Pagina 1 2 din 2
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Saptamana 20 (KG)
scris pe 22 iul 2017 17:39 de Ectoboss
Saptamana 20, din pura coincidenta, se intampla sa fie saptamana in care am ajuns la 20kg crestere in greutate corporala. In plus, se intampla sa fie si saptamana in care am ajuns la 10kg crestere in masa activa.
20kg masa corporala, din care 10kg de masa activa, in mai putin de 5 luni. Not bad.
Asta e o poza de dupa sala de saptamana trecuta. Orientativ, gen.
http://goo.gl/gy6Y1C
Dupa 20 saptamani am ajuns la urmatoarele greutati. In paranteze sunt cele cu care am inceput.
Indreptari: 142.5kg (40kg)
Genuflexiuni: 135kg (45kg)
Impins la banca: 79kg (45kg)
Impins deasupra capului: 55.5kg (20kg)
Smuls in forta: 53kg (20kg)
Flexii biceps cu haltera, din picioare: 23kg (20kg)
Detalii in raport.
http://goo.gl/7d7LPo
Multa forta,
Editat de Ectoboss pe 22 iul 2017 17:39
Strength is never a weakness.
|
sus |
|
crististrong
Expert member 1117 mesaje
|
Re: Saptamana 9
scris pe 30 iul 2017 20:45 de crististrong
Salut!
Hai sa stabilim ce se intampla.
Acum aproape 3 luni am inceput de la 67kg cu 12% grasime (59kg masa activa si 8kg grasime corporala). Azi am 81kg cu 18% grasime (66kg masa activa si 15kg grasime).
Asa zice cantarul cu BIE.
Asta inseamna ca am pus pe mine 14kg greutate corporala totala, din care 7kg masa activa si 7kg grasime.
Iar tu zici ca nu se vede pe mine ca am pus 7kg de masa musculara.
Nu am spus ca nu se vad acele kg(pentru ca se vad), am spus ca "nu prea" se vad, adica chiar si incepator fiind 14kg(la momentul ala din care 7 muschi ) nu arata deloc impresionant. Poate ca nu e termenul tocmai potrivit "impresionant" dar ma refer la faptul ca ar trebui totusi sa ramana "masca" privitorii cand le spui ca ai pus pe tine 7+7kg. Sunt totusi 14kg pe un corp de ectomorf, nu-i chiar de ici de colo treaba asta, 14kg(la
|
sus |
|
crististrong
|
scris pe 30 iul 2017 20:46 de crististrong
Aoleuuuu....am scris ditamai mesajul si a aparut doar 10% din el, cred ca am dat quote gresit. Am sa scriu iar
Editat de crististrong pe 30 iul 2017 20:47
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Saptamana 21
scris pe 31 iul 2017 16:04 de Ectoboss
Salutare, camarazi!
Saptamana asta am fost praf cu dieta. Astfel am pierdut din pretioasa masa musculara. Cam 1kg.
Intre timp am mai gasit niste metode prin care sa mai trag de programul asta cateva saptamani. Am aplicat ultimele schimabari pe care le voi face programului, iar forma finala este urmatoarea:
Ziua A
Genuflexiuni - 1 x 5, 2 x 5 cu 90% din greutatea primului set*
Impins deasupra capului - 3 x 5, 2 x 5 cu 90% din greutatea primului set
Tractiuni - 3 x max rep
Ziua B
Genuflexiuni - 1 x 5, 2 x 5 cu 90% din greutatea primului set*
Impins la banca - 3 x 5, 2 x 5 cu 90% din greutatea primului set
Smuls in forta - 6 x 2 / Indreptari 1 x 5**
Flexii biceps cu gantera din picioare - 3 x 8-10
*Daca o saptamana are trei antrenamente, atunci in antrenamentul nr. 2 fac genuflexiuni cu 70-80% din greutatea din ziua 1. La genuflexiuni, ziua 2 este practic o zi de odihna activa, adica exersezi miscarea cu greutati relativ usoare astfel incat sa nu mai acumulezi stres in plus fata de ziua 1. Greutatea pe bara creste doar in zilele 1 si 3.
**Smulsul in forta si indreptarile alterneaza in ziua B. Intr-o zi de tip B, sa-i zicem 'B1', fac smulsuri, iar in urmatoarea zi B, sa zicem 'B2', fac indreptari. Astfel ca indreptarile se fac odata la 4 antrenamente.
Astfel, intins pe doua saptamani, programul arata in felul urmator:
Saptamana 1
Ziua 1 - A
Genuflexiuni - intens
Impins deasupra capului
Tractiuni
Ziua 2 - 'B1'
Genuflexiuni - usor
Impins la banca
Smuls in forta
Flexii biceps
Ziua 3 - A
Genuflexiuni - intens
Impins deasupra capului
Tractiuni
Saptamana 2
Ziua 1 - 'B2'
Genuflexiuni - intens
Impins la banca
Indreptari
Flexii biceps
Ziua 2 - A
Genuflexiuni - usor
Impins deasupra capului
Tractiuni
Ziua 3 - 'B1'
Genuflexiuni - intens
Impins la banca
Smuls in forta
Flexii biceps
Saptamana 3
A
'B2'
A
Saptamana 4
'B1'
A
'B2'
Etc.
In unele zile imi doresc sa am o betoniera, ca pe santier, care sa imi faca mancare non-stop. Sau macar niste orez. O betoniera de orez. Visuri...
Dupa 21 saptamani am ajuns la urmatoarele greutati. In paranteze sunt cele cu care am inceput.
Indreptari: 142.5kg (40kg)
Genuflexiuni: 140kg (45kg)
Impins la banca: 82kg (45kg)
Impins deasupra capului: 55.5kg (20kg)
Smuls in forta: 55kg (20kg)
Detalii in raport.
http://goo.gl/fhoh2i
Multa forta,
Editat de Ectoboss pe 31 iul 2017 16:15
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Saptamana 22
scris pe 5 aug 2017 17:16 de Ectoboss
Salut!
Inca functioneaza programul. Sunt pe panta ascendenta din nou.
In ultimele saptamani am tot facut schimbari in dieta, incercand sa scad cantitatea de grasimi pana la aprox. 100g pe zi, si sa cresc carbohidratii pana pe la 550g pe zi.
Dar nu e asa usor sa mananci atat de multi carbohidrati de calitate, asa ca am recurs la o metoda clasica...
Reteta:
Smoothie simplu cu carbohidrati.
250ml lapte
100g iaurt
50-75g de fulgi de ovaz
1 banana medie (aprox 100g fara coaja) rupta in bucati
20g miere
praf de scortisoara (optional).
30 de secunde in blender
Bang.
Super usor de baut, chiar fresh as putea spune. Eu il beau de obicei intre mesele principale.
Puteti folosi lapte/iaurt degresat daca va luati grasimile din alta parte.
Dupa 22 saptamani am ajuns la urmatoarele greutati. In paranteze sunt cele cu care am inceput.
Indreptari: 145kg (40kg)
Genuflexiuni: 142.5kg (45kg)
Impins la banca: 83kg (45kg)
Impins deasupra capului: 56kg (20kg)
Detalii in raport.
http://goo.gl/UdJivU
Multa forta,
Editat de Ectoboss pe 5 aug 2017 17:17
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Saptamana 23
scris pe 13 aug 2017 22:42 de Ectoboss
Ma dau batut!
La genuflexiuni nu mai pot pune greutate pe bara de doua ori pe saptamana fara sa sacrific tehnica si adancimea coborarii. Asa ca, dupa 5 luni si o saptamana, consider ca am terminat progresia liniara pentru acest exercitiu.
Programul Starting Strength (progresia liniara) se termina atunci cand nu mai poti adauga greutate pe bara la fiecare antrenament. Dar, evident, exercitiile nu vor stagna toate in acelasi moment, asa ca trecerea la un program nou de antrenament se poate face pentru fiecare exercitiu in parte.
Urmatorul meu program de antrenament dupa Starting Strength va fi un program numit The Bridge.The Bridge a fost creat special pentru cei care au terminat stagiul de novice cu programul Starting Strength, si care tocmai au avansat la stagiul de intermediari.
The Bridge este un program periodizat pentru forta cu 3 antrenamente pe saptamana plus una sau doua zile pentru cardio/brate/tractiuni/abdomene, etc. Programul dureaza 8 saptamani. The Bridge a fost creat de niste baieti foarte destepti, doctorii Jordan Feigenbaum si Austin Baraki, care se intampla sa fie si powerlifteri si antrenori Starting Strength. Am invatat foarte multe de la ei.
Cine e interesat de program, poate sa il descarce, gratis, de pe site-ul lor.
http://www.barbellmedicine.com/the-bridge/
Pentru celelalte exercitii, voi continua programul Starting Strength pana cand nu voi mai putea progresa. Apoi voi trece la The Bridge. Trebuie sa vad cum imi fac timp pentru zilele de cardio..
Pentru genuflexiuni, The Bridge arata in felul urmator:
Ziua 1
Low-bar squat: 3-6 seturi x 5 rep (RPE 6,7,8,8,8)
Ziua 2
low-bar squat cu pauza 2 secunde pe vine, inainte de ridicare: 3-5 seturi x 4 rep (RPE 7,8,9,9,9)
Ziua 3
low-bar squat cu tempo 3-0-3 (3 secunde la coborare, fara pauza jos, 3 secunde la ridicare): 3-4 seturi x 8 rep (RPE 6,7,8,8)
Seturile de mai sus nu includ pe cele de incalzire.
Seturile se fac la intensitati crescatoare, iar greutatea pentru fiecare set (intensitatea) se alege folosind scara RPE (Rate of Perceived Exertion).
Foarte pe scurt, scara RPE este o metoda prin care se poate descrie intensitatea la care trebuie efectuat un exercitiu in functie de cum simti greutatea in ziua respectiva. Scara RPE merge de la 6 la 10. In timpul incalzirii pentru un anumit exercitiu, adaugi treptat greutate pe bara si esti atent la efortul pe care il depui ca sa ridici greutatile.
O greutate care simti ca te incalzeste bine fara sa te oboseasca, este o greutate de 6 pe scara RPE.
RPE @7 - O greutate cu care bara se misca iute pe tot parcursul setului, daca te straduiesti.
RPE @8 - O greutate cu care esti sigur ca ai mai fi putut face inca 2 repetari fata de cele prescrise in set.
RPE @ 9 - O greutate cu care esti sigur ca ai mai fi putut face inca 1 repetare fata de cele prescrise in set.
