Pagina 1 2 din 2
RaduZZZ
Veteran member 379 mesaje
|
fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 20:33 de RaduZZZ
vreau sa merg iar la sala,dar no sa am bani deloc pt suplimente.ma streseaza f mult chestia asta,desi la inceput habar nu aveam ce suntg alea suplimentele si totusi am crescut.ma intereseaza parerile voastre,in special gilu,expertu nostru.mersi,ciao.am intrebat si de mrp-extreme,dar nu mia rasp nimeni..va mai dau o sansa
what goes around comes around
|
sus |
|
RaduZZZ
|
Re: fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 20:46 de RaduZZZ
ink ceva..am auzit de o reteta 'traditionala' care zice k poti sa amesteci jumate de litru de lapte cu 3 oua batute si cu niste zahar sau dextroza si obtii o bautura la fel de benefica k orice shake proteic.ce parere aveti?
|
sus |
|
JohnnyBordur
Expert member 1279 mesaje
|
Re: Re: fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 21:52 de JohnnyBordur
ink ceva..am auzit de o reteta 'traditionala' care zice k poti sa amesteci jumate de litru de lapte cu 3 oua batute si cu niste zahar sau dextroza si obtii o bautura la fel de benefica k orice shake proteic.ce parere aveti? Poti crestere si fara eu in 3 luni si jumate de sala am pus de la 59 de kg la 65 cat am acum ... fara suplimente,azi am inceput cu niste creatina ... cat despre reteta aia fi isigur ca nu e mai buna decat un shake proteic ... daca ar fi asa nu ar mai exista firme de suplimente ci tzarani multi care ar vinde lapte si oua si mai stiu eu ce,oricum e buna retea aia daca nu ai bani de suplimente,orice e mai bun decat nimic !
De cate ori deschid fereastra de`atatea ori o`nchid la loc
|
sus |
|
RaduZZZ
|
Re: Re: Re: fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 21:56 de RaduZZZ
dk stai sa calculezi putin,reteta aia are o groaza de proteine,totusi..
|
sus |
|
RaduZZZ
|
Re: Re: Re: Re: fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 21:59 de RaduZZZ
si nam zis k ar fi mai buna decat suplimentele,ci la fel de buna..intradevar dk iei in considerare creatina si vitaminele continute de unele gainere,normal k astea dau un avantaj gainerului,dar in rest...
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
Re: Re: Re: Re: Re: fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 22:11 de JohnnyBordur
si nam zis k ar fi mai buna decat suplimentele,ci la fel de buna..intradevar dk iei in considerare creatina si vitaminele continute de unele gainere,normal k astea dau un avantaj gainerului,dar in rest... pai si asa o cupa de supliment face cat catziva litri de retea de-a ta ... daca bagi aceleasi cantitati din amandoua ... ma refer ca gramaj ... iti dai seama care iese in fata ...
|
sus |
|
RaduZZZ
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 22:23 de RaduZZZ
pai si asa o cupa de supliment face cat catziva litri de retea de-a ta ... daca bagi aceleasi cantitati din amandoua ... ma refer ca gramaj ... iti dai seama care iese in fata ...
vai ce ma superi tu pe mine..o cupa face cat cativa litri..aku am intrat pe get fit si uite cate proteine contine un ou:7 grame.deci 3 oua rezulta 21 de grame.
100 de ml lapte contine 3,5 grame prot deci juma de litru rezulta 17,5 grame prot.deci in total rezulta 38,5 grame prot.mai adaugam 3 cupe de dextroza si ai cam 100 de grame de nutrienti..ce firma fac cupele de 100 de grame?
da normal k nu e la fel de bun dar totusi,in lipsa de altceva.ce ziceti,ceilalti?gilu?am auzit k albusul de ou consumat crud nu se absoarbe atat de bine.asta dk nu e oul batut.dk e batut crek se schimba datele problemei.deci,gilu sau altii?
|
sus |
|
RaduZZZ
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 22:26 de RaduZZZ
voiam sa spun 2 cupe de dextro
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 22:39 de crististrong
vai ce ma superi tu pe mine..o cupa face cat cativa litri..aku am intrat pe get fit si uite cate proteine contine un ou:7 grame.deci 3 oua rezulta 21 de grame.
