Pagina 1 2 3 4 5 din 5
slabutul
Veteran member 224 mesaje
|
Re: Oul de gaina....
scris pe 9 feb 2012 17:32 de slabutul
sal. cam cat tine oul fiert?si cam cate proteine sunt la 100 g de albus ? stie cineva?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Oul de gaina....
scris pe 9 feb 2012 17:45 de basu
sal. cam cat tine oul fiert?si cam cate proteine sunt la 100 g de albus ? stie cineva?
Continutul unui ou este cam asa
albus : 80% apa, 12 % proteine si restul grasimi, glucoza si enzimi.
galbenus : apa 51% ,proteine 16% ,lipide 31%
Per total un ou contine: 72,5 % apa ,13,3% proteine 11,6% grasimi,1,5% substante neextractive azotate, 1,1% minerale.
Deci , corect nu este sa calculezi aceste substante la suta de grame, ci sa cantaresti oul si bazandu-te pe ce ti-am scris eu sa faci un calcul destul de exact ca mai este si coaja la mijloc.
Editat de basu pe 9 feb 2012 17:45
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
clex_us
Newbie 8 mesaje
|
Re: Oul de gaina....
scris pe 9 feb 2012 21:43 de clex_us
Eu unul care am vazut multi oameni care doresc sa traiasca si le este extrem de dificil sa faca asta , te sfatuiesc sa fii putin mai smecher. Adica lasa pe altii sa faca experimente din astea si tu doar vezi ce le iese lor.
Analizele se fac regulat si nu atunci cand nu mai poti.
Cat despre practica si teorie sunt intradevar bune dar depinde cum stai cu ele.
Da ,corect
fara indoiala ca am exagerat cu cele 10-15 oua /zi spuneam doar ca nu am 'simtit' ca mi ar facea rau dar asa e nu trebuie sa ajungi sa 'simti' ca ceva iti face rau ca sa iti faci niste analize pt ca atunci chiar poti avea probleme grave ..eram si mult mai tanar, cu siguranta mai prost ..
si poate am avut noroc...oricum merci de sfat cred ca ma va ajuta sa fiu mai precaut in privinta 'experimentelor' de genul asta
aaa si sper sa nu inteleaga nimeni ca este ok sau ca poate 'experimenta' 10-15 oua/zi, bine orcine poate numai ca eu unul nu il sfatuiesc defapt nu sfatuiesc pe nimeni nimic ,e mai bine asa nu de alta dar 'sfatuitul' poate fi catodata prost inteles si mai mult decat asta in domeniu acesta eu nu sunt in masura sa dau sfaturi .
incaodata merci si mult respect Basu
|
sus |
|
calutfrumos
Junior member 11 mesaje
|
Re: Oul de gaina....
scris pe 9 feb 2012 23:06 de calutfrumos
Galbenusul nu poate fi considerat nociv. Si in nici un caz nu poate fi comparat cu alcoolul. Nu vad ce legatura au...
Dansul nu loveste in ficat ca nu este toxic (daca nu este depreciat evident). Dar se pune pe seama lui faptul ca ar contine colesterol mult. Sigur ca el contine si multe proteine , vitamine etc. Toata treba este ca daca mananci multe (adica 15-20 pe zi) acel colesterol se ''adauga'' peste cel care oricum este produs de organism si il poate creste. Dar aici trebuie tinut cont de doua aspecte. Primul : niciodata mai mult de 30% din colesterolul seric nu poate provenii din surse alimentare. A doua chestie : aceasta crestere de care vorbeam poate fi mai periculoasa daca subiectul are o predispozitie in a avea colesterolul mare (LDL) sau este la o varsta mai critica.
Colesterolul este folosit in producerea hormonilor specifici , in producerea hormonilor corticosuprarenali, intra in componenta membranelor celulare , a invelisului trunchiului cerebral. Aflat in surplus colesterolul si in special cel cu celule mici, se poate intradevar depune in urma actiunii celulelor devorante din sange si sub forma de aterom. Cantitatea necesara este produsa fara probleme de organism. Ceea ce este in surplus poate fi pana la un puct inofensiv.
