Pagina 1 2 3 4 din 4
Liviu89
Veteran member 209 mesaje
|
Jurnal Liviu89
scris pe 11 mai 2012 17:10 de Liviu89
Salut tuturor.
Sunt nou inregistrat pe acest forum insa m-am documentat ceva vreme de aici si iata ca am si eu o problema cu care v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta.
Fac sala de vreo 2 ani insa tot timpul cu intreruperi din cauza unor sau altor probleme. O sa incerc sa fiu mai detaliat sa va fie si voua mai usor sa-mi rsp
Merg la sala 4 ori/sapt, programul meu arata cam asa:
Luni - picioare
Marti - Spate si triceps
Miercuri - Odihna
Joi - Umeri, trapezi si abdominali
Vineri - Odihna
Sambata - Piept si biceps
Duminica - Odihna.
Principiul de antrenament pentru grupele mari 4 *4 seturi exercitii de masa cite 8-10 repetari, 1-2*4 seturi de izolare cu greutate moderata 10-15 repetari, grupele mici (biceps, triceps, gambe) 2*4 seturi exercitii de masa si 1 exercitiu de izolare cu greutate moderata.
Nu am un program fix, nici un antrenament nu seamana cu celalalt, fac intinderi des intre seturi, cel putin un exercitiu per grupa il fac cu negativ 4 sec.
Faceam cardio 3 ori/saptamana dupa antrenament la sala insa pierdeam mult din masa musculara si grasimea ramanea, asa ca acum il fac in zilele libere dimineata sau seara.
Iau BCAA si L-Glutamina (ambele in pastile) inainte si dupa antrenament, in zilele libere le iau dimineata pe stomacul gol. Mai iau si complex de vitamine cite 1 pastila pe zi.
Problema e ca fac febra musculara 3-4 zile dupa fiecare antrenament, insa nu simt acel "pump" puternic in muschi imediat dupa antrenament cum il simteam candva de parca se rupea pielea.
Suplimente iau pentru prima data, de 2 saptamani si nu prea vad efectul din ele.
p.s. orice parere este binevenita, multumesc.
Editat de basu pe 11 mai 2012 22:21
Success comes after hard work.
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: Jurnal Liviu89
scris pe 11 mai 2012 23:39 de ricardo
Salut tuturor.
Sunt nou inregistrat pe acest forum insa m-am documentat ceva vreme de aici si iata ca am si eu o problema cu care v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta.
Fac sala de vreo 2 ani insa tot timpul cu intreruperi din cauza unor sau altor probleme. O sa incerc sa fiu mai detaliat sa va fie si voua mai usor sa-mi rsp
Luni - picioare
Marti - Spate si triceps
Miercuri - Odihna
Vineri - Odihna
Duminica - Odihna.
Principiul de antrenament pentru grupele mari 4 *4 seturi exercitii de masa cite 8-10 repetari, 1-2*4 seturi de izolare cu greutate moderata 10-15 repetari, grupele mici (biceps, triceps, gambe) 2*4 seturi exercitii de masa si 1 exercitiu de izolare cu greutate moderata.
Nu am un program fix, nici un antrenament nu seamana cu celalalt, fac intinderi des intre seturi, cel putin un exercitiu per grupa il fac cu negativ 4 sec.
Faceam cardio 3 ori/saptamana dupa antrenament la sala insa pierdeam mult din masa musculara si grasimea ramanea, asa ca acum il fac in zilele libere dimineata sau seara.
Iau BCAA si L-Glutamina (ambele in pastile) inainte si dupa antrenament, in zilele libere le iau dimineata pe stomacul gol. Mai iau si complex de vitamine cite 1 pastila pe zi.
Problema e ca fac febra musculara 3-4 zile dupa fiecare antrenament, insa nu simt acel "pump" puternic in muschi imediat dupa antrenament cum il simteam candva de parca se rupea pielea.
Suplimente iau pentru prima data, de 2 saptamani si nu prea vad efectul din ele.
...cred ca te antrenezi destul de bine insa ai carente pe partea de alimentatie si probabil odihna, de aceea recuperarea dureaza asa de mult...ce-ar fi sa ne scrii si cum te alimentezi?...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Liviu89
|
scris pe 12 mai 2012 00:21 de Liviu89
...cred ca te antrenezi destul de bine insa ai carente pe partea de alimentatie si probabil odihna, de aceea recuperarea dureaza asa de mult...ce-ar fi sa ne scrii si cum te alimentezi?...
