Pagina 1 2 3 din 3
tudoradrian
Senior member 55 mesaje
|
Jurnal Tudor Adi
scris pe 8 aug 2013 18:07 de tudoradrian
Salut, ma numesc Tudor Adrian, am 17 ani si am calcat pentru prima oara intr-o sala de forta acum 2 ani, in luna iunie 2011,cand un prieten bun si-a deschis o sala personala. Pe atunci avea doar o banca pentru piept si cateva gantere, in fine, cu timpul a construit si restul aparatelor necesare intr-o sala de forta, plus ca dupa parerea mea este mai dotata ca multe din salile din orasul meu.
Pe atunci aveam doar 63kg sau 62kg si cca 1.80cm inaltime. Eram entuziasmat si nu stiam mai nimic despre sportul asta care mi-a schimbat complet modul de gandire, alimentatia si modul de a ma comporta. Cea mai mare problema a mea este ca de o perioada, merg la sala cate o saptamana maxim 2, apoi 3 saptamani pauza. Nu am constanta deloc...nu inteleg de ce, oricum asta e pe cale sa se schimbe. Acum am 75kg si 184-185cm inaltime. Maxim am cantarit 79kg, nu am reusit niciodata sa depasesc pragul de 80kg . Regretul meu este ca in tot acest timp, nu m-am implicat cum ar trebui in ceea ce fac in sala de forta si in afara ei.
Vreau sa incep cu o poza din 2012 din luna august -> http://www.girlshare.ro/32744230.2 nu se intelege tot, eu sunt oricum deficitar la brate *34cm. Alta poza -> http://www.girlshare.ro/32744232.4 .
De saptamana viitoare incep din nou antrenamentul si vreau cat mai multe sfaturi si pareri. Accept critici orice, de asta am mi-am facut cont si am postat aici. Eu pana acum ma antrenam si 4 zile la rand, apoi o zi pauza iar ciclul de 4 zile. Dar, am inteles ca ar trebui sa o iau usor si sa am stabilit pe saptamana, deci cam asa as vrea sa arate antrenamentul ->
Luni -> Piept - Biceps
Marti -
Miercuri -> Picioare - Umeri
Joi -
Vineri -> Spate - Triceps
Apoi iar de luni acelasi antrenament. Astept sfaturi pareri cum am mai spus, si daca puteti si sfaturi despre nutritite va rog frumos.
P.S: Nu iau concentrate proteice! Am luat o perioada foarte mica dar m-am razgandit.
Va astept, o zi buna!
|
sus |
|
Cristi7
Expert member 730 mesaje
|
Re: Jurnal Tudor Adi
scris pe 8 aug 2013 18:10 de Cristi7
Nu e bun programul, umeri cu picioare...Incearca sa mergi de 4-5 ori ca poti grupa mai bine!
Cat despre suplimente,fiecare face ce vrea,daca vrei sa iei bine,daca nu traeba ta...dar sa stii ca ele nu sunt tot una cu steroizii,daca la asta te gandesti
|
sus |
|
AirWalk
Veteran member 197 mesaje
|
scris pe 8 aug 2013 19:17 de AirWalk
Salut, ma numesc Tudor Adrian, am 17 ani si am calcat pentru prima oara intr-o sala de forta acum 2 ani, in luna iunie 2011,cand un prieten bun si-a deschis o sala personala. Pe atunci avea doar o banca pentru piept si cateva gantere, in fine, cu timpul a construit si restul aparatelor necesare intr-o sala de forta, plus ca dupa parerea mea este mai dotata ca multe din salile din orasul meu.
Pe atunci aveam doar 63kg sau 62kg si cca 1.80cm inaltime. Eram entuziasmat si nu stiam mai nimic despre sportul asta care mi-a schimbat complet modul de gandire, alimentatia si modul de a ma comporta. Cea mai mare problema a mea este ca de o perioada, merg la sala cate o saptamana maxim 2, apoi 3 saptamani pauza. Nu am constanta deloc...nu inteleg de ce, oricum asta e pe cale sa se schimbe. Acum am 75kg si 184-185cm inaltime. Maxim am cantarit 79kg, nu am reusit niciodata sa depasesc pragul de 80kg . Regretul meu este ca in tot acest timp, nu m-am implicat cum ar trebui in ceea ce fac in sala de forta si in afara ei.
