Pagina 1 2 3 din 3
ioneldinamovistu
Senior member 125 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 21 apr 2011 12:56 de ioneldinamovistu
acuma de paste am implinit un an de cand fac culturism cum trebe si ma bucur de rezultate, cit ca sunt ectomorf am rabdare, ca doar cu rabdarea treci si marea
Nu renunta la visul tau. Indiferent daca esti norocos si se vor vedea rezultate imediat sau trebuie sa muncesti din greu, nu trebuie sa te dai batut. Perseverenta isi va spune cuvantul!
|
sus |
|
robert1239
Veteran member 174 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 21 apr 2011 13:09 de robert1239
ca doar cu rabdarea treci si marea Bine zis
Practicant de bodybuilding, nu fatbuilding!
|
sus |
|
unk
Junior member 17 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 23 iun 2011 03:02 de unk
foarte util ....
prima oara cand am fost la sala cu foaia in buzunar cu exercitiile .... mi-a fost rushine sa o scot ,nu mai vorbesc ca nu am mai intrebat pe nimeni cun se face =)) toti acolo trageau si eu aveam 16-17 ani slabut ... prima oara am iesit am zis ca merg a 2 zi ca am treaba ...=))
|
sus |
|
Stefania
Junior member 39 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 4 dec 2011 13:23 de Stefania
mie mi-ar fi placut sa scrie si despre periodizare, care e unul din elementele cheie in antrenamente si fara de care eu n-as putea sa ma organizez..
si ar mai fi lipsit o chestie foarte la indemana pt incepatori: calcularea 1RM..
si importanta antrenarii antagonistului pt un efect maxim in antrenaea agonistului..
Editat de Stefania pe 4 dec 2011 13:26
BioSignature Practitioner, by Charles Poliquin
CHEK Holistic Lifestyle Coach
|
sus |
|
sologan
Newbie 2 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 7 feb 2012 00:58 de sologan
sal sunt mihai am 15 ani si 1.60 inaltime 50 kg si as vrea sa ma apuc de sala credeti ca o sami opreasca crestere varog frumos sami dati un sfat ............multi miau spus ca doar exercitiile pentru gambe imi opresc cresterea
Va multumesc !!!!!!!
|
sus |
|
nuk
Veteran member 246 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 7 feb 2012 01:13 de nuk
sal sunt mihai am 15 ani si 1.60 inaltime 50 kg si as vrea sa ma apuc de sala credeti ca o sami opreasca crestere varog frumos sami dati un sfat ............multi miau spus ca doar exercitiile pentru gambe imi opresc cresterea
Va multumesc !!!!!!! exercitiile pentru gambe si antrebrate opresc cresterea, in rest poti sa faci orice
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 6 mar 2012 22:52 de stefanp
exercitiile pentru gambe si antrebrate opresc cresterea, in rest poti sa faci orice nu e demonstrata,,chestia,,asta.daca se alimenteaza corespunzator si se antreneaza corect,nu e nici o problema cu...crestereasi arnold a inceput culturismul la 14-15ani si... nu prea e scund (1,89cm)nu?
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Smiler
Junior member 13 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 7 iun 2012 00:17 de Smiler
intamplator am gasit aceste informatii, pe care le pun si la dispozitia voastra:
Ghidul complect pentru inceperea culturismului
By Bill Geiger & Larry Shackelford, Muscle & Fitness Magazine
A debuta in culturism pate fi o experienta neplacuta. Daca vizitati sala de forta din cartierul dvs, va veti intimida, vazand bicepsii mari ai culturistilor avansati, femei musculoase care se antreneaza cu o atitudine serioasa. Priviti in jurul dvs si veti fi socat de numarul mare de aparate, intrebandu-va ce muschi poate lucra fiecare in parte. Chiar si vocabularul folosit in sala parca este o limba straina : serii piramidale, super-seturi, repetari fortate, periodizare, etc.
