Pagina 1 2 din 2
chira2003
Newbie 8 mesaje
|
Dilema la definire
scris pe 26 feb 2013 01:14 de chira2003
Buna ! Sunt Andrei am 28 de ani , 165 inaltime , 82 kg .
Fac sala de aproximativ 5 ani si am o nedumerire legata de perioada de definire. Sunt genul de organism care acumulez foarte repede dar la dat jos e jale. am inceput definire de 2 saptamani si mananc asa:
- masa 1 (ora 8) 2-3 oua intregi+ vitamina+4 pastile ultra whey amino + 1 pastila leucina
-masa 2 la 11 - 250g piept pui , 100g legume ,2 pastile amino + leucina de mai sus
masa 3 la 14- 200 g pulpa de pui + aprox 50g chetup + 2 pastile amino+ leucina
- masa 4 ianinte de sala ora 18 - fructe sau daca imi e foame mai completez cu carbe dar 100-150 grame
- dupa sala 2 cupe whey pro nutrition + 2 pulpe pui
Asta e un exemplu pe o zi!
Prima saptamana am ajuns de la 86 kg la 82 dar acuma m-am pus pe cantar si am 83,5 , Am intensificat antrenamentele , beu mai multa apa 3 l/zi media si in loc sa scada greutatea se mentine sau creste .Vizibil stratu adipos a mai scazut ,simt si pe haine dar eu vreu sa cobor la 75 kg si cantaru nu .
Aveti idee unde e problema ?
E prima mea definire si nu stiu cum se comporta lucrurile. poate ma ajutati cu experiente de ale dumneavoastra !!
MS !
Editat de chira2003 pe 26 feb 2013 01:15
|
sus |
|
Undisputed
Expert member 527 mesaje
|
Re: Dilema la definire
scris pe 26 feb 2013 10:23 de Undisputed
Fac sala de aproximativ 5 ani si am o nedumerire legata de perioada de definire. Sunt genul de organism care acumulez foarte repede dar la dat jos e jale. am inceput definire de 2 saptamani si mananc asa:
- masa 1 (ora 8) 2-3 oua intregi+ vitamina+4 pastile ultra whey amino + 1 pastila leucina
-masa 2 la 11 - 250g piept pui , 100g legume ,2 pastile amino + leucina de mai sus
- masa 4 ianinte de sala ora 18 - fructe sau daca imi e foame mai completez cu carbe dar 100-150 grame
Prima saptamana am ajuns de la 86 kg la 82 dar acuma m-am pus pe cantar si am 83,5 , Am intensificat antrenamentele , beu mai multa apa 3 l/zi media si in loc sa scada greutatea se mentine sau creste .Vizibil stratu adipos a mai scazut ,simt si pe haine dar eu vreu sa cobor la 75 kg si cantaru nu .
E prima mea definire si nu stiu cum se comporta lucrurile. poate ma ajutati cu experiente de ale dumneavoastra !!
MS ! Suplimenteaza dieta si cu niste ulei de peste si niste l-carnitina, apropo de antrenament, poti sa il prezinti? cardio cit de des faci?
|
sus |
|
chira2003
Newbie 8 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 11:07 de chira2003
Suplimenteaza dieta si cu niste ulei de peste si niste l-carnitina, apropo de antrenament, poti sa il prezinti? cardio cit de des faci?
Antrenamentul este asa:
- luni : picioare - presa , geno, geno la aparat ,biceps femural la aparat , gambe 2 aparate
- marti piept+biceps - impins din inclinat , impins cu canterele plan orizontal, fluturari la scripete, biceps cu bara dreapta , plan inclinat la bancuta si ciocane.
-miercuri : umeri + triceps cate 3 aparate pe grupa ,
- joi spate + trapez - la spate fac tractiuni la scripete , ramat cu bara stand la 90 grade , tractiuni- la trapez scripete + ridicari de gantere
- vineri : grupe deficitare ( gambe, biceps, abdomen) sau completari ce nu a mers cum trebuie in saptamana.
