Pagina 1 2 din 2
RaduZZZ
Veteran member 379 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re
scris pe 28 mar 2006 21:35 de RaduZZZ
cam cat e kilu de lapte praf?
what goes around comes around
|
sus |
|
JohnnyBordur
Expert member 1279 mesaje
|
scris pe 29 mar 2006 14:19 de JohnnyBordur
cam cat e kilu de lapte praf? Am vazut si pe la vreo 80 de mii litru p-aci pe la mine prin oras ...defapt am auzit ca este cu atat ... eu personal nu am cautat dar daca la 1 l de lapte praf sant 270 g prot ... ma bag pe lapte praf !
De cate ori deschid fereastra de`atatea ori o`nchid la loc
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 29 mar 2006 15:05 de Gilu
Am vazut si pe la vreo 80 de mii litru p-aci pe la mine prin oras ...defapt am auzit ca este cu atat ... eu personal nu am cautat dar daca la 1 l de lapte praf sant 270 g prot ... ma bag pe lapte praf ! Se vinde la 1kg,si din kg ala de praf iti iasa cativa litri de lapte.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
RaduZZZ
|
scris pe 29 mar 2006 21:12 de RaduZZZ
Se vinde la 1kg,si din kg ala de praf iti iasa cativa litri de lapte.
gilule..spune pls de la cap la coada..eu am inteles k un kg de lapte praf costa 80.000 lei si k are 27 la suta proteine..deci 270 de grame de proteina intrun kil de lapte praf pe care il cumperi cu 80.000?
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
scris pe 30 mar 2006 21:56 de JohnnyBordur
gilule..spune pls de la cap la coada..eu am inteles k un kg de lapte praf costa 80.000 lei si k are 27 la suta proteine..deci 270 de grame de proteina intrun kil de lapte praf pe care il cumperi cu 80.000? Hei nu te lua dupa informatia mea,se pare ca am gresit. Desi eu stiam ca 1 kg (nu un litru,pardon) e in jur de 80-90 de mii...cat despre cate proteine are....asteptam pe Gilu
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
scris pe 30 mar 2006 22:00 de JohnnyBordur
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
scris pe 30 mar 2006 22:04 de JohnnyBordur
Am gasit inca o informatie: "Laptele praf este un produs pulverulent obtinut prin evaporarea apei din lapte integral sau din lapte ecremat. Pentru a obtine 1 litru de lapte dizolvam 130 g lapte pudra in 900 ml de apa. Solubilitatea pudrei de lapte este cel mai bun indiciu privind calitatea acestuia. Laptele praf integral contine 37% glucide, 25% proteine si 28% grasimi. El trebuie pastrat la adapost de aer si umezeala."
Imi cer scuze de la Gilu si restul forumului pentru cele 3 posturi consecutive,dar am postat pe masura ce am gasit informatiile..
|
sus |
|
RaduZZZ
|
scris pe 30 mar 2006 22:52 de RaduZZZ
am gasit eu..310.000 lei cutii de 900 de grame..scump doamna scump...
|
sus |
|
OvidiuFX30
Newbie 3 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fara s
scris pe 31 mar 2006 09:44 de OvidiuFX30
Dar cea mai mare problema cand nu folosesti concentrate ii cea a aportului de proteine....pt ca ii greu sa mananci 2-3g prot/kg corp din mancare,ii f greu.
Carb nu ii calculam,pt ca nu is asa de importanti pt cresterea masei,carb ii bagam pt calorii si combustibil la antrenamente.Trebuie sa ai in jur de 2800Kcal/zi cu tot cu carb.
Cu tot respectul pt. Gilu, am o intrebare: sunt eu singurul care vede cifrele astea total eronate?
1. Necesarul zilnic de proteine (chiar pt. un body-builder on weight-gaining program) este 2 g proteine / kg!! S-a dovedit ca asta e doza optima si proteine consumate peste necesarul asta nu sunt ajuta nici la formarea masei musculare nici la cresterea fortei.
