Pagina 1 2 3 4 5 6 din 6
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
Jurnal Alin
scris pe 29 aug 2012 11:52 de MyMissions
Salut , am 16ani 1,75m inaltime si 50kgs .
M-am inscris la o sala de fitness de 5 zile , vreau sa va intreb daca fac Flexi cu Haltera stand in picioare mai exact asta " http://www.culturism.ro/_pics/antrenament/biceps1.gif " , imi poate afecta coloana ? eu inca doresc sa cresc in inaltime ,... vreau sa stiu si ce exerciti nu trebuiesc facute detaliat ..sa-mi ziceti exact ce exercitiu nu trebuie facut..
Multumesc.
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
Re: Jurnal Alin
scris pe 2 sep 2012 22:45 de MyMissions
Salut , am 16ani 1,75m inaltime si 50kgs .
M-am inscris la o sala de fitness de 5 zile , vreau sa va intreb daca fac Flexi cu Haltera stand in picioare mai exact asta " http://www.culturism.ro/_pics/antrenament/biceps1.gif " , imi poate afecta coloana ? eu inca doresc sa cresc in inaltime ,... vreau sa stiu si ce exerciti nu trebuiesc facute detaliat ..sa-mi ziceti exact ce exercitiu nu trebuie facut..
Multumesc.
Puteti sa imi spuneti ce tip somatic sunt ?
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: Jurnal Alin
scris pe 2 sep 2012 23:19 de ricardo
Puteti sa imi spuneti ce tip somatic sunt ?
...esti predominant ectomorf iar in legatura cu cealalta intrebare, orice exercitiu executat corect este sigur, in schimb folosirea unor greutati exagerate si executia incorecta a exercitiilor pot duce la accidentari, inclusiv la probleme cu coloana...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
hmm
scris pe 7 sep 2012 19:53 de MyMissions
Sunt inca incepator , ..ma duc la sala de luni pana vineri , sambata-duminica pauza...
prima zi de sala a fost pe 23.08.2012 .. acum 16 zile
vreau sa stiu un program ..ce sa lucrez ..ce muschi ..etc
|
sus |
|
Stallone
Veteran member 174 mesaje
|
Re: hmm
scris pe 7 sep 2012 22:05 de Stallone
Sunt inca incepator , ..ma duc la sala de luni pana vineri , sambata-duminica pauza...
prima zi de sala a fost pe 23.08.2012 .. acum 16 zile
vreau sa stiu un program ..ce sa lucrez ..ce muschi ..etc
cum adica? nu sti ce muschi sa lucrezi?
Trebuie sa lucrezi toti muschii (Spatele ,pieptu, bicepsii ,tricepsii, umerii, trapezu, abdomen ,coapse ,gambe, si antebrat dar ca incepetor nai nevoie sa antrenezi antebratu) ca altfel nu e bine
Baga o pauza in timpul saptamani intr-e antrenamente.
uite aici cam cum ar trebui sa arate un antrenament
luni; Piept+ biceps
Marti; picioare
Miercuri ; pauza
joi;spate +Trapez+abdomen
Vineri; umeri+triceps
sambata si duminica pauza.
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
scris pe 7 sep 2012 22:13 de MyMissions
Trebuie sa lucrezi toti muschii (Spatele ,pieptu, bicepsii ,tricepsii, umerii, trapezu, abdomen ,coapse ,gambe, si antebrat dar ca incepetor nai nevoie sa antrenezi antebratu) ca altfel nu e bine
luni; Piept+ biceps
Marti; picioare
Miercuri ; pauza
Vineri; umeri+triceps
Ba da ...mai exact vreau sa stiu de luni pana vineri ce grupe sa lucrez ....daca fac pauza doar sambata ..si duminica..nu e bine?
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 7 sep 2012 22:15 de nicu_ivan
Ba da ...mai exact vreau sa stiu de luni pana vineri ce grupe sa lucrez ....daca fac pauza doar sambata ..si duminica..nu e bine?
E mai bine daca faci o pauza si la jumatea saptamanii. Programul de l-a scris stallone e bun.