Abdomenu il fac dupa cum ma simt :
am energie il fac dupa antrenament nu am nu il fac;
alerg pe banda cam 1 data de 2 ori pe saptamana 10 minute dar mai alert aproape de sprint.
Sambata si dumineca pauza !
O sa imi procur un ceas caloric sa vad ce anume ard /antrenament.
Ca si serii la fiecare aparat fac 4 a cate 12-15 repetari.
Gretuatile moderate : fac pe tot posibilul a 12 repetare sa fie ultima in caz ca nu am rezultatu dorit mai fortez pana la 13-14-15 depinde si de intensitatea durerii .
Ms!
Editat de chira2003 pe 26 feb 2013 11:58
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 15:35 de ricardo
MS !
...faci cateva greseli destul de mari:
1. nu consumi carbo de calitate (complexi ) orez basmati sau integral, paste integrale, fulgi de ovaz, cartofi dulci, in momentele cheie (la trezire, inainte si dupa atrenament)...
2. din cauza punctului 1, rezulta a 2-a greseala , aceea ca folosesti greutati medii...trebuie sa folosesti greutatile maxime posibile atat incat sa executi corect si sa te incadrezi in intervalul 6-12 rep, de ex poti face (12, 10, 8, 6)
3. elimina ketchup-ul din dieta, contine mult zahar
4. cardio , 20-30 de minute la sfarsitul fiecarui antrenament ...atrenamentul imparte-l in 4 zile pe saptamana si renunnta sa ai o a 2 zi pt grupe defiicitare...grupele deficitare le antrenezi in prima zi, sau in ziua urmatoare a unei zile de pauza....
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
chira2003
Newbie 8 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 16:14 de chira2003
...faci cateva greseli destul de mari:
1. nu consumi carbo de calitate (complexi ) orez basmati sau integral, paste integrale, fulgi de ovaz, cartofi dulci, in momentele cheie (la trezire, inainte si dupa atrenament)...
2. din cauza punctului 1, rezulta a 2-a greseala , aceea ca folosesti greutati medii...trebuie sa folosesti greutatile maxime posibile atat incat sa executi corect si sa te incadrezi in intervalul 6-12 rep, de ex poti face (12, 10, 8, 6)
3. elimina ketchup-ul din dieta, contine mult zahar
4. cardio , 20-30 de minute la sfarsitul fiecarui antrenament ...atrenamentul imparte-l in 4 zile pe saptamana si renunnta sa ai o a 2 zi pt grupe defiicitare...grupele deficitare le antrenezi in prima zi, sau in ziua urmatoare a unei zile de pauza....
Ms!
Voi incerca ce mi-ai propus si o sa postez peste o saptamana rezultatul si exact cum am procedat si mesele si antrenamentul pe toata saptamana !!
Simteam eu energie foarte putina la antrenament acuma inteleg ca imi lipseau carbohidratii !!!
Ma voi antrena luni-marti pauza joi si vineri !!
O sa va tin la curent cu realizarile ! MSSSSSS!!
Mai o mica intrebare !! Proteinele sunt destule ?
Sau cum le calculam exact dupa masa corpului? sau dupa masa musculara? pentru ca , cum m-am invatat cu mesele mici deabia manac tot cat am scris acolo sus la meniu... ma satur imediat !
Scz poate par prostesti intrebarile dar ma consider incepator dupa 5 ani de sala !! dupa cum zice si vorba primii 5 ani sunt mai grei .
