Pagina 1 2 din 2
M_Florin
Senior member 116 mesaje
|
Skandenberg
scris pe 28 ian 2007 15:21 de M_Florin
Am facut acest subiect pentru ca cei ce se pricep in acest domeniu sa scrie cate ceva despre skandenberg,de exemplu programe de antrenament.
Inainte sa fac acest subiect am cautat pe forum,am gasit cate ceva dar totusi am zis ca un subiect in plus ar fi bun.
|
sus |
|
lenush
Senior member 62 mesaje
|
Re: Skandenberg
scris pe 28 ian 2007 19:54 de lenush
Am facut acest subiect pentru ca cei ce se pricep in acest domeniu sa scrie cate ceva despre skandenberg,de exemplu programe de antrenament.
Inainte sa fac acest subiect am cautat pe forum,am gasit cate ceva dar totusi am zis ca un subiect in plus ar fi bun.
nu am nici o tangenta cu sportu asta dar probabil ca inafara de un antrenament pentru antebrate din shezand flexii in supinatie si invers cu gantera sau cu bara intre 4-7 repetari pentru a acumula masa...daca nu ma inshel antebratu face 95% in sportu asta
animal training
|
sus |
|
Dave
Expert member 962 mesaje
|
Re: Re: Skandenberg
scris pe 28 ian 2007 20:48 de Dave
nu am nici o tangenta cu sportu asta dar probabil ca inafara de un antrenament pentru antebrate din shezand flexii in supinatie si invers cu gantera sau cu bara intre 4-7 repetari pentru a acumula masa...daca nu ma inshel antebratu face 95% in sportu asta
te inseli...
nici eu nu practic skandembergul,dar din ce-am citit in reviste :
antebrat/biceps/umar - cele mai importante...sa nu uitam de o incheietura sanatoasa
|
sus |
|
CM_Punk
Senior member 145 mesaje
|
Re: Re: Re: Skandenberg
scris pe 2 feb 2007 00:53 de CM_Punk
te inseli...
nici eu nu practic skandembergul,dar din ce-am citit in reviste :
antebrat/biceps/umar - cele mai importante...sa nu uitam de o incheietura sanatoasa 1.Brahial
2.Triceps
3.Antebrat(inclusiv brahioradial)
...for there is no great reward without great sacrifice.
TNA Sacrifice
|
sus |
|
Guest
Guest
|
scris pe 11 nov 2010 01:08 de Guest
Salut comentul tau a fost interesant dar adevarat practic si eu skanderberk si as vrea ceva sfaturi pt antrenament
|
sus |
|
aiurEah
Senior member 62 mesaje
|
scris pe 11 nov 2010 20:17 de aiurEah
Salut comentul tau a fost interesant dar adevarat practic si eu skanderberk si as vrea ceva sfaturi pt antrenament
Eu mai faceam skanderberk la scoala cu colegii si de cand fac sala ii duc pe multii care inainte de a ma apuca isi bateau joc de mine la acest sport. Mai fac asa din cand in cand, dar tot timpu cand ma fortez foarte mult dupaia am niste dureri la mana respectiva groaznice.
Si cica iti strica si oasele... de la smucituri, trasaturi si altele eu cel puntin asa patesc cand fac cu unu mai bun ca mine
Vreau sa invat sa cresc mare.
|
sus |
|
DrW
Junior member 38 mesaje
|
scris pe 15 nov 2010 00:11 de DrW
Eu mai faceam skanderberk la scoala cu colegii si de cand fac sala ii duc pe multii care inainte de a ma apuca isi bateau joc de mine la acest sport. Mai fac asa din cand in cand, dar tot timpu cand ma fortez foarte mult dupaia am niste dureri la mana respectiva groaznice.
Si cica iti strica si oasele... de la smucituri, trasaturi si altele eu cel puntin asa patesc cand fac cu unu mai bun ca mine
Presiunea pe incheieturi e foarte mare. La fel si pe oase, mai ales pe humerus- osul bratului, care e supus unei rasuciri fortate si se poate chiar rupe. Pt a evita asta, trebuie sa-ti rasucesti trenul superior in directia miscarii(exista multe filmulete cu maini rupte in timpul meciurilor de skanderberg, chiar si intre profi- magnus samuelsson "strongman" a rupt cand era mai tanar mana unui gigant de la el din suedia poreclit mega man intr-un astfel de meci). trebuie antrenat tot ce inseamna tren superior si abdomen/lombari pt stabilitate.