Nu tin un regim strict, incerc si eu sa mananc dimineata ceva fulgi de ovaz sau crupe cu lapte, merg la antrenament pe la 10.00 dimineata, dupa mananc ceva carbohidrati (cartofi, orez) + carne de pui sau branza granulata. Am inceput sa nu mai mananc dulciuri, paine alba, mai putine paste insa oricum traiesc cu parintii, inca invat asa ca nu se prea primeste sa fiu cu mancarea aparte. Deci restul zilei deja mananc ce este facut acasa adica cred ca consum minimul necesar de proteine insa nu prea cred ca ajung la nivelul recomandat. Dorm nu mai putin de 7 ore pe noapte.
Ma gandeam poate sa incerc sa repet acelasi program de antrenamente si sa schimb doar cite un exercitiu per grupa o data la 2-3 saptamani.
Editat de Liviu89 pe 12 mai 2012 00:23
|
sus |
|
Liviu89
|
scris pe 13 mai 2012 19:53 de Liviu89
totusi unica cauza care prelungeste febra este alimentatia?
E bine sa mananci carbohidrati inainte de antrenament cu 30-60 min? sau totusi ei trebuie luati cu mai mult timp inainte si chiar inainte de antrenament este nevoie sa consumam doar proteine?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 13 mai 2012 21:47 de basu
totusi unica cauza care prelungeste febra este alimentatia?
E bine sa mananci carbohidrati inainte de antrenament cu 30-60 min? sau totusi ei trebuie luati cu mai mult timp inainte si chiar inainte de antrenament este nevoie sa consumam doar proteine?
Nu. Alimentatia (daca este ok si ar trebui sa fie pt ca esti culturist) scurteaza febra nu o prelungeste. Daca mesele luate inainte de sala sau dupa sala sunt ok (.....) vei fii capabil sa faci un antrenament mai bun. Deci muschii vor fi mai solicitati gradul de epuizare mai mare, celule casapite mai multe deci febra mai rea.
Deci trebuie sa mananci foarte bine ca sa poti sa faci febra si ca sa o faci sa treaca. In mancatul respectiv intra si carbohidratii ca fara ei nu faci nimic . Dar care sunt carbohidratii aia s-a mai scris aici de ne-am saturat toti.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Liviu89
|
scris pe 14 mai 2012 09:42 de Liviu89
asta am si vrut sa zic adica alimentatia proasta prelungeste febra ...nu m-am exprimat cum trebuie. Stiu ca fara carbohidrati nu facem nimic, am citit cred ca mai mult de jumate din toate temele de pe acest forum
Am intrebat daca e bine sa consumam imediat inainte de antrenament (30-60 min) carbohidrati, stiu ca ei sunt energia noastra, insa ce parere aveti despre ce spune Ben Pakulski
Keep your carbohydrate intake low before workouts to ensure optimal growth hormone release AND incresed serotonin levels (the "feel-good" hormone that allows us to enjoy our workouts and really leave the gym with that feeling of elation and accomplishment). .
El spune ca ultima masa bogata in carbo trebuie luata cu 3 ore inainte de antrenament si in masa inainte de antrenament (30-60 min) sa mancam doar proteina cu absorbtie rapida (albus de ou, peste sau protein shake).
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 14 mai 2012 10:10 de ricardo
asta am si vrut sa zic adica alimentatia proasta prelungeste febra ...nu m-am exprimat cum trebuie. Stiu ca fara carbohidrati nu facem nimic, am citit cred ca mai mult de jumate din toate temele de pe acest forum
Am intrebat daca e bine sa consumam imediat inainte de antrenament (30-60 min) carbohidrati, stiu ca ei sunt energia noastra, insa ce parere aveti despre ce spune Ben Pakulski
.
El spune ca ultima masa bogata in carbo trebuie luata cu 3 ore inainte de antrenament si in masa inainte de antrenament (30-60 min) sa mancam doar proteina cu absorbtie rapida (albus de ou, peste sau protein shake).
...fiecare alege, oricum, nu la toti ni se potriveste acelasi lucru dar poti face si asa, insa pentru asta , la masa dinainte cu 3 ore trebuie consumati obligatoriu carbo complexi : fulgi de ovaz, orez integral sau paste integrale...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
|
scris pe 14 mai 2012 12:02 de basu
.
Ei ..... se pare ca incepi sa pricepi cat este de incalcita treaba.
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
scris pe 14 mai 2012 13:01 de raduroberti
Salut tuturor.
Luni - picioare
Marti - Spate si triceps
Miercuri - Odihna
Vineri - Odihna
Duminica - Odihna.
tu acum pt ce te antrenezi?masa,definire,mentinere,concurs?alimentatia este diferita
|
sus |
|
Liviu89
|
scris pe 14 mai 2012 18:36 de Liviu89
Am 1.75 si 84kg acum (cu 3 luni in urma aveam 88kg) asa ca iti poti da seama ca ma antrenez mai mult pentru arderea grasimii/definire insa n-as vrea sa-mi pierd si din masa musculara.
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 14 mai 2012 19:32 de raduroberti
Am 1.75 si 84kg acum (cu 3 luni in urma aveam 88kg) asa ca iti poti da seama ca ma antrenez mai mult pentru arderea grasimii/definire insa n-as vrea sa-mi pierd si din masa musculara.
ca sa nu arzi si masa musculara la greautate ta trebuie sa mananci cam 200 g proteine zilnic,suplimente iei ceva?
Editat de raduroberti pe 14 mai 2012 19:33
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 14 mai 2012 19:40 de raduroberti
incearca si fa programul asta daca vrei pompare la mine a mers bine,
daca poti sa te ti de alimentatie si suplimente cum face omu ala nu o sa iti vina sa crezi cum o sa arati dupa 3 luni
http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer.html
succes
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 14 mai 2012 20:18 de sZoTaK
incearca si fa programul asta daca vrei pompare la mine a mers bine,
daca poti sa te ti de alimentatie si suplimente cum face omu ala nu o sa iti vina sa crezi cum o sa arati dupa 3 luni
http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer.html
succes eee ,da. eu acum fac shortcut to size. so far, so goood...
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 mai 2012 22:11 de sZoTaK
la ce zi esti? saptamana asta e phase 1, week 4 3-5 reps. dar n-o sa pot termina toate cele 3 faze, ca mai am doar o luna de sala asta daca nu reusesc sa obtin un loc de munca..daca reusesc, merg si vara
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 14 mai 2012 22:19 de raduroberti
saptamana asta e phase 1, week 4 3-5 reps. dar n-o sa pot termina toate cele 3 faze, ca mai am doar o luna de sala asta daca nu reusesc sa obtin un loc de munca..daca reusesc, merg si vara
am inteles ,succes atunci
|
sus |
|
Liviu89
|
scris pe 15 mai 2012 15:32 de Liviu89
ca sa nu arzi si masa musculara la greautate ta trebuie sa mananci cam 200 g proteine zilnic,suplimente iei ceva?
Cum am mai scris iau Amino Bcaa si L-Glutamina atata tot.
Multumesc tuturor de sfaturi.
Inca o intrebare mi-a aparut azi - cat timp faceti voi intrerupere dupa ce terminati cu o grupa musculara si incepeti a face alta grupa?
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 15 mai 2012 19:43 de sZoTaK
Inca o intrebare mi-a aparut azi - cat timp faceti voi intrerupere dupa ce terminati cu o grupa musculara si incepeti a face alta grupa? imi umplu sticla, si incep
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 17 mai 2012 06:42 de raduroberti
Inca o intrebare mi-a aparut azi - cat timp faceti voi intrerupere dupa ce terminati cu o grupa musculara si incepeti a face alta grupa?
nu exista o regula dar se spune ca tre sa lasi muschiul 72 de ore sa se repare
eu cand am spus 200 g proteine nu m am referit la pudra proteica,daca vrei sa pui muschi pe tine mananca tot muschi de care iti place tie curcan,pui,peste etc
calucaza proteinele in fiecare zi ,ex :700g piept de pui dezosat fara piele gatit ara 220g proteine
http://calorii.oneden.com/(calculator calori)
succes
|
sus |
|
Liviu89
|
scris pe 17 mai 2012 08:33 de Liviu89
nu exista o regula dar se spune ca tre sa lasi muschiul 72 de ore sa se repare
eu cand am spus 200 g proteine nu m am referit la pudra proteica,daca vrei sa pui muschi pe tine mananca tot muschi de care iti place tie curcan,pui,peste etc
calucaza proteinele in fiecare zi ,ex :700g piept de pui dezosat fara piele gatit ara 220g proteine
http://calorii.oneden.com/(calculator calori)
succes
Niciodata nu am putut sa-mi calculez caloriile sau gramele, stiu doar ca trebuia mai mult de acolo si mai putin de acolo ...mananc in fiecare zi cel putin jumate de kg de piept de pui, pe langa mai e si branza de vaci, albus de ou, lapte si iaurt numaidecat.
Ati mai spus ca alergatul nu e cardio insa am tot cautat aici pe forum si totusi nu am gasit definitia la cardio, mersul pe banda inclinata la pas rapid e cardio?