Editat de nicu_ivan pe 7 sep 2012 22:16
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
scris pe 8 sep 2012 23:10 de MyMissions
luni; Piept+ biceps
Marti; picioare
Miercuri ; pauza
Vineri; umeri+triceps
Multumesc stalone , dar eu sunt incepator ...as prefera daca poti sa-mi spui un program pe care sa il fac de luni pana vineri , sambata-duminica pauza.
multumesc
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 8 sep 2012 23:26 de adi123
prima saptamana cand incepi sala fa 3 zile/sapt un program mixt. cate 1-2 exercitii a cate 3 serii pentru fiecare grupa de muschi. asta pentru a te obisnui cu efortul. de a doua saptamana incepe un program 4 zile pe saptamana de genul: 1) piept+triceps, 2)picioare, 3)spate+biceps, 4)umeri+trapez. urmeaza programul 1 luna 2 sau 3 si vezi ce rezultate ai. abdomentul il lucrezi de 2-3 ori pe saptamana cand preferi. eu de obicei il fac acasa.
la inceput nu te arunca pe greutati mari. incearca sa inveti cum sa executi corect miscarile. de ex daca faci biceps concentreaza-te sa lucrezi doar cu bicepsul, sa nu te balansezi, sa nu zmuncesti greutatile cand faci. cu multa disciplina, munca si perseverenta vei ajunge cum iti doresti in 2-3 ani. esti inca tanar ai timp
Editat de adi123 pe 8 sep 2012 23:33
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
scris pe 9 sep 2012 09:25 de MyMissions
prima saptamana cand incepi sala fa 3 zile/sapt un program mixt. cate 1-2 exercitii a cate 3 serii pentru fiecare grupa de muschi. asta pentru a te obisnui cu efortul. de a doua saptamana incepe un program 4 zile pe saptamana de genul: 1) piept+triceps, 2)picioare, 3)spate+biceps, 4)umeri+trapez. urmeaza programul 1 luna 2 sau 3 si vezi ce rezultate ai. abdomentul il lucrezi de 2-3 ori pe saptamana cand preferi. eu de obicei il fac acasa.
la inceput nu te arunca pe greutati mari. incearca sa inveti cum sa executi corect miscarile. de ex daca faci biceps concentreaza-te sa lucrezi doar cu bicepsul, sa nu te balansezi, sa nu zmuncesti greutatile cand faci. cu multa disciplina, munca si perseverenta vei ajunge cum iti doresti in 2-3 ani. esti inca tanar ai timp
Multumesc, apreciez ... eu in primele zile de sala , primele 5 zile mai exact , am luat toate grupele la rand in fiecare zi , pe majoritatea aparatelor ..apoi am inceput cu o grupa in fiecare zi ,
Vreau sa te intreb daca acest program este bun :
Luni : Piept
Marti : Spate
Miercuri : Biceps + triceps
Joi : Picioare
Vineri : Umeri ..
daca nu este bun , zimi tu te rog , de luni pana vineri ..Multumesc
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 9 sep 2012 09:43 de adi123
Multumesc, apreciez ... eu in primele zile de sala , primele 5 zile mai exact , am luat toate grupele la rand in fiecare zi , pe majoritatea aparatelor ..apoi am inceput cu o grupa in fiecare zi ,
Vreau sa te intreb daca acest program este bun :
Luni : Piept
Marti : Spate
Miercuri : Biceps + triceps
Joi : Picioare
Vineri : Umeri ..
daca nu este bun , zimi tu te rog , de luni pana vineri ..Multumesc
nu e prea bine sa faci spate intr-o zi iar a doua zi biceps.
ai putea sa urmezi programul pe care l-am scris mai sus.
luni: piept+triceps,
martiicioare,
joi:spate+biceps,
vineri:umeri+trapez
Editat de adi123 pe 9 sep 2012 09:46
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
scris pe 9 sep 2012 09:53 de MyMissions
nu e prea bine sa faci spate intr-o zi iar a doua zi biceps.
ai putea sa urmezi programul pe care l-am scris mai sus.
luni: piept+triceps,
martiicioare,
joi:spate+biceps,
vineri:umeri+trapez
Ce zici despre acest program ?
