Pagina 1 2 3 4 5 din 5
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Jurnal Dragos
scris pe 16 mar 2013 08:15 de basu
Voi ce antrenament aveti la umeri?
Pana acum eu am urmat acesta :
- ridicari laterale cu ganterele
- ridicari frontale cu ganterele
- fluturari din aplecat
Ce credeti de impinsul cu ganterele din pozitia sezut...afecteaza cu ceva coloana?
Daca il faci corect nu afecteaza coloana. Asta daca nu este afectata ea dinainte de altceva. Ai grija ca la acest exercitiu - impins cu gantere- este importanta si modalitatea de ridicare a ganterelor. Daca nu esti suficient de puternic sau te ambitionezi sa lucrezi cu greutati foarte (pt tine mari) pune pe cineva sa ridice o gantera la nivelul umarului stang si pe cea din dreapta o ridici tu cu ambele maini. Sau invers evident.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 16 mar 2013 12:54 de Hotea
Daca il faci corect nu afecteaza coloana. Asta daca nu este afectata ea dinainte de altceva. Ai grija ca la acest exercitiu - impins cu gantere- este importanta si modalitatea de ridicare a ganterelor. Daca nu esti suficient de puternic sau te ambitionezi sa lucrezi cu greutati foarte (pt tine mari) pune pe cineva sa ridice o gantera la nivelul umarului stang si pe cea din dreapta o ridici tu cu ambele maini. Sau invers evident.
pai...coloana mea nu cred ca e afectata ,dar eu merg cam cocosat...asa m-am obisnuit de mic...si ma lupt incercand sa merg cu spatele drept
" Man, the emotions change so I can never trust a bitch! "
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 16 mar 2013 17:06 de Hotea
ce ziceti daca as lua magneziu si calciu cu d3?Este bine,este rau?
am citit pe cutia de magneziu ca ajuta la structura osoasa si musculara !
Editat de Hotea pe 16 mar 2013 18:13
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
scris pe 16 mar 2013 19:10 de raduroberti
ce ziceti daca as lua magneziu si calciu cu d3?Este bine,este rau?
am citit pe cutia de magneziu ca ajuta la structura osoasa si musculara !
Atunci Cand faci efort fizic Crescut multivitaminele+minerale sunt Esentiale Pt organism
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 16 mar 2013 19:20 de Hotea
Atunci Cand faci efort fizic Crescut multivitaminele+minerale sunt Esentiale Pt organism
multivitamine am luat ! se poate spre exemplu sa iau timp de 10 zile intr-o luna calciu cu d3+magneziu iar in luna urmatoare sau iau multivitamine timp de 10 zile?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 16 mar 2013 19:25 de basu
multivitamine am luat ! se poate spre exemplu sa iau timp de 10 zile intr-o luna calciu cu d3+magneziu iar in luna urmatoare sau iau multivitamine timp de 10 zile?
Nu. Ai nevoie zilnic de ele. Ia calciu impreuna cu vitamina D si nu uita ca este liposolubila. Vitamine permanent, minerale la fel.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 16 mar 2013 21:11 de Hotea
Nu. Ai nevoie zilnic de ele. Ia calciu impreuna cu vitamina D si nu uita ca este liposolubila. Vitamine permanent, minerale la fel.
deci sa nu fac pauza deloc?oke...
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 16:18 de Hotea
Cum credeti ca ar fi mai bine sa fac la triceps,sa incep cu extensii din stand la helcometru pentru a preobosi muschiul , sau sa inchei exercitiile cu el , storcand muschiul de tot ce a mai ramas in el?
Antrenamentul meu la triceps este urmatorul:
-extensii cu bara z la frunte
-impins cu priza ingusta
-extensiile la helcometru
Imi merge bine cu programul acesta !Daar nu ma pot hotara cand sa fac exercitiul ,, extensii la helcometru''
|
sus |
|
NICOLA
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 16:21 de NICOLA
Cum credeti ca ar fi mai bine sa fac la triceps,sa incep cu extensii din stand la helcometru pentru a preobosi muschiul , sau sa inchei exercitiile cu el , storcand muschiul de tot ce a mai ramas in el?
