Pagina 1 2 din 2
Urry
Newbie 7 mesaje
|
inaltime!
scris pe 23 aug 2009 17:17 de Urry
sal baieti! nu mai trag de timp si trec direct la subiect!
ma tot contrazic cu fratele meu ca nu mai pot sa cresc in ianltime!
am 18 ani si 1.68! as vrea sa ajung pe la 1.75!
avand in vedere ca ne dezvoltam pana la 21-22 de ani, mai am sanse sa ajung la inaltimea asta!
am inceput sa fac tractiuni, stau atranat de bara, alerg!
cineva mi-a zis sa incerc si saritul coardei! e ok?
poate imi recomandati si voi ceva! cel putin o parere!
p.s.: fratele meu are 23 de ani si 1.77!
|
sus |
|
KakaJr
Veteran member 271 mesaje
|
Re: inaltime!
scris pe 24 aug 2009 11:29 de KakaJr
avand in vedere ca ne dezvoltam pana la 21-22 de ani, mai am sanse sa ajung la inaltimea asta!
dak fratele tau a crescut la 1.77 si u poti sa ajungi la 1.75!
foarte bine ca faci tractiuni!
iti recomand ca seara sa faci o baie in apa cu sare (30 min )sa te relaxezi iar apoi sa stai atarnat de o bara!
iti mai recomand abdomene la o masa inclinata!
mananca bine! proteine, vitamine, CALCIU! bea mult lapte!
cu saritul coardei si alergatul nush ... sunt exercitii pt sistemul cardiac! nu-ti recomand sa le faci pe amandoua intr-o zi! ai putea ca o saptamna si alergi, iar una sa sari coarda!
nu bea cafea, nes sau cola!
si ce e cel mai important: RABDARE!
Educa'ti mintea si salbaticeste'ti corpul !
|
sus |
|
Tarzanel
Veteran member 452 mesaje
|
scris pe 24 aug 2009 12:26 de Tarzanel
esti tare...crezi ca o sa mai cresti daca stai atarnat de bara? nu prea cred. daca e sa ne luam dupa inaltimea fratelui, ai ceva sanse. dar totusi diferenta este de aproape 10cm intre voi...cam greu sa cresti asa de mult in cativa ani. dar cine stie....legat de statu atarnat, de baile cu sare si ce "sfaturi utile" iti dadea celalalt user uita de ele. ce crezi ca daca stai atarnat o sa ti se lungeasca pcioarele si coloana? pai daca era asa , eram toti de peste 2m la cate tractiuni facem. si legat de saritul corzii, in niciun caz nnu cresi de la ea. in afara sa pui presiune pe glezna si genunchi, nu faci altceva.
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re: Re: inaltime!
scris pe 24 aug 2009 12:28 de Tarzanel
iti recomand ca seara sa faci o baie in apa cu sare (30 min )sa te relaxezi iar apoi sa stai atarnat de o bara!
cu saritul coardei si alergatul nush ... sunt exercitii pt sistemul cardiac! nu-ti recomand sa le faci pe amandoua intr-o zi! ai putea ca o saptamna si alergi, iar una sa sari coarda!
baie cu sare? sa nu bei cafea? sa faci abd la banca inclinata? gata...ai gasit succesul cresterii in inaltime
|
sus |
|
cuando
Veteran member 286 mesaje
|
Re: Re: inaltime!
scris pe 24 aug 2009 13:58 de cuando
wtf, de unde ai scos chestiile astea, baie cu sare, relaxare si oarecum detoxifiere, abdomene evident pt abdomen, proteine vitamine Calciu ( e pt intarirea oaselor printre altele si se ia in combinatie cu vitamina d3 , daca nu ma insel pt o obsorbtie mai buna, baut de cafea cola....ce lagatura are una cu alta, tot ce ai insirat aici sunt indicatori pentru o sanatate si o mai buna functionare a organismului, dar de aici si pana la crsterea in inaltime e distanta. In teorie exista exercitii care ajuta la cresterea in inaltime, in practica nu a fost demonstrata niciodata, depinde de la pers la pers si de bagajul genetic pe care il are, ori cum nu cred ca ai vrea sa diseci genele raspunzatoare de crestere si sa le mai adaugi un stimul 2 , ceace ai spus u este total pe dinafara privind strict cresterea in inaltime!
