Pagina 1 2 3 4 5 din 5
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
Re: Jurnal Vali
scris pe 17 aug 2014 12:08 de ValiNidelciu
Daca fac impins la piept cu gantere,imi dauneaza la accidentarea la umar?
In timp ce execut exercitiul nu am absolut nici o problema cu umarul,dar ma gandesc sa nu cumva sa agravez...daca este cazul pot sa renunt o saptamana sau doua la antrenamentele de piept si umeri si sa fac alte grupe musculare in zilele respective.
Am inceput sa fac stretching in fiecare zi pentru umeri si exercitii cu greutati foarte mici.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 17 aug 2014 15:44 de basu
Daca fac impins la piept cu gantere,imi dauneaza la accidentarea la umar?
In timp ce execut exercitiul nu am absolut nici o problema cu umarul,dar ma gandesc sa nu cumva sa agravez...daca este cazul pot sa renunt o saptamana sau doua la antrenamentele de piept si umeri si sa fac alte grupe musculare in zilele respective.
Am inceput sa fac stretching in fiecare zi pentru umeri si exercitii cu greutati foarte mici.
Este mai bine sa te axezi pe gantere daca ai probleme la umar. Iti spun asta din propria experienta. Eu nu am facut antrenament cu bara de ani de zile. Uneori mai imping cate o bara ca sa nu uit cum se face.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 17 aug 2014 16:57 de ValiNidelciu
Si mie a inceput sa imi placa mai mult sa folosesc gantere,pot sa controlez miscarea mult mai bine si nici nu mai trebuie sa imi expun articulatiile la o greutate prea mare.
Nelamurirea mea este daca ar trebui sa las deoparte exercitiile pentru pentru piept si umeri pana scap de durerea aceea in deltoidul anterior,sau isi va reveni pe parcurs?
Sunt constient ca nu o sa ma refac complet intr-o saptamana-doua,dar ma gandeam ca macar o scurta perioada de timp sa nu mai pun presiune prea mare pe articulatie.
Editat de ValiNidelciu pe 17 aug 2014 16:59
|
sus |
|
basu
|
scris pe 18 aug 2014 08:51 de basu
Si mie a inceput sa imi placa mai mult sa folosesc gantere,pot sa controlez miscarea mult mai bine si nici nu mai trebuie sa imi expun articulatiile la o greutate prea mare.
Nelamurirea mea este daca ar trebui sa las deoparte exercitiile pentru pentru piept si umeri pana scap de durerea aceea in deltoidul anterior,sau isi va reveni pe parcurs?
Sunt constient ca nu o sa ma refac complet intr-o saptamana-doua,dar ma gandeam ca macar o scurta perioada de timp sa nu mai pun presiune prea mare pe articulatie.
Daca durerea este acuta si apare in orice pozitie ar fi chiar indicat sa faci asta. Dar numai o perioada, pana cand durerea se reduce. Apoi cred ca trebuie sa reiei miscarea pt ca si asta face parte din terapie.
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 18 aug 2014 09:16 de ValiNidelciu
Deocamdata o sa continui cu antrenamentele normale,iar daca vad ca se accentueaza durerea o sa iau o pauza de la impins.
Multumesc pentru raspunsuri !
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 19 aug 2014 15:57 de ValiNidelciu
am si eu 2 intrebari :
1.Credeti ca ar fi vreo problema daca as inlocui gfx-8 cu pro whey si dextroza? mi se pare cam mult 38g proteina pe portie pentru mine,si prea putin 27g carbo simpli.In plus gfx nu contine numai zer...are pe langa si cazeinat de calciu si proteina totala din lapte...Gfx are in plus adaugat cativa aminoacizi(glutamina si bcaa),dar profilul de aminoacizi al prowhey este superior...si pe langa asta as iesi mai bine si la cantitate/pret.
Gfx are si creatina dar o cantitate prea mica,avand in vedere ca folosesc pudra doar dupa antrenament (2,1g),si in plus nu tin neaparat sa folosesc creatina deocamdata,iar cand va fi cazul imi pot cumpara separat.
2.Daca ar fi sa renunt la pudra proteica,ce alimente imi recomandati imediat dupa antrenament?stiu ca trebuie proteina cu absorbtie rapida si carbo simpli,exceptand fructoza.Deocamdata nu vreau sa renunt,dar ma cam bat la cap parintii cum ca pudrele imi vor dauna la rinichi si ficat..