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 17 mai 2012 08:50 de raduroberti
Niciodata nu am putut sa-mi calculez caloriile sau gramele, stiu doar ca trebuia mai mult de acolo si mai putin de acolo ...mananc in fiecare zi cel putin jumate de kg de piept de pui, pe langa mai e si branza de vaci, albus de ou, lapte si iaurt numaidecat.
Ati mai spus ca alergatul nu e cardio insa am tot cautat aici pe forum si totusi nu am gasit definitia la cardio, mersul pe banda inclinata la pas rapid e cardio?
Alergatul este cardio ca si toate exercitiile rapide care iti maresc pulsul inimi(120/190 batai pe min),asta inseamna cardio
Mersul pe banda inclinat(12/15) cu vitaza de cel putin 5km pe ora este un exercitu foarte bun pt slabire dar tre sa stai pe banda cel putin 30 min(300 calori)
Si exercitiu asta tot cardio se numeste
bicicleta eliptica(stepar mai spun alti)
bicicleta normala
Tae-bo
Kangoo-jumps
aerobic
Urcat/coborat de scari
Si multe altele )
Editat de raduroberti pe 17 mai 2012 08:56
|
sus |
|
Liviu89
|
scris pe 17 mai 2012 09:58 de Liviu89
Alergatul este cardio ca si toate exercitiile rapide care iti maresc pulsul inimi(120/190 batai pe min),asta inseamna cardio
Mersul pe banda inclinat(12/15) cu vitaza de cel putin 5km pe ora este un exercitu foarte bun pt slabire dar tre sa stai pe banda cel putin 30 min(300 calori)
Si exercitiu asta tot cardio se numeste
bicicleta eliptica(stepar mai spun alti)
bicicleta normala
Tae-bo
Kangoo-jumps
aerobic
Urcat/coborat de scari
Si multe altele )
Ziceau ca diferenta e ritmul in care faci toate astea daca tin eu bine minte
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 17 mai 2012 11:13 de raduroberti
Ziceau ca diferenta e ritmul in care faci toate astea daca tin eu bine minte
Da si tu o catutare pe google si citeste de HIIT
|
sus |
|
Liviu89
|
scris pe 17 mai 2012 15:29 de Liviu89
Da si tu o catutare pe google si citeste de HIIT
Iti multumesc de sfaturi
|
sus |
|
Sedayuu
Junior member 19 mesaje
|
scris pe 18 mai 2012 17:47 de Sedayuu
Salut tuturor.
Luni - picioare
Marti - Spate si triceps
Miercuri - Odihna
Vineri - Odihna
Duminica - Odihna.
Ti-as sugera sa nu iei BCAA. Cica sunt niste steroizi facuti chimic in laborator. Artificial.
Te sfatuiesc sa iei proteine...daca vrei ceva bun, ia Nutritech.
Daca vrei sa te umflii si mai tare, ia niste Creatina + Dextroza sau le combini cu proteine ce contin multi carbohidrati.
Te previn insa, sa nu consumi creatina in cantitate mare, deoarece nu poate fi asimilata toata de organism, transformandu-se in creatinina, aceasta fiind eliminata prin urina. De asemenea cand se intampla acest procedeu, iti vor fi fortati rinichii, iar daca tot iei in cantitati mari, vei avea probleme cu ei
Editat de Sedayuu pe 18 mai 2012 17:48
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 18 mai 2012 18:31 de Valy_305
Ti-as sugera sa nu iei BCAA. Cica sunt niste steroizi facuti chimic in laborator. Artificial.
Daca vrei sa te umflii si mai tare, ia niste Creatina + Dextroza sau le combini cu proteine ce contin multi carbohidrati.
Te previn insa, sa nu consumi creatina in cantitate mare, deoarece nu poate fi asimilata toata de organism, transformandu-se in creatinina, aceasta fiind eliminata prin urina. De asemenea cand se intampla acest procedeu, iti vor fi fortati rinichii, iar daca tot iei in cantitati mari, vei avea probleme cu ei
De unde le scoti pe astea?
Keep it up.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 19 mai 2012 17:09 de sZoTaK
tu esti un pic cam... nebun. daca BCAA ( aminoaicizi) sunt steroizi, proteina de ce ii recomanzi? oare proteina din ce e alcatuita? din marihuana, pe care o fumezi tu?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 19 mai 2012 18:26 de basu
tu esti un pic cam... nebun. daca BCAA ( aminoaicizi) sunt steroizi, proteina de ce ii recomanzi? oare proteina din ce e alcatuita? din marihuana, pe care o fumezi tu?
Sa nu folosim va rog cuvinte care pot reprezenta jigniri. Omul nu este asa ci doar extrem de neinformat. Asa cum sunt multi dintre cei care populeaza acest forum. Multi.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 din 4
| |
|