Antrenamentul meu la triceps este urmatorul:
-extensii cu bara z la frunte
-impins cu priza ingusta
-extensiile la helcometru
Imi merge bine cu programul acesta !Daar nu ma pot hotara cand sa fac exercitiul ,, extensii la helcometru''
eu unul lucrez la fel la triceps incep cu impinsul dupa extensiile cu bara si la sfarsit fac extensiile la helcometru
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 21:07 de ricardo
eu unul lucrez la fel la triceps incep cu impinsul dupa extensiile cu bara si la sfarsit fac extensiile la helcometru
...pai cam asta este ordinea fireasca...preobosirea se face atunci cand simti ca intra prea tare alta grupa decat cea pe care urmaresti sa o lucrezi...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 21:34 de adi123
...pai cam asta este ordinea fireasca...preobosirea se face atunci cand simti ca intra prea tare alta grupa decat cea pe care urmaresti sa o lucrezi...
sau se mai face preobosirea pentru a evita greutati mare si riscul de accidentare nu?
eu personal incep cu extensiile apoi impins cu priza ingusta iar al treilea exercitiu e extensii gantera cu ambele maini
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 21:37 de Hotea
as mai avea o intrebare legata de exercitiile la biceps.Mi s-a spus sa lucrez in felul urmator :
-concetrate pe genunchi cu gantera
-flexii cu bara din picioare
-flexii la banca scott
Dar am citit in topicul de ,, antrenament biceps ''si gilu spune ca trebuie sa atingem bicepsul din trei pozitii citez :
,,Stimului optim se obtine prin solicitarea muschiului in 3 pozitii:
Mid-range: -flexii din picioare cu bara
Stretch: -flexii cu gantere pe plan inclinat
Contracted: -flexii cu gantera pe genunchi''
Cu exercitiile care mi-au fost recomandate sa fac (cele pe care le-am scris prima data) ating toate cele 3 pozitii?Eu sunt de parere ca , concentratele pe genunchi si flexii la banca scott sunt cam la fel,sau gresesc?
Editat de Hotea pe 17 mar 2013 21:39
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 23:14 de HuangZ
as mai avea o intrebare legata de exercitiile la biceps.Mi s-a spus sa lucrez in felul urmator :
-concetrate pe genunchi cu gantera
-flexii cu bara din picioare
-flexii la banca scott
Dar am citit in topicul de ,, antrenament biceps ''si gilu spune ca trebuie sa atingem bicepsul din trei pozitii citez :
,,Stimului optim se obtine prin solicitarea muschiului in 3 pozitii:
Mid-range: -flexii din picioare cu bara
Stretch: -flexii cu gantere pe plan inclinat
Contracted: -flexii cu gantera pe genunchi''
Cu exercitiile care mi-au fost recomandate sa fac (cele pe care le-am scris prima data) ating toate cele 3 pozitii?Eu sunt de parere ca , concentratele pe genunchi si flexii la banca scott sunt cam la fel,sau gresesc?
Si eu stiu la fel ca tine, poti inlocui flexiile scott cu flexii cu gantere pe plan inclinat si ai rezolvat.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 17 mar 2013 23:29 de Hotea
Si eu stiu la fel ca tine, poti inlocui flexiile scott cu flexii cu gantere pe plan inclinat si ai rezolvat.
as inlocui mai bine concentratele pe genunchi cu flexii cu gantere pe plan inclinat.Cred ca asa o sa fac...si poate la 2-3 luni o sa schimb flexile scott cu concentratele si tot asa !
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 12:59 de Hotea
ce ziceti daca as schimba unele exercitii la piept?
Am inceput de 2 saptamani sa fac astfel (program 1):
-impins cu bara orizontal
-impins cu bara inclinat
-fluturari pe orizontal
dupa inca 2 saptamani in care o sa lucrez tot cum am scris mai sus ,adica dupa 1 luna in total sa schimb exercitiile si sa fac (program 2)
-impins cu ganterele orizontal
-impins cu bara declinat
-fluturari pe inclinat
Ce ziceti e bine sa schimb asa la 1 luna exercitiile?(dupa ce termin si cu programul 2 o sa fac :
-impins bara orizontal
-impins gantere inclinat
-fluturari pe declinat.