2. Vreau sa stiu si eu cine poata sa faca un antrenament solid la sala (de o ora buna!!) cu doar 2800 kcal / zi!! Scoti limba de un cot cand ai terminat pt. ca nu vei avea energia necesara. Carbohidratii sunt mult mai importanti decat se crede. Ar trebui sa contribuie cu 60% la daily food intake, care ar trebui sa fie cam de 4000 kcal (de ex. pt. mine, 28 ani, 82.5kg, f. activ). Iar proteinele vor fi 12-15% din acest 4000-4250 kcal / zi, adica 150g.
Cititi o carte/revista despre nutritia sportivilor si veti vedea de unde am luat cifrele mele; si credeti-ma dau rezultate!! :-)
Difficult takes a day, impossible takes a week!
|
sus |
|
Gilu
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fa
scris pe 31 mar 2006 11:26 de Gilu
Cu tot respectul pt. Gilu, am o intrebare: sunt eu singurul care vede cifrele astea total eronate?
1. Necesarul zilnic de proteine (chiar pt. un body-builder on weight-gaining program) este 2 g proteine / kg!! S-a dovedit ca asta e doza optima si proteine consumate peste necesarul asta nu sunt ajuta nici la formarea masei musculare nici la cresterea fortei.
2. Vreau sa stiu si eu cine poata sa faca un antrenament solid la sala (de o ora buna!!) cu doar 2800 kcal / zi!! Scoti limba de un cot cand ai terminat pt. ca nu vei avea energia necesara. Carbohidratii sunt mult mai importanti decat se crede. Ar trebui sa contribuie cu 60% la daily food intake, care ar trebui sa fie cam de 4000 kcal (de ex. pt. mine, 28 ani, 82.5kg, f. activ). Iar proteinele vor fi 12-15% din acest 4000-4250 kcal / zi, adica 150g.
Cititi o carte/revista despre nutritia sportivilor si veti vedea de unde am luat cifrele mele; si credeti-ma dau rezultate!! :-) Probabil ca esti ectomorf.....nu degeaba vb cu asa usurinta despre 4000Kcal ca un nr normal de calorii ca sa zic asa.Frate,sunt oameni si oameni,nu ii poti spune unui endomorf,sau chiar unui mezo-endo sa manance 4000-5000Kcal/zi.....ii o prostie,se va depune tot pe el.Tu probabil nu ai avut probleme cu creutatea vre-odata si ai putut manca cat de mult.
Chestia asta imi aduce aminte de un articon din revista HardBody,unde un individ spunea ca numai mancand fff mult vei creste,numai mancant 6000-7000Kcal/zi,el mai zicea ca daca la nr asta de calorii te ingrasi,sigur problema ii la antrenament.....m-a imbufnit rasul.....Pai asta ii un regim de un om de 120kg,sau a unui om care ia steroizi,nu ai cum sa asimilezi atata mancare,dar cel care a facut articolul a uitat/nu a vrut sa mentioneze lucrul asta.
Deci frate inca odata iti spun,poate pt tine merg 4000-5000Kcal/zi,dar pt unii nu merg si de aceea nu trebuie sa generalizezi.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
scris pe 31 mar 2006 13:29 de JohnnyBordur
Probabil ca esti ectomorf.....nu degeaba vb cu asa usurinta despre 4000Kcal ca un nr normal de calorii ca sa zic asa.Frate,sunt oameni si oameni,nu ii poti spune unui endomorf,sau chiar unui mezo-endo sa manance 4000-5000Kcal/zi.....ii o prostie,se va depune tot pe el.Tu probabil nu ai avut probleme cu creutatea vre-odata si ai putut manca cat de mult.
Chestia asta imi aduce aminte de un articon din revista HardBody,unde un individ spunea ca numai mancand fff mult vei creste,numai mancant 6000-7000Kcal/zi,el mai zicea ca daca la nr asta de calorii te ingrasi,sigur problema ii la antrenament.....m-a imbufnit rasul.....Pai asta ii un regim de un om de 120kg,sau a unui om care ia steroizi,nu ai cum sa asimilezi atata mancare,dar cel care a facut articolul a uitat/nu a vrut sa mentioneze lucrul asta.
