Sondaj: De cate ori va antrenati pe saptamana?
Pagina 1 2 3 4 5 din 51
PopeyeTheSai
Veteran member 326 mesaje
|
Re: Re: De cate ori va antrenati pe saptamana?
scris pe 29 nov 2007 21:19 de PopeyeTheSai
Luni: Piept,umeri anteriori si laterali
Marti: Umeri posteriori,trapez,spate
Miercuri: Pauza
Joi: Abdomen
Vineri: Biceps,triceps antebrat
Picior nu bagi?Eu in locul tau as scoate antebratul,ca nu-i vad rostul si mi-as face un program la care sa adaug si piciorul.Oricum,faci cum vrei tu .
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
Re: Re: Re: De cate ori va antrenati pe saptamana?
scris pe 29 nov 2007 22:38 de kerchak
Ok... ideea e ca intradevar este destul de amplu(asta a nu se citi intr-un sens bun ci intr-un sens de genu... prea mult) antrenamentul... dar pan acum mi-a mers mai bine asa decat cu un antrenament normal.
Initial am incercat evident cu un antrenament normal... primele cateva luni.... Nu am fost multumit de rezultate.... am inceput sa lucrez mai multe serii sa vad ce iese si surprinzator imi merge mai bine asa. Pana acum n-am avut probleme de supra-antrenament.
1 la mana.... unii oameni, ca si in cazul meu, au incercat mai multe variante de antrenament si au ramas la cel pe ce le merge lor cel mai bine.
2 la mana.... faptul ca un antrenament este rigid si incarcat pt. un organism(sau chiar pt. majoritatea)... nu insemna ca altui organism nu i-ar putea merge bine in el.
3 la mana.... legat de sfaturi... in caz ca nu ati observat majoritatea sfaturilor de le dau nu le dau din experienta mea... ci din experienta celorlalti pe care ii cunosc. (pt ca experinta mea e mai ciudata... adica cam tot ce fac cum ar trebui imi merge prost... cum exagerez putin... incepe sa mearga mai bine)
4 cand am pus pe site detaliile programului nu l-am pus pt a fi criticat...... stiam dinainte ca teoretic este un program prost. L-am pus tocmai ca un exemplu ca la unii le merge mai bine cu un astfel de program.
Ka-Goda?
|
sus |
|
PopeyeTheSai
|
Re: Re: Re: Re: De cate ori va antrenati pe saptam
scris pe 29 nov 2007 22:45 de PopeyeTheSai
1 la mana.... unii oameni, ca si in cazul meu, au incercat mai multe variante de antrenament si au ramas la cel pe ce le merge lor cel mai bine.
3 la mana.... legat de sfaturi... in caz ca nu ati observat majoritatea sfaturilor de le dau nu le dau din experienta mea... ci din experienta celorlalti pe care ii cunosc. (pt ca experinta mea e mai ciudata... adica cam tot ce fac cum ar trebui imi merge prost... cum exagerez putin... incepe sa mearga mai bine)
4 cand am pus pe site detaliile programului nu l-am pus pt a fi criticat...... stiam dinainte ca teoretic este un program prost. L-am pus tocmai ca un exemplu ca la unii le merge mai bine cu un astfel de program.
1 Daca tie iti merge bine cu programul respectiv este ok.
3 Cred ca cel mai bine ar fi sa dai sfaturi si din propria experienta,testate de tine .
4 Nu intelege gresit,cei care iti spun ca nu li se pare programul bun vor sa te ajute,sa iti dea un sfat,daca vrei il iei de bun,daca nu,nu.
Oricum daca tu zici ca ai progrese cu acest antrenament este bine atunci.Bafta!
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 29 nov 2007 22:47 de gere
Ok... ideea e ca intradevar este destul de amplu(asta a nu se citi intr-un sens bun ci intr-un sens de genu... prea mult) antrenamentul... dar pan acum mi-a mers mai bine asa decat cu un antrenament normal.
Initial am incercat evident cu un antrenament normal... primele cateva luni.... Nu am fost multumit de rezultate.... am inceput sa lucrez mai multe serii sa vad ce iese si surprinzator imi merge mai bine asa. Pana acum n-am avut probleme de supra-antrenament.