Si sa le tot schimb,sa diversific antrenamentul in fiecare luna,ce spuneti?E bine , e rau?
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 13:59 de shift
ce ziceti daca as schimba unele exercitii la piept?
Am inceput de 2 saptamani sa fac astfel (program 1):
-impins cu bara orizontal
-impins cu bara inclinat
-fluturari pe orizontal
dupa inca 2 saptamani in care o sa lucrez tot cum am scris mai sus ,adica dupa 1 luna in total sa schimb exercitiile si sa fac (program 2)
-impins cu ganterele orizontal
-impins cu bara declinat
-fluturari pe inclinat
Ce ziceti e bine sa schimb asa la 1 luna exercitiile?(dupa ce termin si cu programul 2 o sa fac :
-impins bara orizontal
-impins gantere inclinat
-fluturari pe declinat.
Si sa le tot schimb,sa diversific antrenamentul in fiecare luna,ce spuneti?E bine , e rau?
E rau, s-a mai discutat despre cat de des e bine sa aduci modificari antrenamentului si despre tipurile de adaptari prin care trece organismul. In niciun caz o data pe luna.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 14:34 de s1d0x
E rau, s-a mai discutat despre cat de des e bine sa aduci modificari antrenamentului si despre tipurile de adaptari prin care trece organismul. In niciun caz o data pe luna.
Florin Uceanu spune : "Exercitiile trebuie mereu inlocuite cu altele noi la fiecare 3-4 saptamani, prin rotatie, astfel incat sa reveniti la acelasi exercitiu cel mai devreme dupa 6-8 saptamani si sa incercati sa il faceti cu o greutate mai mare, dar sa efectuati acelasi numar de repetari, ori sa-l faceti cu aceeasi greutate dar cu 1-2 repetari mai multe ca ultima oara. Preocuparea principala trebuie sa fie marirea greutatilor. Daca ramaneti la aceleasi greutati luni de zile nu veti obtine progrese."... acum nu stiu cat de bine este...
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 20 mar 2013 15:40 de ricardo
Florin Uceanu spune : "Exercitiile trebuie mereu inlocuite cu altele noi la fiecare 3-4 saptamani, prin rotatie, astfel incat sa reveniti la acelasi exercitiu cel mai devreme dupa 6-8 saptamani si sa incercati sa il faceti cu o greutate mai mare, dar sa efectuati acelasi numar de repetari, ori sa-l faceti cu aceeasi greutate dar cu 1-2 repetari mai multe ca ultima oara. Preocuparea principala trebuie sa fie marirea greutatilor. Daca ramaneti la aceleasi greutati luni de zile nu veti obtine progrese."... acum nu stiu cat de bine este...
...eu am pentru fiecare grupa musculara cam 3 combinatii de exercitii pe care le aplic in saptamani succesive astfel : saptamana 1 -combinatia 1, saptamana 2 combinatia 2 , saptamanna 3 combinatia 3, saptamana 4 se reia combinatia 1 , saptamana 5 combinatia 2 si tot asa...
Editat de ricardo pe 20 mar 2013 15:43
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 15:44 de Gilu
Trebuie incercat.
Nu pot spune ca e bine dar ar fi o greseala in schimb sa spun ca este RAU sa schimbi lunar exercitiile....
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 15:45 de shift
...eu am pentru fiecare grupa musculara cam 3 combinatii de exercitii pe care le aplic in saptamani succesive astfel : saptamana 1 -combinatia 1, saptamana 2 combinatia 2 , saptamanna 3 combinatia 3, saptamana 4 se reia combinatia 1 , saptamana 5 combinatia 2 si tot asa...
Eu stiam ca in prima faza trebuie sa ii permiti sistemului nervos sa se adapteze exercitiilor ca ulterior sa iti permita sa cresti si in masa musculara. Mai exact, masa musculara ar creste optim abia dupa ce sistemul a invatat executarea corecta a exercitului, lucru care se intampla dupa vreo 6 saptamani.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 20 mar 2013 16:06 de ricardo
Eu stiam ca in prima faza trebuie sa ii permiti sistemului nervos sa se adapteze exercitiilor ca ulterior sa iti permita sa cresti si in masa musculara. Mai exact, masa musculara ar creste optim abia dupa ce sistemul a invatat executarea corecta a exercitului, lucru care se intampla dupa vreo 6 saptamani.