Editat de chira2003 pe 26 feb 2013 16:28
|
sus |
|
londoncalling
Veteran member 233 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 18:49 de londoncalling
pt definire tb sa ai la dispozitie 3 luni .. de rabdare .
alimentele pe care tb sa te bazezi
proteine : pudra proteica , piept pui , albus ou , peste
carbohidrati: ovaz , orez brun , paste +legume
pt o piele subtire... nu tb consumat in aceasta perioada lactoza si fructoza , de niciun fel.
cumpara-ti niste vitamine si omega fatty acids
cardio daca poti fa 20 de minute in fiecare zi , de 2 ori pe zi...antrenamente cat mai intense
caloriile.... incearca sa mananci cat mai mult.. primele 2 sapt... dar mancare foarte curata sa zic asa.. ce am enumerat mai sus... usor scazi carbohidratii, urci proteina
asa vad eu o definire ca la carte
spor si asteptam poze
no risk , no fun!
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 19:09 de sZoTaK
cardio daca poti fa 20 de minute in fiecare zi , de 2 ori pe zi daca incepe asa, unde ajunge? la 10 sedinte pe saptamana, cate o ora fiecare?
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
cernescu16
Veteran member 433 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 19:24 de cernescu16
.
deci dimineata ovaz, inainte de antrenament cartofi, dupa antrenament cartofi.. ca ala e momentu cheie. dar daca masa de dupa antrenament ii la ora 8-9 seara? mai bagam carbohidrati sau ajung cei 20-30 g din shakeu proteic de dupa antrenament?
Fa ce altii nu fac ca sa ai ce altii nu au !
|
sus |
|
londoncalling
Veteran member 233 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 20:35 de londoncalling
daca incepe asa, unde ajunge? la 10 sedinte pe saptamana, cate o ora fiecare?
nu , cardio sa faca 40 de minute in toate cele 3 luni (12 saptamani) .. usor usor sa faca antrenamentul cat mai intens. sa adauge superseturi , dropseturi , giant..
no risk , no fun!
|
sus |
|
chira2003
Newbie 8 mesaje
|
scris pe 26 feb 2013 20:51 de chira2003
nu , cardio sa faca 40 de minute in toate cele 3 luni (12 saptamani) .. usor usor sa faca antrenamentul cat mai intens. sa adauge superseturi , dropseturi , giant..
Ideea e sa pastraz cat mai multa masa musculara posibil !
La 82 de kg ale mele cred ca pe la 70 kg as fi destul de ok !!! vad eu cand ajung la 70
Editat de chira2003 pe 26 feb 2013 20:59
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
scris pe 27 feb 2013 01:15 de ricardo
Ideea e sa pastraz cat mai multa masa musculara posibil !
La 82 de kg ale mele cred ca pe la 70 kg as fi destul de ok !!! vad eu cand ajung la 70
...ca sa pastrezi cat mai multa masa musculara trebuie sa pastrezi greutatile cat de mult...la kg tale, eu zic ca ai nevoie in perioada de definire in jur de 200g proteina/zi (2,5g-3g/kg corp), 5-6 mese a cate 30-40g prot fiecare...cauta sa ciclizezi carbohidratii, adica in zilele cu antrenament consumi sa zicem orez sau paste integrale inainte si dupa antrenament (portii de 100g inainte si in jur de 50g-100dupa)...fulgi de ovaz in fiecare dimineata aprox 50g , poti mixa cu cele 3 oua si faci omleta...in zilele fara antrenament mentii carbo la minim, adica ramai cu ovazul de dimineata, in rest legume alaturi de sursa de proteina...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 27 feb 2013 12:44 de sZoTaK
nu , cardio sa faca 40 de minute in toate cele 3 luni (12 saptamani) .. usor usor sa faca antrenamentul cat mai intens. sa adauge superseturi , dropseturi , giant.. sa schimbi antrenamentul doar de dragul de a arde calorii e o prostie. eu zic ca antrenamentul ar trebui sa fie cat mai simplu, pastrand la minim exercitiile cu multe repetari...eu sunt in a 8a saptamana de dieta, si inca cresc in forta. iar ce priveste cardio-ul, si aia se creste moderat. sa faca 40 de minute de la inceput, stiu si eu, 4 zile pe saptamana de HIIT e o idee proasta. corpul se adapteaza si dupa ce face? unde mai creste?