nu fiti purcei si raspundeti klumea :P
|
sus |
|
KakaJr
Veteran member 271 mesaje
|
Re: Re: Re: inaltime!
scris pe 24 aug 2009 14:25 de KakaJr
oameni buni! io doar i-am raspuns omului! nu am incercat pe propria mea piele ce am spus mai sus!
chestia cu atarnatul si baia cu sare o stiu de la verisoara mea care a jucat volei! dupa antrenamet le punea sa stea agatate de o bara!
si cafeaua inhiba procesul de crestere! asta mi-a spus medicul meu de familie!
si da! am dat sfaturi pt o viata sanatoasa! nu crezi ca dak duci o viata sanatoasa si ai un organism sanatos, nu te dezvolti armonios?! io cred k da!
si acum sa revenim! fratele lui are 1.77! nush ce inaltime au paritntii lui dar poate ajunge la 1.75!
nu i-am zis ca in 2 luni ajunge la inaltime asta!
Educa'ti mintea si salbaticeste'ti corpul !
|
sus |
|
Tarzanel
|
Re: Re: Re: Re: inaltime!
scris pe 24 aug 2009 14:36 de Tarzanel
oameni buni! io doar i-am raspuns omului! nu am incercat pe propria mea piele ce am spus mai sus!
chestia cu atarnatul si baia cu sare o stiu de la verisoara mea care a jucat volei! dupa antrenamet le punea sa stea agatate de o bara!
si da! am dat sfaturi pt o viata sanatoasa! nu crezi ca dak duci o viata sanatoasa si ai un organism sanatos, nu te dezvolti armonios?! io cred k da!
si acum sa revenim! fratele lui are 1.77! nush ce inaltime au paritntii lui dar poate ajunge la 1.75!
normal ca o viata sanatoasa ajuta la dezv armonioasa a org, dar nu si la o dezv pe verticala obligatorie. legat de ce facea verisoara ta. nu stiu pt ce erau "practicile" alea, dar stiu ca prin saritura in niciun caz nu favorizezi dezv in inaltime din contra pui presiune mare pe vertebre. poate ca statul atarnat dupa antr era tocmai pt a decomprima vertebrele, si nu pt a creste.
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
scris pe 24 aug 2009 15:28 de Macho
chestiile astea cu statul atarnat ma disperau tot timpul si in liceu si in facultate...numai profesori de 60 de ani puteau scoate chestii din astea...atunci ar trebui sa ti se lungeasca si mainile de la stat atarnat...sunt niste aiureli ...la fel si cu vorba de genu,,du-te si du copilul la baschet si la volei sa se inalte" la volei si la baschet sunt mari ca asa sunt selectionati sa fie inalti pt sportu ala...daca la 17-18 ani ai 165 cm inaltime daca o sa practici volei nu inseamna ca ajungi la 190 cm ,cine are 180-185 la 15-16 ani e logic ca o sa mai creasca si are un fizic ce il ajuta la sporturi de genu asta...etc..
|
sus |
|
dragosh88
Junior member 25 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: inaltime!
scris pe 24 aug 2009 19:45 de dragosh88
chestiile astea cu statul atarnat ma disperau tot timpul si in liceu si in facultate...numai profesori de 60 de ani puteau scoate chestii din astea...atunci ar trebui sa ti se lungeasca si mainile de la stat atarnat...sunt niste aiureli ...la fel si cu vorba de genu,,du-te si du copilul la baschet si la volei sa se inalte" la volei si la baschet sunt mari ca asa sunt selectionati sa fie inalti pt sportu ala...daca la 17-18 ani ai 165 cm inaltime daca o sa practici volei nu inseamna ca ajungi la 190 cm ,cine are 180-185 la 15-16 ani e logic ca o sa mai creasca si are un fizic ce il ajuta la sporturi de genu asta...etc..
si eu tind sa cred ca este adevarat, desi eu sunt o exceptie(care intareste regula): mama are 170, tata are 170, bunicii aveau intre 160 si 173, unchi-miu avea 175, eu am ajuns la 185. am practicat volei 4 ani si in perioada aia am trecut de la 170 la 185.
|
sus |
|
Macho
Expert member 1619 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: inaltime!
