara in timpul antrenamentelor.
la antebrat ai putea sa alegi o greutate mai usoara si in jur de 15 rep pe serie. si eu cam am aceeasi problema cu incheieturile daca aleg o greutate mult prea mare pentru acest exercitiu.
e valabil nu numai pentru antebrat. daca la orice alt exercitiu resimti unele dureri in afara de cele normale (muschii) e cazul sa iti modifici antrenamentul.
Editat de adi123 pe 12 feb 2013 23:14
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 13 feb 2013 13:37 de Hotea
la antebrat ai putea sa alegi o greutate mai usoara si in jur de 15 rep pe serie. si eu cam am aceeasi problema cu incheieturile daca aleg o greutate mult prea mare pentru acest exercitiu.
e valabil nu numai pentru antebrat. daca la orice alt exercitiu resimti unele dureri in afara de cele normale (muschii) e cazul sa iti modifici antrenamentul.
pai la antebrat fac cu 8 kg pe o parte si 8 pe alta,fac in jur de 30 de repetari.Daca fac cu greutate mai mica (ex 4 pe o parte si 4 pe alta) si fac 15 repetari nu simt nimic
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 13 feb 2013 14:15 de adi123
pai la antebrat fac cu 8 kg pe o parte si 8 pe alta,fac in jur de 30 de repetari.Daca fac cu greutate mai mica (ex 4 pe o parte si 4 pe alta) si fac 15 repetari nu simt nimic
incearca sa faci cu bara de 15kg atunci. nu trebuie sa insisti pe exercitiul cu gantere daca iti creaza probleme.
cu bara sunt 3 tipuri de exercitii: cu antebratele sprijinite pe picioare, cu antebratele la spate sau un exercitiu mai complicat ceva de genul asta: http://www.youtube.com/watch?v=iaB11CJwSPc
Editat de adi123 pe 13 feb 2013 14:16
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 14 feb 2013 15:07 de Hotea
incearca sa faci cu bara de 15kg atunci. nu trebuie sa insisti pe exercitiul cu gantere daca iti creaza probleme.
cu bara sunt 3 tipuri de exercitii: cu antebratele sprijinite pe picioare, cu antebratele la spate sau un exercitiu mai complicat ceva de genul asta: http://www.youtube.com/watch?v=iaB11CJwSPc
cu bara faceam si inainte doar ca ma sprijineam cu mainile pe o banca , exact cum e explicat exercitiul la antebrat aici pe forum ( e o poza gif ) . si pe bara puneam 16 kg ! La inceput ma dor incheieturile dar dupa prima serie durerea dispare! Am intrebat daca ar trebui sa mai fac exercitiul deoarece nu vreau sa imi creez probleme cu incheieturile.Cum am mai spus mi-a zis un prieten ca e normal sa ma doara incheieturile findca sunt slabe si ca daca o sa continui exercitiul o sa se intareasca! Renunt la exercitiu si o sa il fac pe acela pe care mi l-ati dat dumneavoastra ultimul ,explicat prin video . Mai am o intrebare insa, care sunt exercitiile pt intarirea incheieturilor?
Editat de Hotea pe 14 feb 2013 17:09
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 23 feb 2013 16:27 de Hotea
M-am gandit la un alt program.
Luni : piept + biceps
Marti : picioare+abdomen
Miercuri : pauza
Joi : Umeri + trapez
Vineri : Spate + triceps
Ce ziceti e mai echilibrat acum?Sa schimb joia cu vinerea sau e bine cum sunt acum?
M-am gandit sa fac cate 3-4 exercitii la fiecare grupa si sa schimb unele din exercitii la 3-4 saptamani , ce spuneti ar fi bine?
Multumesc.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 23 feb 2013 17:27 de adi123
M-am gandit la un alt program.
Luni : piept + biceps
Marti : picioare+abdomen
Miercuri : pauza
Joi : Umeri + trapez
Vineri : Spate + triceps
Ce ziceti e mai echilibrat acum?Sa schimb joia cu vinerea sau e bine cum sunt acum?
M-am gandit sa fac cate 3-4 exercitii la fiecare grupa si sa schimb unele din exercitii la 3-4 saptamani , ce spuneti ar fi bine?
Multumesc.
un singur lucru as modifica: joi umeri+triceps si vineri spate+trapez
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 23 feb 2013 18:30 de Hotea
un singur lucru as modifica: joi umeri+triceps si vineri spate+trapez
il fac asa atunci.Merci. E bine 3 (maxim 4) exercitii pe grupa?
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
scris pe 23 feb 2013 18:45 de s1d0x
il fac asa atunci.Merci. E bine 3 (maxim 4) exercitii pe grupa?