RPE @ 10 - Efort maxim. Nu ai mai fi putut face nici macar o repetare in plus fata de numarul stabilit in set, nici daca ti-ar fi pus cineva un pistol la tampla.
O explicatie mai detaliata gasiti in programul The Bridge.
Dupa 23 saptamani am ajuns la urmatoarele greutati. In paranteze sunt cele cu care am inceput.
Indreptari: 147.5kg (40kg)
Genuflexiuni: 145kg (45kg)
Impins la banca: 84kg (45kg)
Impins deasupra capului: 56.5kg (20kg)
Detalii in raportul de mai jos:
http://goo.gl/nBSA8C
Multa forta,
Editat de Ectoboss pe 13 aug 2017 22:45
|
sus |
|
HuangZ
Veteran member 446 mesaje
|
Re: Saptamana 23
scris pe 15 aug 2017 13:54 de HuangZ
Ma dau batut!
La genuflexiuni nu mai pot pune greutate pe bara de doua ori pe saptamana fara sa sacrific tehnica si adancimea coborarii. Asa ca, dupa 5 luni si o saptamana, consider ca am terminat progresia liniara pentru acest exercitiu.
Programul Starting Strength (progresia liniara) se termina atunci cand nu mai poti adauga greutate pe bara la fiecare antrenament. Dar, evident, exercitiile nu vor stagna toate in acelasi moment, asa ca trecerea la un program nou de antrenament se poate face pentru fiecare exercitiu in parte.
Urmatorul meu program de antrenament dupa Starting Strength va fi un program numit The Bridge.The Bridge a fost creat special pentru cei care au terminat stagiul de novice cu programul Starting Strength, si care tocmai au avansat la stagiul de intermediari.
The Bridge este un program periodizat pentru forta cu 3 antrenamente pe saptamana plus una sau doua zile pentru cardio/brate/tractiuni/abdomene, etc. Programul dureaza 8 saptamani. The Bridge a fost creat de niste baieti foarte destepti, doctorii Jordan Feigenbaum si Austin Baraki, care se intampla sa fie si powerlifteri si antrenori Starting Strength. Am invatat foarte multe de la ei.
Cine e interesat de program, poate sa il descarce, gratis, de pe site-ul lor.
http://www.barbellmedicine.com/the-bridge/
Pentru celelalte exercitii, voi continua programul Starting Strength pana cand nu voi mai putea progresa. Apoi voi trece la The Bridge. Trebuie sa vad cum imi fac timp pentru zilele de cardio..
Pentru genuflexiuni, The Bridge arata in felul urmator:
Ziua 1
Low-bar squat: 3-6 seturi x 5 rep (RPE 6,7,8,8,8)
Ziua 2
low-bar squat cu pauza 2 secunde pe vine, inainte de ridicare: 3-5 seturi x 4 rep (RPE 7,8,9,9,9)
Ziua 3
low-bar squat cu tempo 3-0-3 (3 secunde la coborare, fara pauza jos, 3 secunde la ridicare): 3-4 seturi x 8 rep (RPE 6,7,8,8)
Seturile de mai sus nu includ pe cele de incalzire.
Seturile se fac la intensitati crescatoare, iar greutatea pentru fiecare set (intensitatea) se alege folosind scara RPE (Rate of Perceived Exertion).
Foarte pe scurt, scara RPE este o metoda prin care se poate descrie intensitatea la care trebuie efectuat un exercitiu in functie de cum simti greutatea in ziua respectiva. Scara RPE merge de la 6 la 10. In timpul incalzirii pentru un anumit exercitiu, adaugi treptat greutate pe bara si esti atent la efortul pe care il depui ca sa ridici greutatile.
O greutate care simti ca te incalzeste bine fara sa te oboseasca, este o greutate de 6 pe scara RPE.
RPE @7 - O greutate cu care bara se misca iute pe tot parcursul setului, daca te straduiesti.
RPE @8 - O greutate cu care esti sigur ca ai mai fi putut face inca 2 repetari fata de cele prescrise in set.
RPE @ 9 - O greutate cu care esti sigur ca ai mai fi putut face inca 1 repetare fata de cele prescrise in set.
RPE @ 10 - Efort maxim. Nu ai mai fi putut face nici macar o repetare in plus fata de numarul stabilit in set, nici daca ti-ar fi pus cineva un pistol la tampla.
O explicatie mai detaliata gasiti in programul The Bridge.
Dupa 23 saptamani am ajuns la urmatoarele greutati. In paranteze sunt cele cu care am inceput.
Impins la banca: 84kg (45kg)
Impins deasupra capului: 56.5kg (20kg)
Detalii in raportul de mai jos:
http://goo.gl/nBSA8C
Multa forta,
Crestere de 19 cm in umeri intr-o saptamana?
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
scris pe 15 aug 2017 21:28 de Ectoboss
Crestere de 19 cm in umeri intr-o saptamana?
Pardon, am tastat gresit. 124.5 cm e corect, nu 142.5.
Mersi ca mi-ai atras atentia.
Ar fi fost excelent )
Editat de Ectoboss pe 15 aug 2017 21:29
|
sus |
|
HuangZ
|
scris pe 16 aug 2017 22:41 de HuangZ
Pardon, am tastat gresit. 124.5 cm e corect, nu 142.5.
Mersi ca mi-ai atras atentia.
Ar fi fost excelent )
Ar fi fost record de crestere intr-o saptamana, cred. )
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Saptamana 24
scris pe 19 aug 2017 15:46 de Ectoboss
Ok, am inceput urat saptamana dpdv. nutritional, dar tot am impresia ca lucrurile nu au decurs cum ar fi trebuit. Am ramas la aceeasi greutate aproape, dar am pierdut din masa activa.
Incep sa suspectez ca 250+g de proteine pe zi sunt un pic prea mult pentru greutatea mea. Am vazut powerlifteri care sunt mai grei ca mine, si au mult mai multa masa musculara, si care mananca in jur de 220g de proteine pe zi.
Si cred ca asta are legatura cu faptul ca tind sa pierd foarte usor din masa activa. Daca as manca mai multi carbohidrati, in teorie, organismul nu ar mai avea nevoie sa metabolizeze tesut activ pentru energie...
Voi ajusta macronutrientii pana pe la:
Carb: 580g/zi
Grasimi: 110g/zi
Proteine 220g/zi
Total Kcal: 4190/zi
Asta in zile de repaos. In zilele cu antrenament mai adaug inca vreo 100g de carbs...
Dupa 24 saptamani am ajuns la urmatoarele greutati. In paranteze sunt cele cu care am inceput.
Impins la banca: 85kg (45kg)
Impins deasupra capului: 57.5kg (20kg)
Detalii in raport:
http://goo.gl/aDJHPv
Multa forta,
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Saptamana 25
scris pe 28 aug 2017 15:27 de Ectoboss
Sticksuri, fratilor.
Sticksurile au fost o mare descoperire pentru mine saptamana asta. Cu 70g+ de carbohidrati pe 100g de produs care nu trebuie gatit, si sub 5g de grasimi, mi se par o alegere excelenta ca snack.
Am renuntat aproape complet la lapte. Il mai folosesc doar pentru smoothies cam 0.5L pe zi. In orice caz, nu il mai beau cu halba ca inainte ).
La genuflexiuni, pentru ca am trecut la The Bridge, si nu mai fac seturi la intensitate maxima cum faceam in cadrul programului Starting Strength, nu mai am cum sa stiu care e greutatea maxima in fiecare saptamana. Asa ca voi folosi tabelul de conversie al intensitatilor din The Bridge ca sa estimez cam care ar fi greutatea pentru 5 rep la intensitate maxima (RPE 10) in functie ca greutatea pentru 5 rep la RPE 8. Voi numi aceasta estimare 'e5RM' (estimated 5 rep max).
Veti vedea ca e5RM-ul la genuflexiuni e mult mai mic fata de 5RM-ul de acum doua saptamani, cu care am terminat programul SS. Asta e probabil pentru ca nu am invatat inca sa apreciez corect intensitatea pe scara RPE. Eu fiind destul de precaut in general, probabil supraestimez intensitatea, si prin urmare lucrez cu o greutate mai mica decat trebuie.
Mi-am cumparat pantofi pentru haltere (asa cred ca se numesc), din aceea cu talpa dura si calcai usor ridicat, si ma simt excelent in ei. Ma simt mult mai stabil la genuflexiuni, si parca ma si ajuta sa cobor mai usor pana la adancimea corecta. Recomand tuturor celor care iau genuflexiunile in serios sa-si cumpere o pereche.
Atat deocamdata.
Dupa 25 saptamani am ajuns la urmatoarele greutati. In paranteze sunt cele cu care am inceput.
Indreptari: 150kg (40kg)
Genuflexiuni (e5RM): 127.5kg (45kg)
Impins la banca: 85kg (45kg)
Impins deasupra capului: 58.5kg (20kg)
Flexii biceps cu haltera, din picioare: 25kg (20kg)
Detalii in raport:
http://goo.gl/qFSGbK
Multa forta,
Editat de Ectoboss pe 28 aug 2017 15:31
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Primele 6 luni
scris pe 4 sep 2017 13:43 de Ectoboss
Dupa primele 6 luni:
http://goo.gl/cDHDGk
Dupa 26 saptamani am ajuns la urmatoarele greutati. In paranteze sunt cele cu care am inceput.
Indreptari: 150kg (40kg)
Genuflexiuni (e5RM): 132.5kg (45kg)
Impins la banca: 86kg (45kg)
Impins deasupra capului: 59.5kg (20kg)
Smuls in forta: 56kg (20kg)
Flexii biceps cu haltera, din picioare: 25kg (20kg)
Detalii in raport:
http://goo.gl/oriFKG
Cu forta!
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Saptamana 27
scris pe 10 sep 2017 21:29 de Ectoboss
Da. Acum cateva saptamani am zis ca voi consuma mai putine proteine deoarece mancam aproximativ 2.9g pe kg de masa corporala, ceea ce este cu mult peste recomandarea de 2.2- 2.4g pe kg de masa corporala.
De atunci am scazut pana pe la 2.3g, si am observat ca retin mult mai multa masa musculara in zilele in care sunt in deficit caloric. De obicei, in trecut, daca eram si cu 250kcal in minus intr-o zi, aproape cu siguranta pierdeam cateva sute de g de masa activa, si astfel crestea si procentul de grasime corporala cu 0.2% - 0.3%.