scris pe 24 aug 2009 23:55 de Macho
si eu tind sa cred ca este adevarat, desi eu sunt o exceptie(care intareste regula): mama are 170, tata are 170, bunicii aveau intre 160 si 173, unchi-miu avea 175, eu am ajuns la 185. am practicat volei 4 ani si in perioada aia am trecut de la 170 la 185.
atunci practicati toti volei ca aia e solutia....
depinde in ce perioada ai practicat,daca ai practicat in perioada de crestere e normal,chestia ca mama are 170 tata 170 asta nu inseamna ca si tu tre sa ai 170 sau mai putin,poti sa ai gena bunicului,strabunicului etc si sa ai 2 m....singurul mod in care s-a demostrat ca este posibila cresterea este administrarea hormonului de crestere in perioada de crestere naturala a corpului...dar pana si acesta este un subiect controversat,altii fiind de parere ca nu ajuta la cresterea in inaltime doar la cresterea masei musculare,simpla saritura nu are legatura,in SUA baschetul e unul dintre cele mai iubite sporturi ,toti il practica de la 5-6 ani joaca,exista sute de mii de terenuri,plus ca toti au acasa un cos de baschet dar nu toti au 2m
|
sus |
|
Urry
Newbie 7 mesaje
|
Re: Re: Re: inaltime!
scris pe 28 aug 2009 17:41 de Urry
ok! multzam pt raspunusri.....
|
sus |
|
philheath87
Senior member 88 mesaje
|
scris pe 1 sep 2009 20:25 de philheath87
oricum,inaltime se datoreaza foarte mult factorilor genetici,poti incerca sa faci tot felu de exerciti,cel mai bine ar fi sa sari f mult,si sa stai atarnat cu o greutate mare legata de picioare.oricum poti sa faci un test,care ti va spune daca procesu de crestere a luat sfarsit sau nu!
eu am 1.86,si sincer la 15 ani aveam 1 cm mai putin,o data ce am inceput geno cu greutati mari procesu l am cam incheiat!
getting biger,faster,stronger
|
sus |
|
catablu
Senior member 111 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: inaltime!
scris pe 11 oct 2009 19:48 de catablu
Mama 158 tata 160 eu 188, si n am facut volei, doar culturism ,fotbal si putin handbal. E o chestie genetica pt ca deja la 14 ani aveam 179, desi tinde sa depinda de mai multi factori, ce sa zic io ... poate poate poate!
Tre sa fii destept ca sa ti dai seama ca esti prost
|
sus |
|
Artorius
Senior member 67 mesaje
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: inaltime!
scris pe 24 dec 2009 11:48 de Artorius
Daca esti asa disperat sa te inalti poti apela la hormon de crestere. Trebuie sa-ti convingi doctorul ca ai o problema hormonala (intrucat nivelul hormonilor si cel de crestere variaza la persoane si nu e fix stabilit) si sa-l convingi sa-ti prescrie hormon de crestere. Sigur aici exista si anumite probleme care trebuie luate in calcul cum ar fi acromegalia (cresterea excesiva in lungime si/sau grosime a oaselor) si altele.
|
sus |
|
Guest
Guest
|
scris pe 28 oct 2010 16:55 de Guest
sall am 17 ani jum si 155cm si sunt foarte complexata de inaltimea mea...mai sunt sanse sa mai cresc?
|
sus |
|
maxi02
Junior member 21 mesaje
|
scris pe 28 oct 2010 18:47 de maxi02
despre saritul corzii pt a creste n-am auzit dar inotul cu siguranta da roade
|
sus |
|
aiurEah
Senior member 62 mesaje
|
scris pe 28 oct 2010 18:52 de aiurEah
Asta ii o problema care ma macina si pe mine de ceva timp... am 16 ani jumate am 1,73 , cand m-am apucat de sala pe la 15 ani aveam 1,68 dar am evitat geno cu gerutatii,presa.. Acum nus ce sa fac dar inca mai vreau sa ma inalt..sa ajung cel putin pe la 1,78
Am mai citit pe net dar nus ce sa zic, am gasit un site
http://www.crestereinaltime.ro/ dar inca nu mi-am cumparat cartea nus ce sa zic.... pareri ceva? Unii zic ca basketul nu te inalta "fiecare crede ce vrea" da atunci nus cum explicati ca 90% din basketbalistii depasesc 1,85 si ii o inaltime destul de mica pentru ei.. am si 2 colegi care or jucat basket 1-2 ani si au peste 1.85 aman2, Voleiul am 2 fete la sala care practica si depasesc si ele 1.80 si la fete stiti cum e 75% is mai mici decat baietii. Fiecare acuam crede ce vrea
Vreau sa invat sa cresc mare.