Totusi pentru a va ridica moralul, ganditi-va la Arnold Schwarzenegger, unul dintre cei mai culturisti :
Ce a facut Arnold prima oara intr-o sala de forta?
Ceea ce facem toti......
Pregatirea
Excelent ati decis sa incercati culturismul. Doriti sa construiti masa musculara,sa eveniti mai puternici, sau doriti sa slabiti, inlocuind surplusul de kg cu muschi. Acestea sunt posibilitatiile antrenamentului in culturism. Oricum, indiferent de motivul dvs de a incepe culturismul, trebuie sa urmati un program strict.
Nu va astepati la progrese extraordinare imediat dupa inceperea antrenamentelor; acesta este si motivul pentru care multi incepatori renunta la acest sport, in primele luni de antrenament.
Antrenorul are rolul de a va invata miscarile de baza si de a va ghida primele dvs luni in sala, trecand apoi la un alt nivel de antrenament care sa satisfaca nevoile dvs.
Toate sporturile folosesc exercitii de culturism, indiferent de nevoia acestora. Exista un program de antrenament care sa fie productiv pentru toata lumea? Nu. Credeti ca o singura metoda e antrenament poate servi nevoilor unui baschetbalist, fotbalist, sau a unui om de 45 de ani, care vrea sa-si imbunatateasca aspectul? Bineinteles ca nu. Fiecare persoana care se antreneaza are diferite motivatii, capacitati genetice, deci fiecare trebuie sa faca un program particular, special, in functie de cerinta fiecarui. Dar inainte de a incepe culturismul, iata cateva sfaturi:
1) Vizitati un medic, pentru a va confirma starea de sanate a organismului.
2) Fiti realist, dar pozitiv. Evaluati starea dvs actuala, si in acelasi timp unde vreti sa ajungeti in 3 luni, 1 an sau 5 ani.Concentrati-va asupra telurilor dvs, stiind ca veti ajunge sa le impliniti.
3) Fiti rabdator. Modelarea corpului cere timp. Nu veti face nimic daca va impacientati si veti fi nerabdatori in ceea ce priveste modelarea corporala. Cu timpul veti invata ca formarea masei musculare nu depinde doar de antrenament, ci in primul rand de nutritie, timpul de odihna, recuperare. Bref, culturismul cere enorme sacrificii.
Antrenamentul
Multi culturisti pro, antreneaza doar o grupa musculara intr-un antrenament, folosind 1-3 exercitii. Experienta arata ca acest tip de antrenament este cel mai eficace pentru un culturist (antrenamentul in circuit, pe de alta parte, iti permite sa executi miscari pentru diferite parti ale corpului, legat, fara pauza intre ele) .Fiecare grupa musculara trebuie dezvoltata, pentru a preveni dezechilibrul intre muschi si riscul accidentarilor. Grupurile musculare majore includ picioarele (quadriceps, hamstrings, gambe, gluteus), piept, umeri, spate (trapezul, latissimus dorsi, erectoe spinae), abdominali si brate (bicepsi, tricepsi, antebrate).
Exercitiile
Puteti alege orice exercitiu care lucreaza grupa musculara dorita, dar incepatorii trebuie sa aleaga exercitiile de baza, pentru a dezvolta o 'fundatie' solida a muschiului. Primul exercitiu cu care ar trebui sa incepeti trebuie sa fie un exercitiu compus. Grupele musculare precum bicepsul, tricepsul si gambele, pot fi lucrate cu exercitii de izolare.
Unele miscari de baza pot fi executate in mai multe feluri, de exemplu exercitiul impins din culcat, il puteti efectua cu haltera, ganterele sau la presa.
Doua exercitii destinate pentru aceeasi grupa musculara, poate lucra muschiul diferit. De exemplu impins din culcat este un exercitiu de baza in dezvoltarea pieptului, totusi impins din inclinat lucreaza pectoralul major,clavicular. Atunci cand uniti exercitiilerezulta un program de antrenament, pentru a lovi muschiul din diferite unghiuri. Dez aceea atunci cand lucrati o grupa musculara, trebuie sa includeti 2-3 exercitii.
