Pagina 1 2 3 4 5 din 5
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
Re: Jurnal Vali
scris pe 6 oct 2014 16:03 de ValiNidelciu
1. Care este scopul gemului dupa antrenament ?
2. Nu crezi ca sunt cam putine mese ?
Parerea mea este ca alimentatia este slaba. Trec peste faptul ca introduci intr-o masa salam de Sibiu din comert. Vorba colegei noastre Shift ; eu sunt mai permisiv in ceeace priveste alimentatia pt ca nu stiu prea multe, dar chiar daca lasi salamul ala acolo mai imbogateste dieta. Dupa antrenament o masa slaba si o gustare ?
Gemul il mananc pentru carbohidrati simpli.
Cu tot ce am mancat si inainte de culcare au fost 5 mese..ma incadrez la aproape fiecare masa intre 600-750 de kcal..e prea mult?
Treaba cu salamul de sibiu se intampla destul de rar..stiu ca nu este mai nimic nutritiv in el.
Dupa antrenament mai mult nu aveam cand sa mananc.Am mancat imediat dupa sala(era ora 7:30)si apoi pe la 9:45 am mancat ultima masa si dupa m-am bagat la somn....este intr-adevar cam slaba dieta..cel putin raportata la dieta pe care o aveam in vacata.Trebuie sa ma obisnuiesc neaparat cu noul program.
De ce este masa de dupa antrenament slaba?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 6 oct 2014 19:37 de basu
Gemul il mananc pentru carbohidrati simpli.
Cu tot ce am mancat si inainte de culcare au fost 5 mese..ma incadrez la aproape fiecare masa intre 600-750 de kcal..e prea mult?
Treaba cu salamul de sibiu se intampla destul de rar..stiu ca nu este mai nimic nutritiv in el.
Dupa antrenament mai mult nu aveam cand sa mananc.Am mancat imediat dupa sala(era ora 7:30)si apoi pe la 9:45 am mancat ultima masa si dupa m-am bagat la somn....este intr-adevar cam slaba dieta..cel putin raportata la dieta pe care o aveam in vacata.Trebuie sa ma obisnuiesc neaparat cu noul program.
De ce este masa de dupa antrenament slaba?
Mananca gemul pt ca este bun. Atat. Alimentatia unui culturist se alcatuieste si nutritional nu doar caloric. Noi ne laudam ca stim pre deosebire de altii multe secrete care se refera la valoarea biologica a unor alimente. A manca doar niste piept de pui si niste paste si inca nu stiu ce nu cred ca este destul. Nu este destul sa ai 170 de gr de proteine. Alimentatia trebuie sa fie mai completa si mai complexa. Si trebuie sa fie variata. Asta voiam sa spun. Si nu e prima data cand o spun cu toate ca unii se cred prea destepti si rad iar altii sunt prea prosti ca sa priceapa.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 6 oct 2014 19:50 de ValiNidelciu
Mananca gemul pt ca este bun. Atat. Alimentatia unui culturist se alcatuieste si nutritional nu doar caloric. Noi ne laudam ca stim pre deosebire de altii multe secrete care se refera la valoarea biologica a unor alimente. A manca doar niste piept de pui si niste paste si inca nu stiu ce nu cred ca este destul. Nu este destul sa ai 170 de gr de proteine. Alimentatia trebuie sa fie mai completa si mai complexa. Si trebuie sa fie variata. Asta voiam sa spun. Si nu e prima data cand o spun cu toate ca unii se cred prea destepti si rad iar altii sunt prea prosti ca sa priceapa.
Am inteles o sa fac un efort si o sa imi restructurez alimentatia,o sa revin cu ce mananc intr-o zi dupa ce ma pun la punct.Macar din punct de vedere al macronutrientilor este ok? (inafara faptului ca trebuiesc mai multe proteine) ca sa stiu de unde incep..
|
sus |
|
basu
|
scris pe 7 oct 2014 06:32 de basu
Am inteles o sa fac un efort si o sa imi restructurez alimentatia,o sa revin cu ce mananc intr-o zi dupa ce ma pun la punct.Macar din punct de vedere al macronutrientilor este ok? (inafara faptului ca trebuiesc mai multe proteine) ca sa stiu de unde incep..
Pt tine 120 de grame de proteina sunt suficiente. Felul in care se alcatuieste o dieta a fost discutat si paradiscutat aici. Ce si cat poti tu asimila din toti nutrientii aia este alta treaba.
