Pagina 1 2 din 2
GabriielE
Junior member 22 mesaje
|
Jurnal GabriielE
scris pe 23 oct 2014 21:58 de GabriielE
Salutare lume !
Cateva date despre mine: 17 ani, 1.80m, ectomorf, 55kg .
Obiectiv pricipal: masa musculara.
M-am apucat de sala de o luna cu urmatorul program.
Luni: piept
Marti: spate
Miercuri: umeri si trapez
Joi: brate
Vineri: piept
Sambata: picioare
Din fiecare fac cate 4x12 repetari
Ce parere aveti despre organizare ?
Cateva cuvinte despre alimentatie:
Oua, lapte, branza, cereale, paine integrala/grau intreg, piept/pulpe pui, cartofi cuptor, orez bob lung/prefiert, banane(multe) sau mere ..
Inainte de sala cu ~ o ora jumate mananc 3 oua + shaker cu 475 ml lapte si universal gain fast + creatina creapure
Dupa sala la 30 minute cand ajung acasa mananc piept pui tras la tigaie si orez cu legume.
Alimentatia incerc sa o indrept sa mananc cat pot de mult. Dar programul imi cam da de cap. cCteva sfaturi la alimentatie si program ar fi de folos.
Ce parere aveti ?
Orice alt sfat este binevenit
PS: care e treaba cu pre si post workurile ? Am auzit ca sunt foarte bune.
|
sus |
|
cyKer
Senior member 128 mesaje
|
Re: Jurnal GabriielE
scris pe 24 oct 2014 12:05 de cyKer
Despre program..mhm...eu nu as merge pe 6 zile, 4-5 este ok.
"Din fiecare fac cate 4x12 repetari" la ce te referi? fiecare grupa sau fiecare aparat
Alimentatia este buna..doar ca, conteaza si cantitatea.
Poate ti-ai calculat deja RBM/TDE-ul, daca nu...:
http://www.culturism.ro/fitness/sfaturi-esentiale-pentru-scaderea-in-greutate.html
NU este foarte precis dar macar stii de unde sa pleci. Cantarul fiind cel mai bun prieten al tau, verifica-l in fiecare saptamana.
Inainte de sala as merge pe carb complecsi, nu zahar. Zaharul il poti baga dupa sala. Urmata de o masa solida la 1- 2h (tinand cont de faptul ca bagi 1600 cals din shake..).
"PS: care e treaba cu pre si post workurile ? Am auzit ca sunt foarte bune."
La ce te referi mai exact?
Editat de cyKer pe 24 oct 2014 12:21
ok,whatever
|
sus |
|
GabriielE
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 24 oct 2014 13:00 de GabriielE
Programul vreau sa il fac pentru 5 zile dar nu stiu cand sa includ picioarele in ce zi.
La 4x12 ma refeream ca fac 4 serii si 12 repetari la fiecare serie.
Cat despre cantar la mine nu se pune mai nimic cel putin eu nu am observat. O sa imi fac un calcul cate cal si proteine am nevoie pe zi.
Si la faza cu pre si post workout mi-a spus un "culturist" care participa la concursuri sa folosesc post si pre workouturi ca sunt foarte eficiente. Din ce am inteles eu la pre si post este sa mananci inainte de sala si imediat dupa sala. Gresesc?
|
sus |
|
12seven12
Veteran member 256 mesaje
|
scris pe 24 oct 2014 13:06 de 12seven12
Programul vreau sa il fac pentru 5 zile dar nu stiu cand sa includ picioarele in ce zi.
La 4x12 ma refeream ca fac 4 serii si 12 repetari la fiecare serie.
Cat despre cantar la mine nu se pune mai nimic cel putin eu nu am observat. O sa imi fac un calcul cate cal si proteine am nevoie pe zi.