Vreau sa incep cu o poza din 2012 din luna august -> http://www.girlshare.ro/32744230.2 nu se intelege tot, eu sunt oricum deficitar la brate *34cm. Alta poza -> http://www.girlshare.ro/32744232.4 .
De saptamana viitoare incep din nou antrenamentul si vreau cat mai multe sfaturi si pareri. Accept critici orice, de asta am mi-am facut cont si am postat aici. Eu pana acum ma antrenam si 4 zile la rand, apoi o zi pauza iar ciclul de 4 zile. Dar, am inteles ca ar trebui sa o iau usor si sa am stabilit pe saptamana, deci cam asa as vrea sa arate antrenamentul ->
Luni -> Piept - Biceps
Marti -
Miercuri -> Picioare - Umeri
Joi -
Vineri -> Spate - Triceps
Apoi iar de luni acelasi antrenament. Astept sfaturi pareri cum am mai spus, si daca puteti si sfaturi despre nutritite va rog frumos.
P.S: Nu iau concentrate proteice! Am luat o perioada foarte mica dar m-am razgandit.
Va astept, o zi buna!
Miercuri baga picioare abdomen .
Daca nu bagi un supliment faci degeaba sala .
Banuiesc ca nu iti ei 140 g proteine din mancare.
|
sus |
|
tudoradrian
Senior member 55 mesaje
|
scris pe 8 aug 2013 19:27 de tudoradrian
Miercuri baga picioare abdomen .
Banuiesc ca nu iti ei 140 g proteine din mancare.
Recent am facut analizele totul era in regula, la ficat fosfataza alcalina era 359, cu 100 cam peste limita maxima. Nivelul de proteine era 7.1 ( limita de la 6 la 8 ).
Puteti sa imi lasati un program de antrenament saptamanal ?
Eu l-am gasit astazi pe acesta, e pentru ectomorfi.
Luni - piept & triceps
Marti - spate & biceps
Miercuri -
Joi - picioare & abdomen
Vineri - Umeri & gambe
Ce parere aveti ?
Editat de tudoradrian pe 8 aug 2013 19:49
|
sus |
|
AirWalk
Veteran member 197 mesaje
|
scris pe 8 aug 2013 20:18 de AirWalk
Recent am facut analizele totul era in regula, la ficat fosfataza alcalina era 359, cu 100 cam peste limita maxima. Nivelul de proteine era 7.1 ( limita de la 6 la 8 ).
Luni - piept & triceps
Marti - spate & biceps
Miercuri -
Joi - picioare & abdomen
Vineri - Umeri & gambe
Ce parere aveti ?
E bun programul ala.
|
sus |
|
AGI
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 8 aug 2013 20:31 de AGI
E bun programul ala.
Nu as zice ca e asa bun .
iti arat oameni care arata de nota 10 si nu au bagat suplimente ci doar vitamine
Luni - piept & triceps
Marti - spate & biceps
Miercuri -
Joi - picioare & abdomen
Vineri - Umeri & gambe
Ce parere aveti ?
Nu ca as fi un expert al salii, dar eu cred ca dupa ce faci piept (daca il antrenezi cum trebuie ) e aproape imposibil sa ai acelasi randament si forta la triceps. Aceiasi regula se aplica si la spate, nu ai cum sa ai aceeasi forta si la biceps, bicepsul fiind deja foarte solicitat la spate.
Eu nu as combina niciodata picioarele cu altceva poate doar cu abdomen, dar nici asa.
Eu unu sunt tot ectomorf si am folosit urmatorul program:
Luni : piept +biceps
Marti : liber
Miercuri : spate +triceps
Joi: Pauza
Vineri : Umeri+trapez
Sambata: Picioare sau picioare +abs
Duminica : acasa abdomene (daca nu fac sambata) sau liber
Il tin 2-3 luni apoi incerc sa il schimb in :
Luni : piept
Marti : liber
Miercuri : spate
Joi: umeri +trapez
Vineri : Picioare sau piciaore +abs
Sambata: Brate
Duminica :abs acasa daca nu am facut vineri sau liber.