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 7 oct 2014 19:27 de ValiNidelciu
Antrenament spate:
Indreptari : 4 serii(e prima oara cand am facut asa ca am folosit greutati mai mici)
Ramat cu priza ingusta orizontal : 4 serii
Tractiuni cu priza larga : 4 serii
Ramat cu priza larga orizontal : 4 serii
Pullover : 3 serii
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 11 oct 2014 23:11 de ValiNidelciu
Alimentatie:
M1:100g ovaz,20g seminte,150g mar,300g iaurt 3.5
M2:120g friptura de porc,235g piure,300g salata,110g lapte
M3:110g piept de pui la gratar,235g piure,100g sfecla rosie,175g gogosar,30g seminte
M4:130g mazare,60g piept de pui
M5:70g telemea de oaie si rosii
Alte gustari : 1 baton protein-r,60g morcov,130g banana,o inghetata la cornet(nu facea parte din planul alimentar )
Este mai bine ?
Total : 3060kcal (123Grasimi,315Carbo,175Proteine)
Am crescut caloriile deoarece am stagnat la 69.5kg
asa ca de saptamana viitoare o sa am 3400kcal in zilele cu antrenament si 3000 in zilele de pauza(20%proteine,40%carbo,40%grasimi)
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 13 oct 2014 20:58 de ValiNidelciu
Alimentatia de azi :
M1 : 400ml lapte,100g ovaz,135g banana
La scoala : 3 oua intregi si un albus de ou,un mar,un baton milk and egg
M3 : salata de rosii cu 80g telemea de oaie,dupa 45 de minute :130g Carne de vita fiarta,350g ciorba de legume+ o banana inainte de antrenament
M4(dupa antrenament) : 75g orez alb,1 conserva de ton in suc propriu,50g paine integrala,450ml lapte cu cacao
M5 : 100g seminte floarea soarelui
TOTAL : 136g Grasimi , 363g Carbohidrati, 188g Proteine. (3450 kcal)
Am cam exagerat cu laptele azi dar nu am avut iaurt si branza am mancat destul de putina.
Si proteinele sunt cam multe dar le-am acumulat fara sa vreau..cand am urmarit sa aduc un aport de grasimi.Si in plus de origine animala sunt 139g
Editat de ValiNidelciu pe 13 oct 2014 22:11
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 06:40 de Ciule
Alimentatia de azi :
M1 : 400ml lapte,100g ovaz,135g banana
La scoala : 3 oua intregi si un albus de ou,un mar,un baton milk and egg
M3 : salata de rosii cu 80g telemea de oaie,dupa 45 de minute :130g Carne de vita fiarta,350g ciorba de legume+ o banana inainte de antrenament
M4(dupa antrenament) : 75g orez alb,1 conserva de ton in suc propriu,50g paine integrala,450ml lapte cu cacao
M5 : 100g seminte floarea soarelui
TOTAL : 136g Grasimi , 363g Carbohidrati, 188g Proteine. (3450 kcal)
Am cam exagerat cu laptele azi dar nu am avut iaurt si branza am mancat destul de putina.
Si proteinele sunt cam multe dar le-am acumulat fara sa vreau..cand am urmarit sa aduc un aport de grasimi.Si in plus de origine animala sunt 139g
De ce bei si lapte la masa de dupa antrenament ?
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 15:30 de ValiNidelciu
De ce bei si lapte la masa de dupa antrenament ?
N-au fost chiar imediat una dupa alta laptele cu cacao si masa...ca pana am ajuns acasa,pana am fiert orezul..au mai trecut vreo 45 de minute..}
Si in mod normal laptele nu e bun dupa antrenament? de ce ?
Editat de ValiNidelciu pe 14 oct 2014 15:30
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 15:54 de Ciule
N-au fost chiar imediat una dupa alta laptele cu cacao si masa...ca pana am ajuns acasa,pana am fiert orezul..au mai trecut vreo 45 de minute..}
Iti spun si de ce , laptele si branzeturile nu prea se manancadupa antrenament pentru ca ele se digera mai greu ,undeva la 5-6 ore de aceea ele se mananca inainte de culcare pentru a avea proteine pe timpul noptii . Daca bei laptele dupa antrenament iti vei incetini digestia,si nu ai nevoie de asa ceva in special dupa . Asta nu inseamna ca asa e regula fiecare face cum crede ,eu ti-am zis cum ar fii ok dupa parerea mea .
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 16:26 de shift
Bea-ti linistit laptele, exista si studii care arata ca laptele cu cacao este o combinatie foarte buna pentru refacerea de dupa antrenament, crescand chiar sinteza proteica. Laptele contine si electroliti, pe care vei avea nevoie sa ii recuperezi. Nu te crampona pe absorbtiile proteinelor, mai ales ca laptele contine si proteine cu absorbtie rapida.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 17:29 de marius0
Bea-ti linistit laptele, exista si studii care arata ca laptele cu cacao este o combinatie foarte buna pentru refacerea de dupa antrenament, crescand chiar sinteza proteica. Laptele contine si electroliti, pe care vei avea nevoie sa ii recuperezi. Nu te crampona pe absorbtiile proteinelor, mai ales ca laptele contine si proteine cu absorbtie rapida.
