Pagina 1 2 din 2
georgik
Expert member 624 mesaje
|
Re: Recomandari?
scris pe 29 iul 2011 20:05 de georgik
Mai citeste ce am scris mai sus si iti explic inca o data: atunci cand faci spate+biceps ( ca exemplu) incepe prima data cu biceps ( principiul prioritatii ) si astfel muschiul fiind odihnit se va antrena mai bine => va creste mai repede.
Inteles?
si de ce ar fi bicepsul prioritar spatelui?
Bicepsul se antreneaza binisor indirect atunci cand faci spate prin urmare el este deja incalzit. Dupa spate 6-7 serii la biceps maxim si ai terminat.
Plus ca nivelul testosteronului creste in primele 45-60 de minute de antrenament dupa care scade brusc.Scopul tau este sa vizezi intai grupa mai mare care implicit va ajuta la cresterea nivelului de testosteron. Sa nu mai zic de energia pe care o dozezi antrenamentului.
ps:biceps plus triceps,mi se pare logic sa incepi cu tricepsul deoarece el da marimea bratului si este o grupa mai mare decat bicepsul.
Editat de georgik pe 29 iul 2011 20:10
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
scris pe 29 iul 2011 20:53 de nuk
si de ce ar fi bicepsul prioritar spatelui?
Bicepsul se antreneaza binisor indirect atunci cand faci spate prin urmare el este deja incalzit. Dupa spate 6-7 serii la biceps maxim si ai terminat.
Plus ca nivelul testosteronului creste in primele 45-60 de minute de antrenament dupa care scade brusc.Scopul tau este sa vizezi intai grupa mai mare care implicit va ajuta la cresterea nivelului de testosteron. Sa nu mai zic de energia pe care o dozezi antrenamentului.
ps:biceps plus triceps,mi se pare logic sa incepi cu tricepsul deoarece el da marimea bratului si este o grupa mai mare decat bicepsul. tot pe principiul asta ma antrenez si eu, am crezut ca am pierdut citiva ani de geaba antreninduma gresit
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 29 iul 2011 21:07 de basu
tot pe principiul asta ma antrenez si eu, am crezut ca am pierdut citiva ani de geaba antreninduma gresit
stai linistit. experimenteaza si vei gasi ce doresti in final.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 29 iul 2011 21:22 de voicuandrei
Basu am vazut ca stii foarte multe despre sala si vreau sa te intreb daca e bun programu meu, daca nu ce ai schimba la el?
Ziua 1-piept, biceps, antebrat
Ziua 2- spate, triceps, abdomen
Ziua 3-umeri, trapez
Ziua 4-Picioare, abdomen
|
sus |
|
basu
|
scris pe 29 iul 2011 21:25 de basu
Basu am vazut ca stii foarte multe despre sala si vreau sa te intreb daca e bun programu meu, daca nu ce ai schimba la el?
Ziua 3-umeri, trapez
Ziua 4-Picioare, abdomen
eu a-s face tricepsul cu umerii si intre zilele 1-2 si 3-4 a-s asigura pauza. picioarele le poti baga simbata sau duminica dupa cum ai chef.
asa arata si programul meu. fiecare grupa o data pe saptamina.
aaa! si lasa antebratul pt altii.
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 29 iul 2011 22:00 de Valy_305
Ziua 1-piept, biceps, gambe
Ziua 2-umeri, trapez, coapse
Ziua 3- spate, triceps, abdomen
Ziua 4 -----------
Ceva gen aveam eu inainte.
Keep it up.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 iul 2011 09:25 de basu
Ziua 3-umeri, trapez
Ziua 4-Picioare, abdomen
umerii sunt o grupa mai mica decit spatele. si implicit mai usor de antrenat. de aia zic sa bagi tricepsul cu umerii. antrenamentul de spate te omoara efectiv. eu mereu il las singur. tricepsul si umerii sunt doua grupe de impingere care merg bine antrenate impreuna. dar la distanta suficienta de pectoral pt ca altfel ies alte prostii.