Totusi cred ca tu ar trebui sa ai un program al tau, sa stii cum iti intra mai bine. (asta te poate costa timp dar macar stii ca o sa ai rezultate)
Editat de AGI pe 8 aug 2013 20:34
|
sus |
|
s1d0x
Veteran member 421 mesaje
|
scris pe 8 aug 2013 22:21 de s1d0x
Luni - piept & triceps
Marti - spate & biceps
Miercuri -
Joi - picioare & abdomen
Vineri - Umeri & gambe
Ce parere aveti ?
E bun programul vezi cum iti merge... Totusi gambele bagale cu picioarele si abdomenul cu umerii. Nu uita de trapez ! Bazeaza-te in principal pe exercitii de baza.
|
sus |
|
tudoradrian
Senior member 55 mesaje
|
scris pe 9 aug 2013 18:32 de tudoradrian
Numai sfaturi de calitate aici, foarte multi profesionisti.
Frate posteaza doar cine vrea sa ma ajute cu un sfat sau cu o idee... E binevenita orice idee, profesionista sau neprofesionista!
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
scris pe 9 aug 2013 18:48 de Gilu
E binevenita orice idee Stai sa vezi ca nu e chiar asa.
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
tudoradrian
Senior member 55 mesaje
|
scris pe 11 aug 2013 10:26 de tudoradrian
Cum am spus, de maine incep antrenamentul. Singura mea nelamurire este ca, eu nu mai sunt chiar in forma acum, dat fiind ca am stat pe tusa din cauza incheieturii de la mana stanga. Cum ar fi mai bine sa lucrez? Un prieten mi-a sugerat sa lucrez 1 saptamana sau 2 toate grupele la un antrenament, 4 zile pe saptamana. Ce parere aveti ?
|
sus |
|
Bosh
Veteran member 292 mesaje
|
scris pe 11 aug 2013 11:36 de Bosh
Uite ce-ti recomand eu .
Luni : piept+abdomen
Marti : spate-trapez
Miercuri : Umeri
Joi : Brate+antrebrate
Vineri : Picioare+gambe.
(stiu ca e evident antrenamentul gambelor impreuna cu cel al picioarelor,dar am impresia ca prea multa lume uita se la faca )
Scuzele si slabiciunea sunt o alegere .
|
sus |
|
tudoradrian
Senior member 55 mesaje
|
scris pe 11 aug 2013 11:54 de tudoradrian
Uite ce-ti recomand eu .
(stiu ca e evident antrenamentul gambelor impreuna cu cel al picioarelor,dar am impresia ca prea multa lume uita se la faca )
Deci ideea amicului meu nu e prea stralucita?
|
sus |
|
Bosh
|
scris pe 11 aug 2013 12:16 de Bosh
Nu spun ca amicul tau nu stie ce zice,eu doar ti-am recomandat programul ala,si ti-l recomand pentru 2 luni.
|
sus |
|
londoncalling
Veteran member 233 mesaje
|
scris pe 11 aug 2013 12:26 de londoncalling
Uite ce-ti recomand eu .
din ce stiu eu , e de evitat de facut gambe cu picioare. Nici trapez inainte de umeri... nu prea as fi de acord.., poate baga trapezul tot la umeri.. ca e de facut doar un exercitiu pentru trapez..
no risk , no fun!
|
sus |
|
tudoradrian
Senior member 55 mesaje
|
scris pe 11 aug 2013 12:45 de tudoradrian
Uite ce-ti recomand eu .
din ce stiu eu , e de evitat de facut gambe cu picioare. Nici trapez inainte de umeri... nu prea as fi de acord.., poate baga trapezul tot la umeri.. ca e de facut doar un exercitiu pentru trapez..
In cazul asta, cu ce sa fac gambe?
|
sus |
|
Bosh
|
scris pe 11 aug 2013 12:47 de Bosh
Eu ti-as recomanda sa incerci ambele sfaturi.
