Pagina 1 2 3 4 5 din 5
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
Re: Jurnal Vlad
scris pe 21 dec 2013 12:02 de Vla4d
Fluturarile trebuie facute atat cu greutati mici cat si cu greutati medii. Important este ca aceste greutati sa poata fi pe deplin controlate. Chiar si in cazul greutatilor mici unde lipsa controlului apare dupa un anumit nr de repetari.
Am inteles
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 28 dec 2013 14:25 de Vla4d
Am o nelamurire in legatura cu seriile descrescatoare.
Este bine sa faci serii descrescatoare? Cand spun serii descrescatoare ma refer la acele serii care incepi cu greutatea maxima pe care o poti duce si scazi de pe bara la fiecare serie,pauzele fiind aceleasi ca de obicei[adica sistemul piramidal,numai ca e "invers"],sper ca ati inteles ce am vrut sa zic.
Intreb asta deoarece, e mai usor sa faci prima serie cu greutatea maxima deoarece muschiul este odihnit.
Am mai citit pe net despre asta dar, nu am gasit prea detaliat, unii zic ca e rau, altii ca e bine...
Astept parerile voastre.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 28 dec 2013 16:57 de basu
Este bine sa faci serii descrescatoare? Cand spun serii descrescatoare ma refer la acele serii care incepi cu greutatea maxima pe care o poti duce si scazi de pe bara la fiecare serie,pauzele fiind aceleasi ca de obicei[adica sistemul piramidal,numai ca e "invers"],sper ca ati inteles ce am vrut sa zic.
Intreb asta deoarece, e mai usor sa faci prima serie cu greutatea maxima deoarece muschiul este odihnit.
Am mai citit pe net despre asta dar, nu am gasit prea detaliat, unii zic ca e rau, altii ca e bine...
Astept parerile voastre.
Exista si o astfel de metoda de a te antrena. Daca incalzirea a fost eficienta poti face prima data si cu greutati foarte mari. Multi fac asa indiferent daca ulterior reduc sau nu greutatea si finalizeaza antrenamentul cu aceeasi greutate dau cu un nr de 3 repetari. Incepatorilor nu le este recomandat acest lucru. Eu insa, doresc sa ma opresc asupra faptului o serie executata cu greutate mare este la fel de grea ca o serie executata cu alta greutate. Diferenta o constitue punctul in care acea serie capata elemente de dificultate. O serie executata cu greutate medie poate fi la fel de dificil de finalizat , dar dificultatea apare in alt punct. Aici intelegerea depinde de inteligenta ta .....
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 28 dec 2013 17:04 de adi123
Astept parerile voastre.
sa iti dau exemplul meu: primul exercitiu il fac cu serii crescatoare (de exemplu impins pe orizontal) iar al 2lea exercitiu il fac cu serii descrescatoare (impins pe plan inclinat/declinat). astfel evit orice risc de accidentare. primul exercitiu nu recomand deloc sa incepi cu greutate maxima.
trebuie neaparat niste serii la inceput de incalzire daca vrei sa faci serii descrescatoare
Editat de adi123 pe 28 dec 2013 17:05
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 28 dec 2013 18:11 de Vla4d
Va multumesc pentru raspunsuri.
Vreau sa mentionez ca o bucata de timp am practicat si eu aceasta metoda si mi-a mers bine.
In legatura cu accidentarile, nu am avut parte pana acum si ma incalzesc destul de bine la inceput
Deci in concluzie care sunt mai eficiente?
Seriile crescatoare sau cele descrescatoare?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 28 dec 2013 19:38 de basu
Va multumesc pentru raspunsuri.
Vreau sa mentionez ca o bucata de timp am practicat si eu aceasta metoda si mi-a mers bine.
In legatura cu accidentarile, nu am avut parte pana acum si ma incalzesc destul de bine la inceput
Deci in concluzie care sunt mai eficiente?
Seriile crescatoare sau cele descrescatoare?
In situatia ta cele crescatoare. Alea sunt mai recomandate. Asa zic eu .
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 28 dec 2013 19:48 de Vla4d
In situatia ta cele crescatoare. Alea sunt mai recomandate. Asa zic eu .
