Pagina 1 2 3 din 3
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
Jurnal Dragos
scris pe 27 apr 2013 16:38 de Hdk
Salut !
Ma numesc Dragos si am 15 ani.Pasiunea mea pentru sala a aparut in urma cu doua luni,cand multi dintre prieteni mei m-au sfatuit sa incerc si eu,iar de atunci,nu pot sta mai mult de 2-3 zile departe de sala,fara a lucra catusi de putin.
In primul rand,am considerat ca alimentatia este cea mai importanta,si incerc sa ating mereu 2,5g de proteine x greutatea mea corporala.
Lasand povestile la o parte,am sa va prezint alimentatia,antrenamentul si cateva detalii despre mine :
Greutate : 58 kg ( Cand am inceput sala,aveam in jur de 54-55) . Inaltime : 1.64-1.65
Varsta : 15 ani
Alimentatia mea : Masa 1 : 100 g Fulgi de ovaz + un castron de lapte.
Gustare 1 ( In timpul pauzelor de la scoala ) : 100g alune + 2 x Sandwich cu muschi si cascaval.
Masa 2 : 200 g Piept de pui / 200 g Pulpe de pui dezosate / 200 g Pastrav + Orez (Uneori mai inlocuiesc orezul cu cartofi nature,piuree,pilaf) ("/" echivalent cu "SAU"
Masa 3 : Omleta din 3 oua + 2/3 albusuri.
Gustare 2 : 100 g alune
Masa 4 : 200 g Piept de pui/200 g Pulpe de pui dezosate/200g Pastrav + Orez ( Asemanatoare cu masa 2 ) .
Antrenamentul,aici am nevoie de cateva sfaturi,deoarece nu stiu care dintre antrenamente ar trebui sa-l aleg :
Antrenament 1 : Luni : Piept + Biceps
Miercuri : Spate+Triceps
Joi : Umeri
Sambata : Picioare+abdomen
Antrenamentul 2 : Luni : Biceps+Triceps
Miercuri : Piept
Joi : Spate+Umeri
Sambata : Picioare+abdomen.
Cam atat despre mine momentan,o sa revin cu mai multe informatii pe parcursul saptamanii,astept critici , sfaturi bineinteles si tot ceea ce este necesar.
Multumesc anticipat !
|
sus |
|
Tudor_d
Senior member 129 mesaje
|
Re: Jurnal Dragos
scris pe 27 apr 2013 19:37 de Tudor_d
Nu stiu daca o sa stea cineva sa-ti calculeze procentele de proteine/carbohidrati/grasimi din meniul ce l-ai scris, dar ca regula generala calculeaza-ti sa ai 2-2.5 grame de proteina/zi/kilogram, adica 116-145 grame, provenite din produse animale sarace in grasimi sau suplimente. Grasimile si carbohidratii ii reglezi tu apoi.
La antrenament nu stiu daca ai scris la misto sau serios, dar daca e serios atunci parerea mea e ca niciunul nu e bun.
|
sus |
|
KLaR
Senior member 92 mesaje
|
scris pe 27 apr 2013 19:44 de KLaR
incearca :
piept-biceps
pauza
spate-trapez
umeri-triceps
picioare-abdomen
sau
piept-triceps
pauza
spate-biceps
umeri-trapez
picioare-abdomen
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 12:35 de Hdk
Ieri mi-a recomandat un antrenor urmatorul program :
Luni : Piept+Biceps
Joi : Umeri + Trapez
Sambata : Picioare+Abdomen
E ok de urmat ?
Editat de Hdk pe 28 apr 2013 12:38
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 12:39 de Gilu
E ok de urmat acest program? Nu.
De ce?
Putin probabil ca pana miercuri sa iti fi trecut febra la biceps ca sa poti face spate cum trebuie si sa nu-ti suprasoliciti bicepsii.
Joi la fel, tu cu febra la triceps faci impins pt umeri unde tricepsul intra destul de mult.
Nu mai cere sfaturi antrenorului pt ca e limpede ca ori nu-l intereseaza sa dea un sfat corect ori habar nu are.
Ia-ti informatiile de pe net.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 13:31 de Hdk
Nu.
De ce?
Putin probabil ca pana miercuri sa iti fi trecut febra la biceps ca sa poti face spate cum trebuie si sa nu-ti suprasoliciti bicepsii.
Joi la fel, tu cu febra la triceps faci impins pt umeri unde tricepsul intra destul de mult.
Nu mai cere sfaturi antrenorului pt ca e limpede ca ori nu-l intereseaza sa dea un sfat corect ori habar nu are.
Ia-ti informatiile de pe net.
Ok.Multumesc pentru sfat.
