Pagina 16 17 18 19 20 21 22 23 24 din 24
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: Jurnal Adi123
scris pe 21 aug 2014 00:14 de adi123
am recitit despre fibrele musculare rapide si cele lente. e posibil si asta sa fie o explicatie pentru progresul meu anevoios. stiti vorba aia: poate mi-am ales gresit meseria ))) poate ar trebui sa ma apuc de maraton. glumesc, insa am aceasta problema, uneori imi lipseste acea explozie si desi am incercat sa o dezvolt, sa fiu cat mai exploziv pe partea pozitiva a exercitiilor eu tot lent o fac...
oare ar fi bine sa lucrez la acest aspect?
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 08:42 de BlackStar
am recitit despre fibrele musculare rapide si cele lente. e posibil si asta sa fie o explicatie pentru progresul meu anevoios. stiti vorba aia: poate mi-am ales gresit meseria ))) poate ar trebui sa ma apuc de maraton. glumesc, insa am aceasta problema, uneori imi lipseste acea explozie si desi am incercat sa o dezvolt, sa fiu cat mai exploziv pe partea pozitiva a exercitiilor eu tot lent o fac...
oare ar fi bine sa lucrez la acest aspect? . Mai de maraton sa te apuci si o sa decazi total psihic ) Am citit jurnalul tau si am ramas putin mirat ca mai exista oameni care vor sa si indeplineasca niste obiective chiar dupa atatia ani de esec. Geneticul joaca si el un rol , dar e unul mic, munca grea intotdeauna bate geneticul. Iti spun din start : 1. Te ai apucat de sala intr un moment cam "prost" acela cu santierele... Te duci tu sapi acolo 10 ore de te epuizezi tot si scurtcircuitezi tot sistemul nervos si dupa aceea mai tragi si la sala, e normal sa fi dat peste cap- asa nu cresti. 2.Tot legat de santier. Daca tot vroiai sa incerci varianta asta trebuia sa ai mese de cel putin 3-4 mii calorii sa cresti in masa. Da ti seama de cate ai nevoie sa sapi, ca doar sapatul nu e ca statul de aia nici nu ai pus nimic atata timp. 3.Ok, a trecut santierul, a venit facultatea. Acum nu stiu daca mai lucrezi , daca e asa iar nu ai vointa si dai vina pe genetic. Poate nu ai resurse , dar cum spunea cineva intr un post , baza e sa pui masa cat mai multa si dupa accea sa faci cutting, ori sa pui masa putina si calitativa dealungul anilor. Nu cred ca ai nevoie de diete , fiind si ectomorf, dar totusi nu inteleg cum fiind ectomorf pui grasime asa usor, de mine abia se lipeste grasimea . 4. Reevalueaza ti obiectivele, schimba antrenamentul, si creste greutatile, ca s cam usurele. Nu trebuie sa cantaresti fiecare gram de proteine, carbo etc ca nu esti la vreun regim dinaintea competitiilor.Mananca la aproximatie, pune masa, definesti odata la 6 luni, si asta doar prin dieta si cardio. Nu te apuca sa faci aiurea zeci de repetari ca n are rost, la tine ca ectomorf. Hai nu mai sta , ia o foaie si un pix si reevalueaza te! Bafta
"A dream is only a dream , until you breath life into it"
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 12:43 de Gilu
Geneticul joaca si el un rol , dar e unul mic, munca grea intotdeauna bate geneticul. Depinde cat de prost e geneticul si ce asteptari ai.
Sunt cazuri clare unde oricata munca si efort s-a depus, rezultatele au fost nesemnificative.
Nu intru in detalii, dar vreau sa subliniez ca este gresita aceasta abordare cu privire la genetic.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 14:04 de BlackStar
Depinde cat de prost e geneticul si ce asteptari ai.
Sunt cazuri clare unde oricata munca si efort s-a depus, rezultatele au fost nesemnificative.
Nu intru in detalii, dar vreau sa subliniez ca este gresita aceasta abordare cu privire la genetic. . Iti dau dreptate aici, dar sunt destul de rare aceste cazuri.Insa nici atunci nu trebuie sa ti pierzi motivatia.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 21 aug 2014 14:17 de Gilu
Iti dau dreptate aici, dar sunt destul de rare aceste cazuri.Insa nici atunci nu trebuie sa ti pierzi motivatia. Motivatia nu trebuie pierduta niciodata.