Multumesc, o sa raman la alea crescatoare
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 14 ian 2014 19:47 de Vla4d
De 4 zile am o problema, mai exact ma doare coccisul[noada fundului], durerea se reismte atunci cand ma aplec, cand ma ridic de pe ceva.... ma enerveaza mai ales in timpul antrenamentului cand trebuie sa ma aplec dupa o gantera, sa ma asez pe banca, sa ma intind pe banca, sa ma ridic de pe banca.... iar din cauza durerii trebuie sa fac aceste lucruri mai in "reluare" sa zic asa, tinandu-ma cu mana de spate.
Din ce cauza a aparut durerea, asta nu stiu, dar trebuie sa mentionez ca durerea am simtit-o pentru prima oara, sambata in timp ce lucram abdomenul si faceam ridicari de picioare din culcat, la prima serie, la a3-a repetare, atunci am simtit o durere usoara in coccis,am continuat exercititul pana ce am terminat cele 3 serii, deoarece nu am mai simtit durerea in timpul executiei ci doar cand ma aplecam,intindeam.... dupa cum am enumerat mai sus.
As vrea niste sfaturi, daca se poate fara "mergi la doctor" as vrea sa evit asta din diferite cauze...
Multumesc.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 14 ian 2014 19:49 de basu
De 4 zile am o problema, mai exact ma doare coccisul[noada fundului], durerea se reismte atunci cand ma aplec, cand ma ridic de pe ceva.... ma enerveaza mai ales in timpul antrenamentului cand trebuie sa ma aplec dupa o gantera, sa ma asez pe banca, sa ma intind pe banca, sa ma ridic de pe banca.... iar din cauza durerii trebuie sa fac aceste lucruri mai in "reluare" sa zic asa, tinandu-ma cu mana de spate.
Din ce cauza a aparut durerea, asta nu stiu, dar trebuie sa mentionez ca durerea am simtit-o pentru prima oara, sambata in timp ce lucram abdomenul si faceam ridicari de picioare din culcat, la prima serie, la a3-a repetare, atunci am simtit o durere usoara in coccis,am continuat exercititul pana ce am terminat cele 3 serii, deoarece nu am mai simtit durerea in timpul executiei ci doar cand ma aplecam,intindeam.... dupa cum am enumerat mai sus.
As vrea niste sfaturi, daca se poate fara "mergi la doctor" as vrea sa evit asta din diferite cauze...
Multumesc.
Este posibil ca durerea sa apara dintr-o cauza care are legatura cu ceva petrecut cu 2-3 zile in urma. De ex poate ca ai stat foarte mult pe un obiect tare, pe o banca de lemn. Sa stii ca mie mi s-a intamplat exact acelasi lucru de la scaunul de la calculator. Daca durerea persista ... mergi la doctor. Ce poti face.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 14 ian 2014 20:11 de Vla4d
Este posibil ca durerea sa apara dintr-o cauza care are legatura cu ceva petrecut cu 2-3 zile in urma. De ex poate ca ai stat foarte mult pe un obiect tare, pe o banca de lemn. Sa stii ca mie mi s-a intamplat exact acelasi lucru de la scaunul de la calculator. Daca durerea persista ... mergi la doctor. Ce poti face.
E posibil sa fie si de la scaunul de la calculator deoarece stau destul de mult, dar ma gandeam sa nu fi aparut si din cauza exercitiului ramat cu bara intre picioare, care l-am facut miercuri la antrenamentul spatelui, cred acest lucru deoarece pana atunci nu mai facusem ramat cu bara intre picioare iar in timpul executiei simteam o mica durere a coloanei in partea de jos, la fel si la hiperextensii[care la fac la fiecare antrenament], dar am avut parte de o febra foarte mare si de lunga durata in partea lombara din cauza ramatului cu bara intre picioare, cred eu, deoarece pana sa fac ramat cu bara nu mai avusem asa febra
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 ian 2014 08:01 de basu
E posibil sa fie si de la scaunul de la calculator deoarece stau destul de mult, dar ma gandeam sa nu fi aparut si din cauza exercitiului ramat cu bara intre picioare, care l-am facut miercuri la antrenamentul spatelui, cred acest lucru deoarece pana atunci nu mai facusem ramat cu bara intre picioare iar in timpul executiei simteam o mica durere a coloanei in partea de jos, la fel si la hiperextensii[care la fac la fiecare antrenament], dar am avut parte de o febra foarte mare si de lunga durata in partea lombara din cauza ramatului cu bara intre picioare, cred eu, deoarece pana sa fac ramat cu bara nu mai avusem asa febra
Este varianta simpla si cea mai usoara. Durerile in zona osului coccigian pot apare si de la multe alte lucruri. Dar nu se fac consultatii pe internet.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 4 feb 2014 21:32 de Vla4d
Acum am alta problema la care am nevoie mare de ajutor.
Trec printr-o perioada de stagnare, in mare parte a fortei.
Asta se intampla la toate grupele,mai putin spate,trapez....
Spre exemplu la piept, greutatea maxima care pot sa o imping la orizontal este de 55 KG[ sper sa nu ma fac de ras],sunt antrenamente in care fac 6-7 rep cu aceasta greutate si antrenamente la care fac doar 3-4....
OK, acum sa nu va mai lungesc cu aceasta poveste, eu cred ca antrenamentul meu este cauza, deoarece il practic de cateva luni bune....
Acum am decis sa fac niste schimbari, dar nu prea am reusit... de aceea sper sa ma ajutati voi.
O sa va descriu antrenamentul meu mai detaliat:
ZIUA 1
PIEPTUL
-Incep antrenamentul printr-o incalzire de 2 serii a 20 repetari, la impins cu bara pe orizontal.
-Primul exercitiu este impins pe plan orizontal, prima serie o fac cu 45 KG, 7-8 repetari, dupa care fac a doua serie cu 50 KG, 6-7 repetari si ultima serie cu 55 KG de 5 repetari cel mult 7
-Al doilea exercitiu este impins cu bara pe plan inclinat, fac 1 serie de incalzire de 20 repetari. Primul set de lucru il fac cu 40 KG a 7-8 repetari, al doilea set il fac cu 45 KG a 6-7 repetari si ultimul set tot cu 45 KG a 5-6 repetari
-Al treilea exercitiu este impinsul la declinat[il fac la presa Smith], fac 2 serii a 6-8 repetari, nu stiu greutatile exacte, deoarece nu stiu cat cantareste bara de la presa Smith.
-Al patrulea exercitiu si ultimul, sunt fluturarile cu ganterele[o saptamana la inclinat,cealalta la orizontal]
Aici fac 3 serii, prima cu ganterele de 9 kg 8-10 repetari, urmate de alte 2 serii cu ganterele de 10 kg a cate 6-8 repetari.
BICEPSUL
-Incep antrenamentul cu 2 serii de incalzire a 20 repetari la bara Z
-Primul exercitiu- flexii din picioare cu bara Z.Primul si al doilea set il fac cu 23 KG a 7-8 repetari, iar ultimul cu 28 KG a 6-7 repetari.
-Al doilea exercitiu-coicane cu ganterele din picioare.Primul set si al doilea il fac cu ganterle de 10 kg a 8-9 repetari, ultimul set il fac cu ganterele de 12,5 kg a 6-7 repetari.
-Al treilea exercitiu si ultimul-flexii cu ganterele la plan inclinat.Primul set si al doilea il fac cu ganterle de 9 kg a 6-8 repetari, iar ultimul set il fac cu ganterele de 10 kg a 6-7 repetari.
ZIUA 2
SPATELE
-Primul exercitiu- tractiuni la helcometru la ceafa. Efectuez 2 serii a 20 repetari de incalzire.Pirmul set de lucru il fac cu 56 kg a 7-8 repetari, al doilea cu 58 kg a 7-8 repetari si ultimul cu 62 KG a 6-7 repetari.
-Al doilea exercitiu-ramat cu gantera.Primul set il fac cu gantera de 25 KG a 8 repetari, al doilea set il fac cu gantera de 27,5 KG a 6-7 repetari si ultimul cu gantera de 30 KG a 6-7 repetari.
-Al treilea exercitiu -ramat cu priza ingusta la helcometru.Primul set il fac cu 56 KG a 8-10 repetari, al doilea cu 58 KG a 7-8 repetari si ultimul cu 62 KG a 6-8 repetari
-Al patrulea si ultimul exercitiu-hiperextensii. Aici fac 2 serii cu discul de 20 kg in brate a cate 15-20 repetari
TRICEPSUL
-Primul exercitiu este impins cu priza ingusta. Efectuez 2 serii de incalzire a 20 repetari.Primul set de lucru il fac cu 40 KG a 7-8 repetari, al doilea si al treilea cu 45 KG a 6-8 repetari
-Al doilea exercitiu-extensii cu sfoara din picioare.Primul set il fac cu 35 KG a 8-9 repetari, al doilea set il fac cu 41 KG a 7-8 repetari, iar ultimul cu 45 KG a 7-8 repetari.