...masa musculara se obtine ca efect al unui lucru mecanic cu care corpul nu este obisnuit...adica chiar daca faci aceleasi exercitii trebuie tot timpul sa iti depasesti limitele ...odata ce corpul este adaptat stimulilor (forta, intensitate , mod) poti uita de crestere musculara...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 20 mar 2013 16:10 de ricardo
Trebuie incercat.
Nu pot spune ca e bine dar ar fi o greseala in schimb sa spun ca este RAU sa schimbi lunar exercitiile....
...cunosc foarte multe persoane care fac ceva de genul: la piept : o sapt cu bara -o sapt cu gantere, la biceps la fel, la picioare : o sapt geno+fandari - o sapt : hack squat + presa etc...eu zic ca sunt prea multe exercitii bune ca sa le ignoram perioade mari de timp ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 16:14 de s1d0x
...cunosc foarte multe persoane care fac ceva de genul: la piept : o sapt cu bara -o sapt cu gantere, la biceps la fel, la picioare : o sapt geno+fandari - o sapt : hack squat + presa etc...eu zic ca sunt prea multe exercitii bune ca sa le ignoram perioade mari de timp ...
ce spui ricardo de asta la biceps : 3x gantere din picioare alternativ , 3x tractiuni supinatie , 3x flexii concentrate, iar saptamana cealalta : 3x flexii bara , 3x flexii inclinat , 3x flexii scott ?
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 20 mar 2013 16:23 de ricardo
ce spui ricardo de asta la biceps : 3x gantere din picioare alternativ , 3x tractiuni supinatie , 3x flexii concentrate, iar saptamana cealalta : 3x flexii bara , 3x flexii inclinat , 3x flexii scott ?
...pentru mine e foarte ok...vezi cum iti merge tie ...apropo, la prima combinatie incepe cu tractiunile si apoi flexii cu gantere din picioare...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 20:35 de Hotea
Se vand la fast food niste meniuri care contin 200g de orez,semipreparat..fiert nu stiu cum , si 100g de carne de pui picanta...ce ziceti o fi sanatoase?Adica ,daca e fast food nu inseamna ca tot ce e acolo e nesanatos , nu?Ma gandeam sa mananc un meniu imediat dupa ce ies de la sala , si apoi sa mai mananc si acasa ! Ce parere aveti?
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 20 mar 2013 20:43 de ricardo
Se vand la fast food niste meniuri care contin 200g de orez,semipreparat..fiert nu stiu cum , si 100g de carne de pui picanta...ce ziceti o fi sanatoase?Adica ,daca e fast food nu inseamna ca tot ce e acolo e nesanatos , nu?Ma gandeam sa mananc un meniu imediat dupa ce ies de la sala , si apoi sa mai mananc si acasa ! Ce parere aveti?
...orez + pui e ok...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 20 mar 2013 20:44 de adi123
e ok dar am impresia ca se foloseste ulei la acele meniuri. am mancat si eu cateva de genul orez+carne dar mi se pareau prea uleioase.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 20 mar 2013 20:54 de Hotea
e ok dar am impresia ca se foloseste ulei la acele meniuri. am mancat si eu cateva de genul orez+carne dar mi se pareau prea uleioase.
o...nu are deloc...orezul cel putin...e doar putin fiert...abia are gust...combinat cu pieptul de pui...ca sa pot sa mananc meniul ! ) In combinatie e bun!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 20 mar 2013 21:12 de adi123
o...nu are deloc...orezul cel putin...e doar putin fiert...abia are gust...combinat cu pieptul de pui...ca sa pot sa mananc meniul ! ) In combinatie e bun!
e bine atunci
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 24 mar 2013 16:10 de Hotea
care lucreaza cel mai bine bicepsul in pozitia ,, contracted ''? Flexii concentrate pe genunchi sau flexiile la banca scoot?
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 5
| |
|