3 exercitii grupa mica, 4 exercitii grupa mare
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 24 feb 2013 21:34 de stefanp
3 exercitii grupa mica, 4 exercitii grupa mare e...relativ raspunsul.cu timpul fiecare isi da seama cite serii trebuie sa faca,nu exista un numar fix de serii sau repetari
Editat de stefanp pe 24 feb 2013 21:34
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 25 feb 2013 14:13 de Hotea
e...relativ raspunsul.cu timpul fiecare isi da seama cite serii trebuie sa faca,nu exista un numar fix de serii sau repetari
ma refeream la exercitii nu la serii sau repetari Merci pentru raspuns.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 2 mar 2013 18:46 de Hotea
Citesc pe aici,prin diferite jurnale ca sunt copii de15-16 ani care fac sala de 1-2 luni si ei spun ca se vede...(ca au pus masa musculara) .... eu fac de 2 luni cu o pauza de 1 saptamana , dar sincer nu prea se vede...foarte putin(in brat n-am crescut deloc) nu fac eu bine ceva sau ..?
Sunt ectomorf spre mezomorf.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 4 mar 2013 20:30 de Hotea
Citesc pe aici,prin diferite jurnale ca sunt copii de15-16 ani care fac sala de 1-2 luni si ei spun ca se vede...(ca au pus masa musculara) .... eu fac de 2 luni cu o pauza de 1 saptamana , dar sincer nu prea se vede...foarte putin(in brat n-am crescut deloc) nu fac eu bine ceva sau ..?
Sunt ectomorf spre mezomorf.
am si eu o intrebare,poate cam prosteasca...Azi am fost la sala si am facut piept + biceps...am lucrat 3 exercitii la biceps (la bara dreapta , flexii cu ganterele , bara h ) si am ajuns acasa si m-am masurat in brat,eram curios sa vad cat am la ,,cald'' si ... surpriza...31 .. exact cat am si la rece ,cum e posibil?Nu am lucrat bicepsul cum trebuie?Eu il simt lucrat ...(de la sala pana acasa cand m-am masurat am facut 15 min deci muschiul nu avea cum sa se raceasca...)
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 4 mar 2013 20:32 de CosminPerjo
am si eu o intrebare,poate cam prosteasca...Azi am fost la sala si am facut piept + biceps...am lucrat 3 exercitii la biceps (la bara dreapta , flexii cu ganterele , bara h ) si am ajuns acasa si m-am masurat in brat,eram curios sa vad cat am la ,,cald'' si ... surpriza...31 .. exact cat am si la rece ,cum e posibil?Nu am lucrat bicepsul cum trebuie?Eu il simt lucrat ...(de la sala pana acasa cand m-am masurat am facut 15 min deci muschiul nu avea cum sa se raceasca...)
Depinde cat de intens a fost antrenamentul si ce pauze ai facut intre serii.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 4 mar 2013 20:34 de sZoTaK
am si eu o intrebare,poate cam prosteasca...Azi am fost la sala si am facut piept + biceps...am lucrat 3 exercitii la biceps (la bara dreapta , flexii cu ganterele , bara h ) si am ajuns acasa si m-am masurat in brat,eram curios sa vad cat am la ,,cald'' si ... surpriza...31 .. exact cat am si la rece ,cum e posibil?Nu am lucrat bicepsul cum trebuie?Eu il simt lucrat ...(de la sala pana acasa cand m-am masurat am facut 15 min deci muschiul nu avea cum sa se raceasca...) te preocupi cu chestii care nu-si au rostul.
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 4 mar 2013 20:38 de adi123
tot ce trebuie sa faci e sa ai rabdare. la varsta ta vei creste in masa musculara de calitate. de aceea procesul ti se pare mai lent. important e sa nu te mai masori sau uiti in oglinda asa de des. poate deveni o obsesie. stiu din experienta. si eu in ultima vreme m-am mai linistit. progresul va veni de la sine daca faci totul bine.
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 4 mar 2013 20:55 de Tudor_d
Cand ai ajuns tu acasa, nu mai erai la cald, tricepsul era rece de tot si probabil nici nu mai puteai incorda prea tare bicepsul fiind obosit.
Daca vrei sa masori la cald, duci metru la sala, faci superseturi biceps/triceps si apoi te masori.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 4 mar 2013 21:41 de Hotea
Cand ai ajuns tu acasa, nu mai erai la cald, tricepsul era rece de tot si probabil nici nu mai puteai incorda prea tare bicepsul fiind obosit.
Daca vrei sa masori la cald, duci metru la sala, faci superseturi biceps/triceps si apoi te masori.
Oke.Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Ma gandeam ca nu am lucrat destul de intens!
Respect!!!
Editat de Hotea pe 4 mar 2013 21:41
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 11 mar 2013 22:11 de Hotea
I-auzi am mai auzit o perla...daca lucrezi gambele la sala nu mai cresti ) e adevarat?
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 5
| |
|