Morala povestii: Mananca suficiente proteine conform recomandarii, nu mai mult de atat. Iar restul caloriilor ia-le din carbohidrati si grasimi. Daca esti slabanog, atunci carbs are your friends.
Dupa 27 saptamani am ajuns la urmatoarele greutati. In paranteze sunt cele cu care am inceput.
Indreptari: 152.5kg (40kg)
Genuflexiuni (e5RM): 138kg (45kg)
Impins la banca: 87.5kg (45kg)
Impins deasupra capului: 60kg (20kg)
Smuls in forta: 56kg (20kg)
Detalii in raport:
http://goo.gl/cbyKjK
Cu forta!
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Sfarsitul programului Starting Strength
scris pe 1 oct 2017 15:44 de Ectoboss
Da. Am terminat programul Starting Strength acum vreo doua saptamani, pentru ca nu am mai putut progresa la indreptari si nici la impinsul din culcat. O mica recapitulare a realizarilor din ultmele 6 luni, cat am urmat programul Starting Strength.
67kg, 12% grasime corporala -> 90kg, 22.7% grasime corporala (la 1.78 inaltime). Castig de aproximativ 10kg de masa activa.
Genuflexiuni (low-bar squat): 45kg -> 145kg pentru un set de 5 repetari
Indreptari: 40kg -> 152.5kg pentru un set de 5 repetari
Impins din culcat: 45kg -> 87.5kg pentru 3 seturi de 5 repetari
Impins deasupra capului (din picioare): 20kg -> 60kg pentru 3 seturi de 5 repetari.
Masuratori corporale (cm):
Gat: 38.5 -> 42
Umeri: 110 -> 124
Piept: 94 -> 106
Bratul stang: 26.5 -> 35
Bratul drept: 27 -> 34.5
Antebrat stang: 25.5 -> 29
Antebrat drept: 26 -> 30
Talie: 78 -> 91
Solduri: 92.5 -> 104
Coapsa stanga: 52 -> 62
Coapsa dreapta: 52 -> 62
Gamba stanga: 36 -> 40
Gamba dreapta: 36.5 -> 40
Ce urmeaza? Voi continua cu programul The Bridge, repetand cele 8 saptamani pana cand nu mai pot pune greutate pe bara. The Bridge este un program periodizat pentru forta care a fost creat special pentru a fi o continuare optima dupa Starting Strength. Am facut deja primele doua saptamani din Bridge, si am mai castigat putin in forta fara sa simt ca ridic in fiecare zi la limita maxima. Lucru de care aveam nevoie, psiholgic vorbind.
Vreau ca pana la sfarsitul primului meu an de antrenament sa pot face genuflexiuni cu 180kg pentru un set de 5 repetari, si indreptari cu 200kg tot pentru un set de 5 rep.
Daca ma apuc sa fac un 'cut' acum, sa dau jos putina grasime, imi va fi foarte greu sa mai cresc in forta si sa imi ating obiectivele. Asa ca voi manca suficient incat sa imi mentin greutatea sau eventual sa cresc incet, si apoi mai vad eu.
Problema pe care o aveam de cand ma stiu, aceea ca eram slabanog, am rezolvat-o mult mai rapid decat ma asteptam. 6 luni - bang - gata. Iar acum ma simt grozav. Trebuie doar sa gasesc un croitor bun ).
Findca nu ma mai pot astepta la schimbari semnificative de la saptamana la saptamana, de acum incolo voi posta un rezumat lunar, cu poze, masuratori, cifre, si toate cele.
Aventura continua..
Spor la gains!
Editat de Ectoboss pe 1 oct 2017 15:58
|
sus |
|
crististrong
|
scris pe 22 oct 2017 17:43 de crististrong
Salut!
Mi-am facut curaj sa rescriu tot ceea ce am scris in ultimul post unde, fiind multe quote ,m-am incurcat si a aparut doar o mica parte din mesaj.
Te felicit pentru progresul obtinut in forta. Si in masa musculara ai crescut, la coapse, la spate si cat de cat la piept. Eu unul nu pot sa fiu INCA uimit de masa musculara de pana acum asta pentru ca:
-mai ai mult de lucru si cred ca si tu stii asta
-spatele e mai lat si mai gros dar cumva lombarii raman in urma, ceva se intampla si treaba asta nu e ok pentru zona lombara pe viitor(eu sunt patit). Ai spus ca vrei o baza solida, pentru o baza solida ai nevoie si de muschii care stabilizeaza miscarile: abdomen, lombari, gambe etc. Chiar daca in program nu scrie tu trebuia macar hiperextensii sa faci. Eu am constatat pe propria piele ca indreptarile+ incalzirea aferenta nu e de ajuns.
-pectorali conturati aveai si inainte, acum doar au crescut cat de cat dar nu e de ajuns; la fel si aici nu ar trebui sa neglijezi partea superioara, mai tarziu o sa iti para rau
-bratele, aici ar fi punctul cel mai slab al tau. Sunt mici pentru cele 90kg, sunt "mici de tot". Eu inteleg ca ai plecat de la 27cm si ai facut un progres bun pana la 35cm, dar 35 e prea putin. Pe oamenii de pe strada(de exemplu) nu ii intereseaza de unde ai plecat tu, pe ei ii intereseaza unde ai ajuns si "ce se vede" momentan. Si iti spun ca sunt pasionati de fitness care la 1.75m si 75kg au 42cm in brat sau sunt care la 1.85m si 90kg au peste 40 in brat. Tu ai 12kg in plus peste numarul de centimetri, pentru un fizic ideal iti trebuie brate mult mai groase. Si tricepsul...da lucreaza la piept si umeri dar nici gand ca e stimulat la maxim; mai ales acum ca esti la inceput pierzi din start o crestere rapida de 1-2cm in brat care ti-ar fi fost utili..dar nu poti avea totul nu-i asa?
-talia, eu am o problema cu talia, e iarasi prea lata(desi am inteles planul tau de a o scadea candva). Bun, daca erai vreun culturist in perioada de masa, vreun tip imens, vreun malac etc as fi inteles cei 91cm, dar asa nu ii inteleg. Uite, eu acum 10-12ani, la 107kg aveam talia 97cm dar aveam si 47cm in brat si 1.83m. La 100kg aveam 94cm in talie si 45.5 in brat. Eu in locul tau m-as fi pastrat cumva mai "subtire" in talie(eventual renuntam la dieta exagerat de hipercalorica). Si de aici rezulta alta intrebare: cand vei tine regim si vei scadea grasimea corporala, celelalte dimensiuni la cat crezi ca vor ajunge? nu vor scadea si ele?
Mai departe voi continua sa mai scriu cate ceva legat de postarile tale, dar.......colegule de forum scriii asa de multttttttttt.....incat devine dificil de dat replici peste tot unde as vrea sa o fac.
Iar tu zici ca nu se vede pe mine ca am pus 7kg de masa musculara.
scris pe 21 mai 2017
Nu am spus ca nu se vad cele 7kg de muschi pe care le acumulasei la acea data, am spus ca "nu prea se vad", adica nu au avut un impact vizual deosebit. E ca atunci cand iti revezi un amic dupa 1 an de zile si el iti spune tie ca face sala si a pus x kg dar tie ti se pare ca arata cam la fel.
Mai ales cand ai la dispozitie masuratorile corporale, (11 cm in umeri, 6cm in piept, 5cm in bicepsi, 6cm in fiecare coapsa, 10cm in solduri, etc. Plus cresterea greutatiilor pe bara: triplu la indreptari si genuflexiuni fata de inceput, dublu la toate celelalte.
scris pe 21 mai 2017
Cresterea asta in forta e ceva normal dar nu spectaculos. Toata lumea creste la inceput mai mult sau mai putin. Daca cresteai de la 90 la indreptari la 180kg atunci da era spectaculos, altfel te incadrezi in normalitate. Sunt care pun 5kg pe ei dar in forta cresc destul de mult, dublu sau triplu.
Ca sa fie zis, creatina nu am mai luat 5g pe zi dupa primele 2 saptamani, pentru ca nu imi placea cum se amesteca cu laptele. De atunci iau doar 5g de 3 ori pe saptamana dupa antrenamente. Deci e putin probabil sa fi retinut 5kg de apa in timpul asta. Plus ca apa, avand densitatea mai mica ca muschii, are volumul mai mare la aceeasi greutate. Asa ca ar fi trebuit sa par mai mare daca as fi retinut multa apa.
scris pe 21 mai 2017
Creatina asta, stii cum e? Odata ce ai luat-o iti produce retentie de apa(mai mica sau mai mare), nu conteaza ca iei 5g sau 10g, nu conteaza ca o iei zilnic sau la 3zile. Abia dupa incetarea totala a consumului, retentia de apa dispare total, cam dupa 2 saptamani(zic unii). Eu tot timpul dupa pauza de creatina am scazut in greutate, apoi am crescut la loc.
Iar cand voi avea 85kg si sub 10% grasime, abia atunci putem sa vorbim culturistic.
scris pe 21 mai 2017
Intrebarea, chiar daca pare rautacioasa e cand vei ajunge la
Editat de crististrong pe 22 oct 2017 17:45
|
sus |
|
crististrong
|
scris pe 22 oct 2017 17:46 de crististrong
**CONTINUARE :
Cand ajung la 87 de kg cu 18% grasime, ma astept ca talia sa fie si mai mare. N-are importanta, pentru ca atunci cand voi reduce nivelul de grasime pana la 11%, si o sa scap astfel de vreo 7-8kg de grasime, talia va scadea inapoi la niste proportii mai placute.
scris pe 21 mai 2017
Da, ai avut dreptate(si eu totodata), talia ti-a crescut de atunci de la 85 la 91cm. Si aici repet intrebarea de mai sus, de la punctul cu talia: Cand vei tine regim, celelalte dimensiuni cat crezi ca vor scade?
Inteleg ca nu esti impresionat de aspect, dar tine cont de faptul ca un slabanog, piele si os, cum am inceput eu, are mult sub greutatea normala. Eu eram atat de slab incat mi-au trebuit 15kg de greutate corporala ca sa arat cat de cat normal. Si eu nici macar nu sunt cel mai rau exemplar de ectomorf. Unii mai inalti ca mine vor avea nevoie de 25 de kg greutate corporala in plus doar ca sa arate ‘normal’.
scris pe 21 mai 2017
Dupa cum am spus, e clar progresul, esti alt om acum.