2 la mana.... faptul ca un antrenament este rigid si incarcat pt. un organism(sau chiar pt. majoritatea)... nu insemna ca altui organism nu i-ar putea merge bine in el.
eu unul nu te-am criticat.Ti-am dat acel sfat,cu gandul ca nu ai mai incercat si cu numar de serii mici,medii.
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: De cate ori va antrenati p
scris pe 29 nov 2007 23:23 de Dave
ce sa mai spun acum...la cate antrenamente sunt pe forum, merita un nou topic numit "cel mai bun antrenament", unde vor mai fi postate alte zeci... (glumeam)
kerchak, daca te vei tine de sala macar inca un an, vei rade in hohote de ce scrii tu acum. vorbesc serios. tu nu cresti ma de la antrenamentul ala de 15 serii pt biceps, tu cresti de la ce mananci. pana la urma pentru o dezvoltare medie a musculaturii nici nu prea conteaza antrenamentul, atata timp cat nu te supraantrenezi si nu lucrezi cu febra musculara (la respectiva grupa).
nu-mi dau seama cum faci repetarile, probabil superficial/incomplete. daca as baga 15 serii la biceps, a 2-a zi n-as mai putea sa indrept mana. mai bine putin si bun, decat mult si prost.
te bazezi prea mult pe ce faci in sala.
si eu am spus prostii din astea pe forum acum ceva vreme, insa nu s-a oferit prea multa lume sa ma corecteze si a trebuit sa bat pasul pe loc.
tine minte ca un muschi creste mai bine subantrenat decat supraantrenat, atata timp cat exista recuperare din alimentatie si odihna
|
sus |
|
kerchak
Senior member 66 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: De cate ori va antrena
scris pe 29 nov 2007 23:39 de kerchak
ok.... probabil ai dreaptate... nu ma apuc sa ma contrazic cu tine pe ceva ce nu cunosc... peste un an poate o sa realizez ca aveai dreptate.
Poate eram eu prea la inceput pe-atunci si oricum nu conta ce faceam ca oricum era cresterea mica.... revin peste o luna(o sa mai incerc odata un atrenament ortodox) pe tema asta.
Ka-Goda?
|
sus |
|
Vio90
Veteran member 175 mesaje
|
scris pe 30 nov 2007 09:34 de Vio90
Picior nu bagi?Eu in locul tau as scoate antebratul,ca nu-i vad rostul si mi-as face un program la care sa adaug si piciorul.Oricum,faci cum vrei tu .
Ok atunci asha sa fie
Marti: Umeri posteriori trapez si spate
Joi: Picioare
Vineri: Biceps triceps si abdomen
Faptele,nu vorbele,te fac sa fii mare !!!
|
sus |
|
PopeyeTheSai
|
scris pe 30 nov 2007 13:10 de PopeyeTheSai
Ok atunci asha sa fie
Marti: Umeri posteriori trapez si spate
Joi: Picioare
Vineri: Biceps triceps si abdomen
Este ok asa dar mai am o completare si anume:
-baga Marti spate prima data apoi umeri poseriori si trapez(in ordinea asta).
|
sus |
|
klimp_uk
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 1 dec 2007 14:06 de klimp_uk
Prost antrenament.
Gilu, daca zici ca e prost, e prost.. sunt destul de "incepator" si nu prea stiu .. daca te rog, imi poti recomanda un antrenament bun
Aveti dificultati tehnice, in a-mi intelege gandirea.
|
sus |
|
PopeyeTheSai
|
scris pe 1 dec 2007 17:09 de PopeyeTheSai
My program:
Luni: spate,triceps
Marti: piept, biceps,
Miercuri: picioare
Joi: umeri,trapez
Vineri:Abdomen,antebrat
Sambata: depinde ce am chef sa lucrez
Duminica: pauza
Gilu, daca zici ca e prost, e prost.. sunt destul de "incepator" si nu prea stiu .. daca te rog, imi poti recomanda un antrenament bun
Gilu sper ca nu te superi ca raspund si eu chiar daca baiatul tie ti-a cerut-o.
Parerea mea de antrenamentul tau este ca nu are deloc o structura buna,te antrenezi de sase ori pe saptamana ceea ce este prea mult din punctul meu de vedere.
Ai putea sa iti faci un program de patru ori pe saptamana,ar fi suficient.
Abdomenul...parerile vor fi impartite dar eu cred ca o data,de doua ori pe saptamana este suficient.