Si la faza cu pre si post workout mi-a spus un "culturist" care participa la concursuri sa folosesc post si pre workouturi ca sunt foarte eficiente. Din ce am inteles eu la pre si post este sa mananci inainte de sala si imediat dupa sala. Gresesc?
asa eram si eu,juram ca oricat as manca nu se pune pe mine,daca cineva imi zicea ca ceva nu e bine in alimentatia mea nu il credeam.De cand mi-am pus cat de cat la punct alimentatia si am suplimentat cu un gainer am luat cam intr-o luna cam 5 kg,asa ca prima data fa-ti curatenie in alimentatie
Editat de 12seven12 pe 24 oct 2014 13:07
|
sus |
|
GabriielE
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 24 oct 2014 13:17 de GabriielE
asa eram si eu,juram ca oricat as manca nu se pune pe mine,daca cineva imi zicea ca ceva nu e bine in alimentatia mea nu il credeam.De cand mi-am pus cat de cat la punct alimentatia si am suplimentat cu un gainer am luat cam intr-o luna cam 5 kg,asa ca prima data fa-ti curatenie in alimentatie
Ce gainer ti-ai luat? Si cam ce mananci tu ?
|
sus |
|
cyKer
Senior member 128 mesaje
|
scris pe 24 oct 2014 13:32 de cyKer
nu prea conteaza ce manca x sau ce zahar baga y. Calculezi de cate calorii ai avea nevoie teoretic, si adaugi cate 200cal in fiecare saptamana pana vezi ca pe cantar pui 0.5g/saptamana. Daca ajungi la un nr ridicat de calorii si nu poti manca cantitatea mare de mancare.......adaugi alimente care sunt dense dpdv al caloriilor.
ok,whatever
|
sus |
|
XyZz
Senior member 56 mesaje
|
scris pe 24 oct 2014 14:33 de XyZz
Banuiesc , ca prietenul tau se referea la suplimentele pre-workout . Acelea sunt niste suplimente care iti ofera energia si concentratia necesara la un antrenament. Post-workout de obicei se foloseste un gainer sau un whey combinat cu dextroza , dar nu este obligatoriu.
|
sus |
|
GabriielE
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 26 oct 2014 23:16 de GabriielE
Luni
Piept Biceps
Marti
Spate si triceps
Miercuri
Pauza
Joi
Umeri si trapez
Vineri
Picioare
Noul meu program. Ce ziceti de el?
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
scris pe 26 oct 2014 23:44 de shift
Luni
Piept Biceps
Marti
Spate si triceps
Miercuri
Pauza
Joi
Umeri si trapez
Vineri
Picioare
Noul meu program. Ce ziceti de el?
Hai ma, faci greseala clasica... Schimba vineri cu marti.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
GabriielE
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 27 oct 2014 22:30 de GabriielE
Hai ma, faci greseala clasica... Schimba vineri cu marti.
Gata schimbarea. Maine picioare..
|
sus |
|
VladuFit
Junior member 36 mesaje
|
scris pe 20 nov 2014 00:02 de VladuFit
Despre program..mhm...eu nu as merge pe 6 zile, 4-5 este ok.
"Din fiecare fac cate 4x12 repetari" la ce te referi? fiecare grupa sau fiecare aparat
Alimentatia este buna..doar ca, conteaza si cantitatea.
Poate ti-ai calculat deja RBM/TDE-ul, daca nu...:
http://www.culturism.ro/fitness/sfaturi-esentiale-pentru-scaderea-in-greutate.html
NU este foarte precis dar macar stii de unde sa pleci. Cantarul fiind cel mai bun prieten al tau, verifica-l in fiecare saptamana.
Inainte de sala as merge pe carb complecsi, nu zahar. Zaharul il poti baga dupa sala. Urmata de o masa solida la 1- 2h (tinand cont de faptul ca bagi 1600 cals din shake..).
"PS: care e treaba cu pre si post workurile ? Am auzit ca sunt foarte bune."
La ce te referi mai exact?