-Al treilea exercitiu si ultimul-extenii cu gantera deasupra capului[cu ambele maini].Primul set si al doilea il fac cu gantera de 20 KG a 9-10 repetari, iar ultimul cu gantera de 22,5 KG a 8-9 repetari.
ZIUA 3
UMERII
-Fac incalzire cu ganterle
-Primul exercitiu-impins cu bara la ceafa.Efectuez 1 serie de incalzire a 20 repetari.Primul set de lucru si al doilea il fac cu 40 KG a 7-8 repetari, iar ultimul cu 45 KG a 6-7 repetari
-Al doilea exercitiu-fluturari laterale.Fac 3 serii a 7-10 repetari
-Al treilea exercitiu-ridicari frontale cu ganterele.Fac 3 serii a 7-10 repetari
-Al patrulea exercitiu -fluturari laterale din aplecat.Fac 3 serii a 7-10 repetari.
Al cincelea exercitiu-ramat vertical.Fac 3 serii a 6-8 repetari
TRAPEZ
Aici fac ridicari de umeri.Primul set il fac cu 75 KG a 8-10 repetari, iar ultimele 2 cu 80 KG a 7-10 repetari
ANTEBRAT
-Primul exercitiu-flexia plamelor cu haltera cu priza supinatie.Fac 3 serii a 12-15 repetari
-Al doilea exercitiu-flexia plamelor cu haltera cu priza inversa.Fac 3 serii a 12-15 repetari.
ABDOMENUL
-Crunch, 3 serii a 25 repetari
-ridicarea genunchilor la paralele, 3 serii a 20 repetari
-ridicarea picioarelor la 90 de grade, 3 serii a 20 repetari
Picioarele nu le mai lucrez de ceva timp....
Eu m-am gandit pana acuma la urmatoarele schimbari:
-Sa fac tractiuni pentru biceps, incepand cu o greutate cu care sa fac 10 repetari iar apoi sa scad din ea, fara pauza, si sa fac cate tractiuni pot si tot asa pana nu mai pot face niciuna, metoda asta am vazut-o, intr-un topic pe forum scrisa de Florin, iar pe aceasta cale tin sa ii multumesc foarte mult, pentru tot ajutorul care mi l-a oferit pana acum.
-Sa fac flotari la paralele pentru triceps
-Sa fac impins cu ganterele pe plan inclinat in loc de impins cu bara
-Sa fac fluturari la cablu in loc de fluturari cu ganterele
Voi ce credeti ca ar mai trebui inlocuit? alte exercitii, nr de repetari, tehnici de intensitate....
Va multumesc foarte mult pentru rabdarea de a citi acest mesaj.
Editat de Vla4d pe 4 feb 2014 21:36
|
sus |
|
Cripto
Veteran member 245 mesaje
|
scris pe 4 feb 2014 23:18 de Cripto
La orizontal fa 2 serii de incalzire 12 repetari cu 20-30 kg , dupa care pune 55 kg pe bara si fa 3 seturi x maxim .
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 15:50 de CosminPerjo
Acum am alta problema la care am nevoie mare de ajutor.
Trec printr-o perioada de stagnare, in mare parte a fortei.
Asta se intampla la toate grupele,mai putin spate,trapez....
Spre exemplu la piept, greutatea maxima care pot sa o imping la orizontal este de 55 KG[ sper sa nu ma fac de ras],sunt antrenamente in care fac 6-7 rep cu aceasta greutate si antrenamente la care fac doar 3-4....
OK, acum sa nu va mai lungesc cu aceasta poveste, eu cred ca antrenamentul meu este cauza, deoarece il practic de cateva luni bune....
Acum am decis sa fac niste schimbari, dar nu prea am reusit... de aceea sper sa ma ajutati voi.
O sa va descriu antrenamentul meu mai detaliat:
ZIUA 1
PIEPTUL
-Incep antrenamentul printr-o incalzire de 2 serii a 20 repetari, la impins cu bara pe orizontal.
