Pagina 1 2 3 din 3
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
Re: Antrenament bun sau nu
scris pe 22 sep 2011 11:07 de ionut2011201
e bine sa le faci zilnic. daca ai timp si de doua ori pe zi.
Multumesc tututor si in special lui basu.
Inca o intrebare acum :
http://img822.imageshack.us/img822/7329/sonytb.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/3586/sanyq.jpg
Am asa ceva in oras, ar fi bine sa le folosesc in antrenament ? a doua "aparatura" scrie pe ea ca dezvolta membrele superioare, piept, umeri si abdomen( dar asta nu are cum), iar prima intareste nu stiu ce, deci poate ar fi bine sa nu o mai folosesc.
|
sus |
|
Undisputed
Expert member 527 mesaje
|
scris pe 22 sep 2011 11:47 de Undisputed
Inca o intrebare acum :
Am asa ceva in oras, ar fi bine sa le folosesc in antrenament ? a doua "aparatura" scrie pe ea ca dezvolta membrele superioare, piept, umeri si abdomen( dar asta nu are cum), iar prima intareste nu stiu ce, deci poate ar fi bine sa nu o mai folosesc.
eu zic sa le folosesti.
|
sus |
|
xExtasy
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 22 sep 2011 14:29 de xExtasy
Inca o intrebare acum :
Nu prea sunt de folos.Si eu am in oras si parca ma ridica singur aparatul.Dar e bine sa faci multe repetari.
Its not steroids to make a champion , but it is hard training,sacrifice, the diet and the genetics which that person have
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 22 sep 2011 17:59 de ionut2011201
Nu prea sunt de folos.Si eu am in oras si parca ma ridica singur aparatul.Dar e bine sa faci multe repetari.
La cea care cica dezvolta musculatura, fac 3 serii a cate 15 repetari( corecte si lente ), iar la a 3-a serie deja fac foarte greu ultimele repetari.
Vreau sa stiu daca e util sa fac, ca sa le bag o data pe saptamana in antrenament, dar probabil o sa le scot, niste tractiuni la bara sau flotari cred ca sunt superioare...
Mersi pt raspunsuri.
Editat de ionut2011201 pe 22 sep 2011 18:00
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 26 sep 2011 23:25 de ionut2011201
Scuze pt asa multe intrebari, mai am 2 intrebari.
De cate ori pe saptamana e bine sa faci flotarile pt piept ? o data sau de 3 ori / saptamana ?
Si la impins cu gantere la piept, stiu ca trebuie 2 gantere, dar pot cu o gantera cu stanga, dupa trec la dreapta, apoi la stanga si tot asa ?
Mersi.
Editat de ionut2011201 pe 26 sep 2011 23:26
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 26 sep 2011 23:46 de georgik
Scuze pt asa multe intrebari, mai am 2 intrebari.
De cate ori pe saptamana e bine sa faci flotarile pt piept ? o data sau de 3 ori / saptamana ?
Si la impins cu gantere la piept, stiu ca trebuie 2 gantere, dar pot cu o gantera cu stanga, dupa trec la dreapta, apoi la stanga si tot asa ?
Mersi.
inainte sa ma apuc de sala faceam flotari in fiecare zi.Timp de vreo 3 luni de zile am facut minim 180 de flotari in serii de cate 30,in fiecare zii. Chiar daca era supra ponderal aveam conditie fizica si masa musculara.Dar eu imi doream sa slabesc.
Daca vrei piept acasa flotarile sunt de ajuns.Poti incerca si cu picioarele undeva suspendate(la o inaltime de vreo 20-30 cm) deasupra nivelul umerilor.Sa fie un pic declinat.Sau mai cumpara-ti o gantera .
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 27 sep 2011 00:10 de ionut2011201
inainte sa ma apuc de sala faceam flotari in fiecare zi.Timp de vreo 3 luni de zile am facut minim 180 de flotari in serii de cate 30,in fiecare zii. Chiar daca era supra ponderal aveam conditie fizica si masa musculara.Dar eu imi doream sa slabesc.
Daca vrei piept acasa flotarile sunt de ajuns.Poti incerca si cu picioarele undeva suspendate(la o inaltime de vreo 20-30 cm) deasupra nivelul umerilor.Sa fie un pic declinat.Sau mai cumpara-ti o gantera .
Mersi pentru raspuns, deci sa fac flotari in fiecare zi ? eu ma gandeam sa fac de 3 ori pe saptamana, cum ai zis si tu, cu picioarele ridicate.
Iar gantera nu mai pot cumpara alta, ca nu gasesc cu aceeasi greutate si de asta am intrebat daca pot sa fac cu o mana, apoi sa trec la alta mana si tot asa.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 27 sep 2011 08:26 de basu
Mersi pentru raspuns, deci sa fac flotari in fiecare zi ? eu ma gandeam sa fac de 3 ori pe saptamana, cum ai zis si tu, cu picioarele ridicate.
Iar gantera nu mai pot cumpara alta, ca nu gasesc cu aceeasi greutate si de asta am intrebat daca pot sa fac cu o mana, apoi sa trec la alta mana si tot asa.
pt inviorarea de dimnieata ajung flotarile. nu se face impins cu o singura gantera. mai bine fa niste flexii cu ea combinate cu niste tractiuni la o bara. si pt brate si pt spate.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 27 sep 2011 13:25 de georgik
nu compara antrenamentul la sala cu niste flotari la sala.Flotarile alcatuiesc un exercitiu benefic pentru organismul tau in aceste conditii( antrenament acasa) .
Poti face flotari de 3,4,5 ori depinde cum te simti.Vor fi zile cand vei avea febra si nu vei putea,sau vor fi zile cand nu vei avea timp.etc.
Cum a zis si basu "invioara de dimineata" cand ai timp ai ,cand nu asta e.
Cu mersul la sala este alta mancare de peste.Trebuie sa ai un program sa te gandesti la timp de refacere,cum sa combini grupele etc.Prin urmare nu incerca sa mulezi un program bazat pe flotari acasa pe cel facut intr-o sala de culturism.
Cautati o bara de tractiuni.Poti face un antrenament foarte bun de spate si biceps chiar aproape de cel facut la sala.
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 27 sep 2011 20:14 de ionut2011201
Multumesc mult pt raspunsuri.
Ultima intrebare : e suficient 4 serii a cate 10 repetari la tractiuni la bara ? mentionez ca mai fac si ramat cu gantera.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 sep 2011 21:00 de basu
Multumesc mult pt raspunsuri.
Ultima intrebare : e suficient 4 serii a cate 10 repetari la tractiuni la bara ? mentionez ca mai fac si ramat cu gantera.
chiar si mai putin. tu decizi .
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 28 sep 2011 22:33 de ionut2011201
chiar si mai putin. tu decizi .
Se pare ca tractiuni la bara cu bratele departate nu prea pot deloc, raman la ramat cu gantera, pana ma duc la sala...
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 29 sep 2011 14:34 de georgik
Se pare ca tractiuni la bara cu bratele departate nu prea pot deloc, raman la ramat cu gantera, pana ma duc la sala...
Ca si mai mult de 40% dintre barbatii din Romania(referitor la tractiuni). Daca nu incerci nu vei reusi.
Incearca cate 1 in plus in fiecare zi.Sau o data la 2 zile.
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 30 sep 2011 22:32 de ionut2011201
Ca si mai mult de 40% dintre barbatii din Romania(referitor la tractiuni). Daca nu incerci nu vei reusi.
Incearca cate 1 in plus in fiecare zi.Sau o data la 2 zile.
La tractiuni am ajuns la 4-5 ( cu bratele departate si palmele spre exterior ), sa ajung la 6-8 si cred ca e cat de cat ok.
Stiu ca sunt sacaitor, dar inca perfectionez antrenamentul acasa.
Deltoid-ul mi se pare foarte important si nu prea am cum sa il lucrez, asa ca improvizez, si vreau sa stiu daca e bine, am de ales intre 3 variante, dat fiind ca am 3 gantere, doua de 3 KG si una de 9 KG.
Varianta 1. lipsec de 2 bidoane de 3 L, ganterele de 3 KG, si asa se fac 6 KG si pentru deltoid e OK la mine.
Varianta 2.Intr-o mana tin ganterele de 3 KG( 6 KG total ) si in alta mana gantera de 9 KG, fac o serie, si la a 2-a serie inversez ganterele si tot asa
Varianta 3. La Biceps merge sa faci cu gantera pe rand, asa ca ma gandesc ca ar merge si la deltoid, asa ca sa tin un brat pe langa corp si cu cealalalt brat fac 1 serie, apoi trec la bratul care a facut pauza si tot asa.
Multumesc mult pentru raspsunsuri, noroc de forumul asta !
Editat de ionut2011201 pe 30 sep 2011 22:33
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 2 oct 2011 09:32 de georgik
La tractiuni am ajuns la 4-5 ( cu bratele departate si palmele spre exterior ), sa ajung la 6-8 si cred ca e cat de cat ok.
Stiu ca sunt sacaitor, dar inca perfectionez antrenamentul acasa.
Deltoid-ul mi se pare foarte important si nu prea am cum sa il lucrez, asa ca improvizez, si vreau sa stiu daca e bine, am de ales intre 3 variante, dat fiind ca am 3 gantere, doua de 3 KG si una de 9 KG.
Varianta 1. lipsec de 2 bidoane de 3 L, ganterele de 3 KG, si asa se fac 6 KG si pentru deltoid e OK la mine.
Varianta 2.Intr-o mana tin ganterele de 3 KG( 6 KG total ) si in alta mana gantera de 9 KG, fac o serie, si la a 2-a serie inversez ganterele si tot asa
Varianta 3. La Biceps merge sa faci cu gantera pe rand, asa ca ma gandesc ca ar merge si la deltoid, asa ca sa tin un brat pe langa corp si cu cealalalt brat fac 1 serie, apoi trec la bratul care a facut pauza si tot asa.
Multumesc mult pentru raspsunsuri, noroc de forumul asta !
sau te poti aseza pe ceva inclinat,cu umarul stang pe banca si poti face ridicari de gantere cu umarul drept.Si vice versa.
La flotari iti va intra si deltoidul considerabil.Pentru masa musculara ai nevoie de exercitii de baza si cresterea progresiva a exercitiilor.Cum ar fi impinsul.Prin urmare incearca sa te rezumi la chestii simple decat sa te complici prin improvizatii deoarece ar putea fi in zadar .
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 3 oct 2011 22:31 de ionut2011201
Asa, am facut rost de inca o gantera de 11 KG.
Acum am una de 9 KG si una de 11 KG, pot sa le folosesc alternativ ? de exemplu la impins cu gantere pt piept :
prima serie - stanga 9 KG - dreapta 11 KG
a doua serie : stanga 11 KG - dreapta 9 KG
|
sus |
|
Undisputed
Expert member 527 mesaje
|
scris pe 4 oct 2011 12:46 de Undisputed
Acum am una de 9 KG si una de 11 KG, pot sa le folosesc alternativ ? de exemplu la impins cu gantere pt piept :
lol
Mai bine faci niste flotari.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 4 oct 2011 12:53 de basu
stiu ca nu este neaparat o varianta pt tine dar incearca totusi sa mergi la sala. altfel rezultatele vor fi nesemnificative.
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 4 oct 2011 15:52 de ionut2011201
stiu ca nu este neaparat o varianta pt tine dar incearca totusi sa mergi la sala. altfel rezultatele vor fi nesemnificative.
OK, o sa incerc chiar de luna asta sa ma apuc de sala, dar merita banii cu adevarat ? adica la mine salile de forta au ajuns cam scump, pe luna 70 RON - oricand sau 50 RON - doar dimineata, bine, sala are detoate + sauna + masaj.
Ma gandeam ca si acasa merge sa obtii un rezultat satisfacator...
|
sus |
|
basu
|
scris pe 4 oct 2011 16:18 de basu
OK, o sa incerc chiar de luna asta sa ma apuc de sala, dar merita banii cu adevarat ? adica la mine salile de forta au ajuns cam scump, pe luna 70 RON - oricand sau 50 RON - doar dimineata, bine, sala are detoate + sauna + masaj.
e posibil sa obtii rez si asa. Important este sa nu renunti. Noi nu renuntam niciodata. Asa este ?
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 4 oct 2011 20:36 de sZoTaK
70 lei e scump, sala + sauna+masaj??? ) eu platesc 80..doar sala
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 4 oct 2011 20:40 de basu
70 lei e scump, sala + sauna+masaj??? ) eu platesc 80..doar sala
fiecare cu bugetul lui. este chestie serioasa.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 4 oct 2011 21:07 de sZoTaK
fiecare cu bugetul lui. este chestie serioasa.
mai ieftin nu am gasit..sa am si conditii etc
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
scris pe 4 oct 2011 22:39 de nuk
Ma gandeam ca si acasa merge sa obtii un rezultat satisfacator... sigur merita sa faci un efort si sa mergi la o sala, mai ales ca incepator, acolo ai de unde invata, acasa e mai greu......
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 14 nov 2011 04:17 de ionut2011201
Am o intrebare.
Am un fel de gaura intr-o parte a pectoralilor, e normal ? inainte stiu ca nu aveamm sau daca aveam, se simtea foarte foarte putin, acu' incape un degetel acolo .
http://img443.imageshack.us/img443/5408/img0144jsqi.jpg
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 14 nov 2011 15:35 de yo_shmen94
Am o intrebare.
Am un fel de gaura intr-o parte a pectoralilor, e normal ? inainte stiu ca nu aveamm sau daca aveam, se simtea foarte foarte putin, acu' incape un degetel acolo .
http://img443.imageshack.us/img443/5408/img0144jsqi.jpg[/qu ote]
si eu am gaura acea,care a crescut odata cu cresterea pieptului
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 11 dec 2011 01:20 de ionut2011201
Mi-am facut abonament, de luni ma apuc de sala, doar ca mai am niste intrebari.
1.Abdomene sa fac la sala sau acasa ? eu acasa pana acum am facut http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU
2.Numarul de repetari la picioare trebuie sa fie mai mare de 8-10, nu ? undeva la 15 repetari.
Programu' meu e asa :
Luni : Piept + Triceps
Piept : Impins cu gantere din inclinat - 4 * 8
Impins cu haltera orizontal - 4 * 8
Fluturari cu gantere - 4 * 8
Fluturari la cablu din stand - 4 * 8
Triceps : extensii la helcometru - 4 * 8
Extensia bratelor din culcat cu bara EZ
Marti : Spate + Biceps
Spate : Tractiuni la bara/helcometru(cum pot)
Ramat la helcometru din sezand
Extensii pentru spate cu greutati
Ramat cu gantera
Biceps : Flexii concentrate
Flexii hammer
Flexii la scott cu bara EZ
Miercuri : Picioare + Abdomen
Picioare : Extensia gambei la aparat
Fandari
Genuflexiuni cu haltera/gantere
Flexia gambei la aparat
Ridicari pe varfuri
Joi : Liber
Vineri : Umeri + Trapez
Umeri(anterior) : Impins de la umeri cu bara
Umeri (lateral) : Fluturari laterale cu gantere
umeri(posteiror): Fluturari cu gantere din aplecat
Trapez : Trapez -> ridicari din umeri cu bara
Trapez -> ridicari cu bara pana sus
Editat de ionut2011201 pe 11 dec 2011 01:23
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 11 dec 2011 11:32 de yo_shmen94
Mi-am facut abonament, de luni ma apuc de sala, doar ca mai am niste intrebari.
1.Abdomene sa fac la sala sau acasa ? eu acasa pana acum am facut http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU
2.Numarul de repetari la picioare trebuie sa fie mai mare de 8-10, nu ? undeva la 15 repetari.
Programu' meu e asa :
Luni : Piept + Triceps
Piept : Impins cu gantere din inclinat - 4 * 8
Impins cu haltera orizontal - 4 * 8
Fluturari cu gantere - 4 * 8
Fluturari la cablu din stand - 4 * 8
Triceps : extensii la helcometru - 4 * 8
Extensia bratelor din culcat cu bara EZ
Marti : Spate + Biceps
Spate : Tractiuni la bara/helcometru(cum pot)
Ramat la helcometru din sezand
Extensii pentru spate cu greutati
Ramat cu gantera
Biceps : Flexii concentrate
Flexii hammer
Flexii la scott cu bara EZ
Miercuri : Picioare + Abdomen
Picioare : Extensia gambei la aparat
Fandari
Genuflexiuni cu haltera/gantere
Flexia gambei la aparat
Ridicari pe varfuri
Joi : Liber
Vineri : Umeri + Trapez
Umeri(anterior) : Impins de la umeri cu bara
Umeri (lateral) : Fluturari laterale cu gantere
umeri(posteiror): Fluturari cu gantere din aplecat
Trapez : Trapez -> ridicari din umeri cu bara
Trapez -> ridicari cu bara pana sus
sunt sigur ca vreiai sa spui extensia coapsei )
deci....baga la triceps niste paralele
la picioare se efectueaza repetari putine cu greutati mari
mai adauga niste ridicari pe varfuri din sezut
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
ionut2011201
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 11 dec 2011 16:19 de ionut2011201
sunt sigur ca vreiai sa spui extensia coapsei )
deci....baga la triceps niste paralele
la picioare se efectueaza repetari putine cu greutati mari
mai adauga niste ridicari pe varfuri din sezut
Mi se pareau suficiente cele 2 exercitii pentru triceps, dar o sa bag si flotari la paralele + ridicari pe varfuri din sezut.
Editat de ionut2011201 pe 11 dec 2011 16:19
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 11 dec 2011 18:38 de ricardo
Mi se pareau suficiente cele 2 exercitii pentru triceps, dar o sa bag si flotari la paralele + ridicari pe varfuri din sezut.
...pai sunt suficiente 2 ex pt triceps daca il lucrezi in aceeasi zi cu pieptul, eu fac tot in aceeasi zi iar la triceps fac extensii cu bara ez din culcat si 2-3 serii de flotari la paralele (raereori mai pot face a 3- serie la paralele)...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 din 3
| |
|