100 de ml lapte contine 3,5 grame prot deci juma de litru rezulta 17,5 grame prot.deci in total rezulta 38,5 grame prot.mai adaugam 3 cupe de dextroza si ai cam 100 de grame de nutrienti..ce firma fac cupele de 100 de grame?
da normal k nu e la fel de bun dar totusi,in lipsa de altceva.ce ziceti,ceilalti?gilu?am auzit k albusul de ou consumat crud nu se absoarbe atat de bine.asta dk nu e oul batut.dk e batut crek se schimba datele problemei.deci,gilu sau altii?
situatia e in felul urmator:combinatia pe care o faci tu nu e cu nimic diferita de o masa obisnuita care poate contine lapte,oua,carne,cartofi,orez(pe post de carbo).
suplimentele nutritive(pe langa faptul ca sunt extrase tot din surse naturale:lapte,zer,soia,albus de ou) au avantajul ca sunt "purificate" de grasimi si sunt descompuse prin procese fizico-chimice in componente mai mici si rapid asimilabile(aminoacizi si lanturi de aminoacizi(proteine)).deci asta e marele avantaj:ajung mai repede in sange si au o rata de asimilare f mare.
mancarea obisnuita contine si grasimi,trebuie sa treaca prin procesul de digestie,alimentele trebuiesc transformate in substante simpleroteine->aminoacizi deci corpul tre sa lucreze 2-3 ore pana ce respectivele proteine si carbo din alimente ajung in sange.
deci suplimentele nici nu se pot compara cu alimentele,fie ele si in combinatia pe care o zici tu.
|
sus |
|
bogdanbgd
Expert member 606 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fara suplimente?
scris pe 22 mar 2006 23:03 de bogdanbgd
asa si cu oul daca e crud,batut,sau facut ochiuri cum se asilimeala mai bine ?
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fara supliment
scris pe 22 mar 2006 23:19 de crististrong
asta deja e chestie de detaliu! crezi ca are vreo importanta daca oul fiert se asimileaza un pic mai bine decat cel prajit? doar nu mananci 20 de oua pe zi!
din cate stiu eu doar 76%din proteinele continute de un ou se asimileaza atunci cand oul e gatit
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fara supli
scris pe 23 mar 2006 01:02 de Gilu
Daca nu ai bani de concentrate,nu vei avea bani nici de mancarea de care ai nevoie ca sa faci fata fara concentrate.Asta asa ca sa sti ce te asteapta.....Acum sa trecem la treaba.Daca ii vb de o revenire sau de inceperea culturismului,se poate creste f bine o perioada de timp fara sa faci mai nimic deosebit.Dar dupa ce ai 1-2 ani de sala,trebuie sa te uiti putin la anumite detalii,pt ca normal ca incepi sa stagnezi.
Sa zicem ca faci de 1 an sala si nu ai bani de doza.
Clar ca va trebui sa pui baza pe lapte,oua,carne,conserve de peste,paste fainoase,cartofi,orez,etc....
Dar cea mai mare problema cand nu folosesti concentrate ii cea a aportului de proteine....pt ca ii greu sa mananci 2-3g prot/kg corp din mancare,ii f greu.Dar nu infosibil.Eu as face urmatorul lucru daca as fi in locul tau:
2l lapte/zi(64g prot)
600g carne/zi(120g prot~)
10 albusuri+2 galbenusuri/zi(40gprot~)
Deci ai 64+120+40=224g prot/zi!!
Carb nu ii calculam,pt ca nu is asa de importanti pt cresterea masei,carb ii bagam pt calorii si combustibil la antrenamente.Trebuie sa ai in jur de 2800Kcal/zi cu tot cu carb.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
RaduZZZ
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fara s
scris pe 23 mar 2006 16:34 de RaduZZZ
600 de grame de carne pe zi...de banii aia imi iau proteine
si acum serios.da inteleg ce zici,se stie.ma refeream strict la combinatia aia care nu as folosio k o masa ci in loc de un shake proteic
mersi toata lumea pt raspunsuri,dk mai aveti ceva de adaugat,va rog sa o faceti
|
sus |
|
RaduZZZ
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fara supliment
scris pe 23 mar 2006 16:37 de RaduZZZ
nu conteza cum il prepari..conteaza pur si simplu dk e preparat sau nu.da,e mai sanatos fiert pt k nu ii mai adaugi atatea grasimi k la prajeala,dar in ceea ce priveste absorbtia nu cred k conteste.ideea e k dk e crud,sar putea sa nu se asimileze atat de bine din cauza k e atat de gelatinos
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fa
scris pe 23 mar 2006 18:08 de Gilu
si acum serios.da inteleg ce zici,se stie.ma refeream strict la combinatia aia care nu as folosio k o masa ci in loc de un shake proteic
mersi toata lumea pt raspunsuri,dk mai aveti ceva de adaugat,va rog sa o faceti Nu iti recomand sa mananci albusurile crude.....