Deci frate inca odata iti spun,poate pt tine merg 4000-5000Kcal/zi,dar pt unii nu merg si de aceea nu trebuie sa generalizezi. si totusi revenind ... nu stie nimic de acest lapte praf ? chiar are cate proteine se presupune ? un pret ,ceva, nimeni ?
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 31 mar 2006 13:37 de Gilu
Am gasit inca o informatie: "Laptele praf este un produs pulverulent obtinut prin evaporarea apei din lapte integral sau din lapte ecremat. Pentru a obtine 1 litru de lapte dizolvam 130 g lapte pudra in 900 ml de apa. Solubilitatea pudrei de lapte este cel mai bun indiciu privind calitatea acestuia. Laptele praf integral contine 37% glucide, 25% proteine si 28% grasimi. El trebuie pastrat la adapost de aer si umezeala."
Imi cer scuze de la Gilu si restul forumului pentru cele 3 posturi consecutive,dar am postat pe masura ce am gasit informatiile.. Ai spus aici cam tot ce se putea spune.Da contine atata proteina cat zice pe cutie.
Intrati aici=>
|
sus |
|
RaduZZZ
|
scris pe 1 apr 2006 12:59 de RaduZZZ
johnny,ai probleme cu vederea?mai sus am scris eu cat costa laptele praf.gasesti cu 310.000 lei cutia de 900 de grame si asta ii printre cele mai ieftine care leam, gasit
in legatura cu ce zicea gilu si celalalt(scuze,nam retinut numele).carbohidratii sunt fff importanti pt energie+pt masa caci se depun in muschi sub forma de glicogen.totusi importanta capitala in constructia masei o au proteinele,ele fiind caramizile pe care se construieste masa.carbohidratii sunt absolut necesari pt energia de la antrenament dar daca sunt consumati in cantitati prea mari se transforma in trigliceride si se depun sub forma de grasime.pe de alta parte proteinele poti sa le mananci atat cat te tine stomacul pt k dk nu vor fi asimilate,nu se vor depune ci se vor elimina pur si simplu.deci dk kiar vrea cineva o dieta de 5-6000 de calorii zilnic,eu as recomanda k portiile de carbo sa fie consumate in jurul orei antrenamentului,mai ales dupa antre.iar in rest proteine,proteine,proteine.dk as avea bani sami iau whey si alte chestii cu concentratii de prot de peste 80 la suta as incerca fara indoiala o cura de genu asta.+cfe zicea tipu ala k nu se asimileaza mai mult de 2 grame de prot pe kg/corp nu stiu cat e de adev.poate in unele cazuri si la unele pers dar eu am citit un articol pe iron man k ink nu avem studii concludente in acest sens..sa nu mai vb k dk iei si niste enzime digestive.....
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 1 apr 2006 14:20 de Gilu
johnny,ai probleme cu vederea?mai sus am scris eu cat costa laptele praf.gasesti cu 310.000 lei cutia de 900 de grame si asta ii printre cele mai ieftine care leam, gasit
in legatura cu ce zicea gilu si celalalt(scuze,nam retinut numele).carbohidratii sunt fff importanti pt energie+pt masa caci se depun in muschi sub forma de glicogen.totusi importanta capitala in constructia masei o au proteinele,ele fiind caramizile pe care se construieste masa.carbohidratii sunt absolut necesari pt energia de la antrenament dar daca sunt consumati in cantitati prea mari se transforma in trigliceride si se depun sub forma de grasime.pe de alta parte proteinele poti sa le mananci atat cat te tine stomacul pt k dk nu vor fi asimilate,nu se vor depune ci se vor elimina pur si simplu.deci dk kiar vrea cineva o dieta de 5-6000 de calorii zilnic,eu as recomanda k portiile de carbo sa fie consumate in jurul orei antrenamentului,mai ales dupa antre.iar in rest proteine,proteine,proteine.dk as avea bani sami iau whey si alte chestii cu concentratii de prot de peste 80 la suta as incerca fara indoiala o cura de genu asta.+cfe zicea tipu ala k nu se asimileaza mai mult de 2 grame de prot pe kg/corp nu stiu cat e de adev.poate in unele cazuri si la unele pers dar eu am citit un articol pe iron man k ink nu avem studii concludente in acest sens..sa nu mai vb k dk iei si niste enzime digestive..... Dupa ce rezervele de glicogen din muschi si ficat sunt pline,si cea mai mica cantitate de carbo se va depuna......si problema cea mare pt majoritatea dintre noi ii ca nu stim cati carbo sa mancam sa nu depasim limita.
