Pagina 1 2 din 2
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
umeri
scris pe 9 oct 2011 18:14 de yo_shmen94
salut,eu folosesc pentru umeri 3 exercitii: floturari laterale cu gantere,fluturari in fata cu ganterele si fluturari din aplecat la 90de grade pentru partea din spate a umarului.
vreau sa stiu daca sunt absolut necesare toate 3 exercitiile.. Voi ce folositi?
multumesc anticipat
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: umeri
scris pe 9 oct 2011 22:09 de ricardo
salut,eu folosesc pentru umeri 3 exercitii: floturari laterale cu gantere,fluturari in fata cu ganterele si fluturari din aplecat la 90de grade pentru partea din spate a umarului.
multumesc anticipat
...fluturarile laterale si cele in fata lucreaza aceasi parte, adica umerii laterali, renunta la una din ele si inlocuieste-o cu impins cu gantere sau bara pentru a-ti lucra si partea anterioara a umerilor...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 10 oct 2011 17:58 de yo_shmen94
la care ma sfatuiesti sa renunt?
|
sus |
|
nicu_ivan
Expert member 899 mesaje
|
scris pe 14 oct 2011 17:14 de nicu_ivan
la care ma sfatuiesti sa renunt?
Sunt necesare exercitii astfel incat sa "ataci" toate zonele muschiului. Umerii au 3 zone: anterior, lateral si posterior. Deci iti trebuie minim 3 exercitii. In opinia mea: presa cu gantere(anterior + putin lateral), fluturari laterale(evident zona laterala) si fluturari laterale din aplecat(posterior) sunt suficiente.
Life sucks.... but in a beautifull kinda way
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 15 oct 2011 08:53 de basu
...fluturarile laterale si cele in fata lucreaza aceasi parte, adica umerii laterali, renunta la una din ele si inlocuieste-o cu impins cu gantere sau bara pentru a-ti lucra si partea anterioara a umerilor...
probabil nu ai fost atent ...
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
sZoTaK
Expert member 2711 mesaje
|
scris pe 15 oct 2011 13:51 de sZoTaK
multumesc anticipat
trebuie neaparat un exercitiu de impins, iar legat de fluturari, eu fac si in fata si in lateral, cate 3 serii..imi merge bine asa
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/szotak94
nu mai intrebati chestii aiurite pe privat, ca nu raspund!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 15 oct 2011 19:31 de basu
trebuie neaparat un exercitiu de impins, iar legat de fluturari, eu fac si in fata si in lateral, cate 3 serii..imi merge bine asa 
trebuie evident sa faca si unul dintre exercitiile de impins. libere sau la aparate miscarile astea sunt de neinlocuit. dar si ele la rindul lor trebuie sucite. adica sa nu mearga doar pe unul. le mai schimba.
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 15 oct 2011 19:33 de sZoTaK
trebuie evident sa faca si unul dintre exercitiile de impins. libere sau la aparate miscarile astea sunt de neinlocuit. dar si ele la rindul lor trebuie sucite. adica sa nu mearga doar pe unul. le mai schimba.
da...eu de exemplu alternez de la o saptamana la alta impinsul cu bara la piept cu impinsul cu gantere...la aparat am facut saptamana trecuta cu max 120 de kg parca
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 15 oct 2011 22:44 de MrOlympia
da...eu de exemplu alternez de la o saptamana la alta impinsul cu bara la piept cu impinsul cu gantere...la aparat am facut saptamana trecuta cu max 120 de kg parca 
La ce fel de aparat ai facut cu 120 de kg pentru umeri ? Am si eu la sala unde ma duc un aparat pentru umeri de impins dar e foarte greu , greutatea maxima a aparatului este de 80 de kg , cu maxim 40 de kg am facut pana acum la el .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 15 oct 2011 23:16 de sZoTaK
La ce fel de aparat ai facut cu 120 de kg pentru umeri ? Am si eu la sala unde ma duc un aparat pentru umeri de impins dar e foarte greu , greutatea maxima a aparatului este de 80 de kg , cu maxim 40 de kg am facut pana acum la el . e ca si cum ai impinge cu greutati libere, are 2 brate pe care le impingi in sus...105 sau 120 kg e max
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
scris pe 16 oct 2011 14:08 de MrOlympia
nu chiar, la noi manerul e in forma de V...si crede-ma, sunt cativa la mine la sala care fac lejer cu max ) vine jumat' de echipa de rugby aici )
Probabil e altfel .