Eu il sustin pe al meu !
|
sus |
|
neosph3re
Newbie 1 mesaje
|
scris pe 11 aug 2013 16:26 de neosph3re
acesta e programul meu daca cumva te ajuta eu vreau sa pun masa pe gambe ca am un complex sunt prea subtiri de aceea fac de 2 ori pe sapt gambe
Luni: Piept + abs
Marti: Spate + gambe
Miercuri: Brate + antebrate
Joi: Umeri + trapez
Vineri: Picioare
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 11 aug 2013 16:30 de adi123
acesta e programul meu daca cumva te ajuta eu vreau sa pun masa pe gambe ca am un complex sunt prea subtiri de aceea fac de 2 ori pe sapt gambe
Luni: Piept + abs
Marti: Spate + gambe
Miercuri: Brate + antebrate
Joi: Umeri + trapez
Vineri: Picioare
foarte multa lume are aceasta problema cu gambele cred ca tine foarte mult de genetic... le poti antrena si de 10 ori pe saptamana cresc foarte greu...
eu le am cat de cat normale raportat la corpul meu si le antrenez doar o data pe saptamana la sfarsitul antrenamentului de picioare. 4 serii de chin ( cea mai insuportabila senzatie de arsura) si am febra 3 zile.
din ce am observat la sala, multa lume executa incorect exercitiile pentru gambe, le fac rapid si incomplet. executa-le lent, tine 1-2 secunde perioada de contractie, lasa calcaile cat de jos poti iar apoi reia. pe la a 10a repetare o sa inceapa sa apara acea arsura. ei bine, abia atunci incepe adevaratul chin, mai fa inca 5 repetari chiar daca simti ca nu mai poti, ca iti dau lacrimile la propriu. ala e set criminal pentru gambe
legat de antrenament, inlocuieste miercuri cu vineri sau fa:
1.piept
2.spate
3.umeri
4.picioare
5.brate
Editat de adi123 pe 11 aug 2013 16:38
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
tudoradrian
Senior member 55 mesaje
|
scris pe 12 aug 2013 16:14 de tudoradrian
foarte multa lume are aceasta problema cu gambele cred ca tine foarte mult de genetic... le poti antrena si de 10 ori pe saptamana cresc foarte greu...
eu le am cat de cat normale raportat la corpul meu si le antrenez doar o data pe saptamana la sfarsitul antrenamentului de picioare. 4 serii de chin ( cea mai insuportabila senzatie de arsura) si am febra 3 zile.
din ce am observat la sala, multa lume executa incorect exercitiile pentru gambe, le fac rapid si incomplet. executa-le lent, tine 1-2 secunde perioada de contractie, lasa calcaile cat de jos poti iar apoi reia. pe la a 10a repetare o sa inceapa sa apara acea arsura. ei bine, abia atunci incepe adevaratul chin, mai fa inca 5 repetari chiar daca simti ca nu mai poti, ca iti dau lacrimile la propriu. ala e set criminal pentru gambe
legat de antrenament, inlocuieste miercuri cu vineri sau fa:
1.piept
2.spate
3.umeri
4.picioare
5.brate
Astazi fac piept, urmez programul tau. Are cineva o idee de ce dupa ce am mancat ca un spart, la 10 minute mi-a revenit senzatia de foame. Citisem pe undeva ceva dar nu mai stiu sa caut acum ?!
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 12 aug 2013 16:15 de adi123
Astazi fac piept, urmez programul tau. Are cineva o idee de ce dupa ce am mancat ca un spart, la 10 minute mi-a revenit senzatia de foame. Citisem pe undeva ceva dar nu mai stiu sa caut acum ?!
e posibil sa fi mancat prea repede?
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 12 aug 2013 18:02 de adi123
:-?? Cred
cam asta ar fi explicatia. senzatia de foame apare din 2 motive: ori ai "infulecat"prea repede ori nu ai mancat ceva consistent.
|
sus |
|
Razzzvanel
Senior member 137 mesaje
|
scris pe 12 aug 2013 18:14 de Razzzvanel
Spike de insulina -> hipoglicemie. Ai consumat carbohidrati simpli?
|
sus |
|
AGI
Veteran member 209 mesaje
|
scris pe 12 aug 2013 19:30 de AGI
Cum am spus, de maine incep antrenamentul. Singura mea nelamurire este ca, eu nu mai sunt chiar in forma acum, dat fiind ca am stat pe tusa din cauza incheieturii de la mana stanga. Cum ar fi mai bine sa lucrez? Un prieten mi-a sugerat sa lucrez 1 saptamana sau 2 toate grupele la un antrenament, 4 zile pe saptamana. Ce parere aveti ?
