Pagina 1 2 3 4 5 din 5
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: Jurnal Dragos
scris pe 12 mar 2013 00:48 de ricardo
I-auzi am mai auzit o perla...daca lucrezi gambele la sala nu mai cresti ) e adevarat?
...pai daca e perla cum sa fie adevarat?...prostii ...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 07:46 de stefanp
I-auzi am mai auzit o perla...daca lucrezi gambele la sala nu mai cresti ) e adevarat?
nu e adevarat.
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
londoncalling
Veteran member 233 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 09:03 de londoncalling
...pai daca e perla cum sa fie adevarat?...prostii ...
da unde sa le lucrezi sa creasca? in club? dansand?
no risk , no fun!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 09:05 de basu
da unde sa le lucrezi sa creasca? in club? dansand?
Mai baieti daca cineva spune o tampenie trebuie sa ne repezim toti sa comentam ? Orice aiurit de pe strada poate scoate o ineptie din asta.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 09:13 de Tudor_d
Intrebare: oare daca statul atarnat de bara ajuta la cresterea in inaltime, punerea de greutati(mari) in spate nu incetineste cresterea in inaltime?
Parerea mea e ca daca vrei sa pui greutati mai mari(desi nu stiu la varsta ta cat de mari pot fi), nu fa la aparatul pentru gambe care iti vine pe umeri(nu stiu cum se numeste), ci pe cel care vine pe genunchi, iar in loc de geno incearca presa. Asta pentru linistea ta.
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 09:14 de Tudor_d
Intrebare: oare daca statul atarnat de bara ajuta la cresterea in inaltime, punerea de greutati(mari) in spate nu incetineste cresterea in inaltime?
Parerea mea e ca daca vrei sa pui greutati mai mari(desi nu stiu la varsta ta cat de mari pot fi), nu fa la aparatul pentru gambe care iti vine pe umeri(nu stiu cum se numeste), ci pe cel care vine pe genunchi, iar in loc de geno incearca presa. Asta pentru linistea ta.
As spune la sfarsitul fiecarui antrenament sa stai atarnat de bara cateva minute(in reprize).
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 mar 2013 09:20 de basu
As spune la sfarsitul fiecarui antrenament sa stai atarnat de bara cateva minute(in reprize).
Nu este un lucru demonstrat. Atunci cand musculatura este obosita la finalul unei sesiuni de lucru cu greutati eu din contra nu recomand sa se stea atarnat de bara.
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 09:21 de Tudor_d
Nu este un lucru demonstrat. Atunci cand musculatura este obosita la finalul unei sesiuni de lucru cu greutati eu din contra nu recomand sa se stea atarnat de bara.
Informatia e de pe acest site....
http://www.culturism.ro/anatomie/sporturi-care-te-ajuta-sa-cresti-in-inaltime.html
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 mar 2013 09:26 de basu
Informatia e de pe acest site....
http://www.culturism.ro/anatomie/sporturi-care-te-ajuta-sa-cresti-in-inaltime.html
Eu nu am informatii despre asa ceva. In plus vreau sa stii ca este bine sa lasi vertebrele sa se dezvolte asa cum stiu si pot ele. Nu discutam aici doar despre atingerea dezideratului de a creste 5 cm. Vertebrele trebuie sa fie solide , complet dezvoltate si bine imbinate iar muschii santurilor coloanei vertebrale trebuie sa fie bine dezvoltati si puternici. Acestea la un loc trebuie sa asigure acea sinergie de care are nevoie coloana vertebrala o fiecaruia dintre noi. Coloana trebuie lasata in pace.
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 09:31 de Tudor_d
Eu nu am informatii despre asa ceva. In plus vreau sa stii ca este bine sa lasi vertebrele sa se dezvolte asa cum stiu si pot ele. Nu discutam aici doar despre atingerea dezideratului de a creste 5 cm. Vertebrele trebuie sa fie solide , complet dezvoltate si bine imbinate iar muschii santurilor coloanei vertebrale trebuie sa fie bine dezvoltati si puternici. Acestea la un loc trebuie sa asigure acea sinergie de care are nevoie coloana vertebrala o fiecaruia dintre noi. Coloana trebuie lasata in pace.
O gramada de sportivi olimpici(cei de la bara) incep de foarte mici sportul la bara fixa. La ei este si mai mare forta de tractiune avand in vedere forta centrifuga, si totusi nu cred ca au probleme din cauza asta....
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 mar 2013 09:34 de basu
O gramada de sportivi olimpici(cei de la bara) incep de foarte mici sportul la bara fixa. La ei este si mai mare forta de tractiune avand in vedere forta centrifuga, si totusi nu cred ca au probleme din cauza asta....
Ba eu cred ca au. Putem inchide subiectul te rog. Asta este sfatul meu. Fiecare face ce doreste.
|
sus |
|
AlexandruAG
Veteran member 470 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 09:46 de AlexandruAG
De'aia are Marian Dragulescu 1.60m. )
"Legs make the difference between boys and men." Dorian Yates
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 09:51 de Tudor_d
De'aia are Marian Dragulescu 1.60m. )
Apreciez o ironie inteligenta(ceea ce nici pe departe nu e cazul aici), si scuze de offtopic, dar nu ma pot abtine sa nu te intreb ceva: de unde stii ca nu ar fi avut 1,50m daca nu ar fi facut gimnastica?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 mar 2013 09:57 de basu
Leziunile ca ruptura musculara, entorsa ligamentara, luxatia, hernia discala pot fi provocate de gesturi excesive. A exercita o astfel de presiune inversa celei de compresiune poate fi periculos pt coloana vertebrala. Canalul rahidian poate avea de suferit. Va rog foarte mult sa ne intoarcem la subiecte care trebuie si pot fi discutate pe forumul nostru care este unul sportiv si nu medical. Informatiile medicale se ofera la locul potrivit. Fiecare individ este liber sa se atarne si sa se spanzure cat doreste. Parerea mea este sa nu o faca. Dar parerea mea este doar una si cu asta am inchis subiectul.
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 12 mar 2013 11:35 de AlexandruAG
Apreciez o ironie inteligenta(ceea ce nici pe departe nu e cazul aici), si scuze de offtopic, dar nu ma pot abtine sa nu te intreb ceva: de unde stii ca nu ar fi avut 1,50m daca nu ar fi facut gimnastica?
Dar tu de unde sti?
Suntem fiinte rationale, bazate pe logica, ti s-a parut tie ca atletii/atletele care lucreaza la inele, paralele etc au o inaltime iesita din comun. Hai sa nu vorbim de Dragulescu, hai sa vorbim statistic, despre toti atletii.
Eu unul nu am observat. In schimb am observat ca toti sportivii care practica sporturi in care trebuie sa sari, baschet, saritura cu prajina, saritura cu elan etc sunt inalti.
Trage si tu niste concluzii.
Si sincer imi pare rau ca mi-am pierdut timpul sa postez.
Poti sa stai atarnat cat vrei, nu o sa cresti in inaltime.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 mar 2013 13:04 de basu
Dar tu de unde sti?
Suntem fiinte rationale, bazate pe logica, ti s-a parut tie ca atletii/atletele care lucreaza la inele, paralele etc au o inaltime iesita din comun. Hai sa nu vorbim de Dragulescu, hai sa vorbim statistic, despre toti atletii.
Eu unul nu am observat. In schimb am observat ca toti sportivii care practica sporturi in care trebuie sa sari, baschet, saritura cu prajina, saritura cu elan etc sunt inalti.
Trage si tu niste concluzii.
Si sincer imi pare rau ca mi-am pierdut timpul sa postez.
Poti sa stai atarnat cat vrei, nu o sa cresti in inaltime.
Cred ca astia sunt inalti inainte de a se apuca de sport. Ar fi stupid sa pui sa sara cu prajina un tip de 1,55 m. Sigur discutam de sportul de performanta unde sunt necesare anumite conditii. Sport de orice fel face oricine fara probleme.
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 12 mar 2013 13:25 de AlexandruAG
Cred ca astia sunt inalti inainte de a se apuca de sport. Ar fi stupid sa pui sa sara cu prajina un tip de 1,55 m. Sigur discutam de sportul de performanta unde sunt necesare anumite conditii. Sport de orice fel face oricine fara probleme.
Nu cunosc atat de bine pregatirea necesara pentru sariturile cu prajina, dar la baschet, majoritatea care se apuca de acest sport sunt copii normali, carora le place acest sport. Acelasi lucru si cu handbalul. Si exemplele pot continua.
Nu tin sa ne legam de fiecare sport in parte, doar mi-am sustinut punctul de vedere pentru ca se pare ca ironia mea nu a fost deloc inteligenta din punctul de vedere al domnului dragos.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 12 mar 2013 14:37 de basu
Nu cunosc atat de bine pregatirea necesara pentru sariturile cu prajina, dar la baschet, majoritatea care se apuca de acest sport sunt copii normali, carora le place acest sport. Acelasi lucru si cu handbalul. Si exemplele pot continua.
Nu tin sa ne legam de fiecare sport in parte, doar mi-am sustinut punctul de vedere pentru ca se pare ca ironia mea nu a fost deloc inteligenta din punctul de vedere al domnului dragos.
Nu ii incrimina pe Dragos pt ca altcineva a spus asta. Si pt ca tot am adus vorba de Dragos ce-ar fi sa lasam acest topic sa fie ceea ce trebuie ? Jurnalul lui Dragos .