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 27 feb 2013 15:32 de basu
Ai grija ce il inveti. Superseturile , dropu-urile etc, nu sunt pt oameni care nu stiu nici cum sa descarce, hai sa ne gandim putin.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
raduroberti
Expert member 1070 mesaje
|
scris pe 28 feb 2013 00:48 de raduroberti
sa schimbi antrenamentul doar de dragul de a arde calorii e o prostie. eu zic ca antrenamentul ar trebui sa fie cat mai simplu, pastrand la minim exercitiile cu multe repetari...eu sunt in a 8a saptamana de dieta, si inca cresc in forta. iar ce priveste cardio-ul, si aia se creste moderat. sa faca 40 de minute de la inceput, stiu si eu, 4 zile pe saptamana de HIIT e o idee proasta. corpul se adapteaza si dupa ce face? unde mai creste?
mai sZoTaK ce le sti tu pe toate,poate ne arati si noua poze mai recente sa vedem si noi ce rezultate ai,vad ca teorie ai invatat
Editat de raduroberti pe 28 feb 2013 00:49
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 28 feb 2013 07:52 de stefanp
mai sZoTaK ce le sti tu pe toate,poate ne arati si noua poze mai recente sa vedem si noi ce rezultate ai,vad ca teorie ai invatat sincer,nu conteaza fizicul(si dan enuta da sfaturi si are 70kg cu tot cu pantofi)dar macar da sfaturi cit de cit bunecred ca la 18ani...nu prea are CINEVA experinta asa mare in culturism(cazul lui szotak)si aici iti dau dreptate
Editat de stefanp pe 28 feb 2013 07:52
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 28 feb 2013 19:00 de raduroberti
sincer,nu conteaza fizicul(si dan enuta da sfaturi si are 70kg cu tot cu pantofi)dar macar da sfaturi cit de cit bunecred ca la 18ani...nu prea are CINEVA experinta asa mare in culturism(cazul lui szotak)si aici iti dau dreptate
A Avut De La Cine sa Invete Si A Bagat la cap Spre Deosebire De Alti...si Sincer Fizicul Conteaza asta Ca Sa Nu fie numai Gura de el
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 28 feb 2013 20:04 de MrOlympia
A Avut De La Cine sa Invete Si A Bagat la cap Spre Deosebire De Alti...si Sincer Fizicul Conteaza asta Ca Sa Nu fie numai Gura de el
Conteaza ca un antrenor sau sfatuitor (spunetii cum ii vreti) sa arate si el bine ca sa ai incredere in sfaturile lui dar sincer am vazut si tipi care arata foarte bine si dau niste sfaturi ... mai mult decat eronate daca e sa o luam ca la carte , totul tine de fiecare pana nu experimentezi n-ai cum sa vezi ce ti se potriveste si ce nu . Eu daca ar fi sa intru la regim as incerca keto spre exemplu .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 28 feb 2013 20:13 de raduroberti
Conteaza ca un antrenor sau sfatuitor (spunetii cum ii vreti) sa arate si el bine ca sa ai incredere in sfaturile lui dar sincer am vazut si tipi care arata foarte bine si dau niste sfaturi ... mai mult decat eronate daca e sa o luam ca la carte , totul tine de fiecare pana nu experimentezi n-ai cum sa vezi ce ti se potriveste si ce nu . Eu daca ar fi sa intru la regim as incerca keto spre exemplu .
Keto Este Dieta Care O Urmeaza majoritatea Culturistilor ,Poti sa Incerci dar Mare Atentie La analize Daca colesterolul Rau Este Mare Si sunt Probleme la Ficat mai bine Nu
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 28 feb 2013 23:19 de stefanp
A Avut De La Cine sa Invete Si A Bagat la cap Spre Deosebire De Alti...si Sincer Fizicul Conteaza asta Ca Sa Nu fie numai Gura de el ma refeream la faptul ca in ziua de azi din citeva,,pastilute sau injectii,,in citeva luni esti ,,superman,,dar cind e sa de a niste sfaturi acest superman...se uita lung ca prostu'mai pe scurt ,,experienta,, vine cu timpul,nu la16-19ani.