-luni:
pectorali
-marti:
spate
-miercuri:
umeri-trapez
-joi:
picioare
-vineri:
biceps-triceps-antebrat
-sambata:
-
-duminica:
-
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 9 sep 2012 09:56 de adi123
-luni:
pectorali
-marti:
spate
-miercuri:
umeri-trapez
-joi:
picioare
-vineri:
biceps-triceps-antebrat
-sambata:
-
-duminica:
-
da, e mai bine
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
scris pe 9 sep 2012 09:58 de MyMissions
da, e mai bine
Multumesc mult
Atunci de Maine "Luni" o sa incep cu acest program.
Poti sa-mi spui te rog si cand ar fi indicat sa lucrez la abdomen ? in ce zii ?
Editat de MyMissions pe 9 sep 2012 09:58
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 9 sep 2012 10:02 de adi123
Multumesc mult
Atunci de Maine "Luni" o sa incep cu acest program.
Poti sa-mi spui te rog si cand ar fi indicat sa lucrez la abdomen ? in ce zii ?
cand vrei tu. cauta pe net programe antrenament abdomen.
|
sus |
|
Stallone
|
scris pe 9 sep 2012 13:04 de Stallone
-luni:
pectorali
-marti:
spate
-miercuri:
umeri-trapez
-joi:
picioare
-vineri:
biceps-triceps-antebrat
-sambata:
-
-duminica:
-
de ce vrei tu neaparat sa lucrezi neaparat 5 zile pe saptamana? Tu crezi ca daca faci zi de zi cresti mai repede sau dece?
Din potriva daca faci zi de zi corpul tau nu are timp sa refaca 100% si astfel o sa cresti mai greu.
Nu este gresit nici 5 zile pe saptamana insa trebuie sa ai o alimentatie pusa la punc foarte bine mai ales ca esti si incepator, insa intreaba pe oricine cu mai multa experienta sa vezi ca iti spune ca este bine sa faci pauza si intr-e antrenamente in timpul saptamani nu numai in wekend.Fa cum vrei.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 9 sep 2012 13:50 de adi123
de ce vrei tu neaparat sa lucrezi neaparat 5 zile pe saptamana? Tu crezi ca daca faci zi de zi cresti mai repede sau dece?
Din potriva daca faci zi de zi corpul tau nu are timp sa refaca 100% si astfel o sa cresti mai greu.
Nu este gresit nici 5 zile pe saptamana insa trebuie sa ai o alimentatie pusa la punc foarte bine mai ales ca esti si incepator, insa intreaba pe oricine cu mai multa experienta sa vezi ca iti spune ca este bine sa faci pauza si intr-e antrenamente in timpul saptamani nu numai in wekend.Fa cum vrei.
exact e incepator nu stiu daca o sa reziste 5 zile pe saptamana antrenament intens. stiu din propria experienta. eu am inceput programul de 5 zile/ sapt dupa o luna si in primele doua saptamani adormeam in picioare de obosit ce eram. e stiut foarte bine exctomorfii se recupereaza mai greu.
Editat de adi123 pe 9 sep 2012 13:51
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
scris pe 9 sep 2012 14:10 de MyMissions
multumesc pentru sfaturi ...
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
scris pe 9 sep 2012 14:15 de MyMissions
exact e incepator nu stiu daca o sa reziste 5 zile pe saptamana antrenament intens. stiu din propria experienta. eu am inceput programul de 5 zile/ sapt dupa o luna si in primele doua saptamani adormeam in picioare de obosit ce eram. e stiut foarte bine exctomorfii se recupereaza mai greu.
eu nu m-am simtit chiar asa.. oricum o sa incep de maine cu programul de luni pana vineri , care l-am scris mai sus si o sa va spun la sfarsitul saptamani cum ma simt ...
|
sus |
|
Stallone
|
scris pe 9 sep 2012 14:57 de Stallone
eu nu m-am simtit chiar asa.. oricum o sa incep de maine cu programul de luni pana vineri , care l-am scris mai sus si o sa va spun la sfarsitul saptamani cum ma simt ...
nu te-ai simtit asa pentru ca tu pana acum nu ai facut antrenament intens, tu ai facut pana acum asa pentru a te obisnui cu executiile etc, intelegi?