Programe sunt aici,in thread-ul asta,alegeti-l pe cel care ti se pare mai bun pentru tine.Bafta!
|
sus |
|
klimp_uk
Junior member 14 mesaje
|
scris pe 1 dec 2007 17:51 de klimp_uk
Parerea mea de antrenamentul tau este ca nu are deloc o structura buna,te antrenezi de sase ori pe saptamana ceea ce este prea mult din punctul meu de vedere.
Abdomenul...parerile vor fi impartite dar eu cred ca o data,de doua ori pe saptamana este suficient.
Programe sunt aici,in thread-ul asta,alegeti-l pe cel care ti se pare mai bun pentru tine.Bafta!
[red]thx[/red]. [blue]Popeye[/blue]
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: De cate ori va antrenati pe sa
scris pe 2 dec 2007 15:21 de Gilu
Critica constructiva.E bine sa iti gasesti tu un antrenament prin experiment, nu sa iti zica alti cum sa te antrenezi.In primul rand la un antrenament trebuie sa ti cont de zilele de refacere, astfel incat:ziua urmatoare dupa triceps nu merge sa faci piept sau impins pt umeri si nici invers daca iti intra tricepsul mult; ziua urmatoare dupa biceps nu merge sa faci spate si nici invers.Mai sunt si alte aspecte, dar pt asta trebuie sa iti cunosti corpul....
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 2 dec 2007 15:23 de Gilu
Programe sunt aici,in thread-ul asta,alegeti-l pe cel care ti se pare mai bun pentru tine.Bafta! Be my guest
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
klimp_uk
Junior member 14 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: De cate ori va antrenati p
scris pe 3 dec 2007 02:38 de klimp_uk
Critica constructiva.E bine sa iti gasesti tu un antrenament prin experiment, nu sa iti zica alti cum sa te antrenezi.In primul rand la un antrenament trebuie sa ti cont de zilele de refacere, astfel incat:ziua urmatoare dupa triceps nu merge sa faci piept sau impins pt umeri si nici invers daca iti intra tricepsul mult; ziua urmatoare dupa biceps nu merge sa faci spate si nici invers.Mai sunt si alte aspecte, dar pt asta trebuie sa iti cunosti corpul....
acum am inteles dc nu era bun antrenamentul meu, l`am schimbat .. ms mult Gilu
cam asa arata:
Luni: Spate,umeri,trapez,
Marti: picioare
Miercuri: piept,biceps
Joi: Abdomen,antebrat
vineri: Triceps
Sambata: Abdomen
[am pus abdomen de 2 x pe sapt. pt ca am ceva burta, si tre` sa o dau jos neaparat.. :P]
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 3 dec 2007 07:04 de gere
cam asa arata:
[am pus abdomen de 2 x pe sapt. pt ca am ceva burta, si tre` sa o dau jos neaparat.. :P]
nici acesta nu e bun.cat ai de gand sa stai in sala vineri?sau sambata?.pentru triceps 4-8 serii sunt de ajuns,deci nu stai mai mult de 20 de minute,la fel si la abdomen.de ce incarci ziua de luni,cand ai ziua de vineri si sambata prea putin?De curiozitate te intreb cate serii aveai da gand sa faci la tricpes?.Folositor pentru tine ar fi acuma un jurnal personal.
|
sus |
|
PopeyeTheSai
|
scris pe 3 dec 2007 16:39 de PopeyeTheSai
cam asa arata:
Are dreptate Gere,nici antrenamentul asta nu "merge".
Este prea incarcat,sase zile pe saptamana este prea mult din punctul meu de vedere.
Eu ti-am spus sa incerci un antrenament de patru ori pe saptamana dar vad ca nu m-ai bagat in seama.
am pus abdomen de 2 x pe sapt. pt ca am ceva burta, si tre` sa o dau jos neaparat..
Pentru ca sa dai burta jos importanta este o dieta.Degeaba faci abdomene de doua ori pe saptamana si mananci orice ca nu faci nimic.
|
sus |
|
Lukiano
Veteran member 443 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: De cate ori va ant
scris pe 3 dec 2007 20:55 de Lukiano
Pentru ca sa dai burta jos importanta este o dieta
Plus exercitii in regim aerob.