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 30 iul 2011 15:29 de Valy_305
umerii sunt o grupa mai mica decit spatele. si implicit mai usor de antrenat. de aia zic sa bagi tricepsul cu umerii. antrenamentul de spate te omoara efectiv. eu mereu il las singur. tricepsul si umerii sunt doua grupe de impingere care merg bine antrenate impreuna. dar la distanta suficienta de pectoral pt ca altfel ies alte prostii.
Sau asa
Keep it up.
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 30 iul 2011 22:16 de voicuandrei
Mersi mult de sfaturile pe care mi le-ati dat. Apreciez mult si va multumesc pentru efortu depus.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 30 iul 2011 22:32 de basu
Mersi mult de sfaturile pe care mi le-ati dat. Apreciez mult si va multumesc pentru efortu depus.
totul in slujba cetateanului incepator.....
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 8 aug 2011 18:41 de voicuandrei
totul in slujba cetateanului incepator.....
Pentru masa musculara ar trebui sa fac intre 8-10 repetari cu greutati mari sau 4-6 repetari? azi la sala am vazut pe cineva care facea 4-6 repetari si m-am derutat foarte tare..
|
sus |
|
basu
|
scris pe 8 aug 2011 18:44 de basu
Pentru masa musculara ar trebui sa fac intre 8-10 repetari cu greutati mari sau 4-6 repetari? azi la sala am vazut pe cineva care facea 4-6 repetari si m-am derutat foarte tare..
logica pe care eu sunt in stare sa o dezvolt ar fi ca la 4-6 repetari este vb de greutati foarte mari. daca te duci la 10 repetari vb despre greutati medii.
|
sus |
|
voicuandrei
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 8 aug 2011 18:51 de voicuandrei
logica pe care eu sunt in stare sa o dezvolt ar fi ca la 4-6 repetari este vb de greutati foarte mari. daca te duci la 10 repetari vb despre greutati medii.
Cu care se depune mai multa masa musculara? si automat la repetariile putine ai nevoie si de ajutor nu?
|
sus |
|
basu
|
scris pe 8 aug 2011 18:54 de basu
Cu care se depune mai multa masa musculara? si automat la repetariile putine ai nevoie si de ajutor nu?
daca exista distrugeri si dupa aia caramizi masa se depune cu orisicare. daca doresti sa depasesti foarte mult pragul epuizarii musculare momentane (si ar fi bine sa doresti asta) repetarile fortate sunt necesare evident.
|
sus |
|
gere
Expert member 878 mesaje
|
scris pe 9 aug 2011 22:17 de gere
Pentru masa musculara trebuie in primul rand sa ai un surplus caloric. In al doilea rand, incepe cu 8-10 repetari, si mergi spre 4-8 odata ce cresti greutatea (de-a lungul saptamanilor) si vezi cum iti merge mai bine.
|
sus |
|
slabutul
Veteran member 224 mesaje
|
scris pe 10 aug 2011 15:31 de slabutul
Pentru masa musculara trebuie in primul rand sa ai un surplus caloric. In al doilea rand, incepe cu 8-10 repetari, si mergi spre 4-8 odata ce cresti greutatea (de-a lungul saptamanilor) si vezi cum iti merge mai bine. nu doar un surplus caloric... mananca multa carene oua peste lapte. fiindca daca iti treb 2000 de calori sa iei in greutate si mananci doar pasta( chiar daca are si proteine 100g cam 13 g de proteina) cred ca o sa se ingrase. dar daca surplusul de calori il iei din carne si ce am mai zis creste si masa musculara mai repede. sper ca nu am gresit.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 10 aug 2011 15:48 de basu
nu doar un surplus caloric... mananca multa carene oua peste lapte. fiindca daca iti treb 2000 de calori sa iei in greutate si mananci doar pasta( chiar daca are si proteine 100g cam 13 g de proteina) cred ca o sa se ingrase. dar daca surplusul de calori il iei din carne si ce am mai zis creste si masa musculara mai repede. sper ca nu am gresit.
evident ca nu.
culturismul inseamna putina pregatire si ceva stiinta. ca doar asa poate sa ia caloriile mincind zahar cu lingurita.
trebuie evident sa respecte o schema de nutritie.
daca nu stie ce este aia sa spuna.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|