Greutatiile
In timpul primelor sedinte de antrenament, trebuie sa va antrenati cu greutati mici, pentru a efectua exercitiile corect. In momentul in care incepeti sa va obisnuiti cu exercitiile, iar corpul dvs devine mai puternic, puteti incepe sa adaugati greutati la haltera sau la gantera dvs. Chiar si un avansat trebuie intotdeauna sa inceapa prima serie cu o greutate mica, cu care sa-si incalzeasca muschiul, pompand o maxima cantitate de sange in muschi. A doua serie adaugati alte greutati pe bara, si efectuati din nou exercitiul. Daca sunteti intr-o buna forma, adaugati o greutate mai mare, daca la a 2 a serie v-ati chinuit sa faceti 12 repetari, adaugati o greutate mai mica pentru urmatoarea serie (adaugarea greutatiilor la fiecare serie se numeste antrenament piramidal, si este una dintre cele mai sigure metode de antrenament).
Continuati sa adaugati greutati la fiecare serie, pana ce devine dur pentru dvs de a face 8-12 repetari.
Greutatea pusa pe bara trebuie sa va aduca la esec muscular (epuizare) la a 8-12 a repetare. Odata ce dvs gasiti provocarea greutatii, luptati-va cu ea. In felul acesta veti deveni mai puternic, fiind capabil de a mari numarul de repetari. Din momentul in care puteti face 12 repetari, exte momentul de a mari greutatea cu aproximativ 10%. Cu aceasta greutate mai mare nu mai puteti face 12 repetari, dar cu timpul veti depasi aceasta greutate. Continuati sa va antrenati in acest mod.
Acest principiu de antrenament este cunoscut ca principiul supraincarcarii. Acesta presupune ca, pentru a progresa, trebuie sa impuneti asupra muschiilor o cerere mult mai mare decat sunt ei obisnuiti (pentu culturism, aproximativ doua treimi din forta maxima).Muschiul dvs compenseaza aceasta 'luxatie' la nivelul celular, adaugand proteina, pentru a deveni mai mare si mai puternic. In plus, aceeasi greutate nu mai este suficienta pentru schimbari majore, alte greutati trebuie adaugate. Adica trebuie sa va antrenati si sa adaugati greutati progresiv, pentru a putea avea parte de imbunatatiri continue.
Tineti cont de antrenamentele dvs, notand intr-un caiet, greutatiile, seriile, repetarile si exercitiile utilizate la fiecare antrenament.
Unii culturisti triseaza la fiecare antrenament, doar de dragul de a impinge super greutati. Totusi amintiti-va numele acestui sport nu este powerlifting, ci culturism.
Seriile
Un serie este o combinatie a unui anumit numar de repetari, a unui singur exercitiu. Ca incepator, dvs trebuie sa faceti, normal, 1-2 serii usoare, de incalzire, urmate de alte1-3 serii mult mai grele. In total 2-4 serii pe exercitiu.
Repetariile
O repetare este o executie simpla a unui exercitiu. daca faceti un set de 10 flexii cu haltera, asta inseamna 10 repetari. Pe durata primelor saptamani, antrenati-va cu greutati mici, astfel incat sa faceti 15 repetari, intr-o buna forma. Aceasta este o schimbare pentru a exersa forma corecta in timp ce lucrezi pentru coordonarea neuromusculara si inveti "senzatia" corecta pentru miscare. Dezvoltarea acestei senzatii va deveni chiar si mai critica (importanta ) mai tarziu pentru ca iti va spune daca un exercitiu are efect.
Dupa aceasta perioada initiala de constructie, puteti trece la efectuarea a 8-12 repetari pe set (dupa 1-2 serii de incalzire). Folositi o greutate care sa va permita de a face numarul de repetari recomandat, si de a ajunge intotdeauna la esec muscular.
