Pagina 1 2 3 4 din 14
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
ANTRENAMENT SPATE
scris pe 22 oct 2008 10:55 de Gilu
Probabil cel mai greu de "atins" sunt muschii spatelui.
Eu fac asa:
Tractiuni la helco la fata - 2 serii incalzire
- 3 serii 6-7 rep, cu pauza de 2 sec la finalul partii pozitive a miscarii
Pullover la cablu - 3 serii 7-8 rep
Ramat la cablu din picioare - 6-8 rep, din nou 2 sec pauza la finalul partii pozitive a miscarii.
Tractiuni la helco la ceafa - 2 serii 6-7 rep
Ramat cu bara intre picioare - 2 serii 8-10 rep
Cam asta fac pt spate....lombarii nu i-am mai antrenat de vre-o 2 luni datorita unei accidentari la zona respectiva.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 22 oct 2008 15:20 de Dave
Spatele si umarul lateral sunt singurele grupe la care fac foarte putin febra si-mi trece imediat, desi acord aceeasi atentie.
De obicei fac asa :
Tractiuni la bara fixa : 3-4 serii / 8-10 rep
Tractiuni la helcometru : 3-4 serii / 6-8 rep
Ramat cu gantera/aparat : 3 serii / 8-10 rep
Ramat cu bara (greutate mica) : 3serii / 20-30 rep pentru pompare
Hiperextensii : 4 serii / 20 rep
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 22 oct 2008 15:37 de andy90
gilu, no offence, dar ce scop ai la spate de urmaresti programul ala? de ce nu ramai la exercitiile de baza, primele 2 ex tari, niste tractiuni la liber apoi um ramat si cablurile lasa pt la urma.
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds."
http://bodyspace.bodybuilding.com/andy90/
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 22 oct 2008 18:54 de Gilu
gilu, no offence, dar ce scop ai la spate de urmaresti programul ala? de ce nu ramai la exercitiile de baza, primele 2 ex tari, niste tractiuni la liber apoi um ramat si cablurile lasa pt la urma. Momentan asta fac.....incerc tot felu.Am experimentat mult pana sa gasesc combinatia asta....care cel putin pana acum merge brici.
Obiectivul e reliefarea muschilor spatelui.....si as minti daca as zice ca nu mai vreau sa si cresc ceva....
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
strongu
Senior member 72 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 26 oct 2008 16:10 de strongu
Eu incep antrenamentul deobicei cu exerciti de baza : ramat cu haltera, tractiuni la bara , indreptari. Imi modific antrenamentu pt spate la fiecare antrenament (asa fac pt fiecare grupa, nici un antrenament consecutiv nu este identic (doar putin asemanator)). Un antenament la spate decomdata este format din 12 serii , max 14(daca fac indreptari) si minim 10 (daca nu fac indreptari si sunt mai obosit in ziua aceia) . deobicei termin antrenamentul cu clablu sau pullover sau ramat la aparat sau cu gantera.
Antrenamentele mele cele mai dese in pierioda de masa sunt :
1 indreptari , tractiuni , ramat cu haltera , unul dintre exercitile de terminare scris mai sus
2 tractiuni , ramat cu haltera , ramat la T prinza ingusta( gen ronie coleman ) , unul dintre exercitile de terminare
3 ramat cu haltera , tractiuni , unul dintre exercitile de terminare + eventual indreptari
restul antrenamentelor mai sunt o combinatie ce ma gandesc ca mi-ar putea pompa spatele ( acest lucru il fac putin mai rar)
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 10 nov 2008 10:40 de Alin6
Eu incep antrenamentul deobicei cu exerciti de baza : ramat cu haltera, tractiuni la bara , indreptari. Imi modific antrenamentu pt spate la fiecare antrenament (asa fac pt fiecare grupa, nici un antrenament consecutiv nu este identic (doar putin asemanator)). Un antenament la spate decomdata este format din 12 serii , max 14(daca fac indreptari) si minim 10 (daca nu fac indreptari si sunt mai obosit in ziua aceia) . deobicei termin antrenamentul cu clablu sau pullover sau ramat la aparat sau cu gantera.
