Mananci putini carbohidrati si faci mult sport dar nu slabesti?Am inceput deja sa discut despre motivele pentru care este foarte probabil sa nu reusesti sa slabesti desi te chinuiesti sa tii o dieta low carb. Am facut in trecut si o comparatie intre dietele low carb si dieta ketogenica asa ca sa revenim la cum poti gresi cand alegi un plan alimentar de genul asta. Mananci prea multe nuciNucile reprezinta o categorie sanatoasa de mancare adevarata, fara indoiala. Sunt pline de grasimi, migdalele de exemplu au 70% din calorii provenite din grasimi. Daca stai sa te gandesti, probabil ca nucile (ca si semintele) sunt alimentele pe care le putem manca in exces cel mai usor. Textura crocanta si densitatea calorica ridicata ne ofera abilitatea de a manca in cantitati mari fara sa simtim ca ne-am saturat. De cate ori nu te lasi dus de val poate cand stai cu prietenii si bagi niste nuci sau seminte fara sa iti dai seama? Eu cel putin as putea manca juma' de kil de nuci lejer. Daca mananci zilnic nuci (sau chiar mai rau, unturi din alune) fara sa le contorizezi mai mult ca sigur vei manca prea multe calorii.
Nu dormi suficientSomnul este extrem de important pentru sanatate si sunt o multime de studii care coreleaza lipsa de somn cu ingrasarea si obezitatea. Lipsa de somn iti creste pofta de mancare, induce desigur oboseala si scade motivatia de a face sport si de a manca sanatos. Somnul si odihna sunt elementele de baza in ecuatia pentru obtinerea unui corp de vis si a unei sanatati de fier. Chiar si daca respecti toate regulile dar totusi nu te odihnesti, nu vei vedea rezultatele mult asteptate. Daca ai o tulburare de somn, consulta un doctor. Se gasesc solutii destul de usor. Sfaturi pentru imbunatatirea somnului:
Concluzia: somnul este absolut esential pentru sanatatea optima. Studiile au aratat ca lipsa somnului te poate face sa mananci mai mult si sa ajungi sa te ingrasi. Mananci prea multe lactateDespre lapte si lactate am mai scris in trecut si imi dau seama ca multi isi bazeaza o mare parte a caloriilor pe acestea. Totusi, aceste alimente cu continut mic de glucide poate cauza probleme. Anumite lactate, desi nu au multi carbohidrati, au multe proteine. Proteinele, ca si carbohidratii, pot creste nivelul insulinei, ceea ce determina depozitarea energiei in surplus. Profilul de amino acizi al proteinelor din lactate le face foarte potente pentru varfurile de insulina. Se pare ca lactatele pot chiar sa creasca insulina atat de mult cum o face painea alba. Desi ai putea tolera foarte bine lactatele, consumul lor prea frecvent si cresterea glicemiei poate fi in detrimentul adaptarii metabolice de care ai avea nevoie pentru a te bucura de beneficiile unei diete low carb. Evita laptele, mai redu branza, casul, smantana. Untul are putine proteine si lactoza deci nu iti va creste insulina. La fel si cottage cheese-ul sau kefirul, lactatele fermentate in general sunt in regula.
Incearca sa reduci lactatele care nu sunt fermentate. Nu faci suficient sport (sau chiar nu faci deloc)NU trebuie sa faci sport avand ca obiectiv arderea caloriilor. Daca e sa vorbim despre caloriile arse atunci cand faci antrenament de forta, atunci afla ca astea sunt nesemnificative si fii sigur ca le pui la loc la prima masa. Totusi, sportul este esential atat pentru sanatatea mentala cat si pentru cea fizica. Exercitiile fizice, pe termen lung, te pot ajuta sa slabesti prin imbunatatirea sanatatii metabolismului, crescand masa musculara si facandu-te sa te simti mai bine. E important insa sa faci antrenamentele potrivite. Daca faci numai cardio, sunt slabe sanse sa vezi rezultate pozitive si prea mult cardio poate avea chiar efecte negative.
Corpul uman a fost creat pentru a se mica nu pentru a sta intr-un scaun intreaga zi.
publicat de shift
Posteaza un comentariu | Produsele lunii:
Sondaj:
Ce tip de antrenament preferi?
| |||||||||
|