Consultanta si sfaturi culturism, fitness, nutritie, suplimente, slabire.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: De cate ori va
scris pe 3 dec 2007 21:03 de gere
Plus exercitii in regim aerob.
nu obligatoriu.prin efort anaerob se ard mai multe calori decat prin efort aerob.depinde mult de tipul stomatic.pentru un ectomorf care a pus grasime pe el e usor de scapat de ea doar prin efort anaerob(cu o alimentatie portivita scopului)
|
sus |
|
Lukiano
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: De cate or
scris pe 3 dec 2007 22:49 de Lukiano
nu obligatoriu.prin efort anaerob se ard mai multe calori decat prin efort aerob.depinde mult de tipul stomatic.pentru un ectomorf care a pus grasime pe el e usor de scapat de ea doar prin efort anaerob(cu o alimentatie portivita scopului)
explicatie stiintifica pt ce ai afirmat?
P.S. nu neg nimic vreau doar explicatii fara suparare
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: De cat
scris pe 3 dec 2007 23:56 de gere
pai de ce sa ma supar,se poate sa gresesc si sa ai tu dreptate.
efortul aerob arde calori doar in timpu executarii si foarte putin dupa pe cand cu efort anaerob se ard calori in timpul executari si la mult timp dupa.Dar nu ma intelge gresit,efortul aerob ajuta foarte mult,dar cum am spus mai sus nu e obligatoriu,adica ca nu se poate fara efort aerob sa dai jos din grasimea de pe abdomen.
|
sus |
|
muschiul
Senior member 85 mesaje
|
scris pe 4 dec 2007 09:36 de muschiul
Gere are dreptate, pt un ectomorf poate fi necesara numai o dieta pt ca muschii consuma calorii pe intreaga perioada a zilei asta lasand la o parte caloriile care se ard in timpul antrenamentului.
Eu de exemplu cum o las mai moale cu carbo cum se vede si pe cantar intr-un timp foarte scurt.
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
scris pe 4 dec 2007 09:48 de Spynes
P.S. nu neg nimic vreau doar explicatii fara suparare depinde de metabolism daca este rapid nu are rost..consumul de calorii va fii suficient de mare si fara efortul aerob
Menzer (daca nu ma insel) spunea k in antrenamentele sale tip HIT nici nu mai este nevoie de alergare sau orice fel de efort aerob datorita efortului imens la care este supus sportivu(dar cred k si aici depindea de metabolism)
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
Lukiano
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: De
scris pe 4 dec 2007 10:13 de Lukiano
depinde de metabolism daca este rapid nu are rost..consumul de calorii va fii suficient de mare si fara efortul aerob
Menzer (daca nu ma insel) spunea k in antrenamentele sale tip HIT nici nu mai este nevoie de alergare sau orice fel de efort aerob datorita efortului imens la care este supus sportivu(dar cred k si aici depindea de metabolism)
Toate bune si frumoase ce ziceti voi e foarte corect, dar chestia e ca noi nu stim despre cine vorbim. Se discuta despre programul de antrenament al lui klimp_uk dar el nu a dat nici o informatie despre el din care sa reiasa constitutia lui si obiectivele(a zis ca are ceva grasime pe abdomen - asta pana si ecto pot sa aiba, dat poate fi si un endo). Poate nu am gasit eu mai multe detalii cand am cautat in graba, daca gasiti voi va rog sa postati sa ne lamurim, sau poate ne ajuta el.
|
sus |
|
Spynes
Expert member 1453 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 4 dec 2007 11:32 de Spynes
Toate bune si frumoase ce ziceti voi e foarte corect, dar chestia e ca noi nu stim despre cine vorbim. Se discuta despre programul de antrenament al lui klimp_uk dar el nu a dat nici o informatie despre el din care sa reiasa constitutia lui si obiectivele(a zis ca are ceva grasime pe abdomen - asta pana si ecto pot sa aiba, dat poate fi si un endo). Poate nu am gasit eu mai multe detalii cand am cautat in graba, daca gasiti voi va rog sa postati sa ne lamurim, sau poate ne ajuta el. eu cel putin vb la modul general nu la persoana respectiva..sincer m-am saturat de cate ori am zis fiecaruia sa-si faca un profil...pt k este mai usor asa sa primesti un sfat dar....