Esecul muscular (epuizare) inseamna ca dvs nu mai puteti face nici o repetare intr-o buna forma. Daca nu puteti face 8 repetari, inseamna ca greutatea este prea mare. Daca puteti face mai mult de 12 repetari, inseamna ca greutatea este prea mica. Ajustati greutatea pentru urmatoarea serie (Nota: numarul 8 si 12 sunt derivate arbitrale. Cercetatorii au efectuat numeroase teste, si au constatat ca antrenamentul cu o greutate de 70% din forta maxima a unei repetari, produce cele mai rapide rezultate. Majoritatea culturistilor pot efectua 8-12 repetari cu o greutate de 70% din forta maxima.Chiar daca nu e nevoie sa antrenezi muschiul pana la epuizare pentru a creste, trebuie totusi sa fii destul de aproape (de epuizare).
Culturistii numesc asta intensitate. Cum stiti ca va antrenati 100% intensitate? Simplu: daca puteti face inca o repetare, intr-o buna forma , faceti ! Daca puteti face alte repetari, faceti !
Dupa ce construiti baza, puteti experimenta un program care alterneaza perioade de repetari multe/set (care dezvolta rezistenta musculara) la repetari medii (care dezvolta masa musculara) cu repetari putine (care dezvolta forta si puterea). Acesta se numeste ciclu. Ideea este de a progresa in forta la fiecare ciclu.
Forma adecvata
Spunem asta inca odata, cel mai bine este de a utiliza greutati care sa va permita sa efectuati exercitiile corect, decat sa folositi greutati uriase, trisand pentru a efectua exercitiile, rezultand mai devreme sau mai terziu: accidentarile.
Viteza de miscare
Folositi o miscare controlata pe toata durata executarii exercitiului. Aceasta miscare controlata produce cele mai bune rezultate pentru un culturist. Repetarile super rapide, cu miscari balistice si smucite, pt fi daunatoare muschiului si a tesutului conjunctiv. Majoritatea culturistilor folosesc o formula de aproximativ 2 secunde pentru contractia pozitiva (ridicarea greutatii), o stoarcere momentana in punctul contractiei de varf, si 2 secunde pentru contractia negativa (coborarea greutatii).
Respiratia
Majoritatea oamenilor nu dau importanta respiratie, pana in ziua in care incep sa ridice greutati. Incepeti fiecare repetitie cu o profunda inspiratie, ridicand greutatile, expirati, coborati greutatiile.
Pauza intre serii
In general odihniti-va atat timp cat simtiti, pentru a fi pregatit pentru urmatorul set. Normal, pauza intre serii trebuie sa fie de 45-90 de secunde.
Grupele musculare mari, cer un timp de recuperare mai mare, iar grupele musculare mici cer un timp mai mic de recuperare. Nu va lasati antrenati in discutii cu prietenii timp de 3-4 minute, deoarece muschii dvs se vor raci. Acest lucru este neproductiv, marind timpul pe care il petreceti in sala de antrenament.
Daca vreti sa accentuati forta, luati o pauza putin mai mare. Pe de alta parte, o pauza mai mica, inseamna ca nu veti fi capabili sa ridicati greutati mari, dar veti accentua rezistenta. De notat: greutatea pe care o ridicati intr-o serie si numarul de repetari, au raport direct cu pauza pe care o faceti intre serii.
Utilizati o gama complecta de miscari
Utilizati o gama complecta de miscari in antrenamentul dvs. Trebuie sa lucrati fiecare muschi prin gama sa de miscari, pentru o dezvoltare complecta si pentru a impiedica accidentarile.