Se numeste circuit, si cred ca este foarte indicat si daca esti incepator si daca ai avut o pauza mai mare de 3-4 saptamani. (parerea mea)
Editat de AGI pe 12 aug 2013 19:31
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 12 aug 2013 21:04 de Gilu
Are cineva o idee de ce dupa ce am mancat ca un spart, la 10 minute mi-a revenit senzatia de foame. Citisem pe undeva ceva dar nu mai stiu sa caut acum ?! Cand, ce si cat ai mancat?
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
|
sus |
|
tudoradrian
Senior member 55 mesaje
|
scris pe 12 aug 2013 21:53 de tudoradrian
Cand, ce si cat ai mancat?
Buna seara,
Abia acum pot sa scriu si eu pe forum.
Azi dimineata am mancat omleta din 3 oua cu sunca, lapte cu cereale integrale cu goji si parca atat. Apoi am plecat la inot dupa 30 de minute eram in bazin, si m-a luat o febra si o durere de cap .. :-j . Apoi cand am venit acasa, la 12,am mancat un ardei umplut cu smantana + branza cu smantana. Dupa, pe la 3 am mancat o cutie de pateu cu paine alba si niste rosii. La 5 30, inainte de antrenament, am mancat 250g piept de pui pe gratar cu broccolli, cu paine integrala. Cand am venit de la antremanet am mancat 220g de cotlet de porc cu os +o conserva mexicana cu ton 185g. Toata ziua am avut o stare de rahat. Intre mese am mancat banane, struguri, nuci 80g, harbuz, dovleac galben.
Explica-mi ce inseamna spike de insulina, hipoglicemie si da-mi 2 3 ex de carbo simpli.
P.S: Azi am facut piept cu abdomen.
Editat de tudoradrian pe 12 aug 2013 21:54
|
sus |
|
adi123
|
scris pe 12 aug 2013 22:09 de adi123
cam multa mancare ....
|
sus |
|
tudoradrian
Senior member 55 mesaje
|
scris pe 12 aug 2013 22:23 de tudoradrian
cam multa mancare ....
Imi e foame la 15 min dupa ce mananc...Eu cred ca nu prea consum carbo cum trebuie... Asta e o sa am timp zilele astea sa citesc mai mult despre ei + ca nu cred ca produc 150g de proteina de care am nevoie la 75kg ale mele.
|
sus |
|
Gilu
|
scris pe 12 aug 2013 22:43 de Gilu
Buna seara,
Abia acum pot sa scriu si eu pe forum.
Azi dimineata am mancat omleta din 3 oua cu sunca, lapte cu cereale integrale cu goji si parca atat. Apoi am plecat la inot dupa 30 de minute eram in bazin, si m-a luat o febra si o durere de cap .. :-j . Apoi cand am venit acasa, la 12,am mancat un ardei umplut cu smantana + branza cu smantana. Dupa, pe la 3 am mancat o cutie de pateu cu paine alba si niste rosii. La 5 30, inainte de antrenament, am mancat 250g piept de pui pe gratar cu broccolli, cu paine integrala. Cand am venit de la antremanet am mancat 220g de cotlet de porc cu os +o conserva mexicana cu ton 185g. Toata ziua am avut o stare de rahat. Intre mese am mancat banane, struguri, nuci 80g, harbuz, dovleac galben.
Explica-mi ce inseamna spike de insulina, hipoglicemie si da-mi 2 3 ex de carbo simpli.
P.S: Azi am facut piept cu abdomen.
N-am primit raspuns la intrebarile mele.
Cand nu stii cat mananci si ce necesitati ai....se intampla nasoale.
Intrati aici=>
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 din 3
| |
|