Pagina 1 2 din 2
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
Re: inaltime!
scris pe 15 nov 2010 00:33 de Tarzanel
Perfect de acord cu dumneavoastra. Fiecare om are potentialul si ritmul lui de crestere programat genetic. Orice sport nu cred ca-l poate influenta ...
la ultima parte as adauga:
-sportul de performanta il influenteaza negativ
-sportul facut haotic/fara cap/fortand aiurea il poate afecta negativ
-sportul facut inteligent este "aur curat" pt sanatate.
PS: nu imi mai zice "dvs" ca poate as fi fost fiul tau, referindu ma la varsta
|
sus |
|
Loky93
Junior member 14 mesaje
|
Re:
scris pe 15 nov 2010 21:47 de Loky93
eu as avea o intrebare legata de coloana vertebtrala.influenteaza cu ceva exercitiile pentru spate ?si aici ma refer doar la cele la aparat,fara haltera,adica eu nu fac cu haltera ca ma doare spatele,nici coapese,nici umeri,nici spate.
eu dupa fiecare antrenament stau atarnat de bara cate 2-3 minute si simt cum imi paraie coloana.
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re:
scris pe 15 nov 2010 22:20 de Tarzanel
eu as avea o intrebare legata de coloana vertebtrala.influenteaza cu ceva exercitiile pentru spate ?si aici ma refer doar la cele la aparat,fara haltera,adica eu nu fac cu haltera ca ma doare spatele,nici coapese,nici umeri,nici spate.
eu dupa fiecare antrenament stau atarnat de bara cate 2-3 minute si simt cum imi paraie coloana.
si la ce aparate te referi? din ce cauza te doare spatele?
|
sus |
|
Loky93
Junior member 14 mesaje
|
Re:
scris pe 16 nov 2010 15:14 de Loky93
si la ce aparate te referi? din ce cauza te doare spatele?
N-am zis ca ma doare spatele..eu pt spate fac doar tractiuni la helcometru,la spate,piept,si la 90+ramat,dar de obicei le combin.
Tarzanel eu ma refeream atunci cand pui greutati mari,exista riscu sa-ti afecteze coloana.Asa o fi ?
|
sus |
|
aiurEah
Senior member 62 mesaje
|
Re:
scris pe 16 nov 2010 16:11 de aiurEah
N-am zis ca ma doare spatele..eu pt spate fac doar tractiuni la helcometru,la spate,piept,si la 90+ramat,dar de obicei le combin.
Tarzanel eu ma refeream atunci cand pui greutati mari,exista riscu sa-ti afecteze coloana.Asa o fi ?
Daca nu le executi corect ti-o poate afecta
Vreau sa invat sa cresc mare.
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re:
scris pe 16 nov 2010 17:48 de Tarzanel
Eu parca asa am citit din postul tau de mai sus...ca te doare spatele...in fine. Eu as prefera tractiunile la bara fixa. La ramat ai mare grija la executie deoarece efortul este distribuit in ce mai mare parte pe zona lombara. De regula se spune ca executia precara a exercitiilor iti aduc accidentari....dar nu este mereu asa.
|
sus |
|
Loky93
Junior member 14 mesaje
|
Re:
scris pe 19 nov 2010 20:46 de Loky93
La ramat ai mare grija la executie deoarece efortul este distribuit in ce mai mare parte pe zona lombara.
Pai si de ce ar trebui sa am grija la ramat? Eu fac ramat cu ganterele, si il fac foarte rar.
Editat de Loky93 pe 19 nov 2010 20:46
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re:
scris pe 19 nov 2010 22:50 de Tarzanel
Pai si de ce ar trebui sa am grija la ramat? Eu fac ramat cu ganterele, si il fac foarte rar.
cum poti sa ma intrebi asa ceva, cand rasp il gasesti la ce ai dat tu replay? PT zona lombara cele mai periculoase ex sunt cele din aplecat. Oricum zona lombara este cea uzata...
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
Re:
scris pe 20 nov 2010 11:57 de georgik
banuiesc ca e vorba de ramat cu gantera pe un singur brat la bancuta.De aia el se gandeste ca nu pune multa tensiune in zona lombara.
Fa altfel exercitiul asta decat il executa majoritatea.
Ai 3 puncte de sprijin:
-mana dreapta(cand tragi cu mana stanga)
-genunchiul care este pe banca
-si piciorul care este pe podea
Incearca sa ca din cele 3 puncte de sprjin sa formezi un triunghi.Nu lasa ca toate cele 3 puncte sa fie "coliniare" (coliniar la un mod exagerat) dar ai inteles ideea.
Piciorul care sta pe podea trebuie sa nu fie in aceeasi linie cu celalalte 2 puncte de sprijin(mana si genunchiul). Il pui mai in lateral si nu te lasi cu fundul aproape de calcaiul drept.Incearca sa iti imobilizezi cat mai mult zona lombara.