Editat de basu pe 12 mar 2013 14:51
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 12 mar 2013 15:12 de AlexandruAG
Nu ii incrimina pe Dragos pt ca altcineva a spus asta. Si pt ca tot am adus vorba de Dragos ce-ar fi sa lasam acest topic sa fie ceea ce trebuie ? Jurnalul lui Dragos .
Asa e. Nu Dragos ii de vina. Inchei, sa revenim la Dragos.
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 12 mar 2013 19:53 de Hotea
Asa e. Nu Dragos ii de vina. Inchei, sa revenim la Dragos.
tari polemnicile...faza cu gambele am citit-o undeva pe forum :| eu la picioare nu fac presa pentru ca imi pune presiune pe coloana.Nu are rost...oricum nu voi deveni un munte in 1-2 ani de sala.Pe la 18 ani cred ca o sa fac si presa...pana atunci nu fac decat niste simple si banale flexii la banca pe fata si pe spate + pt gambe pun o bara pe genunchi(stau pe o banca sau ceva) si fac ridicari de varfuri.Am citit in cartea domnului Florin Uceanu ca este un exercitiu bun.Si al doilea exercitiu pentru gambe este (ridicari intr-un picior cu gantera in mana) .
Multumesc pentru raspunsuri...pun tot felul de intrebari findca imi e frica sa nu fac vreo prostie pe care o sa o regret mai tarziu.Multumesc!
" Man, the emotions change so I can never trust a bitch! "
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 13 mar 2013 23:11 de Hotea
mai am o intrebare ). Va cam stresez...ehh..asta sunt eu ! Deci , ieri am lucrat pieptul si bicepsul.La piept am tras bine...a doua zi (adica azi ) febra..il simt lucrat si acum,pe cand bicepsul nu...nici febra, nici nu simt ca e...,,umflat'',nimic.Ieri dupa ce am terminat exercitiile la biceps l-am simtit lucrat,dar mi se pare ciudat ca nu am facut febra la el.
Antrenamentul la biceps : (peste 2 saptamani voi schimba exercitiul ,,flexii cu bara h '' cu ,,flexii cu bara z la banca scott'')
-incep cu bara dreapta cu care fac flexii (3 serii a cate6-8 repetari) ... acest exercitiu simt ca lucreaza cel mai bine muschiul
-flexii biceps din pricioare cu ganterele(3 serii 6-8 repetari)
-flexii cu bara h (3 serii 6-8 repetari)
1) Nu fac ceva bine?Ar trebui sa schimb exercitiile?.Exercitiul care simt ca imi lucreaza cel mai bine bicepsul este acela ,, flexii cu bara dreapta''.
2)intrebarea 2 este despre spate...ce spuneti daca as face 4 exercitii si as lucra in felul urmator?Credeti ca lucrez spatele din toate unghiurile?
-tractiuni la ceafa(la helcometru)
-tractiuni la piept (helcometru)
-tractiuni priza ingusta (v) la piept (helcometru
- ramat gantera/haltera
Editat de Hotea pe 13 mar 2013 23:59
|
sus |
|
NICOLA
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 07:15 de NICOLA
la biceps ai numai flexii mai baga si concentrate ...si la spate parerea mea este sa pastrezi tractiuni ceafa,piept si ramat cu gantera si mai baga ramat cu bara T
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 14 mar 2013 08:22 de AlexandruAG
mai am o intrebare ). Va cam stresez...ehh..asta sunt eu ! Deci , ieri am lucrat pieptul si bicepsul.La piept am tras bine...a doua zi (adica azi ) febra..il simt lucrat si acum,pe cand bicepsul nu...nici febra, nici nu simt ca e...,,umflat'',nimic.Ieri dupa ce am terminat exercitiile la biceps l-am simtit lucrat,dar mi se pare ciudat ca nu am facut febra la el.
Antrenamentul la biceps : (peste 2 saptamani voi schimba exercitiul ,,flexii cu bara h '' cu ,,flexii cu bara z la banca scott'')
-incep cu bara dreapta cu care fac flexii (3 serii a cate6-8 repetari) ... acest exercitiu simt ca lucreaza cel mai bine muschiul
-flexii biceps din pricioare cu ganterele(3 serii 6-8 repetari)
-flexii cu bara h (3 serii 6-8 repetari)
1) Nu fac ceva bine?Ar trebui sa schimb exercitiile?.Exercitiul care simt ca imi lucreaza cel mai bine bicepsul este acela ,, flexii cu bara dreapta''.
2)intrebarea 2 este despre spate...ce spuneti daca as face 4 exercitii si as lucra in felul urmator?Credeti ca lucrez spatele din toate unghiurile?