-Primul exercitiu este impins pe plan orizontal, prima serie o fac cu 45 KG, 7-8 repetari, dupa care fac a doua serie cu 50 KG, 6-7 repetari si ultima serie cu 55 KG de 5 repetari cel mult 7
-Al doilea exercitiu este impins cu bara pe plan inclinat, fac 1 serie de incalzire de 20 repetari. Primul set de lucru il fac cu 40 KG a 7-8 repetari, al doilea set il fac cu 45 KG a 6-7 repetari si ultimul set tot cu 45 KG a 5-6 repetari
-Al treilea exercitiu este impinsul la declinat[il fac la presa Smith], fac 2 serii a 6-8 repetari, nu stiu greutatile exacte, deoarece nu stiu cat cantareste bara de la presa Smith.
-Al patrulea exercitiu si ultimul, sunt fluturarile cu ganterele[o saptamana la inclinat,cealalta la orizontal]
Aici fac 3 serii, prima cu ganterele de 9 kg 8-10 repetari, urmate de alte 2 serii cu ganterele de 10 kg a cate 6-8 repetari.
BICEPSUL
-Incep antrenamentul cu 2 serii de incalzire a 20 repetari la bara Z
-Primul exercitiu- flexii din picioare cu bara Z.Primul si al doilea set il fac cu 23 KG a 7-8 repetari, iar ultimul cu 28 KG a 6-7 repetari.
-Al doilea exercitiu-coicane cu ganterele din picioare.Primul set si al doilea il fac cu ganterle de 10 kg a 8-9 repetari, ultimul set il fac cu ganterele de 12,5 kg a 6-7 repetari.
-Al treilea exercitiu si ultimul-flexii cu ganterele la plan inclinat.Primul set si al doilea il fac cu ganterle de 9 kg a 6-8 repetari, iar ultimul set il fac cu ganterele de 10 kg a 6-7 repetari.
ZIUA 2
SPATELE
-Primul exercitiu- tractiuni la helcometru la ceafa. Efectuez 2 serii a 20 repetari de incalzire.Pirmul set de lucru il fac cu 56 kg a 7-8 repetari, al doilea cu 58 kg a 7-8 repetari si ultimul cu 62 KG a 6-7 repetari.
-Al doilea exercitiu-ramat cu gantera.Primul set il fac cu gantera de 25 KG a 8 repetari, al doilea set il fac cu gantera de 27,5 KG a 6-7 repetari si ultimul cu gantera de 30 KG a 6-7 repetari.
-Al treilea exercitiu -ramat cu priza ingusta la helcometru.Primul set il fac cu 56 KG a 8-10 repetari, al doilea cu 58 KG a 7-8 repetari si ultimul cu 62 KG a 6-8 repetari
-Al patrulea si ultimul exercitiu-hiperextensii. Aici fac 2 serii cu discul de 20 kg in brate a cate 15-20 repetari
TRICEPSUL
-Primul exercitiu este impins cu priza ingusta. Efectuez 2 serii de incalzire a 20 repetari.Primul set de lucru il fac cu 40 KG a 7-8 repetari, al doilea si al treilea cu 45 KG a 6-8 repetari
-Al doilea exercitiu-extensii cu sfoara din picioare.Primul set il fac cu 35 KG a 8-9 repetari, al doilea set il fac cu 41 KG a 7-8 repetari, iar ultimul cu 45 KG a 7-8 repetari.
-Al treilea exercitiu si ultimul-extenii cu gantera deasupra capului[cu ambele maini].Primul set si al doilea il fac cu gantera de 20 KG a 9-10 repetari, iar ultimul cu gantera de 22,5 KG a 8-9 repetari.
ZIUA 3
UMERII
-Fac incalzire cu ganterle
-Primul exercitiu-impins cu bara la ceafa.Efectuez 1 serie de incalzire a 20 repetari.Primul set de lucru si al doilea il fac cu 40 KG a 7-8 repetari, iar ultimul cu 45 KG a 6-7 repetari
-Al doilea exercitiu-fluturari laterale.Fac 3 serii a 7-10 repetari
-Al treilea exercitiu-ridicari frontale cu ganterele.Fac 3 serii a 7-10 repetari
-Al patrulea exercitiu -fluturari laterale din aplecat.Fac 3 serii a 7-10 repetari.