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
cristib
Senior member 85 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 20:27 de cristib
scade treptat carbo , nu-i scoate dintr-o data .
poti lasa ketchup-ul in alimentatie dar ia dinala light . eu pe regim l-am folosit fara retinere
nu uita sa mananci alimente bogate in fibre
incepe si cardio treptat 1 2 sedinte a 10 15 minute /sapt dupa care cresti numarul sedintelor si minutelor de cardio.
iti recomand mersul grabit pe banda inclinata la maxim , scari sau mers fandat .
|
sus |
|
cristib
Senior member 85 mesaje
|
scris pe 14 mar 2013 20:34 de cristib
Mai o mica intrebare !! Proteinele sunt destule ?
Sau cum le calculam exact dupa masa corpului? sau dupa masa musculara?
la kg tale : 200 - 250 gr proteina , undeva la 150 gr carbo plus/minus ceva
parerea mea
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 14 mar 2013 20:55 de sZoTaK
,,experienta,, vine cu timpul,nu la16-19ani. stiu tineri care la 19 ani au 5-6-7 ani de antrenament in spate..deci nu sunt tocmai neexperimentati. si jeff seid, de exemplu, are vreo 19 ani..
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 14 mar 2013 22:07 de raduroberti
stiu tineri care la 19 ani au 5-6-7 ani de antrenament in spate..deci nu sunt tocmai neexperimentati. si jeff seid, de exemplu, are vreo 19 ani..
Ai Dreptate Mai Sunt si cazuri,dar Ca Sa Sti Tu Cine a Inventat vorba aia Cat Traiesti Inveti Nu A Fost o persoana de 16.../19 ani ,si tu ar trebuie Sa Sti Cel Mai bine Pt Ca Acum un An erai Pe dinafara cu multe dar te Ai Lovit de Multe si ai bagat La Cap,se Vede Si dupa nr mesajelor Tale Ca te Ai dedicat Sa inveti si Sa ajuti Alte persoane,bravo
|
sus |
|
mir2809
Junior member 43 mesaje
|
scris pe 21 mar 2013 23:13 de mir2809
Ai grija ce il inveti. Superseturile , dropu-urile etc, nu sunt pt oameni care nu stiu nici cum sa descarce, hai sa ne gandim putin.
da , sunt de acord cu tine .
Dar ma intreb de ce nu ii recomandati maga arginina daca spune ca vrea sa aiba si masa si definire??. La mn in perioada de dieta si la toti culturistii care ii cunosc nu lipseste mega arginina.
Editat de mir2809 pe 21 mar 2013 23:22
|
sus |
|
raduroberti
|
scris pe 22 mar 2013 00:30 de raduroberti
da , sunt de acord cu tine .
Dar ma intreb de ce nu ii recomandati maga arginina daca spune ca vrea sa aiba si masa si definire??. La mn in perioada de dieta si la toti culturistii care ii cunosc nu lipseste mega arginina.
nu toti folosesc suplimente...la mine a fost de ajuns sa am o alimentatie pusa bine la punct
|
sus |
|
xannom1
Senior member 53 mesaje
|
scris pe 24 mar 2013 20:46 de xannom1
Seriile cu multe repetari sunt o prostie,cel putin dupa mine.
Nu te ajuta aproape deloc,incearca sa inlocuiesti cardio normal cu HIIT.
|
sus |
|
chira2003
Newbie 8 mesaje
|
scris pe 25 mar 2013 02:04 de chira2003
BUNA !!!
Am bagat la cap de la fiecare cate ceva !!
Acum partea interesanta , am inceput sa folosesc mai mult orezul cel cu bob lung .... indian sau arabesc ceva de genu la punga de 5 kg , mananc cam de 4-5 ori pe zi , am scos suplimentul proteic si am introdus aminoacizii mai serios putin.