|
sus |
|
georgik
Expert member 624 mesaje
|
scris pe 29 oct 2010 00:40 de georgik
sall am 17 ani jum si 155cm si sunt foarte complexata de inaltimea mea...mai sunt sanse sa mai cresc?
da
TRAIN!
EAT !
SLEEP!
|
sus |
|
MRmuscle
Junior member 25 mesaje
|
scris pe 4 nov 2010 11:19 de MRmuscle
Eu ce am auzit ca pana la 20-21 de ani cresti in inaltime.
wu
|
sus |
|
Guest
Guest
|
scris pe 6 nov 2010 12:06 de Guest
Fiul meu are 15 ani si 1,92 inaltime. Este insa putin sub 70kg greutate.
1. Ma gandeam la culturism sa se fortifice putin. Credeti ca ar fi bine?
2. In apropiere de berceni m-ar interesa o sala sau club. Puteti sa-mi dati ceva date unde ar putea lucra putin, si ce costuri ar implica?
|
sus |
|
Tarzanel
|
scris pe 6 nov 2010 14:22 de Tarzanel
Fiul meu are 15 ani si 1,92 inaltime. Este insa putin sub 70kg greutate.
1. Ma gandeam la culturism sa se fortifice putin. Credeti ca ar fi bine?
2. In apropiere de berceni m-ar interesa o sala sau club. Puteti sa-mi dati ceva date unde ar putea lucra putin, si ce costuri ar implica?
1. la 1.92 si sub 70 este ecto extrem. are scheletul f subtire si probabil extrem de fragil. sa aiba mare grija cum executa exercitiile.
2.langa gura de metrou piata sudului. vis-a-vis de magazinul berceni.
|
sus |
|
Guest
Guest
|
scris pe 6 nov 2010 15:21 de Guest
Va Multumesc, o sa merg sa vad. Am inteles ca indicat ar fi de inceput dupa 16 ani... dupa stagnarea perioadei de crestere a scheletului ma gandesc. Pot apare probleme cu coloana vertebrala sau alte probleme din cauza efortului intens?
|
sus |
|
Tarzanel
|
scris pe 6 nov 2010 20:55 de Tarzanel
Va Multumesc, o sa merg sa vad. Am inteles ca indicat ar fi de inceput dupa 16 ani... dupa stagnarea perioadei de crestere a scheletului ma gandesc. Pot apare probleme cu coloana vertebrala sau alte probleme din cauza efortului intens?
perioada de crestere in inaltime teoretic nu se sfarseste la 16 ani ci se continua spre 20 la baieti. de la efort intents nu incepi sa ai prob la coloana. discutia se poate prelungi extrem de mult. accidentarile de regula survin practicarii incorecte a sportului. trebuie sa treaca pe la medic inainte sa se apuce si ai putea sa l duci sa faca o radiografie la coloana sau un rmn daca iti faci multe griji in ceea ce priveste CV.
|
sus |
|
Guest
Guest
|
scris pe 7 nov 2010 10:57 de Guest
Am fost la medic acum aproape un an si mi-a spus ca dezvoltarea osoasa este cam cu 1 an jumate mai inaintata si v-a mai creste doar 2-3 cm. Intradevar anul asta nu a crescut decat 2 cm fata de anul trecut cand lua cate 1cm pe luna. Cam asa am crescut si eu la varsta lui. M-am hotarat. La anul in primavara il duc sa traga putin de fiare.
|
sus |
|
Guest
Guest
|
scris pe 7 nov 2010 11:08 de Guest
In legatura cu cresterea in inaltime stiu ca trebuie facuta o radiografie a cartilajelor de crestere de la mana si la craniu, si veti afla daca mai aveti de crescut mult ! Mergeti la un endocrinolog.