Intrati aici=>
|
sus |
|
OvidiuFX30
Newbie 3 mesaje
|
scris pe 2 apr 2006 15:04 de OvidiuFX30
Dupa ce rezervele de glicogen din muschi si ficat sunt pline,si cea mai mica cantitate de carbo se va depuna......si problema cea mare pt majoritatea dintre noi ii ca nu stim cati carbo sa mancam sa nu depasim limita.
Ai dreptate Gelu, e greu sa mananci exact cantitatea de carbohidrati de care ai nevoie si nici un gram mai mult. Dar te intreb, macar stii care iti e necesarul de carbohidrati zilnic pt. varsta ta, stilul de viata, stil de antrenament etc.? Iti spun cum mi-am calculat eu personal necesarul de energie zilnic (care e de maxim 4000kcal pana la 4250kcal pe zi - nicidecum mai mult). Pleci de la Resting Metabolic Rate care iti da necesarul zilnic de energie in functie de varsta, sex, si nivel de activitate. Apoi iti calculezi necesarul de energie pt. sportul tau, ca o medie pe 7 zile (am inclus fuga de 4 ori pe saptamana si sala de 3 ori pe saptamana). Adaugi cele 2 valori si ai necesarul tau valoric zilnic; dupa regimul meu 60% din necesar (4000kcal) imi vine din carbohidrati = 600gr carbohidrati (valoare maxima care e greu de obtinut numai din mancare; chiar si 500gr carbohidrati pe zi mi-ar fi suficient, ceea ce in realitate ar reduce cifra de 4000kcal/zi), iar 15% e din proteine = 150gr pe zi. Toate cifrele vin din ce am citit eu despre nutritie in general, apoi adaptate la nivelul meu de activitate sportiva. Nu e ce am auzit eu de la cel mai mare/fortos mascul de la sala intr-o miercuri la ora 6pm. Totusi, fiecare e diferit; voi decideti daca ce am scris are sens sau nu. Pana nu demult si eu am crezut ca mai multa proteina sigur trebuie sa fie mai bine. Dar mi-am schimbat regimul de mancare, si am mai multa energie (inainte, la antrenament si dupa), si am si progresat mai repede (mai multe repetari maxime, am adaugat kilograme in plus la mai toate exercitiile).
Difficult takes a day, impossible takes a week!
|
sus |
|
JohnnyBordur
|
scris pe 2 apr 2006 16:12 de JohnnyBordur
Ai dreptate Gelu, e greu sa mananci exact cantitatea de carbohidrati de care ai nevoie si nici un gram mai mult. Dar te intreb, macar stii care iti e necesarul de carbohidrati zilnic pt. varsta ta, stilul de viata, stil de antrenament etc.? Iti spun cum mi-am calculat eu personal necesarul de energie zilnic (care e de maxim 4000kcal pana la 4250kcal pe zi - nicidecum mai mult). Pleci de la Resting Metabolic Rate care iti da necesarul zilnic de energie in functie de varsta, sex, si nivel de activitate. Apoi iti calculezi necesarul de energie pt. sportul tau, ca o medie pe 7 zile (am inclus fuga de 4 ori pe saptamana si sala de 3 ori pe saptamana). Adaugi cele 2 valori si ai necesarul tau valoric zilnic; dupa regimul meu 60% din necesar (4000kcal) imi vine din carbohidrati = 600gr carbohidrati (valoare maxima care e greu de obtinut numai din mancare; chiar si 500gr carbohidrati pe zi mi-ar fi suficient, ceea ce in realitate ar reduce cifra de 4000kcal/zi), iar 15% e din proteine = 150gr pe zi. Toate cifrele vin din ce am citit eu despre nutritie in general, apoi adaptate la nivelul meu de activitate sportiva. Nu e ce am auzit eu de la cel mai mare/fortos mascul de la sala intr-o miercuri la ora 6pm. Totusi, fiecare e diferit; voi decideti daca ce am scris are sens sau nu. Pana nu demult si eu am crezut ca mai multa proteina sigur trebuie sa fie mai bine. Dar mi-am schimbat regimul de mancare, si am mai multa energie (inainte, la antrenament si dupa), si am si progresat mai repede (mai multe repetari maxime, am adaugat kilograme in plus la mai toate exercitiile). Loool cica Gelu oare o sa editeze Gilu mesaju ? Asta imi aminteste de melodia aia cu Gelu soferu,de la 3se parca