Insa,ce program de antrenament ar trebuii sa urmez,tinand cont faptul ca pot ajunge la sala : Luni,miercuri,joi si sambata.(De preferat sa pot lucra Luni : Piept + Biceps/Biceps+triceps).
Multumesc anticipat !
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 20:03 de Hdk
Nimeni,nimic ?
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 20:10 de s1d0x
Nimeni,nimic ?
Luni: Piept + Biceps
Miercuri: Picioare + Abdomen
Joi: Spate + Trapez
Sambata: Umeri + Triceps
ar fi o idee...
|
sus |
|
Cristi7
Expert member 730 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 20:12 de Cristi7
E ok de urmat ?
Nu mai cere sfaturi la antrenori daca nu faci cu ei/nu le dai bani pentru ca-ti vor zice ceva doar ca sa-ti zica.
Incearca sa pui umerii sambata si picioarele joi!
Si inca ceva! Daca vrei sa lucrezi spatele dupa piept, scoate bratele pentru ca e incarcatura prea mare!
Editat de Cristi7 pe 28 apr 2013 20:13
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 20:21 de Hdk
Luni: Piept + Biceps
Miercuri: Picioare + Abdomen
Joi: Spate + Trapez
Sambata: Umeri + Triceps
ar fi o idee...
Multumesc mult !
__
Inca ceva,e ok sa lucrezi bicepsul cu tricepsul ? Intreb acest lucru deoarece eu cam cateva saptamani am urmat acest antrenament si chiar am avut rezultate destul de bune.
Multumesc anticipat !
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 20:28 de basu
Multumesc mult !
__
Inca ceva,e ok sa lucrezi bicepsul cu tricepsul ? Intreb acest lucru deoarece eu cam cateva saptamani am urmat acest antrenament si chiar am avut rezultate destul de bune.
Multumesc anticipat !
Poate fi ok. De ce nu ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 20:34 de Hdk
Poate fi ok. De ce nu ?
Pai , multi m-au sfatuit ca ar fii fost mai bine sa incep cu biceps-piept,dar atata timp cat la mine da rezultate chiar foarte bune,am continuat sa lucrez la fel.
Vorba aceea "Pentru a obtine ceea ce altii nu au, va trebui sa faci ceea ce altii nu fac".. si nu tot ce merge la unii,merge si la altii.
Eu cand fac biceps-triceps stiu ca lucrez bratele foarte bine.
Totusi,o sa incerc si biceps-piept.
Multumesc !
|
sus |
|
basu
|
scris pe 28 apr 2013 20:50 de basu
Pai , multi m-au sfatuit ca ar fii fost mai bine sa incep cu biceps-piept,dar atata timp cat la mine da rezultate chiar foarte bune,am continuat sa lucrez la fel.
Vorba aceea "Pentru a obtine ceea ce altii nu au, va trebui sa faci ceea ce altii nu fac".. si nu tot ce merge la unii,merge si la altii.
Eu cand fac biceps-triceps stiu ca lucrez bratele foarte bine.
Totusi,o sa incerc si biceps-piept.
Multumesc !
Eu nu inteleg de ce ar trebui sa schimbi ceva ce iti merge bine. Eu de exemplu fac piept biceps. Am evitat sa mai fac spate biceps pt ca se implica bicepsul mult. Nu era problema ca a doua zi simteam febra ( ca nu simteam) ci faptul ca dupa ce faceam spatele aveam bicepsul obosit si nu mai eram in stare sa am control asupra lui. Fiind o grupa mai mica si deficitara nu mi- convenit asta. Asa ca am facut pipet biceps, umeri triceps, spate singur si picioare la fel .O alta chestie la fel de importanta este si alegerea exercitiilor nu doar sucirea lor ametitoare de la o luna la alta ca asa scrie nu stiu pe unde. La mine cheia antrenamentului la piept de ex a fost - gantere pe orizontal. Si treaba a mers asa de bine incat dupa un an de neantrenament la piept cu bara mi s-a nazarit sa fac o data si cu dansa si dintr-un agarici la impins am ajuns ca la finalul antrenamentului de piept cand ganterele picau in cap ( ale de 50 de kg) sa fac serii de 15 repetari cu 100 de kg la piept ceea ce pt mine era ceva. Nu iti explic asta ca sa fac off topic , nici ca sa iti arat cat pot sa fiu eu de bun ci ca sa intelegi ca in sportul asta secretele sunt altele si se deprind pe langa cei batrani. Asa cum spunea un prieten de-am meu zilele trecute noi nu am avut internet, nu ne-a invatat nimeni si ne-am chinuit ani de zile ca prostii. Voi nu aveti nici o scuza.
