Pagina 1 2 din 2
andre2
Junior member 33 mesaje
|
cum va terminati ziua?
scris pe 25 mai 2011 21:59 de andre2
ce luati inainte de culcare?
eu bag aminoacizi.
Editat de andre2 pe 25 mai 2011 22:01
oriunde te duci, stiu deja
|
sus |
|
gino27
Veteran member 175 mesaje
|
Re: cum va terminati ziua?
scris pe 26 mai 2011 14:55 de gino27
eu bag aminoacizi. eu lapte.
go hard or go home!!!
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 27 mai 2011 23:18 de Valy_305
eu bag aminoacizi.
Milk&egg
Keep it up.
|
sus |
|
yyy
Junior member 13 mesaje
|
scris pe 31 mai 2011 00:16 de yyy
Milk&egg
lapte in fiecare zi
|
sus |
|
andre2
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 31 mai 2011 08:50 de andre2
m-am bagat si eu pe lapte
|
sus |
|
stronger
Newbie 9 mesaje
|
scris pe 31 mai 2011 18:37 de stronger
Poi eu zic ca o cana cu lapte si doua feli de paine cu gem e bine .
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 31 mai 2011 22:37 de georgik
incercati mai bine niste branza degresata cu ulei de masline.Nu mai visati lapte,gem si altele.
ca suplimente:magneziu,aminoacizi,proteina cu absorbtie lenta ,glutamina separat de amino...
Editat de georgik pe 31 mai 2011 22:43
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
scris pe 31 mai 2011 23:13 de Macho
gemu si painea nu e tocmai ok seara ,depinde fiecare ce obiective are,daca e ectomorf convins poate baga o paine si un borcan de gem,ideea ii ca mancarea respectiva sa te ajute pe timpul noptii sa nu intri in catabolism muscular foarte mult timp
|
sus |
|
andre2
Junior member 33 mesaje
|
scris pe 1 iun 2011 00:04 de andre2
gemu si painea nu e tocmai ok seara ,depinde fiecare ce obiective are,daca e ectomorf convins poate baga o paine si un borcan de gem,ideea ii ca mancarea respectiva sa te ajute pe timpul noptii sa nu intri in catabolism muscular foarte mult timp
ieri am bagat lapte pt prima data .. azi am stat de 2 ori pe wc doar dimineata azi nu mai fac aceasi greseala
|
sus |
|
KakaJr
Veteran member 271 mesaje
|
scris pe 1 iun 2011 08:30 de KakaJr
ieri am bagat lapte pt prima data .. azi am stat de 2 ori pe wc doar dimineata azi nu mai fac aceasi greseala
incearca sa bei mai putin. asa se intampla! bei cate un pahar... o cana si pe urma din ce in ce mai mult! asa am patit eu cu mierea. intr-o dimineata am pus miere in shake si am mers instantaneu la toaleta! pe urma am luat-o usor si acum nu mai am probleme!
Educa'ti mintea si salbaticeste'ti corpul !
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
scris pe 1 iun 2011 13:42 de Macho
incearca sa bei mai putin. asa se intampla! bei cate un pahar... o cana si pe urma din ce in ce mai mult! asa am patit eu cu mierea. intr-o dimineata am pus miere in shake si am mers instantaneu la toaleta! pe urma am luat-o usor si acum nu mai am probleme!
si daca are intoleranta la lactoza poate bea si un sfert de pahar ca tot pe wc isi petrece noaptea si dimineata
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 25 iun 2011 14:50 de nicu_ivan
proteine, glutamina - separata de amino, aminoacizi
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
Ady20
Veteran member 162 mesaje
|
scris pe 25 iun 2011 20:33 de Ady20
Mai demult mancam si seara ca nebunu bagam si 7-8 felii de gem cu un pahar de lapte...acum am mai multa grija chiar daca is ectomorf...In timpul zilei manc mai multi carbo sa am energie si seara bag proteine mai multe.
