Pagina 1 2 din 2
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
Recomandari?
scris pe 26 iul 2011 21:47 de voicuandrei
Buna am niste nelamuriri.Am un program de antrenament astfel.
Ziua 1-piept, biceps, antebrat
Ziua 2- spate, triceps, abdomen
Ziua 3-umeri, trapez
Ziua 4-Picioare, abdomen
Deci asta e programu de incepatori la sala la care ma duc si nu cred ca e prea solicitant dar am facut o luna si m-am lasat o luna ca m-am angajat temporar sa castig ceva bani iar acuma de 2 sapt m-am apucat iara de sala si se vad rezultate dar foarte mici.
Intrebarea mea e ..ce exercitii mi-ati recomanda sa fac avand in vedere ca sunt incepator si vreau sa depun masa musculara fara sa bag proteine.
Am 17 ani, 65 kg si 1.79
|
sus |
|
roshkitza
Senior member 145 mesaje
|
Re: Recomandari?
scris pe 26 iul 2011 23:26 de roshkitza
Ziua 3-umeri, trapez
Ziua 4-Picioare, abdomen
Deci asta e programu de incepatori la sala la care ma duc si nu cred ca e prea solicitant dar am facut o luna si m-am lasat o luna ca m-am angajat temporar sa castig ceva bani iar acuma de 2 sapt m-am apucat iara de sala si se vad rezultate dar foarte mici.
Intrebarea mea e ..ce exercitii mi-ati recomanda sa fac avand in vedere ca sunt incepator si vreau sa depun masa musculara fara sa bag proteine.
Am 17 ani, 65 kg si 1.79 inlocuieste ziua 2 cu ziua 4 :d
|
sus |
|
claudiu05
Veteran member 163 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 03:15 de claudiu05
inlocuieste ziua 2 cu ziua 4 :d
sportu nu e pentru totii , ori te ti de sport ori nu asa daka faci 2 saptamani te lasi te apuci cand ai chef nare rost programu ee prea incarcat fa ziua 1 piept-biceps-abd
ziua 2 pauza , ziua 3 spate-triceps , ziua 4 pauza si a 5 picoare-abd
Editat de claudiu05 pe 27 iul 2011 03:17
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 10:33 de Valy_305
sportu nu e pentru totii , ori te ti de sport ori nu asa daka faci 2 saptamani te lasi te apuci cand ai chef nare rost programu ee prea incarcat fa ziua 1 piept-biceps-abd
ziua 2 pauza , ziua 3 spate-triceps , ziua 4 pauza si a 5 picoare-abd
Umeri , trapez ?
Keep it up.
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 11:49 de voicuandrei
Umeri , trapez ?
asa e programu de la sala pentru incepatori si nu stiu daca e bine de aceea l-am postat aici ca sa primesc niste sfaturi
Claudiu05 stai linistit ca vreau sa ma tin de sport mult timp de acum in colo dar daca nu am fost o luna asta inseamna ca nu pot sa ma apuc iarasi si sa ma tin de sport?
|
sus |
|
ioneldinamovistu
Senior member 125 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 13:54 de ioneldinamovistu
vreau sa depun masa musculara fara sa bag proteine.
si cum ai de cand sa faci masa musculara fara proteine, proteinele sunt caramizile in sportu acesta fara ele nu faci nimic
Nu renunta la visul tau. Indiferent daca esti norocos si se vor vedea rezultate imediat sau trebuie sa muncesti din greu, nu trebuie sa te dai batut. Perseverenta isi va spune cuvantul!
|
sus |
|
Valy_305
|
scris pe 27 iul 2011 14:04 de Valy_305
si cum ai de cand sa faci masa musculara fara proteine, proteinele sunt caramizile in sportu acesta fara ele nu faci nimic
La ce "proteine" te referi?