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
DrW
Junior member 38 mesaje
|
Re:
scris pe 1 dec 2010 10:26 de DrW
banuiesc ca e vorba de ramat cu gantera pe un singur brat la bancuta.De aia el se gandeste ca nu pune multa tensiune in zona lombara.
Fa altfel exercitiul asta decat il executa majoritatea.
Ai 3 puncte de sprijin:
-mana dreapta(cand tragi cu mana stanga)
-genunchiul care este pe banca
-si piciorul care este pe podea
Incearca sa ca din cele 3 puncte de sprjin sa formezi un triunghi.Nu lasa ca toate cele 3 puncte sa fie "coliniare" (coliniar la un mod exagerat) dar ai inteles ideea.
Piciorul care sta pe podea trebuie sa nu fie in aceeasi linie cu celalalte 2 puncte de sprijin(mana si genunchiul). Il pui mai in lateral si nu te lasi cu fundul aproape de calcaiul drept.Incearca sa iti imobilizezi cat mai mult zona lombara.
Sunt impresionat Cunosc ft putini oameni care fac exercitiul asa, pentru ca toti sunt obisnuiti cu varianta "clasica", dar ai mare dreptate. Si as mai adauga sa eviti sa faci balans cand ramezi. Miscarea sa fie lenta, atat pe pozitiv cat si pe negativ, fara smucituri, sa "simti" marele dorsal incordandu-se.
I take orders from no one.
|
sus |
|
issak2011
Junior member 17 mesaje
|
scris pe 19 feb 2011 03:17 de issak2011
frate baietii cresc pana la 24 :P ...nu pana la 22 ...si daca mai faci si putin baschet ...ceva sa contina sarituri ..si chiar atarnatu de bara e bun...fortezi incheieturile sa nu se inchida :P ...poti sa ai o gena care organismu tau inchide cresterea la 22 de ani ...dar ...normal barbatii se dezvolta pana la 24 ..asa ca incearca ca nu ai ce pierde :P..cine stie poti sa mai cresti in inaltime ...si 2-3 cm daca cresti ...e ceva :P
Editat de issak2011 pe 19 feb 2011 03:44
tineti`va de sala !Respect !
|
sus |
|
Cosstian
Junior member 22 mesaje
|
scris pe 25 mar 2011 12:52 de Cosstian
http://www.crestereinaltime.ro/ vreau sa stiu daca o mai cumparat cineva aceasta carte, si daca l-o ajutat cu ceva.. nu de alta da nu as da un ban aiurea.
Incearca mai intai la medic si vezi parerea lui! Poate niste fizioterapie sa dea roade mai ales daca esti in perioada de crestere in rest nu cred ca exista vre-un mod sigur de a creste in inaltime. Daca nu esti in perioada de crestere poti castiga 2-3 centimetrii prin fizioterapie acestia constand in indreptarea spatelui si corectarea posturii.
Editat de WebMaster pe 22 aug 2013 02:07
|
sus |
|
junior24
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 11 iun 2011 14:33 de junior24
Salut , am si eu o nelamurire . Fac sala de 3 luni , am 16 ani si 1.56 inaltime . Nu ma plang de aspectul fizic , multe persoane spun ca nu are rost sa fac sala dar nu asta e problema . Ce exercitii ar trebui sa fac pentru cresterea in inaltime ?
Multumesc anticipat .
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
Brayan
Newbie 9 mesaje
|
scris pe 11 iun 2011 16:18 de Brayan
Salut , am si eu o nelamurire . Fac sala de 3 luni , am 16 ani si 1.56 inaltime . Nu ma plang de aspectul fizic , multe persoane spun ca nu are rost sa fac sala dar nu asta e problema . Ce exercitii ar trebui sa fac pentru cresterea in inaltime ?
Multumesc anticipat .
Inaltimea ta e destul de buna,eu am 21 de ani si am 1.75..nu sunt mare. Cunosc eu alti de 1.90 si sunt varza din toate punctele de vedere,ai tot timpul sa cresti, peste 1 an doi poate cresti si mai mult de atat, fii tu puternic si vanjos sa vezi ca iti bati joc de aia mai inalti.
Banii nu mi-au oferit sansa sa ma tin de culturism
|
sus |
|
junior24
Veteran member 293 mesaje
|
scris pe 11 iun 2011 22:53 de junior24
Inaltimea ta e destul de buna,eu am 21 de ani si am 1.75..nu sunt mare. Cunosc eu alti de 1.90 si sunt varza din toate punctele de vedere,ai tot timpul sa cresti, peste 1 an doi poate cresti si mai mult de atat, fii tu puternic si vanjos sa vezi ca iti bati joc de aia mai inalti.
Mersi de incurajare Brayan.
Durerea e temporara , gloria e vejnica .
|
sus |
|
Brayan
Newbie 9 mesaje
|
scris pe 12 iun 2011 11:20 de Brayan
Mersi de incurajare Brayan.
Pentru putin.
Banii nu mi-au oferit sansa sa ma tin de culturism
|