Pagina 1 2 3 4 din 11
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 21 oct 2008 23:59 de Gilu
Cum va antrenati picioarele?
Eu fac asa:
Geno 2 serii incalzire 10-15rep
3-4 serii grele 6-7 rep
Sissy squat 2-3 serii cu greutatea peoprie 6-8 rep
Extensii la aparat 2 serii 8-10 rep
Flexi pt femural la aparat 2 serii incalzire 12-15 rep
3-4 serii grele 6-7 rep
Gambele nu le antrenez direct.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
daniel02
Veteran member 330 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 22 oct 2008 01:23 de daniel02
Eu fac asa:
3-4 serii grele 6-7 rep
3-4 serii grele 6-7 rep
Eu fac 2 serii de incalzire aprox 50-60 kg
apoi mai fac vre o 2-3 serii in care tot pun greutati
cand am ajuns sa fie bara atat de incarcata incat si o singura repetare imi este greu sa fac mai fac 3-4 serii cu aceea greutate .
Niciodata nu fac mai putin de 15 repetari la picioare indiferent de ce exercitiu e vorba.
Dupa asta mai fac 2 exercitii la aparat , 1 flexia picioarelor din sezut 2 flexia picioarelor din culcat cate 4 serii.
Incerc sa ma incadrez intr o ora , pentru mine genoflexiunile sunt cele mai importante , dupa ce termin cu ele sunt mort , si sa respir imi este greu , nimeni nu am vazut la sala sa faca atat de dur cum fac eu . Pentru mine asa mi a dat rezultate si de fiecare data cand ma duc sa fac picioare ma simt de parca m asi duce intr o sala de tortura.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 22 oct 2008 01:36 de Gilu
Niciodata nu fac mai putin de 15 repetari la picioare indiferent de ce exercitiu e vorba. De regula ma feresc de volum mare, ma suprasolicita si am insomnie in ziua respectiva.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
daniel02
|
Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 22 oct 2008 01:47 de daniel02
De regula ma feresc de volum mare, ma suprasolicita si am insomnie in ziua respectiva.
Eu de insomnie sufar intodeauna. Inainte si eu cate 6-8 repetari am facut si nu mi a dat rezultate. Aveam si picioarele ramase putin in urma deoarece cand am inceput culturismul nu prea mi am antrenat picioarele deoarece vroiam sa mai cresc in inaltime si am zis ca nu fac geno ca imi solicita prea tare coloana si nu cresc si restu e 0 . Mai tarziu cand m am apucat mai serios de treaba , faceam cate 6-8 si nu era ok apoi m a sfatuit antrenorul asa . Rezultatul a fost spectaculos , picioarele chiar ca trebuie fortate la maxim si maxim pentru ele e ceva foarte dur. Antrenamnetul picioarelor nu o pot compara cu nimic, ma fortez atat de tare psihic si fizic cat nu o fac adunat la restul
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 22 oct 2008 15:44 de Dave
Pentru coapse pot sa spun ca am gasit antrenamentul perfect pentru mine, desi ar cam trebui sa mai scad din serii, in ultimele dati m-a tinut febra fix 1 saptamana.
1 antrenament incep cu Genu, 1 antrenament incep cu extensii la aparat.
Pentru cvardriceps lucrez intotdeauna de 2 ori mai mult decat pt femural.
Genu : 3-4 serii grele Incep cu bara goala 20 rep si tot adaug discuri pana ajung la 5-6 repetari.
Extensii la aparat : 3-4 serii a cate 15 repetari
Fandari cu ganterele : 3 serii cam 10 pasi de fiecare picior (epuizat total dupa)
Indreptari cu genunchii blocati : 3 serii genunchii nu ii tin chiar blocati la maxim, ca sa nu ma doara spatele. cam 15 repetari
Flexii la aparat : 3 serii aici deja sunt epuizat si fac cu greutate foarte mica. cam 15-20 repetari
Lucrez asa cam de 1 luna de zile si pot sa spun ca sunt pur si simplu rupt de febra la picioare toata saptamana. Mi s-a mai ingrosat coapsa de-asupra genunchiului, exact ce urmaream eu...