Editat de Ady20 pe 25 iun 2011 20:33
|
sus |
|
yonel
Junior member 13 mesaje
|
scris pe 26 iun 2011 11:57 de yonel
eu bag aminoacizi. eu beau o cana de lapte seara
|
sus |
|
mariofmy
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 12 apr 2012 20:18 de mariofmy
Mai demult mancam si seara ca nebunu bagam si 7-8 felii de gem cu un pahar de lapte...acum am mai multa grija chiar daca is ectomorf...In timpul zilei manc mai multi carbo sa am energie si seara bag proteine mai multe. inainte de culcare baga proteinele cu lapte degresat ptr o absortie lenta,noaptea nu ai nevoie de absortie rapida
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 12 apr 2012 20:22 de basu
inainte de culcare baga proteinele cu lapte degresat ptr o absortie lenta,noaptea nu ai nevoie de absortie rapida
Cu sau fara lapte sa bage proteine dedicate acelui scop. Proteine cu absortie lenta. Caseina. Exista suplimente cu asa ceva. Si daca tot il intereseaza alimentatia in aceasta perioada (seara-noaptea) sa se scoale la jumatatea intervalului de somn si sa mai ia o portie.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 13 apr 2012 00:02 de ricardo
...300 ml lapte + 1 1/2 cupe Combat Powder -Musclefarm + 30g migdale...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
|
scris pe 13 apr 2012 08:19 de basu
...300 ml lapte + 1 1/2 cupe Combat Powder -Musclefarm + 30g migdale...
Eu unul pt ca nu iau suplimente bag niste lapte seara si eventual inca o data noaptea.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 14 apr 2012 00:02 de ricardo
Eu unul pt ca nu iau suplimente bag niste lapte seara si eventual inca o data noaptea.
...deci nu esti de acord cu parerea lui Arnold care a spus:
laptele este pentru bebelusi, oamenii mari beau bere... ...
Editat de ricardo pe 14 apr 2012 00:03
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 14 apr 2012 00:04 de sZoTaK
Eu unul pt ca nu iau suplimente bag niste lapte seara si eventual inca o data noaptea. profesoara mea de biologie a spus ca corpul nu absorba proteinele din lapte, deoarece nu mai produce enzimele acelea. e adevarat?
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 14 apr 2012 00:15 de ricardo
profesoara mea de biologie a spus ca corpul nu absorba proteinele din lapte, deoarece nu mai produce enzimele acelea. e adevarat?
...ori nu ti-a spus bine ori ai inteles tu gresit...dupa varsta copilariei un procent insemnat de persoane (aprox 60% ) isi pierde capacitatea de a digera cantitati mai mari de lactoza (carbohidrat al laptelui si nu proteina) datorita unui deficit de sceretie a enzimei numita lactaza...de aici intoleranta la lactoza a anumitor persoane...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
|
scris pe 14 apr 2012 08:38 de basu
...ori nu ti-a spus bine ori ai inteles tu gresit...dupa varsta copilariei un procent insemnat de persoane (aprox 60% ) isi pierde capacitatea de a digera cantitati mai mari de lactoza (carbohidrat al laptelui si nu proteina) datorita unui deficit de sceretie a enzimei numita lactaza...de aici intoleranta la lactoza a anumitor persoane...
Am auzit pareri avizate care spun ca acel procent este de fapt mult mai mare. Exista iarasi pareri care spun ca nu exista diferente chiar asa de mari de absortie intre caseina si alte tipuri de proteine considerate mai vrednice. Se spune ca tocmai incapacitatea lactazei de a penetra acel mediu sa zicem gelatinos care se formeaza acolo duce la intarzieri.
Asa cum stii Rikardo pt ca si tu ai intoleranta in urma procesului de fermentatie se formeaza lactobacillus-ul si se diminueaza foarte mult lactoza. Deci pt cei care au intoleranta la lactoza este mai bine sa consume lactate de acest tip si in special iaurt.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 14 apr 2012 08:45 de basu
profesoara mea de biologie a spus ca corpul nu absorba proteinele din lapte, deoarece nu mai produce enzimele acelea. e adevarat?