Insa despre altceva as vrea sa vorbesc. Vezi expresiile ingrosate. "Slabanog", "piele si os"....nu as zice ca erai slabanog, 67kg la 1.78 e chiar decent spre deosebire de altii care au 55-60kg la 1.80m. Eu am inceput la 68kg si 1.80+ si nu ma consideram deloc slab. Mai sunt care au 1.90m si 60kg, aia cum sunt?
"Ectomorf" ? nu as fi de acord nici cu asta, e cel putin discutabil. Unii spun ca tipurile somatice nici macar nu exista cu adevarat. Daca erai ectomorf garantat nu puneai pe tine 20kg in 6 luni, era imposibil.
Nici macar "incepator" 100% in ale sportului nu as putea sa te numesc devreme ce ai facut sport inainte de sala(urmarind 8ani acest forum) si mii de flotari asa cum ai spus pe undeva. Miile alea de flotari si alte exercitii(+scheletul si incheieturile intarite), cel putin, dar cel putin te-au "calit". Asa ca progresul tau in forta nu trebuie sa te surprinda.
n ultimele saptamani am tot facut schimbari in dieta, incercand sa scad cantitatea de grasimi pana la aprox. 100g pe zi, si sa cresc carbohidratii pana pe la 550g pe zi.
scris pe 21 mai 2017
De ce ai vrea sa cresti la 550g carb pe zi? Nu crezi ca e cam mult? si inainte erau multi(combinat cu surplusul caloric exagerat) dar acum e exagerat.
Marius Chera a spus ca mananca 500-800g de carb zilnic, dar cei ca el se antreneaza zilnic, uneori de 2x/zi plus cardio cate 40-60minute. Deci la ei mare parte din carbohidrati devin glicogen si se ard nu se depund sub forma de strat adipos.
Dar nu e asa usor sa mananci atat de multi carbohidrati de calitate, asa ca am recurs la o metoda clasica...
Reteta:
250ml lapte
100g iaurt
50-75g de fulgi de ovaz
20g miere
30 de secunde in blender
Bang.
scris pe 5 aug 2017
Deci in viziunea ta astia sunt carbohidrati de calitate, sau nu am inteles eu bine? Daca vrei sa faci o treaba consumi doar orez brun si cartofi copti +diverse legume. Am vazut de la inceput ca tu socotesti carbohidratii din lapte dar nu am spus nimic. Daca ar auzi faza asta niste baieti pe care ii cunosc eu si care concureaza la concursuri de culturism ar rade si cu **** Lactoza e carb. ce-i drept, dar nu o poti pune la socoteala, conteaza la numarul zilnic de calorii si cam atat. Lactoza e precum zaharul, e inutil.
Vreau ca pana la sfarsitul primului meu an de antrenament sa pot face genuflexiuni cu 180kg pentru un set de 5 repetari, si indreptari cu 200kg tot pentru un set de 5 rep.
Esti optimist rau de tot
Nu spun ca e imposibil, doar ca nu iei in considerare un aspect(pe care nu ai de unde sa il stii inca): progresia liniara va disparea incet incet, exista o limita fizica genetica, o sa vezi tu. Eu nu am reusit ce vrei tu in 6-7ani dar mai stii...poate trebuia sa ma dopez serios.
5x200 la indpretari
Apropo, ca am uitat as vrea sa vad(daca ai timp si chef) sa filmezi cum faci genuflexiuni cu 145, nu ca nu te cred dar vreau sa vad cum le executi.
Editat de crististrong pe 22 oct 2017 20:45
|
sus |
|
crististrong
|
scris pe 22 oct 2017 22:11 de crististrong
Da....am ajuns sa scriu mai mult decat tine, culmea nu la jurnalul meu "prafuit" ci aici la tine.
Sa stii ca sunt dezamagit! Eu chiar credeam in tine! Pareai a fi un model de urmat prin ambitie si progresul realizat. Abia acum am observat site-ul tau personal http://ectomorfboss.ro/despre/
Mi-am dat eu seama ca e ceva ce nu se leaga aici. Si "incepator" si ectomorf si progres bun in forta si greutate corporala. Abia acum inteleg unde "bati" tu si care e scopul jurnalului tau. Explicatia e site-ul personal. Ceva pare "putred" in toata treaba asta dar nu stiu inca ce.
Eu zic sa analizam putin ce scrii tu pe site-ul ectomorfboss.ro si poate intelegem.
In primul rand domeniul "ectomorfboss.ro" a fost creat pe 10ianuarie 2016 , tu te-ai inscris pe forum pe 12 ianuarie 2016. Ciudat, nu? deja se prefigura un scop, ca si cum ai fi stiut ce pasi urmeaza sa faci.
Pe site-ul tau scrie ca vrei sa ii ajuti pe ectomorfi, slabanogi si incepatori. Pai tu tu erai tot incepator, sau cum? sau doar voiai sa pari incepator.
Apoi scrii ca la 17 ani ai intrat prima data intr-o sala, dupa 3 luni te-ai lasat apoi in facultate ai mai facut 4 luni in care ai pus 3kg dupa care te-ai apucat de Muay Thai ca sa devii o arma letala la categoria semi-mijlocie. Pai scuza-ma dar numai incepator nu esti! Am avut dreptate eu cand am spus mai sus ca ai musculatura si oasele calite.
Mai scrii ca nu ai creat site-ul pentru bani si faima...pe bune? dar pentru ce? pentru ca esti tu bun la suflet(pe banii tai) si vrei sa ajuti pe altii gratis? Si cum de esti tu acel "prieten experimentat" ca parca erai "incepator" pe aici!
Mai departe, spui ca ai creat un sistem care te ajuta sa cresti rapid in masa si forta cu rezultate in cateva saptamani. Pai parca ziceai ceva de o carte dupa care te ghidezi, acum e vorba de sistemul tau?
Spui ca le vei arata incepatorilor cum sa puna natural si cat mai rapid 20-25kg de MASA MUSCULARA. Pai nici tu nu prea ai reausit asta, ai reusit doar 10kg de muschi (dupa estimarile cantarului tau deosebit), cum ii faci pe altii sa creada ca e posibil?
Apoi scrii ca incepatorii vor creste asa de repede in masa incat lumea va crede ca sunt pe steroizi si in cateva luni vor avea forta mai mare decat altii care fac de ani de zile! ei pe bune! asta e prea de tot! Daca tu ai avut o evolutie in forta si masa "suspecta" as putea zice acum, nu inseamna ca si altii vor avea! fiecare corp e diferit! cum sa afirmi asa ceva???
Si ca ii vei invata sa manance peste 3500cal. sanatoase zilnic. Pe bune? carbohidrati din lapte, sticksuri, miere de albine, pizza, burger, tarta cu fructe si fulgi de ovaz de 3 ori pe zi?
Intrebarea e: unde exagerezi(ca sa nu spun altfel, sa sune urat) aici pe forum, sau pe site-ul personal?
PS: chilotzii aia albastri in care apari mai mereu cred ca nu-s aceiasi, nu?
Acum, daca tot mi-am atras "antipatia" ta, sunt curios si ce parere are Gilu despre profilul tau, despre evolutia ta, despre site-ul tau? poate a trecut cu vederea, zic si eu.
Nu-i interzis sa ai site, dar e oarecum sa "tragi" clienti de pe forum, prezentandu-le o evolutie "suspecta" si niste exagerari(ca sa nu zic altfel). Aceiasi clienti care ar putea cumpara de pe https://www.megaproteine.ro/produse-noi/
dar stai....tu le vei spune si pe ce sa dea sau nu banii incepatorilor! cam nasol pentru clienti! Iar in afaceri stii cum e, fiecare client conteaza!
Oare Gilu o sa stearga si acest profil la fel ca pe celalalt in care baiatul din Anglia isi facea doar reclama? sau poate o sa imi dea mie avertisment ca sunt prea acid dar totodata cu spirit bun de observatie si deductii pertinente?
Editat de crististrong pe 22 oct 2017 22:30
|
sus |
|
crististrong
|
Re: Jurnal ectomorf incepator
scris pe 26 oct 2017 22:48 de crististrong
Din fericire, sunt incepator. Si asta inseamna ca o mare parte din cele 20-25 de kg pe care trebuie sa le pun pe mine vor fi din 'noob gains'. Deci ma astept ca totul sa dureze cateva luni, maxim jumatate de an.
Uite ca fraza asta imi scapase! ce bine "le-ai nimerit" - si chiar s-a potrivit! de parca stiai exact de la inceput cat o sa dureze. Eu am si o parere in privinta asta(cum de ai nimerit-o tu asa de bine), dar o sa o spun cu alta ocazie impreuna cu multe altele.
Edit: ultima logare(a ta): 24oct2017, la 2 zile dupa ce am postat eu. De ce nu ai scris nimic?
Editat de crististrong pe 26 oct 2017 22:55
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Dupa 1 an de antrenament
scris pe 5 mar 2018 14:11 de Ectoboss
Pe 4 Martie 2018 s-a implinit un an de cand am inceput antrenamentul si acest jurnal. Ce repede trece timpul cand faci gainzz.
In Octombrie anul trecut am zis ca voi posta un mic raport lunar, insa m-am ocupat cu altele si nu mi-am mai facut timp pentru asta. Insa am continuat serios cu antrenamentul si trebuie sa va povestesc ce tampenii am facut.
Ok. Cand am postat ultima oara incepusem programul The Bridge v1.0 (intre timp a aparut si o varianta reviziuita, v2.0), un program facut special ca sa mearga perfect dupa Starting Strength. La sfarsitul celor 8 saptamani crescusem putin in forta dar, in principal, am scazut durata pauzelor de la 6-8 minute pana la 4-5 min, ceea ce este un castig semnificativ. In ultima saptamana a programului am testat greutatile:
Genuflexiuni (cu centura): 1 rep x 165kg @RPE 8.5 (adica as mai fi putut sa fac, cred eu, cel putin inca o repetare cu greutatea aia, cu tehnica buna, poate chiar doua repetari).
Impins la banca (cu pauza pe piept): 1 rep x 90kg @RPE 8 (as fi putut sa fac sigur inca 2 repetari cu greutatea aia)
Impins deasupra capului: 1 rep x 70kg @RPE 9 (as fi putut sa fac sigur inca 1 repetare)
Indreptari (cu centura): 1 rep x 180kg @ RPE 10 (efort maxim). A fost rupere, mi-au tremurat genunchii si incetinisem super mult in partea superioara a ridicarii. Eu tinteam catre RPE 8, ca si la celelalte teste, dar am supraestimat greutatea.