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
basu
|
scris pe 16 oct 2011 14:18 de basu
Probabil e altfel .
mai conteste? miscarile pe grutati libere sunt infinit mai bune. din picioare sau din fundulet sunt cele mai bune. ce conteaza cit pui pe aparat. aparatele se incarca functie de tipul constructiv. asta nu insemna nimic.
in afara de asta culturismul inseamna stimulare musculara. metodele sunt importante si sunt multe. greutatea ca obiect e doar un mijloc de a ne atinge scopul .
in plus strachina trebuie sa fie mereu plina si din pacate eu o golesc mereu .......
Editat de basu pe 16 oct 2011 14:25
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 16 oct 2011 14:19 de sZoTaK
Probabil e altfel . probabil
|
sus |
|
niku001
Junior member 10 mesaje
|
scris pe 22 oct 2011 18:28 de niku001
multumesc anticipat
orce exrcitiu incerci te uiti care parte lucreaza
EX: ei o gantera in mana o ridici lateral si pui mana pe umar si vezi care muschi lucreaza daca o ridici in fata automat lucrezi alt muschi din zona umarului si orce exercitiu faci nou vezi care parte lucreaza si vezi cum iti simti muschiul daca este lucrat bn sau nu din pozitia respectiva,bafta si numai bn
|
sus |
|
basu
|
scris pe 22 oct 2011 19:24 de basu
orce exrcitiu incerci te uiti care parte lucreaza
EX: ei o gantera in mana o ridici lateral si pui mana pe umar si vezi care muschi lucreaza daca o ridici in fata automat lucrezi alt muschi din zona umarului si orce exercitiu faci nou vezi care parte lucreaza si vezi cum iti simti muschiul daca este lucrat bn sau nu din pozitia respectiva,bafta si numai bn
mi se pare o metoda destul de neeficienta. exista altele mult mai ok.
|
sus |
|
Repo66
Senior member 66 mesaje
|
scris pe 24 oct 2011 01:15 de Repo66
eu cand faceam umeri si am avut rezultate ok, military preas cu ganterele, lucreaza tot deltoidul mai mult anteriorul dupa fluturari laterale la cabluri si fluturari pt posterior mare atentie la fluturarile pt posterior sa nu intre spatele
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
scris pe 24 oct 2011 01:42 de stefanp
...fluturarile laterale si cele in fata lucreaza aceasi parte, adica umerii laterali, renunta la una din ele si inlocuieste-o cu impins cu gantere sau bara pentru a-ti lucra si partea anterioara a umerilor... cele laterale lucreaza deltoidul lateral,iar cele in fata,deltoidul anterior
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
basu
|
scris pe 24 oct 2011 08:53 de basu
cele laterale lucreaza deltoidul lateral,iar cele in fata,deltoidul anterior
cred ca este vb de o eroare de exprimare.