Pe langa asta si consumul de cacao are multe benficii, dar sa fie cat mai naturala posibil pentru ca sunt multe care au si zahar adaugat.
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 17:29 de Ciule
Citisem undeva pe un site ca , laptele combinat cu cacao ar fii nociv pentru sanatate. Am intrebat-o si pe profesoara mea de biologie ,mi-a spus si ea ca nu e buna combinatia sa nu le dam in special copiilor mici ,chiar daca este f buna la gust . Ar fii adevarat ?
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 17:35 de ValiNidelciu
Citisem undeva pe un site ca , laptele combinat cu cacao ar fii nociv pentru sanatate. Am intrebat-o si pe profesoara mea de biologie ,mi-a spus si ea ca nu e buna combinatia sa nu le dam in special copiilor mici ,chiar daca este f buna la gust . Ar fii adevarat ?
Probabil se referea sa nu le dam copiilor mici lapte cu cacao din comert care are un adaos de zahar...
Apropo,am auzit ca laptele nu este prea bun pentru ca iti creste nivelul de insulina..dar dupa antrenament acest lucru mi se pare chiar favorabil.
Editat de ValiNidelciu pe 14 oct 2014 17:35
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 17:37 de marius0
Exact cum spuneam mai sus...medicii nu il recomanda pentru ca cacao care o cumpara si care o gasesti cel mai des pe rafturi e cu foarte mult zahar adaugat.
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 17:40 de marius0
Probabil se referea sa nu le dam copiilor mici lapte cu cacao din comert care are un adaos de zahar...
Apropo,am auzit ca laptele nu este prea bun pentru ca iti creste nivelul de insulina..dar dupa antrenament acest lucru mi se pare chiar favorabil.
Laptele contine foarte multi hormoni si de asta consumul de lapte de vaca poate afecta echilibrul insulinei.
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 17:41 de Ciule
Exact cum spuneam mai sus...medicii nu il recomanda pentru ca cacao care o cumpara si care o gasesti cel mai des pe rafturi e cu foarte mult zahar adaugat.
Am inteles ,mersi !
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 17:44 de marius0
Am inteles ,mersi !
Si apropo de gust, se zice ca e dulce tot din cauza zaharului dar vei vedea ca, cacao (scuze cacafonia) naturala fara zahar adaugat e amaruie.
Editat de marius0 pe 14 oct 2014 17:46
|
sus |
|
strikezlc
Junior member 17 mesaje
|
scris pe 14 oct 2014 23:04 de strikezlc
Si apropo de gust, se zice ca e dulce tot din cauza zaharului dar vei vedea ca, cacao (scuze cacafonia) naturala fara zahar adaugat e amaruie.
Scuze ca intervin ...
Laptele contine lactoza care este tot un zahar, eu personal nu adaug si alti indulcitori(tipuri de zaharuri) . Voi ?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 oct 2014 10:31 de basu
Ar fi extrem de util pt toata lumea sa afle probabil si care este motivul. Nu stiu de cand profesorii de biologie au devenit consultanti in diete. Dar am mai auzit si pe la altii. Deci daca nu te superi as dori sa stiu si eu motivul.
Editat de basu pe 15 oct 2014 11:00
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 15 oct 2014 15:39 de ValiNidelciu
Iti spun si de ce , laptele si branzeturile nu prea se manancadupa antrenament pentru ca ele se digera mai greu ,undeva la 5-6 ore de aceea ele se mananca inainte de culcare pentru a avea proteine pe timpul noptii . Daca bei laptele dupa antrenament iti vei incetini digestia,si nu ai nevoie de asa ceva in special dupa . Asta nu inseamna ca asa e regula fiecare face cum crede ,eu ti-am zis cum ar fii ok dupa parerea mea .
Doar cazeina din branzeturi se absoarbe mai greu,asta nu inseamna ca incetineste si digestia altor alimente.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 oct 2014 15:41 de basu
Doar cazeina din branzeturi se absoarbe mai greu,asta nu inseamna ca incetineste si digestia altor alimente.
De unde stii ? Nu spun treaba asta decat ca sa te fac sa dai un raspuns complet.
Editat de basu pe 15 oct 2014 15:53
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 15 oct 2014 19:10 de Ciule
Ar fi extrem de util pt toata lumea sa afle probabil si care este motivul. Nu stiu de cand profesorii de biologie au devenit consultanti in diete. Dar am mai auzit si pe la altii. Deci daca nu te superi as dori sa stiu si eu motivul.
Basule sincer nu am mai intrebat-o si de ce este nociv pentru sanatate ,poate se referea la cele din comert gen nesquik cu 1 tonaa de zahar ...cum spuneau si colegii nostri in comentariile anterioare.