Acel fenomen la cre se refera Rikardo apare pe la varsata de 4 ani. Toti oamenii pierd o buna parte din capacitatea de a desface lactoza in glucoza si galactoza , dar cei care o pierd intr-o masura mai mare resimt tare acest lucru.
Dupa acea varsta copii pot spune ca au diversificat complet alimentatia proces inceput pe la varsta de 6 luni si au dezvoltata capacitatea de a produce alte enzimi cum ar fi pepsina, bromelamina , lipaza sau amilaza.
Eu personal cred ca 250-300 ml de lapte pe zi pot fi digerati. Pentru ceea ce exista in lapte cunosc inlocuitori dar mie imi place foarte mult laptele asa ca incerc sa mananc zilnic dar sunt baieti care nu pot face asta.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 apr 2012 11:59 de sZoTaK
Acel fenomen la cre se refera Rikardo apare pe la varsata de 4 ani. Toti oamenii pierd o buna parte din capacitatea de a desface lactoza in glucoza si galactoza , dar cei care o pierd intr-o masura mai mare resimt tare acest lucru.
Dupa acea varsta copii pot spune ca au diversificat complet alimentatia proces inceput pe la varsta de 6 luni si au dezvoltata capacitatea de a produce alte enzimi cum ar fi pepsina, bromelamina , lipaza sau amilaza.
Eu personal cred ca 250-300 ml de lapte pe zi pot fi digerati. Pentru ceea ce exista in lapte cunosc inlocuitori dar mie imi place foarte mult laptele asa ca incerc sa mananc zilnic dar sunt baieti care nu pot face asta. @ Ricardo si tie, Florin: am inteles foarte bine ce a zis profesoara..era o tema care ma interesa in mod direct. a zis ca bebelusii au enzime care descompun laptele, sau ceva de genul, iar dupa copilarie asta dispare. deci nu mai poate sa "absorbe" proteina din lapte, ci doar din produsele din lapte ( branza, cascaval, iaurt etc) . a mai spus ca la indivizii care au baut din copilarie lapte zi de zi, asta ramane ( adica enzimele). apoi nu stiu...
|
sus |
|
basu
|
scris pe 14 apr 2012 12:35 de basu
@ Ricardo si tie, Florin: am inteles foarte bine ce a zis profesoara..era o tema care ma interesa in mod direct. a zis ca bebelusii au enzime care descompun laptele, sau ceva de genul, iar dupa copilarie asta dispare. deci nu mai poate sa "absorbe" proteina din lapte, ci doar din produsele din lapte ( branza, cascaval, iaurt etc) . a mai spus ca la indivizii care au baut din copilarie lapte zi de zi, asta ramane ( adica enzimele). apoi nu stiu...
Cu parere de rau ...profesoara ta vorbeste prostii. Acea enzima care descompune proteinele in lanturi de amino se numeste pepsina si este secretata de fundul stomacului numit si fornix sub forma unor enzimi proteolitice numite si preezimi pepsinogenice. Pepsina apare in urma interactiunii chimice a enzimilor proteolitice cu HCl. Daca nu ar fi asa pepsina ar dizolva inclusiv peretii stomacului. Adica acele celule numite pompe de protoni. De aici si pana la ce spune profesoara ta este distanta intrucat aici discutam de un hidrat numit lactoza care trebuie descompus de o alta enzima numita lactaza.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 apr 2012 23:36 de sZoTaK
Cu parere de rau ...profesoara ta vorbeste prostii. Acea enzima care descompune proteinele in lanturi de amino se numeste pepsina si este secretata de fundul stomacului numit si fornix sub forma unor enzimi proteolitice numite si preezimi pepsinogenice. Pepsina apare in urma interactiunii chimice a enzimilor proteolitice cu HCl. Daca nu ar fi asa pepsina ar dizolva inclusiv peretii stomacului. Adica acele celule numite pompe de protoni. De aici si pana la ce spune profesoara ta este distanta intrucat aici discutam de un hidrat numit lactoza care trebuie descompus de o alta enzima numita lactaza. ok. m-am pierdut. deci concluzia e ca pot sa beau linistit lapte, inainte de culcare, nu?
