Pagina 1 2 3 4 5 din 5
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
Re: Jurnal Vlad
scris pe 5 feb 2014 19:30 de Vla4d
- piept, triceps, deltoid anterior
-coapse, gambe, abdomen
-spate, biceps, deltoid median si posterior
Daca schimb oridnea in felul urmator, gresec cu ceva?
-piept, triceps, deltoid anterior
-coapse, gambe, abdomen
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 19:33 de marius0
Daca schimb oridnea in felul urmator, gresec cu ceva?
-piept, triceps, deltoid anterior
-coapse, gambe, abdomen
E ok si asa.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 19:40 de Vla4d
E ok si asa.
Multumesc mult.
Impinsul la umeri o sa il fac in ziua 2 nu?
Imi cer scuze ca te bat la cap cu atatea intrebari.
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 19:45 de marius0
Multumesc mult.
Impinsul la umeri o sa il fac in ziua 2 nu?
Imi cer scuze ca te bat la cap cu atatea intrebari.
Il faci in ziua 1. Deltoid anterior este cel din partea din fata, iar cel posterior este cel din spate... daca le incurci.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 20:02 de Vla4d
Il faci in ziua 1. Deltoid anterior este cel din partea din fata, iar cel posterior este cel din spate... daca le incurci.
Multumesc.
o sa fac pentru deltoidul anterior: impins de la umeri cu bara si fluturari prin fata cu ganterele
pentru deltoidul posterior: fluturari din aplecat cu ganterele
pentru deltoidul median: fluturari laterale si ramat cu bara Z
Acum ca m-am lamurit cu picioarele si structurarea antrenamentului, sa revenim la prima intrebare, adica sa fac schimbari, deci voi ce ziceti ca ar mai trebui schimbat? exercitii, nr repetari,tehnici de intensitate....
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 20:28 de marius0
Multumesc.
o sa fac pentru deltoidul anterior: impins de la umeri cu bara si fluturari prin fata cu ganterele
pentru deltoidul posterior: fluturari din aplecat cu ganterele
pentru deltoidul median: fluturari laterale si ramat cu bara Z
Acum ca m-am lamurit cu picioarele si structurarea antrenamentului, sa revenim la prima intrebare, adica sa fac schimbari, deci voi ce ziceti ca ar mai trebui schimbat? exercitii, nr repetari,tehnici de intensitate....
Ajunge cate un singur exercitiu pentru deltoidul anterior si median cum ar fi doar impinsul si fluturarile laterale.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 5 feb 2014 20:35 de Vla4d
Ajunge cate un singur exercitiu pentru deltoidul anterior si median cum ar fi doar impinsul si fluturarile laterale.
OK
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 12:29 de Vla4d
Uitati cum m-am gandit eu sa fie noul program de antrenament:
ZIUA 1
PIEPTUL
*impins cu bara la orizontal -3 serii, 6-10 repetari
*impins cu ganterele la inclinat - 3 serii, 6-10 repetari
*impins cu bara[Smith] la declinat - 3 serii, 6-10 repetari
*fluturari la cablu - 3 serii, 8-10 repetari
TRICEPSUL
*impins cu priza ingusta - 3 serii, 6-10 repetari
*extensii la helcometru cu sfoara - 3 serii, 6-10 repetari
*flotari la paralele[cu greutate legata de mine] - 3 serii a cate repetari pot
*extensii cu gantera deasupra capului[cu ambele maini] - 3 serii, 6-10 repetari
DELTOIDUL ANTERIOR
*impins de la umeri cu bara - 3 serii, 6-10 repetari
*fluturari prin fata cu ganterele - 3 serii, 6-10 repetari
ZIUA 2
SPATELE
*tractiuni la helcometru la ceafa - 3 serii, 6-10 repetari
*ramat cu gantera din aplecat pe banca - 3 serii, 6-10 repetari
*ramat cu bara din aplecat - 3 serii, 6-10 repetari
*hiperextensii - 3 serii, 10-12 repetari
BICEPSUL
*flexii cu bara Z din picioare - 3 serii, 6-10 repetari
*ciocane - 3 serii 6-10 repetari
*flexii cu gantera la plan inclinat - 3 serii, 6-10 repetari
*tractiuni petru biceps cu o greutate cu care pot face 10 repetari, iar apoi fara pauza dau jos din greutate si fac cate repetari pot si tot asa pana nu mai pot sa fac nici o repetare fara greutate pe mine - 2 serii
DELTOIDUL POSTERIOR
*fluturari din aplecat cu ganterele - 3 serii, 6-10 repetari
DELTOIDUL MEDIAN
*fluturari laterale cu ganterele - 3 serii, 6-10 repetari
*ramat vertical cu bara Z - 3 serii, 6-10 repetari
ZIUA 3
COAPSELE
*genoflexiuni cu bara - 3 serii, 6-10 repetari
*presa picioare - 3 serii, 6-10 repetari
*extensii la aparat - 3 serii, 6-10 repetari
*extensii la aparat pentru femural - 3 serii, 6-10 repetari
GAMBELE
*ridicari pe varfuri la aparat - 4 serii, 6-10 repetari
ABDOMENUL
*crunch - 3 serii, 25 repetari
*abdomene la aparat - 3 serii, 8-12 repetari
*ridicari de genuchi la paralele - 3 serii, 20 repetari
*ridicare picioarelor la 90 de grade - 3 serii, 20 repetari
Cam asta ar fi...