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
Anonim
Guest
|
Re: Re: fara suplimente?
scris pe 23 mar 2006 19:20 de Anonim
ink ceva..am auzit de o reteta 'traditionala' care zice k poti sa amesteci jumate de litru de lapte cu 3 oua batute si cu niste zahar sau dextroza si obtii o bautura la fel de benefica k orice shake proteic.ce parere aveti? Voiam sa-ti spun, o data si pentru toti pe care ii aud de oua crude: pe langa riscul de infectii cu salmonella si alte cacaturi, albusul de ou (doar albusul) contine asa zisa anti-vitamina H (nu stiu ce inseamna asta, dar am citit-o intr-o groaza de reviste si carti) care diminueaza absorbtia proteinelor (si a altelor substante din galbenus, benefice vorbind, nu doar colesterolul) cu cca. 50%. NU se mananca albusuri crude, doar preparate (cum vrei, prajite, cu o groaza de grasimi, sau fierte, mult mai fade dar si mai sanatoase).
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: fara suplimente?
scris pe 23 mar 2006 19:49 de Gilu
Voiam sa-ti spun, o data si pentru toti pe care ii aud de oua crude: pe langa riscul de infectii cu salmonella si alte cacaturi, albusul de ou (doar albusul) contine asa zisa anti-vitamina H (nu stiu ce inseamna asta, dar am citit-o intr-o groaza de reviste si carti) care diminueaza absorbtia proteinelor (si a altelor substante din galbenus, benefice vorbind, nu doar colesterolul) cu cca. 50%. NU se mananca albusuri crude, doar preparate (cum vrei, prajite, cu o groaza de grasimi, sau fierte, mult mai fade dar si mai sanatoase). Exista albus de ou pasteorizat,din pacate la noi nu se gaseste asa ceva.....asta este,ne-a placut comunismul.Acum suportam consecintele,care vor dura ani buni de acum incolo si fereasca D-zeu sa intram in UE.
Intrati aici=>
|
sus |
|
RaduZZZ
|
Re: Re: Re: Re: fara suplimente?
scris pe 23 mar 2006 22:35 de RaduZZZ
in sfarsit un raspuns pertinent.mersi,si ai drepate si cu ue
|
sus |
|
Spaz
Veteran member 354 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fa
scris pe 26 mar 2006 20:56 de Spaz
mersi toata lumea pt raspunsuri,dk mai aveti ceva de adaugat,va rog sa o faceti Nici o proteina din lume nu se compara cu cea din carne, iti zic eu.Daca tot vorbiti de CALITATE.CALITATE sus CALITAT jos(cand e vorba de Redis vs Weider).De ce nu admiti ca la fel este si cu proteinele?Unele sunt mai de calitate decat altele.
Nu am luat la viata mea mai mult de vreo 5-6 plicuri de concentrate.Creatina sa nu mai vorbesc.
Pt mine,
concentrat proteic inseamna 300 g piept pui fiert dimineata, 500 g iaurt dietetic la pranz, seara 500 g
carne de iepure fript(24 g prot/100 g).
Weightgainer:lapte indulcit cu miere.
Energizant:200 g miere + 600 ml cafea
Nu sunt ahtiat dupa chestii naturale, credeti-ma dar astea dau cele mai bune rezultate.
Cel putin la mine.
90% din orice este nonsens.
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 26 mar 2006 21:54 de crespo
Nici o proteina din lume nu se compara cu cea din carne, iti zic eu.Daca tot vorbiti de CALITATE.CALITATE sus CALITAT jos(cand e vorba de Redis vs Weider).De ce nu admiti ca la fel este si cu proteinele?Unele sunt mai de calitate decat altele.
Nu am luat la viata mea mai mult de vreo 5-6 plicuri de concentrate.Creatina sa nu mai vorbesc.
Pt mine,
concentrat proteic inseamna 300 g piept pui fiert dimineata, 500 g iaurt dietetic la pranz, seara 500 g
carne de iepure fript(24 g prot/100 g).
Weightgainer:lapte indulcit cu miere.
Energizant:200 g miere + 600 ml cafea
Nu sunt ahtiat dupa chestii naturale, credeti-ma dar astea dau cele mai bune rezultate.
Cel putin la mine.