Succesul sau esecul consta in mare masura si la ce tip de fizic ne raportam progresele.
Si ca o paranteza, eu am observat in 9 ani de moderare pe forumul asta cine sunt cei care sustin ca geneticul nu conteaza, tocmai cei care au (cat de cat) genetic.
Daca ai manca 3 ani la rand doar piept de pui si te-ai antrena 4 din 7 cu destula odihna si progresele ar fi minime ai mai zice ca nu conteaza geneticul?
Nu.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
AndreiPopovici87
Veteran member 203 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 14:24 de AndreiPopovici87
Motivatia nu trebuie pierduta niciodata.
Succesul sau esecul consta in mare masura si la ce tip de fizic ne raportam progresele.
Si ca o paranteza, eu am observat in 9 ani de moderare pe forumul asta cine sunt cei care sustin ca geneticul nu conteaza, tocmai cei care au (cat de cat) genetic.
Daca ai manca 3 ani la rand doar piept de pui si te-ai antrena 4 din 7 cu destula odihna si progresele ar fi minime ai mai zice ca nu conteaza geneticul?
Nu.
De admirat faptul ca Adi nu a renuntat, eu dupa doi ani fara progrese sigur as fi renuntat si sunt sigur ca altii daca ar fi fost in locul lui.
"Legs make the difference between boys and men"
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 21 aug 2014 14:31 de adi123
faza e ca am fost plecat 1 an de zile din oras iar cand m-am intors la sala am vazut multe persoane care mergeau si inainte la sala avand acum un fizic impresionant, un progres foarte bun in acest an. acest lucru m-a cam demoralizat putin, mai ales faptul ca imi spune si lumea de acolo ca ar trebui sa iau ceva ))
abia am 26, oricat ar trebui 5, 10, 15 ani sa ajung cum doresc o sa continui si o sa experimentez pana gasesc ceva bun care sa mearga. pana la urma e o investitie pe termen lung. nu ajungem bine facuti, ne simtim bine o perioada iar apoi lasam totul balta. incercam sa mentinem permanent forma buna
Editat de adi123 pe 21 aug 2014 14:33
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 21 aug 2014 14:38 de Gilu
oricat ar trebui 5, 10, 15 ani sa ajung cum doresc Aici este toata problema legata de genetic, ce ne dorim si la cine ne raportam.
Intrati aici=>
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 15:04 de BlackStar
Adi : ai putea daca iti permiti pe langa o alimentatie dezvoltata, sa achizitionezi si niste suplimente.Acum nu stiu ce suplimente sunt pe acolo, dar un whey protein ti ar fi de folos, creatina la fel mai ales fiind ectomorf,aminoacizii nu ar trebui sa lipseasca(bcaa). Carbohidratii ii poti lua din alimentatie nu e nevoie sa te indopi de zaharuri din suplimente gen gfx.
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
Re
scris pe 21 aug 2014 15:06 de BlackStar
Antrenamentul la fel, deja ai o baza, ai incercat sa te antrenezi de 4 pe saptamana ? Sau ai mers doar pe 5 si p/p/l? Abdomen n am vazut in programul ala
Editat de BlackStar pe 21 aug 2014 15:10
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 21 aug 2014 15:09 de adi123
Adi : ai putea daca iti permiti pe langa o alimentatie dezvoltata, sa achizitionezi si niste suplimente.Acum nu stiu ce suplimente sunt pe acolo, dar un whey protein ti ar fi de folos, creatina la fel mai ales fiind ectomorf,aminoacizii nu ar trebui sa lipseasca(bcaa). Carbohidratii ii poti lua din alimentatie nu e nevoie sa te indopi de zaharuri din suplimente gen gfx.
deja mi-am facut un plan de alimentatie pentru anul2 de facultate care va include si ceva suplimente + ulei de peste. voi lua gfx dupa antrenament, seara probabil caseina iar dimineata un concentrat proteina+carbo complecsi. voi face orice sacrificiu, nu mai ies in oras, nu mai pierd noptile, nu mai cheltui nici un ban pe prostii. va fi doar facultate, sala, alergat, mancare si somn.