Dar totusi am niste neclaritati:
1. Cand sa fac acele tractiuni la biceps? e bine la finalul antrenamentului, sau...?
2. Sa fac altceva in loc de hiperextensii la spate?
Daca aveti alte sugestii de schimbare a exercitiilor, de a folosi anumite tehnici de intensitate, sunt bine venite.
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 12:51 de marius0
Tractiunile pentru biceps la faci la inceputul antrenamentului pentru biceps dar nu stiu ce forta vei mai avea sa le efectuezi dupa un antrenament complet la spate.
E un volum prea mare la antrenamentul de biceps. Pe langa cele 2 serii descrescatoare pe care vrei sa le faci mai ai inca 9...E prea mult. Mai poti scoate un exercitiu.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 12:54 de Vla4d
Tractiunile pentru biceps la faci la inceputul antrenamentului pentru biceps dar nu stiu ce forta vei mai avea sa le efectuezi dupa un antrenament complet la spate.
E un volum prea mare la antrenamentul de biceps. Pe langa cele 2 serii descrescatoare pe care vrei sa le faci mai ai inca 9...E prea mult. Mai poti scoate un exercitiu.
Care exercitiu sa-l scot?
Poate ne lamureste si Basu cum ssta treaba cu aceste tractiuni
|
sus |
|
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 13:27 de litllebear
Care exercitiu sa-l scot?
Poate ne lamureste si Basu cum ssta treaba cu aceste tractiuni
Ciocanele lucreaza muschiul brahial,asa ca poti sa il scoti,sau sa scoti cate unul prin rotatie.
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 13:35 de Vla4d
Ciocanele lucreaza muschiul brahial,asa ca poti sa il scoti,sau sa scoti cate unul prin rotatie.
Daca as scoate cate o serie de la ciocane si flexii pe plan inclinat, astfel reducand antrenamentul bicepsului la 9 serii, ar fi bine?
|
sus |
|
litllebear
Veteran member 487 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 13:39 de litllebear
Daca as scoate cate o serie de la ciocane si flexii pe plan inclinat, astfel reducand antrenamentul bicepsului la 9 serii, ar fi bine?
Vlade,bicepsul e o grupa de muschi mica,si nu are nevoie de atatea exercitii si serii ca si spatele sau picioarele intelegi.Stiu ca,avansatii fac mai multe dar noi(sau eu unul cel putin) inca nu am ajuns la nivelul ala.Spor la treaba.
E mai usor sa acuzi decat sa asculti si sa dai un sfat.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 13:43 de Vla4d
Vlade,bicepsul e o grupa de muschi mica,si nu are nevoie de atatea exercitii si serii ca si spatele sau picioarele intelegi.Stiu ca,avansatii fac mai multe dar noi(sau eu unul cel putin) inca nu am ajuns la nivelul ala.Spor la treaba.
OK, o sa fac ciocane si flexii la inclinat prin rotatie.
Multumesc.
Voi ce ziceti, ar mai trebui schimbat vre-o ceva sau e ok asa?
Editat de Vla4d pe 6 feb 2014 13:54
|
sus |
|
Ciule
Expert member 643 mesaje
|
scris pe 6 feb 2014 14:26 de Ciule
OK, o sa fac ciocane si flexii la inclinat prin rotatie.
Multumesc.
Voi ce ziceti, ar mai trebui schimbat vre-o ceva sau e ok asa?
Iti trebuie si un exercitiu de baza
Flexii cu bara ddreapta/z
Flexi la inclinat cu rotatie
Concentrate ! Bafta
Nu conteaza cum te simti te ridici ,te imbraci si lupti pentru visul tau !