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 15 apr 2012 00:25 de ricardo
ok. m-am pierdut. deci concluzia e ca pot sa beau linistit lapte, inainte de culcare, nu?
...atat timp cat nu ai probleme poti bea linistit...te-ai pierdut pentru ca basu ti-a explicat amanuntit de ce intoleranta la lactoza inseamna incapacitatea digerarii carbohidratului lactoza si nu a proteinei din lapte cum tot susti tu ca ai fi auzit...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 15 apr 2012 00:29 de ricardo
Am auzit pareri avizate care spun ca acel procent este de fapt mult mai mare. Exista iarasi pareri care spun ca nu exista diferente chiar asa de mari de absortie intre caseina si alte tipuri de proteine considerate mai vrednice. Se spune ca tocmai incapacitatea lactazei de a penetra acel mediu sa zicem gelatinos care se formeaza acolo duce la intarzieri.
Asa cum stii Rikardo pt ca si tu ai intoleranta in urma procesului de fermentatie se formeaza lactobacillus-ul si se diminueaza foarte mult lactoza. Deci pt cei care au intoleranta la lactoza este mai bine sa consume lactate de acest tip si in special iaurt.
...apropo de intoleranta mea, cand consumam dimineata lapte(400ml)+ fulgi de ovaz si de porumb ma balonam , dar acum am inceput sa consum proteina de noapte cu 250-300ml lapte si n-am probleme, nush daca era prea mult 400ml, daca nu ii convenea stomacului meu combinatia cu cereale sau daca nu ii convenea ora prea matinala, cert este ca acum nu am probleme, deocamdata...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
|
scris pe 16 apr 2012 09:32 de basu
...apropo de intoleranta mea, cand consumam dimineata lapte(400ml)+ fulgi de ovaz si de porumb ma balonam , dar acum am inceput sa consum proteina de noapte cu 250-300ml lapte si n-am probleme, nush daca era prea mult 400ml, daca nu ii convenea stomacului meu combinatia cu cereale sau daca nu ii convenea ora prea matinala, cert este ca acum nu am probleme, deocamdata...
Este posibil orice. Este cunoscut faptul ca cei cu intoleranta la lactoza se baloneaza. Dar depinde ce reprezinta acea balonare. 400 de ml de lapte pot produce 0.06 cc de gaz . Pentru dimensiunea unui stomac normal inseamna ceva. Este cunoscut de asemenea ca anumite cereale si in special graul (dar pote fi vb si de ovaz unori) poate produce balonare. Daca aceasta balonare inseamna acumulare de gaze in zona colonului poate fi vorba si de altceva. Poate fi si ceva pe la fiere.
Avand in vedere ca acele asa-zise balonari se manifesta altfel daca mananci lapte la alte ore ma face sa cred ca varianta din urma este mai plauzibila. Poate fi vorba de o colecistopatie dischinetica care nu arata cine stie ce la echo in afara de niste pereti ingrosati eventual un colecist cudat. Dar in profunzime poate fi vorba de o particularitate metabolica deci de o compozitie sa zicem anormala a bilei. De aici poate rezulta balonare. Si in plus trebuie vazut de ce ficatul lucreaza asa.
|
sus |
|
cernescu16
Veteran member 433 mesaje
|
scris pe 3 iun 2013 22:43 de cernescu16
cu vreo 4 albuse cu 30g alune sau un shake de milk&egg
Fa ce altii nu fac ca sa ai ce altii nu au !
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|