mancare ca de obicei: piept de pui tot anul, oua, iaurturi, conserva de ton in suc propriu etc
abodmen fac de 2 ori pe saptamana. o data acele crunch-uri iar la al doilea acele ridicari de genunchi din atarnat. nu pot face in aceeasi sedinta ambele exercitii. ajung la failure de fiecare data. ori raman cu capul in jos ori nu imi mai pot ridica picioarele )
legat de antrenament am mai avut ceva schimbari dar acum am revenit la ce a dat cel mai mare randament in cazul meu. 1 brate, 2 picioare, 3 piept, 4 spate, 5 umeri
Editat de adi123 pe 21 aug 2014 15:14
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 15:18 de marius0
deja mi-am facut un plan de alimentatie pentru anul2 de facultate care va include si ceva suplimente + ulei de peste. voi lua gfx dupa antrenament, seara probabil caseina iar dimineata un concentrat proteina+carbo complecsi. voi face orice sacrificiu, nu mai ies in oras, nu mai pierd noptile, nu mai cheltui nici un ban pe prostii. va fi doar facultate, sala, alergat, mancare si somn.
mancare ca de obicei: piept de pui tot anul, oua, iaurturi, conserva de ton in suc propriu etc
Caseina, gfx, mie personal nu mi se par o investitie chiar asa de buna.
In ultimul timp eu am taiat aproape tot din suplimente si am adaugat alimente care le consumam mai rar inainte doar ca sa vad cum ma simt. Am ramas cu un singur concentrat proteic si imi merge mai bine ca inainte luand 3 kg in ultimul an la un BF pastrat constant la aprox 12%. Deci din punctul meu de vedere ti-as recomanda doar un concentrat proteic, complexul de vitamine si optional creatina, iar de banii care i-ai da pe celelalte suplimente sa ii bagi in alimentatie.
// GFX-ul ala are si mult zahar asa ca nu prea merita.
Editat de marius0 pe 21 aug 2014 15:20
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 21 aug 2014 15:20 de adi123
// GFX-ul ala are si mult zahar asa ca nu prea merita.
imediat dupa antrenament ai nevoie de carbo simpli si proteina cu absorbtie rapida. (in cazul gfx-ului dextroza+proteina din zer)
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 15:22 de marius0
imediat dupa antrenament ai nevoie de carbo simpli si proteina cu absorbtie rapida. (in cazul gfx-ului dextroza+proteina din zer)
Asta nu e neaparat o regula batuta in cuie. Eu nu pot consuma carbo din suplimente dupa antrenament pentru ca nu ma simt deloc bine de la ei, iar lucrul asta nu imi ingreuneaza aparitia rezultatelor.
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 15:23 de BlackStar
Cu timpul de recuperare cum stai? Imi cer scuze pentru posturi asa scurte
|
sus |
|
Alvaro95
Veteran member 256 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 15:24 de Alvaro95
Poti trai si fara asa ceva dupa antrenament, n-am luat niciodata shake-ul decat la 2-3 ore dupa antrenament, niciodata chiar dupa si am progresat destul de bine.
|
sus |
|
zsmoala
Newbie 5 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 15:36 de zsmoala
voi face orice sacrificiu, nu mai ies in oras, nu mai pierd noptile, nu mai cheltui nici un ban pe prostii. va fi doar facultate, sala, alergat, mancare si somn.
mai usor omule,nu vrei sa faci performanta,nu vrei sa traiesti din bodybuilding,nu spun ca nu trebuie sa iti iei in serios antrenamentele si ce alimente bagi in tine,dar sa stii ca anii tineretii nu ti da nimeni inapoi,pana la urma e alegerea ta,succes.
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 15:38 de marius0
mai usor omule,nu vrei sa faci performanta,nu vrei sa traiesti din bodybuilding,nu spun ca nu trebuie sa iti iei in serios antrenamentele si ce alimente bagi in tine,dar sa stii ca anii tineretii nu ti da nimeni inapoi,pana la urma e alegerea ta,succes.