|
sus |
|
Tarzanel
|
scris pe 7 nov 2010 19:58 de Tarzanel
In legatura cu cresterea in inaltime stiu ca trebuie facuta o radiografie a cartilajelor de crestere de la mana si la craniu, si veti afla daca mai aveti de crescut mult ! Mergeti la un endocrinolog.
cand ti-am zis de radiogragfii si rmn nu m-am referit la faptul ca el va mai creste sau nu. eu m-am apucat de la 17 ani si am mai crescut cativa cm si am 1.83-1.84 cam asa. eu te sfatuisem sa-l duci la dr ca nu cumva sa ascunda unele probleme la coloana de care sa nu stie si de care tu sa nu iti dai seama: gen o deviatie a CV sau o rectitudine in diferite regiuni, vertebre/discuri usor deplasate care sa nu ii dea momentan nicio durere sau disconfort.
|
sus |
|
Guest
Guest
|
scris pe 13 nov 2010 00:54 de Guest
cand ti-am zis de radiogragfii si rmn nu m-am referit la faptul ca el va mai creste sau nu. eu m-am apucat de la 17 ani si am mai crescut cativa cm si am 1.83-1.84 cam asa. eu te sfatuisem sa-l duci la dr ca nu cumva sa ascunda unele probleme la coloana de care sa nu stie si de care tu sa nu iti dai seama: gen o deviatie a CV sau o rectitudine in diferite regiuni, vertebre/discuri usor deplasate care sa nu ii dea momentan nicio durere sau disconfort.
Multumedc! Am inteles, dar ma adresam celor ce isi faceau probleme in legatura cu inaltimea. Fiul meu imi spunea ca este prea inalt si nu ar vrea sa creasca prea mult. Cred ca este o falsa problema ce tine de mostenirea genetica.
|
sus |
|
Tarzanel
|
scris pe 13 nov 2010 10:25 de Tarzanel
Multumedc! Am inteles, dar ma adresam celor ce isi faceau probleme in legatura cu inaltimea. Fiul meu imi spunea ca este prea inalt si nu ar vrea sa creasca prea mult. Cred ca este o falsa problema ce tine de mostenirea genetica.
daca datorita geneticului , mai are de crescut, el va mai creste chiar daca va practica culturism. cei care spun ca de la ridicat greutati ramai mic, nu stiu ce vorbesc. ei se refera ca daca faci genu sau impins de la ceafa si apasa greutatea pe coloana se micsoreaza spatiul dintre vertebre...dar cresterea in inaltime nu reprezinta marirea acelui spatiu. cresterea in inaltime se datoreaza cresterii oaselor. cum sa zici ca datorita greutatii au fost in asa fel influentate oasele ca nu au mai crescut.... asta este parerea mea.
|
sus |
|
Guest
Guest
|
scris pe 13 nov 2010 14:16 de Guest
daca datorita geneticului , mai are de crescut, el va mai creste chiar daca va practica culturism. cei care spun ca de la ridicat greutati ramai mic, nu stiu ce vorbesc. ei se refera ca daca faci genu sau impins de la ceafa si apasa greutatea pe coloana se micsoreaza spatiul dintre vertebre...dar cresterea in inaltime nu reprezinta marirea acelui spatiu. cresterea in inaltime se datoreaza cresterii oaselor. cum sa zici ca datorita greutatii au fost in asa fel influentate oasele ca nu au mai crescut.... asta este parerea mea. Perfect de acord cu dumneavoastra. Fiecare om are potentialul si ritmul lui de crestere programat genetic. Orice sport nu cred ca-l poate influenta ...
|
sus |
|
aiurEah
Senior member 62 mesaje
|
scris pe 13 nov 2010 18:05 de aiurEah
Perfect de acord cu dumneavoastra. Fiecare om are potentialul si ritmul lui de crestere programat genetic. Orice sport nu cred ca-l poate influenta ...
Sportul este totul pentru o dezvoltare si o viata sanatoasa. Fotbal,Volei,Handbal,Inot,Basket si altele, pentru ca stiti si voi dupa ce veniti de la un antrenament aveti alta pofta de mancare, consumati mai multe lichide si parca te odihnesti si mai bine dupa un antrenament....si toate astea duc la o dezvoltare mai buna.
Vreau sa invat sa cresc mare.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|