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 17 mar 2014 20:32 de Vla4d
Am o problema in legatura cu noul antrenament.
In Ziua 1 am de lucrat piept, triceps si deltoid anterior.Problema este la deltoidul anterior, la exercitiul impins de la umeri cu bara, dupa antrenamentul de piept si triceps nu mai am forta aproape de loc sa fac acest exercitiu, merge foarte, foarte prost.Am incercat sa lucrez deltoidul anterior in urmatoarele feluri: dupa piept(la fel, tot prost merge),am schimbat luni piept, biceps si deltoid anterior si tot la fel de prost merge impinsul de la umeri dupa piept si biceps,dar vreau sa zic ca am incercat si in felul urmator,sa fac deltoidul anterior primul si a mers excelent cat si la antrenamentul de piept si triceps(nu am avut probleme aproape deloc),deci pur si simplu nu am cum sa lucrez deltoidul anterior in aceea zi decat daca il fac primul,dar nu stiu daca este bine sa incep antrenamentul cu acea parte a umarului.
Deci,este bine daca fac deltoidul anterior primul?
Daca nu,ar mai fi vre-o alta solutie?
Va multumesc anticipat.
|
sus |
|
AdrianSmile
Veteran member 226 mesaje
|
scris pe 17 mar 2014 20:38 de AdrianSmile
Am o problema in legatura cu noul antrenament.
In Ziua 1 am de lucrat piept, triceps si deltoid anterior.Problema este la deltoidul anterior, la exercitiul impins de la umeri cu bara, dupa antrenamentul de piept si triceps nu mai am forta aproape de loc sa fac acest exercitiu, merge foarte, foarte prost.Am incercat sa lucrez deltoidul anterior in urmatoarele feluri: dupa piept(la fel, tot prost merge),am schimbat luni piept, biceps si deltoid anterior si tot la fel de prost merge impinsul de la umeri dupa piept si biceps,dar vreau sa zic ca am incercat si in felul urmator,sa fac deltoidul anterior primul si a mers excelent cat si la antrenamentul de piept si triceps(nu am avut probleme aproape deloc),deci pur si simplu nu am cum sa lucrez deltoidul anterior in aceea zi decat daca il fac primul,dar nu stiu daca este bine sa incep antrenamentul cu acea parte a umarului.
Deci,este bine daca fac deltoidul anterior primul?
Daca nu,ar mai fi vre-o alta solutie?
Va multumesc anticipat.
Salut !
Nu inteleg de ce lucrezi si deltoid in zi cu piept pentru ca prin impins folosesti mult si umerii. Eu am cateva luni bune de cand fac Piept/biceps sau triceps si umeri cu trapez si merge foarte bine,
Never back down !
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 17 mar 2014 20:41 de Vla4d
Salut !
Nu inteleg de ce lucrezi si deltoid in zi cu piept pentru ca prin impins folosesti mult si umerii. Eu am cateva luni bune de cand fac Piept/biceps sau triceps si umeri cu trapez si merge foarte bine,
Nu prea am cum sa structurez altfel program avand in vedere ca merg de 3 ori pe saptamana la sala
|
sus |
|
AdrianSmile
Veteran member 226 mesaje
|
scris pe 17 mar 2014 20:43 de AdrianSmile
Nu prea am cum sa structurez altfel program avand in vedere ca merg de 3 ori pe saptamana la sala
Daca pui problema asa iti recomand :
Piept + biceps + triceps
pauza
Picioare + abdomen
pauza
Spate + umeri + trapez
Am lucrat si dupa acest program si mi-a mers destul de bine
Never back down !
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 17 mar 2014 20:47 de Vla4d
Daca pui problema asa iti recomand :
Piept + biceps + triceps
pauza
Picioare + abdomen
pauza
Spate + umeri + trapez
Am lucrat si dupa acest program si mi-a mers destul de bine
Ma gandeam sa fac si in acest fel, dar mi sa parut cam mult volum la piept+biceps+triceps.
