Pagina 1 2 din 2
mariusaic
Veteran member 465 mesaje
|
Exercitii spate?
scris pe 29 aug 2011 17:20 de mariusaic
Salut,
Am facut topicul asta pentru ca la mine este un caz mai aiurea; am putine probleme cu spatele si nu vreau sa-l "frec" mult. Eu la spate fac asa:
- Tractiuni la scripete ,din sezand ,cu priza larga ,la ceafa (priza pronatie).
- Tractiuni la scripete ,din sezand ,cu priza larga ,la piept (priza pronatie ).
- Ramat la scripete din sezand ,cu priza ingusta sau larga.
+ tractiuni. vedeti http://www.culturism-fitness.go.ro/spate.htm despre ce zic...
ce as mai putea lucra la spate ? nu vreau ramat la 90 grade sau ceva pentru ca e destul de greu si mi-e sa nu raman asa, nu de alta..
Editat de mariusaic pe 29 aug 2011 17:20
|
sus |
|
roshkitza
Senior member 145 mesaje
|
Re: Exercitii spate?
scris pe 30 aug 2011 08:37 de roshkitza
Salut,
Am facut topicul asta pentru ca la mine este un caz mai aiurea; am putine probleme cu spatele si nu vreau sa-l "frec" mult. Eu la spate fac asa:
- Tractiuni la scripete ,din sezand ,cu priza larga ,la ceafa (priza pronatie).
- Tractiuni la scripete ,din sezand ,cu priza larga ,la piept (priza pronatie ).
- Ramat la scripete din sezand ,cu priza ingusta sau larga.
+ tractiuni. vedeti http://www.culturism-fitness.go.ro/spate.htm despre ce zic...
ce as mai putea lucra la spate ? nu vreau ramat la 90 grade sau ceva pentru ca e destul de greu si mi-e sa nu raman asa, nu de alta.. man, pt spate sunbt bune tractiunile la bara fixa ... apoi dak faci ramat la scripete cu priza ingusta de tip supnatie ... si ramat cu o gantera i sh mai bn ... yo asa fac si m-am latit cat de cat ...
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 30 aug 2011 09:15 de mariusaic
man, pt spate sunbt bune tractiunile la bara fixa ... apoi dak faci ramat la scripete cu priza ingusta de tip supnatie ... si ramat cu o gantera i sh mai bn ... yo asa fac si m-am latit cat de cat ...
acel ramat la scripete imi poti da un exemplu ? o poza ceva ? pe siteul dat de mine nu apare o imagine ceva.
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 30 aug 2011 11:45 de mariusaic
am putin strat adipos pe zona lombara si la "buca", cum pot scapa de el ? hiperextensii fac cate 4 serii dar mai vreau ceva ce nu-mi strica deloc coloana...
|
sus |
|
silvyuj
Senior member 126 mesaje
|
scris pe 30 aug 2011 12:08 de silvyuj
am putin strat adipos pe zona lombara si la "buca", cum pot scapa de el ? hiperextensii fac cate 4 serii dar mai vreau ceva ce nu-mi strica deloc coloana...
cardio si dieta corespunzatoare!(pt prima intrebare).Pentru lombari,obisnuiesc sa fac indreptari(dar nu greutati iesite din comun) si il mai "ating" putin si in timpul ramatului cu haltera din aplecat,dar astea sunt exercitii care ar putea sa te deranjeze daca intr-adevar ai probleme cu coloana.
DAMN!
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 30 aug 2011 12:19 de mariusaic
cardio si dieta corespunzatoare!(pt prima intrebare).Pentru lombari,obisnuiesc sa fac indreptari(dar nu greutati iesite din comun) si il mai "ating" putin si in timpul ramatului cu haltera din aplecat,dar astea sunt exercitii care ar putea sa te deranjeze daca intr-adevar ai probleme cu coloana.
am mai facut cardio... si nu prea se simte nimic, nu se vede nicio diferenta. totusi, la tractiuni se dezvolta si zona lombara?
|
sus |
|
eduardalex
Senior member 89 mesaje
|
scris pe 30 aug 2011 13:32 de eduardalex
am mai facut cardio... si nu prea se simte nimic, nu se vede nicio diferenta. totusi, la tractiuni se dezvolta si zona lombara?
nu !
Daca vrei sa se dezvolte si zona lombara + aproape tot restul spatelui , baga indreptari, dar mare grija la modul de executie...