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 2 apr 2006 22:56 de Gilu
Ai dreptate Gelu, e greu sa mananci exact cantitatea de carbohidrati de care ai nevoie si nici un gram mai mult. Dar te intreb, macar stii care iti e necesarul de carbohidrati zilnic pt. varsta ta, stilul de viata, stil de antrenament etc.? Iti spun cum mi-am calculat eu personal necesarul de energie zilnic (care e de maxim 4000kcal pana la 4250kcal pe zi - nicidecum mai mult). Pleci de la Resting Metabolic Rate care iti da necesarul zilnic de energie in functie de varsta, sex, si nivel de activitate. Apoi iti calculezi necesarul de energie pt. sportul tau, ca o medie pe 7 zile (am inclus fuga de 4 ori pe saptamana si sala de 3 ori pe saptamana). Adaugi cele 2 valori si ai necesarul tau valoric zilnic; dupa regimul meu 60% din necesar (4000kcal) imi vine din carbohidrati = 600gr carbohidrati (valoare maxima care e greu de obtinut numai din mancare; chiar si 500gr carbohidrati pe zi mi-ar fi suficient, ceea ce in realitate ar reduce cifra de 4000kcal/zi), iar 15% e din proteine = 150gr pe zi. Toate cifrele vin din ce am citit eu despre nutritie in general, apoi adaptate la nivelul meu de activitate sportiva. Nu e ce am auzit eu de la cel mai mare/fortos mascul de la sala intr-o miercuri la ora 6pm. Totusi, fiecare e diferit; voi decideti daca ce am scris are sens sau nu. Pana nu demult si eu am crezut ca mai multa proteina sigur trebuie sa fie mai bine. Dar mi-am schimbat regimul de mancare, si am mai multa energie (inainte, la antrenament si dupa), si am si progresat mai repede (mai multe repetari maxime, am adaugat kilograme in plus la mai toate exercitiile). Sunt abueli astea cu rata metabolca bazala,la mine cel putin nu a functionat.Mie mi-a indicat 3035Kcal/zi,avand in vedere ca fac si efort aerob(bicicleta)si anaerob(culturism).Deci am 3000Kcal/zi si m-am ingrasat......la mine nu a mers.
Apropo....esti ectomorf?
Intrati aici=>
|
sus |
|
RaduZZZ
|
scris pe 2 apr 2006 23:36 de RaduZZZ
rata metabolica bazala include doar necesarul caloric al organismului de care acesta are nevoie pt a-si intretine functiile vitale..asa k nu ami vorbiti prostii..ovidiu 4000 si gilu 3000 de kcalorii.hai sa fim seriosi
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 3 apr 2006 13:04 de Gilu
rata metabolica bazala include doar necesarul caloric al organismului de care acesta are nevoie pt a-si intretine functiile vitale..asa k nu ami vorbiti prostii..ovidiu 4000 si gilu 3000 de kcalorii.hai sa fim seriosi Sunt abureli,fiecare trebuie sa ajunga sa isi cunoasca corpul,chiar daca ii mai greu,dar ii mult mai eficient decat sa te bazezi pe un calculator care te pune sa iti introduci greutatea in kg fara sa stie cat % ii grasime si cat muschi.....
Intrati aici=>
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|