Editat de DrW pe 15 nov 2010 00:15
I take orders from no one.
|
sus |
|
Guest
Guest
|
scris pe 15 nov 2010 20:58 de Guest
Daca as vrea sa fiu foarte bun la skanderberg ,care categori de muchi sa mi antrenez asa k lumea ?
|
sus |
|
andreisfx
Newbie 9 mesaje
|
scris pe 2 ian 2011 01:21 de andreisfx
Daca as vrea sa fiu foarte bun la skanderberg ,care categori de muchi sa mi antrenez asa k lumea ?
Antebrat, biceps,triceps,umar,spate,abdomen si cred ca ajute putin putin si pieptul.... oricum ptr skanderberg trebuie antrenati cam toti muschi de la brau in sus
|
sus |
|
stillness
Junior member 15 mesaje
|
scris pe 3 ian 2011 07:54 de stillness
salile nu sunt dotate cu aparatura pt acest sport. insa daca gasiti pe acolo un scripete si un maner (asta chiar nu stiu cum se numeste) potrivit, puneti frumos cotul pe genunchi sau pe banca..si gata, puteti sa va antrenati.
|
sus |
|
l1den
Senior member 52 mesaje
|
scris pe 22 ian 2011 17:51 de l1den
Antebrat, biceps,triceps,umar,spate,abdomen si cred ca ajute putin putin si pieptul.... oricum ptr skanderberg trebuie antrenati cam toti muschi de la brau in sus
Nu e cam mult?
|
sus |
|
stai_cuminte
Junior member 17 mesaje
|
scris pe 17 apr 2011 23:51 de stai_cuminte
Esti intr-o camera fara usi si fara ferestre, pe unde iesi din camera? Raspuns: Prin gaurile de perete unde au fost usile si ferestrele...
|
sus |
|
DrAgOn98
Veteran member 241 mesaje
|
scris pe 19 sep 2011 20:02 de DrAgOn98
Salut tuturor! imi puteti spune va rog un antrenament bun pt skandenberg ? sa am forta
-[][][]---[][][]- DrAgOn -[][][]---[][][]-
|
sus |
|
DrAgOn98
Veteran member 241 mesaje
|
scris pe 19 sep 2011 20:46 de DrAgOn98
Salut tuturor! imi puteti spune va rog un antrenament bun pt skandenberg ? sa am forta
cineva? rapsuns va rog
-[][][]---[][][]- DrAgOn -[][][]---[][][]-
|
sus |
|
dany92moto
Senior member 73 mesaje
|
scris pe 20 sep 2011 12:24 de dany92moto
daca nu ai inclinatie pentru sportul asta este f greu.
este vorba de genetic, tu te poti antrena 2/3 ani si sa vina unu care nu stie ce este aia sala de forta si sa se joace cu mana ta.
daca intradevar ai un genetic bun si ai incheieturi puternice se merita, altfel te nenorocesti.
cunosc un baiat de 18 ani care face de performanta (locul 8 la categoria sub 80 kg), in sala nu sperie cu greutatile cu care face, dar la skandemberg rupe minile la toti din sala.
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 19 oct 2011 18:36 de yo_shmen94
iti trebuie in primul rand antebrat,pentru intarirea incheieturii,biceps,niste triceps,piept si umar(cel posterior in special)
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
basu
Expert member 7247 mesaje
|
scris pe 19 oct 2011 18:43 de basu
iti trebuie in primul rand antebrat,pentru intarirea incheieturii,biceps,niste triceps,piept si umar(cel posterior in special)
de ce neaparat cel posterior ?
Puterea vine din interior. Intotdeauna.
|
sus |
|
yo_shmen94
Expert member 583 mesaje
|
scris pe 19 oct 2011 18:44 de yo_shmen94
combina un pic de vointa cu un gram de tel
|
sus |
|
mariusaic
Veteran member 465 mesaje
|
scris pe 20 oct 2011 16:19 de mariusaic
Antebratul il antrenezi si in majoritatea exercitiilor care le faci pentru celelalte grupe, daca il mai antrenezi si separat poti intra in supraantrenament [depinde si de programul fiecaruia].