Aici intervin propriile alegeri, iar daca el vrea sa traiasca intr-un fel nu cred ca vor conta parerile cerlorlalti.
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 21 aug 2014 15:44 de adi123
anii tineretii nu ii poti folosi la nimic daca iti este rusine sa dai tricoul jos de pe tine ... mi-as dori sa fac multe dar am acea retinere de fiecare data
Editat de adi123 pe 21 aug 2014 15:44
|
sus |
|
Alvaro95
|
scris pe 21 aug 2014 15:49 de Alvaro95
anii tineretii nu ii poti folosi la nimic daca iti este rusine sa dai tricoul jos de pe tine ... mi-as dori sa fac multe dar am acea retinere de fiecare data ]
Chestia asta nu se rezolva doar prin culturism, tine de increderea de sine si trebuie dezvoltata aia. Cunosc persoane care s-au apucat de sportul asta din acest motiv si oricat de mari ar fi crescut tot nu i-a ajutat la nimic. Nu inteleg de ce te intereseaza de cei din jur, fa ce vrei, ce iti place.
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 15:50 de Ciule
Intr-un fel sunt de acord cu tine ,va spun din propria experienta si eu am trecut prin chestii gen nu mai ies nicaieri din casa , doar sala ,mancare si odihna . Si pana la urma ajunsesem un deprimat , mi-am lasat toti prietenii pentru sport ,intr-un fel bine am facut ca doar ma descurajau. Intr-o zii ne vom trezii ca e tarziu sa ne mai distram. Sa ne distram nu in sensul ca mergem in cluburi si bem ca porcii. Stai o perioada asa , doar sala ,mancare si odihna dar va venii o zii in care 'clachezi'. Eu cand ies sa ma plimb sau sau la un suc ,simt ca uit de toate e ca si cum ti-ai da un ''refresh''. Parerea mea
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 16:01 de BlackStar
anii tineretii nu ii poti folosi la nimic daca iti este rusine sa dai tricoul jos de pe tine ... mi-as dori sa fac multe dar am acea retinere de fiecare data . Inteleg perfect ceea ce vrei sa exprimi. Se face ca eram si eu in situatia ta cu 1-2 ani in urma. Totul tine de psihic, daca nu ai incredere in tine,te va duce in jos.Acest nivel de incredere te va ajuta in special in sala, cand va trebui sa ti depasesti limitele. Fara nu faci nimic. Iti propun sa te abonezi la anumite channele de youtube, pe mine cel putin m au inspirat enorm( Twinmuscleworkout, musclefactory,ulissesworld,gregg plitt,simeon panda). Starea de never give up o atingi destul de greu, dar daca esti un optimist si insistent o vei atinge.
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 16:08 de shift
anii tineretii nu ii poti folosi la nimic daca iti este rusine sa dai tricoul jos de pe tine ... mi-as dori sa fac multe dar am acea retinere de fiecare data
Eu te inteleg "si mai" perfect, numai ca intr-adevar trebuie sa gasesti un echilibru (stiu, usor de zis) intre studiu (vad ca nu este suficient de sustinut pe forum desi eu consider ca este o latura de baza a increderii in sine si a optiunilor ulterioare), viata sociala si dezvoltare personala prin orice metoda. SI eu eram o complexata in "tinerete" (in mare parte si acum), am devenit health&fitness freak si mi-am dat seama ca obsesia mea ma duce cam acelasi punct. Ma simt mai bine cu mine insami dar tot nu am parte de mari satisfactii personale si sociale pentru ca sunt inflexibila cu programul strict.