Keep it up.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 15:08 de basu
Ziua 3-umeri, trapez
Ziua 4-Picioare, abdomen
Am 17 ani, 65 kg si 1.79
chiar daca nu doresti momentan sa folosesti suplimente exercitiile pe care ar trebui sa le introduci in programul tau sunt aceleasi pe care le folosim toti. asta insemana ca programul tau trebuie sa se bezeze pe exercitii de baza cu nu foarte multe serii si cu timpi de recuperare corespunzatori. deci nici o diferenta.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 15:38 de voicuandrei
ok..deci am 2 prieteni care fac sala de 1 an si ceva si au ajuns sa aiba multa masa musculara fara proteine..si in caz ca as vrea ceva proteine imi poti spune care sunt mai bune?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 iul 2011 15:50 de basu
ok..deci am 2 prieteni care fac sala de 1 an si ceva si au ajuns sa aiba multa masa musculara fara proteine..si in caz ca as vrea ceva proteine imi poti spune care sunt mai bune?
folosesti proteinele potrivite in functie de momentul zilei in care te afli. de exemplu dupa sala si dupa sculare proteine cu absortie rapida. astea se gasesc si in mancare. daca vrei sa folosesti suplimente e decizia ta. dar eu nu pot recomanda pt ca nu folosesc si nu stiu ce efect au. (stiu ce efect au dar nu sunt testate pe propria si pretioasa piele a mea).poate alt coleg foloseste si te ajuta mai mult.
bafta!
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 15:57 de voicuandrei
folosesti proteinele potrivite in functie de momentul zilei in care te afli. de exemplu dupa sala si dupa sculare proteine cu absortie rapida. astea se gasesc si in mancare. daca vrei sa folosesti suplimente e decizia ta. dar eu nu pot recomanda pt ca nu folosesc si nu stiu ce efect au. (stiu ce efect au dar nu sunt testate pe propria si pretioasa piele a mea).poate alt coleg foloseste si te ajuta mai mult.
bafta!
Pai nu vreau sa folosesc suplimente dar unii de aici tot striga cat pot ei de tare ca fara proteine nu fac nimic si nu se refera la mancare ei se refera la suplimente..
|
sus |
|
basu
|
scris pe 27 iul 2011 16:09 de basu
Pai nu vreau sa folosesc suplimente dar unii de aici tot striga cat pot ei de tare ca fara proteine nu fac nimic si nu se refera la mancare ei se refera la suplimente..
off-tu faci cum crezi . nu este o idee buna sa manopolizez discutia. poate au si altii pareri. am vrut totusi sa iti raspund cumva la ce te intereseaza pt ca spre deosebire de altii sti sa vb frumos.
on- din suplimente ai posibilitatea sa iei proteine fara sa maninci extrem de mult. adica o cupa din aia contine foarte multa substanta utila.daca ar fi sa o iei din alimentatie ar trebui sa indopi mult si pe linga asta ai mai baga si alte substante. bune sau rele. deci daca te folosesti de suplimente vei avea un control mai strict asupra substantei care te intereseaza dar si asupra celor pe care nu le doresti . asta fereste de ingrasare,deformare a stomacului etc.
deci tu alegi, parerea mea de medic este aici subiectiva intrucit aici suntem in primul rind culturisti si pe urma altceva.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 16:30 de georgik
suplimentele nutritive (aminoacizi,proteine,grasimi sanatoase,vitamine,enzime ,etc) nu sunt niste lucruri de care trebuie sa fugi cat te tin picioarele.Ele te pot ajuta si pot face lucruri pe care "mancarea " nu le va putea face vreodata.Cel mai bun bun motiv pentru care as investi EU in suplimente este recuperarea rapida dupa antrenament si evitarea catabolismului din timpul noptii.Aici pierd cel mai mult.
DAR nu sunt nici un lucru care ar trebui sa fie la indemana oricui.Nu ca ar lua 3 cupe de proteine si s-ar da peste cap ci ca ar arunca cu banii de pomana si poate chiar si-ar face si rau din punct de vedere al sanatatii.Eu personal nu am auzit ca un om sanatos sa isi faca rau de la doza recomandata de pe o cutie de proteine de calitate f.buna.
Important este mai intai sa iti pui la punct alimentatia,stilul de viata si antrenamentul.Sa stii cum se executa corect fiecare exercitiu,sa stii sa eviti supra antrenamentul si sa te recuperezi cum trebuie.
Alimentatie este mult mai importanta decat suplimentatia.Cam asta cel putin ar trebui sa fie atitudinea,desi nu se intampla intotdeauna asa.
Progrese in primele luni se pot vedea si fara suplimente,chiar si mai incolo,totul depinde de tine dar trebuie sa te pui pe documentat.Sportul asta e scump cand vrei sa realizezi anumite lucruri si se poate dovedi o investitie foarte proasta atunci cand nu iei deciziile corecte.
Sfatul meu:fara suplimente cel putin in primele 4 luni.In schimb alimentatie ca la carte si odihna plus un antrenament bun.
Editat de georgik pe 27 iul 2011 16:30
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
Valy_305
|
scris pe 27 iul 2011 17:36 de Valy_305
Esti liber sa faci ce vrei ! Iti zic doar ca poti avea rezultate foarte bune si fara suplimente , mancarea fiind baza.
P.S. Aia care zic acest lucru sunt prea obositit pentru sportu asta.
Keep it up.
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 18:14 de nicu_ivan
Off-topic: Pentru mine suplimentele sunt foarte importante. Consider ca daca as incerca fac totul DOAR din mancare... mi-ar fi foarte greu sa evit excesul de anumiti nutrienti care m-ar putea ingrasa. Mai ales avand in vedere ca resursele financiare imi sunt limitate... mancarea buna este mult mai scumpa decat o galeata de proteine.
On-topic: Este evident ca se poate si fara suplimente. Suplimentele sunt doar un ajutor. Cand incerci sa scoti 4000 kcal de calitate, in fiecare zi, fara suplimente, devine destul de costisitor, obositor si chinuitor... cel putin pentru mine. Totusi este posibil... si multi chiar reusesc.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
DrAgOn98
Veteran member 241 mesaje
|
scris pe 27 iul 2011 20:56 de DrAgOn98
salut. as vrea sa imi spuneti daca este bun programul care mi lam facut va rog :
Luni -> Bicepsi, Antebrat, Umeri.
Marti -> Pectorali, Tricepsi.
Miercuri -> gambe, coapse.
Joi -> abdomen, spate.
Vineri -> Trapez, Antebrat.
Sambata-> Abdomen.
Duminica -> Pauza.
-[][][]---[][][]- DrAgOn -[][][]---[][][]-
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 28 iul 2011 00:24 de voicuandrei
salut. as vrea sa imi spuneti daca este bun programul care mi lam facut va rog :
Luni -> Bicepsi, Antebrat, Umeri.
Marti -> Pectorali, Tricepsi.
Miercuri -> gambe, coapse.
Joi -> abdomen, spate.
Vineri -> Trapez, Antebrat.
Sambata-> Abdomen.
Duminica -> Pauza.
parerea mea este ca ii cam incarcat si nu te supara dar te-ai bagat peste topicu meu...
Bun si mai am o intrebare: Imi puteti spune va rog exercitiile cele mai eficiente pentru programu meu?(scz daca cer cam mult..)
|
sus |
|
DrAgOn98
Veteran member 241 mesaje
|
scris pe 28 iul 2011 13:53 de DrAgOn98
parerea mea este ca ii cam incarcat si nu te supara dar te-ai bagat peste topicu meu...
Bun si mai am o intrebare: Imi puteti spune va rog exercitiile cele mai eficiente pentru programu meu?(scz daca cer cam mult..)
inlocuieste ziua 4 cu 2.. pararea mea
-[][][]---[][][]- DrAgOn -[][][]---[][][]-
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 28 iul 2011 22:18 de voicuandrei
inlocuieste ziua 4 cu 2.. pararea mea
Io as dori si sfaturi sau explicatii nu doar "ordine".
|
sus |
|
Valy_305
|
scris pe 28 iul 2011 22:24 de Valy_305
Io as dori si sfaturi sau explicatii nu doar "ordine".
Ideea ar fi sa nu faci 2 grupe musculare mari ( piept si spate ) una dupa alta. Dar dupa mine e ok chiar nu conteaza .
Inca ceva: - lasa antebratu deoparte ... e o prostie sa il antrenezi ( parerea mea si or sa ma contrazica multi )
- incepi prima data cu biceps respectiv triceps in zilele in care le faci o spun din experienta daca vrei sa ai brate mari
- nu antrena si coapse si gambe in aceasi zi
Editat de Valy_305 pe 28 iul 2011 22:28
Keep it up.
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 29 iul 2011 12:55 de voicuandrei
- incepi prima data cu biceps respectiv triceps in zilele in care le faci o spun din experienta daca vrei sa ai brate mari
imi poti spune un sfat ca sa am brate mai mari? sa fac biceps si triceps in aceeasi zi?
|
sus |
|
Valy_305
|
scris pe 29 iul 2011 13:28 de Valy_305
imi poti spune un sfat ca sa am brate mai mari? sa fac biceps si triceps in aceeasi zi?
Mai citeste ce am scris mai sus si iti explic inca o data: atunci cand faci spate+biceps ( ca exemplu) incepe prima data cu biceps ( principiul prioritatii ) si astfel muschiul fiind odihnit se va antrena mai bine => va creste mai repede.
Inteles?
Keep it up.
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 29 iul 2011 15:22 de voicuandrei
Mai citeste ce am scris mai sus si iti explic inca o data: atunci cand faci spate+biceps ( ca exemplu) incepe prima data cu biceps ( principiul prioritatii ) si astfel muschiul fiind odihnit se va antrena mai bine => va creste mai repede.
Inteles?
Aha ..mersi mult
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 iul 2011 17:14 de basu
fa exact ce facem toti. te asigur ca nicicare dintre noi nu facem fiare ca avem brate mici. executa antrenamentul standard pt brate. si ai rabdare. nu trebuie sa faci altceva.hai sa-ti zic o chestie. eu nu folosesc suplimente. din cauza asta am considerat ca prin cei 47 cm la brat mi-am atins potentialul maxim. sincer nu speram la mai mult. efectiv ma resemnasem. dar in ultimul timp am facut antrenament mai rar si mai scurt. si ghici ce s-a intimplat. alaltaieri m-am masurat si am avut 47,5 cm la brat. stau si ma gindesc acu la intrebarea pe care a pus-o valy pe topicul lui cu ''supraantrenamentul''. si chiar nu stiu ce sa-i mai zic.
Editat de basu pe 29 iul 2011 17:40
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 iul 2011 17:32 de basu
Prin mai rar la ce te referi?
inainte lucram grupele de muschi la o saptamana. in ultimul timp datorita unor evenimente in familie am ajuns mai rar de atit. si doar doua serii. am zis sa fie cit sa ma intretin.
Editat de basu pe 29 iul 2011 17:41
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
scris pe 29 iul 2011 17:41 de nuk
Inteles? daca lucrez piept cu triceps sa incep cu tricepsu??? si pot sa mai fac impins cu bara pentru piept? nu e prea obosit tricepsu? nu intreb ca vreau sa te contrazic dar nu am lucrat niciodata in felu asta, as vrea sa stiu daca mai e cineva de acord cu treaba asta?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 iul 2011 17:43 de basu
daca lucrez piept cu triceps sa incep cu tricepsu??? si pot sa mai fac impins cu bara pentru piept? nu e prea obosit tricepsu? nu intreb ca vreau sa te contrazic dar nu am lucrat niciodata in felu asta, as vrea sa stiu daca mai e cineva de acord cu treaba asta?
atunci cind valy ti-a zis ce ti-a zis a incercat sa-ti explice niste lucruri despre pricipiul prioritatii. dar asta nu il poti aplica oricum. nu si in cazul in care antrenezi pieptul cu tricepsul. pai daca tragi triceps inainte dupa aia ce mai bagi? fluturari ? merge la grupe antagoniste.
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
scris pe 29 iul 2011 17:47 de nuk
atunci cind valy ti-a zis ce ti-a zis a incercat sa-ti explice niste lucruri despre pricipiul prioritatii. dar asta nu il poti aplica oricum. nu si in cazul in care antrenezi pieptul cu tricepsul. pai daca tragi triceps inainte dupa aia ce mai bagi? fluturari ? merge la grupe antagoniste. pei vad ca recomanda cind antrenezi spate biceps sa incepi cu bicepsu. spate-biceps nu sunt deloc antagoniste
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 iul 2011 17:52 de basu
pei vad ca recomanda cind antrenezi spate biceps sa incepi cu bicepsu. spate-biceps nu sunt deloc antagoniste
da m-am uitat acu si am vazut. ce sa zic? eu asa nu am facut. dar ...poti incerca.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|