Antrenamentele mele cele mai dese in pierioda de masa sunt :
1 indreptari , tractiuni , ramat cu haltera , unul dintre exercitile de terminare scris mai sus
2 tractiuni , ramat cu haltera , ramat la T prinza ingusta( gen ronie coleman ) , unul dintre exercitile de terminare
3 ramat cu haltera , tractiuni , unul dintre exercitile de terminare + eventual indreptari
restul antrenamentelor mai sunt o combinatie ce ma gandesc ca mi-ar putea pompa spatele ( acest lucru il fac putin mai rar)
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 10 nov 2008 10:42 de Alin6
pot sa fac 1-2 serii de incalzire de tractiuni la helcometru inainte de a trece la tractiunile la bara?
nu pot sa intru direct sub bara cu greutatea mea si as face 2 seri cu 50-60kg la helc.e bine?
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 10 nov 2008 13:55 de Dave
Cum nu poti direct la bara fixa ?
Eu fac vreo 3 serii de incalzire. Incep cu tractiuni normale (cu priza ingusta) pana se mai incalzesc umerii/spatele/bicepsii si fac doar jumatate din repetarile pe care le-as putea face, abia pe urma trec la tractiuni cu priza larga (si incep seriile propriu-zise).
Poti sa faci si asa cum spui tu, dar nu gasesc logica.
|
sus |
|
murphy2
Expert member 843 mesaje
|
scris pe 10 nov 2008 15:11 de murphy2
Eu fac asa:
Ramat la cablu din picioare - 6-8 rep, din nou 2 sec pauza la finalul partii pozitive a miscarii.
Cam asta fac pt spate....lombarii nu i-am mai antrenat de vre-o 2 luni datorita unei accidentari la zona respectiva.
programul asta imi merge binisor:
indreptari 3+1 s a cate 7-8 rep
tractiuni helco fata 4+2 s de incalzire - 6-8 rep
tractiuni helco spate 2+1 s de incalzire- 7-9 rep
ramat bara din aplecat 2+1 s de incalzire- 8-10 rep
tract cu priza ingusta 2+1 s de incalz - 8-10 rep
este cea mai grea grupa dde lucrat dar merita.
I know I'm not perfect
-and I don't live to be-
but before you start pointing fingers...
make sure you hands are clean !
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
scris pe 17 nov 2008 22:23 de Spynes
consider ca fiecare program trebuie sa fie individualizat in functie de:
GENETIC si experienta(excluzand probleme de genu timp,alimentatie ..care se regasesc la bazele sportului)
Programul meu:
INCALZIRE
2-3 serii incalzire tractiuni la helcomentru cu priza larga in pronatie de 20 de repetari
ANTRENAMENT
-1 serie tractiuni la helcomentru cu priza larga in pronatie de 8-10 repetari
-1 serie HIT de tractiuni cu priza larga pronatie(20 rep)
-1 serie de tractiuni la helcometru cu priza ingusta in supinatie de 8-10 repetari
-1 serie HIT de tractiuni cu priza ingusta in supinatie(20 rep)
-1/2 serii de tractiuni la liber cu priza ingusta in supinatie
-2 serii de ramat cu gantera la liber fara pauza intre serii(pauza este cat schimb mana cu care execut exercitiu)
-1 serie ramat la cablu HIT sau 20 repetari
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 17 nov 2008 22:48 de Gilu
consider ca fiecare program trebuie sa fie individualizat in functie de:
GENETIC si experienta(excluzand probleme de genu timp,alimentatie ..care se regasesc la bazele sportului)
Programul meu:
INCALZIRE
2-3 serii incalzire tractiuni la helcomentru cu priza larga in pronatie de 20 de repetari
ANTRENAMENT
-1 serie tractiuni la helcomentru cu priza larga in pronatie de 8-10 repetari
-1 serie HIT de tractiuni cu priza larga pronatie(20 rep)
-1 serie de tractiuni la helcometru cu priza ingusta in supinatie de 8-10 repetari
-1 serie HIT de tractiuni cu priza ingusta in supinatie(20 rep)
-1/2 serii de tractiuni la liber cu priza ingusta in supinatie
-2 serii de ramat cu gantera la liber fara pauza intre serii(pauza este cat schimb mana cu care execut exercitiu)
-1 serie ramat la cablu HIT sau 20 repetari
In cat timp termini rutina asta?