"fuck is a state of mind" by Spynes
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 4 dec 2007 14:10 de gere
Toate bune si frumoase ce ziceti voi e foarte corect, dar chestia e ca noi nu stim despre cine vorbim. Se discuta despre programul de antrenament al lui klimp_uk dar el nu a dat nici o informatie despre el din care sa reiasa constitutia lui si obiectivele(a zis ca are ceva grasime pe abdomen - asta pana si ecto pot sa aiba, dat poate fi si un endo). Poate nu am gasit eu mai multe detalii cand am cautat in graba, daca gasiti voi va rog sa postati sa ne lamurim, sau poate ne ajuta el.
asa e,despre el nu stim nimica dar ce am vrut eu sa subliniez e ca depinde mult de tipul stomatic,si ca se poate si fara efort aerob(in general).Dar cum a spus Spynes,sa-si faca un jurnal personal pentru ca altfel o discutie generala se transforma in una personala(e si cazul de fata).
Si Lukiano repet faptul ca ai cerut explicatii pe mine sincer ma bucura,adica cu totii ar trebui sa procedem la fel,sa argumentam serios ceea ce scriem,si chiar sa intram in polemici(sunt creative daca sunt in limita bunului simt).
|
sus |
|
PopeyeTheSai
|
scris pe 4 dec 2007 14:29 de PopeyeTheSai
sincer m-am saturat de cate ori am zis fiecaruia sa-si faca un profil...pt k este mai usor asa sa primesti un sfat dar.... Si macar daca nu vor sa isi faca un profil personal sa scrie in mesaje atunci cand cer un sfat si date personale ca altfel este greu sa iti dai cu parerea.
|
sus |
|
Lukiano
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: De
scris pe 4 dec 2007 14:54 de Lukiano
efortul aerob arde calori doar in timpu executarii si foarte putin dupa pe cand cu efort anaerob se ard calori in timpul executari si la mult timp dupa.
Inca ceva, ca sa ne dezmeticim de tot.
Aici ai vrut sa spui ca prin efort anaerob oboseala musculara e mai mare(muschii au nevoie de un timp mai lung de recuperare, timp in care ei necesita nutrienti => consum caloric pe o durata mai indelungata), iar prin efort aerob muschii nu sunt foarte obositi pentru ca nu sunt lucrati izolat si tintit pe grupa musculara si asfel consumul caloric se rezuma doar pe durata exercitiilor. Tot asta este si un motiv pentru care putem combina intr-un antrenament exercitii in regim anaerob cu cele in regim aerob.
La asta te-ai referit si tu sau am emis eu o alta ipoteza(adica ne intelegem ca Pacala cu Tandala)?
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 4 dec 2007 16:23 de gere
Inca ceva, ca sa ne dezmeticim de tot.
Aici ai vrut sa spui ca prin efort anaerob oboseala musculara e mai mare(muschii au nevoie de un timp mai lung de recuperare, timp in care ei necesita nutrienti => consum caloric pe o durata mai indelungata), iar prin efort aerob muschii nu sunt foarte obositi pentru ca nu sunt lucrati izolat si tintit pe grupa musculara si asfel consumul caloric se rezuma doar pe durata exercitiilor. Tot asta este si un motiv pentru care putem combina intr-un antrenament exercitii in regim anaerob cu cele in regim aerob.
La asta te-ai referit si tu sau am emis eu o alta ipoteza(adica ne intelegem ca Pacala cu Tandala)?
da,in mare parte cam asta e.timpul de refacere la cel aerob e mai scurt decat la cel anaerob.La cel anaerob arzi calorii practic la mult timp dupa(nu stiu exact sa iti spun).Eu m-am referit la efort aerob si anaerob executate cam pe aceasi periodaa de timp, bineinteles ca daca urci Everestul o sa consumi calori cat pentru 2 ani de sala.Aici am putea deschide chiar un topic,deoarece pot fi trecute si avantajele eforutlui aerob,dezavantaje care practic care exista in functie de tipul stomatic.
|
sus |
|
Lukiano
|
scris pe 4 dec 2007 16:44 de Lukiano
Aici am putea deschide chiar un topic,deoarece pot fi trecute si avantajele eforutlui aerob,dezavantaje care practic care exista in functie de tipul stomatic.
Buna idee. Deschidem un thread ?
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 51
| |
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
|