Frecventa antrenamentului
Presupunem ca va antrenati toti muschii corpului, luni. Trebuie sa o faceti si marti, sau a asteptati pana miercuri? Raspunsul este urmatorul: corpul are nevoie de minimul 48 de ore pentru a se restabili complect dupa antrenament, uneori chiar un timp mai indelungat. Procesele fiziologice, la nivelul celular, necesita odihna si nutritie inainte de a antrena iarasi acea grupa musculara. Un bun principiu de baza: Daca simti chiar si o arsura (febra) redusa, nu esti pregatit sa antrenezi acea parte a corpului din nou.
Daca sunteti un culturist avansat, si de exemplu impartiti antrenamentul in doua, unul pentru partea superioara sicelalalt pentru partea inferioara, puteti sa va antrenati in zile consecutive, din moment ce nu efectuati aceeasi sedinta de antrenament. Ca incepator, nu trebuie sa depasiti 96 de ore (4 zile) fara sa antrenati aceeasi grupa musculara. Raspunsul pentru incepatori, este de a se antrena 2-3 zile pe saptamana. Luni-miercuri-vineri (sau similar), este programul ideal.
Durata antrenamentului
Daca efectuati corect exercitiile, seriile, repetarile, pauza intre serii, antrenamentul dvs se termina in aproximativ o ora. Lasati la o parte acele sedinte de antrenament de peste 2 ore; cine ar putea sa mentina un nivel ridicat al intesitatii si al fortei mentale al unei sedinte de maraton? Ceea ce conteaza este calitatea antrenamentului masurata in intensitatea pe care o creati, nu in durata de timp pe care o petreceti in sala. Aduceti-va aminte asta.
din cate scrie aici unui incepator i-ar fi indicat un antrenament ce se repeta de 2 x\saptamana...nu???
Editat de Smiler pe 7 iun 2012 00:19
veni.vidi vici.
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 7 iun 2012 09:37 de basu
din cate scrie aici unui incepator i-ar fi indicat un antrenament ce se repeta de 2 x\saptamana...nu???
Si de ce nu faci asa ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
MrOlympia
Expert member 922 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 7 iun 2012 16:17 de MrOlympia
din cate scrie aici unui incepator i-ar fi indicat un antrenament ce se repeta de 2 x\saptamana...nu???
Doar daca mai iei si alte substante stiu eu .. poate asa da e bine . Raspunsul majoritatii de pe acest forum il ai .. multi zic ca nu e bine sa antrenezi direct acelasi muschi de 2 ori pe saptamana . Dar aici trebuie sa tragi singur concluzia , faci cum crezi tu ca e corect si asculti sfaturile care ti se par cele mai potrivite . Te mai poti documenta .. nu doar pe un articol scris de niste baieti .. si aici nu ma refer doar la antrenament .. sa te interesezi si de nutritie , odihna, refacere si dupa tragi singur concluzia daca te poti antrena de 2 ori pe saptamana .
Editat de MrOlympia pe 7 iun 2012 16:18
Don't give up your dream !
Still growing
|
sus |
|
Smiler
Junior member 13 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 7 iun 2012 18:28 de Smiler
Doar daca mai iei si alte substante stiu eu .. poate asa da e bine . Raspunsul majoritatii de pe acest forum il ai .. multi zic ca nu e bine sa antrenezi direct acelasi muschi de 2 ori pe saptamana . Dar aici trebuie sa tragi singur concluzia , faci cum crezi tu ca e corect si asculti sfaturile care ti se par cele mai potrivite . Te mai poti documenta .. nu doar pe un articol scris de niste baieti .. si aici nu ma refer doar la antrenament .. sa te interesezi si de nutritie , odihna, refacere si dupa tragi singur concluzia daca te poti antrena de 2 ori pe saptamana . multam pt sfat...orcum am inceput un program mult mai lejer ...dar mai am un prieten pe care nu pot sal conving nici de cum sa schimbe macazu...multumesc inca o data
veni.vidi vici.
|
sus |
|
Gilu
Expert member 7216 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 19 iul 2012 17:45 de Gilu
multam pt sfat...orcum am inceput un program mult mai lejer ...dar mai am un prieten pe care nu pot sal conving nici de cum sa schimbe macazu...multumesc inca o data Test
Cand esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pt ceilalti, la fel si cand esti prost...
Vi s-a sters postul / topicul?
Intrati aici=>
http://www.culturism.ro/forum/antrenament-culturism/regulamentul-forumului-0001.html
Magazin online de suplimente nutritive!
http://www.megaproteine.ro/
Nu raspund in privat, doar pe forum.
|
sus |
|
stefanp
Expert member 893 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 7 sep 2012 22:36 de stefanp
NU RASPUND LA PM.
|
sus |
|
Andreea88
Newbie 7 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 9 nov 2012 11:07 de Andreea88
Eu am inceput sa fac fitness acum 4 luni. Pot spune ca pana atunci, in viata mea nu am facut sport, nici la scoala nu ma duceam la orele de educatie fizica....Pana ce am ajuns la 23 de ani, m-am uitat in oglinda si mi-am spus ca "nu se mai poate"! Dupa 23 de ani de nefacut miscare absolut deloc, (eram atrofiata toata+ca mancam numai prostii) am ajuns sa adoooooor pur si simplu sportul si beneficiile lui!!!! Fac fitness de placere, deja sunt fitness addict, ma antrenez de 3 ori pe saptamana pentru ca nu pot mai des, dar nu-mi ajunge o ora de antrenament.... Cel mai scurt antrenament al meu este de 2 ore-2 ore si jumatate, asta daca nu fac si cardio in ziua respectiva... Cineva mi-a spus ca te poti imbolnavi daca faci prea mult sport.... E adevarat?
|
sus |
|
badass
Senior member 81 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 9 nov 2012 11:22 de badass
Eu am inceput sa fac fitness acum 4 luni. Pot spune ca pana atunci, in viata mea nu am facut sport, nici la scoala nu ma duceam la orele de educatie fizica....Pana ce am ajuns la 23 de ani, m-am uitat in oglinda si mi-am spus ca "nu se mai poate"! Dupa 23 de ani de nefacut miscare absolut deloc, (eram atrofiata toata+ca mancam numai prostii) am ajuns sa adoooooor pur si simplu sportul si beneficiile lui!!!! Fac fitness de placere, deja sunt fitness addict, ma antrenez de 3 ori pe saptamana pentru ca nu pot mai des, dar nu-mi ajunge o ora de antrenament.... Cel mai scurt antrenament al meu este de 2 ore-2 ore si jumatate, asta daca nu fac si cardio in ziua respectiva... Cineva mi-a spus ca te poti imbolnavi daca faci prea mult sport.... E adevarat?
sportul = sanatate, cum sa te imbolnavesti? poate faci ceva la inima daca alergi ca un iepure toata ziua dar nu cred.. la 2 ore cat faci tu, daca mananci corespunzator, te hidratezi, vitamine alea alea... n-ai ce sa patesti.
si depinde ce intelegi tu prin "2 ore".. daca stai la povesti poti si 4 ca nu faci nimic.
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 9 nov 2012 11:48 de shift
Eu am inceput sa fac fitness acum 4 luni. Pot spune ca pana atunci, in viata mea nu am facut sport, nici la scoala nu ma duceam la orele de educatie fizica....Pana ce am ajuns la 23 de ani, m-am uitat in oglinda si mi-am spus ca "nu se mai poate"! Dupa 23 de ani de nefacut miscare absolut deloc, (eram atrofiata toata+ca mancam numai prostii) am ajuns sa adoooooor pur si simplu sportul si beneficiile lui!!!! Fac fitness de placere, deja sunt fitness addict, ma antrenez de 3 ori pe saptamana pentru ca nu pot mai des, dar nu-mi ajunge o ora de antrenament.... Cel mai scurt antrenament al meu este de 2 ore-2 ore si jumatate, asta daca nu fac si cardio in ziua respectiva... Cineva mi-a spus ca te poti imbolnavi daca faci prea mult sport.... E adevarat?
Cu cardio ai face cat? 3 ore jumate? Nu e cam multicel? N-ar fi mai bine sa te antrenezi mai intens si mai ... putin? Poate asa ai ajunge si a 4-a oara pe saptamana si ai sta cam o ora jumate de 4 ori pe sapt.
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 9 nov 2012 11:59 de adi123
Cu cardio ai face cat? 3 ore jumate? Nu e cam multicel? N-ar fi mai bine sa te antrenezi mai intens si mai ... putin? Poate asa ai ajunge si a 4-a oara pe saptamana si ai sta cam o ora jumate de 4 ori pe sapt.
e mai bine un timp mai scurt dar lucrat mai intens decat un ritm usor dar lent.
dar lucrurile astea se observa o data cu trecerea timpul si acumularea de experienta. si eu la inceput stateam cate 2 ore la sala. acum mai mult de 45min maxim 1 ora nu stau.
inainte lucram mult si ma simteam obosit tot corpul, acum lucrez intens si simt lucrate doar grupele respective bine.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
shift
Expert member 1092 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 9 nov 2012 12:35 de shift
e mai bine un timp mai scurt dar lucrat mai intens decat un ritm usor dar lent.
dar lucrurile astea se observa o data cu trecerea timpul si acumularea de experienta. si eu la inceput stateam cate 2 ore la sala. acum mai mult de 45min maxim 1 ora nu stau.
inainte lucram mult si ma simteam obosit tot corpul, acum lucrez intens si simt lucrate doar grupele respective bine.
Daca stau bine sa ma gandesc si eu stateam 3 ore la inceput, doua cred ca faceam cardio, also called retarded fitness
Kettler - partenerul tau de antrenament
http://www.kettler.ro/
|
sus |
|
Andreea88
Newbie 7 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 9 nov 2012 13:08 de Andreea88
sportul = sanatate, cum sa te imbolnavesti? poate faci ceva la inima daca alergi ca un iepure toata ziua dar nu cred.. la 2 ore cat faci tu, daca mananci corespunzator, te hidratezi, vitamine alea alea... n-ai ce sa patesti.
si depinde ce intelegi tu prin "2 ore".. daca stai la povesti poti si 4 ca nu faci nimic.
Alea 2 ore crede-ma, ca imi dau sufletul. Adica eu chiar muncesc, sunt foarte motivata pentru ca vad rezultate si asta ma face sa nu stau "la povesti"... De mancat mananc sanatos, zic eu, am renuntat la prajeli si la dulciuri, mananc fructe, legume, iaurturi naturale-nu de fructe pt ca au in continut zahar; carne la gratar sau la cuptor(doar pui, vitel si peste), orez, beau lapte, consum doar cereale sanovita (mi se par cele mai sanatoase dintre toate), oua doar albusurile...
|
sus |
|
Andreea88
Newbie 7 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 9 nov 2012 13:10 de Andreea88
Cu cardio ai face cat? 3 ore jumate? Nu e cam multicel? N-ar fi mai bine sa te antrenezi mai intens si mai ... putin? Poate asa ai ajunge si a 4-a oara pe saptamana si ai sta cam o ora jumate de 4 ori pe sapt.
Cardio fac o data pe saptamana, 1000 de calorii, ori banda mers inclinat, ori stepper...De 4 ori pe saptamana nu imi permite timpul sa ajung, din pacate.