Primul meu 'CUT'.
In saptamana a 4-a din The Bridge a trebuit sa ma intorc in tara pentru 10 zile. Baiat constiincios fiind, mi-am platit cate o sesiune la sala si nu am lipsit de la nici un antrenament insa am fost grav in deficit caloric si nu am putut controla deloc macronutrientii. Ma oftic ca nu mi-am cumparat o punga de whey ca sa acopar proteinele macar. In fine.
Dupa ce m-am intors acasa, am avut geniala idee de a face un CUT. Am zis ca daca tot am fost in deficit o saptamana, sa continui asa o vreme si sa pierd si eu putina grasime (aveam vreo 89.5kg si 23% bf).
Am inceput prin a reduce din carbohidrati pana am creat un deficit caloric de 10% (400kcal in cazul meu), aprox 500C, 100F, 200P, 3700kcal, si am asteptat vreo 2 saptamani sa vad ce se intampla.
Dupa doua saptamani, pierdusem 0.5kg, dar procentajul de grasime a ramas la fel - 23%. Ceea ce inseamna ca la fiecare 2g de grasime pierdeam 8g de altceva.
Am crezut ca nu am scazut suficient carbohidratii, asa ca i-am mai redus inca odata pana la aprox. 400C, 100F, 200P, 3300kcal (deficit de 20%). A trecut o saptamana asa si n-am simtit nici o diferenta.
Apoi m-am gandit ca poate nu mananc suficiente proteine (se stie ca organismul are nevoie de mai multe proteine cand se afla in deficit caloric pentru a pastra masa musculara decat are nevoie atunci cand se afla in surplus sau la nivel de mentinere). Asa ca am crescut proteinele si am scazut din nou carbohidratii pana la aprox 300C, 100F, 250P, 3100kcal.
Astfel, dupa o luna de cutting. Pierdusem 1.5kg si aveam tot in jur de 23% grasime. c**** . Si in plus, atunci am inceput sa pierd si din forta.
Nu mi-a placut asta, bineinteles, asa ca am facut din nou schimbari la dieta. M-am gandit ca deficitul e prea mare asa ca am ajustat la: 350C,115F, 250P, 3400kcal. Si,de frica sa nu fac greseala incepatorului tipic care nu are 'rabdare', am zis sa astept ceva mai mult ca dieta sa 'isi faca efectul'. M-am gandit ca poate nu inregistreaza cantarul cum trebuie. Defectiune subita.
Am mai asteptat cu dieta asta inca 6 saptamani. SASE. Timp in care am mai pierdut 1.5kg si TOT la 23% grasime corporala eram.
Disperat si frustrat fiind deja in momentul ala, am mai facut o ultima ajustare: 250C, 110F, 275P, aprox 3000 kcal cu care am tinut-o asa inca 2 saptamani.
Astfel ca, dupa 12 saptamani de 'cutting', reusisem performanta urmatoare:
89.6kg -> 86.1kg
23% bf - > 22.5%
20kg mai putin pe bara la indreptari
15kg mai putin pe bara la genuflexiuni
10kg mai putin pe bara la impins din culcat.
Epic. Fail.
In momentul ala mi-am bagat picioarele si m-am hotarat sa urc inapoi la 90kg, pentru ca la 90kg ma simt ca un boss. Dar asta insemna 4kg de pus pe mine in conditiile in care aveam deja 22.5% grasime, si parca nu voiam sa ajung la 90kg si 25%. Solutia? Lean bulk.
Sigur, urma doar sa recastig masa musculara pierduta, ceea ce ar fi trebuit sa fie usor. Dar oricum nu am vrut sa ma risc.
M-am documentat cu privire la lean-bulking si am descoperit un nou mod de a proportiona macronutrientii, de la un baiat pe nume Michael Matthews. Conform recomandarilor lui Matthews, si avand in vedere greutatea mea corporala, am setat macronutrientii in felul urmator pentru lean bulk la 4000kcal.
575C, 95F, 225P,
Dar pentru ca efectiv uitasem cum sa mananc 4000kcal pe zi, am urcat inapoi de la 3000 la 4000 treptat, in decursul a 2 saptamani. Ceea ce inseamna ca am mai fost, practic, in deficit caloric inca 2 saptamani in plus fata de cele 12 de dinainte. Diferenta, de data asta, a fost la macronutrienti:
Spre exemplu, prima 'treapta', a aratat asa:
560 C, 56 F, 205 P, 3550 kcal.
Observati ca grasimile sunt la jumatate fata de cat mancam inainte. Urmatoarea treapta a fost:
560 C, 75 F, 210 P, 3755 kcal.
In astea 2 saptamani, cat am parcurs cele doua trepte fiind inca in deficit caloric dar cu grasimile din dieta la minim, am reusit sa pierd 2% grasime corporala.
In 2 saptamani am pierdut 2% bf, de 4 ori mai mult decat pierdusem in cele 12 saptamani de dinainte. WTF.
Cat timp nu m-am atins de grasime, a fost fail. Cand le-am redus la jumate, si chiar am crescut carbs ca sa mentin acelasi deficit, am inceput sa pierd peste 0.1% bf pe zi.
Inca nu m-am lamurit exact de ce s-a intamplat asta. Poate ca sunt genetic mai sensibil la grasimi decat la carbohidrati. Sau poate ca folosesc mai eficient carbohidratii avand in vedere ca ma antrenez pentru forta. Sau poate e altceva la mijloc. Daca stie cineva care e treaba, va rog sa ma luminati si pe mine.
Ma intreb daca nu cumva as fi putut sa acumulez mai putina grasime cat am facut bulkingul meu epic pe Starting Strength daca as fi mancat mai putine grasimi si mai multi carbs. Sa zicem: 600C, 125F, 260P, 4500kcal in loc de 350C, 240F, 260P, 4500kcal. Hmmm.
Data viitoare cand fac cutting, clar voi incerca din nou abordarea asta cu high protein, low fat, high carb.
In final, dupa 14 saptamani de deficit caloric:
89.6kg -> 85.4kg
23% bf -> 20.5% bf
20kg mai putin pe bara la indreptari
25kg mai putin pe bara la genuflexiuni
14kg mai putin pe bara la impins din culcat
De atunci au mai trecut 6 saptamani, iar zilele astea am in jur de 88kg si in jur de 21% BF. De o saptamana am inceput un program clasic de powerlifting/forta pentru ca, inainte de toate, imi vreau forta inapoi. Si nu ma las pana nu am bara de 180kg in spinare.
Programul este de tip 'Heavy Light Medium', 3 zile pe saptamana, cu un pic de cardio o data pe saptamana sau de doua ori. 'Peste program' mi-am mai adaugat eu niste niste exercitii pentru brate. Intre 9 si 15 seturi pe saptamana pentru biceps si tot la fel pentru triceps, la care lucrez cu 8-15 reps. De obicei le fac la sfarsitul fiecarui antrenament. Mai fac si tractiuni in zilele cu cardio. Exercitiile sunt cele de baza: genuflexiuni, indreptari, impins din culcat, impins deasupra capului, ramat Pendlay, plus variatii ale acelorasi exercitii.
Dupa ce ajung inapoi la 90kg ma voi concentra pe forta cateva luni. Apoi, spre jumatatea anului, voi mai incerca inca o perioada de cutting, 1 luna de zile maxim de data asta, in care voi incerca strategia de mai sus, si sper sa scap de approx 3% bf. Apoi urc inapoi la 90kg in tot in stil lean bulk. Apoi iar mini-cut 3%, si tot asa pana cand voi fi ajunge la 90kg si 12-15%.
Per total, in prima jumate a anului am avut un epic win, iar apoi un epic fail. E bine, am invatat o gramada de chestii din ambele situatii.
Mai am multe observatii de facut, dar e suficient pentru postul asta. Revin in curand.
Poze de acum 1 an.
http://goo.gl/ZpcCKj
http://goo.gl/4H9aQJ
Poze din weekendul asta, dupa 1 an de antrenament.
http://goo.gl/xEq2oD
http://goo.gl/HGZBTq
Apropo, pozele astea, si toate cele pe care le-ati vazut in rapoarte pana acum, sunt facute dimineata, la rece, pe stomacul gol, deshidratat.
Poza de Vineri, de la sala, pompat, hidratat si incordat. La sanchi.
http://goo.gl/bxsbhs
Cristi Strong, de tine ma ocup weekendul viitor.
Cu forta,
Editat de Ectoboss pe 5 mar 2018 14:22
|
sus |
|
crististrong
|
Re: Dupa 1 an de antrenament
scris pe 10 mar 2018 19:04 de crististrong
Cristi Strong, de tine ma ocup weekendul viitor.
Ce-i cu replica asta amenintatoare? Crezi ca o sa stau stresat pana saptamana viitoare gandindu-ma la ce vei scrie tu? Stai linistit, aici suntem noi intre noi, cativa useri ramasi, nu "te vede", nu "te stie", nu "te cunoaste" nimeni. Forumurile in general sunt demult duse, a trecut vremea lor. Asa ca replica ta va fi "in vant", va fi "degeaba", va fi aproape ca o frustrare de-a ta!
Eu ce am avut de spus am spus. Si am "lucrat" cu "materialul clientului" cum s-ar zice adica ceea ce ai scris tu. Daca erai baiat de baiat si aveai argumente beton nu asteptai jumate' de an sa se limpezeasca apele si apoi sa raspunzi. Tu crezi ca eu nu am vazut ce ai facut tu? Te-am "urmarit", ai intrat pe forum aproape saptamanal din noiembrie dar nu ai scris nimic. Daca aveai ceva de spus atunci, de ce nu ai spus?(era vorba de 10minute nu mai mult). Ai stat in modul stealth 6luni timp in care ai urmarit atent forumul si la urma ai iesit cand s-a terminat "razboiul" sa imi dai mie marea replica. Pastreaz-o pentru tine ca nu ma intereseaza! Banuiesc ca in acest timp ti-ai imaginat cum ar fi sa imi dai si vreo 2 pumni in gura!
Site-ul personal de ce l-ai dezactivat la scurt timp? Iti era rusine cu el? era prea evident ca aveam dreptate? sau ca sa ma contrazici acum la jumate de an, cand el nu mai exista si nici cele scrise de tine acolo?
Din punctul meu de vedere, replica ta nici nu ma mai intereseaza acum la jumatate de an, de fapt nici macar nu o sa o citesc. Cum ti-am zis, daca erai baietas, scriai atunci, iti faceai tu timp, e imposibil sa nu fi avut 10minute intr-o duminica. Si chiar te-as fi apreciat!
E evident ce ai vrut sa faci si care e interesul tau(in continuare ). Doar ca aici nu e canal de youtube, nu e vreo sala cu potential de clienti din Uk, nici FB(ai mai multe sanse acolo). Nu ai cum sa ma contrazici nici macar acum cand ti-ai sters site-ul. Drept urmare nu ma intereseaza ce ai de spus acum dupa jumate' de an.
Si mai cred ca mai sunt chestii pe care nu le spui acum, planuri si proiecte de ale tale de viitor la care acum deja lucrezi sau sunt finalizate, dar care abia peste o vreme o sa le dezvalui ca sa pari "boss" atunci. Eu personal nu cred ca pozele din prima jumatate de an au fost facute la datele calendaristice respective, plus ca e ciudat tare de tot ca ai aparut in toate, saptamana de saptamana cu o pereche de chiloti identica. WTF? chiar nu ai gasit chiloti de culori diferite?
Am vazut destui ca tine, de astia care "se dau loviti si spun ca le merge nasol" si ei defapt au "as-ul" pregatit in joben. Ca tocilarii aia din scoala care ii intrebai daca au invatat, ei "nuuuuu" si la lucrarea de control 10 frate. Spanac! Puteai sa fii si tu baietas de la bun inceput! sa spui care e scopul tau, ce planuri ai, sa prezinti treaba in mod corect. Eu chiar nu inteleg, esti fost luptator(ei de obicei au si caracter si coloana vertebrala), de ce nu iti asumi ceea ce faci? ti-e frica sau cum? chiar trebuie sa stai "ascuns dupa perdele" ca pensionarii aia care te urmaresc de la geam?
Editat de crististrong pe 10 mar 2018 21:14
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Raspuns 2
scris pe 14 mar 2018 19:03 de Ectoboss
**CONTINUARE :
Inteleg ca nu esti impresionat de aspect, dar tine cont de faptul ca un slabanog, piele si os, cum am inceput eu, are mult sub greutatea normala. Eu eram atat de slab incat mi-au trebuit 15kg de greutate corporala ca sa arat cat de cat normal. Si eu nici macar nu sunt cel mai rau exemplar de ectomorf. Unii mai inalti ca mine vor avea nevoie de 25 de kg greutate corporala in plus doar ca sa arate ‘normal’.
scris pe 21 mai 2017
Dupa cum am spus, e clar progresul, esti alt om acum.
Insa despre altceva as vrea sa vorbesc. Vezi expresiile ingrosate. "Slabanog", "piele si os"....nu as zice ca erai slabanog, 67kg la 1.78 e chiar decent spre deosebire de altii care au 55-60kg la 1.80m. Eu am inceput la 68kg si 1.80+ si nu ma consideram deloc slab. Mai sunt care au 1.90m si 60kg, aia cum sunt?
Dupa cum am zis, nu eram cel mai extrem exemplar de slabanog, dar asta nu inseamna ca nu fac parte din categoria aia. E ca si cum ai zice ca daca nu ai ciocanul de 25cm nu esti barbat. Eu zic ca ar trebui sa se faca o comisie oficiala care sa decida cine are voie sa foloseasca expresiile 'slananog' sau 'piele si os' in functie de BMI. Sa trebuiasca sa iti iei intai licenta ca poti folosesti expresiile astea legal...
'Ectomorf' ? nu as fi de acord nici cu asta, e cel putin discutabil. Unii spun ca tipurile somatice nici macar nu exista cu adevarat. Daca erai ectomorf garantat nu puneai pe tine 20kg in 6 luni, era imposibil.
Vezi ca te cam contrazici. Intai zici ca e posibil sa nu existe ectomorfi, dar, in cazul in care exista, ATUNCI E SIGUR ca nu pot sa puna 20kg in 6 luni? Ce logica e asta? Si ce dovezi ai tu ca nu poti sa pui 20kg in 6 luni? Eu am pus 20kg in 5 luni, lol. Ai stat tu, sau voi toti astia care sunteti de aceeasi parere, cu ectomorful de mana, sa ii bagi personal in gura IN FIECARE ZI 3000, 4000,5000, 6000 de calorii, oricat este necesar ca sa fie in surplus caloric, si ai mers tu cu el la antrenamente in fiecare saptamana, ca sa te asiguri ca se antreneaza eficient, si nu a crescut in greutate? Nu. N-ai fost.
Vreau sa vad dovezi stiintifice. Pana atunci, ciocul mic despre ectomorfi.
Nici macar 'incepator' 100% in ale sportului nu as putea sa te numesc devreme ce ai facut sport inainte de sala(urmarind 8ani acest forum) si mii de flotari asa cum ai spus pe undeva. Miile alea de flotari si alte exercitii(+scheletul si incheieturile intarite), cel putin, dar cel putin te-au "calit". Asa ca progresul tau in forta nu trebuie sa te surprinda.
Deci tu vrei sa zici ca, cu cat esti mai calit, cu atat castigi mai repede in forta, greutate si masa musculara?
Cu cat esti mai avansat din punctul de vedere al fortei si al masei musculare, cu atat evoluezi mai incet - sunt sigur ca stii asta de la prietenii tai culturisti. Iar deoarece corpul nu se poate 'cali' decat daca este supus unui stres suficient dupa care se adapteaza (antrenament de sala, sport sau munca fizica), atunci asta inseamna ca cu cat esti mai 'calit' cu atat esti de fapt mai antrenat, deci cu atat progresezi mai incet. Deci a fi 'calit' nu iti ofera nici un avantaj, ci din contra.
Cu cat esti mai neantrenat si mai slab, cu atat progresezi mai repede, iar cu cat esti mai calit, cu atat progresezi mai incet.
n ultimele saptamani am tot facut schimbari in dieta, incercand sa scad cantitatea de grasimi pana la aprox. 100g pe zi, si sa cresc carbohidratii pana pe la 550g pe zi.
scris pe 21 mai 2017
De ce ai vrea sa cresti la 550g carb pe zi? Nu crezi ca e cam mult? si inainte erau multi(combinat cu surplusul caloric exagerat) dar acum e exagerat.
Marius Chera a spus ca mananca 500-800g de carb zilnic, dar cei ca el se antreneaza zilnic, uneori de 2x/zi plus cardio cate 40-60minute. Deci la ei mare parte din carbohidrati devin glicogen si se ard nu se depund sub forma de strat adipos.
E amuzant, mai folosesc din cand in cand la misto cate un calculator de calorii online. Si cand il setez pentru bulking, cifra aia e adeseori cu 1000kcal mai putin decat imi trebuie mie pentru bulking. Eu fac cutting agresiv la niveluri calorice la care altii mult mai mari si mai avansati ca mine fac dirty bulking. Asta inseamna sa fii ectomorf. #EctoLife.
Carbohidratii care nu sunt transformati in glicogen nu se depun ineaparat sub forma de strat adipos, atat timp cat surplusul nu este excesiv. Corpul utlizeaza carbohidrati ca energie in fiecare moment. Asta pentru ca ei sunt sursa principala de energie a corpului.
Mie imi trebuie in momentul de fata in jur de 3900kcal/zi ca sa imi mentin greutatea.
Din ce sa imi iau aceste calorii?
1. Proteine. 2g proteine pe kilogram approx. Se stie. Asta inseamna 200-220g proteine pe zi. Asta inseamna vreo 800kcal.
2. Grasimi. Nu exista nici un motiv teoretic pentru care sa mananc cu mult mai multe grasimi decat minimul necesar, pentru ca grasimea, dupa ce am mancat minimul necesar (plus un pic mai mult ca marja de eroare) nu ma ajuta la nimic. Pentru mine asta inseamna vreo 50-70g adica vreo 450 -650kcal
Asta inseamna sa zicem 1500kcal. Mai am inca 2500kcal de acoperit
3. Carbohidrati. Restul de calorii din carbohidrati. Pentru glicogen si energie la antrenamente, pentru fibre si digestie, pentru ca faciliteaza absorbtia proteinelor, pentru energie in timpul zilei, etc. Asta ar insemna peste 600g de carbs pe zi. Dar, bineinteles, devine incomod sa mananc atati carbohidrati in fiecare zi, asa ca imi permit sa ii scad pe la 500-550g si sa inlocuiesc diferenta cu grasimi. Daca nu as fi avut necesarul caloric atat de mare, as fi putut lejer sa mananc 300+ carbs pe zi cu grasimile la minim.
Observi ca abia am ajuns la nivelul de mentinere, unde nu pot depune strat adipos pentru ca nu exista surplus. Asa ca e irelevant cati carbohidrati ii trebuie lui Marius Chera.
Reteta:
250ml lapte
100g iaurt
50-75g de fulgi de ovaz
20g miere
30 de secunde in blender
Bang.
scris pe 5 aug 2017
Deci in viziunea ta astia sunt carbohidrati de calitate, sau nu am inteles eu bine? Daca vrei sa faci o treaba consumi doar orez brun si cartofi copti +diverse legume. Am vazut de la inceput ca tu socotesti carbohidratii din lapte dar nu am spus nimic. Daca ar auzi faza asta niste baieti pe care ii cunosc eu si care concureaza la concursuri de culturism ar rade si cu **** Lactoza e carb. ce-i drept, dar nu o poti pune la socoteala, conteaza la numarul zilnic de calorii si cam atat. Lactoza e precum zaharul, e inutil.
Si daca iei shake-ul asta dupa o masa cu orez brun/cartofi dulci + carne + legume ? Ce are?
Ce este un carbohidrat de calitate? Explica-ne si noua.
Sunt din surse naturale, vin cu o gramada de alti nutrienti (fibre, potasiu, calciu magneziu). Care e problema?
Daca astia sunt carbohidrati naspa, atunci de 'weight gainer' ce mai zici? Ca alternativa la weight gainer, shake-ul meu e fucking ambrozie. Mancarea zeilor.
Nu conteaza din ce vine zaharul din lapte. Zaharul este un carbohidrat simplu. Nu e inutil. Are valoare energetica deci poate fi folosit pentru energie. Deci trebuie numarat.
5g zahar pe 100ml lapte x 30 (3L lapte cat obisnuiam sa beau la un moment dat) inseamna 150g de carbs care sunt 600 kcal. Cum sa nu numar?