Editat de ValiNidelciu pe 19 aug 2014 16:02
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 20 aug 2014 14:33 de ValiNidelciu
Pana la urma mi-am cumparat pro whey si dextroza.
Azi dupa antrenament am combinat 50g pro whey(31gproteine,9g carbo) si 50g dextroza,in total 31 de grame de proteine si vreo 58g de carbo simpli.
De maine nu voi mai pune atata dextroza deoarece aproape am vomitat azi la cat de dulce a fost,probabil o sa pun 35 g dextroza in shake.
Alimentatia de ieri :
Masa 1(mic dejun,inainte de antrenament cu 2 ore)
-90g fulgi de ovaz,140g mar,10g miere,35g amestec de seminte,300g iaurt 3.5%grasime
(800kcal-28g proteine,107 carbo,30 grasimi)
inainte de sala cu 30 min o banana-27g carbo
M2-shake dupa antrenament : 85g gfx-8
-334 kcal-38g proteine,37g carbohidrati,4 grasimi)
M3-la doua ore dupa shake
-100g orez integral,150g carne tocata la cuptor(porc)
(794kcal-47 proteine,70 carbo,35 grasimi)
M4-la 2,5 ore dupa masa 3
80g paine integrala,145g banana,10g miere
(370kcal-9g proteine,80g carbo,2g grasimi)
M5-la 3 ore dupa masa 4
20g slanina,75g telemea de oaie,un biscuite din orez int
(338kcal-16g prot.,6g carbo,27g grasimi
M6-cu 30 de minute inainte de culcare
-35g amestec de seminte(fl soarelui,dovleac,in,susan)
TOTAL : 2930 kcal-151 proteine , 336 carbo , 110 grasimi
Am cam depasit putin,in mod normal stau undeva pe la 2800kcal
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 22 aug 2014 14:17 de ValiNidelciu
Pareri despre alimentatie ?
Am ajuns la 65kg de la 61.5 intr-o luna...se observa mici modificari.Tesutul adipos a crescut destul de putin,din ce vad in oglinda.
Nu am mai avut nici o problema cu umarul,durerea se mai simte putin cand fac fluturari laterale(le fac cu greutati mici)
Azi am facut biceps si triceps
Biceps : Flexii cu gantere 4 serii}
Flexii hammer cu bara 4 serii
Tractiuni cu greutatea corporala 3 serii
Triceps : Flotari la paralele cu greutatea corporala(de data viitoare o sa adaug si greutati) 4 serii
Extensii la scripete cu priza in supinatie 4 serii
Extensii la sfoara 4 serii
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 27 aug 2014 19:38 de ValiNidelciu
Mi-am pus ziua de "trisat" in ziua in care fac brate la sala.Bicepsul este o grupa deficitara si ma gandesc ca surplusul caloric mai mare ar putea avea o oarecare influenta...bine inteles ca nu imi bat joc de alimentatie complet in ziuia respectiva,mai ales de micul dejun(masa dinaintea antr.).
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 29 aug 2014 09:45 de ValiNidelciu
micul dejun de azi:
-3 oua fierte,70g paine int,30gfulgi de ovaz,40g fulgi de porumb,40g telemea de capra,100g ardei gras,100g salata de vinete
total : 874kcal(34g Grasimi,100g Carbo,41g Proteine)
are ceva daca mananc atat de mult la micul dejun?(este si masa dinaintea antrenamentului)
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 31 aug 2014 17:24 de ValiNidelciu
de luna viitoare nu imi voi mai cumpara suplimente si o sa ma concentrez mai mult pe alimentatie.
Aveti ceva idei ce as putea sa mananc la masa imediat dupa antrenament?Stiu ca este de preferat sa consum carbohidrati simpli,dar nu fructoza...si nici dulciuri...nu stiu ce ar trebui sa mananc...sau toata treaba cu ''fereastra anabolica'' nu este tocmai valabila?
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 31 aug 2014 17:34 de Ciule
de luna viitoare nu imi voi mai cumpara suplimente si o sa ma concentrez mai mult pe alimentatie.
Aveti ceva idei ce as putea sa mananc la masa imediat dupa antrenament?Stiu ca este de preferat sa consum carbohidrati simpli,dar nu fructoza...si nici dulciuri...nu stiu ce ar trebui sa mananc...sau toata treaba cu ''fereastra anabolica'' nu este tocmai valabila?