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 21:25 de Hdk
Eu nu inteleg de ce ar trebui sa schimbi ceva ce iti merge bine. Eu de exemplu fac piept biceps. Am evitat sa mai fac spate biceps pt ca se implica bicepsul mult. Nu era problema ca a doua zi simteam febra ( ca nu simteam) ci faptul ca dupa ce faceam spatele aveam bicepsul obosit si nu mai eram in stare sa am control asupra lui. Fiind o grupa mai mica si deficitara nu mi- convenit asta. Asa ca am facut pipet biceps, umeri triceps, spate singur si picioare la fel .O alta chestie la fel de importanta este si alegerea exercitiilor nu doar sucirea lor ametitoare de la o luna la alta ca asa scrie nu stiu pe unde. La mine cheia antrenamentului la piept de ex a fost - gantere pe orizontal. Si treaba a mers asa de bine incat dupa un an de neantrenament la piept cu bara mi s-a nazarit sa fac o data si cu dansa si dintr-un agarici la impins am ajuns ca la finalul antrenamentului de piept cand ganterele picau in cap ( ale de 50 de kg) sa fac serii de 15 repetari cu 100 de kg la piept ceea ce pt mine era ceva. Nu iti explic asta ca sa fac off topic , nici ca sa iti arat cat pot sa fiu eu de bun ci ca sa intelegi ca in sportul asta secretele sunt altele si se deprind pe langa cei batrani. Asa cum spunea un prieten de-am meu zilele trecute noi nu am avut internet, nu ne-a invatat nimeni si ne-am chinuit ani de zile ca prostii. Voi nu aveti nici o scuza.
Iti multumesc pentru tot ceea ce mi-ai zis !
__
Inca ceva,daca as vrea sa lucrez luni : Biceps si Triceps cum ar trebui sa arate celelalte zile de antrenament ?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 28 apr 2013 21:27 de basu
Iti multumesc pentru tot ceea ce mi-ai zis !
__
Inca ceva,daca as vrea sa lucrez luni : Biceps si Triceps cum ar trebui sa arate celelalte zile de antrenament ?
Si umerii cu ce ii bagi ?
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 21:40 de Hdk
Si umerii cu ce ii bagi ?
Nu prea am idee.
E cam greu de organizat un program destul de perfect in care sa pot lucra biceps-triceps.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 28 apr 2013 21:50 de basu
Nu prea am idee.
E cam greu de organizat un program destul de perfect in care sa pot lucra biceps-triceps.
Pai vezi ? Deci propunerea era sa faci prima data spatele singur, pauza, piept si biceps, pauza, umeri triceps, pauza si pe urma picioare.
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 21:52 de HuangZ
Nu prea am idee.
Daca vrei biceps-triceps poti sa faci
Luni: Biceps-Triceps
Marti: Picioare-Abdomen
Joi: Piept-Umeri
Vineri: Spate-Trapez
Dar mai bine asculti ce zice basu, stie mai bine .
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 21:56 de Hdk
Pai vezi ? Deci propunerea era sa faci prima data spatele singur, pauza, piept si biceps, pauza, umeri triceps, pauza si pe urma picioare.
Ok,chiar iti multumesc mult ca ai avut timp sa ma ajuti si sa-mi spui toate aceste lucruri.
O sa revin cu informati saptamana aceasta si voi spune aici cum a mers antrenamentul.
P.S.: Alimentatia este destul de buna nu? ( Imi este mai greu cu programul de la scoala,cand dupa prima masa de dimineata,in timpul pauzelor trebuie sa mananc sandwich-uri si alune)
Multumesc mult inca odata !
|
sus |
|
basu
|
scris pe 28 apr 2013 21:58 de basu
Ok,chiar iti multumesc mult ca ai avut timp sa ma ajuti si sa-mi spui toate aceste lucruri.
O sa revin cu informati saptamana aceasta si voi spune aici cum a mers antrenamentul.
P.S.: Alimentatia este destul de buna nu? ( Imi este mai greu cu programul de la scoala,cand dupa prima masa de dimineata,in timpul pauzelor trebuie sa mananc sandwich-uri si alune)
Sandwich cu carne de vita si piept de pui, paine integrala , legume, cartofi dulci. In cateva or de scoala trebuiesc doua mese.
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 21:59 de Hdk
Daca vrei biceps-triceps poti sa faci
Luni: Biceps-Triceps
Marti: Picioare-Abdomen
Joi: Piept-Umeri
Vineri: Spate-Trapez
Dar mai bine asculti ce zice basu, stie mai bine .
Multumesc Huang pentru sfat,momentan o perioada o sa incerc sa renunt la biceps-triceps si o sa urmez sfaturile lui Basu,care sunt sigur ca o sa dea roade.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 28 apr 2013 22:05 de basu
Multumesc Huang pentru sfat,momentan o perioada o sa incerc sa renunt la biceps-triceps si o sa urmez sfaturile lui Basu,care sunt sigur ca o sa dea roade.