Multumesc,daca nu o sa gasesc vre-o solutie la problema cu deltoidul anterior, o sa strucuturez program in acest mod!
|
sus |
|
vlcosmin
Veteran member 324 mesaje
|
scris pe 18 mar 2014 09:49 de vlcosmin
Poti incerca si push-pull-legs :
ziua 1 - push ( piept, deltoid - anterior si lateral - , triceps )
ziua 2 - pull ( spate, deltoid - posterior - , antebrat )
ziua 3 - picioare ( poti sa pui aici lombarii si abdomenul sau lombarii ii poti face cu spatele )
Eu folosesc de aproape 1 an programul asta si imi merge foarte bine.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 18 mar 2014 19:57 de Vla4d
Poti incerca si push-pull-legs :
ziua 1 - push ( piept, deltoid - anterior si lateral - , triceps )
ziua 2 - pull ( spate, deltoid - posterior - , antebrat )
ziua 3 - picioare ( poti sa pui aici lombarii si abdomenul sau lombarii ii poti face cu spatele )
Eu folosesc de aproape 1 an programul asta si imi merge foarte bine.
Biceps nu faci?(cred ca ai uitat sa mentionezi)
Tocmai asa este strucuturat antreamentul meu actual:
-piept,deltoid anterior si triceps
-spate,deltoid lateral,deltoid posterior si biceps
-picioare si abdomen
Dar daca ai fi citit ai fi vazut ca problema mea este ca nu pot sa fac deltoidul anterior dupa piept,doar sa il fac inainte,dar nu stiu daca este bine.Iar din cauza asta cred ca o sa imi structurez de saptamana viitoare antrenamentul in felul urmator:
-piept,biceps,triceps
-picioare,abdomen
-spate,umeri,trapez
Multumesc pentru sfat!
|
sus |
|
vlcosmin
|
scris pe 19 mar 2014 09:57 de vlcosmin
-picioare si abdomen
Dar daca ai fi citit ai fi vazut ca problema mea este ca nu pot sa fac deltoidul anterior dupa piept,doar sa il fac inainte,dar nu stiu daca este bine.Iar din cauza asta cred ca o sa imi structurez de saptamana viitoare antrenamentul in felul urmator:
-piept,biceps,triceps
-picioare,abdomen
-spate,umeri,trapez
Multumesc pentru sfat!
Da, am omis, biceps in ziua de pull.
"Dar daca ai fi citit", am citit, DAR la push-pull-legs te concentrezi pe exercitii de baza.
Spre ex. cand spun ca fac spate-biceps spun ca fac spate si ca intra si biceps, nu ca fac exercitii pentru spate si apoi exercitii pentru biceps.
In ziua de pull lucrez bicepsul si deltoidul posterior prin tractiuni cu priza tip supinatie, mainile lipite.
Analog in ziua de push, eu fac ceva de genul : impins in clinat cu gantere, flotari intr-o mana, flotari la paralele sau impins cu gantera deasupra capului din picioare ( deltoid anterior ), impins hammer strenght ( cu greutate mica acum ) , sau aleg alte exercitii de impins.
Te axezi pe exercitii de baza unde intra TOATE grupele de impins/tras, nu faci fiecare grupa in parte ca la un antrenament normal, ca nu o sa poti. Si asta rezolva si problema ta cu "deltoid anterior dupa piept".
Editat de vlcosmin pe 19 mar 2014 09:58
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 19 mar 2014 14:46 de basu
-picioare si abdomen
-piept,biceps,triceps
-picioare,abdomen
-spate,umeri,trapez
Multumesc pentru sfat!
Problema ta este alta, ca te-ai apucat de fineturi si nu esti pregatit. Adica eu personal cred ca aceasta impartire a umarului pe care o faci este o idee proasta si ar trebui sa cauti ceva mai conventional. Dar este doar parerea mea.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 19 mar 2014 14:49 de basu
"Dar daca ai fi citit", am citit, DAR la push-pull-legs te concentrezi pe exercitii de baza.
Spre ex. cand spun ca fac spate-biceps spun ca fac spate si ca intra si biceps, nu ca fac exercitii pentru spate si apoi exercitii pentru biceps.
In ziua de pull lucrez bicepsul si deltoidul posterior prin tractiuni cu priza tip supinatie, mainile lipite.
Analog in ziua de push, eu fac ceva de genul : impins in clinat cu gantere, flotari intr-o mana, flotari la paralele sau impins cu gantera deasupra capului din picioare ( deltoid anterior ), impins hammer strenght ( cu greutate mica acum ) , sau aleg alte exercitii de impins.
Te axezi pe exercitii de baza unde intra TOATE grupele de impins/tras, nu faci fiecare grupa in parte ca la un antrenament normal, ca nu o sa poti. Si asta rezolva si problema ta cu "deltoid anterior dupa piept".