Deci poti manca galbenusuri desi mai sunt si alte surse de proteine pe lumea asta. Dar mananca cu masura. Cele 2-3 galbenusuri / zi despre care zicea Rikardo niciodata nu cred ca vor crea probleme. Dar nu stiu sa iti zic daca 10-15 / zi este bine sa mananci. Dar fara indoiala ca esti mai priceput tu decat mine la chestii din astea si stii ce ai de facut.
Am facut legatura cu alcoolul deoarece majoritatea populatiei asociaza ca prim efect nociv al lui imbolnavirea ficatului.Acelasi lucru se intampla si cu galbenusul de ou "se stie ca multe oua afecteaza ficatul".si acum cea de a doua legatura-cum la alcool s-a demonstrat ca anumite cantitati in anumit inerval de timp chiar afecteaza ficatul,intrebam daca stiti cum galbenusul face asta la randul lui.
nu eu am spus ca vreau sa consum 10 15 oua integi nici ca consum n pe zi,de aceea nu sunt eu cel priceput eu am intrebat ca sa ma luminez intru-un mit mai vechi spus de marae majoritate 'multe oua nu fac bine la ficat".
Editat de calutfrumos pe 9 feb 2012 23:09
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Oul de gaina....
scris pe 10 feb 2012 07:58 de basu
Am facut legatura cu alcoolul deoarece majoritatea populatiei asociaza ca prim efect nociv al lui imbolnavirea ficatului.Acelasi lucru se intampla si cu galbenusul de ou "se stie ca multe oua afecteaza ficatul".si acum cea de a doua legatura-cum la alcool s-a demonstrat ca anumite cantitati in anumit inerval de timp chiar afecteaza ficatul,intrebam daca stiti cum galbenusul face asta la randul lui.
nu eu am spus ca vreau sa consum 10 15 oua integi nici ca consum n pe zi,de aceea nu sunt eu cel priceput eu am intrebat ca sa ma luminez intru-un mit mai vechi spus de marae majoritate 'multe oua nu fac bine la ficat".
Glicogenul de reversie poate produce acumulari de grasimi in ficat pt ca ficatul depune cel mai usor chiar in masa lui grasimea. O asemenea steatoza nu are legatura cu galbenusul de ou. Ti-am spus ca daca nu este depreciat nu poate afecta ficatul .Nu in mod direct si imediat. Asta daca esti sanatos. Daca ai o anumita suferinta lucrurile se schimba.
Uite care este parerea mea. Eu inteleg ca ai vazut scris asta undeva. Dar daca nu sunt argumentate sau daca nu intelegi exact ce se scrie acolo ..... nu inseamna ca sunt informatii viabile. Nu vezi ce este in momentul asta pe piata informatiei. Bai bine cumperi o carte serioasa si o citesti. Vei intelege mai mult. Crede-ma.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
FANI
Senior member 106 mesaje
|
Re: Oul de gaina....
scris pe 22 aug 2012 02:17 de FANI
Intre ouale de tara si cele facute pe banda rulanta sunt oare diferente in cantitatea de proteina continuta?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: Oul de gaina....
scris pe 22 aug 2012 08:13 de basu
Intre ouale de tara si cele facute pe banda rulanta sunt oare diferente in cantitatea de proteina continuta?
In ceea ce priveste proteina nu sunt diferente. Dar nu uita ca nu mancam oua si in general alimente doar pt proteina. Mai este vorba de vitamine, minerale, enzimi etc. Daca ne vom rezuma sa cumparam aceste produse din magazin pt ca asa este mai comod , vom ramane in deficit cu toate astea si va trebui sa apelam la suplimente. La cantitati mai mari de suplimente. Nu vad logica. Gaseste o sursa de incredere sa nu fie vechi si cumpara de la tarani.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 4 5 din 5
| |
|