-tractiuni la ceafa(la helcometru)
-tractiuni la piept (helcometru)
-tractiuni priza ingusta (v) la piept (helcometru
- ramat gantera/haltera
Ce pauze faci intre serii?
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 13:32 de Hotea
Ce pauze faci intre serii?
60 -80 sec ... iar intre exercitii 2 min cred...sau mai putin!
Rapuns Nicola : la spate nu cred ca o sa fac ramat cu bara t deoarece mi se pare riscant...daca nu am pozitia corecta ma pot accidenta la spate.Am 15 ani ..aproape 16...nu vreau sa ma nenorocesc la inceput!
Deci la biceps sa fac concentrate , flexii cu bara din picioare si flexii cu bara h? si dupa 1 luna sa schimb bara h cu bara z si sa fac la banca scott
|
sus |
|
AlexandruAG
|
scris pe 14 mar 2013 13:51 de AlexandruAG
60 -80 sec ... iar intre exercitii 2 min cred...sau mai putin!
Rapuns Nicola : la spate nu cred ca o sa fac ramat cu bara t deoarece mi se pare riscant...daca nu am pozitia corecta ma pot accidenta la spate.Am 15 ani ..aproape 16...nu vreau sa ma nenorocesc la inceput!
Deci la biceps sa fac concentrate , flexii cu bara din picioare si flexii cu bara h? si dupa 1 luna sa schimb bara h cu bara z si sa fac la banca scott
La biceps ti-as recomanda sa faci concentrate, flexii cu bara dreapta cu priza larga, flexii cu bara Z la Scott. Cu pauze de 40-60 secunde. Iar ultima serie din exercitiu sa o faci cu rest-pause, sau alta metoda ce duce la "total failure".
La spate, as inlocui tractiunile la spate cu un pull-over cu gantera, pentru incalzirea spatelui.
Si cred ca incurci ramatul cu indreptarile...
Editat de AlexandruAG pe 14 mar 2013 13:55
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 14:54 de raduroberti
La biceps ti-as recomanda sa faci concentrate, flexii cu bara dreapta cu priza larga, flexii cu bara Z la Scott. Cu pauze de 40-60 secunde. Iar ultima serie din exercitiu sa o faci cu rest-pause, sau alta metoda ce duce la "total failure".
La spate, as inlocui tractiunile la spate cu un pull-over cu gantera, pentru incalzirea spatelui.
Ramat La orizontal se Face si cu Bara
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 16:35 de Hotea
nu le incurc cunosc ambele exercitii,stiu care e diferenta dintre ele si stiu care muschi lucreaza cand le lucrezi.Doar ca mi se pare... ,,ciudata si periculoasa'' pozitia pt ramatul cu bara intre picioare (bara t)
Daca sunteti absolut sigur ca nu imi va afecta coloana,sau va pune presiune pe ea ramatul cu bara t atunci il voi introduce in antrenament
|
sus |
|
Hotea
Senior member 79 mesaje
|
scris pe 15 mar 2013 21:51 de Hotea
Voi ce antrenament aveti la umeri?
Pana acum eu am urmat acesta :
- ridicari laterale cu ganterele
- ridicari frontale cu ganterele
- fluturari din aplecat
Ce credeti de impinsul cu ganterele din pozitia sezut...afecteaza cu ceva coloana?
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 15 mar 2013 22:00 de adi123
nu le incurc cunosc ambele exercitii,stiu care e diferenta dintre ele si stiu care muschi lucreaza cand le lucrezi.Doar ca mi se pare... ,,ciudata si periculoasa'' pozitia pt ramatul cu bara intre picioare (bara t)
Daca sunteti absolut sigur ca nu imi va afecta coloana,sau va pune presiune pe ea ramatul cu bara t atunci il voi introduce in antrenament
aceeasi teama o aveam si eu inainte. nu executam corect miscarea, stateam ghebos ... la final ma durea spatele de nu mai puteam.
ce am facut? am pus o greutate mai usoare, am urmarit videori cu acest exercitiu, am lucrat mult la postura corpului si executia corecta. in scurt timp ramatul cu bara a devenit exercitiul meu preferat. pot spune chiar ca mi-a mai indreptat putin si spatele, merg altfel pe strada acum si nici nu mai am probleme. daca executi corect, e un exercitiu excelent.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
scris pe 15 mar 2013 22:33 de raduroberti
Voi ce antrenament aveti la umeri?
Pana acum eu am urmat acesta :
- ridicari laterale cu ganterele
- ridicari frontale cu ganterele
- fluturari din aplecat
Ce credeti de impinsul cu ganterele din pozitia sezut...afecteaza cu ceva coloana?
incearca sa faci exercitiu lui arnold,se face cu o greutate mai mica ,si dupa un timp te obisnuiesti si ai sa faci si cu bara
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 5
| |
|