Sa vezi cand o sa faci antrenament intens la care ultimele repetari de abia le executi(bineinteles corect) cu 'scrasnete din dinti' sa vezi dupa cum te simti, ajungi acasa rupt.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 9 sep 2012 15:15 de adi123
nu te-ai simtit asa pentru ca tu pana acum nu ai facut antrenament intens, tu ai facut pana acum asa pentru a te obisnui cu executiile etc, intelegi?
Sa vezi cand o sa faci antrenament intens la care ultimele repetari de abia le executi(bineinteles corect) cu 'scrasnete din dinti' sa vezi dupa cum te simti, ajungi acasa rupt.
e bine sa ajunga acasa rupt. important e sa se recupereze la timp pentru a doua zi de antrenament. dar e tanar la 16 ani. probabil eu la 24 ani cand m-am apucat recuperarea se facea mai greu.
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
Trapez.
scris pe 23 sep 2012 14:14 de MyMissions
Am o intrebare , daca as lucra la trapez , mi-ar afecta coloana ? "Cresterea in inaltime " ?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Trapez.
scris pe 23 sep 2012 17:08 de basu
Am o intrebare , daca as lucra la trapez , mi-ar afecta coloana ? "Cresterea in inaltime " ?
Daca lucrezi incorect orice exercitiu iti va afecta coloana. Stai drept si respecta formele de executie. Cresterea in inaltime nu este afectata de sportul asta.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
...
scris pe 24 sep 2012 20:35 de MyMissions
Astazi am facut piept " fac sala de 1 luna ,,"
insa ma dor incheieturile de la degete ...dece?
Doar cand fac piept ma dor ..
|
sus |
|
adi123
|
Re: ...
scris pe 24 sep 2012 22:06 de adi123
incheieturile degetelor?
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 24 sep 2012 23:01 de nicu_ivan
Lucrezi cu gantere sau cu bara?
Ce greutati folosesti?
Cum tii priza pe bara/gantere?
In cazul in care lucrezi cu gantere... ce tehnica folosesti ca sa le ridici de jos si sa te pui in culcat cu ele?
|
sus |
|
Stallone
|
scris pe 25 sep 2012 17:13 de Stallone
Lucrezi cu gantere sau cu bara?
Ce greutati folosesti?
Cum tii priza pe bara/gantere?
In cazul in care lucrezi cu gantere... ce tehnica folosesti ca sa le ridici de jos si sa te pui in culcat cu ele?
Apropo de priza la bara pentru piept ,eu tin bara ca si ganterele.Am vazut ca multi imping cu podul palmei insa mie mie frica sa nu alunece si sa pice pe mine.Cum ar fi cel mai bine sa o tin?
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 25 sep 2012 18:01 de Valy_305
Apropo de priza la bara pentru piept ,eu tin bara ca si ganterele.Am vazut ca multi imping cu podul palmei insa mie mie frica sa nu alunece si sa pice pe mine.Cum ar fi cel mai bine sa o tin?
Poti sa tii bara cum vrei, important e ca exercitiul sa fie executat corect. Eu unul prefer sa imping cu podul palmei.
Keep it up.
|
sus |
|
MyMissions
Senior member 109 mesaje
|
scris pe 25 sep 2012 21:02 de MyMissions
Asa tin si eu , ma refer normal nu cu podu palmei ...
pentru ca am incercat este mai greu de executat ...iar imi este frica sa nu imi alunece bara pe piept !
Cand Fac cu bara ma dor ! Folosesc 10 kgs x2 adika 20kgs , si bara 20k , 40 total ..
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 26 sep 2012 00:38 de nicu_ivan
Si eu tin la fel. Prefer sa stiu ca am degetele de jur imprejurul barii. Ma simt mai in siguranta si evit eventuale surprize.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 6 din 6
| |
|