Editat de shift pe 21 aug 2014 16:09
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 21 aug 2014 16:11 de adi123
. Inteleg perfect ceea ce vrei sa exprimi. Se face ca eram si eu in situatia ta cu 1-2 ani in urma. Totul tine de psihic, daca nu ai incredere in tine,te va duce in jos.Acest nivel de incredere te va ajuta in special in sala, cand va trebui sa ti depasesti limitele. Fara nu faci nimic. Iti propun sa te abonezi la anumite channele de youtube, pe mine cel putin m au inspirat enorm( Twinmuscleworkout, musclefactory,ulissesworld,gregg plitt,simeon panda). Starea de never give up o atingi destul de greu, dar daca esti un optimist si insistent o vei atinge.
motivatie este, chiar in exces cred ) a avea un corp armonios e principalul lucru pe care il doresc in viata. pe restul le pot realiza insa acesta e cam dificil. la sala ma antrenez pana la epuizare dar nu prosteste (greutatile pe care le folosesc imi permit maxim 10-12 repetari primul set iar urmatoarele maxim 6 repetari), evit timpii morti, antrenament de 40min-o ora pentru a lucra acea grupa la maxim. in alimentatie sunt destul de disciplinat, nu mananc doar pentru a manca ceva de plictiseala. mananc cat are nevoie corpul nici mai mult nici mai putin. legat de timpul de recuperare e destul cred avand in vedre ca acum nu mai muncesc. singurul efort fizic e cel de la sala
acesta e un alt sacrificiu pe care l-am facut. in loc sa merg vara asta cu work&travel in usa am preferat sa vin la sala sa ma pun pe picioare.
un exemplu de cat de motivat sunt: fusesem un weekend acasa unde mi-a gatit maicamea tot felul de prostii. cand sa plec am bagat de seama ca ma cam strange cureaua. desi am mers 3 ore jumate cu trenul + carat bagaje pana acasa, cand am ajuns m-am schimbat si am plecat la alergat pe stadion care era la o ora distanta de mers pe jos ))
Editat de adi123 pe 21 aug 2014 16:15
|
sus |
|
BlackStar
Junior member 20 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 16:26 de BlackStar
Nu stiu ce pareri exista , si probabil multi vor spune ca nu e bine, dar ai putea incerca sa antrenezi de doua ori pe saptamana grupele musculare, timp de 3 luni. Stiu vei fi un epuizat, ai nevoie de odihna la maxim si alimentatie adecvata. Niciodata nu strica o marire temporara a volumului , poate ca asta ar fi benefic pentru tine, dupa urmand o perioada de scadere a volumului, implicit de refacere. Eu zic sa meditezi si sa te gandesti.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 21 aug 2014 16:56 de Gilu
Este prematur sa-i recomanzi orice in momentul asta, cu atat mai putin dublarea volumului (despre care s-a discutat mult aici), cata vreme nu au fost identificati factorii care determina lipsa progresului.
Intrati aici=>
|
sus |
|
cyKer
Senior member 128 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 21:00 de cyKer
proteina cu absorbtie rapida.
Ce inseamna rapida..?
ok,whatever
|
sus |
|
Alvaro95
|
scris pe 21 aug 2014 22:15 de Alvaro95
Ce inseamna rapida..?
Proteinele din zer si din soia sunt cele cu absorbtia cea mai rapida, sunt sintetizate mai usor de organism.
|
sus |
|
cyKer
Senior member 128 mesaje
|
scris pe 21 aug 2014 22:20 de cyKer
Proteinele din zer si din soia sunt cele cu absorbtia cea mai rapida, sunt sintetizate mai usor de organism.
da...dar nu este chiar asa rapida tinand cont ca concentratele/izolatoarele au nevoie de aprox 2 ore..
ok,whatever
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 22 aug 2014 00:25 de stefanp
da...dar nu este chiar asa rapida tinand cont ca concentratele/izolatoarele au nevoie de aprox 2 ore.. hai sa lamurim si chestia cu,,viteza,, de asimilare a suplimentelor.aminoacizii(pastile,praf,capsule)au o viteza de asimilare de...7-10minute.concentratele\izolatele se asimileaza in aproximativ 30minute. dupa terminarea antrenamentului...exista o perioada de(20-30minute)in care corpul,, asimileaza,,cel mai bine concentratele\izolatele proteice.bineinteles(suplimentele) se pot lua si dupa aceasta perioada,dar efectul e putin mai slab.cit despre o ,,masa solida,,...viteza de asimilare dureaza cam 2-4ore
Editat de stefanp pe 22 aug 2014 00:36
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Pagina 16 17 18 19 20 21 22 23 24 din 24
| |
|