Sper sa dea. Acum daca nu iese revedem problema.
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 28 apr 2013 22:07 de Hdk
Sper sa dea. Acum daca nu iese revedem problema.
Sigur,oricum nu cred ca vor fi probleme.
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
nelamurire
scris pe 5 mai 2013 17:23 de Hdk
A mai trecut o saptamana plina de antrenamente intense.
Am o mica nelamurire,de cand m-am apucat de sala fac pentru biceps,4 exercitii a cate 3 serii,si chiar mi-a mers foarte bine,exercitiile sunt :
1.Flexii alternative cu gantera
2.Flexii concentrate cu gantera pe genunchi
3.Flexii cu bara dreapta din picioare
4.Flexii cu bara Z din picioare/la banca scott.
Eu dupa acest antrenament fac febra musculara mai mereu si simt ca lucrez cel mai bine.Este ceva rau daca fac 4 ex. a cate 3 serii?
P.S.:Astazi cand mi-am masurat bratul(intins,nu incordat),aveam 29,5 iar cand am inceput aveam 27,acum 2 luni si putin .
Editat de Hdk pe 5 mai 2013 17:30
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: nelamurire
scris pe 5 mai 2013 17:46 de adi123
Am o mica nelamurire,de cand m-am apucat de sala fac pentru biceps,4 exercitii a cate 3 serii,si chiar mi-a mers foarte bine,exercitiile sunt :
Eu dupa acest antrenament fac febra musculara mai mereu si simt ca lucrez cel mai bine.Este ceva rau daca fac 4 ex. a cate 3 serii?
P.S.:Astazi cand mi-am masurat bratul(intins,nu incordat),aveam 29,5 iar cand am inceput aveam 27,acum 2 luni si putin .
daca iti merge bine, nu ai de ce sa schimbi
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 5 mai 2013 18:01 de Hdk
daca iti merge bine, nu ai de ce sa schimbi
Ok.Multumesc pentru sfat.
Mie doar imi era frica sa nu fie prea multe .
|
sus |
|
KLaR
Senior member 92 mesaje
|
scris pe 5 mai 2013 18:46 de KLaR
nu lucrezi bicepsul pe plan lung
repeti o pozitie de 2-3 ori
flexi cu bara z din pirioare lucreaza diferit fara de banca scott(nu e acelas lucru)
epuizarea nu se atinge doar prin repetari
sa mai discutat de n ori cum se lucreaza bicepsul
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-fitness/deficitar-in-brate.html
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 5 mai 2013 19:42 de Hdk
nu lucrezi bicepsul pe plan lung
repeti o pozitie de 2-3 ori
flexi cu bara z din pirioare lucreaza diferit fara de banca scott(nu e acelas lucru)
epuizarea nu se atinge doar prin repetari
sa mai discutat de n ori cum se lucreaza bicepsul
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-fitness/deficitar-in-brate.html
Ok.am inteles ca stimulul optim se obtine prin solicitarea muschiului in 3 pozitii : mid-range,stretch,contracted.
Insa,inafara de flexii cu gantere - plan inclinat,pentru stretch, ce exercitii ar mai fii?
|
sus |
|
Hdk
Senior member 56 mesaje
|
.
scris pe 9 mai 2013 15:35 de Hdk
De ceva zile ma confrunt cu o mica problema.
Inainte de a ma apuca de sala,aveam tesut adipos destul de vizibil in zona abdomenului insa , prin alimentatie corecta si exercitii am reusit sa scap de el,dar nu in totalitate,mai am putin in zona ultimelor 4 patratele , acesta nepermitandu-mi sa-mi fac six-packul vizibil.
Stiu ca abdomenul se face in bucatarie in proportie de 90% si chiar am foarte mare grija la alimentele pe care le consum.
Ce ar trebui sa fac pentru a scapa de acel surplus de tesut adipos si sa reusesc sa am un abdomen perfect?
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: .
scris pe 9 mai 2013 15:52 de adi123
De ceva zile ma confrunt cu o mica problema.
Inainte de a ma apuca de sala,aveam tesut adipos destul de vizibil in zona abdomenului insa , prin alimentatie corecta si exercitii am reusit sa scap de el,dar nu in totalitate,mai am putin in zona ultimelor 4 patratele , acesta nepermitandu-mi sa-mi fac six-packul vizibil.
Stiu ca abdomenul se face in bucatarie in proportie de 90% si chiar am foarte mare grija la alimentele pe care le consum.
Ce ar trebui sa fac pentru a scapa de acel surplus de tesut adipos si sa reusesc sa am un abdomen perfect?
http://www.culturism.ro/alimentatie/secretul-obtinerii-patratelelor-pe-abdomen.html
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 din 3
| |
|