Cred ca am sa mai scad din serii, totusi ... nu sunt Tom Platz
Gambele sunt cea mai slaba grupa a mea desi intotdeauna le-am antrenat prioritar si corect, zic eu...
Magarusul / Ridicari pe varfuri cu greutate pe umeri : 3 serii x 20 rep
Ridicari pe varfuri din stand : 3 serii x 20 rep
Ridicari pe varfuri la presa (aici mi se pompeaza cel mai bine) : 1-2 serii x maxim de repetari, cu greutate mica, de obicei vreo 50 rep.
|
sus |
|
rider_thetig
Senior member 101 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 22 oct 2008 16:58 de rider_thetig
incepatorii pot sa posteze aici?
si superserii ce insemana?faci repetari de exemplu la presa si te pui dupa aceea sa faci geno repede fara greutati....
ca sa stiu sigur ce sunt alea superserii
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 22 oct 2008 18:44 de Gilu
incepatorii pot sa posteze aici?
si superserii ce insemana?faci repetari de exemplu la presa si te pui dupa aceea sa faci geno repede fara greutati....
ca sa stiu sigur ce sunt alea superserii Poate posta oricine andrei.
Nu am prea vazut in sali aparat de Hack-Squat....lucreaza incredibil de bine zona din apropierea genunchiului.
Voi aveti in sala asa ceva?
Intrati aici=>
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 22 oct 2008 18:56 de andy90
Poate posta oricine andrei.
Nu am prea vazut in sali aparat de Hack-Squat....lucreaza incredibil de bine zona din apropierea genunchiului.
eu am, dar nu prea'l folosesc, e proiectat cam aiurea aparatul. nu e destul de inclinat si iti solicita f mult genunchii
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
always two hundred pounds."
http://bodyspace.bodybuilding.com/andy90/
|
sus |
|
rider_thetig
Senior member 101 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOA
scris pe 22 oct 2008 21:59 de rider_thetig
eu am, dar nu prea'l folosesc, e proiectat cam aiurea aparatul. nu e destul de inclinat si iti solicita f mult genunchii
unde merg eu la sala este dar prietenul meu a facut o juamte de repetare,dupa aceea a facut a 2 repetare mai corect si a 3 cand a facut-o corecta 100%, nu s-a mai putut ridica ,fara nici o greutate pusa....
maine fac picioare,postez maine programul meu aici....
si incerc si la hack squat sa vad cum este
|
sus |
|
rider_thetig
Senior member 101 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT PI
scris pe 23 oct 2008 20:01 de rider_thetig
1 coapse
la presa 1x15rep cu 60kg, si dupa aceea 20 de geno(cred ca aceasta se numeste superserie
1x14rep si 15 geno
1x13rep si 15 geno
1x12rep si 10 geno
1x11rep si 10 geno
1x10rep fara geno
extensia coapselor la aparat 3x10rep x15kg
flexii la aparat(pt fesieri) 2x12rep x15 si 1x10repx20kg
si niste indreptari cu bara goala 20kg,facute ptr incalzire
2 gambe
ridicari pe varfuri din sezut (soler) 1x10x35
2x20x30
ridicari pe varfuri la aparat 3x20x30
1 serie de mai sus, dupa aceea 15 sec pauza si 1 serie de mai jos
ridicari pe varfuri cu mentinere sus(cca. 5 sec) 3x20
v-am spus ca sunt in minus la picioare de aceea fac cu kg asa putine ,nu am nici masa nici forta
aparatul acela hack squat nu mi-se pare asa bun ,nu-mi place ,am facut cateva repetari la el fara nici o greutate,ma simt naspa
|
sus |
|
daniel02
|
scris pe 26 oct 2008 12:43 de daniel02
Da , eu am . Dupa ce am citit aceste randuri m am hotarat sa incerc si eu aparatul ala mai serios (am incercat anterior 1 data insa atunci nu aveam forta actuala si nu eram multumit cu rezultatul) In prezent pot spune aceeasi lucru. Cand am facut exercitiul simteam ca genunchii sunt solicitati tare , chiar ma durea insa a 2 zi nimic febra . Dupa ce fac genoflexiuni intodeauna simt a 2 zi ca am facut picioare , nu vorbesc acum de febra ca la inceput. Pentru mine sunt si vor sta mereu pe primul loc genoflexiunile.
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
scris pe 26 oct 2008 12:56 de andy90
Da , eu am . Dupa ce am citit aceste randuri m am hotarat sa incerc si eu aparatul ala mai serios (am incercat anterior 1 data insa atunci nu aveam forta actuala si nu eram multumit cu rezultatul) In prezent pot spune aceeasi lucru. Cand am facut exercitiul simteam ca genunchii sunt solicitati tare , chiar ma durea insa a 2 zi nimic febra . Dupa ce fac genoflexiuni intodeauna simt a 2 zi ca am facut picioare , nu vorbesc acum de febra ca la inceput. Pentru mine sunt si vor sta mereu pe primul loc genoflexiunile.
nu inlocui geno cu hack squat, inlocuieste presa cu hack squat
"The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you're a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. I have found the Iron to be my greatest friend. It never freaks out on me, never runs. Friends may come and go. But two hundred pounds is
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
1
scris pe 26 oct 2008 12:56 de andy90
nu inlocui geno cu hack squat, inlocuieste presa cu hack squat
|
sus |
|
daniel02
|
Re: 1
scris pe 26 oct 2008 13:18 de daniel02
nu inlocui geno cu hack squat, inlocuieste presa cu hack squat presa faca daca nu fac geno (cam rar) , cand fac eu geno dupa aceea nu pot nici respira nu sa mai fac un exercitiu atat de solicitant cum ar fi presa .
|
sus |
|
karin
Newbie 1 mesaje
|
Re: Re: 1
scris pe 3 nov 2008 12:52 de karin
presa faca daca nu fac geno (cam rar) , cand fac eu geno dupa aceea nu pot nici respira nu sa mai fac un exercitiu atat de solicitant cum ar fi presa .
corect..
eu fac de 3 ori pe saptamana genoflexiuni...deoarece sunt halterofila
3x4 cu 45 kg
3x3 cu 55 kg
2x2 cu 60 kg sau cu 70 kg
Pesimistul zice: “Nu se poate!” Optimistul spune:“Ba se poate!” Cel harnic zice: “Am facut!”
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 3 nov 2008 13:03 de Macho
Eu fac asa:
3-4 serii grele 6-7 rep
3-4 serii grele 6-7 rep
nu prea am vazut la nimeni pe aici sa faca fandari cu ganterele,doar pe dave...eu ies la sala pe coridor in jur de 20-25 m lungime si fac duble dus intors cu gantere de 20 ,cam 3-4 duble ...pot sa zic ca e cel mai solicitant exercitiu pt mine in ziua de picioare mai ales ca il fac dupa geno unde si acolo fac 5-6 serii....
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 3 nov 2008 18:42 de Gilu
nu prea am vazut la nimeni pe aici sa faca fandari cu ganterele,doar pe dave...eu ies la sala pe coridor in jur de 20-25 m lungime si fac duble dus intors cu gantere de 20 ,cam 3-4 duble ...pot sa zic ca e cel mai solicitant exercitiu pt mine in ziua de picioare mai ales ca il fac dupa geno unde si acolo fac 5-6 serii.... Unde te antrenezi?
Intrati aici=>
|
sus |
|
Macho
|
Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 3 nov 2008 18:48 de Macho
Unde te antrenezi?
la ,,ovi gym" in baia mare...nu e o sala super dotata cu aparate sofisticate,insa gasesti de toate,e super bine ca sunt multe greutati....
voi ce preferati sali moderne cu ,,lume buna" sau sali mai de cartier unde oamenii vin sa se antreneze k-lumea...va intreb ca eu acum vreo 5-6 ani umblam la o sala mai mult inclinata spre fitness cu multe aparate sofisticate dar tot mai bine ma simt in sali mai simple cu oameni simplii
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 3 nov 2008 19:40 de Gilu
la ,,ovi gym" in baia mare...nu e o sala super dotata cu aparate sofisticate,insa gasesti de toate,e super bine ca sunt multe greutati....
voi ce preferati sali moderne cu ,,lume buna" sau sali mai de cartier unde oamenii vin sa se antreneze k-lumea...va intreb ca eu acum vreo 5-6 ani umblam la o sala mai mult inclinata spre fitness cu multe aparate sofisticate dar tot mai bine ma simt in sali mai simple cu oameni simplii Te-am intrebat pt ca am vazut ca ai scris la profil ca esti din cluj.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Macho
|
Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 3 nov 2008 22:12 de Macho
Te-am intrebat pt ca am vazut ca ai scris la profil ca esti din cluj.
acolo am stat cativa ani ....pana am inceput scoala...si merg destul de des in cluj cand am ocazia...la 2-3 saptamani in weekenduri...