Editat de eduardalex pe 30 aug 2011 13:32
|
sus |
|
eduardalex
Senior member 89 mesaje
|
scris pe 30 aug 2011 13:52 de eduardalex
sau hiperextensii. si alea tot pt zona aia sunt dat o lucreaza un pic mai izolat.
a spus deja ca face hiperextensii... ptr mine sunt mai pacatoase decat indreptarile...nu stiu de ce dar ma cam doare coloana cand le fac si nu cred ca fac incorect. La indreptari nu simt nimic pe coloana iar spatele simt ca lucreaza tot !
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 30 aug 2011 13:57 de basu
a spus deja ca face hiperextensii... ptr mine sunt mai pacatoase decat indreptarile...nu stiu de ce dar ma cam doare coloana cand le fac si nu cred ca fac incorect. La indreptari nu simt nimic pe coloana iar spatele simt ca lucreaza tot !
a zis ? nu am vazut.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 aug 2011 13:58 de basu
nu ai posibilitatea sa faci tractiuni ?
daca te bagi pe ele ai grija la cursa. nu trebuie sa te ridici prea sus pt ca acolo intra foarte mult capul lung al tricepsului.
daca nu poti face ramat cu haltera baga-te la ramat cu gantere. acolo spatele inferior este protejat pt ca stai rezemat.
am facut doua capturi ca sa poti vedea cam cit de sus trebuie sa mergi la tractiuni la bara.
de asemenea vreau sa-ti spun ca foarte multi (inclusiv eu) nu fac astfel de tractiuni la ceafa pt ca simt disconfort la umeri.
The Mass Attack Series 1.wmv_000350917.jpg (137.01 KB)
Editat de basu pe 30 aug 2011 14:26
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 aug 2011 14:26 de basu
nu ai posibilitatea sa faci tractiuni.
daca te bagi pe ele ai grija la cursa. nu trebuie sa te ridici prea sus pt ca acolo intra foarte mult capul lung al tricepsului.
daca nu poti face ramat cu haltera baga-te la ramat cu gantere. acolo spatele inferior este protejat pt ca stai rezemat.
am facut doua capturi ca sa poti vedea cam cit de sus trebuie sa mergi la tractiuni la bara.
de asemenea vreau sa-ti spun ca foarte multi (inclusiv eu) nu fac astfel de tractiuni la ceafa pt ca simt disconfort la umeri.
si iarasi .
The Mass Attack Series 1.wmv_000351651.jpg (132.47 KB)
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 30 aug 2011 16:42 de mariusaic
Da, faza este ca nu am facut mai niciodata din astea, nu prea ma pricep la tractiuni. Cu timpul sper sa le fac bine, deocamdata abia daca fac 2 ..
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 aug 2011 16:57 de basu
Da, faza este ca nu am facut mai niciodata din astea, nu prea ma pricep la tractiuni. Cu timpul sper sa le fac bine, deocamdata abia daca fac 2 ..
daca vi si ne spui ca nu te pricepi la un exercitiu sau ca nu sti sa faci un exercitiu nu te mai credem ca esti culturist. cum adica nu te pricepi ? de aia ti-am facut capturile alea dupa filmul lui Martinez ca sa te specializezi.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 aug 2011 17:00 de basu
Ai vazut filmul?
da. am vazut filmul cu antrenamentele alea. de fapt l-am vazut acu citiva ani. ca este mai vechi. dar am uitat.
oricum sunt filme mishto. am cred vreo 80 de giga doar filme cu antrenamentele profesionistilor.
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 30 aug 2011 17:11 de mariusaic
da. am vazut filmul cu antrenamentele alea. de fapt l-am vazut acu citiva ani. ca este mai vechi. dar am uitat.
oricum sunt filme mishto. am cred vreo 80 de giga doar filme cu antrenamentele profesionistilor.
poate m-am exprimat gresit, dar nu am vrut sa dau impresia ca nu stiu cum se face. normal ca stiu cum se face, doar ca nu am facut niciodata si imi e greu pentru inceput. deocamdata fac 2 la priza larga cu greutatea corpului... la spate pana acum faceam la scripete sau cu priza ingusta in care fortez mai mult bicepsii. alea le fac mai usor.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 aug 2011 17:18 de basu
poate m-am exprimat gresit, dar nu am vrut sa dau impresia ca nu stiu cum se face. normal ca stiu cum se face, doar ca nu am facut niciodata si imi e greu pentru inceput. deocamdata fac 2 la priza larga cu greutatea corpului... la spate pana acum faceam la scripete sau cu priza ingusta in care fortez mai mult bicepsii. alea le fac mai usor.
da mariusica. evident ca sti . scuza-ma !