Esti optimist rau de tot
Nu spun ca e imposibil, doar ca nu iei in considerare un aspect(pe care nu ai de unde sa il stii inca): progresia liniara va disparea incet incet, exista o limita fizica genetica, o sa vezi tu. Eu nu am reusit ce vrei tu in 6-7ani dar mai stii...poate trebuia sa ma dopez serios.
5x200 la indpretari
Apropo, ca am uitat as vrea sa vad(daca ai timp si chef) sa filmezi cum faci genuflexiuni cu 145, nu ca nu te cred dar vreau sa vad cum le executi.
Deci tu ai facut absolut totul perfect. Te-ai antrenat perfect si ai mancat perfect timp de 6-7 ani si nu ai reusit, astfel incat singurul lucru care mai era de facut era sa te dopezi? Ma indoiesc grav. Poate ar fi trebuit sa o lasi mai moale cu bratele si sa faci mai multe genuflexiuni si indreptari. Nah, nu le poti avea pe toate...
Dar, da, ai dreptate. A fost un obiectiv ridicol. Dar daca nu imi pun scopuri inalte, atunci nu simt nevoia sa muncesc. Asa ca pentru mine functioneaza.
O sa fac un video pentru toata lumea cand ajung la 180kg la genuflexiuni respectiv 200kg la indreptari desi probabil vor fi 1rep, nu 5 reps
Editat de Ectoboss pe 14 mar 2018 19:15
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Raspuns 3
scris pe 14 mar 2018 19:35 de Ectoboss
Da....am ajuns sa scriu mai mult decat tine, culmea nu la jurnalul meu 'prafuit' ci aici la tine.
Sa stii ca sunt dezamagit! Eu chiar credeam in tine! Pareai a fi un model de urmat prin ambitie si progresul realizat. Abia acum am observat site-ul tau personal http://ectomorfboss.ro/despre/
Mi-am dat eu seama ca e ceva ce nu se leaga aici. Si "incepator" si ectomorf si progres bun in forta si greutate corporala. Abia acum inteleg unde "bati" tu si care e scopul jurnalului tau. Explicatia e site-ul personal. Ceva pare "putred" in toata treaba asta dar nu stiu inca ce.
Eu zic sa analizam putin ce scrii tu pe site-ul ectomorfboss.ro si poate intelegem.
In primul rand domeniul 'ectomorfboss.ro' a fost creat pe 10ianuarie 2016, tu te-ai inscris pe forum pe 12 ianuarie 2016. Ciudat, nu? deja se prefigura un scop, ca si cum ai fi stiut ce pasi urmeaza sa faci.
Da, normal ca a fost planificat totul. Ce crezi, ca m-am trezit intr-o dimineata si m-am c**** un ditamai jurnalul cu masuratori, dieta numarata la fiecare macronutrient si poze pe trepied? A durat aproape 1 an ca sa pregatesc totul. A fost scopul meu sa postez cel mai detaliat jurnal de pe forumul asta, si sa fac cea mai hardcore transformare dintre toti ectomorfii care au postat vreodata pe forumul asta. De ce? Ca sa ramana dovada, pentru slabanogii din viitor, ca se poate. Si sper din tot sufletul ca in curand vor aparea altii care o vor face si mai bine ca mine. Slabanogii de ce sa nu fie bosi?
Pe site-ul tau scrie ca vrei sa ii ajuti pe ectomorfi, slabanogi si incepatori. Pai tu tu erai tot incepator, sau cum? sau doar voiai sa pari incepator.
Apoi scrii ca la 17 ani ai intrat prima data intr-o sala, dupa 3 luni te-ai lasat apoi in facultate ai mai facut 4 luni in care ai pus 3kg dupa care te-ai apucat de Muay Thai ca sa devii o arma letala la categoria semi-mijlocie. Pai scuza-ma dar numai incepator nu esti! Am avut dreptate eu cand am spus mai sus ca ai musculatura si oasele calite.
Ti-am explicat mai sus care e treaba 'oasele calite'. Si nici macar nu am luat in considerare inca principiul specificitati. Poate cu alta ocazie.
Mai scrii ca nu ai creat site-ul pentru bani si faima...pe bune? dar pentru ce? pentru ca esti tu bun la suflet(pe banii tai) si vrei sa ajuti pe altii gratis? Si cum de esti tu acel 'prieten experimentat' ca parca erai 'incepator' pe aici!
Da, pentru ca sunt baiat bun. Daca nu eram baiat bun nu mi-as fi petrecut diminetile timp de juma de an facandu-mi poze in chiloti si Sambetele luand masuratori si editand un raport pe care sa il citeasca 10 oameni care probabil nici nu sunt incepatori.
Jurnalul asta am vrut sa il fac ca sa pot sa zic macar ca am lasat o chestie in urma si nu am pierdut complet timpul. Pentru ca desi stiam cum se face treaba cu antrenamentul si mancatul, nu stiam daca nu cumva ma voi plictisi dupa cateva luni si voi renunta. Jurnalul asta e aici pentru cei care citesc acum precum si pentru cei care vor citi in 2028. Si e gratis pentru toata lumea. N-ai cum sa contesti asta.
N-am zis ca eu sunt prietenul experimentat. Ai scos cuvintele din fraza. Am zis ca majoritatea incepatorilor nu au acel prieten experimentat ca sa ii ajute la inceput. Ceea ce e adevart. De-aia ii gasesti pe forum.
Si chiar eram incepator, in ceea ce priveste dezvoltarea mea musculara, asa cum iti voi dovedi, desi la capitolul cunostiinte stateam ceva mai bine.
Mai departe, spui ca ai creat un sistem care te ajuta sa cresti rapid in masa si forta cu rezultate in cateva saptamani. Pai parca ziceai ceva de o carte dupa care te ghidezi, acum e vorba de sistemul tau?
Daca te-ai fi abonat la newsletter, ai fi aflat ca pe partea de antrenament ti-as fi recomandat sa faci Starting Strength, iar sistemul meu era pe partea de nutritie si bucatarie, adica exact ce lipsteste din acea carte. Dar nu ai facut-o. Probabil ti-a fost frica de ce urma sa gasesti. Iar sistemul de mancare l-am creat eu personal, in acel an de planificare. Vorba aia, necesitatea e mama inventiei.
Spui ca le vei arata incepatorilor cum sa puna natural si cat mai rapid 20-25kg de MASA MUSCULARA. Pai nici tu nu prea ai reausit asta, ai reusit doar 10kg de muschi (dupa estimarile cantarului tau deosebit), cum ii faci pe altii sa creada ca e posibil?
Nu am promis nimanui ca e posibil in juma de an. Poate ai inteles tu gresit. Sau poate ai confundat obiectivul meu personal aici din jurnal, cu promisiunea de pe site. Bineinteles ca viteza variaza de la persoana la persoana, dar aproape oricine poate pune 20-25kg de masa musculara eventual. Pe site m-am referit la ritm, nu la vreo perioada exacta.
Apoi scrii ca incepatorii vor creste asa de repede in masa incat lumea va crede ca sunt pe steroizi si in cateva luni vor avea forta mai mare decat altii care fac de ani de zile! ei pe bune! asta e prea de tot! Daca tu ai avut o evolutie in forta si masa 'suspecta' as putea zice acum, nu inseamna ca si altii vor avea! fiecare corp e diferit! cum sa afirmi asa ceva???
Cu certitudine absoluta.
Daca bagi un incepator pe programe de forta cu multa mancare timp de 6 luni, si apoi compari cu un incepator similar care a facut programe de culturism timp de 6 luni si s-a 'concentrat pe calitate' la mancare (peste 90% din incepatori), diferenta in forta este ca de la cer la pamant.
Si am zis ca vor avea forta mai mare decat altii care 'merg la sala' de ani de zile. Doar pentru ca cineva 'merge la sala' nu inseamna ca face ceva util. Iar apoi majoritatea oamenilor care merg la sala de ani de zile nu se antreneaza pentru forta, ci fac culturism unde forta e un aspect secundar, daca nu tertiar. Unii n-au facut un set sub 8 repetari in viata lor desi o ard pe la sala de ani de zile.
Iar eu in 5 luni faceam genuflexiuni cu o greutate mai mare decat majoritatea antrenorilor personali de la sala unde merg. Cand ii vad ca flutura kettlebell-uri toata ziua, nici nu ma mir.
Fiecare corp e diferit, dar nu atat de diferit incat sa nu creasca barbaric in forta atunci cand programul este optim si mancarea este pe masa si din belsug in fiecare zi. Mai ales cand esti incepator. Mergi pe forumul Starting Strength, daca iti trebuie exemple, si ai sa vezi ca oamenii aia, incepand de la adolescenti pana la oameni mai in varsta ca tine, dupa cateva luni de antrenament, misca greutati pe care nu le vezi prea des cand mergi pe la sala. Sau poate ca la tine la sala toata lumea face cu 140kg+ la genu si 160kg+ la indreptari...
Realitatea este ca majoritatea celor care merg la sala nu sunt foarte puternici, relativ la ce este posibil. Si asta nu din cauza platoului lor genetic, ci din cauza ca nu se antreneaza pentru forta cu adevarat astfel incat sa se apropie macar de plafonul lor genetic. Iar din cauza asta, standardul e foarte jos. Si deci promisiunea mea era complet plauzibila.
Si ca ii vei invata sa manance peste 3500cal. sanatoase zilnic. Pe bune? carbohidrati din lapte, sticksuri, miere de albine, pizza, burger, tarta cu fructe si fulgi de ovaz de 3 ori pe zi?
Intrebarea e: unde exagerezi(ca sa nu spun altfel, sa sune urat) aici pe forum, sau pe site-ul personal?
Lapte, sticksuri, miere de albine, pizza, burger, tarta cu fructe, fulgi de ovaz, etc isi au locul in dieta in anumite momente strategice. N-am zis ca sunt titulari permanenti. In plus tine si de alegerea personala. N-am pretins ca asta e singura metoda. Faci tu prea multe presupuneri.
cum, daca tot mi-am atras 'antipatia' ta, sunt curios si ce parere are Gilu despre profilul tau, despre evolutia ta, despre site-ul tau? poate a trecut cu vederea, zic si eu.
Nu-i interzis sa ai site, dar e oarecum sa 'tragi' clienti de pe forum, prezentandu-le o evolutie "suspecta" si niste exagerari(ca sa nu zic altfel). Aceiasi clienti care ar putea cumpara de pe https://www.megaproteine.ro/produse-noi/
dar stai....tu le vei spune si pe ce sa dea sau nu banii incepatorilor! cam nasol pentru clienti! Iar in afaceri stii cum e, fiecare client conteaza!