Problema ta este ca stii foarte bine cum si pt ce te antrenezi tu ,dar uite ca ii inveti si pe altii care se antreneaza altfel si pt altceva. Crezi ca este ok ?
|
sus |
|
vlcosmin
|
scris pe 19 mar 2014 15:16 de vlcosmin
Problema ta este ca stii foarte bine cum si pt ce te antrenezi tu ,dar uite ca ii inveti si pe altii care se antreneaza altfel si pt altceva. Crezi ca este ok ?
Voia un antrenament pe 3 zile. Cu antrenamentul asta o sa creasca in masa musculara. Si m-am inspirat si de la cateva articole de pe site-ul asta.
De aici mai exact :
http://www.culturism.ro/antrenament/model-de-antrenament-alcatuit-numai-din-exercitii-compuse.html
Unde bicepsul este lucrat prin exercitiile de spate si tricepsul prin cele de piept ( bine, in afara de flotari inverse ). Am ales flotari la paralele in loc de impins cu priza ingusta deoarece impinsul cu priza ingusta solicita destul de mult incheietura ( in special la mine ) si face deja o miscare similara de impins cand face impins pentru piept.
Programul de pe site era pe 4 zile si eu i l-am adaptat putin, mutand umerii in ziua de piept, alegand un exercitiu de baza pentru umeri care lucreaza toate cele 3 parti ale umarului : impins cu gantera deasupra capului ( sau cu bara ).
In definitiv, el alege, eu doar incerc sa-i dau informatii din experienta personala, totul e subiectiv.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 19 mar 2014 17:25 de basu
Voia un antrenament pe 3 zile. Cu antrenamentul asta o sa creasca in masa musculara. Si m-am inspirat si de la cateva articole de pe site-ul asta.
De aici mai exact :
http://www.culturism.ro/antrenament/model-de-antrenament-alcatuit-numai-din-exercitii-compuse.html
Unde bicepsul este lucrat prin exercitiile de spate si tricepsul prin cele de piept ( bine, in afara de flotari inverse ). Am ales flotari la paralele in loc de impins cu priza ingusta deoarece impinsul cu priza ingusta solicita destul de mult incheietura ( in special la mine ) si face deja o miscare similara de impins cand face impins pentru piept.
Programul de pe site era pe 4 zile si eu i l-am adaptat putin, mutand umerii in ziua de piept, alegand un exercitiu de baza pentru umeri care lucreaza toate cele 3 parti ale umarului : impins cu gantera deasupra capului ( sau cu bara ).
In definitiv, el alege, eu doar incerc sa-i dau informatii din experienta personala, totul e subiectiv.
Eu inteleg perfect ce spui, treaba este ca din comentariile noastre sa inteleaga si el ce trebuie. Sa speram ca intelege.
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 19 mar 2014 20:29 de Vla4d
Imi cer scuze,acumam inteles cum sta treaba cu push-pull-legs.Multumesc, dar eu nu caut asta.
Problema ta este alta, ca te-ai apucat de fineturi si nu esti pregatit. Adica eu personal cred ca aceasta impartire a umarului pe care o faci este o idee proasta si ar trebui sa cauti ceva mai conventional. Dar este doar parerea mea.
In final si eu am ajuns la concluzia ca aceasta impartire a umarului este proasta,atunci ce parere ai de:
-piept,biceps,triceps
-picioare abdomen
-spate,umeri,trapez ?
Eu inteleg perfect ce spui, treaba este ca din comentariile noastre sa inteleaga si el ce trebuie. Sa speram ca intelege.
Inteleg si va multumesc foarte mult tuturor pentru ajutor!
|
sus |
|
Vla4d
Senior member 118 mesaje
|
scris pe 1 iun 2014 22:39 de Vla4d
Am o intrebare,poate suna cam stupid dar...Dupa cat timp de la incheierea antrenamentelor incep sa se piarda "performantele"?
Cand spun performante ma refer la masa musculara,forta...
Am deja 2 saptamani de pauza si as vrea sa o fac si pe a 3-a din diferite motive...
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 2 iun 2014 00:15 de shift
Am o intrebare,poate suna cam stupid dar...Dupa cat timp de la incheierea antrenamentelor incep sa se piarda "performantele"?
Cand spun performante ma refer la masa musculara,forta...
Am deja 2 saptamani de pauza si as vrea sa o fac si pe a 3-a din diferite motive...
N-avem de unde sa stim, sunt desigur variabile pentur situatia asta, gen de cat timp te antrenezi, ce stil de viata ai avut inainte... Tu poti macar sa mai faci cateva exercitii de intretinere si sa ai grija sa mananci cat de cat adecvat la nivel macro. Mai mult de doua saptamani totusi nu e bine sa iei pauze.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 5
| |
|