Dupa antrenament ai nevoie de proteine si carbohidrati si de preferabil niste legume fierte/crude.
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 31 aug 2014 17:49 de ValiNidelciu
stiu ca am nevoie de carbo si proteine...intrebarea mea era daca e neaparat nevoie sa fie carbohidrati si proteine care se asimileaza rapid,si daca da,care sunt ?
daca tot e asa mare nevoie de carbo simpli,nu as putea pur si simplu sa mananc dulciuri ? pana la urma tot sub forma de glucoza ajung in organism
Editat de ValiNidelciu pe 31 aug 2014 17:57
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 5 sep 2014 16:56 de ValiNidelciu
Greutate: ~66.5,au inceput sa se observe modificari si la brate
Azi am facut biceps si triceps
biceps :-flexii cu bara din picioare - 4 serii
-flexii hammer cu gantere - 3 serii
-flexii concentrate -4 serii
triceps:-flotari inverse cu greutate adaugata-4 serii
-extensii cu gantera deasupra capului-4 serii
-extensii cu o singura mana la scripeti-3 serii
intrebare : mi-am facut analizele si colesterolul bun(hdl)
este putin sub limita admisa.Ca sa il cresc am nevoie de mai multe grasimi nesaturate,nu?
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 23 sep 2014 19:08 de ValiNidelciu
Greutate : 68.5 se observa modificari,din pacate si pe abdomen
Azi am facut spate:
Tractiuni cu priza larga : 4 serii
Ramat orizontal : 4 serii
Ramat cu gantera:3 serii
pullover la aparat : 3 serii
hiperextensii : 3 serii
Stiu ca trebuie sa lucrez mai mult cu greutati libere,dar deocamdata incerc sa menajez lombarii pentru ca am fost recent accidentat.
Alimentatie astazi:
Mic dejun : 100g fulgi de ovaz,25g fulgi porumb,300g iaurt,30g seminte fl soarelui
Gustare la scoala: sandwich-uri
(100g telemea,100g paine int.),un mar
Pranz : 130g piept de pui fiert,30g paste(le aveam prin frigider),300g ciorba de legume,3 galete de orez
inainte de sala : 1 mar si o para
Cina(dupa antrenament) : 100g orez alb(cantarit nefiert),125g piept de pui fiert,25g dulceata
pana acum am : 2700kcal(76g grasimi,334 carbo,156 proteine) proteine din lactate si carne : 105g
inainte de culcare o sa mai mananc niste fulgi de migdale si branza probabil.
Ce parere aveti ?
o sa incerc sa revin si cu niste poze
Editat de ValiNidelciu pe 23 sep 2014 19:09
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 23 sep 2014 19:13 de marius0
Stiu ca trebuie sa lucrez mai mult cu greutati libere,dar deocamdata incerc sa menajez lombarii pentru ca am fost recent accidentat.
De ce trebuie sa lucrezi mai mult cu greutati libere ?
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 23 sep 2014 19:20 de ValiNidelciu
pai stiam ca sunt de preferat pentru ca implica mai multe grupe musculare,printre care si stabilizatori.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 sep 2014 08:10 de basu
pai stiam ca sunt de preferat pentru ca implica mai multe grupe musculare,printre care si stabilizatori.
Adica ?
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 24 sep 2014 15:07 de ValiNidelciu
De ex la impins pentri umeri cu haltera din picioare, comparativ cu impinsul de pe banca,folosesti si gluteii si abdomenul.am auzit ca ar da un impuls mai mare de crestere
despre alimentatie vreo parere?
Editat de ValiNidelciu pe 24 sep 2014 15:47
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 sep 2014 18:35 de basu
De ex la impins pentri umeri cu haltera din picioare, comparativ cu impinsul de pe banca,folosesti si gluteii si abdomenul.am auzit ca ar da un impuls mai mare de crestere
despre alimentatie vreo parere?
Uneori este bine sa faci si asa , dar eu zica ca secretul in culturism il reprezinta miscarile controlate. Daca ne antrenam bezmetic nu o sa mai stim la un moment ce am antrenat. Pt ca antrenam de fiecare data o gramada de grupe direct sau indirect. Eu asa zic.
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 25 sep 2014 14:44 de ValiNidelciu
De acord.Oricum la fiecare antrenament incerc sa diversific cat mai mult..fac si greutati libere si scripeti si exercitii cu greutatea corporala...