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 30 aug 2011 18:05 de sZoTaK
vai florine ca dau cu hacku in PC-u tau....
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 30 aug 2011 18:07 de mariusaic
da mariusica. evident ca sti . scuza-ma !
de exemplu tu, cu masa ta musculara, cate tractiuni faci ? [daca obisnuiesti sa faci]
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 30 aug 2011 18:32 de Valy_305
Dintre toate pe care le am asta cu Victor mi se pare cel mai bun.
Keep it up.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 aug 2011 18:49 de basu
de exemplu tu, cu masa ta musculara, cate tractiuni faci ? [daca obisnuiesti sa faci]
10 buc cu o greutate suplimentara de 10 kg. Dar fac la helc cu toata greutatea. Tu mai bine faci la bara. E valabil si intrebarea pt umeri pe care o ai pe PM. Deci greutati libere.
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 30 aug 2011 18:57 de mariusaic
10 buc cu o greutate suplimentara de 10 kg. Dar fac la helc cu toata greutatea. Tu mai bine faci la bara. E valabil si intrebarea pt umeri pe care o ai pe PM. Deci greutati libere.
liber dar trebuie ajutor, de exemplu pentru umeri la bara ridicari de la ceafa in sus faceam la scripete.. probabil acum o sa fie ceva mai grelut pana ma obisnuiesc liber..
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 aug 2011 19:03 de basu
liber dar trebuie ajutor, de exemplu pentru umeri la bara ridicari de la ceafa in sus faceam la scripete.. probabil acum o sa fie ceva mai grelut pana ma obisnuiesc liber..
o rugaminte extrema am si io la tine. Invata denumirea exercitiilor. Te rog.
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 30 aug 2011 19:28 de mariusaic
o rugaminte extrema am si io la tine. Invata denumirea exercitiilor. Te rog.
Mi-a fost mai usor sa ma exprim mai ca bula...
ma refeream la impins cu haltera de la ceafa cu priza larga. preferabil sezand.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 30 aug 2011 22:22 de sZoTaK
Mi-a fost mai usor sa ma exprim mai ca bula...
ma refeream la impins cu haltera de la ceafa cu priza larga. preferabil sezand.
mai bine fa de la piept..sau cu gantere
|
sus |
|
mariusaic
|
scris pe 30 aug 2011 22:27 de mariusaic
mai bine fa de la piept..sau cu gantere
cu gantere am in program. am sa fac de la piept, mersi !
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 30 aug 2011 23:54 de sZoTaK
cu gantere am in program. am sa fac de la piept, mersi !
nu cumva sa le faci in acelasi antrenament..fa-le prin rotatie
|
sus |
|
amazonsb
Veteran member 219 mesaje
|
scris pe 31 aug 2011 00:40 de amazonsb
nu cumva sa le faci in acelasi antrenament..fa-le prin rotatie e tarziu pt un post nu?. Acum vreau sa ma pun sa dorm, acum o ora jumate am venit de la munca, o sa ma pun sa dorm...am bagat in mine pana acum...vreau sa imi prezint si eu o parere, eu de exemplu la spate fac trei exercitii, ramat cu gantera, indreptari si ramat cu bara dreapta... Idea este cum folosesti prizele, sunt exercitii de baza si cu ele merg, este bun si un helctometru dar deja eu zic , ca daca nu esti un avansat in sportu asta vei avea probleme cu coloana, am un spate asa cum am vrut si cum mi,a placut. Daca sti sa faci exercitiile corect, sti sa faci prizele si sti cand sa cresti greutatea vei avea un spate misto, eu zic , ca spatele nu este o grupa greu de antrenat, parerea mea, la mine altele sunt problema, grupele mici...eu trapez fac doar cu haltera ridicari de umeri si ridicari de umeri cu ganterele in lateral pe langa corp, merg la sala si vad o gramada de exercitii excentrice ca sa zik asa, risca unii accidentari groaznice, .. In fine. Poate daca vroiam performanta ma bagam si eu sa risc dar mi,e bine asa, eu zic ca ala care nu stie sa isi antreneze spatele pt a avea un spate lat...ala nu stie nimic.... Si ramatul cu gantera care pare simplu, nu e simplu, se executa in doua feluri, poti lucra odata aductorul apoi marele dorsal...nu ai nevoie de altceva, cateva indreptari si gata, poti fi lat.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|