RBT SI TMB SI zahar de nu stiu cate culori si feluri si carbo complecsi dupa inainte si ma uit la poza ta de profil da nu vad rezultate din ceea ce impartasesti cu noi aici ..sau nu practici sportu asta doar te informezi despre el? si zahar dupa sala!?! insulina cu testosteronu nu merg impreuna..tu daca papi zahar scazi nivelu de testosteron deci dupa sala daca bagi zahar o sa ai gains ceva mai putin
|
sus |
|
GabriielE
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 20 nov 2014 00:02 de GabriielE
poate ti se pare doar..toti au defecte de genu..un biceps mai mare ca altu o gamba mai mare ca alta..etc
Nu mi se pare. Am mai intalnit si la alti deci nu sunt eu un "fenomen".
Dar nu stiu cum sa ma corectez.
Ma gandesc ca se vede asa deoarece inca nu am masa pe mine calumea, la 58 de kg ...
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 20 nov 2014 08:58 de marius0
Nu mi se pare. Am mai intalnit si la alti deci nu sunt eu un "fenomen".
Dar nu stiu cum sa ma corectez.
Ma gandesc ca se vede asa deoarece inca nu am masa pe mine calumea, la 58 de kg ...
Se va corecta in timp.
|
sus |
|
GabriielE
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 20 nov 2014 21:39 de GabriielE
Se va corecta in timp.
Ok, mersi mult.
Inca ceva. Animal Pack e pentru sportivi ( sporturi gen atletism ) , te ajuta si in cresterea masei musculare sau te ajuta la rezistenta,forta?
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 21 nov 2014 08:29 de marius0
Ok, mersi mult.
Inca ceva. Animal Pack e pentru sportivi ( sporturi gen atletism ) , te ajuta si in cresterea masei musculare sau te ajuta la rezistenta,forta?
Animal Pak este o suplimentare nutritiva cu o combinatie de aminoacizi esentiali, vitamine, minerale, carbohidrati si acizi grasi esentiali care te ajuta pentru crestere masei musculara si intretinerea acesteia asigurand astfel cadrul nutritional de baza pentru orice sportiv, dar pe langa asta intra in componenta mai multi factori.
Daca verificai componenta produsului iti dadeai seama si singur.
|
sus |
|
VladuFit
Junior member 36 mesaje
|
scris pe 21 nov 2014 09:27 de VladuFit
Ok, mersi mult.
Animal pak era bun pe vremuri...cand nu aveai alta solutie acum sunt altele mult mai bune.Soft gelurile,animal pak nu are nici macar 1 softgel ..si softgelu se imprastie mai repede in organism decat vitaminele astea ca la animal pak
|
sus |
|
GabriielE
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 21 nov 2014 09:31 de GabriielE
Animal pak era bun pe vremuri...cand nu aveai alta solutie acum sunt altele mult mai bune.Soft gelurile,animal pak nu are nici macar 1 softgel ..si softgelu se imprastie mai repede in organism decat vitaminele astea ca la animal pak
Si imi poti recomanda ceva ?
Editat de GabriielE pe 21 nov 2014 09:34
|
sus |
|
marius0
Expert member 952 mesaje
|
scris pe 21 nov 2014 11:18 de marius0
De ce se "imprastie" mai repede ?
animal pack ii ok..nui bun nici rau nici foarte bun ..ii chestia ca era bun inainte cand nu aveai alte optiuni..gain fastu nu stiu ce sa zic ..la majoritatea produselor de tip GAINER ai un gramaj de proteine pe 100g mai mic decat la o pudra proteica whey.si carbohidrati din gainer..is mare parte zahar nu te ajuta foarte mult...daca vrei sa incerci post workout shake (inainte) cafea instanta si o doza de pepsi,cola,post workout 1 banana 1 lingura unt arahide lapte la blender..bun la gust bun si din punct de vedere nutritiv
off topic:am amigdalitele foarte umflate si beau augmetin(antibiotic) am voie sa iau c4 daca beau antibiotic?) ca stiu ca alchool nu aveai voie cand beai antibiotice..si ce are c4 asta prin el..cine stie,astept un raspuns
Pe langa asta de ce recomanzi cafea cu pepsi sau cola inainte de antrenament?
Editat de marius0 pe 21 nov 2014 11:18
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 22 nov 2014 11:46 de basu
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |