Majoritatea practicantilor de culturism cred ca bratele mari si puternice inseamna niste bicepsi si tricepsi uriasi. De aceea, considera ca antebratele nu sunt importante! Gresit, spun specialistii! Vezi aici tipuri de exercitii pentru antebrat!
Antebratul este format din doua oase lungi dispuse paralel (radius si cubitus), pe care se insera 20 de muschi dispusi in trei planuri: 8 muschi anteriori (preponderent flexori), 8 muschi posteriori (preponderent extensori) si 4 muschi externi (in egala masura extensori, flexori si supinatori). Structura musculara a antebratului realizeaza miscari de supinatie si pronatie.
Muschii antebratului sunt similari ca cei ai gambei tocmai pentru ca sunt greu de dezvoltat daca nu ne concentram antrenamentul pe aceste portiuni.
Nu neglija aceste grupe musculare pe o perioada mare de timp pentru ca din aceasta cauza vei avea dificultati in antrenarea altor grupe musculare. Priza slaba la greutatile mari este determinata de dimensiunile reduse ale antebratului.
Nu sari peste rutina antebratelor doar pentru ca ai impresia ca aceasta grupa musculara este solicitata tot timpul cat folosesti bratele. Fiecare grupa musculara trebuie antrenata in parte pentru o structura armonioasa!
Chiar daca genetica te-a favorizat si ai antebrate dezvoltate, trebuie sa stii ca e necesar sa acorzi o atentie aparte acestei grupe musculare si sa o antrenezi separat de celelalte.
In concluzie, daca vrei sa lucrezi corect intregul sistem muscular din zona antebratului, prin miscari de flexie, rotire si extensie, antrenarea antebratelor nu presupune 1-2 exercitii, ci 3-4 exercitii.