Editat de shift pe 16 oct 2014 01:15
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 oct 2014 19:21 de basu
Basule sincer nu am mai intrebat-o si de ce este nocivpentru sanatate ,poate se referea la cele din comert gen nesquik cu 1 tonaa de zahar ...cum spune-au si colegii nostri in comentariile anterioare.
Nu confundam nesquik cu cacao da ? In timp ce cacaua este un produs folositor minunea aia de nesquik ne otraveste copii zilnic. Eu stiu ca multi oameni folosesc asta in loc de cacao. Dar noi nu facem asta pt ca stim. Nu exista probleme la folosirea ei ci o surogatelor. Sa stiti ca nu de pomana a sarit toata industria alimentara in sus atunci cand s-a intamplat ce s-a intamplat pe Coasta de Fildes. O foarte mare parte din cacaoa de foarte buna calitate provine de acolo. Ce am vazut atunci in Franta mie nu mi-a placut. Eu consum cicolata neagra tot timpul.
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 26 oct 2014 18:41 de ValiNidelciu
De maine imi restructurez programul deoarece nu pot sa mai merg de 5 ori pe saptamana la sala asa ca o sa urmez urmatorul program:
Luni: Piept, biceps;
Marti: Abdomen, Coapse, gambe
Miercuri: Spate, trapez
Joi: pauza
Vineri: Umeri, triceps
Tot de maine o sa reincep sa antrenez si pieptul si umerii deoarece am scapat aproape in totalitate de durere...se mai simte foarte rar si doar daca stau in pozitii clar incomode pt.articulatie.
Insa primele 2-3 saptamani o sa lucrez doar la aparate si scripeti.
Ma gandeam la piept sa fac : 5-6 serii de impins orizontal si 4-5 serii de pec fly.Si la umeri impins deasupra capului,fluturari la scripeti si inca un exercitiu pentru deltoidul posterior.Ce ziceti ?
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 29 oct 2014 20:32 de ValiNidelciu
Antrenament spate :
4xTractiuni priza larga
4xRamat cu priza ingusta din aplecat
4xTractiuni cu priza ingusta+2 serii de pullover
4xIndreptari
Alimentatie :
M1:100g fulgi ovaz,35g seminte fl soarelui,400ml lapte
M2:100g telemea,100g paine int
M3:50g seminte fl soarelui,un baton milk&egg
M4(inainte de sala):100g telemea,salata rosii,200g fasole fiarta,60g piept de pui fiert
M5(dupa sala):100g piept de pui la cuptor,420g piure de cartofi,ridichie,morcov si muraturi.
M6:urmeaza,inainte de culcare..
Total pana acum : 3157kcal(127g Grasimi,330g Carbo ,188g Proteine) inainte de culcare o sa mananc ceva care sa imi completeze necesarul de grasimi pana la 3400kcal.
Pareri ?e mai bine ca data trecuta ?
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 30 oct 2014 15:45 de ValiNidelciu
Am primit o cutie de creatina monohidrata Creapure de la PN.
Ma gandeam sa iau doar o portie de 5g dupa antrenament cu 20-30g de dextroza.Este bine ? Eu nu as vrea sa fac si faza de incarcare..am auzit ca nu este neaparat,vreau sa mentin o doza de 5g/zi.Trebuie luata si in zilele cu pauza,nu ?
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 30 oct 2014 16:42 de Ciule
Am primit o cutie de creatina monohidrata Creapure de la PN.
Ma gandeam sa iau doar o portie de 5g dupa antrenament cu 20-30g de dextroza.Este bine ? Eu nu as vrea sa fac si faza de incarcare..am auzit ca nu este neaparat,vreau sa mentin o doza de 5g/zi.Trebuie luata si in zilele cu pauza,nu ?
Ia doar 5 grame cu dextroza dupa sala ,da se administreaza si in zilele de pauza
|
sus |
|
ValiNidelciu
Senior member 91 mesaje
|
scris pe 31 oct 2014 21:41 de ValiNidelciu
Azi am folosit 5g de creatina cu 25g dextroza si 300ml apa dupa antrenament.E bine asa?
In zilele de pauza are vreo importanta in ce moment al zilei o administrez?
Eu mananc imediat dupa ce iau creatina.Are vreo importanta?
Editat de ValiNidelciu pe 31 oct 2014 21:48
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 1 nov 2014 07:59 de Ciule
Azi am folosit 5g de creatina cu 25g dextroza si 300ml apa dupa antrenament.E bine asa?
In zilele de pauza are vreo importanta in ce moment al zilei o administrez?
Eu mananc imediat dupa ce iau creatina.Are vreo importanta?
De preferabil dimineata la trezire.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 5
| |
|