De cand manac carbo mai multi ma antrenez mai bine...mult mai bine , interesant greutatea corporala pe cantar e tot la 82 kg dar incepe sa imi placa ce vad in olinda, mi-am propus dupa cateva studii sa inlocuiesc jumatate din cantitatea de carbo proveniti din orez si paste cu legume sa vad efectul !!
O sa va pun poze sa va dati si voi cu parerea direct pe corp .
Ms mult de sfaturi si tinem legatura sa pregatim sixpacu pentru vara !! Ms!!
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 25 mar 2013 08:28 de basu
BUNA !!!
Am bagat la cap de la fiecare cate ceva !!
Acum partea interesanta , am inceput sa folosesc mai mult orezul cel cu bob lung .... indian sau arabesc ceva de genu la punga de 5 kg , mananc cam de 4-5 ori pe zi , am scos suplimentul proteic si am introdus aminoacizii mai serios putin.
De cand manac carbo mai multi ma antrenez mai bine...mult mai bine , interesant greutatea corporala pe cantar e tot la 82 kg dar incepe sa imi placa ce vad in olinda, mi-am propus dupa cateva studii sa inlocuiesc jumatate din cantitatea de carbo proveniti din orez si paste cu legume sa vad efectul !!
O sa va pun poze sa va dati si voi cu parerea direct pe corp .
Ms mult de sfaturi si tinem legatura sa pregatim sixpacu pentru vara !! Ms!!
Trebuie sa verifici cam cati carbo au acele legume. E posibil sa nu gasesti chiar asa multi in ele. Varianta este sa scoti cat mai mult sursele de carbo simpli, sa introduci cat mai multe surse de carbo complecsi si sa bagi si legume fierte regulat. Fiecare cu treaba lor.Mai baga niste paine integrala, niste fasole, niste mazare, ceva paste integrale daca gasesti asa ceva. Alterneaza sursele. Evita carbo simpli.
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
Daddu
Junior member 31 mesaje
|
scris pe 25 mar 2013 18:14 de Daddu
Ai Dreptate Mai Sunt si cazuri,dar Ca Sa Sti Tu Cine a Inventat vorba aia Cat Traiesti Inveti Nu A Fost o persoana de 16.../19 ani ,si tu ar trebuie Sa Sti Cel Mai bine Pt Ca Acum un An erai Pe dinafara cu multe dar te Ai Lovit de Multe si ai bagat La Cap,se Vede Si dupa nr mesajelor Tale Ca te Ai dedicat Sa inveti si Sa ajuti Alte persoane,bravo
Tu aR TrEbui SA InvEti Ca,cU liTereE mari Se Scriu Doar nuMelE de TaRI,OrAse,OamEni,etc. si la inceputul propozitiei.Decat sa te certi tu in legatura cu cat stie unu-altu mai bine ti-ai vedea de treaba ta. ON : Cum ziceau si altii mai sus, undeva la 200 g proteina/ zi..si carbohidratii care ii mananci sa fie de calitate.
Editat de Daddu pe 25 mar 2013 18:17
Nu aduga ani vietii ci' viata anilor.
|
sus |
|
alecx15
Junior member 34 mesaje
|
scris pe 26 mar 2013 14:36 de alecx15
MS !
Tocmai pentru ca e prima definire ar trebui mai mult sa experimentezi sa vezi cuum functioneaza corpul tau daca nu risti sa arzi multa masa musculara care ai castigat-o in ani!In alta ordine de ideii nu e bine sa scazi intr-o saptamana 2 kg asta in cazul in care stratul adipos nu era f mare!Dieta poate fi imbunatatita dar pentru inceput e ok,sper ca nu e ketchup de magazin(la masa 3 ca ala e cianura curata)!Sfatul meu este sa te documentezi mai bine,sa vii cu un plan alimentar mai bun,cu surse variate de proteina slaba,fibroase ,arzatoare de grasimi!
Succes
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|