Dupa cum zicea un user de pe aici, daca nu faci de perfomanta nu merita sa te ambalezi pe antebrat si acest sport. Conteaza enorm si geneticul [cred ca face totul].
|
sus |
|
basu
|
scris pe 20 oct 2011 16:21 de basu
Antebratul il antrenezi si in majoritatea exercitiilor care le faci pentru celelalte grupe, daca il mai antrenezi si separat poti intra in supraantrenament [depinde si de programul fiecaruia].
Dupa cum zicea un user de pe aici, daca nu faci de perfomanta nu merita sa te ambalezi pe antebrat si acest sport. Conteaza enorm si geneticul [cred ca face totul].
normal ca este vb de genetica. aici discutam despre mecanica bratului. daca este favorabila esti bun in sportul asta daca nu ......
asta nu inseamna ca nu trebuie pregatire. eu de cite ori am incercat sa fac asa ceva fie si in joaca cu prietenii m-am ales cu belele. cred ca nu merita.
|
sus |
|
mariusaic
Veteran member 465 mesaje
|
scris pe 20 oct 2011 16:25 de mariusaic
normal ca este vb de genetica. aici discutam despre mecanica bratului. daca este favorabila esti bun in sportul asta daca nu ......
asta nu inseamna ca nu trebuie pregatire. eu de cite ori am incercat sa fac asa ceva fie si in joaca cu prietenii m-am ales cu belele. cred ca nu merita.
Cei care practica culturismul vor sa arate bine si sa aibe forta, right ? Nu cred ca te ajuta cu nimic in viata skanderbergul, decat daca esti special facut pentru asa ceva si castigi concursuri, etc. Repet, ma refer la sportul in sine, nu la altceva.
|
sus |
|
basu
|
Re: durere
scris pe 3 oct 2012 19:55 de basu
Va salut!
am o problma.. de ficare data cand fac skandenberg ma doare partea superioara a antebratului..
mai jos aveti o poza sa vedeti unde ma doare.
de la ce ar putea fi?
Ca si culturismul , sportul asta nu este pt oricine, iar accidentele care se intampla acolo pe mine care mai vad cate ceva asa .... ma deruteaza de-a dreptul ...
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 3 oct 2012 19:57 de Valy_305
Ca si culturismul , sportul asta nu este pt oricine, iar accidentele care se intampla acolo pe mine care mai vad cate ceva asa .... ma deruteaza de-a dreptul ...
Mai multe accidente se petrec intr-o sala de forta decat la skandenberg te asigur.
Keep it up.
|
sus |
|
radu1
Veteran member 265 mesaje
|
scris pe 3 oct 2012 20:29 de radu1
Mai multe accidente se petrec intr-o sala de forta decat la skandenberg te asigur.
Ai facut tu statistici ?
"Train Hard Fight Easy"
|
sus |
|
adi123
Expert member 2429 mesaje
|
scris pe 3 oct 2012 20:34 de adi123
daca executi corect, la sala riscul de accidentare e foarte mic, pe cand la skandenberg usor iti poti rupe mana sau disloca ceva. si mie skandenbergul mi se pare o prostie dar nu sunt nici eu facut pentru asta. de aceea nu vad rostul antrenarii pentru asa ceva daca nu ai de gand sa participi la concursuri.
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
|
sus |
|
basu
|
scris pe 3 oct 2012 20:56 de basu
Daca ma asiguri tu este ok.
|
sus |
|
Valy_305
Veteran member 395 mesaje
|
scris pe 3 oct 2012 21:36 de Valy_305
daca executi corect, la sala riscul de accidentare e foarte mic, pe cand la skandenberg usor iti poti rupe mana sau disloca ceva. si mie skandenbergul mi se pare o prostie dar nu sunt nici eu facut pentru asta. de aceea nu vad rostul antrenarii pentru asa ceva daca nu ai de gand sa participi la concursuri.
Unde ai vazut tu sa-si rupa mana intr-un concurs de profesionisti?
Keep it up.
|
sus |
|
Pagina 1 2 din 2
| |
|