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMENT PICIOARE
scris pe 3 nov 2008 22:26 de Dave
Diferenta dintre o sala de fite si una de cartier este ca in prima gasesti oameni care vin sa se mentina, sa slabeasca, emo basinosi care-si fac poze in oglinda si tot soiul de ametiti in haine de firma care iti spun "da ce te fortezi asa ?", se vorbeste in soapta, pur si simplu nu este atmosfera.
Intr-o sala de cartier gasesti oameni care vin sa faca muschi, nu sa stea la taclale. Nu conteaza ca ai pantalonii rupti in c** , e ceva normal, poti sa urli, sa ragai, sa trantesti ganterele, nimeni nu zice nimic. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii neaparat un ghiolban
Eu aleg a 2-a varianta
|
sus |
|
Macho
|
scris pe 3 nov 2008 23:41 de Macho
Diferenta dintre o sala de fite si una de cartier este ca in prima gasesti oameni care vin sa se mentina, sa slabeasca, emo basinosi care-si fac poze in oglinda si tot soiul de ametiti in haine de firma care iti spun "da ce te fortezi asa ?", se vorbeste in soapta, pur si simplu nu este atmosfera.
Intr-o sala de cartier gasesti oameni care vin sa faca muschi, nu sa stea la taclale. Nu conteaza ca ai pantalonii rupti in c** , e ceva normal, poti sa urli, sa ragai, sa trantesti ganterele, nimeni nu zice nimic. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii neaparat un ghiolban
Eu aleg a 2-a varianta
perfect deacord mai putin cu pozele in oglinda ca din alea mai fac si eu
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 4 nov 2008 00:27 de Gilu
Fandari cu haltera face cineva?
Intrati aici=>
|
sus |
|
garcicaa
Veteran member 237 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTRENAMEN
scris pe 4 nov 2008 11:38 de garcicaa
apropo de sali si spatiu ...sunt curios cine o sa faca in romania o sala de genu celor din america undeva prin bucuresti ,timisoara ,cluj...cand ma uit si vad cum arata salile alea ti-e mai mare dragul sa faci antrenament intr-o sala cat metro...acolo sigur in parcare se pot face fandari cu haltera
Matcho cred ca peste vreo 20-30 de ani dar nici atunci nu sunt sigur ca va exista asa ceva la noi in tara.
De exemplu aseara am fost la ANEFS cu niste prieteni si sincer sa fiu mi-am cam rupt picioarele ca nu prea aveam loc sa ma misc pt. ca peste tot erau aparate.
Garcea™
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANTREN
scris pe 4 nov 2008 11:48 de Gilu
Sa ramanem on-topic.Deci...face cineva fandari cu haltera?
Intrati aici=>
|
sus |
|
andy90
Expert member 856 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AN
scris pe 4 nov 2008 13:22 de andy90
eu fac.
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 4 nov 2008 13:26 de Gilu
eu fac. Pe loc sau in mers?Poti sa ne zici ce diferenta simti intre fandari cu bara is fandari cu gantere?
Eu nu am facut niciodata din divrse motive....printre care si comoditate...era mai usor sa iau 2 gantrere in mana si sa ma pun pe treaba.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Macho
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AN
scris pe 4 nov 2008 13:42 de Macho
fandari cu haltera faceam doar pe loc ca nu puteam in mers decat cu ganterele din lipsa de spatiu....diferenta pe care eu am simtit-o a fost foarte mare in sensu ca la fandarile in mers am simtit mult mai intens decat pe loc ,in mers simt mult mai intens si fesierii decat pe loc ...si pomparea la fel mult mai mare la fandarile din mers....
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 din 11
| |
|