Intrati aici=>
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
scris pe 18 nov 2008 15:12 de Spynes
In cat timp termini rutina asta? destul de repede 30 min maxim ..cu tot cu biceps in jur de 40 max 45 d minute.
Depinde ..uneori fac doar serii HIT si este si mai scurt sau nu fac deloc HIT(daca sunt f obosit) dar in general maxim 30 d min cu tot cu incalzire.
In general in antrenamentele mele prefer sa fac mai putine serii dar la intensitate f mari(de ob HIT dar uneori mai combin si 2 exerciti sau chiar trei si fac super/hiper seturi).
Cat despre timp: cu cat mai putin cu atat mai bine!
Prefer sa fac antrenamente anaerobe f scurte si intense si apoi in zile diferite fac antrenamente aerobe f slabe in intensitate dar de lunga durata ..si care constau in:
-banda(usor alergat+mers rapid)
-serii de abdomene(fara pauza-schimb doar exercitiu)
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
Crainic_1
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 14 dec 2008 11:37 de Crainic_1
Eu fac asa:
Fratelo cred ca daca ai inlocui cablurile cu greutati libere ai avea super progrese .
Tractiunile la bara cu greutati atarnate diferite
prize o sa te faca sa duci helcometrul la fier vechi.
The meaning of life is that it is to be lived, and it is not to be traded and conceptualized and squeezed into a pattern of systems
|
sus |
|
Crainic_1
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 14 dec 2008 17:02 de Crainic_1
Explica-te
The meaning of life is that it is to be lived, and it is not to be traded and conceptualized and squeezed into a pattern of systems
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 14 dec 2008 18:33 de Gilu
Fratelo cred ca daca ai inlocui cablurile cu greutati libere ai avea super progrese .
Tractiunile la bara cu greutati atarnate diferite
prize o sa te faca sa duci helcometrul la fier vechi.
1.Nu suntem frati.
2.Citeste tot topicul.AM ZIS ASTA FAC MOMENTAN.....deci urmeaza fara indoiala sa schimb ceva.Cred ca am ajuns sa imi cunosc corpul si sa stiu singur ce e mai bine pt mine.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Crainic_1
Senior member 95 mesaje
|
scris pe 15 dec 2008 17:39 de Crainic_1
1.Nu suntem frati.
2.Citeste tot topicul.AM ZIS ASTA FAC MOMENTAN.....deci urmeaza fara indoiala sa schimb ceva.Cred ca am ajuns sa imi cunosc corpul si sa stiu singur ce e mai bine pt mine.
1.Este doar oexpresie .
2.O sa fiu mai atent promit.Era o parere.
Se pare ca nu esti flexibil de loc nu o sa ma mai bag in seama cu tine domnule supermoderator
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 15 dec 2008 20:44 de Gilu
1.Este doar oexpresie .
2.O sa fiu mai atent promit.Era o parere.
Se pare ca nu esti flexibil de loc nu o sa ma mai bag in seama cu tine domnule supermoderator
Iti recomand sa nu fii ironic cu mine daca vrei sa stai pe aici.Sunt inflexibil cu cei care intra pt prima data pe forum direct cu figuri in cap, si cu asta am incheiat off-topicul.