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 9 nov 2012 13:10 de adi123
Alea 2 ore crede-ma, ca imi dau sufletul. Adica eu chiar muncesc, sunt foarte motivata pentru ca vad rezultate si asta ma face sa nu stau "la povesti"... De mancat mananc sanatos, zic eu, am renuntat la prajeli si la dulciuri, mananc fructe, legume, iaurturi naturale-nu de fructe pt ca au in continut zahar; carne la gratar sau la cuptor(doar pui, vitel si peste), orez, beau lapte, consum doar cereale sanovita (mi se par cele mai sanatoase dintre toate), oua doar albusurile...
foarte bine. si eu tot la fel. inainte, nu ma uitam ce cumparam din magazin, mancam parizer, crenvusti, pateu... acum nici nu vreau sa mai aud de ele. cand merg la cumparaturi stau si citesc eticheta produselor
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
Andreea88
Newbie 7 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 9 nov 2012 13:29 de Andreea88
eu mananc paine de casa. nu are decat faina, apa, drojdie si sare. mie imi trebuiesc carbohidrati sunt in perioada de acumulare masa musculara. probabil cand voi incepe definirea voi renunta si eu la paine.
Sincer, eu ador painea, in special cea prajita... Dar ma umfla in burta, iar eu imi doresc mult-asteptatele patratele, si nu cred ca le pot face putin umflata... Cum mananc paine, cum ma umflu; cum numai mananc, gata sunt plata Asa ca, mai bine fara
|
sus |
|
ricardo
Expert member 2204 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 10 nov 2012 00:25 de ricardo
Sincer, eu ador painea, in special cea prajita... Dar ma umfla in burta, iar eu imi doresc mult-asteptatele patratele, si nu cred ca le pot face putin umflata... Cum mananc paine, cum ma umflu; cum numai mananc, gata sunt plata Asa ca, mai bine fara
...stai linistita, ai doar de castigat...si eu am renuntat de tot la paine acum vreo 2 luni si nici macar odata nu i-am simtit lipsa...
www.culturism.ro
www.bodybuilding.com
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 19 nov 2012 17:26 de basu
Sincer, eu ador painea, in special cea prajita... Dar ma umfla in burta, iar eu imi doresc mult-asteptatele patratele, si nu cred ca le pot face putin umflata... Cum mananc paine, cum ma umflu; cum numai mananc, gata sunt plata Asa ca, mai bine fara
Termenul de ''ma umfla in burta '' este destul de relativ. Ce intelegi prin asta ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
AdrianSmile
Veteran member 226 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 11 iul 2013 00:27 de AdrianSmile
Foarte bun ghidul,multumesc
Never back down !
|
sus |
|
pcs95
Junior member 11 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 19 iul 2013 20:29 de pcs95
Buna ziua !
Va deranjez cu cateva intrebari.
1.Cate repetari recomandati pe serie?
2.Cei care sunt endomorfi avand si o greutate putin mai mare decat cea normala pot obtine acelasi efecte fara suplimente nutritive precum cei care iau suplimente?
3.Puteti recomanda cateva exerciti cheie care nu ar trebui sa lipseasca din nici un fel de program de antrenament ?
MUltumesc anticipat !
|
sus |
|
CosminPerjo
Expert member 530 mesaje
|
Re: GHIDUL COMPLET PT INCEPEREA ANTRENAMENTELOR
scris pe 19 iul 2013 21:02 de CosminPerjo
Buna ziua !
Va deranjez cu cateva intrebari.
1.Cate repetari recomandati pe serie?
2.Cei care sunt endomorfi avand si o greutate putin mai mare decat cea normala pot obtine acelasi efecte fara suplimente nutritive precum cei care iau suplimente?
3.Puteti recomanda cateva exerciti cheie care nu ar trebui sa lipseasca din nici un fel de program de antrenament ?
MUltumesc anticipat !
1: Depinde de obiectiv,pentru masa musculara (6-8-10 si in functie de grupa) pentru definire (10-12-15 in functie de grupa)
2: suplimentele nutritive le alegi in functie de obiectiv,desigur ca daca esti endomorf iti va fi mai usor sa pui masa musculara decat un ectomorf,dar ai grija la grasimea corporala( fa si cardio).
3: exercitii cheie: genoflexiuni,tractiuni,indreptari,presa militara etc.
Editat de CosminPerjo pe 19 iul 2013 21:03
|
sus |
|
Pagina 1 2 3 din 3
| |
|