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 30 sep 2014 14:20 de ValiNidelciu
As vrea imi cumpar un supltiment pentru articulatii&ligamente.Din cate am auzit Animal Flex ar fii cel mai bun,insa as prefera o alternativa putin mai ieftina(daca exista).
Credeti ca m-ar ajuta enzimele digestive?nu am probleme cu balonarea sau indigestia,doar pentru o asimilare mai mare.
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 30 sep 2014 15:48 de Ciule
As vrea imi cumpar un supltiment pentru articulatii&ligamente.Din cate am auzit Animal Flex ar fii cel mai bun,insa as prefera o alternativa putin mai ieftina(daca exista).
Credeti ca m-ar ajuta enzimele digestive?nu am probleme cu balonarea sau indigestia,doar pentru o asimilare mai mare.
Poti incerca cartilaj de rechin sau glucozamina . Cat despre enzime asteapta un raspuns de la alt coleg..
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 30 sep 2014 16:14 de marius0
Pe partea de enzime cel mai bine te bazezi pe dieta si asta pentru ca sunt foarte multe alimente care le contin cum ar fi germenii diverselor seminte si nuci, tulpini, frunze, fructe cum ar fi caisele, ciresele, afinele, visinile, prunele, coacazele si legume: spanac, ceapa, praz, usturoi, morcov, rosii, zarzavat si salata verde, oua, peste, laptele de vaca crud. Se gasesc si in multe produse de origine animala dar prin preparare termica sunt inactivate.
Cele mai cunoscute surse sunt bromelaina din ananas,papaina din papaya si lactobacillus acidophilus din iaurt.
Eu personal cred ca pentru o digestie buna cel mai bine e sa ai grija de ce se afla in dieta ta si dupa sa te gandesti la suplimente.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re:
scris pe 1 oct 2014 20:54 de Gilu
Imi puteti recomanda o firma pentru glucozamina si condroitina ? http://www.megaproteine.ro/Incheieturi-Ligamente/Dymatize-Joint-Tech-60-tablete/
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
r_rrobi
Veteran member 215 mesaje
|
scris pe 2 oct 2014 07:36 de r_rrobi
orange triad ...
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 2 oct 2014 15:37 de ValiNidelciu
orange triad ...
Prefer sa imi iau ceva pentru articulatii separat...cred ca este mai eficient.
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 3 oct 2014 21:10 de ValiNidelciu
Alimentatia de azi:
Mic Dejun : 300g iaurt,100g ovaz,25g migdale,o bucata de ciocolata
La scoala: 120g paine integrala,130g telemea de oaie,30g salam sibiu,80g banana
Inainte de antrenament: 270g Cartofi fierti,25g seminte fl soarelui,100g piept de pui la gratar si morcov fiert si inainte cu 15 min de sala o banana
Dupa antrenament: 30g gem,130g piept de pui la gratar,100g paste integrale
iar inainte de culcare o sa mai iau o gustare..
TOTAL: 3050kcal : 101g Grasimi,350g Carbo, 170g proteine.
Cu ce o sa mananc si inainte de culcare,o sa depasesc putin..normal stateam pe la 3000kcal.
Ceva pareri ?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 5 oct 2014 18:24 de basu
Alimentatia de azi:
Mic Dejun : 300g iaurt,100g ovaz,25g migdale,o bucata de ciocolata
La scoala: 120g paine integrala,130g telemea de oaie,30g salam sibiu,80g banana
Inainte de antrenament: 270g Cartofi fierti,25g seminte fl soarelui,100g piept de pui la gratar si morcov fiert si inainte cu 15 min de sala o banana
Dupa antrenament: 30g gem,130g piept de pui la gratar,100g paste integrale
iar inainte de culcare o sa mai iau o gustare..
TOTAL: 3050kcal : 101g Grasimi,350g Carbo, 170g proteine.
Cu ce o sa mananc si inainte de culcare,o sa depasesc putin..normal stateam pe la 3000kcal.
Ceva pareri ?
1. Care este scopul gemului dupa antrenament ?
2. Nu crezi ca sunt cam putine mese ?
Parerea mea este ca alimentatia este slaba. Trec peste faptul ca introduci intr-o masa salam de Sibiu din comert. Vorba colegei noastre Shift ; eu sunt mai permisiv in ceeace priveste alimentatia pt ca nu stiu prea multe, dar chiar daca lasi salamul ala acolo mai imbogateste dieta. Dupa antrenament o masa slaba si o gustare ?
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 5
| |
|