Al cincelea exercitiu-ramat vertical.Fac 3 serii a 6-8 repetari
TRAPEZ
Aici fac ridicari de umeri.Primul set il fac cu 75 KG a 8-10 repetari, iar ultimele 2 cu 80 KG a 7-10 repetari
ANTEBRAT
-Primul exercitiu-flexia plamelor cu haltera cu priza supinatie.Fac 3 serii a 12-15 repetari
-Al doilea exercitiu-flexia plamelor cu haltera cu priza inversa.Fac 3 serii a 12-15 repetari.
ABDOMENUL
-Crunch, 3 serii a 25 repetari
-ridicarea genunchilor la paralele, 3 serii a 20 repetari
-ridicarea picioarelor la 90 de grade, 3 serii a 20 repetari
Picioarele nu le mai lucrez de ceva timp....
Eu m-am gandit pana acuma la urmatoarele schimbari:
-Sa fac tractiuni pentru biceps, incepand cu o greutate cu care sa fac 10 repetari iar apoi sa scad din ea, fara pauza, si sa fac cate tractiuni pot si tot asa pana nu mai pot face niciuna, metoda asta am vazut-o, intr-un topic pe forum scrisa de Florin, iar pe aceasta cale tin sa ii multumesc foarte mult, pentru tot ajutorul care mi l-a oferit pana acum.
-Sa fac flotari la paralele pentru triceps
-Sa fac impins cu ganterele pe plan inclinat in loc de impins cu bara
-Sa fac fluturari la cablu in loc de fluturari cu ganterele
Voi ce credeti ca ar mai trebui inlocuit? alte exercitii, nr de repetari, tehnici de intensitate....
Va multumesc foarte mult pentru rabdarea de a citi acest mesaj.
"Stagnez la forta"
M-am uitat 1 minut peste ce ai scris si deja am gasit 2 impedimente majore:
1: Nu faci picioare.
2: Nu faci indreptari.
Nu te mai mira ca stagnezi.
Editat de CosminPerjo pe 5 feb 2014 15:56
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 15:52 de marius0
"Stagnez la forta"
2: Nu fac indreptari.
E obligatoriu sa faci indreptari a ?
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 15:54 de CosminPerjo
E obligatoriu sa faci indreptari a ?
Nu am spus ca este obligatoriu sa faci indreptari,am spus ca este un exercitiu crucial pentru dezvoltarea fortei si al unui fizic solid.
|
sus |
|
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 15:57 de litllebear
"Stagnez la forta"
2: Nu fac indreptari.
Asta ca nu face picioare a scris si el mai sus,si la 56 de kg si 15 ani sa impinga 55 de kg la piept e ok.Si de cand daca nu faci indreptari nu poti sa cresti in forta?Intreb.
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 15:59 de CosminPerjo
Asta ca nu face picioare a scris si el mai sus,si la 56 de kg si 15 ani sa impinga 55 de kg la piept e ok.Si de cand daca nu faci indreptari nu poti sa cresti in forta?Intreb.
Nu am spus ca nu poti sa cresti in forta daca nu faci indreptari,am spus ca indreptarile ar ajuta,pentru ca acest exercitiu executat corect contracta o mare parte din muschi.
|
sus |
|
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 16:02 de litllebear
Nu am spus ca nu poti sa cresti in forta daca nu faci indreptari,am spus ca indreptarile ar ajuta,pentru ca acest exercitiu executat corect contracta o mare parte din muschi.
O mare parte din muschii spatelui si in rest?
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 16:13 de marius0
Multe persoane, inclusiv eu, nu pot executa un astfel de exercitiu din varii motive, dar se poate ajunge la rezultate la fel de bune si fara el.
Mi se pare bun pentru ca da un impuls de crestere general foarte mare prin "socul" pe care il aplica corpului, si anume gambelor, bicepsilor femurali, cvadricepsilor, fesierilor, dorsalilor, trapezului, deltoizilor posteriori, muschilor extensori ai gatului, antebratelor si lombarilor. De asta cred ca e inclus in mod principal in antrenament si nu neaparat doar pentru construirea masei musculare a lombarilor.
Nu toti il pot include in program.
Editat de marius0 pe 5 feb 2014 16:15
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 16:41 de Vla4d
Totusi eu nu prea vad o mare legature, daca nu fac indreptari si picioare sa nu am forta la celelalte grupe.....