Intrati aici=>
|
sus |
|
billy
Senior member 59 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 29 dec 2008 23:19 de billy
de ce ma disperati cand va aud "serii de incalzire"? astea is de impresii.....odata ce te'ai incalzit prima data de ce mai e nevoie si la al 2'lea si al al 3'lea si urmatoarele exerciti?...cand vine un incepator si vede ca programu la spate e mai lung calista mea de mess se lasa moale. pt ca voi le umpleti cu seriile de incalzire...cand il vezi asa lung nici nu mai ai interes sa citesti
Cred ca e atributia lui Dumnezeu sa'i ierte. Noi trebuie doar sa aranjam intalnirea.
|
sus |
|
Gordas
Senior member 106 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 14 ian 2009 16:38 de Gordas
Antrenamentul meu:
Tractiuni la bara fixa 4+1 s incalzire
Ramat cu gantera 4serii
Ramat cu haltera cu priza inversa 4serii
Ramat la aparat din sezut 3 sau 4 serii
Imi merge f bine cu antrenamentuº asta
Gordas
|
sus |
|
Alin6
Senior member 95 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SPATE
scris pe 12 mar 2009 19:04 de Alin6
Eu fac:
Tractiuni - 3
Ramat cu haltera - 3
Ramat la scripete - 3
Indreptari - 3
nu stau bine deloc cu grosimea la spate. E bun antr. ? sau schimb ceva ?
|
sus |
|
Florin17
Senior member 54 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT SP
scris pe 21 mar 2009 16:34 de Florin17
Ce exercitii sa bag pentru spate sa mi se vada mai bine spatele cand fac dublu biceps ? Am auzit ca ramat ar fi necesar pentru spate sa se vada bine la dublu biceps . Eu fac ramat cu gantera si la scripete . Cand fac amorfa se vede foarte dezvoltat .
|
sus |
|
Gibonul
Junior member 24 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMEN
scris pe 15 mai 2009 00:40 de Gibonul
Ce program pentru spate mi-aţi recomanda având în vedere faptul că în aceeaşi zic fac triceps, spate şi trapez ?
|
sus |
|
sherry
Senior member 100 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTREN
scris pe 16 mai 2009 11:47 de sherry
Ce program pentru spate mi-aţi recomanda având în vedere faptul că în aceeaşi zic fac triceps, spate şi trapez ?
incearca exercitiile de baza tractiuni, indreptari, ramat, eu unu asta fac pt spate
|
sus |
|
Tecnosel
Junior member 43 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AN
scris pe 6 iun 2009 20:50 de Tecnosel
Salutare,sunt nou pe forum si in domeniul culturismului (fac de vreo 1luna jumate) si am intalnit termenul de ramat la exercittiile pt spate,imi puteti explica si mie va rog cum ar trebui efectuat acest exercitiu.Multumesc!
Inger,Ingerasul meu,ce mi te-a dat Dumnezeu,
Eu sunt mic tu fa-ma mare,eu sunt slab tu fa-ma tare......
|
sus |
|
costelus
Senior member 58 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 6 iun 2009 21:29 de costelus
Salutare,sunt nou pe forum si in domeniul culturismului (fac de vreo 1luna jumate) si am intalnit termenul de ramat la exercittiile pt spate,imi puteti explica si mie va rog cum ar trebui efectuat acest exercitiu.Multumesc!
sunt maimulte tipuri de ramat...cu gantera, la helcometru, cu bara, cu bara T.
|
sus |
|
Gordas
Senior member 106 mesaje
|
scris pe 7 iun 2009 12:18 de Gordas
dai un search pe google...gasesti si video
Gordas
|
sus |
|
Tecnosel
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 7 iun 2009 15:08 de Tecnosel
Mersi mult!
Inger,Ingerasul meu,ce mi te-a dat Dumnezeu,
Eu sunt mic tu fa-ma mare,eu sunt slab tu fa-ma tare......
|
sus |
|
philheath87
Senior member 88 mesaje
|
scris pe 10 iul 2009 23:37 de philheath87
spate ii o grupa greu de izolat,tocmai de aia putini au un spate bine dezvoltat!o grupa greu de atins
indreptari:
1 serie incalzire
4 serii 10-12 repetari
ramat cu gantera
3 serii 8-10 repetari
ramat cu bara
3 serii 10-12 repetari(pronatie)
priza mai departata decat nivelu umerilor
ramat incalecat:
3 serii 10-12 repetari
fie la aparat fie cu haltera
pull over