Cum mai exact am 'tras' clienti de pe forum? Nu am batut apropo-uri, nu mi-am pus link sub fiecare post si nici in rapoarte. In stilul asta, ar inseamna ca toti cei care posteaza aici pot fi suspectati ca isi trag clienti, inclusiv tu, cu cele 1000 de postari ale tale.
Oare Gilu o sa stearga si acest profil la fel ca pe celalalt in care baiatul din Anglia isi facea doar reclama? sau poate o sa imi dea mie avertisment ca sunt prea acid dar totodata cu spirit bun de observatie si deductii pertinente?
L-am vazut si eu pe baiatul ala din Anglia, si esti chiar nesimtit sa sugerezi ca postarile mele se aseamana in vreun fel cu ce posta el. Te rog frumos.
Editat de Ectoboss pe 14 mar 2018 19:38
|
sus |
|
Ectoboss
Senior member 55 mesaje
|
Raspuns 4
scris pe 14 mar 2018 19:51 de Ectoboss
Ce-i cu replica asta amenintatoare? Crezi ca o sa stau stresat pana saptamana viitoare gandindu-ma la ce vei scrie tu? Stai linistit, aici suntem noi intre noi, cativa useri ramasi, nu "te vede", nu "te stie", nu "te cunoaste" nimeni. Forumurile in general sunt demult duse, a trecut vremea lor. Asa ca replica ta va fi "in vant", va fi "degeaba", va fi aproape ca o frustrare de-a ta!
Iarta-ma ca raspund acuzatiilor.
Eu ce am avut de spus am spus. Si am "lucrat" cu "materialul clientului" cum s-ar zice adica ceea ce ai scris tu. Daca erai baiat de baiat si aveai argumente beton nu asteptai jumate' de an sa se limpezeasca apele si apoi sa raspunzi.
Foarte dramatic. A intrebat politia de mine?
Tu crezi ca eu nu am vazut ce ai facut tu? Te-am "urmarit", ai intrat pe forum aproape saptamanal din noiembrie dar nu ai scris nimic. Daca aveai ceva de spus atunci, de ce nu ai spus?(era vorba de 10minute nu mai mult).
Doar pentru ca am intrat pe forum din cand in cand 2 minute de pe telefon cat stateam pe toaleta la munca nu inseamna ca am avut timp sa si scriu. Si, ce, nu iti mai place suspansul?
Ai stat in modul stealth 6luni timp in care ai urmarit atent forumul si la urma ai iesit cand s-a terminat "razboiul" sa imi dai mie marea replica. Pastreaz-o pentru tine ca nu ma intereseaza! Banuiesc ca in acest timp ti-ai imaginat cum ar fi sa imi dai si vreo 2 pumni in gura!
Ce razboi visezi fratele meu? Si vad ca tu esti cel cu fanteziile. Iti place sa iti imaginezi cum mi-am imaginat eu ca te bat. Lol. Razboiul e in mintea ta. Mai bine scrii niste romane thriller, ca vad ca esti talentat la asta.
Site-ul personal de ce l-ai dezactivat la scurt timp? Iti era rusine cu el? era prea evident ca aveam dreptate? sau ca sa ma contrazici acum la jumate de an, cand el nu mai exista si nici cele scrise de tine acolo?
L-am dezactivat pentru ca, intre timp, m-am hotarat sa fac altul. Si l-am lasat online inca o luna dupa ce ai postat tu, ca oricine era interesat sa poata sa se uite. Nu mi-a fost rusine deloc.
Din punctul meu de vedere, replica ta nici nu ma mai intereseaza acum la jumatate de an, de fapt nici macar nu o sa o citesc. Cum ti-am zis, daca erai baietas, scriai atunci, iti faceai tu timp, e imposibil sa nu fi avut 10minute intr-o duminica. Si chiar te-as fi apreciat!
Sa iti zic sincer de ce nu ti-am raspuns? A fost o combinatie de sila, din cauza tuturor aberatiilor pe care le-ai zis, si lipsa de timp.
E evident ce ai vrut sa faci si care e interesul tau(in continuare ). Doar ca aici nu e canal de youtube, nu e vreo sala cu potential de clienti din Uk, nici FB(ai mai multe sanse acolo). Nu ai cum sa ma contrazici nici macar acum cand ti-ai sters site-ul. Drept urmare nu ma intereseaza ce ai de spus acum dupa jumate' de an.
Si mai cred ca mai sunt chestii pe care nu le spui acum, planuri si proiecte de ale tale de viitor la care acum deja lucrezi sau sunt finalizate, dar care abia peste o vreme o sa le dezvalui ca sa pari "boss" atunci.
Eu personal nu cred ca pozele din prima jumatate de an au fost facute la datele calendaristice respective, plus ca e ciudat tare de tot ca ai aparut in toate, saptamana de saptamana cu o pereche de chiloti identica. WTF? chiar nu ai gasit chiloti de culori diferite?
Am vazut destui ca tine, de astia care "se dau loviti si spun ca le merge nasol" si ei defapt au "as-ul" pregatit in joben. Ca tocilarii aia din scoala care ii intrebai daca au invatat, ei "nuuuuu" si la lucrarea de control 10 frate. Spanac! Puteai sa fii si tu baietas de la bun inceput! sa spui care e scopul tau, ce planuri ai, sa prezinti treaba in mod corect. Eu chiar nu inteleg, esti fost luptator(ei de obicei au si caracter si coloana vertebrala), de ce nu iti asumi ceea ce faci? ti-e frica sau cum? chiar trebuie sa stai "ascuns dupa perdele" ca pensionarii aia care te urmaresc de la geam?
In primul rand, uite dovezile ca eram incepator, exact cum am zis, pe 4 martie 2017:
1.Pozele facute zilnic, timp de aproape 6 luni. Sunt toate in folderul de mai jos.
http://goo.gl/6Hxr1P
Poti sa te uiti la numele fisierelor care contin data. Sau poti sa le descarci pe calculator, click dreapta Properties>Details, si acolo scrie Date Taken (a nu se confunda cu Created at care se refera la fisier in locatia respectiva).
2. Screenshot-uri de pe site-ul Fitbit la care este conectat cantarul meu digital (Fitbit Aria). Masuratorile se uploadeaza pe site automat prin Wi-Fi direct de pe cantar.
Greutatea la 4 Martie, 2017: http://goo.gl/o5mFza
Greutatea la 13 Septembrie 2017: http://goo.gl/wRdAG4
Alte dovezi mai clare nu cred ca am. Dar daca mai trebuie cuiva dovezi suplimentare, mergeti pe Forumul Starting Strength si veti gasi MII de incepatori care au avut rezultate similare cu ale mele, tot in decursul a catorva luni, urmand acelasi program.
In al doilea rand, scopul site-ului meu era practic sa ofer aceleasi informatii ca si in jurnalul asta, decat ca pentru oameni din afara forumului.
Nu era nimic de vanzare, nici un banner cu reclame, nici o masina malefica de facut bani. Nimic. Nici nu ar fi avut sens sa incerc sa 'trag' oameni de aici pe site-ul meu, pentru ca nu aveam nimic in plus de oferit pe site-ul meu. Nici macar vreun articol nu postasem. Cand am inceput planul pentru website nu era la fel de bine definit ca planul meu de mancare si antrenament, a fost mai mult un experiment. Nici nu stiam daca o sa imi placa toata treaba asta pana la urma, si nici nu stiam daca imi voi putea face timp sa ma ocup de un asemenea site. Sa scrii articole bine cercetate dureaza o gramada de timp. Si asa a si fost, mi-am dat seama la scurt timp dupa ce am inceput ca nu voi avea timp sa ma ocup si de site si de jurnal. Asa ca am ales sa ma ocup doar de jurnal.
Dar, in ultimele 6 luni cat am lipsit, m-am gandit la ce urmeaza sa fac.
Ca sa fiu transparent, sa nu se zica ca ma ascund dupa perdele, voi face eventual un alt site, nu stiu exact cand, tot pe domeniul fitness. Si, la un moment, dat mi-ar placea sa scriu cateva articole pentru culturism.ro, in parteneriat, despre niste subiecte pe care eu consider ca nu au fost abordate suficient sau ca pot fi abordate mai in detaliu. Din nou, nu stiu exact cand se va intampla asta, sau daca se va intampla.
Mai mult de atat nu stiu ce se va intampla exact. Tot ce stiu este ca am ceva de spus despre cum ar trebui sa se antreneze slabaogii, si nu stiu exact in ce forma o voi spune, dar o voi spune in mod sigur.
Iar aici, in jurnal si pe forum, voi continua sa postez in acelasi stil ca si pana acum, fara sa imi fac reclama, doar ca un pic mai rar, pentru ca nu se mai intampla lucruri interesante chiar de la saptamana la saptamana. Ca de obicei, tot cu obiective exagerate, succesuri, esecuri, caterinca, lectii invatate, etc.
Doamnelor si domnilor admini, daca acestea nu se pupa cu regulile si obiectivele forumului, atunci va rog sa imi stergeti contul. Desi mi-ar placea sa ramana jurnalul, de la un anonim.
Daca e ok, atunci ne auzim saptamana viitoare. Luni am simtit o durere la spate cand faceam genuflexiuni, si a trebuit sa intrerup exercitiul ca nu ma mai puteam apleca de la mijloc. Azi, Miercuri, sunt pe ibuprofen si fac genuflexiuni libere acasa. Mi-am recapatat aproape toata mobilitatea desi inca ma mai doare in anumite pozitii. In cateva ore ma duc la sala sa fac genuflexiuni si niste ramat cu bara goala. Va zic cum merge treaba. Lui Sherlock Strong ii se va parea suspect, va zice ca e un scenariu bine pregatit. Asul din joben.
P.S. Legenda spune ca inca mai port chilotii aia, ca m-am nascut cu ei si nu i-am dat jos niciodata. Dar, daca esti cuminte, Cristi, poate ti fac tie cadou, cu autograf, acum de iepuras.
Cu forta,
Editat de Ectoboss pe 14 mar 2018 19:59
|
sus |
|
HuangZ
|
Re: Raspuns 1
scris pe 15 mar 2018 00:02 de HuangZ
Spre exemplu, 250g de muschi vita contin cam 5g de creatina.
5g de creatina gasesti in minim 900gr-1kg de muschi de vita negatit, in niciun caz in 250gr.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|