Editat de Vla4d pe 5 feb 2014 16:53
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 17:15 de marius0
Totusi eu nu prea vad o mare legature, daca nu fac indreptari si picioare sa nu am forta la celelalte grupe.....
Forta ai si la celelalte grupe dar pe langa faptul ca nu te dezvolti armonios, antrenarea picioarelor si efectuarea exercitiilor cum ar fi genoflexiuni, indreptari etc. dau un impuls general de crestere mai mare intregului corp, deci vezi creste mai bine si la celelalte grupe musculare.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 17:17 de Vla4d
Forta ai si la celelalte grupe dar pe langa faptul ca nu te dezvolti armonios, antrenarea picioarelor si efectuarea exercitiilor cum ar fi genoflexiuni, indreptari etc. dau un impuls general de crestere mai mare intregului corp, deci vezi creste mai bine si la celelalte grupe musculare.
Deci sa incep sa antrenez si picioarele?
Dar la indreptari nu ma bag...
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 17:21 de marius0
Deci sa incep sa antrenez si picioarele?
Dar la indreptari nu ma bag...
Da, incepe sa le antrenezi.
Nu trebuie sa faci neaparat indreptari. Poate dupa ce vei acumula mai multa experienta o sa te apuci sa le faci de placere.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 17:31 de Vla4d
Da, incepe sa le antrenezi.
Nu trebuie sa faci neaparat indreptari. Poate dupa ce vei acumula mai multa experienta o sa te apuci sa le faci de placere.
Ok, picioarele o sa incep sa le antrenez de saptamana viitoare
Ce parere ai de acest antrenament:
-geno cu bara, 2 serii incalzire,3 serii grele 6-10 repetari
-presa 3 serii 6-10 repetari
-extensii la aparat - 3 serii 6-10 repetari
-ridicari pe vrafuri la aparat- 3 serii 6-10 repetari
Este ok daca fac geno la Smith?
In ce zi sa adaug picioarele, inafara de ziua 3?
Eu cred ca merge in oricare...
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 17:35 de marius0
Ok, picioarele o sa incep sa le antrenez de saptamana viitoare
Ce parere ai de acest antrenament:
-geno cu bara, 2 serii incalzire,3 serii grele 6-10 repetari
-presa 3 serii 6-10 repetari
-extensii la aparat - 3 serii 6-10 repetari
-ridicari pe vrafuri la aparat- 3 serii 6-10 repetari
Este ok daca fac geno la Smith?
In ce zi sa adaug picioarele, inafara de ziua 3?
Eu cred ca merge in oricare...
E ok. Mai poti sa adaugi un exercitiu si pentru posteriorul coapsei.
Nu poti adauga picioarele cu nimic in programul acela. Ori il modifici pe acesta in asa fel incat sa poti introduce si picioarele in el, ori faci un program de 4 zile.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 17:37 de Vla4d
E ok. Mai poti sa adaugi un exercitiu si pentru posteriorul coapsei.
Nu poti adauga picioarele cu nimic in programul acela. Ori il modifici pe acesta in asa fel incat sa poti introduce si picioarele in el, ori faci un program de 4 zile.
De ce nu merge?
Ce ar trebui sa modific?
Nu pot sa ma duc de 4 ori....
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 17:59 de marius0
De ce nu merge?
Ce ar trebui sa modific?
Nu pot sa ma duc de 4 ori....
Nu merge pentru ca ar fii un volum prea mare de antrenament.
Ai putea incerca:
- piept, triceps, deltoid anterior
-coapse, gambe, abdomen
-spate, biceps, deltoid median si posterior
sau
-piept, biceps, triceps
-coapse, gambe, abdomen
-spate, umeri
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 18:45 de Vla4d
Nu merge pentru ca ar fii un volum prea mare de antrenament.
Ai putea incerca:
- piept, triceps, deltoid anterior
-coapse, gambe, abdomen
-spate, biceps, deltoid median si posterior
sau
-piept, biceps, triceps
-coapse, gambe, abdomen
-spate, umeri
Mi se pare buna prima varianta, dar eu ma mai gandeam si la aceasta:
-piept,biceps,trapez
-spate,triceps,antebrate
-umeri.picioare.abdomen