dap sunt perfect de acord ku tine.si eu sunt de parere k cea mai buna proteina e cea luata din carne la care ai siguranta 100% k e naturala nu k cea luata din concentrate proteice.chiar dak e mai scump dak tzii la sanatatea ta eu zik k e mai bine sa alegi calea naturala
I'M A KING
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 26 mar 2006 22:05 de Gilu
dap sunt perfect de acord ku tine.si eu sunt de parere k cea mai buna proteina e cea luata din carne la care ai siguranta 100% k e naturala nu k cea luata din concentrate proteice.chiar dak e mai scump dak tzii la sanatatea ta eu zik k e mai bine sa alegi calea naturala Problema ii ca daca ii sa mananci astfel incat sa iti acoperi necesarul de proteine din mancare, cu banii care ii dai pe carne si oua,iti poti lua un concentrat care te va ajuta sa iti complectezi proteinele din dieta,cheltuind mai putini bani.Tu cand cumperi un litru de lapte cumperi doar 35g prot,cand iei 1kg carne,cumperi aprox 200g prot,ouale la fel,10 oua au aprox 30g prot,galbenusurile le arunci.Cu carbohidratii sunt de acord ca trebuie luati din alimentatie,dar cu proteinele iesi prea scump,dar cine are bani.....poate sa manance zi de zi 1kg de piept de pui si 30 albusuri de ou.....si atunci nu mai are nevoie de concentrate,da pt aia iti trebe ffffff multi bani.
Intrati aici=>
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
scris pe 26 mar 2006 22:47 de crespo
Problema ii ca daca ii sa mananci astfel incat sa iti acoperi necesarul de proteine din mancare, cu banii care ii dai pe carne si oua,iti poti lua un concentrat care te va ajuta sa iti complectezi proteinele din dieta,cheltuind mai putini bani.Tu cand cumperi un litru de lapte cumperi doar 35g prot,cand iei 1kg carne,cumperi aprox 200g prot,ouale la fel,10 oua au aprox 30g prot,galbenusurile le arunci.Cu carbohidratii sunt de acord ca trebuie luati din alimentatie,dar cu proteinele iesi prea scump,dar cine are bani.....poate sa manance zi de zi 1kg de piept de pui si 30 albusuri de ou.....si atunci nu mai are nevoie de concentrate,da pt aia iti trebe ffffff multi bani.
da gilule ai dreptate dar vezi u eu am avut probleme mari la stomac din cauza la concentratele astea proteice si mai bine prefere sa ma coste mai multi bani dekat sa ma coste sanatatea
I'M A KING
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 26 mar 2006 22:49 de Gilu
da gilule ai dreptate dar vezi u eu am avut probleme mari la stomac din cauza la concentratele astea proteice si mai bine prefere sa ma coste mai multi bani dekat sa ma coste sanatatea Ce suplimente ai folosit de ti-au facut ulcer?
Intrati aici=>
|
sus |
|
crespo
Expert member 754 mesaje
|
scris pe 26 mar 2006 22:58 de crespo
Ce suplimente ai folosit de ti-au facut ulcer?
scz k am dat msg pe privat am folosit prot r-85 si energocarb 2 cupe pe zi din fiecare si nu am apukat sa termin cutiile k......oricum aku mi-a trekut k a fost doar un inceput si am tzinut un tratament si regim si s-a refakut si de aceea eu unu nu as mai folosi asha ceva niciodata
I'M A KING
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 26 mar 2006 23:24 de Gilu
scz k am dat msg pe privat am folosit prot r-85 si energocarb 2 cupe pe zi din fiecare si nu am apukat sa termin cutiile k......oricum aku mi-a trekut k a fost doar un inceput si am tzinut un tratament si regim si s-a refakut si de aceea eu unu nu as mai folosi asha ceva niciodata Nu e de mirare sincer,nu ai la ce sa te astepti de la praful de caramida ce il vinde Redis....
Intrati aici=>
|
sus |
|
RaduZZZ
|
scris pe 27 mar 2006 00:14 de RaduZZZ
in primu rand dk mias permite,eu mias lua proteinele numai din carne doar de placere)sunt un gurmand si imi place sa mananc..deci dk as avea atatia bani incat sami permit sa manc toata ziua carne de vita,iepure si pui,asta as face..nici nu mas mai gandi la suplimente..sau poate niste crea sau amino.dar situatia ma face sa ma gandesc la prot-r 85
|
sus |
|
bytzu
Veteran member 174 mesaje
|
scris pe 28 mar 2006 14:35 de bytzu
cand nu mai aveam gainer bagam lapte praf! are garsimi multe dar si 27 g prot la 100g, ii o treaba si asa nu?
o viata ai, macar traieste-o la maxim(FARA tigari, alcool sau droguri, implicit steroizi)
"Eat like a son of bitch and train like a mother fucker! "
|
sus |
|
Spaz
Veteran member 354 mesaje
|
scris pe 28 mar 2006 20:32 de Spaz
cand nu mai aveam gainer bagam lapte praf! are garsimi multe dar si 27 g prot la 100g, ii o treaba si asa nu? daca esti ectomorf...
90% din orice este nonsens.
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
scris pe 28 mar 2006 20:37 de JohnnyBordur
daca esti ectomorf... atunci la 1 l de lapte ai 270 g prot ? atata nu ai nici in gainere ...totusi cam scump laptele asta praf !
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|