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 2 nov 2011 12:05 de ricardo
cele laterale lucreaza deltoidul lateral,iar cele in fata,deltoidul anterior
...fluturarile laterale si fluturarile in fata (adica ridicarea ganterelor) lucreaza ambele umarul lateral, pentru a lucra partea anterioara a umarului se folosesc exercitii de tip impins (de la piept sau ceafa cu haltera) sau impins cu gatere sau presa...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 2 nov 2011 18:47 de yo_shmen94
...fluturarile laterale si fluturarile in fata (adica ridicarea ganterelor) lucreaza ambele umarul lateral, pentru a lucra partea anterioara a umarului se folosesc exercitii de tip impins (de la piept sau ceafa cu haltera) sau impins cu gatere sau presa... .
de cand timp am deschis topicul asta miam si modificat antrenamentul,am bagat si exercitii de impins,si fac serii putine si multe exercitii.....ma si surprinde diferenta in atat de scurt timp
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 2 nov 2011 20:01 de sZoTaK
...fluturarile laterale si fluturarile in fata (adica ridicarea ganterelor) lucreaza ambele umarul lateral, pentru a lucra partea anterioara a umarului se folosesc exercitii de tip impins (de la piept sau ceafa cu haltera) sau impins cu gatere sau presa...
undeva am citit ca miscarile de impins si fluturarile in fata lucreaza ambele partea anterioara...
|
sus |
|
basu
|
scris pe 2 nov 2011 20:30 de basu
undeva am citit ca miscarile de impins si fluturarile in fata lucreaza ambele partea anterioara...
chiar asa si este. Cat despre impinsuri cele la ceafa lucreaza evident mai mult partea laterala. Asta daca stii sa le faci. Numai ca sunt mai incomode. Si evident mai periculoase pt umeri.
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 2 nov 2011 21:02 de yo_shmen94
fluturarile in fata lucreaza mai mult muschiul anterior si putin din pectoralul major
eu fac si laterale si in fata cate 2-3 serii,depinde cum ma simt,pun accept mai mult pe cel din spate
Editat de yo_shmen94 pe 2 nov 2011 21:07
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 2 nov 2011 21:04 de sZoTaK
chiar asa si este.
"...fluturarile laterale si fluturarile in fata (adica ridicarea ganterelor) lucreaza ambele umarul lateral" citat de la ricardo..acum cum sta treaba?
|
sus |
|
ricardo
|
scris pe 2 nov 2011 23:28 de ricardo
"...fluturarile laterale si fluturarile in fata (adica ridicarea ganterelor) lucreaza ambele umarul lateral" citat de la ricardo..acum cum sta treaba?
... fluturarile in fata pun la fel de multe intrbari despre muschii care sut lucrati(anterior, lateral) ca si ramatul vertical( umar lateral, trapez) fiecare cu parerea lui...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
scris pe 3 nov 2011 00:26 de nuk
... fluturarile in fata pun la fel de multe intrbari despre muschii care sut lucrati(anterior, lateral) ca si ramatul vertical( umar lateral, trapez) fiecare cu parerea lui... depinde cum sunt executate daca nu se roteste pumnu in partea de sus a miscari intra doar anterioru daca se roteste intra un pic si lateralu
|
sus |
|
sZoTaK
|
scris pe 3 nov 2011 06:50 de sZoTaK
... fluturarile in fata pun la fel de multe intrbari despre muschii care sut lucrati(anterior, lateral) ca si ramatul vertical( umar lateral, trapez) fiecare cu parerea lui... eu fac si in fata si in lateral...asa ca e ok
|
sus |
|
basu
|
scris pe 3 nov 2011 08:25 de basu
depinde cum sunt executate daca nu se roteste pumnu in partea de sus a miscari intra doar anterioru daca se roteste intra un pic si lateralu
asa este. de fapt asta am si zis. trebuie sa fii in stare sa iti dai seama cat de eficiente sunt exercitiile pe care le faci si daca merita sa te apuci de ele. sportul asta nu se face dupa manual. personal nu am facut fluturari laterale in ultimii 5 ani niciodata. in fata mai fac dar rar. ma bazez pe impinsuri sub toate formele sale si pe ramat cu haltera frontal. fluturarile sunt un exercitiu pe care nu il simt deloc. la polul opus se afla imins cu haltera de la piept din stand in picioare. acolo simt ca bubuie umerii.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |

|